|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
macie do polecenia jakis fajny sklep internetowy z ciuchami?? albo cos na allegro? zywcem nie mam jak isc na zakupy, a chcialam sobie cos kupic. mowie o ciuchach dla kobiet
takich mlodziezowych i na czasie co by sie troche odmłodzić na mnie tez za mala a w ciazy byla dobra do konca, to jakis ewenement jestandzya mnie dzis Borys spadl z przewijaka, takiego na lozeczko
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Dobrze,że nic się nie stało ![]() Mój Anteks robi się strasznie ruchliwy,z pleców na bok się przewraca w jedną i drugą stronę,w łóżeczku też miliony akrobacji... jeżeli jestem na dole,to jak zaśnie na kanapie zawsze przy nim siedzę. Obawiam się tak w ogóle,że mam bobo z ADHD ![]() tak w ogóle to chyba mam jakieś problemy z interpunkcją,bo wszędzie przecinki bym wsadzała Od miesiąca chodzę na siłownię,schudłam kilogram,ale wiem,że to dzięki ćwiczeniom. Cyce zmalały od kiedy nie karmię piersią i zauważyłam,że mój mąż traci zainteresowanie...Nie wiem,ale obawiam się,że coś jest w moim małżeństwie nie tak, na początku totalna kaszanka,potem się poprawiło,a teraz znowu lipa. Źle się to wszystko skończy coś czuję...
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Próbuję poprasować... Mały dopiero przed 14 zasnął. Próbowałam go zabawiać. Ciężka noc w ogóle była. W sumie spanie u mnie na klacie. Już wieczorem marudził znowu. Ja już nie miałam siły, więc mąż go wziął, pewny siebie zaczął :"chodź do tatusia..." itd. A wtedy dopiero młody ryknął. I szybciutko wrócił do mnie. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Ja od dwóch tygodni już nie chudnę... Teraz będę musiała się poodchudzać.
|
|
|
|
#3934 |
|
Zadomowienie
|
Antka też przed gośćmi robi bardzo dobre wrażenie, wszyscy się zachwycają jaka ona grzeczna, na co my narzekamy
a jak goście sobie pójdą lub wrócimy z małą do domu to jest masakra... ma Tośka charakterek i też cały czas macha rękami i nóżkami jakoś tak szybko i nerwowo ... i ja muszę kupić sobie jakieś ubrania, bo to co sprzed ciąży za małe chociaż waga ta sama mówię w szczególności o dolnych częściach garderoby ... miałam nadzieję, że jak będę karmić piersią to kg szybko polecą w dół - nie tylko te ciążowe ale widać nie ma tak łatwo hehezjadłam 2 kanapki z dżemem jabłkowym - PYCHA!!! a mam ochotę na więcej i więcej... idę obrać ziemniaki póki młoda śpi |
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrowienia od Olka
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zaczelam tyc zawsze to troche ruchu. ehh te problemy zwiazkowe idzie sie pochlastać. |
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się muszę dogrzebać do swoich ubrań. Mąż gdzieś pochował i jestem raptem z kilkoma rzeczami... Cytat:
|
||
|
|
|
#3942 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi od 12, a mnie zaraz prawy cycek eksploduje bo karmiłam nim o 4 rano...
![]() Zdążyłam odkurzyć, umyć podłogę, wypolerować, zrobić 3 prania, zmienić pościel, rozpakować zmywarkę, ogarnąć kuchnię i sypialnię... a ten nadal śpi. No powinnam go obudzić ale Maciek nie lubi jak się go budzi. Niech śpi ![]() Zjadłam makaron z jagodami i jogurtem greckim, pycha! Cytat:
Powodzenia ![]() Cytat:
Niech pcha![]() Znowu jesteś panienką ![]() Cytat:
jak najbardziej młodzieżowe. ![]() Cytat:
No bo kto to widział żeby dziecko nieruchomo leżało, musi ćwiczyć ![]() Cytat:
![]() Kawał chłopa już Fajny ![]() Dasti, on leży na czymś miękkim w łóżeczku? To jest rozłożony rożek czy coś takiego miękkiego? Raczej nie powinno się dziecka kłaść na niczym miękkim, bo jeśli się obróci na brzuch (a to juz ten czas, że dzieciaki będą się obracały, świadomie lub nie), to może mieć problem... Dziecko powinno leżeć tylko na twardym materacyku. Przewijak nie ma takich kołeczków zabezpieczających? U nas nie ma możliwości żeby się przesunął.
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
która mi dziecko podmieniła?
przyznać się ![]() śpi już od 13...nie wierzę... ja wszystko co chciałam zrobić, zrobiłam, nawet stertę ubranek ( która zalegała już chyba od tygodnia) wyprasowałam, obiad naszykowałam, pranie zrobione, matko kochana co się dzieje teraz szukam kartki z nr tel " do cateringu" , kurde gdzie ja to wsadziłam znając życie schowałam pewnie tak, żeby nie zgubić a teraz sama nie mogę znaleźć |
|
|
|
#3944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i waży 4440 g, ładnie przybiera, sliczne fałdki jej sie robią. |
|
|
|
|
#3946 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja Hania też jest bardzo aktywna tzn. w chwili "paniki", czyli darcia, macha intensywnie nóżkami i rączkami. W tej książce "język niemowląt" jest napisane, że takie małe dziecko jeszcze nie wie, że to są jego rączki i nóżki tzn. nie koordynuje ich ruchów. Takie machanie często nakręca dziecko jeszcze bardziej i nie potrafi się przez to uspokoić Tylko co zrobić, żeby nie machało??? Hania jest darciuch i chyba zmienię zdanie, że jest Aniołkiem W sekundzie potrafi tak rozedrzeć buziaka, że uszy więdną. I to zazwyczaj nie wiadomo o co Pojedzona, przewinięta, dopiero co wstała więc wypoczęta, a ryk nie z tej ziemi. I przytulam, i noszę, i śpiewam...nic Na dodatek, nauczyłam Hanię spać w łóżku i teraz nie chce za chiny ludowe zasnąć w kołysce A było tak pięknie. Każda noc przespana w kołysce bez szemrania. To se baba narobiła kłopotu i teraz ma za swoje Mam nadzieję, że jeszcze uda mi się Ją odzwyczaić od wyrka i wprowadzić z powrotem do kołyski. Dasti, Olo fajoski Zazdroszczę Wam tego udzielania się na fb Nie boicie się, że kret jest wśród Was i znowu coś namiesza? Ja cały czas mam wątpliwości...chociaż chciałabym do Was dołączyć ![]() Czy Wasze Dzieciaki mają jeszcze czkawkę??? Moja Hania ma już dzisiaj trzeci raz Widzę, że zaczyna Ją to wkurzać. W ogóle to dzisiaj jest jakiś dzień cyca, czy co? Hania nie potrafi nawet 2h wytrzymać bez dojenia. Później wisi z 8 minut i po wszystkim ![]() Kiedyś pisałam, że moje Dziecko jest nie odbijające i nie ulewające...pomyliłam się
|
||||
|
|
|
#3947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kładę coś gdzieś z myślą "o, tu na pewno tego nie zgubię" i potem szukam miesiącami, poezja, robię to sobie od dziecka
|
|
|
|
|
#3949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze bobas spi dalej ![]() Gabi jak zapakujesz w otulaczki to nie bedzie machac raczkami , tak jest napisane w ksiazce, zeby do 6tego tygodnia zawijac, nawet w pieluche. moj Borys niestety nie znosi zawijania ani przykrywania od samego poczatku co do fb - poblokuj sobie wszystkie info i dodaj tylko jedna osobe do kontaktow ktora to zaprosi cie do grupy - czyli andzye reszta nie bedzie miec wgladu w profil, tyle tylko ze beda znac imie i nazwisko
|
||
|
|
|
#3950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja jestem dzisiaj leń i prawie nic nie sprzątnełam,pomyłam gary i ręcznie wyprałam Szymonowe ciuchy,nawet obiad mama mi przyniosła Posprzątam porządnie w piątek przed przyjazdem M żeby nie gadał że nic nie robie
|
|
|
|
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
fajna posciel jest w Lidlu od dzisiaj, po 65 zl, już sie zaopatrzyłam w 4 komplety hahaha. jakby ktoras chciala to niech sobie podskoczy.
|
|
|
|
#3952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
claudik super ze torbiele sie wchlonely! napisz prosze cos wiecej o tym. ja zauwazylam ze marta ma po jednej stronie splaszczona glowke a po drugiej nie. wczesniej tak nie bylo. patrzy wkolko w prawa strone i do tej pory nie probowalam tego zmieniac. spi tez z glowka przekrecena na prawa strone... kto was skierowal na to badanie? czy to przez ksztalt glowki? to moze byc grozne? |
|
|
|
|
#3953 |
|
Rozeznanie
|
jestem w szoku, kupiłam sobie w końcu porządny stanik rozmiar H
a myślałam, że mam D http://www.intymna.pl/p31,150,0,12,1...iustonosz-soft
|
|
|
|
#3954 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
|
#3955 |
|
Zadomowienie
|
bobas obudził się o tej godz co napisałaś posta
![]() zważyłam Antosię w bodach bez pampka przed karmieniem i po różnica była 70g tyle wyciągnęła w ciągu 25 min, karmię co 2 godz, czy to jej wystarczy? w ubiegłą środę w przychodni ważyła ( w kaftaniku i czystym pampku) 3910g, dzisiaj na golaska ważyła 3970g tyle że na innej wadze ( teściowa pożyczyła od znajomych z babyono) trochę chyba przybrała ale ile naprawdę? a przed karmieniem ważyła równe 4000g a po 4070g acha a w czasie wazenia 'po' zalała wagę ![]() w ogóle zauważyłam, że moje mleko zrobiło się ostatnio jakieś "ciągnące" |
|
|
|
#3956 |
|
Wtajemniczenie
|
Clauudik - super, że się wchłonęły!!
już się nie musisz martwić![]() Anulka - a jak Filipek się czuje? lepiej, czy dalej męczy go gorączka?
|
#3957 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi mleko chyba nie leci (nie wiem bo mam wkładki laktacyjne ) ale na dźwięk płaczu czuję mrowienie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3958 |
|
Wtajemniczenie
|
Po egzaminie praktycznym, zdałam na piąteczkę
jeszcze obrona i konieec!
|
|
|
|
#3959 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
już wyrasta z gondoli???!!! OMG kiedy to zleciało??? |
||
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
millena mam x klanera xa
![]() anulka no moj wlasnie nie wiem ile ma cm ale ciuchy 68 juz przymale;/ ok bede wozila poki bedzie sie miescil ![]() Efijy no ja nie karmie cycuchem juz dlugo, takze pewnie niebawem dostane ![]() andzya 3mam kciuki zeby Wam sie ulozylo, wiem co czujesz, bylismy w irl 2 lata i gdyby nie nabory do strrazy nie wrocilibysmy, tutaj taka lipa z praca ze nie wieml;/ i tak tam z 1 pensji nam bylo lepiej niz tu z 2;/ moniczka w foleliku uzywam wkladki... mam ogolnie duzy ten fotelik w porownaniu np z maxi cosi olekkkk duzy chlopak )ide wziasc prysznic bo cala sie kleje taka duchota
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

takich mlodziezowych i na czasie co by sie troche odmłodzić 

Teraz będę musiała się poodchudzać.
a jak goście sobie pójdą lub wrócimy z małą do domu to jest masakra... ma Tośka charakterek
PYCHA!!! 

Niech śpi 

Pojedzona, przewinięta, dopiero co wstała więc wypoczęta, a ryk nie z tej ziemi. I przytulam, i noszę, i śpiewam...nic
Nie boicie się, że kret jest wśród Was i znowu coś namiesza? Ja cały czas mam wątpliwości...chociaż chciałabym do Was dołączyć