|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
![]() tylko kilka dobrych latek starszą
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
idę z Niuńką na poziomki, nie piszcie za dużo :P
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro już wizyta, kurczę, ale mam stresa...
Ale z drugiej strony oczywiście nie mogę się już doczekać. |
|
|
|
#994 | |
|
Zadomowienie
|
dziekuje
Cytat:
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam prenatalne jutro ehhh już nerwicy dostaję... ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- co prawda, to prawda
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie ostatnio snilo ze robie zakupy w lumpku dla dziewczynki (pewnie ze tyle mysle ze to dziewczynka) i jak sie obudzilam to chcialam juz kupowac isc hehe chcialabym juz znac plec zeby kupowac, ale postaram sie moze jakies unisex albo potem oddam ktorejs z was jak zle kupie, powymieniamy sie
|
|
#997 |
|
Wtajemniczenie
|
Lenova współczuję
Też się dzisiaj wystraszyłam ale moja historia przy tym co opowiedziała Lenova to pikuś. Dzisiaj rano prawie zemdlałam w autobusie jak jechałam do pracy. Poczułam że mi słabo, zlał mnie gorący pot i poszłam do wyjścia ( 1 przystanek wczesniej niż miałam wysiadać). Jak na złość w autobusie nie było klimatyzacji i było dużo ludzi. Stoję pod tymi drzwiami i czekam aż się zatrzyma a tu mi mroczki przed oczami i nogi zaczeły drżeć. Jakaś Pani co tez chciała wyjść i stała za mną, złapała mnie za rękę i wyprowadziła z autobusu, posadziła na przystanku i kupiła mi w kiosku zimną wodę. Po minucie juz mi przeszło i czuję się już cały dzień dobrze ale...wystraszyłam się...a gdybym upadła i się uderzyła? A co do płci, ja mam od poczatku przeczucie na dziewczynkę i bardzo bym chciała. Imię już mam nawet: Lena. Mąż wie że bardzo bym chciała córeczkę i sobie żarty stroi że na usg z 11 tc "fajkę" widzi A poza tym w niedzielę mojemu bratu urodził się synek. Tak na marginesie...cudny jest!
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-07-10 o 14:21 |
|
|
|
#998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na usg genetycznym tez mnie brzuch bolał, tak cisnął lekarz. Bo bylam u innego lekarza genetyka. Dzis odebralam wyniki i sa ok test krwi dwa robil o tez sa ok wiec odetchnelam. Moja pierwsza wizyta termin porodu na 6 stycznia, II wizyta - 13 stycznia a teraz na III - 11 stycznia ![]() Bokeh sukienka śliczna ![]() Niech przyszły mąż zmieni koszulę na inną jeśli nie pasuje. Witam nowe Mamusie. Ja muszę zacząc pomału kupować, bo jak pisałam wyżej nic nie mam ![]() Będzie kupować nianię z monitorem oddechu?? Ja w pracy , dziwne ze nie mam zablokowanego wizazu wiec korzystam szybiutko. Ale i tak w tym kwartale miałam najwięcej wizyt od wszystkich doradców a bylam i na szkoleniach i 8 dni na zwolnieniu
|
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
helloł, melduję się że żyję
ale nadal mnie nie ma i nie bedzie jeszcze jakis czas ![]() Witam nowe mamusie!
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
poziomki łaaaaaaaaaaaaaaa, wieki nie jadłam a tak bym chciała
dziewczyny wiecie, ostatnio zerknęłam na wątek mamusie marcowo kwietniowe- szok,że to już następne idą za nami- wiecie co, jak one tam marudzą, że boli,że rzyga,że słabo,że spać,że srać hehehe śmiałam się do monitora a potem pomyślałam,że my też tak marudziłyśmy ![]() ja zaliczyłam stomatologa, jutro internista, cytologia ok, czekam na te dodatkowe badania jak toxo i w poniedziałek do gina |
|
|
|
#1002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
na szczęście byłam ze znajomą... Od tej pory usadzam dupsko i nic mnie nie obchodzi![]() BokehStrasznie Ci zazdroszczę tego całego zamieszania przy ślubie Moim zdaniem przy cywilnym ma się do wyboru tyle stylizacji... Ahhh jest tyle pięknych, niedrogich sukienek-jakoś nie podobają mi się kościelne bezy(szczególnie to, że się płaci za nie jak za złoto;/) Co do ubranek u mnie w Szczecinie nie ma wyprzedaży na niemowlęta Liczę, że zjawi się ktoś znajomy albo z rodziny z całym pakietem jak u Hope
|
||
|
|
|
#1003 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
http://www.51015kids.eu/media/photos...1/original.jpg Cytat:
Smoczki na butelki macie a butelki gdzie? ![]() Cytat:
I jakie naciąganie Ja płącę tyle samo za wizytę co za wizytę z usg. A na nfz... no cóż, ostatnio lekarka miała być o 15:30 a przyjechała o 17:30... Dziękuję bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oświadczy ci się na porodówce ![]() Zgapił, zgapił ![]() Cytat:
Cytat:
Nawet w 14 tygodniu
|
||||||||
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35211046]
oświadczy ci się na porodówce ![]() Nawet w 14 tygodniu [/QUOTE]no jasne, na porodówce albo lepiej - włosy mu ze łba powyrywam ooo bo ja tak gadam sobie do maleństwa. Ale wiecie co jeszcze... kilka razy, najczęściej już przed spaniem wydaje - nie wydaje mi się, tylko wyraźnie czuję - takie lekkie ruchy w podbrzuszu, jakby mi tam przefrunęło coś bynajmniej nie są to wędrówki pokarmowe myślicie, że to już dzidzia?
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam brzuch jak baba w 6 miesiącu ![]() ale fajnie bo dupa i nogi bez zmian,tylko ta piłka z przodu |
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kilka dni temu siedząc w pracy poczułam coś takiego dzwnego jakby mi motyl zatrzepotał skrzydełkami w brzuchu...ale nie chciałam się wygłupić ze już poczułam już dzidzię po poczytałam w inernecie że przy pierwszej ciązy to mało prawdopodobne i nic nie pisałam. I tylko raz to się zdarzyło.
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1009 |
|
Konto usunięte
|
Ale to jak najbardziej możliwe
|
|
|
|
#1010 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego suwaczka? hmm ja mam na innym tak samo wszystko, może to zależy od długości cyklu? tam się nie wpisywało? ;p bo ja miałam 31 dniowe cykle albo 30 jakoś tak;p Cytat:
ale chcemy sprzedać Cytat:
Cytat:
czuje że to dzidzia Cytat:
W ogóle jaki miałam straszny sen dziś... sniło mi się że poroniłam....
|
|
|
#1011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa też bym chciała tylko żeby w brzuszek poszło, mój największy problem to ramiona... jestem chuda ale te ramiona....wkurzają człowieka noo :[ mam nadzieje że jak moja siostra będę mieć piłe tylko zresztą, odżywiam się zdrowo, nie szamie słodyczy tylko coca cole sobie popijam czasem a i moje małe piersiątka zaczynają .. rosnąć
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze do tego polane bułeczką tartą ![]() tak Ci się śniło, bo za dużo myślisz, że coś się może stać - wiem coś o tym
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś kupiłam super stanik w h&m tylko szkoda,że nie mam bluzek z dużym dekoldem bo by do tego stanika pasowałby idealnie a wogóle to dziś tak ładnie wyglądam,że się w każdym lustrze przeglądam ![]() ten II trymestr naprawdę mi służy, wreszcie ![]() idę pozbierać wiśnie na kompot a wieczorem będę piec roladę biszkoptową z jagodamibo jutro mam urodzinki i pewnie rodzinka przyjedzie ![]() zaś imprezę dla znajomych robię dopiero w następny weekend- wrrrrr ja niepijące pewnie będę później zarzygańców do domu rozwozić
|
|
|
|
|
#1015 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś zrobiłam, tylko nie zabieliłam bo śmietana wyszła ![]() Cytat:
![]() Sukienka bardzo ładna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Była bym zapomniała, dziś zaczynamy drugi trymestr!
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-07-10 o 15:39 |
|||||||
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam jak dziś, w dniu kiedy urodził mi się mój syn śniła mi się biała trumienka i wogóle pogrzeb jakiegoś dziecka pamiętam,że ten sen mną wstrząsnął, później czytałam,że robiono jakieś badania i ok 90% świeżo upieczonych matek miały podobne sny- wynikało to właśnie z lęku o maleństwo, więc nie ma co się matwić
|
|
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html WTF!?! no bez jaj...
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-07-10 o 15:49 |
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cale szczescie, ze z dzieckiem juz wszystko ok.Co do zamartwiania sie to wiem cos o tym Mam nadzieje, ze jutrzejsze usg mnie chociaz troche uspokoi Jak wszystko bedzie ok to zaczniemy oglaszac swiatu radosna nowine bo jak narazie to z rodziny wiedza tylko mama i siostra
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu tak długo czekaliście?! szok, my od razu powiedzieliśmy jak tylko widać było pęcherzyk na usg
ale wtedy jeszcze nie słyszałam ani o pustych pęcherzykach, ani o samoistnych poronieniach...... coraz bliżej 17.....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

A poza tym w niedzielę mojemu bratu urodził się synek. Tak na marginesie...cudny jest!

jak u Hope
Ja płącę tyle samo za wizytę co za wizytę z usg. A na nfz... no cóż, ostatnio lekarka miała być o 15:30 a przyjechała o 17:30... Dziękuję bardzo ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nic nie mówię nic
i jeszcze do tego polane bułeczką tartą