Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 09:34   #2311
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV

dziękuję Dziewczyny

Anna chyba plany żadne, bo TZ pracuje od rana do wieczora, pozatym mam dzis humor do d.
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:35   #2312
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Ciężko jest... po każdej nieprzespanej nocy (jak dzisiejsza) łapię deprechę i siedzę i ryczę. Jestem zmęczona. Siedzę w domu i dreptam ścieżkę z pokoju do łazienki. Ból nóg się nasila i już nic nie pomaga. Wczoraj jak się położyłam to myślałam, że zdechnę - Młody jest chyba bardzo nisko bo drętwieją mi obie nogi w pozycji horyzontalnej i już nie potrafię leżeć.
Jakbym to czytała o sobie... już nie potrafię znaleźć dobrej pozycji ani do spania, ani do siedzenia. Jeśli o mnie chodzi to już bym mogła rodzić ale dla Hani to o wiele za wcześnie. Mam nadzieję, że żadna akcja się nie rozkręci bo już na ostatniej wizycie szyjka była krótka. Ehh...

Nie wiem co to się z nami dzieje

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
[
chmielinka
współczuję, jeszcze z 3 tyg musisz wytrzymać, to już niewiele...
może pocieszy Cię to, że ja od dłuższego czasu mam bóle jak na @ a z szyjką nic się nie dzieje; fenek odstawiony tydzień temu
moja szyjka już jest b. krótka a dzidzia bardzo nisko niestety... ale mam nadzieję, że jeszcze troche wytrzymam, ale już jestem wykończona. Brak mi snu i wszystko mnie boli (szczególnie stawy), a nogi drętwieją.

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:39   #2313
Linka25
Zakorzenienie

chmielinka
krótka szyjka to naprawdę nie tragedia; grunt że zamknięta
a i z rozwarciem można kilka tygodni "pociągnąć"
wiem, że teraz trudno w to uwierzyć, bo jest stres - sama się bałam, ale zobaczysz, uda się.

powoli kończysz 34 tc. to już w miarę bezpiecznie a te 2-3 tyg. na pewno jeszcze dasz radę

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-07-10 o 09:45
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:42   #2314
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Jakbym to czytała o sobie... już nie potrafię znaleźć dobrej pozycji ani do spania, ani do siedzenia. Jeśli o mnie chodzi to już bym mogła rodzić ale dla Hani to o wiele za wcześnie. Mam nadzieję, że żadna akcja się nie rozkręci bo już na ostatniej wizycie szyjka była krótka. Ehh...

Nie wiem co to się z nami dzieje

moja szyjka już jest b. krótka a dzidzia bardzo nisko niestety... ale mam nadzieję, że jeszcze troche wytrzymam, ale już jestem wykończona. Brak mi snu i wszystko mnie boli (szczególnie stawy), a nogi drętwieją.
Ściskam Cię Kochana mocno i zaciskam kciuki oby choć do 36 tc. Ja mam taką małą nadzieję, że się uda choć jestem też mocno zmęczona... w czwartek będzie u mnie już 35, więc może... Gin na urlopie i nie mam nawet gdzie sprawdzić...

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:52   #2315
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
chmielinka
krótka szyjka to naprawdę nie tragedia; grunt że zamknięta
a i z rozwarciem można kilka tygodni "pociągnąć"
wiem, że teraz trudno w to uwierzyć, bo jest stres - sama się bałam, ale zobaczysz, uda się.

powoli kończysz 34 tc. to już w miarę bezpiecznie a te 2-3 tyg. na pewno jeszcze dasz radę
dzięki za wsparcie
Cytat:
Ściskam Cię Kochana mocno i zaciskam kciuki oby choć do 36 tc. Ja mam taką małą nadzieję, że się uda choć jestem też mocno zmęczona... w czwartek będzie u mnie już 35, więc może... Gin na urlopie i nie mam nawet gdzie sprawdzić...
ja za Ciebie też trzymam musimy dotrwać
dla mnie jeszcze chociaż 3 tygodnie

Franuś
Stary 2012-07-10, 09:54   #2316
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Laseczki Dzisiaj pospałam do 8, a do tego w nocy na siku wstawałam tylko raz Potem dopiero rano jak małż szedł do pracy i jestem bardzo wyspana. Muszę korzystać bo jak Amelka przyjdzie na świat to nie będzie tak różowo.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moj tz sie wczuwa mowi

tz-urodzil ktos?
ja-nie, wczoraj jedna urodzila
tz-to czemu mi nie powiedzialas
ja-bo niepytales
tz-pytałem
ja-pytałes tylko czy wiewiorka urodzila
tz-ale moglas powiedziec ze inna urodzila reksio czy ktoras inna, myslisz ze ja nie czekam?

Haha ubawiłam się
za dzisiejszą wizytę

Cytat:
Napisane przez iizabell Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki!Pamiętacie mnie? Gratuluję wszystkim Mamusiom i trzymam kciuki za kolejne rozwiązania. Soleika ja miałam taki problem jak Ty ze swoim Synkiem.Jako że to było moje pierwsze dziecko też jak tylko zapłakał podawałam mu pierś, a on ciągle płakał i płakał a ja płakałam razem z nim. W końcu nie wytrzymaliśmy i pojechaliśmy do szpitala. I co się okazało to to że Mały jest przekarmiony i zagazowany.Płakał i łykał za dużo powietrza kiedy podawałam mu pierś. W ciągu 4 tygodni przybrał na wadze 1870. Lekarze go odgazowali(włożyli wezyk w tylek i mu ulżyło)Ja później sama go odgazowywałam wkładając delikatnie termometr do pupci i masowałam brzuszek. Może to Wam Mamusie pomoże.A może kup jakieś kropelki typu espumisan.Pozdrawiam was kochane
Oczywiście, że Cię pamiętamy. I ciepło myślimy

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
A tak słodko wyglądam jak nie płaczę
Słodkości, szkoda że nie zawsze jest takim Aniołkiem.

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam u lekarza. Za 2 tyg. usuwa mi pessar i powiedział, że poród może wtedy być w każdej chwili bo mam bardzo krótką szyjkę Im bliżej tym bardziej się boję. Już nawet rozważałam kwestię cc na życzenie... Ech, sama nie wiem co zrobić
Aż tak się boisz porodu? Ja myślę o tym jak o czymś zupełnie naturalny, będzie boleć, pewnie jak cholera, ale tyle kobiet dało radę, że my też damy radę

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej

My dziś mamy 2-gą rocznice slubu
Gratulacje

nel_a za 33 tydzień

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:57   #2317
Norniczka
Rozeznanie

Hej Mamcie.
Ja wczoraj byłam w kinie na Epoce lodowcowej 4 w 3d, chcialam jeszcze przed porodem poogladać. Mała tak szalała mi w brzuszku że aż mnie coś w szyjce kłuło i myślałam tylko o tym żeby mi wody w kinie nie odeszły...Na szczęście nic się nie stało, ale odpuszcze sobie już takie wypady. Dzisiaj jestem strasznie słaba, na nic nie mam siły. Tak już bym chciała urodzić ale Amelka ma w nosie pragnienia mamusi....
Stary 2012-07-10, 09:57   #2318
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Aniołeczek
Cytat:
hej

Wszystkiego dobrego z tej okazji

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:06   #2319
wanilllka82
Wtajemniczenie

blue gratulacje

ooolllccciiiaaa
Oskarek przesłodki!

phdwao dużo dużo miłości z okazji rocznicy
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Nie boli właśnie, nawet mu masowałam... Wieczorem strzelę sobie herbatkę z kopru, może to pomoże
Nie jadłam dziś nic takiego po czym mogłoby go boleć
nasz mały nie płacze tylko kwęka, wkurza się i przeciąga i w ogóle dziwne odgłosy wydaje jak coś jest nie tak no i mimo ze banany i arbuza można od poczatku to nasz synek tego nie toleruje, po arbuzie to kila godzin stękał i dostał wysypkę-dobrze że nie płakał ale i tak miałam straszne wyrzuty że przeze mnie się tak męczy, herbatka z koprem dla kobiet karmiących hipp tez mu szkodzi, sama musisz wyczuć czego Fabianek nie toleruje

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-07-10 o 10:11
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:09   #2320
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry kochane!
Ja wczoraj utknęłam w porządkach a i tak dalej jestem w polu - nie do końca wiem co i jak poukładać, żeby było mi wygodnie.
Nicki trzymam za cc.
Paula do kogoś się odzywała czy wszystko dobrze po tym upadku?
Olcia przystojniak z Oskarka
Linka gratuluję dobrych wieści z wizyty
Norniczka tak ku pokrzepieniu
chmielinka, red_scorpio za jak najdłuższe bycie w dwupaku
phdwao gratki z okazji rocznicy! A czy Ty przypadkiem nie planowałaś na dziś wypadu na porodówkę?
Nadalka słodka ta Twoja córeczka - jak śpi
A my dziś zaczynamy 36tc czyli tym samym 9 m-c a zatem
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:11   #2321
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
ciesze się że opanowałaś sytuację łyżka to ona faktycznie nie mogła się najeść, i nie miej wyrzutów z powodu mm bo ewidentnie Twojej córce służy
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:17   #2322
bebe1987
Rozeznanie

Cześć Kochane,

Witam się po kolejnej nieprzespanej nocy... Wstawałam dziś 3 razy na siku i 2 razy budziłam się, bo mała buszowała w brzuszku... Jak mąż wrócił z rehabilitacji zrobiliśmy sobie pyszne śniadanko: jajecznicę z jaj przepiórczych na masełku ze szczypiorkiem (szwagier hoduje przepiórki i dba, żeby Gosia dobre rzeczy jadła . On będzie chrzestnym, więc się stara ). Potem tż odkurzył mieszkanie a ja zmyłam podłogi, teraz odpoczywamy .

Dziś czeka mnie wizyta u gina, ciekawe co mi powie . Ostatnią wizytę miałam 12 czerwca, więc mała od tego czasu pewnie trochę przybrała .
Wizytę mam o 16, potem jadę do teściów (mąż ma popołudniówkę a ja nie chcę sama w domu siedzieć).

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Witamy z domku
Oskarek śpi więc pierwsze co wpadłam do Was tęskniłam gaduły

przedstawiam mojego synusia
Witajcie w domku!
Jaki słodziutki!!! Jeszcze raz gratulacje .

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a ja Wam wkleję coś na poprawę humoru
foto 1 ze Szwagrem, który schował pod koszulkę coś
foto 2 śmieszne autko z wyjątkowo fajną rejestracją
Fotki pierwsza klasa .

Cytat:
SMS od Nicki86: " Hej! Leże sama na sali i sie nudzę, cc będa mi robili dopiero jutro rano. Z USG wyszło, że Sara będzie dużą dziewczynką prawie 3800 serduszko ładnie bije, łozysko 2-go stopnia, nic tylko czekać do jutraPozdrowienia dla wszytskich"
za pomyślne rozwiązanie!

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę.
Jesteśmy już w domu,jest ciężko bo mam lewy sutek w krwawych strupach. Ale mąż kupił mi dzisiaj laktator i karmie prawą piersią,a z lewej ściągam pokarm.
Mały jest super, tylko jak wpadnie w płacz to jest ciężko
Jak tylko odnajdę się w nowej sytuacji to opisze poród itd .
Witajcie w domku! Czekamy na relację .

Cytat:
Ja chcę po 23 lipca bo chcę Lwiątko

To będzie trudne bo tp. mam na 22.07
Moja też dobrze jak będzie lwiątkiem, po mamie . Ja urodziłam się 17 sierpnia. Najbardziej chciałabym urodzić 26 lipca (termin z OM 24 lipca, z ostatniego USG 2 sierpnia, z pierwszego USG 8 sierpnia, więc juz sama nie wiem na kiedy się nastawić ), tego dnia babcia ma imieniny i dostałaby piękny prezent .

Cytat:
hej
ale mam stresa przed wizytą..... moje dziecie ostatnio nerwowe ma taie nerwowe ruchy zeaz sie martwie
za wizytę!

Cytat:
tak, zmywam, na tą bardziej podrażnioną brałam sudokrem żeby cały czas jej nie myć, a na tą drugą ziajkę bo nie trzeba jej zmywać........... i już nie mam strupów
Cytat:
Jakie śliczności!
A Ty, Nadalka jak się dziś czujesz?

Cytat:
hej

Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
super, uwielbiam takie połączenia

Hejo wszystkim

Zaczynamy 33 tydzień
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:19   #2323
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Ale słodki bobasek
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam u lekarza. Za 2 tyg. usuwa mi pessar i powiedział, że poród może wtedy być w każdej chwili bo mam bardzo krótką szyjkę Im bliżej tym bardziej się boję. Już nawet rozważałam kwestię cc na życzenie... Ech, sama nie wiem co zrobić
Ja też mam mieć ściągany za jakieś 2 tyg, w piątek będę wiedziała kiedy dokładnie bo mam wizytę, a od piątku odstawiany fenek
Mi ginka powiedziała, że jak przyjadę pessar ściągać to torbę mam mieć już w aucie, bo się boi że jak pociągnie to wody polecą i akcja się rozkręci. Zobaczymy co będzie
Muminek miała ściągany i nic się jej nie stało, a poród wywoływany.

Cytat:

Przepraszam was Kochane, ale na razie nie dam rady więcej nadrobić. Spróbuję teraz kilka stron żeby być choć trochę na bieżąco. Przez ostatnie dni tu nie zaglądałam bo się czułam fatalnie (szczególnie w nocy) cały czas miałam twardy brzuch, bóle jak na @, kłucia... nawet mam jeszcze bardziej zwiększoną dawkę fenka i już biorę co 3 godziny ale chyba to coś poskutkowało bo dzisiejsza noc była już spokojna i od razu lepiej się czuję.
Coś czuję, że do sierpnia nie donoszę małej....
Zaciskaj nogi, wkońcu pierwszeństwo mają lipcówki, a nam pozstaje poczekaćA te nasze sierpniowe dzieciaki się strasznie pchają na ten świat
Cytat:
Ciężko jest... po każdej nieprzespanej nocy (jak dzisiejsza) łapię deprechę i siedzę i ryczę. Jestem zmęczona. Siedzę w domu i dreptam ścieżkę z pokoju do łazienki. Ból nóg się nasila i już nic nie pomaga. Wczoraj jak się położyłam to myślałam, że zdechnę - Młody jest chyba bardzo nisko bo drętwieją mi obie nogi w pozycji horyzontalnej i już nie potrafię leżeć.

Witamy w klubie sierpniówek, które mają problem z dotrwaniem do sierpnia. Trzymam żeby donosić !
Dasz radęciesz się, że możesz leżeć w domu, a nie w szpitalu.

Blue gratulacje

Małż wczoraj mnie wyciągnął na zakupy do tesco i po 20min chodzenia miałam dość, zaczeło mnie kłuć w pipce, nogi mnie bolały, a jeszcze musiałam wejśc na 3 piętro. W nocy myślałam, że mała mi już dołem wyjdzie bo tak mnie kulo i tak mnie smerała tam, że zastanawiam się co zostało z mojej szyjki
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:19   #2324
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Stary 2012-07-10, 10:24   #2325
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny! Ja tez się boję, bo z krótką szyjką to mam problemy od 18 tyg ...ale no nie moge urodzić wcześniej! Po prostu nie mogę! I z takim nastawieniem wstaję co rano! W środę mam wizyt e u zastępczego gina (bo moja jest na ulropie...cały miesiąc!!!! ) i zobaczymy co powie...
Trzymam za Was kciuki kochane! ZObaczycie, że będzie tak, że w sierpniu będziemy się wszystkie kulać i wykurzać malenstwa
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:27   #2326
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Trzymam za Was kciuki kochane! ZObaczycie, że będzie tak, że w sierpniu będziemy się wszystkie kulać i wykurzać malenstwa
Oj chciałabym wykurzać sama małą w sierpniu ale jakoś w to nie wierze... Może, że mała zrobi mi psikusa
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:32   #2327
phdwao
Zakorzenienie

dziękuję za wszystkie życzenia
Stary 2012-07-10, 10:33   #2328
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
A Ty, Nadalka jak się dziś czujesz?
dziekuje w miarę dobrze tylko w środku mnie te szwy trochę ciągną :/
mała nie śpi już od pół godziny dostała butlę i marudzi... już przysypiała i dostała czkawki... eh...
Stary 2012-07-10, 10:36   #2329
Soleilka
Zakorzenienie

Hej
Wczoraj Małego nakarmiłam i wzięliśmy na spacer, poszliśmy też do sklepu i kupiłam na zaś mm. Później wykąpałam Małego i spał nam do 4, obudził się na picie, a o 6 na karmienie

Fabi skończył dziś tydzień

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:38   #2330
phdwao
Zakorzenienie

chmielinko czy ty wiesz ze moa sprawa w pzu jeszcze nie ma decyzji? chyba mialas duze szczescie ze tak poszło szybko u mnie minęły 2 tygodnie i decyzji brak-dzis sie dowiadywałam wlasnie

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Hej
Wczoraj Małego nakarmiłam i wzięliśmy na spacer, poszliśmy też do sklepu i kupiłam na zaś mm. Później wykąpałam Małego i spał nam do 4, obudził się na picie, a o 6 na karmienie

już

Stary 2012-07-10, 10:43   #2331
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
mała nie śpi już od pół godziny dostała butlę i marudzi... już przysypiała i dostała czkawki... eh...
Szwy w środku pewnie są rozpuszczalne, więc jeszcze trochę i znikną . Co do Igusi - już przysypiała, więc widzę, że jest lepiej .

Cytat:
Hej

Już na spacerku? Gratuluję pierwszego tygodnia . Widzę, że coraz lepiej sobie radzicie .
Wrzuć fotkę Fabianka!
Stary 2012-07-10, 10:44   #2332
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej ale mialam kiepska noc prawie nie spalam do tego mi niewygodnie bylo brzuch mnie bolal....

Ciastek powiedz tztowi ze kijowy z niego wrozbita bo reksio dalej chodzi w dwupaku i sie wkurza

Nadalka Igusia wyglada przeslodko

Pdhwao duzo milosci i cierpliwosci przy maluszku

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:47   #2333
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
hej
ale mam stresa przed wizytą..... moje dziecie ostatnio nerwowe ma taie nerwowe ruchy zeaz sie martwie

tz-urodzil ktos?
ja-nie, wczoraj jedna urodzila
tz-to czemu mi nie powiedzialas
ja-bo niepytales
tz-pytałem
ja-pytałes tylko czy wiewiorka urodzila
tz-ale moglas powiedziec ze inna urodzila reksio czy ktoras inna, myslisz ze ja nie czekam?
Nie denerwuj sie, powodzenia na wizycie

Mój też się codziennie dopytuje czy ktoś urodził i chce oglądać zdjęcia dzieciaczków
Cytat:
Pięknotko daj odpocząć mamusi
Oby ten Bebilon sie sprawdził u Was
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Nooo, takiej nocy to ja od porodu nie miałam
Spałam od 12 do 1 i od 3 do 5. Głowa mi zaraz odpadnie z bólu.
Jakim cudem dwutygodniowy noworodek może tak mało spać? (bo w dzień nic się nie zmieniło - jak przyśnie na chwilę to aż nie wierzę własnemu szczęściu)

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Wczoraj tylko pochwaliłam się synusiem i padłam, mimo gości w domu zasnęłam jak zabita bo w szpitalu nie spałam całe noce.. Dziś czuję się już o wiele lepiej

Oskar ogólnie jest kochaniusim aniołkiem ale jak zgłodnieje to daje popalić. Ja próbuję go przystawiać a on się denerwuje że nie leci i wpada w szał. Nie wiem co się stało z tym moim mlekiem, w drugiej dobie ładnie się pojawiło i się najadał a teraz nawet łyżeczki od herbaty nie odciągnęłam laktator na mnie nie działa,za słabo ciągnie,dopiero jak przystawię małego to troszkę zaczyna lecieć bo słyszę że łyka, mam nadzieję że się rozkręci dokarmiamy bebilonem,mały zjada 60ml na raz taki jest wygłodniały
Kciuki za rozhulanie laktacji
Cytat:
hej

Druga to chyba bawełniana
Gratuluję, dużo miłości zrozumienia, radości z każdej wspólnej chwili, jak najmniej konfliktów
Cytat:
Przepraszam was Kochane, ale na razie nie dam rady więcej nadrobić. Spróbuję teraz kilka stron żeby być choć trochę na bieżąco. Przez ostatnie dni tu nie zaglądałam bo się czułam fatalnie (szczególnie w nocy) cały czas miałam twardy brzuch, bóle jak na @, kłucia... nawet mam jeszcze bardziej zwiększoną dawkę fenka i już biorę co 3 godziny ale chyba to coś poskutkowało bo dzisiejsza noc była już spokojna i od razu lepiej się czuję.
Coś czuję, że do sierpnia nie donoszę małej....
Przytulam mocno Trzymam kciuki, żeby malutka posiedziała jeszcze troszkę w brzuszku
Cytat:

Bilans nocy: sen od około 4 do 7.
Współczuję i łączę się w bólu. Ja też bardzo kiepsko sypiam, odkąd te upały się zaczęły śpię między 5-9, dziś brzuch mnie dodatkowo mocno bolał. Teraz na szczęście jest ok.
I bardzo proszę syneczka żeby się nie spieszył na świat aktualnie schody są w rozsypce - bałagan, kurz i budowlany syf wokoło Mały musi wytrzymać do końca remontu...

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Hej

Jak to szybko zleciało
Mam nadzieję, że będzie Wam szło coraz lepiej
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:52   #2334
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, współczuję.

mnie szwagierka mówiła jak ją teraz zszyli....podobno biedna nie mogła tydzień siadać bo coś jej tam bolesnego wystawało. I podobno jakoś dziwacznie ją zszyli bo na okrętkę - brrrrr

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:57   #2335
hanjah
Zakorzenienie

Hello U nas bez zmian
Ktoś mnie wczoraj pytał o przepis na naleśniki jogurtowe-właśnie je zajadam

Brzuch mnie trochę pobolewa, ale dalekie to od skurczów...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:57   #2336
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
chmielinko czy ty wiesz ze moa sprawa w pzu jeszcze nie ma decyzji? chyba mialas duze szczescie ze tak poszło szybko u mnie minęły 2 tygodnie i decyzji brak-dzis sie dowiadywałam wlasnie[COLOR="Silver"]
no to chyba faktycznie miałam jakieś szczęście kurcze mogli by się trochę sprężyć z tym
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Przytulam mocno Trzymam kciuki, żeby malutka posiedziała jeszcze troszkę w brzuszku
dzięki

Franuś
Stary 2012-07-10, 10:59   #2337
red_scorpio
Rozeznanie

Dzięki Mamusie za wszystkie słowa wsparcia , jesteście nieocenione.
Gratuluję rozpoczętych tygodni i pierwszej tygodniówki Fabiankowi

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:59   #2338
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

wczoraj w nocy miałam jakies dziwne bóle tam na dole, nie wiem czy to bły skurcze czy po prostu mały mi na jakieś nerwy uciskał... na szczescie po jakiejs chwili przeszło i narazie jest ok

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Moje dziecko nigdy się nie urodzi Tż wypiął się na wykurzanie
urodzi się, w końcu Tz musi miec wolne i na bank najdzie go ochota

Cytat:
ale słodko śpi

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:01   #2339
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
urodzi się, w końcu Tz musi miec wolne i na bank najdzie go ochota
Ten wolny dzień nadejdzie już jutro Także od jutra mam 4 dni na urodzenie-tzn. na spokojnie, z tż w domu a nie w pracy
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:04   #2340
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Mamusie, to jak to jest? Jakich kosmetyków tak naprawdę się używa dla dzieciątka przy kąpieli i zmianie pieluszki??
Ja wczoraj użyłam żelu do mycia głowy i ciała z Musteli ( nie jestem zadowolona z niego, za mocno się pieni), a tak to będę używać mydełka Babydream. Po kąpieli oliwkuję. Do zmiany pieluszki: w ciągu dnia puder Linomag, na wieczór Alantan/Bepanthen (z niego jestem bardzo zadowolona)/ Sudocream
Cytat:
Napisane przez iizabell Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki!Pamiętacie mnie? Gratuluję wszystkim Mamusiom i trzymam kciuki za kolejne rozwiązania. Soleika ja miałam taki problem jak Ty ze swoim Synkiem.Jako że to było moje pierwsze dziecko też jak tylko zapłakał podawałam mu pierś, a on ciągle płakał i płakał a ja płakałam razem z nim. W końcu nie wytrzymaliśmy i pojechaliśmy do szpitala. I co się okazało to to że Mały jest przekarmiony i zagazowany.Płakał i łykał za dużo powietrza kiedy podawałam mu pierś. W ciągu 4 tygodni przybrał na wadze 1870. Lekarze go odgazowali(włożyli wezyk w tylek i mu ulżyło)Ja później sama go odgazowywałam wkładając delikatnie termometr do pupci i masowałam brzuszek. Może to Wam Mamusie pomoże.A może kup jakieś kropelki typu espumisan.Pozdrawiam was kochane
Dziękuję za rady kochana Tylko Fabi puszcza bączale normalnie
No właśnie zastanawiam się nad czymś na kolki, bo może już się zaczęły
Cytat:
Kochana
Cytat:

Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Zaczynamy 33 tydzień

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
nasz mały nie płacze tylko kwęka, wkurza się i przeciąga i w ogóle dziwne odgłosy wydaje jak coś jest nie tak no i mimo ze banany i arbuza można od poczatku to nasz synek tego nie toleruje, po arbuzie to kila godzin stękał i dostał wysypkę-dobrze że nie płakał ale i tak miałam straszne wyrzuty że przeze mnie się tak męczy, herbatka z koprem dla kobiet karmiących hipp tez mu szkodzi, sama musisz wyczuć czego Fabianek nie toleruje
Ja jeszcze nie jadłam żadnych owoców i warzyw bo nie wiem co mam jeść kupiłam sobie wczoraj banany i serek homo waniliowy, ale nie wiem czy ten serek mogę zjeść czy nie
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość

Cytat:

już

też jestem w szoku
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Już na spacerku? Gratuluję pierwszego tygodnia . Widzę, że coraz lepiej sobie radzicie .
Wrzuć fotkę Fabianka!
Rada mojej położnej - na pierwszy spacer można iść wtedy kiedy mama czuje się na siłach

Poszukam coś ładnego i wrzucę
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Jak to szybko zleciało
Mam nadzieję, że będzie Wam szło coraz lepiej
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Gratuluję rozpoczętych tygodni i pierwszej tygodniówki Fabiankowi

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Pierwszy raz odciągałam pokarm, masakra Udało mi się aż 20 ml

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości