|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Inutil biedna, cały czas się martwisz o Julka. Ależ on śliczny jest
![]()
#1052 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
inutil, mogę sobie tylko wyobrazić jak przeżywasz alergię Julka, a do tego jeszcze inne zmartwienia. Siły dużo życzę i żeby problemy rozwiązały się nagle niespodziewanie
![]() Maga, a jak Maluszek, brzuszek rośnie? ![]() Ja mam teraz fazę na ciążę. Chcę być w niej już, tutaj, teraz, nie jechać na wakacje. A to przez szwagierkę, tak zazdroszczę jej tego stanu pełni szczęścia, że się już nie mogę doczekać. Chyba nie dam rady wytrzymać do jesieni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorek miałam brzuch jak w 20 tyg. Dzisiaj trochę lepiej, ale szybko mi rośnie, przynajmniej mi się tak wydaje
#1054 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() też jestem. ale po jakimś czasie. nie potrafię być nie grzeczna. parę lat temu zostałam w autobusie zaatakowana przez "ocieracza". I co ja najbardziej pyskata, sklęta, wredna w całej wsi powiedziałam? "No bez przesady"... teraz się śmieję, ale wtedy... ![]() ![]() ![]() Inutilku, dziękuję za kawkę ![]() ![]() ![]() ![]() Strasznie mi przykro jak czytam o "przygodach" z Julkiem. Trudno uwierzyć, że ma takie problemy jak się widzi takie promienne lico.... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
INUTIL! kochana jestes super mama, która martwi sie o swojego synka i chce dla niego jak najlepiej! A JUlinek widze usmiechniety mimo wszystko! zycze by szybko sie wszystko rozwiązało na plus!
a jaki to jest w 20 tc? ja dzis widziałam2 dziewczyny z brzuszkami i takie strasznie wystające miały. Moj chyba taki nie jest- choć wczoraj tz stwierdził:a;e masz brzucha!" |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hmm chyba to zalezy od szpitala, mojej znajomej bezproblemu zrobili, a nie bylo zadnego zagrozenia ani dla niej ani dla malucha...
![]() |
#1057 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() haha, ja mam to samo, niby pyskata i wygadana, a czasem po jakiejś stresowej sytuacji pluję sobie w brodę, że się bezsensownie odezwałam ![]() jak tam dietowanie? jak TŻ, dalej tak ładnie zrzuca wagę? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Nie umiem określić
![]() Kupiliśmy, ale to raczej auto do pracy, na naukę jazdy ![]() ![]() Jak wracaliśmy to już się nie zatrzymywaliśmy, tylko raz jak mnie policja zatrzymała ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1059 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz prawo się smucić z powodu utraty dziecka ... nie można nawet myśleć czy powiedzieć inaczej, jeśli ktoś Ci tak mówił to totalnie jest znieczulony ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gdybyś była z Krakowa to bym Ci namiar załatwiła na super lekarke od alergii u dzieci... ![]() A co do wagi to ja też mam doła... nie mam co na du..e włożyć a za 1,5 miesiąca wracam do pracy ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Jednak dla kobiety lepiej naturalnie rodzić a i cesarka to droższy interes dla szpitala więc raczej lekarze nie są skorzy robić na żądanie.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka ![]() Aniołek ![]() Daria ![]() Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-07-10 o 10:43 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przez trzy dni ryczałam, aż mój TŻ się wkurzał. Nadal boli. Z nikim nie mogę o tym pogadać, nie potrafię, w pracy nawet się nie przyznałam, nikt nic nie wie, tyko co jakiś czas mi dogadują, że może bym się w końcu zdecydowała na zaciążenie i wtedy wszystko we mnie ryczy... Niniejszym witam się z wami kobitki, może rozprawianie o waszych próbach i rezultatach poprawi mi nastrój, może coś się odmieni... Jedno mnie tyko martwi, już minął ponad miesiąc od # a ja nadal nie dostałam @, nawet mi się na owu nie zanosi (w tej rozpaczy nadal mierzę codziennie temperaturę i ciągle jest 36,4-36,5). To normalne? Ile można czekać na kolejną szansę? Z każdym dniem ogrania mnie coraz większa frustracja... pozdrawiam gorąco aga |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
Ja z kocurkiem też byłam w klubie mam zimowych... do was miałam dołączyć po wizycie która zaburzyła całe moje szczęście...
Kocurek tydzień po mnie.. po jej wiadomości ryczałam z mojego i jej bólu, a tydzień po niej Ty. ![]() Mam tak samo jak u kocurka.. każdy udaje że nic się nie stało a jak się smuce to pytanie "co się stalo" 2 dni po # takie pytanie?! Naprawde jestem twarda, ale nie aż tak.. Okres to mniej więcej po 4/6 tyg od # więc poczekaj cierpliwie... a że miałaś samoistne i nie miałaś zabiegu to chyba nie powinno być większych problemów z powrotem do starań..
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-10 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro ze poznajemy sie w takich okolicznosciach ![]() a jeśli chodzi o @ to ponoc do 6 tygoni po# powinna sie zjawić jak jej nie ma dłuzej to trzeba do lekarza! Z tego co rozumiem juz chcielibyście sie starac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | ||
Zakorzenienie
|
heh. moje dietowanie - jak zawsze. wszystkiego sobie odmawiam i waga stoi
![]() a chłop zacięty. teraz chudnie dużo wolniej, ale schodzi z wagi. do naszej gromady - 2 tyg. temu - dołączyła moja matka (-5 kg) i brat (-6 kg). Brat jest szalony. Kupił sobie wagę, która robi wszytskie możliwe pomiary, codziennie jeździ na rowerku stacjonarnym ok. 60 km, kłóci się z matką o każdy gram jedzenia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Już bliziutko! ![]() ![]() Cytat:
![]() spokojnie, każdy organizm jest inny. przed # miałaś regularne cykle? ile trwały?
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() jestem juz po lekarzach w koncu ![]() u gina wszystko ok, tylko załuje ze nie zrobił mi usg.. a u diabetologa okazalo sie, że hemoglobine glikolowa mam idealna 5.2. lekarz stwierdził, że jest swietna ![]() nie mam neta wiec nadrobie was innym razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo mi przykro że i ty trafiłaś do nas w takich okolicznoscich ![]() mam nadzieję że w śród nas znajdziesz wsparcie i choć w poczęści ukojenie w bólu... Jesli możesz napisz cos o sobie.
![]() |
#1066 |
Wtajemniczenie
|
Intuli slodziak z Twojego brzdaca jest
![]()
#1067 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bardzo się ciesze ze u was wszystko w porządku ![]()
![]() |
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Raczkowanie
|
Wiedziałam że mogę na was dziewczynki liczyć, ledwo się zameldowałam już tyle miłych słów
![]() Co do powrotu do starania - mój TŻ stwierdził, że im szybciej zaczniemy się starać tym większe szanse są na powodzenie, a że staranie wiąże się z przyjemnością to nic nie stoi na przeszkodzie. Tym bardziej, że starość-nie radość, ja mam już prawie 32 lata, a on prawie 40 :/ Dodatkowo w rodzinie mieliśmy przypadek, że w jednym miesiącu dziewczyna miała # z zabiegiem a zaraz okazuje się że w ciąży jest potwierdzonej (teraz zresztą ma już śliczną córeczkę). To opinia mojego TŻ. On nie martwi się cyklem, nie prowadzi kalendarzyka, nie mierzy temperatury, nie sprawdza śluzu (którego zresztą nie ma), wcześniej miałam cykle bardzo nieregularne, raz co 21 dni a raz co pół roku. Pech chce że chyba teraz znowu przyszła pora na pół roku przerwy, a ja się wykończę psychicznie... Ale po miesiącu milczenia muszę zacząć z kimś o tym gadać! Edytowane przez aganieszkab Czas edycji: 2012-07-10 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie: od owulki cały czas pobolewa mnie brzuch tak jak na @ nie jest to jakiś mocny ból ale takie ćmienie nigdy tak nie miałam nawet przed @ rzadko kiedy bolał mnie brzuch a teraz tak jest już od ponad tygodnia. Hymm dziwne to jakieś dla mnie bo do @ mam jeszcze tydzień.
Miała tak któras z Was ![]() Nie ma Alfy ale może któraś was coś mi podpowie. ![]()
#1071 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to jakies przeczucie w matce sie pojawia. Ja ryczałam kiedy Lunao nam to napisala...ale czułam, ze cos jest nie tak i u mnie! Cytat:
Moj mąż jest przy mnie.. Nie pozwoliłam Mu patrzec na USG kiedys serduszko nie biło, nie był w WC kiedy białe zawiniątko wpadło do kibelka a ja ze zlamanym sercem spusciłam wode...moje serce wtedy pekło!!! Dodatkowo krwawiłam jak z kranu..a za 13 dni mał być nasz wymarzony slub... Gdy serce małe bić przestaje, Wnet w sercu matki ból powstaje. Smutek ze złością wzajemnie się splata. Gdzie wiara, nadzieja - to wcale nie wraca . Łzy płyną bez przerwy, lecz żal nie mija. Pustka tam w środku tak strasznie przybija. Łzy wyschną niedługo i ból się rozejdzie z czasem Lecz pamięć zostanie niezmiennie na zawsze... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Agnieszko
![]() MIlo Cie poznac, choc przykro mi,ze akurat w takim miejscu jak watek AM.... Bardzo Ci wspolczuje,ze rowniez Ciebie to spotkalo.... Mam nadzieje,ze szybkie podjecie staran szybko zaowocuje u Ciebie i dobrze sie skonczy ![]()
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podziwiam cię dodatkowo, bo jakoś nie wyobrażam sobie tego ślubu Pamiętam jaka przejęta byłam podczas naszego ślubu, jakie szczęście i euforia, nie potrafię tego zderzyć z #... Edytowane przez aganieszkab Czas edycji: 2012-07-10 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
jak masz takie, to nic innego tylko: kierunek --> lekarz.
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o @ to uzbrój się w cierpliwość ![]() A jesteś pod opieką lekarza i badasz dlaczego tak jest z tymi cyklami?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Witam nowe Aniołkowe Mamy i smutno mi że musiałyście do Nas dołączyć ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja do dziś mowie TŻ że nie wiem jak mogłam przez to wszystko przejść. Jak to się stało że dałam rade? I kocurek też musiała się szybko otrzasnąć i mimo wszystko cieszyć panieńskim/ślubem ![]() I kochana i tak dopiero miesiąc czyli 4 tyg mineły od # wiec jeszcze 2 tyg spokojnie poczekaj bo to normalne ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-10 o 12:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Rozeznanie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.