Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 13:58   #3931
_millena
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

macie do polecenia jakis fajny sklep internetowy z ciuchami?? albo cos na allegro? zywcem nie mam jak isc na zakupy, a chcialam sobie cos kupic. mowie o ciuchach dla kobiet takich mlodziezowych i na czasie co by sie troche odmłodzić

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

obrączka nadal na mnie za ciasna, chyba już nigdy jej nie założę
na mnie tez za mala a w ciazy byla dobra do konca, to jakis ewenement jest

andzya mnie dzis Borys spadl z przewijaka, takiego na lozeczko normalnie przewijak sie zsunal od strony glowki , do srodka lozeczka.. dobrze ze bylam obok , chociaz nie zostawiam go, ale czasem sie schylam po pieluche np. , bo go zlapalam, tak to by polecial na glowe

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:08   #3932
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
andzya mnie dzis Borys spadl z przewijaka, takiego na lozeczko normalnie przewijak sie zsunal od strony glowki , do srodka lozeczka.. dobrze ze bylam obok , chociaz nie zostawiam go, ale czasem sie schylam po pieluche np. , bo go zlapalam, tak to by polecial na glowe

Dobrze,że nic się nie stało

Mój Anteks robi się strasznie ruchliwy,z pleców na bok się przewraca w jedną i drugą stronę,w łóżeczku też miliony akrobacji... jeżeli jestem na dole,to jak zaśnie na kanapie zawsze przy nim siedzę. Obawiam się tak w ogóle,że mam bobo z ADHD nie potrafi uleżeć spokojnie nawet przez 5 sekund,ciągle się rusza,macha rękami i nogami - wersja hard

tak w ogóle to chyba mam jakieś problemy z interpunkcją,bo wszędzie przecinki bym wsadzała

Od miesiąca chodzę na siłownię,schudłam kilogram,ale wiem,że to dzięki ćwiczeniom. Cyce zmalały od kiedy nie karmię piersią i zauważyłam,że mój mąż traci zainteresowanie...Nie wiem,ale obawiam się,że coś jest w moim małżeństwie nie tak, na początku totalna kaszanka,potem się poprawiło,a teraz znowu lipa. Źle się to wszystko skończy coś czuję...
Stary 2012-07-10, 14:20   #3933
Tacca
Zakorzenienie

Witam!
Próbuję poprasować... Mały dopiero przed 14 zasnął. Próbowałam go zabawiać.

Ciężka noc w ogóle była. W sumie spanie u mnie na klacie. Już wieczorem marudził znowu. Ja już nie miałam siły, więc mąż go wziął, pewny siebie zaczął :"chodź do tatusia..." itd. A wtedy dopiero młody ryknął. I szybciutko wrócił do mnie.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Ja od dwóch tygodni już nie chudnę... Teraz będę musiała się poodchudzać.
Stary 2012-07-10, 14:25   #3934
begie13
Zadomowienie

Antka też przed gośćmi robi bardzo dobre wrażenie, wszyscy się zachwycają jaka ona grzeczna, na co my narzekamy a jak goście sobie pójdą lub wrócimy z małą do domu to jest masakra... ma Tośka charakterek
i też cały czas macha rękami i nóżkami jakoś tak szybko i nerwowo ...

i ja muszę kupić sobie jakieś ubrania, bo to co sprzed ciąży za małe chociaż waga ta sama mówię w szczególności o dolnych częściach garderoby ...
miałam nadzieję, że jak będę karmić piersią to kg szybko polecą w dół - nie tylko te ciążowe ale widać nie ma tak łatwo hehe

zjadłam 2 kanapki z dżemem jabłkowym - PYCHA!!!
a mam ochotę na więcej i więcej...

idę obrać ziemniaki póki młoda śpi

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:30   #3935
Dasti80
Zakorzenienie

Pozdrowienia od Olka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02086.jpg (97,4 KB, 73 załadowań)

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:32   #3936
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Pozdrowienia od Olka
foto znane i lubiane
Stary 2012-07-10, 14:38   #3937
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Pozdrowienia od Olka
cześć Oluś

Wanda
Stary 2012-07-10, 14:41   #3938
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
foto znane i lubiane
:d

Stary 2012-07-10, 14:42   #3939
_millena
Zadomowienie

Cytat:

Mój Anteks robi się strasznie ruchliwy,z pleców na bok się przewraca w jedną i drugą stronę,w łóżeczku też miliony akrobacji... jeżeli jestem na dole,to jak zaśnie na kanapie zawsze przy nim siedzę. Obawiam się tak w ogóle,że mam bobo z ADHD nie potrafi uleżeć spokojnie nawet przez 5 sekund,ciągle się rusza,macha rękami i nogami - wersja hard

tak w ogóle to chyba mam jakieś problemy z interpunkcją,bo wszędzie przecinki bym wsadzała

Od miesiąca chodzę na siłownię,schudłam kilogram,ale wiem,że to dzięki ćwiczeniom. Cyce zmalały od kiedy nie karmię piersią i zauważyłam,że mój mąż traci zainteresowanie...Nie wiem,ale obawiam się,że coś jest w moim małżeństwie nie tak, na początku totalna kaszanka,potem się poprawiło,a teraz znowu lipa. Źle się to wszystko skończy coś czuję...
przewijak spadł bo sie mlody krecił jak g.owno w przeręblu i podciagał sie nozkami do gory, tzn odpychał w zasadzie. i przez to odpychanie przewijak tez sie przesunał , trzeba uważać, nauczka na przyszłość.

ja zaczelam tyc chyba dlatego ze u rodzicow sie nie ruszam jakos bardzo, raczej przebywamy w obrebie ogrodu. w krakowie przemierzałam dłuższe trasy i szybko chudłam. chyba musze zaczac wyrywac chwasty w tym ogrodku zawsze to troche ruchu.

ehh te problemy zwiazkowe
idzie sie pochlastać.

Stary 2012-07-10, 14:44   #3940
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
no oby

Moje bobisito ma silną potrzebę pakowania rąk do buzi i mimo smoczka usilnie to robi.Teraz strasznie płakał więc położyłam go na brzuszku - właśnie widziałam,że o tym pisałyscie - moje dziecko uwielbia spać na brzuchu w ciągu dnia! od razu się uspokaja. A wieczorem od razu zasypia jak się go położy na boku.
No,ale do meritum,położyłam go na brzuchu,chwilę postękał,wracam z kawą,a on z kciukiem w buzi! co to za motyw w ogóle...
Jestem w szoku jak szybko takie małe dzieci rozwijają się i codziennie czymś nowym zaskakują

Stary 2012-07-10, 15:36   #3941
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Antka też przed gośćmi robi bardzo dobre wrażenie, wszyscy się zachwycają jaka ona grzeczna, na co my narzekamy a jak goście sobie pójdą lub wrócimy z małą do domu to jest masakra... ma Tośka charakterek
i też cały czas macha rękami i nóżkami jakoś tak szybko i nerwowo ...

i ja muszę kupić sobie jakieś ubrania, bo to co sprzed ciąży za małe chociaż waga ta sama mówię w szczególności o dolnych częściach garderoby ...
miałam nadzieję, że jak będę karmić piersią to kg szybko polecą w dół - nie tylko te ciążowe ale widać nie ma tak łatwo hehe
Skąd ja to znam...

Ja się muszę dogrzebać do swoich ubrań. Mąż gdzieś pochował i jestem raptem z kilkoma rzeczami...
Cytat:
Pozdrowienia od Olka
Buziaki!
Cytat:
przewijak spadł bo sie mlody krecił jak g.owno w przeręblu i podciagał sie nozkami do gory, tzn odpychał w zasadzie. i przez to odpychanie przewijak tez sie przesunał , trzeba uważać, nauczka na przyszłość.

ja zaczelam tyc chyba dlatego ze u rodzicow sie nie ruszam jakos bardzo, raczej przebywamy w obrebie ogrodu. w krakowie przemierzałam dłuższe trasy i szybko chudłam. chyba musze zaczac wyrywac chwasty w tym ogrodku zawsze to troche ruchu.

ehh te problemy zwiazkowe
idzie sie pochlastać.
Na mnie też ogródek czeka, ale przy obecnym zachowaniu Piotrka marnie widzę wszelką aktywność...
Stary 2012-07-10, 15:48   #3942
_agata
Zakorzenienie

Moje dziecko śpi od 12, a mnie zaraz prawy cycek eksploduje bo karmiłam nim o 4 rano...
Zdążyłam odkurzyć, umyć podłogę, wypolerować, zrobić 3 prania, zmienić pościel, rozpakować zmywarkę, ogarnąć kuchnię i sypialnię... a ten nadal śpi. No powinnam go obudzić ale Maciek nie lubi jak się go budzi. Niech śpi

Zjadłam makaron z jagodami i jogurtem greckim, pycha!

Cytat:
to czekam na relacje
co do moczu - ja musze mu zrobic przesiewowe, czyli musze złapac sterylnie do jalowego pojemniczka srodkowy strumien moczu
woreczek stosuje sie do ogolnego badania i juz to robilismy kiedys
Już doczytałam Powodzenia

Cytat:
no oby

Moje bobisito ma silną potrzebę pakowania rąk do buzi i mimo smoczka usilnie to robi.Teraz strasznie płakał więc położyłam go na brzuszku - właśnie widziałam,że o tym pisałyscie - moje dziecko uwielbia spać na brzuchu w ciągu dnia! od razu się uspokaja. A wieczorem od razu zasypia jak się go położy na boku.
No,ale do meritum,położyłam go na brzuchu,chwilę postękał,wracam z kawą,a on z kciukiem w buzi! co to za motyw w ogóle...
andzya, ale to normalne u dzieci w tym wieku, nie ma co z tym walczyć. Będzie pchał do buzi rączki, pieluszkę, zabawki... tak się dziecko zachowuje na tym etapie rozwoju. Poznaje swoje ciało, jest świadome, że to jego rączki, to musi ich spróbować Niech pcha

Cytat:

obrączka nadal na mnie za ciasna, chyba już nigdy jej nie założę
Znowu jesteś panienką

Cytat:
macie do polecenia jakis fajny sklep internetowy z ciuchami?? albo cos na allegro? zywcem nie mam jak isc na zakupy, a chcialam sobie cos kupic. mowie o ciuchach dla kobiet takich mlodziezowych i na czasie co by sie troche odmłodzić
Może Butik jak najbardziej młodzieżowe.

Cytat:

Spokojnie z tym ADHD. Maciek też nie uleży spokojnie jak nei śpi, a nawet czasami przez sen wierzga jak koń na westernie No bo kto to widział żeby dziecko nieruchomo leżało, musi ćwiczyć

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Witam!
Próbuję poprasować... Mały dopiero przed 14 zasnął. Próbowałam go zabawiać.

Ciężka noc w ogóle była. W sumie spanie u mnie na klacie. Już wieczorem marudził znowu. Ja już nie miałam siły, więc mąż go wziął, pewny siebie zaczął :"chodź do tatusia..." itd. A wtedy dopiero młody ryknął. I szybciutko wrócił do mnie.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Ja od dwóch tygodni już nie chudnę... Teraz będę musiała się poodchudzać.
Moim zdaniem to niedobrze, że mąż się poddaje jak dziecko płacze. On też powinien umieć go uspokajać, bo inaczej dziecko nauczy się uspokajać tylko przy Tobie, a to nie wróży dobrze

Cytat:
Pozdrowienia od Olka
Kawał chłopa już Fajny

Dasti, on leży na czymś miękkim w łóżeczku? To jest rozłożony rożek czy coś takiego miękkiego?
Raczej nie powinno się dziecka kłaść na niczym miękkim, bo jeśli się obróci na brzuch (a to juz ten czas, że dzieciaki będą się obracały, świadomie lub nie), to może mieć problem... Dziecko powinno leżeć tylko na twardym materacyku.

Cytat:
Przewijak nie ma takich kołeczków zabezpieczających? U nas nie ma możliwości żeby się przesunął.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:49   #3943
begie13
Zadomowienie

która mi dziecko podmieniła? przyznać się
śpi już od 13...nie wierzę... ja wszystko co chciałam zrobić, zrobiłam, nawet stertę ubranek ( która zalegała już chyba od tygodnia) wyprasowałam, obiad naszykowałam, pranie zrobione, matko kochana co się dzieje

teraz szukam kartki z nr tel " do cateringu" , kurde gdzie ja to wsadziłam znając życie schowałam pewnie tak, żeby nie zgubić a teraz sama nie mogę znaleźć

Wanda
Stary 2012-07-10, 15:50   #3944
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Od dwóch dni daję inne mleko bo Olek robi kupę raz dziennie mocno stękając, niby kupa nie jest twarda i wygląda prawidłowo, ale jestem ciekawa czy to wina mleka czy taka już jego uroda
niedawno kupiłam ręcznik http://motherhood.pl/produkt/recznik.html
polecam jest świetny

Super fajny sklep

Też czekam na pierwszą @
Szkoda że nici z wyjazdu
Ja też lekko odciągam żeby wyczyścić to co się tam zbiera

Kilka razy zostawiłam małego na kilka godzin pod opieką męża lub mamy i też nie dzwoniłam, delektowałam się chwilą spokoju

Biedny
dasti u mnei tak jest z tymi kupami. Jakie mleko stosujesz i na jakie przeszłaś??
Stary 2012-07-10, 15:54   #3945
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Taki system działa w nocy, a ok 6-7rano już nie chce spać, nawet zabieranie jej do naszego łożka rzadko skutkuje. A mnie o tej godz chce się spać bardziej niż w nocy
Maja tez tak ma, to najgorszy moment w ciagu doby.

No i waży 4440 g, ładnie przybiera, sliczne fałdki jej sie robią.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:54   #3946
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Mam nowe wieści od izotropii:
"Byłam na porodówce bo po baloniku miałam rozwarcie na 5 palców, ale bez skurczy i bóli to wróciłam na oddział. Jutro mam dostać kroplówkę i w ostateczności cc."

Ale ją wymęczą. Ja się nie znam, ale jak już miała takie rozwarcie to już mogli jej tą kroplówkę podać...

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Pozdrowiłam izotropię od Was.

Odpisała mi tak:
"Mnie jak nie ruszy w nocy to o 7 jestem na porodówce. Straszny jest ten koniec ale jutro mnie rozpakują. Miło mieć wsparcie. Dzięki. Pozdrawiam"

Cytat:
hej dziewczyny
Czytam Was,ale jakoś nie mam zbytnio czasu i natchnienia na pisanie. U mnie z mężem też różnie...
Pisałam Wam,że podjęliśmy decyzję o emigracji? Jest to jedyna,racjonalna rzecz jaką możemy zrobić, nie daję rady już mieszkając z rodzicami,o wszystko są komentarze, rady i krytyka. Ostatnio koleżanka zaprosiła mnie na drinka, umyłam Antosia,położyłam i zostawiłam mężowi. Powiedziałam,że postaram się wrócić do 24,a jeśli nie,to mąż miał Małego nakarmić. A to moja mama z gębą,że się urywam,że dziecko jest przecież,że ciągle gdzieś latam,a tu siłownia a tu coś tam. NO ja pierdylę Przecież zostawiam Antosia w najlepszych rękach jakich mogę, mąż nie miał NIC przeciwko,żebym wyszła i posiedziała u znajomej...A jednak ze stresu przed matką zwinęłam się przed 24,żeby nie był gadania Wymiękam, mąż był na rozmowie o pracę,dwa etapy za nim i cisza... Jedyną opcją dla nas jest szybki spier.dol z tego kraju,bo bez tego jesteśmy w czarnej
I jeszcze faje znowu zaczęłam jarać. Po prostu uroczo.

Cytat:
Ja już nie karmię ponad miesiąc a @ jeszcze nie przyszła
Olo waży 6.2kg i jeszcze korzystam z wkładki ale też nie wiem kiedy ją wyciągnąć
Jak Twój Olo już tyle waży, to jak On się mieści w ten ręcznik, który kupiłaś? On jest długi chyba na sześćdziesiąt kilka cm
Cytat:
no oby

To dobrze, że dziecko pakuje ręce do buzi Przynajmniej na tym etapie rozwoju. To oznaka, że potrafi się sam uspakajać. Tak gdzieś czytałam

Moja Hania też jest bardzo aktywna tzn. w chwili "paniki", czyli darcia, macha intensywnie nóżkami i rączkami. W tej książce "język niemowląt" jest napisane, że takie małe dziecko jeszcze nie wie, że to są jego rączki i nóżki tzn. nie koordynuje ich ruchów. Takie machanie często nakręca dziecko jeszcze bardziej i nie potrafi się przez to uspokoić Tylko co zrobić, żeby nie machało???

Hania jest darciuch i chyba zmienię zdanie, że jest Aniołkiem W sekundzie potrafi tak rozedrzeć buziaka, że uszy więdną. I to zazwyczaj nie wiadomo o co Pojedzona, przewinięta, dopiero co wstała więc wypoczęta, a ryk nie z tej ziemi. I przytulam, i noszę, i śpiewam...nic

Na dodatek, nauczyłam Hanię spać w łóżku i teraz nie chce za chiny ludowe zasnąć w kołysce A było tak pięknie. Każda noc przespana w kołysce bez szemrania. To se baba narobiła kłopotu i teraz ma za swoje Narzekam na P, że nauczył Hanię noszenia na rękach, a sama nie jestem lepsza Mam nadzieję, że jeszcze uda mi się Ją odzwyczaić od wyrka i wprowadzić z powrotem do kołyski.

Dasti, Olo fajoski Zamawiałąś w końcu ten termometr za punkty? Ja zamówiłam, ale jeszcze nie przyszedł.

Zazdroszczę Wam tego udzielania się na fb Nie boicie się, że kret jest wśród Was i znowu coś namiesza? Ja cały czas mam wątpliwości...chociaż chciałabym do Was dołączyć

Czy Wasze Dzieciaki mają jeszcze czkawkę??? Moja Hania ma już dzisiaj trzeci raz Widzę, że zaczyna Ją to wkurzać. W ogóle to dzisiaj jest jakiś dzień cyca, czy co? Hania nie potrafi nawet 2h wytrzymać bez dojenia. Później wisi z 8 minut i po wszystkim

Kiedyś pisałam, że moje Dziecko jest nie odbijające i nie ulewające...pomyliłam się
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:56   #3947
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Moje dziecko śpi od 12, a mnie zaraz prawy cycek eksploduje bo karmiłam nim o 4 rano...
Zdążyłam odkurzyć, umyć podłogę, wypolerować, zrobić 3 prania, zmienić pościel, rozpakować zmywarkę, ogarnąć kuchnię i sypialnię... a ten nadal śpi. No powinnam go obudzić ale Maciek nie lubi jak się go budzi. Niech śpi

Nie budź
moja jak śpi to jest cud, przerywać jej sen? o nieeee...to byłby straszny błąd

Znowu jesteś panienką

a mogę iść na dyskę ?
kurde ale mój mąż też kawaler

Przewijak nie ma takich kołeczków zabezpieczających? U nas nie ma możliwości żeby się przesunął.
no właśnie przecież te kołeczki są... przynajmniej u mnie, aż sprawdziłam, czy by się tak nie przesunął... nie da rady

Wanda
Stary 2012-07-10, 15:57   #3948
fonn
Rozeznanie

Cytat:
teraz szukam kartki z nr tel " do cateringu" , kurde gdzie ja to wsadziłam znając życie schowałam pewnie tak, żeby nie zgubić a teraz sama nie mogę znaleźć
Regularnie robię sobie takie "ułatwienia"
Kładę coś gdzieś z myślą "o, tu na pewno tego nie zgubię" i potem szukam miesiącami, poezja, robię to sobie od dziecka
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 16:08   #3949
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
ma ale u mnie one sa od wewnatrz lozeczka i jeden nie wchodzi do konca :/ mam juz pocharatana cala rame lozeczka bo sie ociera dziad jeden, a Borys tak wierzgał, ze wywierzgał/...

Cytat:
haha mam to samo zawsze
mam nadzieje ze bobas spi dalej

Gabi jak zapakujesz w otulaczki to nie bedzie machac raczkami , tak jest napisane w ksiazce, zeby do 6tego tygodnia zawijac, nawet w pieluche. moj Borys niestety nie znosi zawijania ani przykrywania od samego poczatku
co do fb - poblokuj sobie wszystkie info i dodaj tylko jedna osobe do kontaktow ktora to zaprosi cie do grupy - czyli andzye reszta nie bedzie miec wgladu w profil, tyle tylko ze beda znac imie i nazwisko

Stary 2012-07-10, 16:24   #3950
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
która mi dziecko podmieniła? przyznać się
śpi już od 13...nie wierzę... ja wszystko co chciałam zrobić, zrobiłam, nawet stertę ubranek ( która zalegała już chyba od tygodnia) wyprasowałam, obiad naszykowałam, pranie zrobione, matko kochana co się dzieje

Mój Szymon też jakiś dzisiaj spiący,spał od 12 do 14,20 to u niego sukces i teraz znowu poszedł w kimę.

Ale ja jestem dzisiaj leń i prawie nic nie sprzątnełam,pomyłam gary i ręcznie wyprałam Szymonowe ciuchy,nawet obiad mama mi przyniosła Posprzątam porządnie w piątek przed przyjazdem M żeby nie gadał że nic nie robie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 16:25   #3951
_millena
Zadomowienie

fajna posciel jest w Lidlu od dzisiaj, po 65 zl, już sie zaopatrzyłam w 4 komplety hahaha. jakby ktoras chciala to niech sobie podskoczy.

Stary 2012-07-10, 16:50   #3952
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
My po usg glowki, torbiele sie wchlonely ale musze go pilnowac bo caly czas przekreca lepek na lewa strone i ma lekko splaszczony.

claudik super ze torbiele sie wchlonely!
napisz prosze cos wiecej o tym. ja zauwazylam ze marta ma po jednej stronie splaszczona glowke a po drugiej nie. wczesniej tak nie bylo. patrzy wkolko w prawa strone i do tej pory nie probowalam tego zmieniac. spi tez z glowka przekrecena na prawa strone...
kto was skierowal na to badanie? czy to przez ksztalt glowki? to moze byc grozne?
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 16:59   #3953
blueelektron
Rozeznanie

jestem w szoku, kupiłam sobie w końcu porządny stanik rozmiar H a myślałam, że mam D http://www.intymna.pl/p31,150,0,12,1...iustonosz-soft
Stary 2012-07-10, 17:10   #3954
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
claudik super ze torbiele sie wchlonely!
napisz prosze cos wiecej o tym. ja zauwazylam ze marta ma po jednej stronie splaszczona glowke a po drugiej nie. wczesniej tak nie bylo. patrzy wkolko w prawa strone i do tej pory nie probowalam tego zmieniac. spi tez z glowka przekrecena na prawa strone...
kto was skierowal na to badanie? czy to przez ksztalt glowki? to moze byc grozne?
Skierowanie dostaliśmy w szpitalu właśnie ze względu na torbielkę w lewej półkuli. Mieliśmy skontrolować po ukończeniu 2-go miesiąca. Mój ciągle by leżał na lewym boku, ale to ma związek raczej z tym, że długo był karmiony tylko prawą piersią, zwykle na leżąco. Przynajmniej ja sobie to tak tłumaczę. Jak śpi staram się go przewracać, ale sama napewno wiesz, że to niełatwe jak się ma małego wiercipiętę. Podkładam mu też pieluszkę zwiniętą w rulon, ale jak się kręci to niestety niewiele ona pomaga. Póki co powiedziano mi, że nie jest to groźne, ale trzeba obserwować dziecko, czy nie ma jakiś przykurczów. Kształt wydaje mi się, że jeszcze się może zmienić.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
jestem w szoku, kupiłam sobie w końcu porządny stanik rozmiar H a myślałam, że mam D http://www.intymna.pl/p31,150,0,12,1...iustonosz-soft
piękny już zapomniałam, że bielizna może być sexy...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 17:17   #3955
begie13
Zadomowienie

Cytat:
mam nadzieje ze bobas spi dalej
bobas obudził się o tej godz co napisałaś posta

zważyłam Antosię w bodach bez pampka przed karmieniem i po różnica była 70g tyle wyciągnęła w ciągu 25 min, karmię co 2 godz, czy to jej wystarczy?

w ubiegłą środę w przychodni ważyła ( w kaftaniku i czystym pampku) 3910g, dzisiaj na golaska ważyła 3970g tyle że na innej wadze ( teściowa pożyczyła od znajomych z babyono) trochę chyba przybrała ale ile naprawdę?
a przed karmieniem ważyła równe 4000g a po 4070g

acha a w czasie wazenia 'po' zalała wagę

w ogóle zauważyłam, że moje mleko zrobiło się ostatnio jakieś "ciągnące"

Wanda
Stary 2012-07-10, 17:27   #3956
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Clauudik - super, że się wchłonęły!! już się nie musisz martwić
Anulka - a jak Filipek się czuje? lepiej, czy dalej męczy go gorączka?
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 17:51   #3957
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

A więc jak tradycja karze Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków Kism i Timmi z okazji 8 tygodni

jak tradycja kaze oczywiscie dziekujemy i Wam również życzymy dużo zdrówka

Cytat:

czy wam też leci mleko z cyców jak dziecko płacze ?
mi mleko chyba nie leci (nie wiem bo mam wkładki laktacyjne ) ale na dźwięk płaczu czuję mrowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja myslałam ze teraz będę dłużej spała bo już filipa nie budzę do przedszkola więc jak tego budzić juz nie muszę i mogłabym pospać to Szymon wstaje po 6

Filipek w nocy nie miał goraczkiale gardło dalej boli.W ogóle wczoraj powiedział że jeszcze tak nie cierpiał podczas choroby
biedulek
Stary 2012-07-10, 17:53   #3958
missmalezji
Wtajemniczenie

Po egzaminie praktycznym, zdałam na piąteczkę jeszcze obrona i konieec!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 17:55   #3959
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Bidulek ten Twój maluszek mam nadzieję, że szybko minie. Nie dość, że upały to jeszcze od środka go grzeje.

A ja sobie wychowałam przez te 2 miesiące terrorystę. Nie ma szans żeby zasnął w łóżeczku ledwo patrzy na oczy, a każde odłożenie go kończy się natychmiastowym wrzaskiem - bo inaczej nie można tego nazwać - spazmami i tym, że mój syn robi się fioletowy. Robiłam 4 podejścia i każde kończyło się tak samo, a im więcej razy go odkładałam (po uspokojeniu rzecz jasna) to reakcja była szybsza. Na koniec dostał cyca, possał 2 razy i śpi podczas przenoszenia do łóżeczka (niech chociaż tam się budzi ) oczywiście otworzył oczy i minka gotowa do płaczu, ale nakryłam łepetynę pieluszką, zaczęłam śpiewać i kołysać łóżkiem. Póki co chyba śpi. W każdym razie jest cicho, może zdążę coś posprzątać ale najpierw śniadanie na wizażu ^^
możemy sobie podać rękę - u nas też nici ze spania w łóżeczku a jaki był dylemat które kupić....

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
u nas tez kiepsko z tym lozeczkiem....
a z gondoli juz wyrasta

ktoras z Was juz jezdzi w spacerowce ??
tak mysle, ze nie wiem czy jeszcze z miesiac pojezdze w gondoli, maly juz sie ledwo miesci, jeszcze z 5 cm brakuje.... No ale nie chce go wciskac na sile

myslicie, ze to juz pora na spacerowke? tylko nie wiem czy da sie rozlozyc na plasko w tym x-landerze co mam... moze ktos wie ?

kurde poczytalam na necie, nie rozklada sie na plasko, nie poleca sie dla dzieci w wieku mojego malego takiej jazdy. No ale mysle, ze naprawde max miesiac jeszcze w niej pojezdzi... nie moja wina, ze urosl

anulka Ty mialas duze dzieci, jak sonie z tym radzilas ?
mysle, ze moj ma z 7 kg

już wyrasta z gondoli???!!! OMG kiedy to zleciało???
Stary 2012-07-10, 17:58   #3960
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

millena mam x klanera xa
anulka no moj wlasnie nie wiem ile ma cm ale ciuchy 68 juz przymale;/
ok bede wozila poki bedzie sie miescil
Efijy no ja nie karmie cycuchem juz dlugo, takze pewnie niebawem dostane
andzya 3mam kciuki zeby Wam sie ulozylo, wiem co czujesz, bylismy w irl 2 lata i gdyby nie nabory do strrazy nie wrocilibysmy, tutaj taka lipa z praca ze nie wieml;/ i tak tam z 1 pensji nam bylo lepiej niz tu z 2;/
moniczka w foleliku uzywam wkladki... mam ogolnie duzy ten fotelik w porownaniu np z maxi cosi

olekkkk duzy chlopak )

ide wziasc prysznic bo cala sie kleje taka duchota
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości