|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
mam pytanie, chce sie zaopatrzyć w którąś z masek (?) Bingo, Gloria, Kallos, tylko gdzie ich szukać?
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() auchan, tesco...
|
|
#3903 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaprawdę powiadam Ci - wiele nie straciłaś . Co prawda macałam jedynie szampon z rumiankiem i balsam do włosów z olejkiem łopianowym, ale innych kosmetyków z tej serii próbować już nie chcę . Szampon do mycia ceramiki łazienkowej zużyłam, balsam chyba gdzieś się jeszcze plącze . Cytat:
Cytat:
. Ubolewam niezmiernie, że moja dostawczyni uciekła z Grecji do Kanady . Posucha w kuchni u mnie nastała, Panie Dzieju !
|
||||||
|
|
|
#3904 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) całkiem ciekawe psikadło, tylko tez czasem robi fajny efekt, a czasem to jakby w ogóle go nie było Cytat:
kokos jak najbardziej, alterry nie używałam ile mam czasu i chęci czasem jest to kilka minut czasem kilkadziesiątCytat:
![]() Cytat:
![]() Z resztą ten w ziarenkach jest tańszy i mozna wrzucić go sobie go musli lub jogurtu, mniam
|
|
#3905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Rozeznanie
|
dzięki - o tym właśnie składniku myślałam - ale ja jestem kiepska w składach.
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Wyjeżdżam często nad jezioro, a tam wiadomo - woda, słońce, woda, słońce. Ostatnio zauważyłam, że włosy mi się przez to mocno przesuszyły... Możecie mi polecić jakieś szampony, odżywki do włosów na takie warunki ?
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Wkleję wieczorkiem, zrobiłam rano zdjęcia z których wynikło, że najlepiej jakbym ścięła włosy do połowy ![]() Wczoraj na wieczór popsikałam włosy eliksirem GP (jak dla mnie pachnie świetnie ) i nałożyłam olejek Alterra. Dzisiaj umyłam szamponem GP rumiankowym i włosy były tepe, jak papier ścierny ale nałożyłam odżywkę Dove (jak się domyślam nic nie wartą? na moje włosy zawsze Dove były najlepsze... ) i się ładnie rozplątały,przed suszeniem spsikałam eliksirem i włosy są całkiem fajne, chyba zasługa GP bo po wcześniejszym olejowaniu takiego efektu nie było. No i nie prostowałam tylko zrobiłam 2 koczki i mam teraz delikatne fale ![]() Wczoraj trzymałam w ręku odżywkę Isana z babassu, ale boję się że będzie dla mnie za słaba, zwłaszcza przy ziołowym szamponie... Czy ona ładnie rozplątuje włosy? myślę, czy jednak po nią nie wrócić, w końcu to tylko 4zł... a w pogotowiu trzymać odżywkę silikonową
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie odstawiaj silikonów - one naprawdę dobrze zabezpieczają i chronią zniszczone włosy przed dodatkowymi "urazami" (albo chociaż częścią tych urazówCo do Isany: jak dla mnie to najlepsza odżywka wspomagająca czesanie, po prostu cudownie rozplątuje mi to, co zaplątało się podczas mycia. Jest odżywką nawilżającą Myślę, że w twoim przypadku nie byłoby głupim rozwiązaniem stosowanie silikonowej odżywki bez spłukiwania, np jakąś w spreju. Na zasadzie: najpierw mycie, później odżywianie i nawilżanie, a na końcu zabezpieczenie wszystkiego odżywką z silikonami (oleje czy maski wg uznania)
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamiast odżywek po myciu polecałaby maski BingoSpa kładzione na 10-15 minut
|
|
|
|
#3913 |
|
Rozeznanie
|
Z moich nowości:
Kupiłam sobie nivea long - super jestem z niej zadowolona Jest extra. I testuję alterre 2 w 1 szampon i żel do mycia. Na razie też sprawdza się dobrze. I użyłam chyba z 3 raz dopiero oliwy z oliwek - efekt rewelacyjny. Wcześniejsze były nie udane - raz na pewno próbowałam zmyć odżywką, a drugi nie pamiętam. Walczę z lekkim przesuszem w te upały i po zestawie oliwa z oliwek na rozrobiony Garnier AiK zmyte tą Alterrą i nivea na koniec na ok 8min - bardzo gładkie włosy!!!!!! A na to psikacz glass kur do farbowanych Nie wiem niestety ile by tak wytrzymały bo poszłam niedługo po tym spontanicznie do fryzjera po którym pohennowałam włosy!
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Po maskę Bingo jak najbardziej planuję się wybrać do Tesco
na liście mam również maskę Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html dobry wybór? , w domu z kolei Wellę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...treatment.html , którą bardzo lubię, ale z tego co czytam skład jest słaby... do zabezpieczania końcówek mam jedwab Biosilk i serum Pantene, które tak czy siak chciałabym zużyć. Odżywek b/s w sprayu trochę się boję, bo moje włosy dość szybko się przetłuszczają (to też chciałabym spróbować znormalizować, bo skórę na całym ciele mam raczej suchą, więc to przetłuszczanie może być wynikiem zbyt agresywnego szamponu...). Dzisiaj nałożyłam olejek Nuxe i jednak brakuje tych silikonów, końcówki są do kitu... No i na pewno zainwestuję w olej kokosowy Vatika, ale chcę chociaż do połowy zużyć Alterrę, żeby nie gromadzić kosmetyków
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Noszę od wczoraj olej ryżowy na łebku, ponoszę do wieczora.
Ciekawam efektu, bo to mój pierwszy raz
|
#3916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() testować to co jest na półkach i mieć świadomość tego co w tym produkcie jest i gotowe Cytat:
![]() no tak, skład bradzo bogaty, muszę przyznać, ale hmmm, jeśli skończę radical to zamiast niego pewnie te coś zakupię, ale z myślą wcierania w skalp, innej opcji chyba nie ma ![]() Cytat:
![]() miałam swego czasu bingo 5 alg i teraz nigdzie nie mogę dostać, a uwielbiałam ją i świetna była do tiuningowania ![]() Cytat:
![]() zrobiłam swoją pierwszą płukankę z L-cysteiny i przyznam szczerze, że zwyczajnie Ś-M-I-E-R-D-Z-Ę nawet mama to potwierdziła zrobiłam w roli psikadła, bo to wydaje się być wydajniejsze niż sama płukanka, a z miską i kubkiem nie chciało mi się bawić ![]() dość szybko wysychają mi włosy i ciekawa jestem efektu
|
|
#3918 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do was
![]() Mam w domu trzy wcierki - joannę rzepę, wodę brzozową i eliksir GP i zastanawiam się czy lepiej będzie jak będę je używała np miesiąc rzepa, miesiąc brzoza, miesiąc GP, czy jeden dzień rzepa, drugi brzoza, trzeci GP i tak w kółko?? O i właśnie jeszcze jedno pytanie. W tym eliksirze nie ma żadnego promotora, więc dodam glicerynę tylko w jakim stężeniu?? |
|
|
|
#3919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3920 |
|
Raczkowanie
|
Chyba musze trzymac isane na wlosach 5 minut..tylko czy wtedy ona cos pomoze?
Trzymalam ja juz 2 razy po pol godziny pod czepkiem i za kazdym razem moje wlosy byly po niej az za bardzo wygladzone...wrecz tluste..;<
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Spóźnione, ale też odpowiem.
Stosuję ją różne sposoby i tak: - jako odżywka - 3 min - jako maska 40 min - jako pierwsze O w OMO - 5 min - jako odżywka do mycia - wcieram i zostawiam na 6 min - jako 'ochrona' końcówek - w ogóle nie spłukuję
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3924 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie we Wrocławiu dostane olejki green pharmacy , chodzi mi o ten z papryka i chyba chili??
Czy jakieś wrocławianki polecą miejsca pełne dobroci do włosów, tych rzadko spotykanych??
|
#3925 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie nie używaj tego, bo nie ma sensu niszczyć włosy,
mi po rozjaśnianiu strasznie się łamały, po roku było coraz lepiej aż weszłam na wizaż i dowiedziałam się, że powinnam zabezpieczać końcówki jakimś serum, więc wzięłam się za to z avonu, bo stało u mnie jakiś czas nieużywane, końcówki znów zaczęły się strasznie łamać, po miesiącu używania doczytałam, że nie może mieć alkoholu, odstawiłam i przerzuciłam się na biowaxa, teraz przynajmniej przy szczotkowaniu nie sypie się jakbym codziennie ścinała włosy
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj był olej z nasion bawełny, potem mycie i odżywka joico, którą już wykończyłam dzisiaj
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
"Macałam" dzisiaj szampony Herbapolu, ale nie kupiłam żadnego.
Mimo wszystko skład mają fajny, jest sles ale nie na początku tylko chyba na piątym albo szóstym miejscu. |
|
|
|
#3928 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie powtarzam się bo dostałaś już odp
![]() Cytat:
![]() a co do grecji to nie poogę bo nie mam pojęcia Cytat:
Cytat:
a i jakie masz piekne spiralki!
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Stwierdzam puch bo babassu
|
#3930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mogę się przyłączyć
?Cytat:
. Mam rzepę, jantar i planuję jeszcze seboradin dokupić. Jak na razie robię jednego dnia rzepę, drugiego jantar, ale wiem, że zapewne źle robię . Chociaż rzepę daję bardziej na zakola i ogólnie na linii włosów, a jantar na całą głowę.
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

. Ubolewam niezmiernie, że moja dostawczyni uciekła z Grecji do Kanady . Posucha w kuchni u mnie nastała, Panie Dzieju !

) całkiem ciekawe psikadło, tylko tez czasem robi fajny efekt, a czasem to jakby w ogóle go nie było 

ale nałożyłam odżywkę Dove (jak się domyślam nic nie wartą? na moje włosy zawsze Dove były najlepsze... ) i się ładnie rozplątały,przed suszeniem spsikałam eliksirem i włosy są całkiem fajne, chyba zasługa GP bo po wcześniejszym olejowaniu takiego efektu nie było. No i nie prostowałam tylko zrobiłam 2 koczki i mam teraz delikatne fale