|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI
u na w cieniu 31 i duchoty ciag dalszy
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4473 |
|
Wtajemniczenie
|
4 tylko!! Ale chyba jakieś dłuższe, zapomniałam właśnie spytać, ile trwa każde spotkanie, a na stronie nie napisali.
|
#4474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje..
![]() To są pierwsze wakacje, które mnie nie cieszą ze względu na upały..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4476 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chcę iść do jakiejkolwiek szkoły rodzenia darmowej, bo jak pisałam wcześniej - zależy mi, żeby prowadziły ją te położne. Skoro lekarza stąd nie mam.
Tymcio 01.12.2012 Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-07-10 o 12:35 |
||
|
|
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas jest chyba 6 spotkań po godzinie lub 1,5 ![]() Mnie tak samo ![]() Jeszcze przychodze do mamy czasem zdyszana, spocona, zmęczona i w ogóle. Żalę się jej, że mam już dosyć tych upałów, że się wykończę, a ona do mnie, że fajnie, jak jest tak ciepło (mama z tych ciepłolubnych, ja z resztą też, ale nie do przesady, szczególnie w ciąży nie ma litości dla ciężarnej córki
|
||
|
|
|
#4479 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() USG uspokaja tylko na jakiś czas. Ja za jakiś czas mam mieć połówkowe i też już zaczynam się denerwować. To chyba nieodłączny element ciąży każdej kobiety, która kocha już to maleństwo. Żeby mieć poczucie, że wszystko jest w porządku musiałybyśmy być chyba podłączone do USG 24 godziny na dobę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sam zabieg wspominam bardzo dobrze, ale to co było później niekoniecznie. Brałam leki przeciwbólowe po zabiegu, więc mnie nic nie bolało, ale byłam spuchnięta przez chyba 3 dni i kiepsko się czułam ( może przez te tabletki), a goiło się chyba z tydzień. A najgorsze było jedzenie papek na początku. Podobno jak jest tylko wyrywana ósemka bez otwierania dziąsła to szybciej to się goi. Mam jeszcze drugą ósemkę, która jest zdrowa. Narazie jej nie wyrywam. Póki nic się nie dzieje to nie widzę potrzeby, tym bardziej, że jak miałam zapalenie dziąseł to był jedyny ząb, którym mogłam gryźć.
|
||||||
|
|
|
#4480 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też, szczególnie, że nie znam Warszawy. Trzeba się poorientować i coś wybrać, żeby się parę razy tam przejechać co by trasę poznać.
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
Cytat:
![]() I też śpię z poduszką między nogami, nic wtedy nie boli i mogę spać spokojnie |
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba iść jakiś make up trzasnąć, dawno się nie malowałam i znów ten sam problem będzie jak otworzę paletki
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Mystiquee skad ja to znam przy gabrsyi taaak wariowalam teraz staram sie spokojnie inaczej oszlaec mozna
zawsze mozna sobie cos wkrecic wymyslic po co ja sie nastawiam ze donosze i urodze i to jest podstawa
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam koleżankę, która rodziła na Karowej, ale nie była za bardzo zadowolona. Była tam tydzień. Oczywiście jakiś dramatów nie było, ale mnie zraziło to, z tym podziałem pacjentem. To był ten szpital o którym kiedyś pisałam, że mieli listę swoich opłaconych pacjentek nad którymi skakali i resztę, którą olewali. Być może w innych miejscach jest tak samo, ale do tamtego jakoś się zraziłam. |
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje kolezanki rodzily w roznych miejscach od Madalinskiego, przez Zelazna , Miedzylesie czy Nieklanska(czy jakos tak) i wszedzie tak bylo. Czesc z nich mialo oplacane polozne, jedna znajomego lekarza. Ogolnie opinie sa rozne o wszystkich szpitalach, zawsze zalezy na jakich ludzi sie trafi, czy akurat ktoras z poloznych nie bedzie miala okresu albo z mezem sie nie poklocila. A na Karowej lezalam na innym oddziale i bylo spoko, ale bardziej mi o sprzet chodzi,zeby mieli w razie czego wszystko pod reka,a nie dzidziusia gdzies odwozili. Pewnie na Kasprzaka tez maja skoro to Instytut Matki i Dziecka. A Ty tam chcesz?
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam,że w naszym szpitalu tak jest z ordynatorem (bo on ma również w naszym mieście swój gabinet prywatny) i jak przyjdzie jego prywatna pacjentka do szpitala to od razu jest lepiej traktowana, niż te, które chodza na nfz, czy do innych prywatnie. |
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
kochane, chyba nie jest mi pisane teraz nacieszyć się małżeństwem...
Najprawdopodobniej M wyleci do norwegii jeszcze przed końcem wakacji... Wróci na jakiś czas jak urodzę, a potem ściągnie i mnie tam. Możliwe, że moja siostra nam załatwi jakiś domek i pracę dla M, a ja za przylot razem z dzieckiem będę dostawała kasę i zasiłki na początek. Na pewno będzie łatwiej niż tu w Polsce... |
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro ma być Wam tam łatwiej na pewno dacie sobie radę Mój mąż też miał wyjechać do Szwecji tydzień po ślubie na dwa miesiące, ale na szczęście nie wypaliło. Nie wyobrażam sobie tego. Jeszcze, jakbym nie była w ciązy to co innego, może razem byśmy pojechali, a tak? Mam nadzieję, że jakoś damy sobie radę, tutaj w Polsce... Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-07-10 o 13:08 |
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
u mn8ie dzis ponad 30 stopni i ja umieram
mysti ja na poczatku ciazy mailam tez wizje pustego jaja, pozneij niebijacego serca itp itd teraz sie uspokoilam ale jak cos gdzies czytam to od razu sie zaczynam martwic ze to samo u mnie czy u maluszka..dlatego ja juz chce listopad zeby byl...i zeby bylo ok bylam w lumpku, kupilam śliniaczki kurteczke dżinsową , spioszek poza tym kupilam etz sobie bielizne na ślub bo jednak w jarocinie duzooo taniej niz w poznaniu
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
landi rozumie z etwoja siostra tam mieszka taaak
jak masz perspektywe lepszego zycia taamm to ja bym sie nie zastanawialam na pewno chwilowo bedzie ci ciezko samej ale dasz rade zwlaszcze ze pozniej bedziecie w 3
|
|
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam kochane,bo jeszcze trzeba ugotować coś a tu lada chwila i tż wróci.
Co do szkoły rodzenia to u nas w okolicy nie ma żadnej darmowej.Ta najbliżej mnie kosztuje 400 zł więc nawet nie będę się wybierać. Takie rzeczy powinny być darmowe ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anielka ! Pokaż zakupy !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-07-10 o 13:11 |
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy, musimy za wczasu wyrobić paszporty bo mi się za 2 tygodnie kończy ważność, a M wogóle nie ma. Może wypali, może nie. Ale aktualnie mamy kryzys bo M dostał wypłatę i jak się okazało bank mu zablokował konto bo jednej raty z ten cholerny kredyt nie zapłacił, i zostawili nam na koncie 22zł a moja siostra mieszka w norwegii od 5 lat, tutaj liczyła kasę czy ma kupić chleb czy serek dla dzieci.. a tam? co roku wakacje w chorwacji, piąte auto kupili, tu w Polsce są 2-3 razy do roku, mają własny dom w norwegii tuż przy morzu i chyba są szczęśliwi
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-07-10 o 13:12 |
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim przypadku nawet bym się nie zastanawiała nad wyjazdem z Polski.. Zobaczysz, że tam będzie Wam się lepiej żyło.. Mam wielu znajomych którzy za granicami naszego kraju są tak naprawdę szczęsliwi
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jeśli już dojdzie do tego wyjazdu M. to czas rozłąki szybko Wam zleci. O cholercia, niedobrze ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Moja koleżanka też przerwała studia na pierwszym roku, wyjechała z chłopakiem do Holandii najpierw na parę miesięcy, ale tak się przeciągnęło, że do teraz tam siedzą (to już trzeci rok leci). No i zarobili sobie tyle, że kupili sobie super auto, teraz kupili mieszkanie w Polsce, bez żadnego kredytu, bo mają zamiar wrócić. A tutaj w Polsce, kogo byłoby stać, żeby kupić mieszkanie za ponad 200 tys, po dwóch latach pracy?? |
||
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
landi wspolczuje problemow z finansami, u nas tez nie za dobrze ten slub nas wykanczamoja wyplata zbyt duza nie jest bo mi premie odeszly jak jestem na l4 a tż tez sie zadluzyl wiec kiszka troche no ale nic mamy nadz ze bedzie w koncu lepiej... \ moja przyjacolka zadzwonila ze mam jej powiedziec co chcemy dostac na slub i ja nie wiem..tez nie chce jej rzucic nie wiadomo jakiego pomyslu ..no kompletnie nie wiem Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-07-10 o 13:22 |
|
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku zastanawiałam się, czy nie wykupywać usługi położnej, ale to tak jakbym poszła do salonu np. orange i dopłacała, żeby pracownik mnie lepiej obsłużył. Przecież to i tak jego obowiązek. |
|
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu wyjdzie słońce Jeszcze troszeczkę i będziecie małżeństwem i chociaż Wam odejdą wydatki związane ze ślubem.
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje Wam Dziewczyny ciężkich sytuacji materialnych.. ja na szczęście (odpukac..) nie mogę narzekac.. zwłaszcza, ze mamy dwie państwowe pensje i mój mąż ma jeszcze drugą pracę..
Płacimy kredyt 1000 zł, ale jakoś sobie radzimy..
|
|
|
#4500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Noo taki ciepły brąz, z lekką poświatą ciemno-karmelową
Cytat:
Ja nie wiem kiedy mi 21 tygodni zleciało, a ciągle mam wrażenie, że to początek ciąży Cytat:
Cytat:
Ale już sie uspokoiłam i czuje, że małe też spokojniejsze, źle zadziałał na niego ten stres |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

dobrze, że nie jest gorąco. Jest w sam raz
a ile spotkań wchodzi w cenę?
Dobijają mnie te warszawskie ceny. Ale bardzo chcę iść, bo nie mam jak na razie lekarza tutaj z tego szpitala, to chcę chociaż położne poznać.

chyba się kości biodrowe już rozchodzą

Moje kolezanki rodzily w roznych miejscach od Madalinskiego, przez Zelazna , Miedzylesie czy Nieklanska(czy jakos tak) i wszedzie tak bylo. Czesc z nich mialo oplacane polozne, jedna znajomego lekarza. Ogolnie opinie sa rozne o wszystkich szpitalach, zawsze zalezy na jakich ludzi sie trafi, czy akurat ktoras z poloznych nie bedzie miala okresu albo z mezem sie nie poklocila. A na Karowej lezalam na innym oddziale i bylo spoko, ale bardziej mi o sprzet chodzi,zeby mieli w razie czego wszystko pod reka,a nie dzidziusia gdzies odwozili. Pewnie na Kasprzaka tez maja skoro to Instytut Matki i Dziecka. A Ty tam chcesz?