Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 00:22   #3901
ejzii
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

mam pytanie, chce sie zaopatrzyć w którąś z masek (?) Bingo, Gloria, Kallos, tylko gdzie ich szukać?

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 00:32   #3902
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
mam pytanie, chce sie zaopatrzyć w którąś z masek (?) Bingo, Gloria, Kallos, tylko gdzie ich szukać?
odpowiedz na to pytanie padła około tryliona razy
auchan, tesco...

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 07:42   #3903
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie jakieś kosmetyki Alverde, które możecie polecić? Jestem w Niemczech i mam DM pod domem i nie mam pojęcia, co najlepiej wziąć. Mam ochotę na wszystko
Kupuj wszystko ! Tyle, na ile Ci pieniędzy starczy i żeby nadbagażu nie było . To dobre kosmetyki .

Cytat:
Napisane przez Flicka Pokaż wiadomość
tak sobie nieśmiało pomyślałam - a gdyby zrobić listę Waszych ulubionych kosmetyków w tych kategoriach
Błagam, tylko nie na tym wątku .

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
nie wiem czy to dobry pomysł z wymienianiem kto co lubi . ja jakoś jak ponad 2 lata temu zaczynałam swoją pielęgnację to po prostu poczytałam odpowiednie wątki, kupiłam i testowałam na sobie, lepszego sposobu nie ma
Zgadzam się w stu procentach . Jedyna rada - testować. Co testować ? To co stoi na półkach w sklepach .

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
fajnie byłoby stworzyć osobne kwc dla włosomaniaczek teraz na kwc różne chemiczne, silikonowe odżywki bez żadnych wartości mają wysokie oceny, bo nieświadome dziewczyny dają im wysokie noty za poprawienie wyglądu włosów, co jest zasługą jedynie silikonów. a gdybyśmy miały własną bazę - to dopiero byłoby szałowe
Nie wszystkie dziewczyny dbające o włosy są na detoksie od silikonów . Dla wielu są nawet one koniecznością. Wydaje mi się, że jako tako świadoma jestem, a silikonów używam .

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ja tez lubie spray z GP a innych rzeczy nie uzwałam
Zaprawdę powiadam Ci - wiele nie straciłaś . Co prawda macałam jedynie szampon z rumiankiem i balsam do włosów z olejkiem łopianowym, ale innych kosmetyków z tej serii próbować już nie chcę . Szampon do mycia ceramiki łazienkowej zużyłam, balsam chyba gdzieś się jeszcze plącze .

Cytat:
trochę szkoda, wiem, że są dziewczyn, które mają odmienne zdanie od Waszego, bo są na innym poziomie pielęgnacji. może też patrzyłybyście inaczej na taki pomysł przed rozpoczęciem prawdziwego, ambitnego włosomaniactwa.
To nie tak . Jak ja trafiłam na Wizaż to czytałam i kupowałam, czytałam i kupowałam . Czytałam, kupowałam i wyrzucałam. Wierzaj mi, że nic Ci nie da jak przeczytasz, że np. Heroldin farbuje włosy na olej, używa serii Yes To Carrots i nie toleruje olejku kokosowego . I za "moich czasów" blogów nie było.

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
W niedziele wybieram się na wakacje do Grecji i zastanawiam się, czy można tam dostać coś super do włosów (oprócz oliwy z oliwek :P ). Może są tam jakieś cudowne kosmetyki?
Dlaczego tylko do włosów ? Grecja z kosmetyków do opalania słynie . Np. z firmy APVITA - cała seria Suncare . No i ... przyprawy . Że się tak wyrażę : . Ubolewam niezmiernie, że moja dostawczyni uciekła z Grecji do Kanady . Posucha w kuchni u mnie nastała, Panie Dzieju !
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 08:25   #3904
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Włosomaniaczki są wśród nas.

Byłam dziś w Rossmanie w Piekarach.
Wszystkie odżywki i maska Alterry przecenione i... wszystkie wykupione - półki pełne, a w miejscu na Alterrę pusto.
Z szamponów były przecenione dwa - jednego z nich już też brakło...

Poza tym były jeszcze przecenione olejki Alterra - limonka/oliwa i migdały/papaja. Kupiłam migdały, bo innych rodzajów wcale nie było

I zrób tu człowieku zakupy...
Było trzeba spytać czy nie mają na zapleczu, bo mogły jeszcze nie rozłożyć na przykład

Cytat:
Napisane przez riendo Pokaż wiadomość
Wczoraj pierwszy raz testowałam maskę z Alterry, włosy przyjemne, ale szału raczej nie robi, zobaczymy po kilku użyciach.
U mnie maska alterry przy używaniu pierwszego opakowania byla bardzo fajna, przy kolejnych dwóch podejściach już nie zachwycała

Cytat:
Napisane przez kinpatsu Pokaż wiadomość
Wybrałam się dziś na duże zakupy i wróciłam też z produktami od Green Pharmacy. Czytałam trochę na temat eliksiru ziołowego [KWC link] i kupiłam go. Również olejek łopianowy i jedwab tej firmy. Jestem po pierwszym użyciu tego sprayu. Moje włosy są generalnie dość wygładzone i miękkie, ale po tym eliksirze to już przesadziły Nawet mój mąż poczuł różnicę w dotyku. Niesamowita gładź, miękkość i lekkość. Ciekawa jestem jak będzie się sprawdzał po dłuższym czasie stosowania, ale ten pierwszy raz mnie bardzo zachęcił Nie mam żadnego kosmetyku do pielęgnacji włosów w sprayu, może to będzie ten ^^
też mam i zachwyt po pierwszym psiknięciu miałam ten sam, jestem w połowie opakowania i psikam sporadycznie (nie mogę z tym zapachem) całkiem ciekawe psikadło, tylko tez czasem robi fajny efekt, a czasem to jakby w ogóle go nie było

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
ja bym się chyba bała ziół na długość i na dłuższą metę...
możesz przepisać skład?
aqua (purified water), chamomilla recruita extract, triticum vulgare (wheat) germ extract, tussilado farfara flower extract, acorus calamus root extract, polysorbate 20, [arfum, diazolidinyl urea, methylsothiazolinone, disodium EDTA, citric acid, methylparaben, propylparaben

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
a czy olejek kokosowy bądź alterra nadaje sie na skalp?
kokos jak najbardziej, alterry nie używałam

Cytat:
Napisane przez Kasia225 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ile trzymacie na wlosach isane z olejkiem babassu?
ile mam czasu i chęci czasem jest to kilka minut czasem kilkadziesiąt

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
A czy któreś kręconowłose zamiast harmonijkować nawijają włosy na palec? Robiłam tak w liceum i miałam sprężynki... Wtedy robiłam tak, że wiązałam w kucyka, zwijałam go jak był wilgotny na palcu i szłam spać. Rano rozczapierzałam go na części pierwsze i sprężynki gotowe
ja włosy wiąże na wszelkie sposoby czy też zostawiam rozpuszczone i zawsze są kręcone

Cytat:
Napisane przez bleu0 Pokaż wiadomość
To siemie lniane podobno jest rozdrobnione i w całości, jakie kupujecie do płukanek?
Jak osobiście wolę te w ziarenkach, łatwiej mi jakoś z nich tego gluta wydobyć, bo mielonego trzeba chyba przez gaze czy jakąć tetre przeciskać
Z resztą ten w ziarenkach jest tańszy i mozna wrzucić go sobie go musli lub jogurtu, mniam

