|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
dziękuję Dziewczyny
Anna chyba plany żadne, bo TZ pracuje od rana do wieczora, pozatym mam dzis humor do d. |
|
|
|
#2312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już nie potrafię znaleźć dobrej pozycji ani do spania, ani do siedzenia. Jeśli o mnie chodzi to już bym mogła rodzić ale dla Hani to o wiele za wcześnie. Mam nadzieję, że żadna akcja się nie rozkręci bo już na ostatniej wizycie szyjka była krótka. Ehh... Nie wiem co to się z nami dzieje moja szyjka już jest b. krótka a dzidzia bardzo nisko niestety... ale mam nadzieję, że jeszcze troche wytrzymam, ale już jestem wykończona. Brak mi snu i wszystko mnie boli (szczególnie stawy), a nogi drętwieją. |
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
chmielinka
krótka szyjka to naprawdę nie tragedia; grunt że zamknięta a i z rozwarciem można kilka tygodni "pociągnąć" wiem, że teraz trudno w to uwierzyć, bo jest stres - sama się bałam, ale zobaczysz, uda się. powoli kończysz 34 tc. to już w miarę bezpiecznie a te 2-3 tyg. na pewno jeszcze dasz radę
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-07-10 o 09:45 |
|
|
|
#2314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2315 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
musimy dotrwać ![]() dla mnie jeszcze chociaż 3 tygodnie
|
||
|
|
|
#2316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laseczki
Dzisiaj pospałam do 8, a do tego w nocy na siku wstawałam tylko raz Cytat:
za dzisiejszą wizytęCytat:
Słodkości, szkoda że nie zawsze jest takim Aniołkiem. Cytat:
Gratulacje ![]() nel_a za 33 tydzień
|
|||
|
|
|
#2317 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamcie.
Ja wczoraj byłam w kinie na Epoce lodowcowej 4 w 3d, chcialam jeszcze przed porodem poogladać. Mała tak szalała mi w brzuszku że aż mnie coś w szyjce kłuło i myślałam tylko o tym żeby mi wody w kinie nie odeszły...Na szczęście nic się nie stało, ale odpuszcze sobie już takie wypady. Dzisiaj jestem strasznie słaba, na nic nie mam siły. Tak już bym chciała urodzić ale Amelka ma w nosie pragnienia mamusi....
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
Aniołeczek
Wszystkiego dobrego z tej okazji |
|
|
|
#2319 |
|
Wtajemniczenie
|
blue gratulacje
ooolllccciiiaaa Oskarek przesłodki! phdwao dużo dużo miłości z okazji rocznicy ![]() nasz mały nie płacze tylko kwęka, wkurza się i przeciąga i w ogóle dziwne odgłosy wydaje jak coś jest nie tak no i mimo ze banany i arbuza można od poczatku to nasz synek tego nie toleruje, po arbuzie to kila godzin stękał i dostał wysypkę-dobrze że nie płakał ale i tak miałam straszne wyrzuty że przeze mnie się tak męczy, herbatka z koprem dla kobiet karmiących hipp tez mu szkodzi, sama musisz wyczuć czego Fabianek nie toleruje Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-10 o 10:11 |
|
|
|
#2320 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane!
Ja wczoraj utknęłam w porządkach a i tak dalej jestem w polu - nie do końca wiem co i jak poukładać, żeby było mi wygodnie. Nicki trzymam za cc.Paula do kogoś się odzywała czy wszystko dobrze po tym upadku? Olcia przystojniak z Oskarka Linka gratuluję dobrych wieści z wizyty ![]() Norniczka tak ku pokrzepieniu chmielinka, red_scorpio za jak najdłuższe bycie w dwupaku ![]() phdwao gratki z okazji rocznicy! A czy Ty przypadkiem nie planowałaś na dziś wypadu na porodówkę? ![]() Nadalka słodka ta Twoja córeczka - jak śpi ![]() A my dziś zaczynamy 36tc czyli tym samym 9 m-c a zatem
|
|
|
|
#2321 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2322 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane,
Witam się po kolejnej nieprzespanej nocy... Wstawałam dziś 3 razy na siku i 2 razy budziłam się, bo mała buszowała w brzuszku... Jak mąż wrócił z rehabilitacji zrobiliśmy sobie pyszne śniadanko: jajecznicę z jaj przepiórczych na masełku ze szczypiorkiem (szwagier hoduje przepiórki i dba, żeby Gosia dobre rzeczy jadła . On będzie chrzestnym, więc się stara ). Potem tż odkurzył mieszkanie a ja zmyłam podłogi, teraz odpoczywamy .Dziś czeka mnie wizyta u gina, ciekawe co mi powie . Ostatnią wizytę miałam 12 czerwca, więc mała od tego czasu pewnie trochę przybrała .Wizytę mam o 16, potem jadę do teściów (mąż ma popołudniówkę a ja nie chcę sama w domu siedzieć). Cytat:
Jaki słodziutki!!! .Cytat:
Cytat:
za pomyślne rozwiązanie!Cytat:
Cytat:
. Ja urodziłam się 17 sierpnia. Najbardziej chciałabym urodzić 26 lipca (termin z OM 24 lipca, z ostatniego USG 2 sierpnia, z pierwszego USG 8 sierpnia, więc juz sama nie wiem na kiedy się nastawić ), tego dnia babcia ma imieniny i dostałaby piękny prezent .Cytat:
za wizytę!Cytat:
A Ty, Nadalka jak się dziś czujesz? Gratulacje! ![]()
|
|||||||
|
|
|
#2323 | |||
|
Rozeznanie
|
Ale słodki bobasek
Cytat:
![]() Mi ginka powiedziała, że jak przyjadę pessar ściągać to torbę mam mieć już w aucie, bo się boi że jak pociągnie to wody polecą i akcja się rozkręci. Zobaczymy co będzie ![]() Muminek miała ściągany i nic się jej nie stało, a poród wywoływany. Cytat:
, wkońcu pierwszeństwo mają lipcówki, a nam pozstaje poczekać A te nasze sierpniowe dzieciaki się strasznie pchają na ten świat![]() Cytat:
ciesz się, że możesz leżeć w domu, a nie w szpitalu.Blue gratulacje ![]() Małż wczoraj mnie wyciągnął na zakupy do tesco i po 20min chodzenia miałam dość, zaczeło mnie kłuć w pipce, nogi mnie bolały, a jeszcze musiałam wejśc na 3 piętro. W nocy myślałam, że mała mi już dołem wyjdzie bo tak mnie kulo i tak mnie smerała tam, że zastanawiam się co zostało z mojej szyjki
|
|||
|
|
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam za Was kciuki kochane! ZObaczycie, że będzie tak, że w sierpniu będziemy się wszystkie kulać i wykurzać malenstwa |
|
|
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie życzenia
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje w miarę dobrze tylko w środku mnie te szwy trochę ciągną :/
mała nie śpi już od pół godziny dostała butlę i marudzi... już przysypiała i dostała czkawki... eh... |
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj Małego nakarmiłam i wzięliśmy na spacer, poszliśmy też do sklepu i kupiłam na zaś mm. Później wykąpałam Małego i spał nam do 4, obudził się na picie, a o 6 na karmienie ![]() Fabi skończył dziś tydzień
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
chmielinko czy ty wiesz ze moa sprawa w pzu jeszcze nie ma decyzji? chyba mialas duze szczescie ze tak poszło szybko
u mnie minęły 2 tygodnie i decyzji brak-dzis sie dowiadywałam wlasnie---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2331 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Cytat:
. Widzę, że coraz lepiej sobie radzicie .Wrzuć fotkę Fabianka! |
||
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej ale mialam kiepska noc prawie nie spalam do tego mi niewygodnie bylo brzuch mnie bolal....
Ciastek powiedz tztowi ze kijowy z niego wrozbita bo reksio dalej chodzi w dwupaku i sie wkurza ![]() Nadalka Igusia wyglada przeslodko Pdhwao duzo milosci i cierpliwosci przy maluszku
|
|
|
|
#2333 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój też się codziennie dopytuje czy ktoś urodził i chce oglądać zdjęcia dzieciaczków![]() Pięknotko daj odpocząć mamusi Oby ten Bebilon sie sprawdził u Was ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Druga to chyba bawełniana ![]() Gratuluję, dużo miłości zrozumienia, radości z każdej wspólnej chwili, jak najmniej konfliktów ![]() Cytat:
Cytat:
I bardzo proszę syneczka żeby się nie spieszył na świat aktualnie schody są w rozsypce - bałagan, kurz i budowlany syf wokoło Mały musi wytrzymać do końca remontu...---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję, że będzie Wam szło coraz lepiej
|
||||||
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie szwagierka mówiła jak ją teraz zszyli....podobno biedna nie mogła tydzień siadać bo coś jej tam bolesnego wystawało. I podobno jakoś dziwacznie ją zszyli bo na okrętkę - brrrrr
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
U nas bez zmian ![]() Ktoś mnie wczoraj pytał o przepis na naleśniki jogurtowe-właśnie je zajadam ![]() Brzuch mnie trochę pobolewa, ale dalekie to od skurczów... |
|
|
|
#2336 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to chyba faktycznie miałam jakieś szczęście kurcze mogli by się trochę sprężyć z tymCytat:
|
||
|
|
|
#2337 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Mamusie za wszystkie słowa wsparcia
Gratuluję rozpoczętych tygodni i pierwszej tygodniówki Fabiankowi
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() wczoraj w nocy miałam jakies dziwne bóle tam na dole, nie wiem czy to bły skurcze czy po prostu mały mi na jakieś nerwy uciskał... na szczescie po jakiejs chwili przeszło i narazie jest ok ![]() urodzi się, w końcu Tz musi miec wolne i na bank najdzie go ochota ![]() ale słodko śpi
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2340 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie zastanawiam się nad czymś na kolki, bo może już się zaczęły ![]() Kochana Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
kupiłam sobie wczoraj banany i serek homo waniliowy, ale nie wiem czy ten serek mogę zjeść czy nie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Poszukam coś ładnego i wrzucę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Pierwszy raz odciągałam pokarm, masakra Udało mi się aż 20 ml
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

już nie potrafię znaleźć dobrej pozycji ani do spania, ani do siedzenia. Jeśli o mnie chodzi to już bym mogła rodzić ale dla Hani to o wiele za wcześnie. Mam nadzieję, że żadna akcja się nie rozkręci bo już na ostatniej wizycie szyjka była krótka. Ehh... 

Dzisiaj pospałam do 8, a do tego w nocy na siku wstawałam tylko raz 

. Ostatnią wizytę miałam 12 czerwca, więc mała od tego czasu pewnie trochę przybrała 
), tego dnia babcia ma imieniny i dostałaby piękny prezent
ale chyba to coś poskutkowało bo dzisiejsza noc była już spokojna i od razu lepiej się czuję.
Mały musi wytrzymać do końca remontu...
no to chyba faktycznie miałam jakieś szczęście 
kupiłam sobie wczoraj banany i serek homo waniliowy, ale nie wiem czy ten serek mogę zjeść czy nie