|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#903 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa zapomniałabym...jutro jedziemy z córką do szpitala, będzie usuwany 3 migdałek.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło.. Zastanawiam się jak ja w ogóle wstanę...bo o 6.30 tam mamy być..a jedzie się z 40 min.. chyba spać dzisiaj nie pójdę :/ |
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już się kładźcie po usunięciu lody są dobre- moja mama w ogóle miała migdały wycinane i na lodach jechał po zabiegu na sali |
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze |
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjjj miałam usuwany 3 migdałek, przez niego ciągle miałam anginy jak byłam mała... kup córuni dużo lodów, bo będzie boleć, a lody ukoją
|
|
|
#907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po drugie faktycznie usg nie powinno sie robic czesto w ciazy, nie jest do konca bezpieczna dla plodu... ja w poprzedniej ciąży o tym nie wiedziałam i robiłam co miesiąc ale teraz mam zamiar troche to ograniczyc (chociaz nie powiem ciezko jak cholera) ale bede chodzic na wizyty co 1,5 miesiaca lub co 2 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurde zastanawiam sie czy powiedziec lekarce o tym magnezie na wizycie czy mnie nie opieprzy ze bez jej zgody zaczelam brac ? ![]() Cytat:
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie
![]() W piątek minął mi 11 tydzień ciąży, dziś jest 11t3d, czyli leci mi 12 tydzień tak? Jeśli więc w ten piątek będzie dokładnie 12 tydzień, czyli w sobotę zacznie się 13 tydzień to już mogę uznać, że rozpoczął się II trymestr? Mam nadzieję, że któraś z Was mnie zrozumiała i mi rozjaśni w głowie |
|
|
|
#909 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie jest jakieś super miłe, ALE jak mi to ginka kiedyś powiedziała, jeszcze przy małej - trzeba by chyba 24/dobę być podpiętym by szkodziło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
4,5 - 9 drugi 9 - 13,5 trzeci 13,5 - 18 czwarty 18 - 22,5 piąty 22,5 - 27 szosty 27 - 31,5 siodmy 31,5 - 36 ósmy 36 - 40 dziewiąty Pamiętaj, że tydzień nie ma 4 tygodni a 4,5
|
||||
|
|
|
#910 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35198057]
Krowę kupujesz? ![]() [/QUOTE] a co .. dopóki auta nie kupię to sobie będzie stała w garażu
|
|
|
|
#911 |
|
Konto usunięte
|
A jak cię sąsiedzi wkurzą, to będziesz miała co na wycieraczkę kłaść
|
|
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
Witam, mam pytanie..
4 dni temu zrobiłam test ciążowy, wyszedł negatywny, (spojrzałam na niego parę razy , patrzyłam na niego ok 10 minut) po ok 5 godzinach chciałam go wyrzucić, ale patrzę - widzę bardzo słabą kreskę, ale zauważalną, mąż też potwierdził, że ją widzi... Potem za dwa dni również wykonałam test (ale już innej firmy) i również na początku nic nie było widać, ale jakoś po 30 minutach pojawiła się ledwo zauważalna kreseczka... (widać ją nawet na zdjęciu, szkoda , że nie mogę wgrać Wam...). Ogólnie, to mój 46 dzień cyklu (dodam, że mam bardzo długie cykle... ), mam podwyższoną temperaturę do 37 stopni, nie mam ochoty na jedzenie, nie mam w ogóle apetytu. Chciałabym bardzo wierzyć w to, że jestem w ciąży, ponieważ o ostatnią ciąże staraliśmy się cały rok - niestety zakończyła się szybkim poronieniem w 6 tygodni - prawdopodobnie za słaby zarodek ...Dlatego wierzyć mi się nie chce, że teraz tak szybko udało by mi się nam... jednocześnie boję się ... Do lekarza mam wizytę dopiero za tydzień. Czy mogę mieć nadzieję? |
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Ad USG - nie ma żadnych badań, które by potwierdzały jego szkodliwość. Odnośnie drgań, i tego, że to denerwuje dziecko bo je "słyszy" to jest także niepotwierdzona hipoteza.
Ja tutaj wychodzę z założenia, że lepiej robić je często, skoro doniesienia nie są sprawdzone, bo już brak USG i nie wykrycie jakichś nieprawidłowości..to dopiero niebezpieczne jest. |
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
djerba
za córeczkę ![]() hope ale babsztyl..... Na stresy Cię jeszcze naraża..... swarovska dzięki, wylądowało w ulubionych ![]() Ja też po wizycie....... Mam za wysokie ciśnienie i mam leżeć, znowu, plackiem, luteinę miałam odstawiać a zwiększył mi dawkę na 3x2, dodatkowo no-spa 3x1..... Wagowo -1kg, ale nic nie skomentował. Ciśnienie mam mierzyć codziennie, jak do czwartku się nie obniży to wykupić leki, jutro usg prenatalne, a w kolejny poniedziałek wizyta znowu...... Rany....... Trzymajcie kciuki, ja idę spać, bo jestem wykończona.....
|
#915 |
|
Konto usunięte
|
katarzyno, idź zrobić test z krwi beta hcg i tyle.
Lady, odpoczywaj babo
|
|
|
|
#916 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35198529]A jak cię sąsiedzi wkurzą, to będziesz miała co na wycieraczkę kłaść
[/QUOTE]a już mnie jedni wkurzyli dzisiaj...wysiadali z samochodu, a ja akurat ubierałam młodą w piżamę i stałam przy oknie, córy nie było widać.. niestety nie dorobiłam się tu jeszcze firanek, a raczej zazdrostek, więc wszystko widać.. (ofcourse są rolety) no i patrzyli się...i to konkretnie...rozumiem raz, dwa.. no tak nowa sąsiadka to trzeba obczaić.. ale nie tyle....ja widziałam to kątem oka.. grrrr
|
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
Katarzyno na tescie masz napisane, ze wynik po 5 czy 10 minutach juz nie pamietam jest nie ważny. Przeczytaj instrukcje i zrób jeszcze raz i trzymamy kciuki
.
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
djerba trzymam kciku za Twoja Malutka
na pewno bedzie dzielna przez jakis czas bedziesz dla nich super atrakcja.. A starzy?
|
|
|
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#920 |
|
Konto usunięte
|
Sarah, a ja się nie zgodzę
pisałam tu na samym początku - pierwszy test zrobiłam po południu, nic nie wyszło i do kosza wyrzuciłam. Po kilku GODZINACH nagle mnie tknęło i jak długa do kosza pobiegłam Poszłam dzisiaj do sklepu dzieciowego - oniemiałam. Ceny tak HORRENDALNIE wzrosły, że szok. Przykładowo: -2 smoczki uspokajacze avent 25zł (chciałam na poczatek te, bo one są okrągłe i po omacku obojętnie którą stroną się wsadzi w paszczę), więc chyba odpuszczę i polecę po rossmanowskie, 9zł 2sztuki a są super - śpioszki firmy Ewa Klucze (objaśniam: jedna z wiodących na polskim rynku firm, aczkolwiek wg mnie jakość sporo do życzenia zostawia, tzn nie rozciągają się ani nic ale szybko po praniu mechacą i wyglądają na stare) od 22zł! - pajace - min. 28zł i to zwykłe bawełniane, a chciałam ze 2 pary welurowych ciepłych kupić - ciepły, welurowy dresik - w sumie taki komplet ocieplany, spodnie a la śpioczki + bluza rozpinana - od 65zł... -------------------------------- Oniemiałam, poważnie. Wzięłam w efekcie tylko śpioszki welurowe jedne za 22zł, biało niebieskie w paseczki z kotkiem z przodu, i muszę poszukać gdzieś taniej...? na all ceny takie same. Ja mam 80% wyprawki po córce, ale jednak ona majowa więc ciepłych rzeczy niewiele mam... |
|
|
|
#921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobra kochane uciekam spać |
|
|
|
|
#922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uzupełnie wszystko jak będzie troszkę lepiej...
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35199912]Sarah, a ja się nie zgodzę
pisałam tu na samym początku - pierwszy test zrobiłam po południu, nic nie wyszło i do kosza wyrzuciłam. Po kilku GODZINACH nagle mnie tknęło i jak długa do kosza pobiegłam Poszłam dzisiaj do sklepu dzieciowego - oniemiałam. Ceny tak HORRENDALNIE wzrosły, że szok. Przykładowo: -2 smoczki uspokajacze avent 25zł (chciałam na poczatek te, bo one są okrągłe i po omacku obojętnie którą stroną się wsadzi w paszczę), więc chyba odpuszczę i polecę po rossmanowskie, 9zł 2sztuki a są super - śpioszki firmy Ewa Klucze (objaśniam: jedna z wiodących na polskim rynku firm, aczkolwiek wg mnie jakość sporo do życzenia zostawia, tzn nie rozciągają się ani nic ale szybko po praniu mechacą i wyglądają na stare) od 22zł! - pajace - min. 28zł i to zwykłe bawełniane, a chciałam ze 2 pary welurowych ciepłych kupić - ciepły, welurowy dresik - w sumie taki komplet ocieplany, spodnie a la śpioczki + bluza rozpinana - od 65zł... -------------------------------- Oniemiałam, poważnie. Wzięłam w efekcie tylko śpioszki welurowe jedne za 22zł, biało niebieskie w paseczki z kotkiem z przodu, i muszę poszukać gdzieś taniej...? na all ceny takie same. Ja mam 80% wyprawki po córce, ale jednak ona majowa więc ciepłych rzeczy niewiele mam...[/QUOTE] moze spróbuj wyszukac na ofertach z rzeczami używanymi? ja tak kupilam większosc rzeczy które juz mam i to naprawde za niewielkie pieniązki. ostatnio nabylam 8 szt welurowych pajacykow za 8 zł!!!! do tego przesyłka chyba 7,50, wiec za sztuke wyszlo mi 2 zł! a dziewczyna je jeszcze wyprała przed samym wysłaniem, no i powiem szczerze ze stan rewelacyjny- przeciez maluch nie zdąży ich zniszczyc- jesli nie poplami. ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Dziewczynki, ja się wreszcie zmobilizowałam do przeczytania wszystkiego- normalnie powiesc przez kilka dni bardzo bolala mnie głowa w okolicach skroni i byłam praktycznie nie do życia, a teraz jeszcze dopadł mnie męczący kaszel- pluca wypluwam jak mnie złapie ![]() :brzyda l: no i ogłaszam sezon słoikowy za rozpoczęty dzisiaj przetwarzam ogóreczki na korniszonki i biorę się za cukinię w marynacie
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie cukinie przerabiam na biezaco
co drugi dzien leczo |
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
a ja siedzę w pracy
dotarliśmy tu dziś z maluszkiem na motorze, mam nadzieję, że mu to za bardzo nie przeszkadzało
|
|
|
|
#926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35199912]Sarah, a ja się nie zgodzę pisałam tu na samym początku - pierwszy test zrobiłam po południu, nic nie wyszło i do kosza wyrzuciłam. Po kilku GODZINACH nagle mnie tknęło i jak długa do kosza pobiegłam Poszłam dzisiaj do sklepu dzieciowego - oniemiałam. Ceny tak HORRENDALNIE wzrosły, że szok. Przykładowo: -2 smoczki uspokajacze avent 25zł (chciałam na poczatek te, bo one są okrągłe i po omacku obojętnie którą stroną się wsadzi w paszczę), więc chyba odpuszczę i polecę po rossmanowskie, 9zł 2sztuki a są super - śpioszki firmy Ewa Klucze (objaśniam: jedna z wiodących na polskim rynku firm, aczkolwiek wg mnie jakość sporo do życzenia zostawia, tzn nie rozciągają się ani nic ale szybko po praniu mechacą i wyglądają na stare) od 22zł! - pajace - min. 28zł i to zwykłe bawełniane, a chciałam ze 2 pary welurowych ciepłych kupić - ciepły, welurowy dresik - w sumie taki komplet ocieplany, spodnie a la śpioczki + bluza rozpinana - od 65zł... -------------------------------- Oniemiałam, poważnie. Wzięłam w efekcie tylko śpioszki welurowe jedne za 22zł, biało niebieskie w paseczki z kotkiem z przodu, i muszę poszukać gdzieś taniej...? na all ceny takie same. Ja mam 80% wyprawki po córce, ale jednak ona majowa więc ciepłych rzeczy niewiele mam...[/QUOTE] Ceny są kosmiczne. Kuzynka ostatnio chciała kupić bodziaki dla synka, takie letnie z krótkim rękawkiem - 30zł za sztukę! W efekcie kupiła w lumpku. Hope, ja bym zmieniła lekarza. Ta jest jakaś niepoważna. Żeby nawet ważnego badania od tak nie zrobić, bo usg to wg niej zło. Ja bym się bezpiecznie u niej nie czuła. Przepraszam, że nie jestem w stanie wam wszystkim odpowiedzieć, ale nie miałam ostatnio weny do pisania. Natomiast czytam regularnie ![]() To efekt mojego wczorajszego polowania
|
||
|
|
|
#927 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz co, ja i tak większość w ciuchlandzie kupuję ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny!
Od wczoraj jestem licencjonowaną wizażystką, także jeśli potrzebujecie makijażu, to służę radą. ![]() Bokeh, Twój luby ściął włosy? Ja bym mojego zabiła, gdyby to zrobił. ![]() Moja Mama trafiła wczoraj do szpitala, narzekała ostatnio na oko, a tu się okazało, że jej się siatkówka odkleja. Masakra. Dzisiaj ma zabieg... Wiem, że to nic strasznego, mój szwagier też przez to przechodził, ale człowiek i tak się stresuje. Hope, zmień lekarza! Zauważyłam, że ogólnie masz dużo stresu - tutaj problemy w domu, z drugiej strony jakaś dziwna lekarka... Dla własnego dobra chociaż to drugie zredukuj.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-10 o 09:19 |
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35203519]
A propos motoru = idę od sierpnia na prawko hehe najwyższy czas ja mam od 3 lat, a nie jeżdżę - tak mnie instruktor zraził do jazdy, że nawet TŻtowi nie dam się namówić za kółko. Z dziewczynami owszem, czasem się poszaleje - poszalało |
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam prawko dłużej niz Tż
Dziewczyny, widzę, że niektóre z Was mają już sporo rzeczy dla maluszka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

takie kolorowe

wszystko będzie dobrze