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 08:45   #3905
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
aqua (purified water), chamomilla recruita extract, triticum vulgare (wheat) germ extract, tussilado farfara flower extract, acorus calamus root extract, polysorbate 20, [arfum, diazolidinyl urea, methylsothiazolinone, disodium EDTA, citric acid, methylparaben, propylparaben
ma to rumianek?
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 08:45   #3906
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
trochę szkoda, wiem, że są dziewczyn, które mają odmienne zdanie od Waszego, bo są na innym poziomie pielęgnacji. może też patrzyłybyście inaczej na taki pomysł przed rozpoczęciem prawdziwego, ambitnego włosomaniactwa.
nie uważam tego za zły pomysł, napisałam tylko, że sama nie potrafię sprecyzować co akurat zadziałało w danym dniu dając taki a nie inny efekt

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość

Nie wszystkie dziewczyny dbające o włosy są na detoksie od silikonów . Dla wielu są nawet one koniecznością. Wydaje mi się, że jako tako świadoma jestem, a silikonów używam .
ja też używam silikonów, ale po prostu czytam składy. miałam na myśli takie przypadki jak odżywki z samymi silikonami, ze śladowymi ilościami wartości odżywczych
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:02   #3907
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
ma to rumianek?
Ma, tak mi się wydaje, bo imbryka napisała : chamomilla recruita, a powinno być : chamomilla recutita .
Traktuję to jako literówkę .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:12   #3908
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Ma, tak mi się wydaje, bo imbryka napisała : chamomilla recruita, a powinno być : chamomilla recutita .
Traktuję to jako literówkę .
dzięki - o tym właśnie składniku myślałam - ale ja jestem kiepska w składach.
Stary 2012-07-10, 09:13   #3909
roxana222
Zakorzenienie

Witam.
Wyjeżdżam często nad jezioro, a tam wiadomo - woda, słońce, woda, słońce. Ostatnio zauważyłam, że włosy mi się przez to mocno przesuszyły...
Możecie mi polecić jakieś szampony, odżywki do włosów na takie warunki ?
roxana222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:17   #3910
Papiszynka
Zakorzenienie

Dzień doberek

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość

wklej nam zdjęcie włosków
Wkleję wieczorkiem, zrobiłam rano zdjęcia z których wynikło, że najlepiej jakbym ścięła włosy do połowy

Wczoraj na wieczór popsikałam włosy eliksirem GP (jak dla mnie pachnie świetnie) i nałożyłam olejek Alterra. Dzisiaj umyłam szamponem GP rumiankowym i włosy były tepe, jak papier ścierny ale nałożyłam odżywkę Dove (jak się domyślam nic nie wartą? na moje włosy zawsze Dove były najlepsze... ) i się ładnie rozplątały,przed suszeniem spsikałam eliksirem i włosy są całkiem fajne, chyba zasługa GP bo po wcześniejszym olejowaniu takiego efektu nie było. No i nie prostowałam tylko zrobiłam 2 koczki i mam teraz delikatne fale
Wczoraj trzymałam w ręku odżywkę Isana z babassu, ale boję się że będzie dla mnie za słaba, zwłaszcza przy ziołowym szamponie... Czy ona ładnie rozplątuje włosy? myślę, czy jednak po nią nie wrócić, w końcu to tylko 4zł... a w pogotowiu trzymać odżywkę silikonową
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:47   #3911
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Wczoraj trzymałam w ręku odżywkę Isana z babassu, ale boję się że będzie dla mnie za słaba, zwłaszcza przy ziołowym szamponie... Czy ona ładnie rozplątuje włosy? myślę, czy jednak po nią nie wrócić, w końcu to tylko 4zł... a w pogotowiu trzymać odżywkę silikonową
Jeżeli masz bardzo zniszczone włosy (suszenie, prostowanie, rozjaśnianie - zakładam, że rzeczywiście mogą być nadszarpnięte) nie odstawiaj silikonów - one naprawdę dobrze zabezpieczają i chronią zniszczone włosy przed dodatkowymi "urazami" (albo chociaż częścią tych urazów). Odstawiłabym też silne szampony - oczyszczanie raz na jakiś czas (tydzień) wystarczy, a do codziennego użytku warto stosować coś łagodniejszego.
Co do Isany: jak dla mnie to najlepsza odżywka wspomagająca czesanie, po prostu cudownie rozplątuje mi to, co zaplątało się podczas mycia. Jest odżywką nawilżającą
Myślę, że w twoim przypadku nie byłoby głupim rozwiązaniem stosowanie silikonowej odżywki bez spłukiwania, np jakąś w spreju. Na zasadzie: najpierw mycie, później odżywianie i nawilżanie, a na końcu zabezpieczenie wszystkiego odżywką z silikonami (oleje czy maski wg uznania)
Stary 2012-07-10, 09:56   #3912
visionAM
Zakorzenienie

A ja zamiast odżywek po myciu polecałaby maski BingoSpa kładzione na 10-15 minut
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:09   #3913
kuleczkka
Rozeznanie

Z moich nowości:

Kupiłam sobie nivea long - super jestem z niej zadowolona Jest extra.

I testuję alterre 2 w 1 szampon i żel do mycia. Na razie też sprawdza się dobrze.

I użyłam chyba z 3 raz dopiero oliwy z oliwek - efekt rewelacyjny. Wcześniejsze były nie udane - raz na pewno próbowałam zmyć odżywką, a drugi nie pamiętam.
Walczę z lekkim przesuszem w te upały i po zestawie oliwa z oliwek na rozrobiony Garnier AiK zmyte tą Alterrą i nivea na koniec na ok 8min - bardzo gładkie włosy!!!!!! A na to psikacz glass kur do farbowanych

Nie wiem niestety ile by tak wytrzymały bo poszłam niedługo po tym spontanicznie do fryzjera po którym pohennowałam włosy!
Stary 2012-07-10, 10:35   #3914
Papiszynka
Zakorzenienie

Po maskę Bingo jak najbardziej planuję się wybrać do Tesco na liście mam również maskę Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html dobry wybór? , w domu z kolei Wellę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...treatment.html , którą bardzo lubię, ale z tego co czytam skład jest słaby... do zabezpieczania końcówek mam jedwab Biosilk i serum Pantene, które tak czy siak chciałabym zużyć. Odżywek b/s w sprayu trochę się boję, bo moje włosy dość szybko się przetłuszczają (to też chciałabym spróbować znormalizować, bo skórę na całym ciele mam raczej suchą, więc to przetłuszczanie może być wynikiem zbyt agresywnego szamponu...). Dzisiaj nałożyłam olejek Nuxe i jednak brakuje tych silikonów, końcówki są do kitu... No i na pewno zainwestuję w olej kokosowy Vatika, ale chcę chociaż do połowy zużyć Alterrę, żeby nie gromadzić kosmetyków
Stary 2012-07-10, 10:45   #3915
kascysko
Zakorzenienie

Noszę od wczoraj olej ryżowy na łebku, ponoszę do wieczora.
Ciekawam efektu, bo to mój pierwszy raz
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:04   #3916
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Dasz znać, jak się sprawdził? Bo ostatnio się na niego czaiłam w sklepie, ale w końcu doszłam do wniosku, że przecież nigdzie o nim nie czytałam i nie wiadomo, co to za jeden
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:09   #3917
anoska
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam się w stu procentach . Jedyna rada - testować. Co testować ? To co stoi na półkach w sklepach .

To nie tak . Jak ja trafiłam na Wizaż to czytałam i kupowałam, czytałam i kupowałam . Czytałam, kupowałam i wyrzucałam. Wierzaj mi, że nic Ci nie da jak przeczytasz, że np. Heroldin farbuje włosy na olej, używa serii Yes To Carrots i nie toleruje olejku kokosowego . I za "moich czasów" blogów nie było.
zgadzam się w całej rozciągłości
testować to co jest na półkach i mieć świadomość tego co w tym produkcie jest i gotowe

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
o dziękuję Ci bardzo
no tak, skład bradzo bogaty, muszę przyznać, ale hmmm, jeśli skończę radical to zamiast niego pewnie te coś zakupię, ale z myślą wcierania w skalp, innej opcji chyba nie ma

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
A ja zamiast odżywek po myciu polecałaby maski BingoSpa kładzione na 10-15 minut
o taaak, zgadzam się
miałam swego czasu bingo 5 alg i teraz nigdzie nie mogę dostać, a uwielbiałam ją i świetna była do tiuningowania
Cytat:
mi ryżyk na kłaczki nie podpasował i w końcu zjadłam go razem z sałatkami

zrobiłam swoją pierwszą płukankę z L-cysteiny i przyznam szczerze, że zwyczajnie Ś-M-I-E-R-D-Z-Ę
nawet mama to potwierdziła
zrobiłam w roli psikadła, bo to wydaje się być wydajniejsze niż sama płukanka, a z miską i kubkiem nie chciało mi się bawić
dość szybko wysychają mi włosy i ciekawa jestem efektu
Stary 2012-07-10, 11:12   #3918
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Mam pytanie do was

Mam w domu trzy wcierki - joannę rzepę, wodę brzozową i eliksir GP i zastanawiam się czy lepiej będzie jak będę je używała np miesiąc rzepa, miesiąc brzoza, miesiąc GP, czy jeden dzień rzepa, drugi brzoza, trzeci GP i tak w kółko??

O i właśnie jeszcze jedno pytanie. W tym eliksirze nie ma żadnego promotora, więc dodam glicerynę tylko w jakim stężeniu??
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:33   #3919
Kinga_Jana
Raczkowanie

Cytat:
Po maskę Bingo jak najbardziej planuję się wybrać do Tesco na liście mam również maskę Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html dobry wybór? , w domu z kolei Wellę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...treatment.html , którą bardzo lubię, ale z tego co czytam skład jest słaby... do zabezpieczania końcówek mam jedwab Biosilk i serum Pantene, które tak czy siak chciałabym zużyć. Odżywek b/s w sprayu trochę się boję, bo moje włosy dość szybko się przetłuszczają (to też chciałabym spróbować znormalizować, bo skórę na całym ciele mam raczej suchą, więc to przetłuszczanie może być wynikiem zbyt agresywnego szamponu...). Dzisiaj nałożyłam olejek Nuxe i jednak brakuje tych silikonów, końcówki są do kitu... No i na pewno zainwestuję w olej kokosowy Vatika, ale chcę chociaż do połowy zużyć Alterrę, żeby nie gromadzić kosmetyków
Biosilk zdecydowanie radziłabym odstawić - ma alkohol w składzie i może cholernie włosy wysuszać

Wszyscy jesteśmy architektami losu. Więc nie patrz żałośnie w przeszłość. To już nie wróci.
Kinga_Jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:46   #3920
Kasia225
Raczkowanie

Chyba musze trzymac isane na wlosach 5 minut..tylko czy wtedy ona cos pomoze?

Trzymalam ja juz 2 razy po pol godziny pod czepkiem i za kazdym razem moje wlosy byly po niej az za bardzo wygladzone...wrecz tluste..;<
Stary 2012-07-10, 12:04   #3921
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia225 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ile trzymacie na wlosach isane z olejkiem babassu?
Spóźnione, ale też odpowiem.
Stosuję ją różne sposoby i tak:
- jako odżywka - 3 min
- jako maska 40 min
- jako pierwsze O w OMO - 5 min
- jako odżywka do mycia - wcieram i zostawiam na 6 min
- jako 'ochrona' końcówek - w ogóle nie spłukuję

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:09   #3922
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_Jana Pokaż wiadomość
Biosilk zdecydowanie radziłabym odstawić - ma alkohol w składzie i może cholernie włosy wysuszać
Dzięki za radę serum Pantene niestety także zawiera alkohol...
Stary 2012-07-10, 12:15   #3923
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:

Wkleję wieczorkiem, zrobiłam rano zdjęcia z których wynikło, że najlepiej jakbym ścięła włosy do połowy
czekamy i na pewno nie jest tak źle
Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:25   #3924
Katharinka9876
Raczkowanie

Gdzie we Wrocławiu dostane olejki green pharmacy , chodzi mi o ten z papryka i chyba chili??
Czy jakieś wrocławianki polecą miejsca pełne dobroci do włosów, tych rzadko spotykanych??
Stary 2012-07-10, 13:08   #3925
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za radę serum Pantene niestety także zawiera alkohol...
W takim razie nie używaj tego, bo nie ma sensu niszczyć włosy,
mi po rozjaśnianiu strasznie się łamały, po roku było coraz lepiej aż weszłam na wizaż i dowiedziałam się, że powinnam zabezpieczać końcówki jakimś serum, więc wzięłam się za to z avonu, bo stało u mnie jakiś czas nieużywane, końcówki znów zaczęły się strasznie łamać, po miesiącu używania doczytałam, że nie może mieć alkoholu, odstawiłam i przerzuciłam się na biowaxa, teraz przynajmniej przy szczotkowaniu nie sypie się jakbym codziennie ścinała włosy

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:02   #3926
sylvi300
Zakorzenienie

u mnie dzisiaj był olej z nasion bawełny, potem mycie i odżywka joico, którą już wykończyłam dzisiaj

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:38   #3927
visionAM
Zakorzenienie

"Macałam" dzisiaj szampony Herbapolu, ale nie kupiłam żadnego.
Mimo wszystko skład mają fajny, jest sles ale nie na początku tylko chyba na piątym albo szóstym miejscu.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 16:51   #3928
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleu0 Pokaż wiadomość
A gdzie to można dostać? I jak to się stosuje? jestem zupełnie zielona
nie powtarzam się bo dostałaś już odp
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
szczerze to nawet nie patrzyłam wtedy na cenę więc niestety Ci nie pomogę...

W niedziele wybieram się na wakacje do Grecji i zastanawiam się, czy można tam dostać coś super do włosów (oprócz oliwy z oliwek :P ). Może są tam jakieś cudowne kosmetyki?
a spoko

a co do grecji to nie poogę bo nie mam pojęcia

Cytat:
Zaprawdę powiadam Ci - wiele nie straciłaś . Co prawda macałam jedynie szampon z rumiankiem i balsam do włosów z olejkiem łopianowym, ale innych kosmetyków z tej serii próbować już nie chcę . Szampon do mycia ceramiki łazienkowej zużyłam, balsam chyba gdzieś się jeszcze plącze .
dzieki za ostrzeżenie, to w takim razie ich nie kupię, w sumie nic oprócz spray'i mnie nie kusiło :P

Cytat:
oo ja tez jestem ciekawa, bo dzisiaj na niego patrzyłam :P

a i jakie masz piekne spiralki!

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 17:20   #3929
Lethie
Zadomowienie

Stwierdzam puch bo babassu

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 17:44   #3930
Stace
Zakorzenienie

Mogę się przyłączyć ?
Cytat:
Napisane przez ForbiddenFruit Pokaż wiadomość
Mam pytanie do was

Mam w domu trzy wcierki - joannę rzepę, wodę brzozową i eliksir GP i zastanawiam się czy lepiej będzie jak będę je używała np miesiąc rzepa, miesiąc brzoza, miesiąc GP, czy jeden dzień rzepa, drugi brzoza, trzeci GP i tak w kółko??

O i właśnie jeszcze jedno pytanie. W tym eliksirze nie ma żadnego promotora, więc dodam glicerynę tylko w jakim stężeniu??
Też się zastanawiam . Mam rzepę, jantar i planuję jeszcze seboradin dokupić. Jak na razie robię jednego dnia rzepę, drugiego jantar, ale wiem, że zapewne źle robię . Chociaż rzepę daję bardziej na zakola i ogólnie na linii włosów, a jantar na całą głowę.

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości