|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale mam stresa przed wizytą..... moje dziecie ostatnio nerwowe ma taie nerwowe ruchy zeaz sie martwie ![]() łeb mnie boli ![]() Cytat:
![]() sprawdzilam ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- moj tz sie wczuwa mowitz-urodzil ktos? ja-nie, wczoraj jedna urodzila tz-to czemu mi nie powiedzialas ja-bo niepytales tz-pytałem ja-pytałes tylko czy wiewiorka urodzila tz-ale moglas powiedziec ze inna urodzila reksio czy ktoras inna, myslisz ze ja nie czekam?
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
tak, zmywam, na tą bardziej podrażnioną brałam sudokrem żeby cały czas jej nie myć, a na tą drugą ziajkę bo nie trzeba jej zmywać........... i już nie mam strupów
|
|
|
|
#2284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana z kawusią
No i upały powoli się kończą w końcu będzie można odpocząć
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
jest śliczna
istny aniołeczek jak śpi wpierw nie chciała wyjść a teraz chce być w centrum zainteresowania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2012-07-10 o 07:46 |
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj zamiast bebika daliśmy jej bebilon... no i śpi jak zabita (nie zapeszam , odpukuję )
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze, musi być. Moja szwagierka też dokarmiała małego na początku, sama miała mało pokarmu, a teraz karmi tylko piersią. Lepiej karmić ją mm, niż miała by za mało mleczka i nie przybierała by.
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
właśnie zaczynam nadrabiać i widzę, że Blueberry urodziła - wielkie gratulacje ![]() Ja wczoraj byłam u lekarza. Za 2 tyg. usuwa mi pessar i powiedział, że poród może wtedy być w każdej chwili bo mam bardzo krótką szyjkę Im bliżej tym bardziej się boję. Już nawet rozważałam kwestię cc na życzenie... Ech, sama nie wiem co zrobić ![]() kolejnych tygodni i za wizyty
|
|
|
|
#2292 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nooo, takiej nocy to ja od porodu nie miałam
![]() Spałam od 12 do 1 i od 3 do 5. Głowa mi zaraz odpadnie z bólu. Jakim cudem dwutygodniowy noworodek może tak mało spać? Cytat:
Blue - wielkie gratulacje!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie, to faktycznie dawaj mm i spokój ![]() Cytat:
![]() (bo pępek co prawda odpadł, ale jest tam jeszcze taki wilgotny flaczek, więc czekamy na całkowite wygojenie) Więc zamiast prawdziwych kąpieli w wanience uskuteczniamy na razie przecieranie mokrym ręczniczkiem. A z kosmetyków przydał się na razie puder Penaten i próbka kremu Hipp przeciw podrażnieniom (bośmy się raz zaczerwienienia w pachwince dorobili) |
|||||
|
|
|
#2293 | |||
|
Wtajemniczenie
|
To dobrze, bo już się zaczynałam bać. Ja chcę za 2-3 lata żeby w międzyczasie popracować trochę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak musiałam zacząć gotować to musiałam się nauczyć To nie jest trudne, zobaczysz.
|
|||
|
|
|
#2294 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj tylko pochwaliłam się synusiem i padłam, mimo gości w domu zasnęłam jak zabita bo w szpitalu nie spałam całe noce.. Dziś czuję się już o wiele lepiej
Oskar ogólnie jest kochaniusim aniołkiem ale jak zgłodnieje to daje popalić. Ja próbuję go przystawiać a on się denerwuje że nie leci i wpada w szał. Nie wiem co się stało z tym moim mlekiem, w drugiej dobie ładnie się pojawiło i się najadał a teraz nawet łyżeczki od herbaty nie odciągnęłam laktator na mnie nie działa,za słabo ciągnie,dopiero jak przystawię małego to troszkę zaczyna lecieć bo słyszę że łyka, mam nadzieję że się rozkręci dokarmiamy bebilonem,mały zjada 60ml na raz taki jest wygłodniały![]() idę doczytać kto urodził i kto mi gratulował porodu
|
|
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
mojej szwagierki mały jest właśnie takim dzieckiem. Jak przyśnie na 20 minut to oni się cieszą a tak to cały czas trzeba skakać nad nim. Nie martw się mały skończył właśnie 5 miesięcy i już powoli zaczyna troszkę więcej spać i jak leży sam w łóżeczku to już nie płacze. Ja mam nadzieję tylko że moja mała taka nie będzie, bo moja szwagierka te 5 miesięcy to ledwo wytrzymała.
|
|
|
|
#2296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i farba strukturalna. Ja mam tak zrobioną sypialnię i wygląda dobrze Do tego mam ciemne meble więc jeśli planujesz jasne to nie wiem jak to będzie wyglądać
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana, chyba sypialnie zrobię turkusowo brązowa, ale nie wiem czy nie bedzie za zimna. Dziś kolejny dzień odpoczynku którego mam dosyć powoli, pojadę po farby chyba z tz
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
hej
My dziś mamy 2-gą rocznice slubu |
|
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
hej
nie było mnie tu 3 dni a tu nowe dzieciaczki na świecie Asia, Alexandra, ooolllccciiiaaa, sas, blueberry gratulacje ogromne ooolllccciiiaaa Oskarek jest słodziutki Przepraszam was Kochane, ale na razie nie dam rady więcej nadrobić. Spróbuję teraz kilka stron żeby być choć trochę na bieżąco. Przez ostatnie dni tu nie zaglądałam bo się czułam fatalnie (szczególnie w nocy) cały czas miałam twardy brzuch, bóle jak na @, kłucia... nawet mam jeszcze bardziej zwiększoną dawkę fenka i już biorę co 3 godziny ale chyba to coś poskutkowało bo dzisiejsza noc była już spokojna i od razu lepiej się czuję.Coś czuję, że do sierpnia nie donoszę małej.... ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- phdwao gratulacje kolejnej rocznicy |
|
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
najlepsze zyczenia na reszte zycia!
|
#2301 | |
|
Wtajemniczenie
|
ooolllccciiiaaa śliczny ten Twój Synalek
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
I trzymam kciuki żeby od nowa poukładać wszystko w ciągu dnia
|
|
|
|
|
#2302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wszamałam śniadanko i teraz czekam na położną Cytat:
).Do twarzy mam krem też babydream, różowy Po zmianie pieluszki na pupę linomag słodko Cytat:
![]() dzieci ogólnie po mm śpią dłużej, bo to mleczko się dłużej trawi Cytat:
Cytat:
Gratki
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hejo wszystkim ![]() Zaczynamy 33 tydzień
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-07-10 o 09:23 |
|
|
|
|
#2305 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie przy porannej kawce,
Cytat:
![]() Śliczna Igusia i taka słodziuchna. Cytat:
![]() Samych szczęśliwych i radosnych chwil już we trójeczkę. Cytat:
żeby donosić !Bilans nocy: sen od około 4 do 7. |
|||
|
|
|
#2306 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry. wstałam z przeziębieniem
Cytat:
![]() za wizytę! ![]() Cytat:
gratulacje!!!!!!! Cytat:
Co jest z nami? Cytat:
może tez spróbuję dla małego tych kosmetyków... hmmm... A jak czytam o Waszych nockach...problemach z karmieniem to się zaczynam coraz bardziej obawiać
|
||||
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
właśnie słyszałam w SR że seria babydream jest bardzo dobra, kosmetyki są naturalne, mają dobre składy i to się potwierdza w praktyce u Was phdwao wszystkiego najlepszego dla Was - miłości i szczęśliwego powiększenia rodzinki (mam na myśli finał )chmielinka współczuję, jeszcze z 3 tyg musisz wytrzymać, to już niewiele... może pocieszy Cię to, że ja od dłuższego czasu mam bóle jak na @ a z szyjką nic się nie dzieje; fenek odstawiony tydzień temu Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-07-10 o 09:27 |
|
|
|
#2308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
powinno być ok, ale trzeba pamiętać, że każde dziecko jest inne. Córka mojej koleżanki dostała wysypki po zachwalanej wszędzie oliwce z Hippa, natomiast babydream sprawdza się u nich super
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

i urodzę wcześniej. W każdym razie torbę mam juz prawie spakowaną, ot jeden problem z głowy.

mowi

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale chyba to coś poskutkowało bo dzisiejsza noc była już spokojna i od razu lepiej się czuję.