|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Jak w sklepie pytają chłopiec czy dziewczynka to mówię, że nie wiem (a jak dla córki to dziewczynka) ale że nie musi być różowe
|
|
|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
zazdroszczę wam tych ciuszkowych zakupów, ja na razie się jakoś powstrzymuje zanim się nie dowiem jaka płeć. Powiem wam, że dziś rano doszłam do wniosku, że jednak nie idę w ten czwartek na usg do mojego gina prywatnie, będę już wtedy w 17 tygodniu prawie i myślałam, że dowiem się już jaka płeć ale czytając w internecie widzę, że lepiej pytać się koło 20 tygodnia o płeć co jak powie, że za wcześnie i zabóle 100zł a on przyjmuje też państwowo (tylko usg robi u siebie prywatnie) a teraz miałam do niego iść z resztą wyników badań zinterpretować może mi je też państwowo przecież... Doszło do mnie jaki naciągacz z tego mojego gina... a ja nie pracuje i on o tym wie a na interpretacje wyników każe mi przyjść do swojego prywatnego gabinetu... |
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35203898]Jak w sklepie pytają chłopiec czy dziewczynka to mówię, że nie wiem (a jak dla córki to dziewczynka) ale że nie musi być różowe
[/QUOTE]Ja szukam uniwersalnych ciuszków A moja mama kupiła ostatnio kilka ubranek, w tym sukieneczkę. Bardzo bym chciała, żeby okazała sie potrzebna
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możliwe, że właśnie przez to non stop mam przeczucia, że rośnie we mnie mały łobuz, kiedy jestem w sklepie oglądam ciuszki dla chłopców, mówię o dzidzi ON itp.. Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-07-10 o 10:25 |
|
|
|
|
#936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|
#937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I no tak scial wlosy, jak je widzialam takie sciete lezace na ziemi to autentycznie chcialo mi sie ryczec..... Ale teraz mu chlodniej - on nigdy ich nie spinal, i nie myla go juz z dziewczyna i nawet mu tak lepiejCytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- http://moda.allegro.pl/kartes-subtel...464624855.html co sadzicie o tej na cywilny? Biały kolor
|
|
#938 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo ładna
|
|
|
|
#939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cukinię obieram i kroję w kostkę, cebulkę kroję w plastry, czosnek drobniutko i podsmażam na patelni do zarumienia na odrobinie oleju. Cukinie z podsmażoną cebulą i czosnkiem wkładam do bulionu i gotuję razem do miękkości warzyw. Potem odstawiam do ostudzenia. Następnie miksuję na gładko, dodaję przyprawy do smaku, tzn. pieprz, sól, bazylię. Zabielam śmietaną. Na koniec posypuję zieleninką (pietruszka lub koperek co kto woli). Do tego zawsze na talerzu daje grzanki. Najlepiej samemu wypróbować, bo to tylko kwestia smaku (bardziej lub mniej ostre), jeśli wolisz mniej gęste zawsze można ugotować więcej bulionu. Wszystko kwestia smaku
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Ktoś pytał się o przepis na ratatuj z mięsem mielonym. Ja tam idę na łatwiznę i kupuję w sklepie: Pomysł na... ratatuj z mięsem mielonym i postępuję wedle przepisu z opakowania Ot moje gotowanie Ja mam przeczucie na chłopca, a co będzie to będzie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#941 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie przeczuć to ciągle jak o chłopcu myślę, ale może dlatego, że Zimorodek dziecię nazywam
|
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
ja caly czas mowie na maluszka Zuzia
za to od strony Tz sa sami mezczyzni, no i wszyscy twierdza, ze musi byc chlopak.. Cytat:
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh: bardzo ładna sukienka, ja z tej firmy mam tą: http://www.kartes-moda.pl/pl/p/BEZOW...CZKA-34-44/309 (góra nie jest taka błyszcząca, kwestia foty)
|
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
Hej mogę dołączyć??
Ostatnia miesiączka 6.04.2012 TP 11.01.2013 Jutro usg genetyczne. Witam wszystkich ADA.
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35199912]Sarah, a ja się nie zgodzę
pisałam tu na samym początku - pierwszy test zrobiłam po południu, nic nie wyszło i do kosza wyrzuciłam. Po kilku GODZINACH nagle mnie tknęło i jak długa do kosza pobiegłam Poszłam dzisiaj do sklepu dzieciowego - oniemiałam. Ceny tak HORRENDALNIE wzrosły, że szok. Przykładowo: -2 smoczki uspokajacze avent 25zł (chciałam na poczatek te, bo one są okrągłe i po omacku obojętnie którą stroną się wsadzi w paszczę), więc chyba odpuszczę i polecę po rossmanowskie, 9zł 2sztuki a są super - śpioszki firmy Ewa Klucze (objaśniam: jedna z wiodących na polskim rynku firm, aczkolwiek wg mnie jakość sporo do życzenia zostawia, tzn nie rozciągają się ani nic ale szybko po praniu mechacą i wyglądają na stare) od 22zł! - pajace - min. 28zł i to zwykłe bawełniane, a chciałam ze 2 pary welurowych ciepłych kupić - ciepły, welurowy dresik - w sumie taki komplet ocieplany, spodnie a la śpioczki + bluza rozpinana - od 65zł... -------------------------------- Oniemiałam, poważnie. Wzięłam w efekcie tylko śpioszki welurowe jedne za 22zł, biało niebieskie w paseczki z kotkiem z przodu, i muszę poszukać gdzieś taniej...? na all ceny takie same. Ja mam 80% wyprawki po córce, ale jednak ona majowa więc ciepłych rzeczy niewiele mam...[/QUOTE] ja też oniemiałam, pamiętam jak córeczc kupowałam body poi 8-9zł a teraz te same 17 zł- masakra, z rzeczy które wygrzebałam uniseks to mam mało- raczej dla dziewczynek, ale płci nie znam więc nie kupuję narazie. Liczę na wyprzedaże :P ale czekam, bo może jak będzie druga córcia to tylko właśnie cieplejsze rzeczy - i napewno kombinezon zimowy na 0-3 miesięcy
|
|
|
|
#946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Hey Kobietki, Wlasnie wróciłam z miasta... zjadłam gofraa mniam dobrze że nie mam gofrownicy bo bym ciągle je szamała haha ![]() Ale ciepełko, ale nie ma takiego skwaru na szczęście... Jedynie spac mi sie chce, zamykają mi się oczy normalnie... Ja na swoją dzidzie mówię dzidzia, ciekawa jestem... ) może juz bedzie wiadomo 3 sierpnia... Hope ualalal !! ja to na motorze to tylko ze dwa razy jeździłam i to jeszcze z moim Tztem i jednak wole samochód ajjj lubie jeździć furką co prawda trochę przesadzam z prędkością, ale wszystko z głową![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Miałam dziś zajść do lumpka poszperać, ale.. najpierw ogarnę rzeczy po siostry dzidziach
|
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#948 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35199912]Sarah, a ja się nie zgodzę
pisałam tu na samym początku - pierwszy test zrobiłam po południu, nic nie wyszło i do kosza wyrzuciłam. Po kilku GODZINACH nagle mnie tknęło i jak długa do kosza pobiegłam Moze zalezy o dmarki u mnie bylo napisane tak jak czytalam ze po 5 czy tam 10 minutach wyniku juz nie odczytujemy bo jest nie wazny, ale ja mialam zawsze jednje marki z apteki [QUOTE=BlackSanctum;352035 72]Hej, dziewczyny! Od wczoraj jestem licencjonowaną wizażystką, także jeśli potrzebujecie makijażu, to służę radą. ![]() Gdybys mieszkala blizej to juz bylabym u Ciebie no i Gratulacje ![]() Cytat:
Ja tez jeszcze prawie nic nie mam, tylko sweterek po mojej siostruni, bo moj Mis Jej kupil i to pamiatka jest, oprócz tego kubek nie kapek, smoczki na butelki, smoczki do "buzi" i pamperki na basen - moj mezus taki zakup zrobil ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#949 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie dajcie się naciągać. |
|
|
|
|
#950 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby od poczatku nie nastawialam sie na zadna plec i moze nawet po cichu wolalabym, zeby Gabi miala siostre tak jak ja ale teraz jakos nie umiem myslec o tym dzieciatku jak o dziewczynce ![]() Cytat:
Basia_Bogusia bardzo fajny przepis na zupe. Jeszcze takiej cukiniowej nie robilam. Wyprobuje na pewno Cytat:
djerba trzymam mocno kciuki za coreczke ![]() BlackSanctum gratuluje ![]() Dziewczyny, ladne te ubranka
|
|
#951 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35198934]
Lady, odpoczywaj babo [/QUOTE]dziękuję Szaja odpoczywam....![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wczoraj kupowałam koleżance na bejbiszka półrocznego to za skarpetki i bodziaki z krótkimi rękawkami i nogawkami dałam 50zł ![]() śliczne rzeczy ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35203519]Wiesz co, ja i tak większość w ciuchlandzie kupuję ![]() A propos motoru = idę od sierpnia na prawko ja chciałam w końcu zrobić na auto prawko, ale ja się tak niemożliwie stresuję, że na pewno by to zaszkodziło Maluszkowi...... Cytat:
mówię jej, ona, itd ![]() Cytat:
![]() a macie już termin? ![]() a tżtowi chyba przystojniej w tych krótkich ;> mój też miał takie mega długie na szczęście ściął chwilę przed tym jak się poznaliśmy jak patrzę na jego zdjęcia w tych długich włosach to normalnie mam śmiechawę jak nie wiem ![]() zdecydowaliście w końcu, czy się przeprowadzacie??? Jak teściowie zareagowali na Dziecko? Bo chyba nie pisałaś ![]() A moje ciśnienie dalej na styk :/ dzisiaj prenatalne..... Może dlatego, strasznie się stresuję....
|
|
#952 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
co do auta to mężuś już kupił -honda accord kombi. Chodzi cały czas zadowolony i ciągle dopieszcza samochód. To jego hobby. Wszystko musi mieć poukładane po swojemu i oczywiście wysprzątane. Duża krowa z tego auta ale bardzo ładna i bezpieczna. Zresztą sama podsunęłam mu tę markę bo wcześniej tylko Volvo i Kia ceed go interesowały. Teraz pozostały tylko formalności z wydziałem komunikacji i trzeba sprzedać nasze Volvo v40 -też kombi.
|
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
my jak wymienialiśmy okna i później trzeba było te stare wynieść to też za każdym razem drzwi zamykali..
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co...
A ten mi odparował: "Pierścionki nic nie mówię nic ja też widziałem fajne, ale nic nie mówięWTF ? ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Delicjanka ale ze mnie debil ciekawe tylko, że na suwaczku Ty masz 181 dni do rozpakowania, a ja 180
|
|
|
|
#955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A kiedy ten dzień?Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35206477]Odnośnie przeczuć to ciągle jak o chłopcu myślę, ale może dlatego, że Zimorodek dziecię nazywam
[/QUOTE]mój mąż tak nazywa nasze dziecię zimorodek
|
|
|
|
#957 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje za miłe przywitanie
![]() Śliczne te rzeczy macie. Ja jeszcze nic nie kupuje czekam na płeć. Jakoś czuję że będzie dziewczynka. Nawet imię tylko dla dziewczynki wybrane. Poza tym bede miala troche ciuszków po brata synku więc jak coś to te uniwersalne zabiore a dokupie resztę. U mnie też nastąpiła zmiana na auta na kombi oczywiście. BMW E46. No ale nie mogło być inaczej mąż totalny maniak tej właśnie marki. Pozdrawiam i idę gotować spaghetti bo chodzi za mną od 3 dni i jakąś zupę, bo jak za zupami nie przepadam tak będąc w ciąży mogę jeść ciągle
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
jestem wykończona...
poszłam do ciucha obok sklepu potem odwiedziłam jeszcze jeden długo nie łaziłam, nic nie kupiłam ale ledwo do domu wróciłam! tak mnie męczy samo wyjście... co najlepsze zrobiłam sobie skrót przez cmentarz, zrobiło mi się nie dobrze, siadłam szybko na ławce obok jakiegoś nagrobka i zerwało mnie.... nic nie poszło widocznie śniadanie się strawiło. Taka mała przygoda...ale już w domu odpoczywam, wcinam śliwki Edytowane przez Swarovska Czas edycji: 2012-07-10 o 13:01 |
|
|
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkońcu Was nadrobiłam - ale i tak moja skleroza ciążowa nie pozwala na zapamiętanie wszystkiego
Gratuluje Wam udanych wizyt i pięknych zdjęć usg ![]() Ja byłam na weekendzie u rodziców na wsi, ale wczoraj jak wracałam w nocy pociągiem przeżyłam koszmar Mój mąż wrócił porannym pociągiem bo musiał iść do pracy a ja zosatłam do wieczora niestety.Otóż przy samym końcu trasy ok 22.30 ktoś wtargnął na tory prosto pod nasz pociąg, przyjechała policja, karetka, pociąg stał tam już godzinę a my musieliśmy tam siedzieć i czekać żadnej informacji ani pociągu zastepczego nie dostaliśmy. NIestety ja już pod koniec podróży jeszcze przed wypadkiem zaczęłam źle się czuć , potem jak się dowiedziałam że stoimy w lesie po martwy człowiek leży pod pociągiem i nie wiadomo o któej i jak dotrzemy do domu to słabo mi się zrobiło , w dole brzucha miałam tak jakby skurcze i strasznie mną telepało - konduktor zawiadomił karetkę na szczęśćie szybko przyjechali podali mi nospę w kroplówce , zrobili badania i odwiezli do szpitala. Znalazłam sie na izbie przyjęć potem na odziale Patologii Ciązy , mówię Wam byłam załamana do tego nie mogłam sie skontaktować z mężem i okazało się ze bylam gdzies 30 km od domu a to była juz 12 w nocy . Potem udało mi się dodzwonic do męża i miał po mnie przyjechać ale zajęło mu to 2 h .Mnie tam badali , najpierw ginekolog zrobil mi usg i zwykle badanie - jak uslyszalam serce dziecka to mi tak ulżylo !!! Z dzieckiem wszystko wporządku tylko macicę mam mała i bolesną i musze brać 3 razy dziennie nospę i duphaston tez muszę zwiększyc dawkę . Co się okazało moje poprzednie usg (bo akurat mialam je przy sobie ) jest źle zinerpretowane i zrobione za wcześnie bo w 10 tyg i 6 dniu i mialam tam napisane ze dzidzia ma 6,2 cm a okazalo sie ze 3,9. ![]() Potem odesłano mnie do internisty gdzie mi zrobili badanie moczu i krwi , wynikało z tego ze mam infekcje pęcherza i dosatalam antybiotyk i braki potasu i tez dostalam tabletki. Po 2 w nocy przyjechał po mnie mąż i zabrał mnie do domu . Przyżyłam dzisiejszej nocy koszmar i jeszcze tyle tych leków muszę teraz brać Nie wiem czemu ciągle spotykają mnie nieprzyjemności w tej ciąży, tak się martwię o Malenstwo aby tylko mu się nic nie stało
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

A moja mama kupiła ostatnio kilka ubranek, w tym sukieneczkę. Bardzo bym chciała, żeby okazała sie potrzebna 

Ot moje gotowanie 

[/QUOTE]
odpoczywam....
Mój mąż wrócił porannym pociągiem bo musiał iść do pracy a ja zosatłam do wieczora niestety.