Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 08:10   #1591
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Butter, to brawa droga Pani tyle uratowanych stworzeń w jeden dzień... no no toż Ci w niebie anioły order dają
Stary 2012-07-10, 08:12   #1592
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

aaa i bym zapomniała

Wszystkie krostki Majce zeszły Ale tak jak Pani dr kazała czekam jeszcze tydzień i dopiero powoli wprowadzam nabiał

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 08:14   #1593
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

No Madziu, to super a zdjęcia kiedy będą co ? Jakoś e-ciotką nie chcesz się chwalić tą swoją kruszynką
Stary 2012-07-10, 08:16   #1594
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

A piątek masz wolny?
kochana, czwartek i piątek mam wolny

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Az mnie zarażasz tym optymizmem

Gucia na razie to taki plan co nam się w głowie zrodził. Niby mieszkanie w bloku mamy spore bo 78 m2, ale jednak co domek z ogródkiem to domek. No nic... musimy to dobrze przemyśleć, bo kolejny wielki kredyt to jednak musi byc przemyślana decyzja.
trzeba to przemyśleć na pewno ale myślę, że to dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Gucia0, spokojnie, dziś i jutro, potem szybko zleci czwartek i już będzie, "dzień dobry piątek"

nogi puchną, ale tylko jedna, i zauważyłam że ja tam jakąś żyłę wylazłą mam tuż przy palcach i może to jakiś żylak ale kurde na stopie się chyba nie robią
Kochana, wystarczy jutro, bo czwartek i piatek mam wolny także może być i "dzień dobry czwartek" Tylko nie wiem czy będę miała dostęp do neta

co do nóg, to pytam bo mnie też niemiłosiernie puchną - nie wiem co jest grane. Zauważyłam to w tamtym roku, ale olałam, ale w tym to już jest męczące... w przyszłym tygodniu postaram się wybrać do lekarza.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Za co mi dziękujesz? Przecież sama nie chciałam jej zabić

Strong, ja wszystko rozumiem - wiadomo, że nie usiąść i płakać. Dobrze, że masz takie podejście

E no co Ty - ale czego się bać. Mysz w takiej sytuacji się boi bardziej
Ja w zabijaniu nie mam litości tylko dla moli, much i komarów! Całą resztę łapię i wypuszczam (chyba, że są to pająki, to wtedy TŻ je łapie i wypuszcza).
Wczoraj oprócz myszy urałowałam jeszcze żabę, która w piwnicy wpadła do wiadra i chyba z 15 ciem wypuściliśmy
nie znoszę myszy, na samą myśl mam gęsią skórkę. podobnie mam z robalami i pająkami A jako dziecko nic mnie nie przerażało

Magda fajnie, że krostki zeszły!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 08:17   #1595
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No Madziu, to super a zdjęcia kiedy będą co ? Jakoś e-ciotką nie chcesz się chwalić tą swoją kruszynką
Jakoś ostatnio wcale jej zdjęć nie robię. Bo wychodzimy z domku wcześnie, wracamy to już jest kąpiel i spanie.

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
trzeba to przemyśleć na pewno ale myślę, że to dobry pomysł
No właśnie

Stary 2012-07-10, 08:21   #1596
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Gucia, to wybierz się do lekarza bo nie wiadomo, mi moja powiedziała że może to być od nadciśnienia ale że u mnie to z ciąży raczej, bo nie wyszło mi białko w moczu które jest przy nadciśnieniu. No lepiej się zbadaj...

Madzia, to się skup i rób zdjęcia, bo to najpiękniejsze chwile, jak mała tak rośnie jak na drożdżach...
Stary 2012-07-10, 08:23   #1597
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia, to wybierz się do lekarza bo nie wiadomo, mi moja powiedziała że może to być od nadciśnienia ale że u mnie to z ciąży raczej, bo nie wyszło mi białko w moczu które jest przy nadciśnieniu. No lepiej się zbadaj...

Madzia, to się skup i rób zdjęcia, bo to najpiękniejsze chwile, jak mała tak rośnie jak na drożdżach...
Już właśnie mąż mnie przymusza (ma dość masowania stópek ), więc będę musiała się wybrać. A i puchną mi tylko jak jest gorąco. No ale tak czy siak normalne to nie jest.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-10, 08:30   #1598
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Butter,

ale co mam robić? siąść i płakać? nie , nie... mam rodzinę, mam gdzie mieszkać, robię to co lubię, mam u boku mężczyznę którego kocham i oczekujemy dziecka... to i za te grosze przeżyjemy a jakbym siadła i płakała to dobrze by nie było Nie uważam że mam płakać na każdym kroku, ba! ja nawet nikomu się nie skarżę na brak pieniędzy. Byle jest na życie i czasem się coś odłoży
i czasem nawet myślę o tych co mają te 1500, mają więcej niż dwoje dzieci i jeszcze mieszkają na blokach i mają duże rachunki... tych mi żal... bo ja nie mogę powiedzieć że duże wsparcie mam w rodzinie... jakby nie było dopóki tu mieszkamy, za wiele rzeczy nie musimy płacić, przez co możemy odkładać.
dobrze, ze masz takie optymistyczne podejście do sytuacji....u mojej siostry ogromnym problemem było podejście do sparwy szwagra, on uważał, ze ona ma siedzieć i zajmować się małą i gotować dla niego, sprzątać...skoro nie pracuje to ma to robić, nie rozumiał, np. że małą chora czy coś...on był bogiem, bo te 2200zł przynosił...jak do sklepu jechały z małą to siostra zawsze do małej tekstami: kupimy tatusiowi piwo, kupimy tatusiowi czekoladki itd... a co sobie kupowała - nic...wtedy było mi jej strasznie żal, byłam pewna, że przez to nauczy sie pokory (bo nosa zawsze zadzierała), ale niestety, teraz uważa sie za najpiękniejszą, najlepiej ubraną, najbogatszą, najmądrzejszą itd....na mnie z góry patrzy bo drugie dziecko będę miała (wg. niej na mózg mi padło, bo ona to jedno co ma to niejednokrotnie żałowała....)ehhh dużo by pisać

Cytat:
Onyks dokładnie. My mamy jeszcze coś ok. 110 tys na 15 lat. + też byśmy musieli wziąć jakieś 200 tys na stan surowy. A reszta ze sprzedania mieszkania.
my mamy 120 tyś na 15 lat, ale my dopiero zaczęliśmy spłacać Jak będziemy w połowie to też będziemy o budowie myśleć...może kiedyś...w sumie mamy 3 duże mieszkania (ja mam po rodzicach przepisane), więc kiedyś sprzedamy jedno na spłatę reszty kredytu, drugie na budowę i kredyt na wykończenie

Cytat:
Witajciejak po ogień nadal

Bao cieszę się, że wizyta ok!

Mona najważniejsze, że maleństwo zdrowe! Mam nadzieje, że na następnej wizycie się pokaże

Emilka trzymam kciuki za Ciebie!

Onyks mam nadzieje, że budowa pójdzie po Waszej myśli i że faktycznie już w 2014 będziecie mogli się wprowadzać!

Magda a Wy kiedy chcecie zacząć budowę? Czy na razie tylko planujecie?

Butter nie znoszę myszy! Ja bym tam nie miała litości tzn, mąż musiałby nie mieć, bo ja bym się tego nie dotknęła!

Strong miałam się Ciebie pytać, jak Twoje stopy? Nadal puchną?

Wracam do pracy... jeszcze dzisiaj i jutro... SIŁY!

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

madzia, kąpiesz małą od początku w oilatum???ja sie zastanawiam, co kupić małego od początku kąpałam w hippie, później dostał uczulenia na proszek i przeszłam na oilatum na jakiś czas, a potem na bambino, a teraz nie wiem jak się obkupić hippa u mnie nie dostanę, musiałąbym za każdym razem na necie kupować, a oilatum u mnie prawie 60 zł kosztuje

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 08:32   #1599
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bao kąpałam w oilatum, ale drogi jest. Więc teraz na j&j 3w 1 przeszłam i na nivea 2 w 1.

Stary 2012-07-10, 08:35   #1600
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Bao, widzisz nie wiem jak ze mną będzie... gwarancji nie ma.. ale mój TŻ też jako jedyny żywiciel rodziny nie robi z tego jakiegoś halo... uważa że teraz dziecko, jasne będę w domu ale jak bedę gotowa, to mam się brać za własną działalność, bo wiadomo każdy chce się czegoś więcej dorobić, a i ideałem kobiety w oczach mojego TŻ wcale nie jest kobieta domowa a jednak zaradna mama i sama sobie szefowa jesteśmy w tych kwestiach bardzo zgodni. Tak samo jak z tym że na drugie dziecko będzie czas jak już ja się zrealizuję zawodowo, i trochę ogarniemy dom... chyba jakoś tak etapami podzieliliśmy to co trzeba zrobić i w jakiej kolejności.
Co do Twojego szwagara, no widzę że to temat rzeka, ale może oni już na początku mieli inne wyobrażenie o gospodarce finansami? i stąd ta rozbieżność... w ogóle nie mogę zrozumieć jak to on uważał się za pana bo kasę nosił? i co w tym takiego?! nie podoba mi się takie podejście, przecież rola kobiety w mależeństwie i domu jest tak samo wartościowa jak praca męża. oj... długo by dyskutować.
Szkoda że jego żona skoro tak długo było pod kreską swojego męża, i której łatwo nie było nie wyniosla żadnych wniosków, żadnego szacunku, wydawaloby się że już powinna bardziej pieniądz szanować... a tu proszę woda sodowa byla silniejsza... jednak najbardziej mi szkoda dziecka... bo jemu nie dasz 5zł zamiast "kocham cię"...
Stary 2012-07-10, 08:36   #1601
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
nie znoszę myszy, na samą myśl mam gęsią skórkę. podobnie mam z robalami i pająkami A jako dziecko nic mnie nie przerażało

Magda fajnie, że krostki zeszły!
E no, nie ma się czego bać!

Madziu, super, że Mała już lepiej z krostkami

Gucia, ale Ci zazroszczę tego urlopu....

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-10, 08:40   #1602
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Nikita, fajny ten domeczek TŻ pyta ile słupów do niego daliście?
Nie mam zielonego pojecia

Emilka,
rodzisz? Bo przyznam, ze twoj porod na srode typowalam.

Cytat:
Fajny domeczek, a jakie jest jego przeznaczenie?

Serio? Chcesz mi powiedzieć, że nigdy nie oblałaś żadnego egzaminu na studiach?
Historia z myszka super! Ciesze sie, ze juz sie pozbysliscie nieproszonego goscia!
Domeczek jest na narzedzia, motor od TZ, opony zimowe i wszystko to, czego nie chce trzymac w domu.
Nie, nie oblalam nigdy zadnego egzaminu, nawet pania Tokarz zdalam za 1 razem.

Cytat:
Wiesz.. ostatnio słyszę, ze wyglądam lepiej niż przed ciążą Brzucha nie mam już wcale, nawet jest mniejszy niż jak odstawiłam tabsy hehe. Ważę już 56 kg. I w sumie to już chyba nie chcę chudnąć więcej. Nawet nie sądziłam, ze to tak szybko zejdzie.
Zazdroszcze wagi i koniecznie wrzuc fociaki

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
a ja ostatnio wygralam big milka.........a Tz harnasia w sklepie za plotem
Wymiatasz Kotek, lubie czytac twoje posty . I podobnie jak Butter, nie wiem jak sie wyrabiasz z takim budzetem - podziwiam i zazdroszcze zaradnosci zarazem.

Cytat:
Dziewczyny, sorki, ale jak Was tak czytam.... to sobie myślę, że za☠☠☠i...ście, że macie tak wesołe podejście do jakby nie było niewesołej sytuacji materialnej.
Ja ciągle sępię, mam wrażenie, że nie mamy kasy, ciągle się boję, że braknie... a jednak mamy troszkę więcej pieniążków.
Mam to samo, wiecznie mi malo mimo iz jestem w stanie kazdy miesiac cos odlozyc... Chyba musze isc na przeszkolenie do Kotka

Cytat:
Poczekaj jeszcze 2,5 roku, to Ci oddam swoją pracę
To zamierzasz jeszcze 2,5 roku pracowac? A gdzie dzidzia???

Cytat:
Onyks dokładnie. My mamy jeszcze coś ok. 110 tys na 15 lat. + też byśmy musieli wziąć jakieś 200 tys na stan surowy. A reszta ze sprzedania mieszkania.
Ja mam kredyt na 300tys co jest polowa pierwotnej wartosci domu i jakos mnie to nie gniecie bo za wynajem dawalam wiecej niz wynosi moja miesieczna rata. Niestety Praga jest bardzo droga, tutaj sama dzialka kosztuje tyle ile 2 domy w Katowicach... I w sumie moglabym popchnac kredyt bo mam oszczednosci na koncie ale po co, wole sobie uzyc zycia dopoki jestem mloda, wyjechac gdzies.

Cytat:
aaa i bym zapomniała

Wszystkie krostki Majce zeszły Ale tak jak Pani dr kazała czekam jeszcze tydzień i dopiero powoli wprowadzam nabiał

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 08:42   #1603
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś ostatnio wcale jej zdjęć nie robię. Bo wychodzimy z domku wcześnie, wracamy to już jest kąpiel i spanie.

No właśnie
cykaj jak najwiecej zdjec, bo teraz jest taki okres ze sie szybko zmienia za kilka miesiecy nie bedziesz nawet pamietac jak teraz wygladala... mysle ze warto sleczec z aparatem hihi nawet jak wychodzisz z nia - ja robie zdjecia podczas spacerkow, jak jestesmy u tesciowej, na zakupach, gdziekolwiek a jak Julcia byla w wieku Twojej Mai to potrafilam godzinami cykac jej zdjecia i teraz jak usiadlam z tesciowa i puscilysmy na plazmie pokaz slajdow od pierwszego miesiaca Julci ... szok, jak sie zmienila....

dzien dobdy jak humorki?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 08:54   #1604
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość

Historia z myszka super! Ciesze sie, ze juz sie pozbysliscie nieproszonego goscia!
Domeczek jest na narzedzia, motor od TZ, opony zimowe i wszystko to, czego nie chce trzymac w domu.
Nie, nie oblalam nigdy zadnego egzaminu, nawet pania Tokarz zdalam za 1 razem.
Panią Tokarz za pierwszym razem? Wymiatasz.... Mi się to nie udało To był okrutny egzamin.... i teorię literatury też położyłam za pierwszym razem... i to chyba tyle....

Taki domek na narzędzia to fajna sprawa

Cytat:
Mam to samo, wiecznie mi malo mimo iz jestem w stanie kazdy miesiac cos odlozyc... Chyba musze isc na przeszkolenie do Kotka
Noo..ja też.
Kotek, zacznij dorabiać na kursach oszczedzania

Cytat:
To zamierzasz jeszcze 2,5 roku pracowac? A gdzie dzidzia???
Dzidzia, dzidzia i dzidzia.... Jak nigdy nie będę mieć dzieci, to będzie Wasza wina, bo na mnie naciskacie...a jak się na mnie naciska, to się zamykam w sobie

A tak na serio, to zamierzam jeszcze 2,5 roku pracować...bo jak zajdę w ciążę, to raczej nie będę wypowiedzenia składać
Miałam na myśli okres studiów

Hania

Stary 2012-07-10, 08:54   #1605
Malensstfo
Zakorzenienie

Hihi męczę TŻ-ta żeby mi chińczyka kupił, jak będzie wracał od mechanika...i chyba mi kupi
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 08:58   #1606
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
nie powiem padam ale pewnie tez dlatego ze teraz ten remont ruszyl o ogarniam na kilka frontow.....a sama praca jest bardzo przyjemna i wlasnie z tych do ktorych chce sie isc niemniej jednak caly czas szukam czegos "stalego" bo wiadomo ze kiedys przestane pracowac tu gdzie teraz pracuje...... "marzy" mi sie praca w biurze
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
o matko, padłam

(

Cytat:
Ale uwaga - mysz już wolna, hasa po łąkach Weszła w nocy do żywołapki i została
Dziś przed pracą wypuściliśmy ją na łąkę....Była przesłodziutka

Cytat:
w tym roku: jak tylko podział się zakończy (obstawiam sierpień) kupujemy projekt, bo mamy już wybrany, robimy przyłącza i występujemy o pozwolenie, chociaż nie wiem ile czasu na przyłącza zejdzie.

Potem na wiosnę 2013 bierzemy kredy i ruszamy z budową do stanu surowego zamkniętego, pod koniec roku 2013 wystawiamy mieszkanie na sprzedaż i wykańczamy. czyli liczymy, że w 2014 (może latem) zamieszkamy.

Trochę się obawiam czy z małym dzieckiem tak wszystko ogarniemy, ale moja mama i jej 2 siostry (jestem z nimi zżyta) obiecały, że pomogą na każdym kroku
super
Cytat:
aaa i bym zapomniała

Cytat:
Bao kąpałam w oilatum, ale drogi jest. Więc teraz na j&j 3w 1 przeszłam i na nivea 2 w 1.
ja bardzo lubie nivee

Dzien dobry
Stary 2012-07-10, 09:00   #1607
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jestem, po wizycie od razu zabrałam małego i wybyliśmy na spacer - upociłam sie jak szczur....byliśmyw dzieciowym i kupiłam mu 3 pary majtek, jedne z tygryskiem disney'a a dwie pary z carsami...że też takie małe majtki po 8,50 zł są a ile radości
z frontu sikaniowego: coraz częściej woła (oczywiście pipa, czyli kupa i siki - loteria), a dzisiaj zawołał kupę i zrobił na kibelku, na nocnik nie chciał jaki był szczęśliwy a ja jeszcze bardziej wreszcie mi nie śmierdziało nic pod nosem na dworze sikał 2 razy na trawce ubrań na zmianę już nie zabieram wczoraj na noc nie chciał sobie dać pieluchy założyć (zawsze jest sucha jak do tej pory), chyba pora na te podkłady jednak no ale pierw musi do swojego łóżka iść spać, bo za chiny ludowe nie chce na razie nie naciskam i nie zmuszam go bo za dużo przeżyć na raz: nowe mieszkanie, koniec pieluch to nie chcę go dodatkowo stresować tym spaniem w swoim dorosłym łóżku....ale w sierpniu na bank sie za to wezmę....
Wczoraj tż był u teściów i dostaliśmy (w tajemnicy przed teściem of course) 1tyś zł na wyprawkę dla małej kupię leżaczek bo sprzedałam, kombinezon na zimę i jakieś drobiazgi do szpitala dla mnie i dla niejresztę mam po Kubim
Z wizyty: cukier musze powtórzyć, bo badanie nie jest wiarygodne, nie było po bitych 2 godzinach, więc w środę powtorka przy tym wyniku co jest po 1,5 godz. (a pisze po 2) to byłoby ok, ale, jeśli by tyle miało być po 2 godz. to skierowanie do endokrynologa a, że mój ojciec ma cukrzycę to muszę to cholerstwo pić raz jeszcze
Szyjka zamknięta i nie skrócona to najważniejsze! serduszko biło pięknie 158/min - doplerem już badała, a na usg mała ma 30 -31 cm i waży 1014g wszystkie wymiary zgodne co do dnia z terminem z OM i główką już jest ułożona w dół i cipeczka też się w siurka nie zmieniła
i jak pieknie

Cytat:
Ana łądna powierzchnia, mi się właśnie takie ok 150 m2 podobają. Takie sa akurat.

My ostatnio myślimy z mężem aby wziąć kolejny kredyt i pobudować dom (działkę już mamy). A potem sprzedać mieszkanie i akurat na wykończenie będzie.
Czasami myslę, ze za duży bo tyle do sprzątania ale jak pomyslę z czego malabym zrezygnowac ( z jakiego pomieszczenia) to nie ma takiego...

Cytat:
Wiesz.. ostatnio słyszę, ze wyglądam lepiej niż przed ciążą Brzucha nie mam już wcale, nawet jest mniejszy niż jak odstawiłam tabsy hehe. Ważę już 56 kg. I w sumie to już chyba nie chcę chudnąć więcej. Nawet nie sądziłam, ze to tak szybko zejdzie.
a ile ważyłaś przed ciążą?

My też mieliśmy... i przykleiliśmy plastry na drzwi to się do nich poprzylepiały. I później nowe, świeże plastre i jeszcze się coś trafiło. A teraz plastry wiszą profilaktycznie i kilka miesięcy nic nie było- a po jakimś czasie jakiś jeden się przykleił, pewnie gdyby nie plaster to znowu by się namnożyły raz dwa możne ze sklepu przynieś mola ze sobą. Tylko nalezy pamiętać, że ten plaster nawet jeżeli nic się nie przyklei to po jakimś tam czasie traci "moc"

Cytat:
nawet nie zartuj niestety ladnie prosilismy o opuszczenie lokalu jednak mole okazaly sie bardziej uparte od nas i Tz w malo humanitarny sposob je zalatwil
Cytat:

UPDATE: Mysz dalej w dziurze, pies dobiera się do czekolady w żywołapce, a ja się boję podejść do zlewu, że mnie mysza upierdzieli w nogę.

Dziewczyny, sorki, ale jak Was tak czytam.... to sobie myślę, że za☠☠☠i...ście, że macie tak wesołe podejście do jakby nie było niewesołej sytuacji materialnej.

Ja ciągle sępię, mam wrażenie, że nie mamy kasy, ciągle się boję, że braknie... a jednak mamy troszkę więcej pieniążków.
Kotek, super, że znalazłaś te pracę, zawsze jakaś kasa wpadnie ...chociaż pewnie padasz na mordeczkę...
co do myszy padłam! jesteś boska!

a co do sytuacji materialnej mam podobnie do Ciebie, jakoś nie żarty mi w głowie jeżeli o to chodzi... eh

Cytat:
w tym roku: jak tylko podział się zakończy (obstawiam sierpień) kupujemy projekt, bo mamy już wybrany, robimy przyłącza i występujemy o pozwolenie, chociaż nie wiem ile czasu na przyłącza zejdzie.

Potem na wiosnę 2013 bierzemy kredy i ruszamy z budową do stanu surowego zamkniętego, pod koniec roku 2013 wystawiamy mieszkanie na sprzedaż i wykańczamy. czyli liczymy, że w 2014 (może latem) zamieszkamy.

Trochę się obawiam czy z małym dzieckiem tak wszystko ogarniemy, ale moja mama i jej 2 siostry (jestem z nimi zżyta) obiecały, że pomogą na każdym kroku
no to powodzenia) my przy dobrych wiatrach mamy zamiar się wprowadzić w 2014

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-07-10 o 09:05
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:09   #1608
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Az mnie zarażasz tym optymizmem

Gucia na razie to taki plan co nam się w głowie zrodził. Niby mieszkanie w bloku mamy spore bo 78 m2, ale jednak co domek z ogródkiem to domek. No nic... musimy to dobrze przemyśleć, bo kolejny wielki kredyt to jednak musi byc przemyślana decyzja.

Wiadomo, że taka decyzja musi być przemyślana

Cytat:
kochana, czwartek i piątek mam wolny
Zazdroszczę

Cytat:
aaa i bym zapomniała

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
my mamy 120 tyś na 15 lat, ale my dopiero zaczęliśmy spłacać Jak będziemy w połowie to też będziemy o budowie myśleć...może kiedyś...w sumie mamy 3 duże mieszkania (ja mam po rodzicach przepisane), więc kiedyś sprzedamy jedno na spłatę reszty kredytu, drugie na budowę i kredyt na wykończenie
My mamy to w którym mieszkamy + w przyszłości po tż mamie (też już jest jego), więc pewnie się sprzeda lub wynajmie, no i za 19 lat to spłacone z kredytu

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:10   #1609
emigra
Zakorzenienie

madzia a probowalas kapac w krochmalu? polecam
ja oilatum probowalam, ale mi nie podszedl, zadnej poprawy skory nie widzialam no i sie nie pieni a ja lubie pianke
my stosowalysmy hipp od stop do glow i teraz mam penaten i tez jestem super zadowolona

po 23lipca idziemy ogldac dom, ktory z rozkladu wydaje sie byc idealny
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:12   #1610
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Panią Tokarz za pierwszym razem? Wymiatasz.... Mi się to nie udało To był okrutny egzamin.... i teorię literatury też położyłam za pierwszym razem... i to chyba tyle....

Dzidzia, dzidzia i dzidzia.... Jak nigdy nie będę mieć dzieci, to będzie Wasza wina, bo na mnie naciskacie...a jak się na mnie naciska, to się zamykam w sobie

A tak na serio, to zamierzam jeszcze 2,5 roku pracować...bo jak zajdę w ciążę, to raczej nie będę wypowiedzenia składać
Miałam na myśli okres studiów
A z kim byla teoria literatury? Przypomnij mi? Jak mowie ja zawsze mam szczescie do pytan. Np. na jednym egzaminie wylosowalam pytanie: Jaka jest stolica Czech przysiegam... A kolezanka na tym samym egzaminie wylosowala jedyne pytanie ktorego sie nie nauczyla o panowanie Habsburgow w Czechach .

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Hihi męczę TŻ-ta żeby mi chińczyka kupił, jak będzie wracał od mechanika...i chyba mi kupi
A do czego ci ten chinczyk?

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Dobryyy!

Stary 2012-07-10, 09:15   #1611
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Dobryyy!
Stary 2012-07-10, 09:16   #1612
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
A do czego ci ten chinczyk?
Do jedzenia
Stary 2012-07-10, 09:24   #1613
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

Gucia, ale Ci zazroszczę tego urlopu....
to pakuj się i jedź z nami

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
madzia a probowalas kapac w krochmalu? polecam
ja oilatum probowalam, ale mi nie podszedl, zadnej poprawy skory nie widzialam no i sie nie pieni a ja lubie pianke
my stosowalysmy hipp od stop do glow i teraz mam penaten i tez jestem super zadowolona

po 23lipca idziemy ogldac dom, ktory z rozkladu wydaje sie byc idealny
trzymam kciuki!
Zapomniałam Ci napisać, że Jula jest boska!

Malenstfo nawet nie mów o chińczyku.. chodzi za mną od jakiegoś czasu, ale nie mam kiedy się wybrać - zawsze mamy nie po drodze do mojej ulubionej knajpki

Stary 2012-07-10, 09:26   #1614
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Do jedzenia
Ty być ludożerca??
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:27   #1615
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Do jedzenia
A ja myslalam, ze chodzi ci o gre planszowa

Stary 2012-07-10, 09:28   #1616
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
no to powodzenia) my przy dobrych wiatrach mamy zamiar się wprowadzić w 2014
To również trzymam kciuki

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:28   #1617
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
A z kim byla teoria literatury? Przypomnij mi? Jak mowie ja zawsze mam szczescie do pytan. Np. na jednym egzaminie wylosowalam pytanie: Jaka jest stolica Czech przysiegam... A kolezanka na tym samym egzaminie wylosowala jedyne pytanie ktorego sie nie nauczyla o panowanie Habsburgow w Czechach .
O, to pewnie mówisz o egzaminie o kultury i cywilizacji
Teoria literatury była chyba z....kurde, nie pamiętam.... Spyra? serio, nie pamiętam...

Gucia, chętnie bym pojechała.... ale gdzie jedziecie?

Hania

Stary 2012-07-10, 09:31   #1618
Gucia0987
Zakorzenienie

Butter do Dąbek

Stary 2012-07-10, 09:31   #1619
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
O, to pewnie mówisz o egzaminie o kultury i cywilizacji
Teoria literatury była chyba z....kurde, nie pamiętam.... Spyra? serio, nie pamiętam...
Tak tak, kultura i cywilizacja
aaaa pamietam, to u Spyry 4,5 chyba dostalam

Stary 2012-07-10, 09:31   #1620
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
A ja myslalam, ze chodzi ci o gre planszowa
Mniam mniam, jaka dobra plansza i pionki! I ta kostka do gry! Mmmmm...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości