Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 09:30   #931
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Jak w sklepie pytają chłopiec czy dziewczynka to mówię, że nie wiem (a jak dla córki to dziewczynka) ale że nie musi być różowe
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:41   #932
Swarovska
Zadomowienie

witajcie

zazdroszczę wam tych ciuszkowych zakupów, ja na razie się jakoś powstrzymuje zanim się nie dowiem jaka płeć.

Powiem wam, że dziś rano doszłam do wniosku, że jednak nie idę w ten czwartek na usg do mojego gina prywatnie, będę już wtedy w 17 tygodniu prawie i myślałam, że dowiem się już jaka płeć ale czytając w internecie widzę, że lepiej pytać się koło 20 tygodnia o płeć
co jak powie, że za wcześnie i zabóle 100zł a on przyjmuje też państwowo (tylko usg robi u siebie prywatnie) a teraz miałam do niego iść z resztą wyników badań zinterpretować może mi je też państwowo przecież...
Doszło do mnie jaki naciągacz z tego mojego gina...
a ja nie pracuje i on o tym wie a na interpretacje wyników każe mi przyjść do swojego prywatnego gabinetu...
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:59   #933
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35203898]Jak w sklepie pytają chłopiec czy dziewczynka to mówię, że nie wiem (a jak dla córki to dziewczynka) ale że nie musi być różowe [/QUOTE]
Ja szukam uniwersalnych ciuszków A moja mama kupiła ostatnio kilka ubranek, w tym sukieneczkę. Bardzo bym chciała, żeby okazała sie potrzebna

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:07   #934
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja szukam uniwersalnych ciuszków A moja mama kupiła ostatnio kilka ubranek, w tym sukieneczkę. Bardzo bym chciała, żeby okazała sie potrzebna
to ja bardzo bym chciała mieć chłopca

przeczuć to nie mam żadnych co do płci a wy???
Stary 2012-07-10, 10:13   #935
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość

ja też bym chciała synka, ale to ze względu na tatusia i dziadka, wiem, że oszaleliby, a dziadek szczególnie
możliwe, że właśnie przez to non stop mam przeczucia, że rośnie we mnie mały łobuz, kiedy jestem w sklepie oglądam ciuszki dla chłopców, mówię o dzidzi ON itp..

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2012-07-10 o 10:25
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:23   #936
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też nie mam żadnych przeczuć TŻ ma, ze to chłopiec: "przecież wiem, co robiłem"

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja też bym chciała synka, ale to ze względu na tatusia i dziadka, wiem, że oszaleliby, a dziadek szczególnie
możliwe, że właśnie przez to non stop mam przeczucia, że rośnie we mnie mały łobuz, kiedy jestem w sklepie oglądam ciuszku dla chłopców, mówię o dzidzi ON itp..
U mnie w rodzinie też mężczyźni by chcieli chłopca, ale jednak nie wpływa to na moje pragnienia

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:43   #937
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny!
Od wczoraj jestem licencjonowaną wizażystką, także jeśli potrzebujecie makijażu, to służę radą.

Bokeh, Twój luby ściął włosy? Ja bym mojego zabiła, gdyby to zrobił.

Moja Mama trafiła wczoraj do szpitala, narzekała ostatnio na oko, a tu się okazało, że jej się siatkówka odkleja. Masakra. Dzisiaj ma zabieg... Wiem, że to nic strasznego, mój szwagier też przez to przechodził, ale człowiek i tak się stresuje.

Hope, zmień lekarza! Zauważyłam, że ogólnie masz dużo stresu - tutaj problemy w domu, z drugiej strony jakaś dziwna lekarka... Dla własnego dobra chociaż to drugie zredukuj.
Gratuluje, wizazystko

I no tak scial wlosy, jak je widzialam takie sciete lezace na ziemi to autentycznie chcialo mi sie ryczec..... Ale teraz mu chlodniej - on nigdy ich nie spinal, i nie myla go juz z dziewczyna i nawet mu tak lepiej

Cytat:

ja tylko ja zrobilam test, pomyslalam ze dziewczynka mimo ze cale wczesniejsze zycie pierwszego chcialam chlopca... Pozatym moj tz ma 8 siosr wiec moze cos w tym jest

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

http://moda.allegro.pl/kartes-subtel...464624855.html co sadzicie o tej na cywilny? Biały kolor
Stary 2012-07-10, 10:56   #938
Konto usunięte

Bardzo ładna A Tobie chyba i w takim bladym pomarańczowym byłoby fajnie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:57   #939
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
[...]

BasiaBogusia
najlepszego
poproszę o przepis na zupę krem z cukinii, jeśli będzie Ci się chciało pisać
Nie ma problemu. Już piszę jak ja robią tą zupę, choć pewnie sposobów tyle ile kto ma pomysłów.

• 1 cebula
  • 3 cukinie średniej wielkości lub 2 duże
  • 2 ząbki czosnku
  • 3/4 l bulionu
  • przyprawy do smaku (pieprz, sól, bazylia)
  • śmietana żeby zabielić
  • zielona pietruszka lub koperek do posypania na talerzu
A robię to tak: Gotuję niecały litr (około 3/4) bulionu tzn. woda z kostką rosołową lub odlewam trochę rosołu jeśli akurat mam z poprzedniego dnia.

Cukinię obieram i kroję w kostkę, cebulkę kroję w plastry, czosnek drobniutko i podsmażam na patelni do zarumienia na odrobinie oleju.

Cukinie z podsmażoną cebulą i czosnkiem wkładam do bulionu i gotuję razem do miękkości warzyw. Potem odstawiam do ostudzenia. Następnie miksuję na gładko, dodaję przyprawy do smaku, tzn. pieprz, sól, bazylię. Zabielam śmietaną. Na koniec posypuję zieleninką (pietruszka lub koperek co kto woli). Do tego zawsze na talerzu daje grzanki.

Najlepiej samemu wypróbować, bo to tylko kwestia smaku (bardziej lub mniej ostre), jeśli wolisz mniej gęste zawsze można ugotować więcej bulionu. Wszystko kwestia smaku
Stary 2012-07-10, 11:17   #940
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello!
Ktoś pytał się o przepis na ratatuj z mięsem mielonym. Ja tam idę na łatwiznę i kupuję w sklepie: Pomysł na... ratatuj z mięsem mielonym i postępuję wedle przepisu z opakowania Ot moje gotowanie
Cytat:
Ja mam przeczucie na chłopca, a co będzie to będzie
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

http://moda.allegro.pl/kartes-subtel...464624855.html co sadzicie o tej na cywilny? Biały kolor
Bardzo ładna sukienka
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:43   #941
Konto usunięte

Odnośnie przeczuć to ciągle jak o chłopcu myślę, ale może dlatego, że Zimorodek dziecię nazywam
Stary 2012-07-10, 11:43   #942
badziabadzia
Zakorzenienie

ja caly czas mowie na maluszka Zuzia zobaczymy czy moje przeczucia sie spelnia za to od strony Tz sa sami mezczyzni, no i wszyscy twierdza, ze musi byc chlopak..
Cytat:

mi sie podoba baaardzo
Stary 2012-07-10, 11:46   #943
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh: bardzo ładna sukienka, ja z tej firmy mam tą: http://www.kartes-moda.pl/pl/p/BEZOW...CZKA-34-44/309 (góra nie jest taka błyszcząca, kwestia foty)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:53   #944
adusia1554
Rozeznanie

Hej mogę dołączyć??
Ostatnia miesiączka 6.04.2012
TP 11.01.2013
Jutro usg genetyczne.
Witam wszystkich ADA.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:00   #945
e_vel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35199912]Sarah, a ja się nie zgodzę pisałam tu na samym początku - pierwszy test zrobiłam po południu, nic nie wyszło i do kosza wyrzuciłam. Po kilku GODZINACH nagle mnie tknęło i jak długa do kosza pobiegłam a tam kreska druga... Rzecz jasna następny robiłam, bo mi się to dziwne wydało, ale następny też wyszła (robiłam i 3 test bo drugi sikany i jakiś mi sie dziwny wydawał :bbrzydal: ).

Poszłam dzisiaj do sklepu dzieciowego - oniemiałam. Ceny tak HORRENDALNIE wzrosły, że szok. Przykładowo:

-2 smoczki uspokajacze avent 25zł (chciałam na poczatek te, bo one są okrągłe i po omacku obojętnie którą stroną się wsadzi w paszczę), więc chyba odpuszczę i polecę po rossmanowskie, 9zł 2sztuki a są super

- śpioszki firmy Ewa Klucze (objaśniam: jedna z wiodących na polskim rynku firm, aczkolwiek wg mnie jakość sporo do życzenia zostawia, tzn nie rozciągają się ani nic ale szybko po praniu mechacą i wyglądają na stare) od 22zł!

- pajace - min. 28zł i to zwykłe bawełniane, a chciałam ze 2 pary welurowych ciepłych kupić

- ciepły, welurowy dresik - w sumie taki komplet ocieplany, spodnie a la śpioczki + bluza rozpinana - od 65zł...

--------------------------------

Oniemiałam, poważnie. Wzięłam w efekcie tylko śpioszki welurowe jedne za 22zł, biało niebieskie w paseczki z kotkiem z przodu, i muszę poszukać gdzieś taniej...? na all ceny takie same.

Ja mam 80% wyprawki po córce, ale jednak ona majowa więc ciepłych rzeczy niewiele mam...[/QUOTE]

ja też oniemiałam, pamiętam jak córeczc kupowałam body poi 8-9zł a teraz te same 17 zł- masakra, z rzeczy które wygrzebałam uniseks to mam mało- raczej dla dziewczynek, ale płci nie znam więc nie kupuję narazie. Liczę na wyprzedaże :P ale czekam, bo może jak będzie druga córcia to tylko właśnie cieplejsze rzeczy - i napewno kombinezon zimowy na 0-3 miesięcy
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:04   #946
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Hej mogę dołączyć??
TP 11.01.2013
Jutro usg genetyczne.
Witam wszystkich ADA.
Witaj)

Hey Kobietki,
Wlasnie wróciłam z miasta... zjadłam gofraa mniam dobrze że nie mam gofrownicy bo bym ciągle je szamała haha
Ale ciepełko, ale nie ma takiego skwaru na szczęście...
Jedynie spac mi sie chce, zamykają mi się oczy normalnie...
Ja na swoją dzidzie mówię dzidzia, ciekawa jestem... )
może juz bedzie wiadomo 3 sierpnia...
Hope ualalal !! ja to na motorze to tylko ze dwa razy jeździłam i to jeszcze z moim Tztem i jednak wole samochód ajjj lubie jeździć furką co prawda trochę przesadzam z prędkością, ale wszystko z głową

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja też oniemiałam, pamiętam jak córeczc kupowałam body poi 8-9zł a teraz te same 17 zł- masakra, z rzeczy które wygrzebałam uniseks to mam mało- raczej dla dziewczynek, ale płci nie znam więc nie kupuję narazie. Liczę na wyprzedaże :P ale czekam, bo może jak będzie druga córcia to tylko właśnie cieplejsze rzeczy - i napewno kombinezon zimowy na 0-3 miesięcy
U mnie w miescie wyprzedaże już są w sieciówkach, ale jak to się ma do małych ubranek? ;p
Miałam dziś zajść do lumpka poszperać, ale.. najpierw ogarnę rzeczy po siostry dzidziach

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:06   #947
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mogę dołączyć??
TP 11.01.2013
Jutro usg genetyczne.
Witam wszystkich ADA.
witaj
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:21   #948
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35199912]Sarah, a ja się nie zgodzę pisałam tu na samym początku - pierwszy test zrobiłam po południu, nic nie wyszło i do kosza wyrzuciłam. Po kilku GODZINACH nagle mnie tknęło i jak długa do kosza pobiegłam a tam kreska druga... Rzecz jasna następny robiłam, bo mi się to dziwne wydało, ale następny też wyszła (robiłam i 3 test bo drugi sikany i jakiś mi sie dziwny wydawał :bbrzydal: ).

Moze zalezy o dmarki u mnie bylo napisane tak jak czytalam ze po 5 czy tam 10 minutach wyniku juz nie odczytujemy bo jest nie wazny, ale ja mialam zawsze jednje marki z apteki

[QUOTE=BlackSanctum;352035 72]Hej, dziewczyny!
Od wczoraj jestem licencjonowaną wizażystką, także jeśli potrzebujecie makijażu, to służę radą.

Gdybys mieszkala blizej to juz bylabym u Ciebie
no i Gratulacje

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
ja mam prawko dłużej niz Tż ale odkąd zrobił (bo stwierdził, że to dziwnie wygląda jak kobieta prowadzi a facet z boku) to ani razu nie kierowałam !!

Dziewczyny, widzę, że niektóre z Was mają już sporo rzeczy dla maluszka ja jak zwykle w czarnej..!! ale poczekam może aż poznamy płeć.. a następne usg bd miała w 21 tygodniu, bo moja ginka należy do tych co nie robią na każdej wizycie
Ja mam prawko juz 10 lat i swoj samochod i tez przesadzam z predkoscia jak ktoras z Was pisala ale teraz staram sie nie, bo bede Mamusia

Ja tez jeszcze prawie nic nie mam, tylko sweterek po mojej siostruni, bo moj Mis Jej kupil i to pamiatka jest, oprócz tego kubek nie kapek, smoczki na butelki, smoczki do "buzi" i pamperki na basen - moj mezus taki zakup zrobil

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Nie ma problemu. Już piszę jak ja robią tą zupę, choć pewnie sposobów tyle ile kto ma pomysłów.

• 1 cebula
  • 3 cukinie średniej wielkości lub 2 duże
  • 2 ząbki czosnku
  • 3/4 l bulionu
  • przyprawy do smaku (pieprz, sól, bazylia)
  • śmietana żeby zabielić
  • zielona pietruszka lub koperek do posypania na talerzu
A robię to tak: Gotuję niecały litr (około 3/4) bulionu tzn. woda z kostką rosołową lub odlewam trochę rosołu jeśli akurat mam z poprzedniego dnia.

Cukinię obieram i kroję w kostkę, cebulkę kroję w plastry, czosnek drobniutko i podsmażam na patelni do zarumienia na odrobinie oleju.

Cukinie z podsmażoną cebulą i czosnkiem wkładam do bulionu i gotuję razem do miękkości warzyw. Potem odstawiam do ostudzenia. Następnie miksuję na gładko, dodaję przyprawy do smaku, tzn. pieprz, sól, bazylię. Zabielam śmietaną. Na koniec posypuję zieleninką (pietruszka lub koperek co kto woli). Do tego zawsze na talerzu daje grzanki.

Najlepiej samemu wypróbować, bo to tylko kwestia smaku (bardziej lub mniej ostre), jeśli wolisz mniej gęste zawsze można ugotować więcej bulionu. Wszystko kwestia smaku
Dziekuje bardzo na pewno wypróbuje
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:22   #949
Francesco85
Przyczajenie

Cytat:
witajcie

zazdroszczę wam tych ciuszkowych zakupów, ja na razie się jakoś powstrzymuje zanim się nie dowiem jaka płeć.

Powiem wam, że dziś rano doszłam do wniosku, że jednak nie idę w ten czwartek na usg do mojego gina prywatnie, będę już wtedy w 17 tygodniu prawie i myślałam, że dowiem się już jaka płeć ale czytając w internecie widzę, że lepiej pytać się koło 20 tygodnia o płeć
co jak powie, że za wcześnie i zabóle 100zł a on przyjmuje też państwowo (tylko usg robi u siebie prywatnie) a teraz miałam do niego iść z resztą wyników badań zinterpretować może mi je też państwowo przecież...
Doszło do mnie jaki naciągacz z tego mojego gina...
a ja nie pracuje i on o tym wie a na interpretacje wyników każe mi przyjść do swojego prywatnego gabinetu...
Ja chodzę do ginekolog państwowo -też nie pracuję, bo dopiero w pt. obroniłam tytuł mgr logopedii. Usg też państwowo. Pierwsze usg miałam zrobić między 12, a 13,5 tygodnia. Zapisałam się na taki termin aby był zaraz po 12 tyg. niestety lekarka która wykonuje te bad. zmieniła grafik i tego dnia miała nie robić. Byłam bardzo zła bo zaproponowali mi termin na tydz. później i ja mówiłam że może to być już za późno. Całe szczęście udało się znaleźć termin akurat wtedy gdy miałam równo 13 tydz. Niestety dzieciątko nie ułożyło się tak aby można było odczytać przezierność karkową, ale pani wykonująca badanie była bardzo miła i powiedziała że możemy przyjechać do niej do szpitala tam gdzie pracuje (państwowy) już następnego dnia jeśli mamy czas. Podała mi swój nr tel i prosiła żeby dzwonić i pytać kiedy można przyjechać. Następnego dnia tak jak mówiła zadzwoniłam, poprosiła o tel. później, gdy znów dzwoniłam nie odbierała. Byłam zła, ale ku mojemu zdziwieniu oddzwoniła do mnie po 2 godz. i powiedziała, że miała 2 porody i mogę przyjechać teraz przyjechać. Zabrałam męża i pojechaliśmy. Badanie wykonywała bardzo dokładnie i zrobiła 11 zdjęć. Maluch znów nie dał się zbyt dobrze obejrzeć, ale stwierdziła że wszystko jest w normie. Myślałam że za to dodatkowe spotkanie i bad. trzeba będzie zapłacić, ale ona pieniędzy nie chciała, bo powiedziała że po prostu chciała wykonać badanie jak należy. Byłam w szoku. Jakoś szczególnie sympatyczna nie była ale dokładna i rzeczowa. Termin następnego badania to 20 -23 tydzień i tego będę się trzymała. Dala mnie oba usg wcale nie było przyjemne, a brzuch bolał mnie do następnego dnia. Gdy zapytałam o to lekarki, powiedziała że to nie przez usg, ale ja myślę że ona dosyć mocno uciskała, a ja może napinałam mięśnie. W każdym razie będę trzymała się zaleconej ilości badań. Nie będę ich robiła więcej niż jest to zalecane, a na pewno nie na każdej wizycie u ginekolog. Wyniki ma zinterpretować moja ginekolog prowadząca ciążę - też państwowo.
Nie dajcie się naciągać.
Francesco85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:26   #950
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Ja czuje, ze bedzie chlopiec Niby od poczatku nie nastawialam sie na zadna plec i moze nawet po cichu wolalabym, zeby Gabi miala siostre tak jak ja ale teraz jakos nie umiem myslec o tym dzieciatku jak o dziewczynce

Cytat:
[/COLOR]http://moda.allegro.pl/kartes-subtel...464624855.html co sadzicie o tej na cywilny? Biały kolor
Bardo ladna sukienka

Basia_Bogusia bardzo fajny przepis na zupe. Jeszcze takiej cukiniowej nie robilam. Wyprobuje na pewno

Cytat:
Hej mogę dołączyć??
TP 11.01.2013
Jutro usg genetyczne.
Witam wszystkich ADA.
Witaj

djerba trzymam mocno kciuki za coreczke

BlackSanctum gratuluje

Dziewczyny, ladne te ubranka ja dla dziewczynki i uniwersalnych mam duuzo po Gabi wiec teraz tylko jak jest okazja to dokupuje cos chlopiecego (tak na wszelki wypadek ) Jak mloda pojdzie spac to porobie jakies zdjecia, bo jak wyciagam to przy niej to rozklada wszystko na ziemi, podziwia a na koniec chce przymierzac

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:37   #951
LadyWhisper
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35198934]

Lady, odpoczywaj babo [/QUOTE]
dziękuję Szaja odpoczywam....

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
a już mnie jedni wkurzyli dzisiaj...wysiadali z samochodu, a ja akurat ubierałam młodą w piżamę i stałam przy oknie, córy nie było widać.. niestety nie dorobiłam się tu jeszcze firanek, a raczej zazdrostek, więc wszystko widać.. (ofcourse są rolety)
no i patrzyli się...i to konkretnie...rozumiem raz, dwa.. no tak nowa sąsiadka to trzeba obczaić.. ale nie tyle....ja widziałam to kątem oka.. grrrr
kochana, jak my się wprowadzaliśmy, a było sporo rzeczy, to nam sąsiedzi zamykali bezczelnie drzwi przed samym nosem

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za obniżenie ciśnienia

Ceny są kosmiczne. Kuzynka ostatnio chciała kupić bodziaki dla synka, takie letnie z krótkim rękawkiem - 30zł za sztukę! W efekcie kupiła w lumpku.

To efekt mojego wczorajszego polowania

ja wczoraj kupowałam koleżance na bejbiszka półrocznego to za skarpetki i bodziaki z krótkimi rękawkami i nogawkami dałam 50zł no ale do lumpka nie pójdę przecież po prezent
śliczne rzeczy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35203519]Wiesz co, ja i tak większość w ciuchlandzie kupuję ALe chciałam kilka rzeczy po prostu nowych, i dla przyjemności kupowania no i z konieczności, jakoś tak do lekarza idę to dziecko zawsze eleganckie

A propos motoru = idę od sierpnia na prawko ale na B[/QUOTE]
ja chciałam w końcu zrobić na auto prawko, ale ja się tak niemożliwie stresuję, że na pewno by to zaszkodziło Maluszkowi......

Cytat:

Dziewczynka mówię jej, ona, itd

Cytat:

śliczna!!! taka mega delikatna, cudowna
a macie już termin?
a tżtowi chyba przystojniej w tych krótkich ;>
mój też miał takie mega długie na szczęście ściął chwilę przed tym jak się poznaliśmy jak patrzę na jego zdjęcia w tych długich włosach to normalnie mam śmiechawę jak nie wiem
zdecydowaliście w końcu, czy się przeprowadzacie??? Jak teściowie zareagowali na Dziecko? Bo chyba nie pisałaś

A moje ciśnienie dalej na styk :/ dzisiaj prenatalne..... Może dlatego, strasznie się stresuję....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:39   #952
Francesco85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
O mamy ten sam termin )
Co prawda, w piątek na usg mi wyszło ze dzidzia może wyjśc na świat 03.01. no ale... )
I co do samochodu.... O rany, nie jestes sama!! moj TŻ też ma świra na tym punkcie, chcemy sprzedać albo zamienić samochód i teraz non stop allegro. Zjedz coś przed USG ja zjadłam i dzidzia tak fajnie się wierciła ze ojoj będzie dobrze
Trzeci styczeń też fajna data -wiem coś o tym bo mam wtedy urodziny co do auta to mężuś już kupił -honda accord kombi. Chodzi cały czas zadowolony i ciągle dopieszcza samochód. To jego hobby. Wszystko musi mieć poukładane po swojemu i oczywiście wysprzątane. Duża krowa z tego auta ale bardzo ładna i bezpieczna. Zresztą sama podsunęłam mu tę markę bo wcześniej tylko Volvo i Kia ceed go interesowały. Teraz pozostały tylko formalności z wydziałem komunikacji i trzeba sprzedać nasze Volvo v40 -też kombi.
Francesco85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:40   #953
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
kochana, jak my się wprowadzaliśmy, a było sporo rzeczy, to nam sąsiedzi zamykali bezczelnie drzwi przed samym nosem
my jak wymienialiśmy okna i później trzeba było te stare wynieść to też za każdym razem drzwi zamykali..
Stary 2012-07-10, 12:51   #954
hope01
Zakorzenienie

wiecie co... TŻ się Luja podlizywał wczoraj jak się czuję, pomasuj małego od tatusia itp., no to mu walnęłam, że dzień beznadziejny, że mam w dupie wszystko i tylko sobie patrzę na pierścionki, bo ładne u jednego jubilera A ten mi odparował: "Pierścionki nic nie mówię nic ja też widziałem fajne, ale nic nie mówię"

WTF ?

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Delicjanka ale ze mnie debil my mamy datę OM te same 02.04, to w sumie liczymy się tak samo?
ciekawe tylko, że na suwaczku Ty masz 181 dni do rozpakowania, a ja 180

Stary 2012-07-10, 12:53   #955
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny!

Bokeh, Twój luby ściął włosy? Ja bym mojego zabiła, gdyby to zrobił.

Moja Mama trafiła wczoraj do szpitala, narzekała ostatnio na oko, a tu się okazało, że jej się siatkówka odkleja. Masakra. Dzisiaj ma zabieg... Wiem, że to nic strasznego, mój szwagier też przez to przechodził, ale człowiek i tak się stresuje.

Hope, zmień lekarza! Zauważyłam, że ogólnie masz dużo stresu - tutaj problemy w domu, z drugiej strony jakaś dziwna lekarka... Dla własnego dobra chociaż to drugie zredukuj.
Gratuluję i zdrowia dla Twojej mamy życzę!

Cytat:
Gratuluje, wizazystko

I no tak scial wlosy, jak je widzialam takie sciete lezace na ziemi to autentycznie chcialo mi sie ryczec..... Ale teraz mu chlodniej - on nigdy ich nie spinal, i nie myla go juz z dziewczyna i nawet mu tak lepiej

ja tylko ja zrobilam test, pomyslalam ze dziewczynka mimo ze cale wczesniejsze zycie pierwszego chcialam chlopca... Pozatym moj tz ma 8 siosr wiec moze cos w tym jest

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Śliczna sukienka i do ślubu cywilnego jak najbardziej pasuje A kiedy ten dzień?

Cytat:
Hej mogę dołączyć??
TP 11.01.2013
Jutro usg genetyczne.
Witam wszystkich ADA.
Cześć

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziękuję Szaja odpoczywam....

ja wczoraj kupowałam koleżance na bejbiszka półrocznego to za skarpetki i bodziaki z krótkimi rękawkami i nogawkami dałam 50zł no ale do lumpka nie pójdę przecież po prezent
śliczne rzeczy

ja chciałam w końcu zrobić na auto prawko, ale ja się tak niemożliwie stresuję, że na pewno by to zaszkodziło Maluszkowi......

Dziewczynka mówię jej, ona, itd

śliczna!!! taka mega delikatna, cudowna
a macie już termin?
a tżtowi chyba przystojniej w tych krótkich ;>
mój też miał takie mega długie na szczęście ściął chwilę przed tym jak się poznaliśmy jak patrzę na jego zdjęcia w tych długich włosach to normalnie mam śmiechawę jak nie wiem
zdecydowaliście w końcu, czy się przeprowadzacie??? Jak teściowie zareagowali na Dziecko? Bo chyba nie pisałaś

A moje ciśnienie dalej na styk :/ dzisiaj prenatalne..... Może dlatego, strasznie się stresuję....
Kochana trzymam kciuki za dzisiejsze badania

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:54   #956
Swarovska
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35206477]Odnośnie przeczuć to ciągle jak o chłopcu myślę, ale może dlatego, że Zimorodek dziecię nazywam [/QUOTE]

mój mąż tak nazywa nasze dziecię zimorodek
Stary 2012-07-10, 12:58   #957
adusia1554
Rozeznanie

Dziękuje za miłe przywitanie
Śliczne te rzeczy macie. Ja jeszcze nic nie kupuje czekam na płeć. Jakoś czuję że będzie dziewczynka. Nawet imię tylko dla dziewczynki wybrane. Poza tym bede miala troche ciuszków po brata synku więc jak coś to te uniwersalne zabiore a dokupie resztę.

U mnie też nastąpiła zmiana na auta na kombi oczywiście. BMW E46. No ale nie mogło być inaczej mąż totalny maniak tej właśnie marki. Pozdrawiam i idę gotować spaghetti bo chodzi za mną od 3 dni i jakąś zupę, bo jak za zupami nie przepadam tak będąc w ciąży mogę jeść ciągle

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:59   #958
Swarovska
Zadomowienie

jestem wykończona...
poszłam do ciucha obok sklepu potem odwiedziłam jeszcze jeden długo nie łaziłam, nic nie kupiłam ale ledwo do domu wróciłam!
tak mnie męczy samo wyjście... co najlepsze zrobiłam sobie skrót przez cmentarz, zrobiło mi się nie dobrze, siadłam szybko na ławce obok jakiegoś nagrobka i zerwało mnie.... nic nie poszło widocznie śniadanie się strawiło.
Taka mała przygoda...ale już w domu odpoczywam, wcinam śliwki

Edytowane przez Swarovska
Czas edycji: 2012-07-10 o 13:01
Stary 2012-07-10, 13:01   #959
Lenova
Wtajemniczenie

Wkońcu Was nadrobiłam - ale i tak moja skleroza ciążowa nie pozwala na zapamiętanie wszystkiego
Gratuluje Wam udanych wizyt i pięknych zdjęć usg

Ja byłam na weekendzie u rodziców na wsi, ale wczoraj jak wracałam w nocy pociągiem przeżyłam koszmar Mój mąż wrócił porannym pociągiem bo musiał iść do pracy a ja zosatłam do wieczora niestety.

Otóż przy samym końcu trasy ok 22.30 ktoś wtargnął na tory prosto pod nasz pociąg, przyjechała policja, karetka, pociąg stał tam już godzinę a my musieliśmy tam siedzieć i czekać żadnej informacji ani pociągu zastepczego nie dostaliśmy. NIestety ja już pod koniec podróży jeszcze przed wypadkiem zaczęłam źle się czuć , potem jak się dowiedziałam że stoimy w lesie po martwy człowiek leży pod pociągiem i nie wiadomo o któej i jak dotrzemy do domu to słabo mi się zrobiło , w dole brzucha miałam tak jakby skurcze i strasznie mną telepało - konduktor zawiadomił karetkę na szczęśćie szybko przyjechali podali mi nospę w kroplówce , zrobili badania i odwiezli do szpitala. Znalazłam sie na izbie przyjęć potem na odziale Patologii Ciązy , mówię Wam byłam załamana do tego nie mogłam sie skontaktować z mężem i okazało się ze bylam gdzies 30 km od domu a to była juz 12 w nocy . Potem udało mi się dodzwonic do męża i miał po mnie przyjechać ale zajęło mu to 2 h .
Mnie tam badali , najpierw ginekolog zrobil mi usg i zwykle badanie - jak uslyszalam serce dziecka to mi tak ulżylo !!! Z dzieckiem wszystko wporządku tylko macicę mam mała i bolesną i musze brać 3 razy dziennie nospę i duphaston tez muszę zwiększyc dawkę .
Co się okazało moje poprzednie usg (bo akurat mialam je przy sobie ) jest źle zinerpretowane i zrobione za wcześnie bo w 10 tyg i 6 dniu i mialam tam napisane ze dzidzia ma 6,2 cm a okazalo sie ze 3,9. no ale najważniejsze że zdrowe !
Potem odesłano mnie do internisty gdzie mi zrobili badanie moczu i krwi , wynikało z tego ze mam infekcje pęcherza i dosatalam antybiotyk i braki potasu i tez dostalam tabletki. Po 2 w nocy przyjechał po mnie mąż i zabrał mnie do domu .
Przyżyłam dzisiejszej nocy koszmar i jeszcze tyle tych leków muszę teraz brać Nie wiem czemu ciągle spotykają mnie nieprzyjemności w tej ciąży, tak się martwię o Malenstwo aby tylko mu się nic nie stało
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:05   #960
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wkońcu Was nadrobiłam - ale i tak moja skleroza ciążowa nie pozwala na zapamiętanie wszystkiego
Gratuluje Wam udanych wizyt i pięknych zdjęć usg

Ja byłam na weekendzie u rodziców na wsi, ale wczoraj jak wracałam w nocy pociągiem przeżyłam koszmar Mój mąż wrócił porannym pociągiem bo musiał iść do pracy a ja zosatłam do wieczora niestety.

Otóż przy samym końcu trasy ok 22.30 ktoś wtargnął na tory prosto pod nasz pociąg, przyjechała policja, karetka, pociąg stał tam już godzinę a my musieliśmy tam siedzieć i czekać żadnej informacji ani pociągu zastepczego nie dostaliśmy. NIestety ja już pod koniec podróży jeszcze przed wypadkiem zaczęłam źle się czuć , potem jak się dowiedziałam że stoimy w lesie po martwy człowiek leży pod pociągiem i nie wiadomo o któej i jak dotrzemy do domu to słabo mi się zrobiło , w dole brzucha miałam tak jakby skurcze i strasznie mną telepało - konduktor zawiadomił karetkę na szczęśćie szybko przyjechali podali mi nospę w kroplówce , zrobili badania i odwiezli do szpitala. Znalazłam sie na izbie przyjęć potem na odziale Patologii Ciązy , mówię Wam byłam załamana do tego nie mogłam sie skontaktować z mężem i okazało się ze bylam gdzies 30 km od domu a to była juz 12 w nocy . Potem udało mi się dodzwonic do męża i miał po mnie przyjechać ale zajęło mu to 2 h .
Mnie tam badali , najpierw ginekolog zrobil mi usg i zwykle badanie - jak uslyszalam serce dziecka to mi tak ulżylo !!! Z dzieckiem wszystko wporządku tylko macicę mam mała i bolesną i musze brać 3 razy dziennie nospę i duphaston tez muszę zwiększyc dawkę .
Co się okazało moje poprzednie usg (bo akurat mialam je przy sobie ) jest źle zinerpretowane i zrobione za wcześnie bo w 10 tyg i 6 dniu i mialam tam napisane ze dzidzia ma 6,2 cm a okazalo sie ze 3,9. no ale najważniejsze że zdrowe !
Potem odesłano mnie do internisty gdzie mi zrobili badanie moczu i krwi , wynikało z tego ze mam infekcje pęcherza i dosatalam antybiotyk i braki potasu i tez dostalam tabletki. Po 2 w nocy przyjechał po mnie mąż i zabrał mnie do domu .
Przyżyłam dzisiejszej nocy koszmar i jeszcze tyle tych leków muszę teraz brać Nie wiem czemu ciągle spotykają mnie nieprzyjemności w tej ciąży, tak się martwię o Malenstwo aby tylko mu się nic nie stało
ojej przykro mi .. 3maj się !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości