Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 19:28   #901
szklanka19
Zadomowienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mi leci 12 tydzień, a piersi mnie też przestały boleć na jakiś czas. Teraz coś zaczynają sutki. Ja się nie martwiłam i Tobie też to radzę
Dzięki to przestaję o tym myśleć i czekam do środy do wizyty.

Bokeh fajne zdjęcie takie kolorowe
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 19:41   #902
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzięki to przestaję o tym myśleć i czekam do środy do wizyty.

Bokeh fajne zdjęcie takie kolorowe
Nie ma co się martwić skoro zaraz masz wizytę, ale powiedz o tym lekarzowi, sama jestem ciekawa co Ci na to odpowie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 19:43   #903
djerba
Wtajemniczenie

Aaa zapomniałabym...jutro jedziemy z córką do szpitala, będzie usuwany 3 migdałek.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło..
Zastanawiam się jak ja w ogóle wstanę...bo o 6.30 tam mamy być..a jedzie się z 40 min.. chyba spać dzisiaj nie pójdę :/
Stary 2012-07-09, 19:49   #904
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Aaa zapomniałabym...jutro jedziemy z córką do szpitala, będzie usuwany 3 migdałek.
Zastanawiam się jak ja w ogóle wstanę...bo o 6.30 tam mamy być..a jedzie się z 40 min.. chyba spać dzisiaj nie pójdę :/
oj oj będzie dobrze
to już się kładźcie
po usunięciu lody są dobre- moja mama w ogóle miała migdały wycinane i na lodach jechał po zabiegu na sali

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 19:52   #905
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko będzie dobrze

Dominika

Alicja
Stary 2012-07-09, 20:17   #906
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Ojjjj miałam usuwany 3 migdałek, przez niego ciągle miałam anginy jak byłam mała... kup córuni dużo lodów, bo będzie boleć, a lody ukoją

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 20:59   #907
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
po to, że mam niezabezpieczający poziom przeciwciał na żółtaczkę typu B i nie chce, żeby mnie np w szpitalu zarażono.
Miałam do niej zaufanie, ale jak patrzę na te Wasze zdjęcia i w ogóle to mi tak strasznie przykro, że ja mam je tylko w głowie
czytałam teraz na stronie fundacji rodzicpoludzku.pl, że faktycznie badania USG w czasie ciąży nie można robić często i za każdą okazją... Ja już nie wiem

wstawiam Wam też taki link http://www.docedu.klrwp.pl/print.php?id=131 takie info w pigułce, a dość sensownie opisane
po pierwsze dobrze dziewczyny radzą zmien lekarza na takiego jaki Tobie będzie odpowiadał
a po drugie faktycznie usg nie powinno sie robic czesto w ciazy, nie jest do konca bezpieczna dla plodu...
ja w poprzedniej ciąży o tym nie wiedziałam i robiłam co miesiąc ale teraz mam zamiar troche to ograniczyc (chociaz nie powiem ciezko jak cholera) ale bede chodzic na wizyty co 1,5 miesiaca lub co 2

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hope W przypadku prawidłowej ciąży USG robi się tylko 3 razy: genetyczne, połówkowe no i to końcowe. Czytałam, że nie jest to superprzyjemne dla dziecka (jakieś fale, hałas czy coś). Przykro, że nie masz foty Ale najważniejsze, że serce wali Trzymaj się
no i dobrze nam meduzka tu pisze

Cytat:
Nie ma co się martwić skoro zaraz masz wizytę, ale powiedz o tym lekarzowi, sama jestem ciekawa co Ci na to odpowie
no dokladnie szklanka powiesz lekarzowi i wszystko sie wyjasni, ja dostalam nospe ale za rada szajajaba biore magnez i moje bole troche sie zmniejszyli..
Kurde zastanawiam sie czy powiedziec lekarce o tym magnezie na wizycie czy mnie nie opieprzy ze bez jej zgody zaczelam brac ?

Cytat:
no to trzymam kciuki

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:14   #908
Ewik86
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie

W piątek minął mi 11 tydzień ciąży, dziś jest 11t3d, czyli leci mi 12 tydzień tak? Jeśli więc w ten piątek będzie dokładnie 12 tydzień, czyli w sobotę zacznie się 13 tydzień to już mogę uznać, że rozpoczął się II trymestr? Mam nadzieję, że któraś z Was mnie zrozumiała i mi rozjaśni w głowie

Dominika

Alicja
Stary 2012-07-09, 21:22   #909
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny
Byłam na tej pieprzonej wizycie!!! Nie wiem co mam robić
Moja gin zważyła mnie (w ogóle nie zwróciła uwagi, że od 4 miesięcy mam tę samą wagę) i zmierzyła ciśnienie, po czym powiedziała, że dziś tylko posłuchamy.
Wyciągnęła jakiś mały aparacik, myślałam że jaja sobie robi, bo wyglądał jak zabawka dla dziecka! I Przykłada mi do brzucha, pokazuje ekran. przez prawie bite 4 minuty wskazywał czerwone 0!!! Ja zbladłam i zamarłam, łzy już miałam w oczach i za chwilę złapało 136 na zielono. Ale ona mówi, że jeszcze jednak sprawdzi USG. Dzidziuś duży, serduszko ładnie pika i co?! Nie dała mi zdjęcia, jeszcze powiedziała, że nie będzie mi na każdej wizycie robić USG, bo nie wolno. Kazała się zaszczepić na tą żółtaczkę i nara! To co?! Ja mam jej 100 zł zostawić następnym razem za to, że mnie zważy i ciśnienie zmierzy?!
Jeszcze dzwonię z płaczem do TŻta jak mnie nastraszyła i w ogóle, a on do mnie: Ja nie wiem. Siedzisz na tym necie, piszesz z dziewczynami to ich się pytaj nie mnie. Płeć wiadoma?
Zabiję go!!!! Niech nie wraca! Cielę jedne! GŁUPIA BEZJAJCOWA LUJA!!!!

nawet nie słyszałam tego serduszka ....
Natychmisat lekarkę zmień. A badania żółtaczkowe robiłaś raz czy dwa razy? Jak raz to powtórz, czasem bzdury wychodzą, miałam tak.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hope W przypadku prawidłowej ciąży USG robi się tylko 3 razy: genetyczne, połówkowe no i to końcowe. Czytałam, że nie jest to superprzyjemne dla dziecka (jakieś fale, hałas czy coś). Przykro, że nie masz foty Ale najważniejsze, że serce wali Trzymaj się

Nie jest jakieś super miłe, ALE jak mi to ginka kiedyś powiedziała, jeszcze przy małej - trzeba by chyba 24/dobę być podpiętym by szkodziło

Cytat:

dziewczyny, w ogóle dzisiaj się dowiedziałam (poznałam taką pewną babcię z wnuczką na placu zabaw)... żeeee tuż za naszym blokiem w gospodarstwie można sobie kupić świeże jajeczka, kurki i krowę i może coś jeszcze, ale to musiałabym tam się przejść
ale fajnie idę w przyszłym tyg na obchód heheh
Krowę kupujesz?

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie

W piątek minął mi 11 tydzień ciąży, dziś jest 11t3d, czyli leci mi 12 tydzień tak? Jeśli więc w ten piątek będzie dokładnie 12 tydzień, czyli w sobotę zacznie się 13 tydzień to już mogę uznać, że rozpoczął się II trymestr? Mam nadzieję, że któraś z Was mnie zrozumiała i mi rozjaśni w głowie
0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

Pamiętaj, że tydzień nie ma 4 tygodni a 4,5
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:39   #910
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35198057]

Krowę kupujesz?
[/QUOTE]

a co .. dopóki auta nie kupię to sobie będzie stała w garażu
Stary 2012-07-09, 21:40   #911
Konto usunięte

A jak cię sąsiedzi wkurzą, to będziesz miała co na wycieraczkę kłaść
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:51   #912
katarzyniak
Rozeznanie

Witam, mam pytanie..
4 dni temu zrobiłam test ciążowy, wyszedł negatywny, (spojrzałam na niego parę razy , patrzyłam na niego ok 10 minut) po ok 5 godzinach chciałam go wyrzucić, ale patrzę - widzę bardzo słabą kreskę, ale zauważalną, mąż też potwierdził, że ją widzi...
Potem za dwa dni również wykonałam test (ale już innej firmy) i również na początku nic nie było widać, ale jakoś po 30 minutach pojawiła się ledwo zauważalna kreseczka... (widać ją nawet na zdjęciu, szkoda , że nie mogę wgrać Wam...).
Ogólnie, to mój 46 dzień cyklu (dodam, że mam bardzo długie cykle... ), mam podwyższoną temperaturę do 37 stopni, nie mam ochoty na jedzenie, nie mam w ogóle apetytu.

Chciałabym bardzo wierzyć w to, że jestem w ciąży, ponieważ o ostatnią ciąże staraliśmy się cały rok - niestety zakończyła się szybkim poronieniem w 6 tygodni - prawdopodobnie za słaby zarodek...
Dlatego wierzyć mi się nie chce, że teraz tak szybko udało by mi się nam... jednocześnie boję się ...

Do lekarza mam wizytę dopiero za tydzień.

Czy mogę mieć nadzieję?
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:51   #913
Debrah
Zakorzenienie

Ad USG - nie ma żadnych badań, które by potwierdzały jego szkodliwość. Odnośnie drgań, i tego, że to denerwuje dziecko bo je "słyszy" to jest także niepotwierdzona hipoteza.

Ja tutaj wychodzę z założenia, że lepiej robić je często, skoro doniesienia nie są sprawdzone, bo już brak USG i nie wykrycie jakichś nieprawidłowości..to dopiero niebezpieczne jest.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:52   #914
LadyWhisper
Zakorzenienie

djerba za córeczkę

hope ale babsztyl..... Na stresy Cię jeszcze naraża.....

swarovska dzięki, wylądowało w ulubionych

Ja też po wizycie....... Mam za wysokie ciśnienie i mam leżeć, znowu, plackiem, luteinę miałam odstawiać a zwiększył mi dawkę na 3x2, dodatkowo no-spa 3x1..... Wagowo -1kg, ale nic nie skomentował. Ciśnienie mam mierzyć codziennie, jak do czwartku się nie obniży to wykupić leki, jutro usg prenatalne, a w kolejny poniedziałek wizyta znowu...... Rany....... Trzymajcie kciuki, ja idę spać, bo jestem wykończona.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:54   #915
Konto usunięte

katarzyno, idź zrobić test z krwi beta hcg i tyle.

Lady, odpoczywaj babo
Stary 2012-07-09, 22:02   #916
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35198529]A jak cię sąsiedzi wkurzą, to będziesz miała co na wycieraczkę kłaść [/QUOTE]

a już mnie jedni wkurzyli dzisiaj...wysiadali z samochodu, a ja akurat ubierałam młodą w piżamę i stałam przy oknie, córy nie było widać.. niestety nie dorobiłam się tu jeszcze firanek, a raczej zazdrostek, więc wszystko widać.. (ofcourse są rolety)
no i patrzyli się...i to konkretnie...rozumiem raz, dwa.. no tak nowa sąsiadka to trzeba obczaić.. ale nie tyle....ja widziałam to kątem oka.. grrrr
Stary 2012-07-09, 22:06   #917
sarah67
Zadomowienie

Katarzyno na tescie masz napisane, ze wynik po 5 czy 10 minutach juz nie pamietam jest nie ważny. Przeczytaj instrukcje i zrób jeszcze raz i trzymamy kciuki .
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:26   #918
badziabadzia
Zakorzenienie

djerba trzymam kciku za Twoja Malutka na pewno bedzie dzielna a sasiedzi to taki strasznie dziwny gatunek moze byli pewni ze ich nie widac przez jakis czas bedziesz dla nich super atrakcja.. A starzy?
Stary 2012-07-09, 22:27   #919
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanie..
4 dni temu zrobiłam test ciążowy, wyszedł negatywny, (spojrzałam na niego parę razy , patrzyłam na niego ok 10 minut) po ok 5 godzinach chciałam go wyrzucić, ale patrzę - widzę bardzo słabą kreskę, ale zauważalną, mąż też potwierdził, że ją widzi...
Potem za dwa dni również wykonałam test (ale już innej firmy) i również na początku nic nie było widać, ale jakoś po 30 minutach pojawiła się ledwo zauważalna kreseczka... (widać ją nawet na zdjęciu, szkoda , że nie mogę wgrać Wam...).
Ogólnie, to mój 46 dzień cyklu (dodam, że mam bardzo długie cykle... ), mam podwyższoną temperaturę do 37 stopni, nie mam ochoty na jedzenie, nie mam w ogóle apetytu.

Chciałabym bardzo wierzyć w to, że jestem w ciąży, ponieważ o ostatnią ciąże staraliśmy się cały rok - niestety zakończyła się szybkim poronieniem w 6 tygodni - prawdopodobnie za słaby zarodek...
Dlatego wierzyć mi się nie chce, że teraz tak szybko udało by mi się nam... jednocześnie boję się ...

Do lekarza mam wizytę dopiero za tydzień.

Czy mogę mieć nadzieję?
najlepiej powtórzyć test rano. Polecam testy KINDERTEST są bardzo dobre można nabyć w tesco
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:31   #920
Konto usunięte

Sarah, a ja się nie zgodzę pisałam tu na samym początku - pierwszy test zrobiłam po południu, nic nie wyszło i do kosza wyrzuciłam. Po kilku GODZINACH nagle mnie tknęło i jak długa do kosza pobiegłam a tam kreska druga... Rzecz jasna następny robiłam, bo mi się to dziwne wydało, ale następny też wyszła (robiłam i 3 test bo drugi sikany i jakiś mi sie dziwny wydawał :bbrzydal: ).

Poszłam dzisiaj do sklepu dzieciowego - oniemiałam. Ceny tak HORRENDALNIE wzrosły, że szok. Przykładowo:

-2 smoczki uspokajacze avent 25zł (chciałam na poczatek te, bo one są okrągłe i po omacku obojętnie którą stroną się wsadzi w paszczę), więc chyba odpuszczę i polecę po rossmanowskie, 9zł 2sztuki a są super

- śpioszki firmy Ewa Klucze (objaśniam: jedna z wiodących na polskim rynku firm, aczkolwiek wg mnie jakość sporo do życzenia zostawia, tzn nie rozciągają się ani nic ale szybko po praniu mechacą i wyglądają na stare) od 22zł!

- pajace - min. 28zł i to zwykłe bawełniane, a chciałam ze 2 pary welurowych ciepłych kupić

- ciepły, welurowy dresik - w sumie taki komplet ocieplany, spodnie a la śpioczki + bluza rozpinana - od 65zł...

--------------------------------

Oniemiałam, poważnie. Wzięłam w efekcie tylko śpioszki welurowe jedne za 22zł, biało niebieskie w paseczki z kotkiem z przodu, i muszę poszukać gdzieś taniej...? na all ceny takie same.

Ja mam 80% wyprawki po córce, ale jednak ona majowa więc ciepłych rzeczy niewiele mam...
Stary 2012-07-09, 22:53   #921
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
djerba trzymam kciku za Twoja Malutka na pewno bedzie dzielna a sasiedzi to taki strasznie dziwny gatunek moze byli pewni ze ich nie widac przez jakis czas bedziesz dla nich super atrakcja.. A starzy?
heheh no właśnie nie, w moim wieku raczej (29)...może ciut starsi..z synem 3-4 letnim

dobra kochane uciekam spać
Stary 2012-07-09, 23:05   #922
MadamAgula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
U nas imiona są już od dawna ustalone. Będzie Aleksander albo Oliwia. Płci na razie nie znamy, będzie wiadomo dopiero na następnym USG - nie mogę się tego momentu doczekać.
Byłam wczoraj na wyprzedaży w H&Mie, kupiłam sobie komplet czerwonej bielizny - stanik + majtki za 20zł! Stanik jest śliczny, z dużymi miseczkami, będzie dobry już do końca ciąży na jakieś wyjścia eleganckie, bo piersi wyglądają w nim szałowo. Jest przy tym bardzo wygodny, nie ciśnie i nie uwiera. Majtki też fajne - niskie stringi (nie przepadam za stringami, ale te są bardzo fajne) - będą dobre pod duży brzuch.

Ps. MadamAgula - napisałam Ci kilka dni temu wiadomość prywatną z uzupełnieniem moich danych na 1. stronie.
Wiem wiem uzupełnie wszystko jak będzie troszkę lepiej...
Stary 2012-07-10, 08:01   #923
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35199912]Sarah, a ja się nie zgodzę pisałam tu na samym początku - pierwszy test zrobiłam po południu, nic nie wyszło i do kosza wyrzuciłam. Po kilku GODZINACH nagle mnie tknęło i jak długa do kosza pobiegłam a tam kreska druga... Rzecz jasna następny robiłam, bo mi się to dziwne wydało, ale następny też wyszła (robiłam i 3 test bo drugi sikany i jakiś mi sie dziwny wydawał :bbrzydal: ).

Poszłam dzisiaj do sklepu dzieciowego - oniemiałam. Ceny tak HORRENDALNIE wzrosły, że szok. Przykładowo:

-2 smoczki uspokajacze avent 25zł (chciałam na poczatek te, bo one są okrągłe i po omacku obojętnie którą stroną się wsadzi w paszczę), więc chyba odpuszczę i polecę po rossmanowskie, 9zł 2sztuki a są super

- śpioszki firmy Ewa Klucze (objaśniam: jedna z wiodących na polskim rynku firm, aczkolwiek wg mnie jakość sporo do życzenia zostawia, tzn nie rozciągają się ani nic ale szybko po praniu mechacą i wyglądają na stare) od 22zł!

- pajace - min. 28zł i to zwykłe bawełniane, a chciałam ze 2 pary welurowych ciepłych kupić

- ciepły, welurowy dresik - w sumie taki komplet ocieplany, spodnie a la śpioczki + bluza rozpinana - od 65zł...

Oniemiałam, poważnie. Wzięłam w efekcie tylko śpioszki welurowe jedne za 22zł, biało niebieskie w paseczki z kotkiem z przodu, i muszę poszukać gdzieś taniej...? na all ceny takie same.

Ja mam 80% wyprawki po córce, ale jednak ona majowa więc ciepłych rzeczy niewiele mam...[/QUOTE]

moze spróbuj wyszukac na ofertach z rzeczami używanymi? ja tak kupilam większosc rzeczy które juz mam i to naprawde za niewielkie pieniązki. ostatnio nabylam 8 szt welurowych pajacykow za 8 zł!!!! do tego przesyłka chyba 7,50, wiec za sztuke wyszlo mi 2 zł! a dziewczyna je jeszcze wyprała przed samym wysłaniem, no i powiem szczerze ze stan rewelacyjny- przeciez maluch nie zdąży ich zniszczyc- jesli nie poplami.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Dziewczynki, ja się wreszcie zmobilizowałam do przeczytania wszystkiego- normalnie powiesc przez kilka dni bardzo bolala mnie głowa w okolicach skroni i byłam praktycznie nie do życia, a teraz jeszcze dopadł mnie męczący kaszel- pluca wypluwam jak mnie złapie :brzyda l:

no i ogłaszam sezon słoikowy za rozpoczęty dzisiaj przetwarzam ogóreczki na korniszonki i biorę się za cukinię w marynacie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 08:55   #924
badziabadzia
Zakorzenienie

ja na razie cukinie przerabiam na biezaco co drugi dzien leczo
Stary 2012-07-10, 08:57   #925
hope01
Zakorzenienie

a ja siedzę w pracy

dotarliśmy tu dziś z maluszkiem na motorze, mam nadzieję, że mu to za bardzo nie przeszkadzało

Stary 2012-07-10, 09:06   #926
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ad USG - nie ma żadnych badań, które by potwierdzały jego szkodliwość. Odnośnie drgań, i tego, że to denerwuje dziecko bo je "słyszy" to jest także niepotwierdzona hipoteza.

Ja tutaj wychodzę z założenia, że lepiej robić je często, skoro doniesienia nie są sprawdzone, bo już brak USG i nie wykrycie jakichś nieprawidłowości..to dopiero niebezpieczne jest.
Mam takie samo zdanie, zresztą czy raz na miesiąc to znowu tak często?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
djerba za córeczkę

hope ale babsztyl..... Na stresy Cię jeszcze naraża.....

swarovska dzięki, wylądowało w ulubionych

Ja też po wizycie....... Mam za wysokie ciśnienie i mam leżeć, znowu, plackiem, luteinę miałam odstawiać a zwiększył mi dawkę na 3x2, dodatkowo no-spa 3x1..... Wagowo -1kg, ale nic nie skomentował. Ciśnienie mam mierzyć codziennie, jak do czwartku się nie obniży to wykupić leki, jutro usg prenatalne, a w kolejny poniedziałek wizyta znowu...... Rany....... Trzymajcie kciuki, ja idę spać, bo jestem wykończona.....
Trzymam kciuki za obniżenie ciśnienia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35199912]Sarah, a ja się nie zgodzę pisałam tu na samym początku - pierwszy test zrobiłam po południu, nic nie wyszło i do kosza wyrzuciłam. Po kilku GODZINACH nagle mnie tknęło i jak długa do kosza pobiegłam a tam kreska druga... Rzecz jasna następny robiłam, bo mi się to dziwne wydało, ale następny też wyszła (robiłam i 3 test bo drugi sikany i jakiś mi sie dziwny wydawał :bbrzydal: ).

Ja mam 80% wyprawki po córce, ale jednak ona majowa więc ciepłych rzeczy niewiele mam...[/QUOTE]

Ceny są kosmiczne. Kuzynka ostatnio chciała kupić bodziaki dla synka, takie letnie z krótkim rękawkiem - 30zł za sztukę! W efekcie kupiła w lumpku.

Hope, ja bym zmieniła lekarza. Ta jest jakaś niepoważna. Żeby nawet ważnego badania od tak nie zrobić, bo usg to wg niej zło. Ja bym się bezpiecznie u niej nie czuła.

Przepraszam, że nie jestem w stanie wam wszystkim odpowiedzieć, ale nie miałam ostatnio weny do pisania. Natomiast czytam regularnie

To efekt mojego wczorajszego polowania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9078.jpg (49,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9079.jpg (47,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9080.jpg (54,2 KB, 19 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:08   #927
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
moze spróbuj wyszukac na ofertach z rzeczami używanymi? ja tak kupilam większosc rzeczy które juz mam i to naprawde za niewielkie pieniązki. ostatnio nabylam 8 szt welurowych pajacykow za 8 zł!!!! do tego przesyłka chyba 7,50, wiec za sztuke wyszlo mi 2 zł! a dziewczyna je jeszcze wyprała przed samym wysłaniem, no i powiem szczerze ze stan rewelacyjny- przeciez maluch nie zdąży ich zniszczyc- jesli nie poplami

Wiesz co, ja i tak większość w ciuchlandzie kupuję ALe chciałam kilka rzeczy po prostu nowych, i dla przyjemności kupowania no i z konieczności, jakoś tak do lekarza idę to dziecko zawsze eleganckie

Cytat:
a ja siedzę w pracy

dotarliśmy tu dziś z maluszkiem na motorze, mam nadzieję, że mu to za bardzo nie przeszkadzało
A propos motoru = idę od sierpnia na prawko ale na B
Stary 2012-07-10, 09:11   #928
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny!
Od wczoraj jestem licencjonowaną wizażystką, także jeśli potrzebujecie makijażu, to służę radą.

Bokeh, Twój luby ściął włosy? Ja bym mojego zabiła, gdyby to zrobił.

Moja Mama trafiła wczoraj do szpitala, narzekała ostatnio na oko, a tu się okazało, że jej się siatkówka odkleja. Masakra. Dzisiaj ma zabieg... Wiem, że to nic strasznego, mój szwagier też przez to przechodził, ale człowiek i tak się stresuje.

Hope, zmień lekarza! Zauważyłam, że ogólnie masz dużo stresu - tutaj problemy w domu, z drugiej strony jakaś dziwna lekarka... Dla własnego dobra chociaż to drugie zredukuj.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-10 o 09:19
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:22   #929
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35203519]
A propos motoru = idę od sierpnia na prawko ale na B[/QUOTE]

hehe najwyższy czas ja mam od 3 lat, a nie jeżdżę - tak mnie instruktor zraził do jazdy, że nawet TŻtowi nie dam się namówić za kółko. Z dziewczynami owszem, czasem się poszaleje - poszalało ale z chłopem?

Stary 2012-07-10, 09:28   #930
badziabadzia
Zakorzenienie

ja mam prawko dłużej niz Tż ale odkąd zrobił (bo stwierdził, że to dziwnie wygląda jak kobieta prowadzi a facet z boku) to ani razu nie kierowałam !!

Dziewczyny, widzę, że niektóre z Was mają już sporo rzeczy dla maluszka ja jak zwykle w czarnej..!! ale poczekam może aż poznamy płeć.. a następne usg bd miała w 21 tygodniu, bo moja ginka należy do tych co nie robią na każdej wizycie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości