|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak sobie myśle, że ja całymi dniami robie nic.. dosłownie nic
Przez ten gorąc jestem taka leniwa że pare ciuchów poskładam i mam dość.. a chcialam zrobić gruntowne porządki. Myślałam że to przez piwo które popijam w ciągu dnia, ale przerzuciłam sie na herbatke nestea i dalej leń. Aż mi źle z tym
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem cię bardzo dobrze. Sama tak mam. Nie mam siły na nic i nawet wieszanie ciuchów mnie męczy...
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, przynajmniej wiem że nie jestem jedyna
![]() Jeszcze tak sobie myśle.. ja wogole nie umiem gotować. Nic a nic. Zasługuje na No i teraz się wyprowadzamy, ja nie pracuje i wypadaloby chociaż o dom dbać TŻ umie gotować i lubi, za to ja nie umiem i nie lubie. Nigdy mnie to nie interesowało pewnie dlatego ![]() Znacie może jakieś programy kulinarne/książki/blogi? Tylko takie dla całkowicie początkujących, bo ja nawet rosołu nie umiem ugotować |
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię gotować obiady, mięsa przyrządzać ale pieczenie placków to dla mnie męka. Niestety żadnego programu ci nie polecę bo nie znam takowych ja się uczyłam sama i podpatrywałam u mamy. To nic takiego wystarczy chcieć a szybko się nauczysz i może nawet polubisz
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba polubie, tylko właśnie nie znam podstaw
Na początku będzie przygotowywać obiad a on będzie przychodził i piekł/gotował. Z czasem pewnie się naucze ![]() ![]() Dziewczyny niektore z was piszą że nie mają pojecia/doświadczenia przy dzieciach Ja od zawsze interesowałam się tym tematem i jestem bardzo obeznana ale dla tych mniej polecam:http://tvnplayer.pl/programy-online/...ki,17/sezon-1/ w wolnych chwilach można oglądnąć po odcinku, bo naprawde są tam złote informacje Ja zaczełam teraz znowu ale troche mnie nudzi bo wiekszosc wiem. Jednak dla tych mniej doswiadczonych to naprawde dobre rady ![]() I odpoczywając w ciąży lub myśląc o dzidziusiu można fajnie w ten sposob się przygotować. Tym bardziej że w książkach nie pokażą Ci jak kąpać/przebierać niemowle ![]() PS. fajnie ze mozemy tak sobie pomagac
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-09 o 17:28 |
|
|
|
#3577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a poza tym bardzo lubie piec Ale lubię ciągle nowych ciast próbować. Jedyne, które na stałe mam w moim menu to szarlotka i biszkopt z czymkolwiek . Ja w sumie bardzo lubię oglądać program Kuchnia tv, w sumie czasem sobie pól dnia leci jak go wlączę![]() Ale widzisz LunaO, ja za to jestem przerażona jak sobie pomyślę, że po wyjściu ze szpitala miałabym się sama zająć naszym dzieckiem. Masakra jak dla mnie i mam nadzieję, że w razie czego mama lub siostra, która ma 3letniego synka będą mogły wziąć urlop i przyjechać chociaż na tydzeń żeby nam pomóc się wkręcić w nową rzeczywistość Ja nigdy się nie garnęłam do dzieci, wręcz obchodziłam je szerokim łukiem I w sumie to nie nastąpiły u mnie jakieś drastyczne zmiany w tym podejściu - jedynie synka siostry uwielbiam, a inne dzieci -jak to dzieci Za to moje będzie jedyne w swoim rodzaju
|
|
#3578 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skończylaś jakąś szkołę o tym kierunku czy po prostu talent wrodzony?![]() Cytat:
hihhi.W końcu przełamałaś złą passe.. może wiecej fasolek się posypie ![]() Cytat:
![]() Witam Was kochane Niedawno wróciłam z pracy i nic mi się nie chce..... Zjadłam obiad, przyjaciółka zadzwoniła na ploty i 40 min trajkotałyśmy przez telefon A teraz siedzę i buszuję na necie bo Tż w pracy.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#3579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czyli czerwcowe leniuchowe przytulance daly jednak skutek ![]() to teraz musisz sobie w glowce przestawic co nie co.przede wszystkim jak najwiecej wypoczywaj i NIE ZABIERAJ SIE ZA DZWIGANIE CIEZKICH RZECZY,ani nawet takich mniejszych w nie wielkich ilosciach. mi jakos dziwnie bylo sie do tego na poczatku przyzwyczaic,teraz maz w wielu ciezkich kwestiach mnie wyrecza. zatem duzo zdrowka ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
Co nieco zawsze mozna gdzies podgladnac,gdzies doczytac i poprostu probowac,metoda prob i bledow.Najwazniejsze zeby byly checi a Twoj TZ na pewno z checia Cie troche podszkoli
|
||
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie jak się nie nastawiać
Ja normalnie nie wiem ciągle dochodzą mi jakieś nowe objawy ciążowe i się coraz bardziej nakręcam a nie powinnam bo jak nic z tego nie wyjdzie to znowu mi będzie smutno Na prawdę sama nie wiem czy sobie to wymyślam czy faktycznie tak jest doszło mi dziś ciągnięcie w dole brzucha i jakaś dziwna niewytłumaczalna myśl że chyba jednak jestem w tej ciąży chociaż nie powinnam tak myśleć to chyba najgorsze co mogę robić
|
#3581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wolę się nie nakręcać żeby właśnie później się nie mile rozczarować... i chyba dzięki tej myśli sobie jakoś radzę
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3582 |
|
Raczkowanie
|
mogę się przyłączyć?
smutno mi dziś strasznie, bo wszystkie znaki na ziemi i niebie mówiły mi, że to już... @ nie ma 5 dzień, ok. zrobiłam test i jedna paskudna krecha... A teraz siedzę i popłakuję, chociaż obiecywałam sobie, że nie będę. Niech już po prostu będzie ten @, bo sama ze sobą wytrzymać nie mogę, tż słuchać nie może o tym wszystkim, ale teraz dzielnie pociesza...
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wedlug mnie o wiele za wczesnie sie nakrecasz.jak kazda z nas z calego serca zycze Ci tego szczescia.los lubi platac filgle,w momencie w ktorym najmniej sie spodziewasz badz nie widzisz zadnych znakow szczegolnych,to wtedy najczesciej puka do nas szczescie ![]() szybki przyklad to nasza Isia |
|
|
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc lepiej założyć, że się nie udało, że nie jestem w ciąży i mieć po tygodniu niespodziankę. inaczej to można dostać hopla i zwariować i się ciąży urojonej nabawić. albo tak jak koleżanka radziła, zrób test z krwi i będziesz wiedzieć na czym stoisz ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
bo przecież przez takie stresowanie, marudzenie, myślenie to my same sobie zmniejszamy szanse na dziecko. to paradoksalnie brzmi, ale tak jest. ani seks nie daje przyjemności, ani dotyk nie podnieca i tż się stresuje i wszystko się psuje. tym zamartwianiem naszym nic nie pomożemy, a tylko szkodzimy. także trzeba sobie w mówić, że będzie co będzie i nie mamy na to wpływu kiedy dzidziuś sobie wybierze porę na pojawienie się na świecie. trzymajmy się razem marudy! |
||
|
|
|
#3585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj Póki nie ma @ wszystko jest możliwe... także jest jeszcze szansa. Nie ma co się bez sensu nakręcać... wrzucić na luz,nie myśleć o tym i zdziwisz się jak w końcu się uda
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak bardzo sie cieszę, pięknie Cześć dziewczynki Będę nadrabiać, powracam W nastroju srednim ale dam radę ![]() Więc nadrabiam tu i w klubie i wbijam się w Wasz rytm ![]() Buźka! P.S. Mam nadziej że Isia zapoczątkuje wysyp kolejnych fasolek... Luna ![]()
|
|
#3587 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale moj Tż też mnie uczy tyle, że ja tępa:P i jak on robi i mi pokazuje to ja mówie jak robisz to rób mi sie nie chce![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
A nie mówiłam Gratuluję kochana |
||
|
|
|
#3588 | |
|
Rozeznanie
|
Isia- GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA !!! Jak to wspaniale, że Ci się udało. A to, że różnica 15 lat... co z tego! Mojego męża brata żona ma teraz malutkiego chłopczyka (którego właśnie zostałam chrzestną), a ma 2 synów. Jeden 19, drugi 18 lat. Kobieta, która już wychowywała dziecko, wie z perspektywy co dla tego następnego będzie najlepsze
![]() Klaudynkaja- Witaj u nas Wiem co to za ból, gdy okres się spóźnia, a test wychodzi negatywny Albo masz jakieś zmiany hormonalne w organizmie, co powoduje przesunięcie okresu, albo test był do du.py! Nie poddawaj się. Nawet jeśli małpa w końcu Cię nawiedzi pamiętaj, że masz kolejne szanse. Na pewno za którymś razem się uda.Cytat:
Po za tym to trochę za wcześnie, żebyś miała już takie objawy ciąży. Co wcale nie oznacza, że w tej ciąży nie jesteś! ![]() Dzastino8- już jak miałam 7 lat przejawiałam ciągoty fryzjerskie. Zawsze wymyślałam jakieś fryzury i czesałam moją mamę. Później zaczęłam jej obcinać włosy. No a teraz jestem z trakcie szkoły fryzjerskiej. Został mi jeszcze rok. ( Tak w ogóle to chciałąm już dawno iść do szkoły dla stylistek i charakteryzatorek, ale droga ta impreza niestety jest) Musiałam posiedzieć, żeby was dziewczęta nadrobić... tylko was na dzień jeden zostawić hehhe ale to dobrze, że życie tu wre Mi coś net siada, więc nawet zdjęć nie mogłam jeszcze przesłać. Dzisiaj spróbuję.
|
|
#3589 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wreszcie się pogoda popsuła przynajmniej da się żyć!Wczoraj cały dzień mnie podbrzusze bolało tak dziwnie nie wiem czy to macica czy jelita.. jakies zapalenie przydatków? ![]() I dziś od rana też, na dodatek jajniki napierdzielają raz jeden raz drugi i pojawiło się dużo śluzu Na owulke raczej za poźno więc nie mam zielonego pojęcia co się tam dzieje ![]() Która nastepna testuje lub nieczeka na @? ![]() Dzastin-sobota, ja-poniedziałek ![]() Cytat:
Dlatego polecam ten program bo dużooo się można dowiedzieć i to tak praktycznie a nie tylko teoria z książki No i rady dają mamy, a one wiedzą najwiecej ![]() Musze zobaczyc czy mam ta kuchnie.tv bo słyszałam że dobra i wielkiezarcie tez fajna strona, dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
całe wakacje ma zajete bo musi go pilnować ale nigdy nie narzeka, uwielbia małego a jemu tylko pozazdrościć takiej siostry.Dobrze że TŻ wymyślił ten sposob bo zwariowałabyś... Ja od zawsze przejawiałam fascynacje kosmetyką, mame malowałam od małego praktycznie wieczór No i skonczyłam studium kosmetyczne, chciałabym robić coś wiecej tylko to troche nie ma sensu bo zrobiłam drogie kursy a teraz tylko dyplomy w szafce siedzą Za to włosów nienawidze.. jak mam sobie kucyka zrobic to mnie trafia
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-10 o 09:56 |
|||||
|
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
Hejka! U nas pogoda taka sobie. Zresztą u nas nie było takich upałów jak na południu Polski, więc wolałabym żeby jednak trochę pogrzało słońce
![]() Co do różnic wieku to ja mam sporo młodsze rodzeństwo. Mam brata 6 lat młodszego (co akurat nie jest dużo), ale już siostra jest 13 lat młodsza i kolejny brat 19 lat młodszy. I powiem Wam, że nie przeszkadza mi to wcale. A nawet dzięki temu mam pojęcie jak się zajmować maluszkami, bo jak by nie było pomagałam mamie przy tych najmłodszych ![]() Luna, ja wyznaczyłam sobie termin @ na wtorek (17.07), czyli dzień po Tobie. Ale postanowiłam nie testować do soboty jeśli @ się nie pojawi. Choć jestem na 99% pewna, że jednak się pojawi... |
|
|
|
#3591 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Ja od rana świętuję, mieliśmy małą parapetówę w pracy po przeprowadzce a teraz szybko się z Wami przywitam i biorę się za robotę Teraz musimy mocno trzymać kciuki, bo przyszły tydzień może okazać się owocny, widzę, że będzie dużo testowania. U mnie jak narazie cisza, choć wczoraj jak się kąpałam to zaczęło mnie strasznie ciągnąć w dole brzucha, aż mnie zgięło w pół. Nie nakręcam się i czekam cierpliwie na rozwój sytuacji. Miłego dzionka! |
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się i ja. Z samego ranka wyruszyłam na targ ale nie ciekawego nie bylo tylko sobie spodenki kupiłam fajne za całe 20 zł ![]() Kejthx fajnie że do nas powróciłaś Jeszcze raz kciuki za wszystkie w najbliższych dniach testujace |
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Ja też trzymam kciuki tym bardziej, że u mnie w tym cyklu nie ma szans .. Ciągle myślę nad tym Clo i nie wiem co zrobić. Ten cykl u mnie faktycznie jest inny i mógł to być taki przypadek ... z drugiej strony jeśli mam LUF, który podejrzewam to Clo się przyda ...
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() witam sie i ja regularnie czytam, niestety ciezko jest mi sie wbic w rozmowe![]() ISIA GRATULACJE DLA WAS OBOJGA jak milo sie czyta takie wiesci az cieplej na serduszku sie robi![]() ja na @ nie czekam ok 15, poki co UU mnie bola, wiec znajac zycie bola na @;( chociaz bardzo wczesnie mnie w tym cyklu zaczely bolec, bo juz chyba tydzien temu ![]() co do kosmetyki: ja sama jestem zapalencem, chociaz przyszlo mi to dopiero w jakims tam etapie zycia wyladowalam na studiach kosmetycznych, niestety zycie i milosc zmusily mnie do zmiany planow i dzis jestem w Norwegii ale tesknie za tymi studiami niestety i czasem mnie boli, ze z nich zrezygnowalam...no a u nas... hmmm... troche sie sprawy komplikuja, bo moj maz zamierza zmienic prace, ale najpierw musi ja znalezc, a to sie wiaze z tym, ze chce zlozyc wymowienie juz teraz, bo psychicznie nie wyrabia w obecnej pracy: widujemy sie...hhmmmm... w soboty i niedziele rano tylko, mimo, ze mieszkamy razem. no i niestety, ze my papuzki nierazloczki to cierpimy z tego powodu ogromnie;( i wczoraj zapadla decyzja: maz sie zwalnia z pracy, zaczyna szukac nowej, ja przez wakacje pracuje, oszczednosci mamy, a za 3 miesiace dojdzie w razie W zasilek, ale jakis tam szczatek strachu i niepewnosci jest;( no niestety: jesli nie postawimy teraz wszystkiego na jedna karte, to mozemy pozegnac sie z zyciem rodzinnym |
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez jest teraz bardzo niepewnie.. przez to ze jednoczesnie jedziemy do Angli na wakacje i wynajmujemy tu mieszkanie.. w sierpniu bedziemy miec po 50 zł w portfelach Także nie jest dobrze ale w październiku się całkiem odbijemy a nawet lepiej więc warto było
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za wsparcie
![]() a z ta jego praca to jest tak, ze calym "kierownikiem" jest dunczyk i jest tak podly, ze glowa mala: niesamowity rasista i przemadrzalu dupek;/ wszystkie kobiety traktuje jak dziwki i do tego wszystkich ludzi strasznie przedmiotowo;/ suki...kot;/ |
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dzisiaj moje myślenie chyba się zmieniło... Nie wiem czemu ale zaczynam tracić nadzieję że jednak to fasolka
Nie wiem sama mam takie wahania normalnie zwaliłabym moje objawy na jakiś problem ginekologiczny ale robiłam nie cały miesiąc temu wszystkie badania i wszystko było w normie i nie wiem czy w tak szybkim tempie mogło się aż tak to wszystko pogorszyć Testować będę albo w sobotę albo w niedzielę. Bety na razie nie zrobię nie mieszkam w polsce a tutaj musiałabym najpierw do lekarza iść...
|
#3599 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za gratulacje. Zamierzam iść jeszcze na bete i wtedy z wynikiem do ginka.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To był 7 cykl starań. Wieczorkiem wejdę do klubu. I życzę testującym II. Mokka - a co u Ciebie? Też miałaś testować.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#3600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyszłam tu nawet do Was żeby czymś się zająć i nie myśleć o tym wszystkim, bo w głowie mam mętlik Dziś mój 27dc. Jeśli patrzeć na to jak @ pojawiła się poprzednim stymulowanym cyklu, to jutro wieczorem lub pojutrze rano NIE czekam na @ Tak więc wiesz co teraz przeżywam Wczoraj wieczorem zaczęłam sobie wkręcać że chyba nici z tego, bo zauważyłam pare drobnych krostek na twarzy. W ostatnim cyklu wzięłam to za dobry znak, bo niby cera się w ciąży pogarsza, ale okazało się że to jednak nie był dobry znak, bo @ przylazła. Więc teraz też się tego obawiam A jeszcze do tego przed jakimiś dwoma godzinkami stwierdziłam, że chyba przestałam odczuwać macicę tak jak w poprzednich dniach... no ale teraz jak usiadłam przy kompie to trochę znowu czuję Tak więc po prostu czekam... Choć trochę się boję najbliższych dni... bo przez te ostatnie dwa tygodnie to przynajmniej człowiek mógł żyć nadzieją, a to bardzo ważne. A jesli przyjdzie ten dzień gdy okaże się, że to jednak jeszcze nie teraz, to nagle taka pustka jakaś![]() A co do testowania to chyba się zdecydiję dopiero jeśli @ by się nie pojawiła
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

bo wino działa na tej zasadzie co ten lek.. a alkohol na poczatku nie szkodzi za to w moim przypadku moze pomoc :0 Oczywiscie tylko winko 

Przez ten gorąc jestem taka leniwa że pare ciuchów poskładam i mam dość.. a chcialam zrobić gruntowne porządki. Myślałam że to przez piwo które popijam w ciągu dnia, ale przerzuciłam sie na herbatke nestea i dalej leń. Aż mi źle z tym 

No i teraz się wyprowadzamy, ja nie pracuje i wypadaloby chociaż o dom dbać 

Ja normalnie nie wiem ciągle dochodzą mi jakieś nowe objawy ciążowe i się coraz bardziej nakręcam a nie powinnam bo jak nic z tego nie wyjdzie to znowu mi będzie smutno

hehhe ale to dobrze, że życie tu wre 

Testować będę albo w sobotę albo w niedzielę. Bety na razie nie zrobię nie mieszkam w polsce a tutaj musiałabym najpierw do lekarza iść...
Przyszłam tu nawet do Was żeby czymś się zająć i nie myśleć o tym wszystkim, bo w głowie mam mętlik
Wczoraj wieczorem zaczęłam sobie wkręcać że chyba nici z tego, bo zauważyłam pare drobnych krostek na twarzy. W ostatnim cyklu wzięłam to za dobry znak, bo niby cera się w ciąży pogarsza, ale okazało się że to jednak nie był dobry znak, bo @ przylazła. Więc teraz też się tego obawiam
A jeszcze do tego przed jakimiś dwoma godzinkami stwierdziłam, że chyba przestałam odczuwać macicę tak jak w poprzednich dniach... no ale teraz jak usiadłam przy kompie to trochę znowu czuję
Tak więc po prostu czekam... Choć trochę się boję najbliższych dni... bo przez te ostatnie dwa tygodnie to przynajmniej człowiek mógł żyć nadzieją, a to bardzo ważne. A jesli przyjdzie ten dzień gdy okaże się, że to jednak jeszcze nie teraz, to nagle taka pustka jakaś