Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 00:01   #2311
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
MonikaFaustyna, może Ty mi wyjaśnisz, skoro masz dziecko Czy małe dzieci naprawdę trzeba wozić w takich ogromnych, niemalże pancernych wózkach? Zawsze jak widzę rodziców pchających taki porządnej wielkości wózek, to się zastanawiam czy dwa razy lżejszy i dwa razy mniejszy nie byłby lepszy... I jedyny argument na „nie” jaki mi do głowy przychodzi, to fakt, że wózek mógłby być chybotliwy na wietrze itd..
Nie wiem... ja nie wożę, bo nie mam pancernego wózka. Mam taki, tylko, że czerwony: http://www.bruundebeer.nl/quinny%20buzz%20black.jpg . Jak idę na szybkie zakupy, to na stelaż montuję fotelik i jadę. Lekko, szybko i nie zajmuje dużo miejsca. Mimo to, miałam problem z przejazdem w drogerii .

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-07-10 o 00:05
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 00:01   #2312
pannaleksandra
Wtajemniczenie

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;3518607 1]Dziwią mnie kobiety koło czterdziestki nie golące nóg, a zakładające spódniczki.[/QUOTE]
Dlaczego akurat tylko w tym wieku Cię dziwią?
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 00:09   #2313
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez el_vestido_rojo Pokaż wiadomość
Wg mnie "galowy" strój na egzamin, zwłaszcza ustny to wyraz szacunku dla wykładowców, szkoły oraz sytuacji. Nie wyobrażam sobie przyjść na egzamin np. w legginsach, lub ubrana w ciuchy o oczo.ebnych kolorach
Dziwi mnie, jeśli ktoś uważa inaczej
O ile na ulicach, w sklepach i pubach strój innych osób zupełnie nie zwraca mojej uwagi, chyba że ktoś ubierze coś naprawdę wystrzałowego O tyle dziwi mnie pewien popularny ostatnimi czasy trend. Mam na myśli strój na egzamin. Widzę coraz więcej dziewczyn idących na obronę w białym podkoszulku i żółtej/zielonej/różowej spódnicy. W sobotę widziałam dziewczynę w skórzanej czerwonej spódnicy i różowej bluzce. A dzisiaj dziewczynę w turkusowej powiewnej sukience. Że nie wspomnę o podkoszulku Iron Maiden jako stroju na egzamin. Świecące sukienki, rodem z dyskoteki, też się zdarzają. Uważam, że strój powinien odzwierciedlać szacunek do wykładowcy. Tym bardziej że oni również ubierają się bardziej oficjalnie.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 00:17   #2314
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
MonikaFaustyna, może Ty mi wyjaśnisz, skoro masz dziecko Czy małe dzieci naprawdę trzeba wozić w takich ogromnych, niemalże pancernych wózkach? Zawsze jak widzę rodziców pchających taki porządnej wielkości wózek, to się zastanawiam czy dwa razy lżejszy i dwa razy mniejszy nie byłby lepszy... I jedyny argument na „nie” jaki mi do głowy przychodzi, to fakt, że wózek mógłby być chybotliwy na wietrze itd..
Zależy, kto co uważa za pancerny wózek
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 00:19   #2315
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Nie podoba mi się dresscode i nie podoba mi się zakaz chodzenia nago. Przy czym dresscode'u mogę uniknąć, a zakazu chodzenia nago już mniej

Weź jeszcze pod uwagę, że wiele osób ubiera się elegancko na co dzień, bo tak lubią
Zwolenniczką dresscode`u nie jestem, ale jakoś tak mi pozostało, że uważam, że wykładowcy należy się szacunek. I pod tym rozumiem nie tylko odpowiedni strój na egzamin, ale też pisanie maili w sposób oficjalny. Nie podoba mi się, że niektórzy koledzy i koleżanki wysyłają z naszej wspólnej skrzynki wiadomości w stylu:
"Witam,
Pytanie
Pozdrawiam"
Moim zdaniem "witam" jest mało oficjalne. Pozdrawiam to już w ogóle nie ma nic wspólnego z oficjalnością. A brak podpisu to moim zdaniem brak kultury.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 05:08   #2316
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
I dziwi mnie to, bo uwaga była jej zwracana wielokrotnie
Zacytuj gdzie.

Bo ja pierwszy raz spotkałam się z tym 5 lipca br. A Ty

---------- Dopisano o 04:48 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ----------

Cytat:
A po co szukać własnych postów? Takie mądrości w nich przekazuje, że aż do nich wraca? Lecą przytyki do koloru, bo jej wypowiedzi nie da się przeczytać. Nie rozumiem, po co na forum, pisząc dla innych używać takiego koloru i jeszcze na złość go nie zmieniać. Zaznaczać tekstu nie mam zamiaru, bo aż tak mnie jego treść nie zajmuje, ale gdyby był napisany normalnie, to bym przeczytała. A co by było, gdyby każdy pisał na kolorowo?
1. A po to, bo lubię wiedzieć co pisałam. Ty klepiesz 3 po 3 tylko, żeby coś napisać ? No to sorry.

2. Co znaczy: na złość go nie zmieniać?
Zacytuj, od kiedy tak nagminnie- wg. niektórych z Was- jest mi zwracana uwaga i udowodnij, że 'złośliwie' nie zmieniam.

3. Kochana, jeśli ktoś zwróciłby mi uwagę, że moje posty ciężko czytać, zmieniłabym kolor, bo raczej piszę tu, aby właśnie dyskutować, a nie pozostać niewidoczną. Jak napisała Andriejewna - wtedy pisałabym na biało bądź żółto

Odpisz na wszystkie punkty

---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:48 ----------

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Moja babcia pomimo upałów nosi grube rajstopy i sweter więc coś w tym jest.
Moja ok. 90 letnia sąsiadka również. Ostatnio widziałam ją w mieście. Chusta, sweter, jakaś narzuta, w wszyscy wokół w krótkim.

Z jednej strony to jest niedobre, bo może się robić słabo. Tym bardziej, że jeździ autobusami. Z drugiej jednak, może faktycznie już w tym wieku jest chłodniej.

---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość

Co mnie jeszcze dziwi. Moi sąsiedzi. Mają psa, kundla jakiegoś małego I dzień w dzień ten pies od godziny szóstej rano tak głośno ujada, że wszyscy chyba się budzą. I ten pies nie jest sam w domu. Są wszyscy domownicy i nikt nie raczy go uciszyć.
Jak raz zwróciłam uwagę, że może by coś zrobili bo to staje się męczące, to usłyszałam odpowiedź ; Pies się musi wyszczekać. A ja muszę się wyspać,
Moi sąsiedzi wzięli sobie psa, który przez lato nocuje na dworze. Szczeka na wszystko co się poruszy.

---------- Dopisano o 04:58 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość

Ale po co 'utrudniać' komuś życie pisaniem na rażące kolory, skoro od nich tylko bolą oczy?
Ale dlaczego nie można mi było o tym normalnie napisać? Ja zastanawiam się nad treścią postu, a nie nad kolorem.

---------- Dopisano o 05:02 ---------- Poprzedni post napisano o 04:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
Toć nie będę teraz szukać mówiłam, że w kilku innych wątkach też to zauważyłam.
Może źle się wyraziłam - chodzi mi przede wszystkim o formę. A nie, przepraszam, raz któraś Wizażanka normalnie zapytała, czy Nimfa zawsze używa tego koloru, bo jej się mieli w oczach. Jakoś delikatniej mi to brzmiało. Co nie zmienia faktu, że ja sama bym się nie dostosowywała do kogoś.

PaulinciaKWC i

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Ale naprawdę ciężko się czyta. Mam wadę wzroku i tak jasny kolor czcionki powoduje, ze wszytko mi lata przed oczami i potem mnie bolą.

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ----------

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
bez czepiania sie, ale z czepianiem ja wlasnie nie rozumiem, ze komuś brak ogonkow, drobne literowki itd. obniza predkosc czytania ze zrozumieniem, ja tego w ogole nie rejestruje, wiec nie warto pisac do mnie idealnych PW, nie docenie tego dopiero stosunkowo niedawno mnie olsnilo, ze sa na forum osoby, ktore naprawde maja problem z odbiorem postow bez ogonkow, przecinkow i duzych liter.

wiem, ze moj poglad jest bardzo niepopularny, ale dla mnie to tylko forum, a nie list czy ksiązka. sluzy do przekazania informacji, forma jest mniej istotna. probowalam pisac "ładnie" na forum, ale tropienie kazdej pier.dólki zajmowalo mi duzo czasu i odbieralo przyjemnosc. z punktu widzenia pewnych osob to egoistyczna postawa i brak szacunku do czytelnika, nie bede sie wyklocac, ze nie, ja tego tak nie postrzegam, ale kazdy ma prawo do swojego zdania.

mnie bledy na forum specjalnie nie rażą, o ile nie jest to dlugi zlany tekst. jezeli komus moj (i innych niechlujów i leniów) sposob zapisu bardzo zakloca odbior, naprawde nie warto sie denerwowac, prosciej ominąc, wiele osob tak robi i jest ok ja sie gniewac za to na pewno nie bede, jakby mi strasznie zalezalo na tym, by mnie wszyscy z przyjemnoscia czytali, sleczalabym nad kazdym postem kto chce, niech czyta, kto nie, niech omija, wszyscy zadowoleni

Ty chociaż używasz kropek i przecinków. Niektórzy właśnie zlewają wszystko w jedno i jest masakra.

Tutaj jak tutaj, ale na innych forach nie czytam takich postów. Czasem wywiązują się różne dyskusje, bo przekręca się zdania
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 06:25   #2317
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Chciałabym wrócić do Polski.
Posłuchaj doświadczonej : NIE RÓB TEGO !!! {że sobie krzyknę}

Cytat:
A według Ciebie, wulgarna kobieta ma do siebie szacunek ?

Ja walę mięchem na prawo i lewo . Takie życie . I mimo to mam do siebie szacunek . A tak po prawdzie - co to ma ze sobą wspólnego ?

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Ja wiem w jaki. Panie nie powinny przeklinać k****, bo to nie wypada, że kobieta o kobiecie tak sie szpetnie wyrażała.
Panie za to mogą sobie od czasu do czasu rzucić ch****em.

Dobre .

Cytat:
Potem ktoś powie, że go wkurzają takie osoby jak ja, które pchają się z "bachorem" do sklepu.
Mnie wkurzają, bo sklep to nie promenada .

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Moim zdaniem "witam" jest mało oficjalne.
Błagam, nie zaczynaj, bo po raz enty krew się poleje .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 07:33   #2318
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Że nie wspomnę o podkoszulku Iron Maiden jako stroju na egzamin.

Cytat:
Uważam, że strój powinien odzwierciedlać szacunek do wykładowcy.
Moim zdaniem podkoszulek Iron Maiden nijak nie obraża wykładowcy. Zwłaszcza, że przez cały rok akademicki student może w takim podkoszulku przychodzić... I jakoś wykładowca nie jest z tego powodu obrażony (jak mniemam, bo w sumie różni ludzie są ).

Cytat:
Nie wiem... ja nie wożę, bo nie mam pancernego wózka. Mam taki, tylko, że czerwony: http://www.bruundebeer.nl/quinny%20buzz%20black.jpg . Jak idę na szybkie zakupy, to na stelaż montuję fotelik i jadę. Lekko, szybko i nie zajmuje dużo miejsca. Mimo to, miałam problem z przejazdem w drogerii .
No tak Dzięki za odpowiedź
Stary 2012-07-10, 09:20   #2319
jag_na
Rozeznanie

Cytat:
Moim zdaniem podkoszulek Iron Maiden nijak nie obraża wykładowcy. Zwłaszcza, że przez cały rok akademicki student może w takim podkoszulku przychodzić... I jakoś wykładowca nie jest z tego powodu obrażony (jak mniemam, bo w sumie różni ludzie są ).

ja na egzaminy pisemne chodziłam w szarej bluzie z kapturem (pod spodem jakaś biała koszulka) - wolałam nie ryzykować w stroju galowym, bo to była moja szczęśliwa bluza
jag_na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:34   #2320
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Chatul- ja przy obu synach jeździłam wózkiem-traktorem i nie zamieniłabym go na żaden inny Przy drugim dziecku nawet planowałam kupno czegoś bardziej nowoczesnego, ale żaden wózek nie miał takiego zawieszenia i nie pokonywał tak płynnie nierówności To zupełnie jak z samochodami- jeden wybierze terenówkę, a drugi smukłe kabrio Teraz młodszy jeździ lekką spacerówką, przejazd przez chodniki to z lekka makabra.

Edytowane przez Impersona
Czas edycji: 2012-07-10 o 09:36
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:03   #2321
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Zacytuj gdzie.

Bo ja pierwszy raz spotkałam się z tym 5 lipca br. A Ty

---------- Dopisano o 04:48 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ----------

1. A po to, bo lubię wiedzieć co pisałam. Ty klepiesz 3 po 3 tylko, żeby coś napisać ? No to sorry.

2. Co znaczy: na złość go nie zmieniać?
Zacytuj, od kiedy tak nagminnie- wg. niektórych z Was- jest mi zwracana uwaga i udowodnij, że 'złośliwie' nie zmieniam.

3. Kochana, jeśli ktoś zwróciłby mi uwagę, że moje posty ciężko czytać, zmieniłabym kolor, bo raczej piszę tu, aby właśnie dyskutować, a nie pozostać niewidoczną. Jak napisała Andriejewna - wtedy pisałabym na biało bądź żółto

Odpisz na wszystkie punkty
Dobrze, że Twoja odpowiedź była na ostatniej stronie, bo nie czytam tego wątku regularnie

Niestety nie prowadzę statystyk Ale pamiętam Twój wątek, w którym zwrócono Ci na to uwagę, potem inny wątek, w którym się wypowiedziałaś i jeszcze jeden. Jak dla mnie kilka Wizażanek to już wielokrotne zwracanie Ci uwagi.

1. Nie, nie klepię byle czego, ale jeśli chcę znaleźć własne posty, to patrzę na avatar w wątku albo po prostu wchodzę na własny profil. Wydaje mi się to łatwiejsze i szybsze, i nie muszę pisać na kolorowo.

2. To "na złość nie zmieniać" odnosiło się do postu drugiej Wizażanki, która napisała: "Dla mnie to jest zwyczajne chamstwo i na jej miejscu bym kolor na biały zmieniła, a niech pieniaczom żyłka pęknie ", co odebrałam jako to, że na złość by go nie zmieniła. Akurat nie chodziło mi wtedy o Ciebie, ale faktycznie nie ujęłam tego w poście.

3. Cieszę się, że w końcu zmieniłaś kolor, bo tamten był straszny
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:07   #2322
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
ja na egzaminy pisemne chodziłam w szarej bluzie z kapturem (pod spodem jakaś biała koszulka) - wolałam nie ryzykować w stroju galowym, bo to była moja szczęśliwa bluza

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Chatul- ja przy obu synach jeździłam wózkiem-traktorem i nie zamieniłabym go na żaden inny Przy drugim dziecku nawet planowałam kupno czegoś bardziej nowoczesnego, ale żaden wózek nie miał takiego zawieszenia i nie pokonywał tak płynnie nierówności To zupełnie jak z samochodami- jeden wybierze terenówkę, a drugi smukłe kabrio Teraz młodszy jeździ lekką spacerówką, przejazd przez chodniki to z lekka makabra.
Nie no, ja wiem, że są gusta i guściki Po prostu dziwi mnie, że właściwie wszystkie małe dzieci są wożone w pancernych wózkach, a starsze dzieci w letnich spacerówkach. Nie wiedziałam czy to kwestia li i jedynie wygody prowadzącego wózek, czy chodzi też o jakieś specjalne potrzeby młodego dziecka
Stary 2012-07-10, 10:18   #2323
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ja na egzaminy chodziłam ubrana elegancko, bo u mnie 90% egzaminów to były ustne i od wykładowcy głównie zależało, czy zdam, czy nie. Jednego mogło nie obchodzić, czy mam na sobie bluzę, a innego tak, a siedząc jako anonimowy student w wielkiej sali wykładowej nie pozna się gustu profesora. Dlatego ja dla spokoju sumienia chodziłam w czarnej sukience i marynarce lub jakoś podobnie. Bywało oczywiście, że nie zdałam, ale potem nie miałam głupich myśli pt. "Może jakbym się inaczej ubrała...". Wiadomo, że na egzaminie liczy się wiedza, ale nie łudźmy się - od pytań mnóstwo zależy i mogą być sformułowane tak, że student nie będzie miał pojęcia, o co chodzi (studiuję filologię obcą i wykładowcy potrafili dowalać określeniami, których nie mieliśmy skąd znać) lub będą po prostu bardzo trudne lub łatwiejsze. Jedna moja profesorka uwaliła dziewczynę, która na ustny przyszła w kwiecistej sukience, a koleżanka obok niej ubrana elegancko dostawała pytania łatwiejsze i zdała. Przypadek? Może, a może jednak ten strój jest ważny.
Stary 2012-07-10, 10:28   #2324
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:

Nie no, ja wiem, że są gusta i guściki Po prostu dziwi mnie, że właściwie wszystkie małe dzieci są wożone w pancernych wózkach, a starsze dzieci w letnich spacerówkach. Nie wiedziałam czy to kwestia li i jedynie wygody prowadzącego wózek, czy chodzi też o jakieś specjalne potrzeby młodego dziecka
No takiego całkiem malucha nie wsadzisz do spacerówki, bo musi leżeć płasko Jeszcze zależy od pory roku, tu u nas na wizażowej Mamie z klasą niektóre letnie maluszki wożone są od początku w spacerówce rozłożonej na płasko. Głęboki, duży wózek jest lepszy zimą, bo dobrze chroni przed wiatrem i zimnem i bez problemu pokonuje np. zaspy, czego o lekkim wózku nie można powiedzieć

Wracając jeszcze do egzaminów- pewnie na każdej uczelni znajdzie się wykladowca, o którym krążą pogłoski, że lubi, gdy na egzamin dziewczyny mają duże dekolty lub krótkie spódniczki. Spotkałyście się z tym u siebie? U mnie było takich 3 panów i zastanawiałam się, na ile w tym prawdy, bo nigdy nie świeciłam dekoltem, a jakoś zdawałam bardzo dobrze, za to tabuny koleżanek świeciły biustem i prawie pupą. Zastanawiało mnie zawsze jak daleko można się posunąć, żeby zdać egzamin, bo to przecież robienie z siebie obiektu seksualnego przed wykładowcą
Stary 2012-07-10, 10:30   #2325
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja na egzaminy chodziłam ubrana elegancko, bo u mnie 90% egzaminów to były ustne i od wykładowcy głównie zależało, czy zdam, czy nie. Jednego mogło nie obchodzić, czy mam na sobie bluzę, a innego tak, a siedząc jako anonimowy student w wielkiej sali wykładowej nie pozna się gustu profesora. Dlatego ja dla spokoju sumienia chodziłam w czarnej sukience i marynarce lub jakoś podobnie. Bywało oczywiście, że nie zdałam, ale potem nie miałam głupich myśli pt. "Może jakbym się inaczej ubrała...". Wiadomo, że na egzaminie liczy się wiedza, ale nie łudźmy się - od pytań mnóstwo zależy i mogą być sformułowane tak, że student nie będzie miał pojęcia, o co chodzi (studiuję filologię obcą i wykładowcy potrafili dowalać określeniami, których nie mieliśmy skąd znać) lub będą po prostu bardzo trudne lub łatwiejsze. Jedna moja profesorka uwaliła dziewczynę, która na ustny przyszła w kwiecistej sukience, a koleżanka obok niej ubrana elegancko dostawała pytania łatwiejsze i zdała. Przypadek? Może, a może jednak ten strój jest ważny.
Ja to rozumiem, naprawdę Po prostu moim zdaniem strój codzienny na egzaminie, w żaden sposób nie obraża egzaminatora. Ale egzaminator może mieć inne zdanie na ten temat
Stary 2012-07-10, 10:30   #2326
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Wracając jeszcze do egzaminów- pewnie na każdej uczelni znajdzie się wykladowca, o którym krążą pogłoski, że lubi, gdy na egzamin dziewczyny mają duże dekolty lub krótkie spódniczki. Spotkałyście się z tym u siebie? U mnie było takich 3 panów i zastanawiałam się, na ile w tym prawdy, bo nigdy nie świeciłam dekoltem, a jakoś zdawałam bardzo dobrze, za to tabuny koleżanek świeciły biustem i prawie pupą. Zastanawiało mnie zawsze jak daleko można się posunąć, żeby zdać egzamin, bo to przecież robienie z siebie obiektu seksualnego przed wykładowcą
Mnie mówiono, żebym założyła króciutką spódniczkę i wywaliła cycki idąc na egzamin na prawo jazdy. Nie, dziękuję. Mogę nie zdać, ale nie będę paradowała z wywalonym wszystkim na wierzch, żeby zdać.
Stary 2012-07-10, 10:47   #2327
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Spoko loko, do Polski wrócimy, jak poziom życia będzie taki sam jak tutaj, albo lepszy... czyli pewnie w ogóle. Prędzej zmienimy kraj na jakiś inny.

Wiem, że sklep to nie promenada, ale jak nie mam póki co chusty do noszenia dziecka, to jak mam z miesięcznym bobasem iść na zakupy? Inaczej się nie da, a w ciągu dnia jestem sama i nie mam z kim jej zostawić. Nie mam przytyku do nikogo, ale przykre jest takie narzekanie bez wgłębienia się, czy dana osoba nie ma z kim zostawić dziecka a zakupy jednak trzeba robić.

A o modzie egzaminacyjnej można książki pisać. Z doświadczenia wiem tyle, że to czy ma być elegancko, czy byle jak zależy od uczelni, kierunku i wykładowcy. Są tacy, co mają to gdzieś i tacy, którzy wymagają wręcz ubrania się niczym na wesele u kuzynki Zosi.
Stary 2012-07-10, 10:47   #2328
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

o jednym prowadzącym krążyły u mnie takie legendy, że jeśli dziewczyna - to w krótkiej sukience koniecznie i wtedy ocena w górę to był środek zimy, dziewczyny ode mnie poubierały jakieś sukienki, ja to popieprzyłam ;-) ubrałam spodnie, a i tak miałam wyższą ocenę od nich pomimo tego, że jakoś szczególnie dobrze to mi znowu nie poszło.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-07-10 o 10:48
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:51   #2329
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
o jednym prowadzącym krążyły u mnie takie legendy, że jeśli dziewczyna - to w krótkiej sukience koniecznie i wtedy ocena w górę to był środek zimy, dziewczyny ode mnie poubierały jakieś sukienki, ja to popieprzyłam ;-) ubrałam spodnie, a i tak miałam wyższą ocenę od nich pomimo tego, że jakoś szczególnie dobrze to mi znowu nie poszło.
Ja podejrzewam, że wielu z tych wykładowców się wręcz denerwuje, że dziewczyny się tak ubierają, że ich to obraża, że ktoś ma o nich takie zdanie i się cieszą, jak trafią na kogoś normalnego.
Stary 2012-07-10, 10:57   #2330
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

U mnie na magisterce zdarzali się tacy, co wręcz mówili, żeby ubierać się normalnie, bo ich stresuje to, że będą wyglądać nieelegancko. Poza tym ci sami wykładowcy mówili, że lepiej się skupić na własnej wiedzy, niż na zajmowaniu umysłu eleganckim wyglądem albo irytacją, że się siedzi pod krawatem a za oknem 30 stopni upału.
Stary 2012-07-10, 10:57   #2331
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Nie ma u mnie takiego. Nie ma takiego nawet, który na ustny, do swojego gabinetu, wpuszcza pojedynczo.

Ja zrobiłam się na bóstwo na swoim pierwszym ustnym egzaminie. Spódnica ołówkowa, biała bluzeczka, drogie pończochy, cud miód (gwoli ścisłości, nie świeciłam niczym).
Siadłam przy biurku profesora tak niefortunnie, że obcasem zahaczyłam o pończochę i zrobiła mi się ogromna dziura. Pana egzaminatora nie ruszył mój strój, więc na drugi termin przyszłam w spodniach i zdałam
Od tamtej pory na ustne nie zakładam ani obcasów ani spódnicy
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:09   #2332
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podejrzewam, że wielu z tych wykładowców się wręcz denerwuje, że dziewczyny się tak ubierają, że ich to obraża, że ktoś ma o nich takie zdanie i się cieszą, jak trafią na kogoś normalnego.
pewnie tak

ja sukienkę miałam ubraną jeden jedyny raz - na obronie inż mniej więcej taką, jak w załączniku.
kolejny raz ubiorę na egzamin mgr i obronę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 594m2.jpg (57,5 KB, 141 załadowań)
Stary 2012-07-10, 11:54   #2333
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Po prostu bywają wykładowcy, którzy zwracają na strój uwagę. Wszystko zależy od punktu widzenia danej osoby.
Ja słyszałam o przypadku, gdzie strasznie dużo osób oblało przedmiot, przyszli na poprawę ubrani niespecjalnie, tylko jeden chłopak przyszedł w garniturze. Babka wpisała mu pozytywną ocenę do indeksu, a resztę zaprosiła na kolejny termin.
Nie wiem jak to możliwe, ale autentyczna historia.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
Kiedyś kolega przyszedł w bluzie, wykładowca zapytał: 'przyszedł pan na egzamin czy zawody sporotowe?' i wyrzucił go z auli.
Stary 2012-07-10, 12:07   #2334
megamag
BAN stały

Cytat:
No i ktoś powiedział, że nie czeka na emigrantów praca biurowa. Owszem, czeka, o ile zna się dobrze język i potrafi coś sobą zaprezentować. Poza tym dziwi mnie przekonanie, że praca za biurkiem jest lepsza od np. pracy w magazynie.
Praca biurowa jest lepsza, bo mniej się zmęczysz.

Cytat:
Dokładnie! Rozwalają mnie osoby, które myślą,że jak pojadą gdziekolwiek za granicę do pracy,to język w którym się tam mówi,ich nie obowiązuje "bo przecież i tak będą wśród Polaków"
Kompletnie tego nie rozumiem. Dla mnie byłby to wstyd. Rozumiem sytuację gdy ktoś na początku nie umie języka ale chce się nauczyć. Ale zakładanie z góry,ze nie ma potrzeby ??
Wstyd jak wstyd, ja bym się czuła nieco niepewnie, gdybym nie była w stanie nawet o drogę zapytać na ulicy.

Swoją drogą nie rozumiem narodowości w stylu Hiszpanie, którzy w obcych językach ani be ani me. Przecież też chyba je w szkole mają. Ni i chyba czasami wyjeżdżają poza Hiszpanię nie? Nie mówię, żeby każdy był filologiem od razu, ale tak żeby chociaż pokój sobie potrafić wynająć czy obiad zamówić.

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
W tamtym roku pojechałam do Anglii i pracowałam z polkami, które mieszkały za granicą już 5 lat. Języka nie znały w ogóle, bo po co im, skoro mają przy sobie znajomego, który zna angielski. Najśmieszniejsze było to, jak dyrekcja wysłała je na kursy (darmowe) języka angielskiego, to one się oburzyły i powiedziały, że one nie mają zamiaru tracić czas na takie coś. Na szczęście kurs był obowiązkowy i każda musiała tam być ;D
Jak ktoś być żłobem, który się nie chciał uczyć w kraju, to pozostanie nim za granicą. Do Anglii to chyba akurat dużo takich wyjechało. Ale nie tylko, dużo osób narzeka na niechęć do Polaków wywołaną właśnie przez takie osoby. Moja znajoma próbowała w Holandii pracę znaleźć i nigdzie nie chcieli jej zatrudnić, właśnie dlatego że jest Polką. Wiem, że w Norwegii jest z kolei problem z mieszkaniami, bo Norwegowie nie są chętni, żeby wynajmować je Polakom.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35191623]Dziwi mnie takie podejście do kobiet, jakby im było mniej wolno. A wulgarni faceci cię nie rażą?[/QUOTE]

Cham to cham, co za różnica czy ma penisa czy pochwę?

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
Dlaczego akurat tylko w tym wieku Cię dziwią?
Bo takie zwykle nie golą, 40+. Ogólnie takie golenia się to całkiem nowy wynalazek, w czasach naszych babć to raczej królowała natura i busz pod pachami. Niektórym po prostu to zostało, nie przystosowały się do nowej estetyki.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:21   #2335
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
co do przeklinania, to zdarza mi się tzn. nie w formie przecinków i nie jest to moje słownictwo codzienne, ale w sytuacjach ekstremalnych lubię sobie przekląć - jedno słowo wyrazi więcej niż 1000 słów.
Aha, i szanuję siebie
a ja nie klne w ogole od ponad 7 lat ("cholera" to nie przeklenstwo ;P), ale nie uwazam, zeby uzycie raz na jakis czas siarczystego slowa w wymuszajacej je sytuacji powodowalo utrate szacunku.
Stary 2012-07-10, 12:25   #2336
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dziwi mnie chamstwo i prostactwo pod płaszczykiem wolności słowa.
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:31   #2337
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydaje, ze jednak strój ma duże znaczenie. Bardzo mnie dziwi jak teraz studenci (a szczególnie studentki) przychodzą ubrani na egzaminy/obrony W piątek mam obronę, więc jestem ciekawa jak niektóre panienki przyjdą ubrane (w grupie mam jedną, która uwielbia głębokie dekolty)
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:32   #2338
Rosa33
Przyczajenie

Dziwi mnie zachowanie niektórych mam, co to nie widzą skandalicznego zachowania swoich dzieci. Sytuacja sprzed kilku dni, w autobusie pięcioletni brzdąc kopał stojącą obok niego starszą panią, wylał jej sok na buty, na zwrócenie uwagi, żeby tego nie robił mama oburzona stwierdziła, że to tylko dziecko, a w ogóle to ona wychowuje je bezstresowo
Nóż się w kieszeni otwiera na takie cuda.
Rosa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:33   #2339
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Praca biurowa jest lepsza, bo mniej się zmęczysz.

Wstyd jak wstyd, ja bym się czuła nieco niepewnie, gdybym nie była w stanie nawet o drogę zapytać na ulicy.

Swoją drogą nie rozumiem narodowości w stylu Hiszpanie, którzy w obcych językach ani be ani me. Przecież też chyba je w szkole mają. Ni i chyba czasami wyjeżdżają poza Hiszpanię nie? Nie mówię, żeby każdy był filologiem od razu, ale tak żeby chociaż pokój sobie potrafić wynająć czy obiad zamówić.

Jak ktoś być żłobem, który się nie chciał uczyć w kraju, to pozostanie nim za granicą. Do Anglii to chyba akurat dużo takich wyjechało. Ale nie tylko, dużo osób narzeka na niechęć do Polaków wywołaną właśnie przez takie osoby. Moja znajoma próbowała w Holandii pracę znaleźć i nigdzie nie chcieli jej zatrudnić, właśnie dlatego że jest Polką. Wiem, że w Norwegii jest z kolei problem z mieszkaniami, bo Norwegowie nie są chętni, żeby wynajmować je Polakom.

Cham to cham, co za różnica czy ma penisa czy pochwę?

Bo takie zwykle nie golą, 40+. Ogólnie takie golenia się to całkiem nowy wynalazek, w czasach naszych babć to raczej królowała natura i busz pod pachami. Niektórym po prostu to zostało, nie przystosowały się do nowej estetyki.
No tak... człowiek się mniej namacha . Od razu przypomniały mi się praktyki w biurze w uzdrowisku. Nie dość, że człowiek męczył się na obcasie, to jeszcze się okropnie nudził. Robiłam ksera, dzwoniłam do firm w sprawie przetargów i robiłam archiwizację faktur. Nuuuuda . Czas się dłużył niemiłosiernie. Mi bardziej chodziło o to, że są ludzie, którzy uważają, że jak ktoś pracuje na magazynie, to jest gorszy od tego, co za biurkiem w garniaku. Moja babcia taka jest. Bo to mało prestiżowe .

A chamidła polskie... no cóż, nie zdziwię się, jak szukając pracy w NL, napotkam na opory. Póki co robię za kurkę domową i matkę full time.

edit.
Wnerwia mnie bezstresowe wychowywanie dzieci. Dziecko musi znać granice i hierarchię społeczną. Musi wiedzieć, że należy szanować starszych itd.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-07-10 o 12:36
Stary 2012-07-10, 12:35   #2340
Julie_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, ze jednak strój ma duże znaczenie. Bardzo mnie dziwi jak teraz studenci (a szczególnie studentki) przychodzą ubrani na egzaminy/obrony W piątek mam obronę, więc jestem ciekawa jak niektóre panienki przyjdą ubrane (w grupie mam jedną, która uwielbia głębokie dekolty)
U mnie na obronę jedna przyszła w prześwitującej bluzce, a miała pod nią różowy stanik
Julie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości