|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
jestem absolutnie na TAAAK ![]() Cytat:
no ja tez jakos tyle bralam
|
||
|
|
|
#1562 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
hejka
nadrobilam Was ale padam jutro znowu ciezki dzien buziaki
|
|
#1563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() UPDATE: Mysz dalej w dziurze, pies dobiera się do czekolady w żywołapce, a ja się boję podejść do zlewu, że mnie mysza upierdzieli w nogę. Dziewczyny, sorki, ale jak Was tak czytam.... to sobie myślę, że za☠☠☠i...ście, że macie tak wesołe podejście do jakby nie było niewesołej sytuacji materialnej. Ja ciągle sępię, mam wrażenie, że nie mamy kasy, ciągle się boję, że braknie... a jednak mamy troszkę więcej pieniążków. Kotek, super, że znalazłaś te pracę, zawsze jakaś kasa wpadnie ...chociaż pewnie padasz na mordeczkę... |
|||
|
|
|
#1564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i brunetka wieczorową porą się wita ... i przyznaję się bez bicia, że nawet was nie mam siły nadrabiać ...i życzę dobrej nocki
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powiem padam ale pewnie tez dlatego ze teraz ten remont ruszyl o ogarniam na kilka frontow.....a sama praca jest bardzo przyjemna i wlasnie z tych do ktorych chce sie isc niemniej jednak caly czas szukam czegos "stalego" bo wiadomo ze kiedys przestane pracowac tu gdzie teraz pracuje...... "marzy" mi sie praca w biurze
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo kostkę mydła... ... u moich rodziców na działce w altanie zimowały myszy, to zawsze całe mydło zżerały
|
|
#1567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekaj jeszcze 2,5 roku, to Ci oddam swoją pracę ![]() I masz rację, nie ma co płakać czy biadolić,tylko spiąć poślady w miarę możliwości i robić co się da, żeby podnieść standard życia (np. Big Milk, czy Harnaś )Kotku, a tak na serio, może to dziwne pytanie, ale jestem ciekawa. Jaka kwota całościowa miesięcznie by Was zadowalała? Tak na zasadzie, że byłoby spokojnie..Nie odpowiadaj jak nie chcesz, pytam tylko z ciekawości ![]() Cytat:
i ma miseczkę z wodą ![]() Też słyszałam, że gryzonie gustują w mydle...
|
||
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Strong, my mamy takie CD: A Disney Spectacular - Erich Kunzel
a tu masz parę innych ![]() http://allegro.pl/the-magic-of-disne...427126894.html http://allegro.pl/disney-s-greatest-...460077719.html http://allegro.pl/the-magic-of-disne...412932266.html
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-07-09 o 23:48 |
|
|
|
#1569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Butter - Twoje historie z myszą wymiatają
|
|
#1570 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bika , Aaby , strong , gucia , emigra , ana ,amani - dziekuje
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witajcie
|
|
|
#1571 |
|
Wtajemniczenie
|
milego dnia Dziewczynki
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kotku to lipa jak tylko 30 dni. Strong wczoraj szefowej nie było i dziś niesie. okolicznościowego nie trzeba od razu, mój mąz wziął dopiero po miesiącu. emigra dlatego ja nie chcę brać tabsów przy karmieniu. Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam, więc sama się biczuję co by nie było, że mam fory
|
|
|
|
#1573 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
ślicznyCytat:
ale fajne, też już bym chciała kupowaćCytat:
![]() Cytat:
Super, że się wchłonęła to oby teraz wszystko szło bez problemu i piękna owu byłaCytat:
ma około 82m użytkowej + garaż.My właśnie tak robimy ) projekt i robimy przylącza.Potem bierzemy kredyt, stawiamy stan surowy zamknięty, sprzedajemy mieszkanie i wykańczamy ![]() Jedyne czego się obawiam, to to że mieszkanie trzeba będzie wystawić na sprzedaż dość szybko, z opcją, że opuścimy je za jakiś czas i boję się czy to się sprawnie uda, bo bank ma wymóg, że w ciągu 2 lat od uruchomienia kredytu trzeba zamieszkać w domu. Najbardziej pesymistyczna wersja to taka, że zamieszkamy na chwilę u mojej mamy, ale na 1 pokoju ona my i dziecko byłoby raczej średnio... ![]() Wczoraj byliśmy z geodetą na działce, pokazał jaki będzie podział Cytat:
za zakupyBao, ![]() Butter, jak mysz? ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Dziewczyny,a co z Emilką? |
||||||
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks Mojej mamy brat tak teraz zrobił. Sprzedał mieszkanie, w pół roku je wykończyli i dopiero się wyprowadzili. I teraz sobie powoli je jeszcze dokańczają. Myślę, że to jest właśnie super opcja.
Jak myślisz za ile będziecie sie mogli wprowadzić?? Co chcecie jeszcze w tym roku zrobić?? |
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Cytat:
![]() Moja się zakochała w orzeszkach... Ale uwaga - mysz już wolna, hasa po łąkach Weszła w nocy do żywołapki i została ![]() Dziś przed pracą wypuściliśmy ją na łąkę....Była przesłodziutka
|
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Butter
było ją sobie zostawić
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem na wiosnę 2013 bierzemy kredy i ruszamy z budową do stanu surowego zamkniętego, pod koniec roku 2013 wystawiamy mieszkanie na sprzedaż i wykańczamy. czyli liczymy, że w 2014 (może latem) zamieszkamy. Trochę się obawiam czy z małym dzieckiem tak wszystko ogarniemy, ale moja mama i jej 2 siostry (jestem z nimi zżyta ) obiecały, że pomogą na każdym kroku
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
![]() Butter miałam napisać, że myszki są sprytne i tak łatwo się nie dają złapać Ale widzę, że się udało! Swoją drogą one chyba najszybciej rano się łapią...bo z tego co pamiętam to u nas tak było...bo są głodne...![]() Zjem zaraz śniadanko i do nauki... A od Emilki nie mam żadnych wieści póki co...
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks 2 lata to bardzo szybko
|
|
|
|
#1580 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Butter,
Cytat:
Cytat:
nie , nie... mam rodzinę, mam gdzie mieszkać, robię to co lubię, mam u boku mężczyznę którego kocham i oczekujemy dziecka... to i za te grosze przeżyjemy a jakbym siadła i płakała to dobrze by nie było Nie uważam że mam płakać na każdym kroku, ba! ja nawet nikomu się nie skarżę na brak pieniędzy. Byle jest na życie i czasem się coś odłoży i czasem nawet myślę o tych co mają te 1500, mają więcej niż dwoje dzieci i jeszcze mieszkają na blokach i mają duże rachunki... tych mi żal... bo ja nie mogę powiedzieć że duże wsparcie mam w rodzinie... jakby nie było dopóki tu mieszkamy, za wiele rzeczy nie musimy płacić, przez co możemy odkładać. Kotek, Cytat:
Cytat:
![]() Butter, Cytat:
![]() Gucia6, dzięki za tego disneya, już lecę przeglądnąć ![]() Amani, Cytat:
cześć Żaboszku ![]() Madzia, Cytat:
wszystko wyjdzie w trakcie myślę ![]() Onyks, Cytat:
![]() Butter, kochana na myszka dziękuję że ją uratowałaś ![]() Maleństwo, miłej nauki
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz, że nawet przeszło mi to przez myśl.... ale lepiej jej będzie na łąkach...w końcu to mysz polna
![]() Cytat:
Nasza złapała się w nocy
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Pranie włączyłam, pierwsze narazie. Teraz czekam aż babcia pójdzie z domu to sobie na spokojnie posprzątam, bo nie lubię jak mi się kto krząta. No i herbatkę białą piję
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też mamy 100 tys do spłacania jeszcze przez niecałe 19 lat![]() A dobralibyśmy 130 lub 150 i myślę, że 130 byłoby tak na spokojnie ze sprzedaży mieszkania, to łącznie prawie 300, na domek 80m liczymy, że starczy. A ten kredyt 100 mamy na mieszkanko w którym mieszka moja mama. Ale co tam, dziś nic nie ma bez kredytu, a ludzie mają czasem po ponad 300tys i żyją ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Dobrze czujesz
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks dokładnie. My mamy jeszcze coś ok. 110 tys na 15 lat. + też byśmy musieli wziąć jakieś 200 tys na stan surowy. A reszta ze sprzedania mieszkania.
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Witajciejak po ogień nadal
Bao cieszę się, że wizyta ok! Mona najważniejsze, że maleństwo zdrowe! Mam nadzieje, że na następnej wizycie się pokaże Emilka trzymam kciuki za Ciebie! Onyks mam nadzieje, że budowa pójdzie po Waszej myśli i że faktycznie już w 2014 będziecie mogli się wprowadzać! Magda a Wy kiedy chcecie zacząć budowę? Czy na razie tylko planujecie? Butter nie znoszę myszy! Ja bym tam nie miała litości tzn, mąż musiałby nie mieć, bo ja bym się tego nie dotknęła!Strong miałam się Ciebie pytać, jak Twoje stopy? Nadal puchną? Wracam do pracy... jeszcze dzisiaj i jutro... SIŁY!
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczaczki, jakie tu kwoty padają
|
#1587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
A piątek masz wolny?
|
||
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gucia na razie to taki plan co nam się w głowie zrodził. Niby mieszkanie w bloku mamy spore bo 78 m2, ale jednak co domek z ogródkiem to domek. No nic... musimy to dobrze przemyśleć, bo kolejny wielki kredyt to jednak musi byc przemyślana decyzja. |
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia0, spokojnie, dziś i jutro, potem szybko zleci czwartek i już będzie, "dzień dobry piątek"
![]() nogi puchną, ale tylko jedna, i zauważyłam że ja tam jakąś żyłę wylazłą mam tuż przy palcach i może to jakiś żylak ale kurde na stopie się chyba nie robią
|
#1590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strong, ja wszystko rozumiem - wiadomo, że nie usiąść i płakać. Dobrze, że masz takie podejście ![]() Cytat:
![]() Ja w zabijaniu nie mam litości tylko dla moli, much i komarów! Całą resztę łapię i wypuszczam (chyba, że są to pająki, to wtedy TŻ je łapie i wypuszcza). Wczoraj oprócz myszy urałowałam jeszcze żabę, która w piwnicy wpadła do wiadra i chyba z 15 ciem wypuściliśmy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

i jeśli nie masz nic przeciwko nie legalności to Ci też taką płytkę wyślę 

(nasz znajomy wrocil do PL i dostal prace za ponad 3 tys na reke ale stwierdzil ze to za malo bo jego ambicja jest zarobek od 5 tys w gore 

nadrobilam Was ale padam jutro znowu ciezki dzien buziaki

...

...

co by nie było, że mam fory 
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.