|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
kochana wstaw po ULR znak = bo ominęłaś
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Kapelutek przyjemny dla oka podoba mi się ![]() Agnusku Wy byliście w Chorwacji? wiem, że pisałaś, ale wybacz moja pamięć jest zawodna... |
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Onyks już!
|
|
|
|
#1743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, byliśmy w Chorwacji na Istrii Polecam miejscowości Rabac, Labin, Pula czy Opatija
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile Was wyniosły wakacje? przepraszam, że tak pytam, ale też bym chciała gdzieś wybyć...
|
|
|
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
EEEEj, co to za nadprodukcja postow dzisiaj???
Cytat:
Cytat:
![]() Agusku, lece twoje foty olukac! |
||
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane!!!
Emilko, trzymam kciuki za lekki porod i zdrowa dzidzie Agnusek - swietnie wygladasz! co za figura - fiu fiu! ![]() Zawsze jak Was nadrabiam to sie nasmieje, a potem jak chce zacytowac, to rezygnuje, bo pewnie juz zmienilyscie temat a ja sie bede smiac po czasie jakbym miala opozniony zaplon ![]() ja dzisiaj ledwo paCZe na oczy, na szczescie Maly zaraz idzie spac. Ostatnio jak chce raczkowac za szybko to podwija mu sie reka i w efekcie robi facepalm o dywan i strasznie placze, tak mi go zal ![]() EDIT: wlasnie mi zwial podczas zmieniania pampersa i narobil siku na dywan :P
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-07-10 o 15:06 |
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
czytam Was, ale nie mogę się wbić....
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zaznaczam jechaliśmy jeszcze z jedną parą, więc koszty za benzynę i nocleg i autostrady się rozłożyły. Za apartament z 2 sypialniami, kuchnią, łazienką i tarasem płaciliśmy 45E/doba. W Chorwacji są ponoć narzucone kwoty odgórnie, więc to na pewno jest plus. Choć minusem moze być fakt, że za 45euro możesz mieć komfort zajefajny albo syf total, co też widzieliśmy.Poza tym, za benzynę daliśmy łącznie 1500zł, a winiety i przejazdy ok. 300. Jeśli chodzi o żywienie, to wzieliśmy sporo z Polski i kupowaliśmy na miejscu i raczej gotowaliśmy sobie sami, choć na mieście też nie oszczędzaliśmy. Ceny podobne jak u nas, zarówno w spożywczych jak i "na mieście". Chyba najdroższą rzeczą jaką widziałam, to masło, które w przeliczeniu kosztowało jakieś 14zł!! Reasumując wydaliśmy z tżtem 900euro. założone mieliśmy 1100 i pewnie byśmy je wydali gdybyśmy pojechali do Wenecji, ale było tak upalnie, że zrezygnowaliśmy. Ufff, pytaj o co chcesz jeszcze ![]() Dziękuję Stronguś...
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a daleko mieliście na plażę? w pokojach upał czy klima? moi teściowie byli w tym roku też w Chorwacji bardzo im się podobało ale stwierdzili, że ceny sporo wyższe... tyle, że oni stołowali się na mieście w sensie obiady, a śniadania robili sami także trochę przerażające i narzekali, że nie mogli spać przez upał ![]() nie liczyłaś przypadkiem czy bardziej by się nie oplacało jechać na zorganizowany wczasy? z biura? i np. z all
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnusku jaka Ty zgrabna jesteś! Modelka po prostu
![]() Emilko trzymam mocno kciuki za szybki i łatwy poród! Dasz radę! Malenstfo zmień mi proszę na 3cs OM 10.07.2012 następna 10.08.2012 No masakra po prostu. Nic zwiekszenie luteiny nie pomoglo - juz wczoraj u lekarza miałam plamienia. A dzis okres w pełni.. Także odstawiam luteine i zaczynamy od nowa a za tydzien znowu do lekarza;( Ten cykl miał 21 dni.. ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- A w ogóle tyle piszecie że nie zdąże się wbić w temat a już się kończy:| |
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko oj
Już zmieniam ![]() Ana ja słyszałam, że najlepiej do Chorwacji, jak i do Bułgarii jechać samemu...że jest taniej i zawsze się coś znajdzie...my mieliśmy jechać też ze znajomymi, bo wtedy lepiej...ale niestety nie udało nam się zgrać
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek - ty lachoniu!!!
Cytat:
za nastepny cykl!---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- A ja mykam na masaz buziakam Was wszystkie!
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam do Emilki, czy jakieś postępy, ale nie odpowiedziała...
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
może rodzi...się znaczy już tak serio..na końcówce jest...
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
albo już się cieszy malutką
bo w sumie to już od 12,15 wiemy że rodzi...
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy juz po wszystkim, albo moze wlasnie prze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1757 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha Butter jak bedzie trzeba to chetnie poczekam na "Twoja" posade ![]() Cytat:
Cytat:
![]() pracujemy az sie kurzy ![]() ![]() Cytat:
w zamian dostaniesz arbuza, truskawki, mrozona kawe, rurki z Biedry i co tam jeszcze chcesz Cytat:
ooooo matkooooo!!!!!!! juz czuje to podniecenie ![]() Cytat:
hahahahahaha Cytat:
Czeeeesccccc ![]() Tz dziala dzielnie i moze pojedziemy dzis po kamien na obudowe kominka |
|||||||
|
|
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
a może wyjedziecie do tej Wasze Hameryki ![]() Cytat:
wydaje mi się, że człowiek jak ma więcej to więcej na durnoty wydaje, a tak jest bardziej zdyscyplinowany ![]() my tez co miesiąc 2000 odkładamy a jak np byliśmy na studiach i wiadomo jakie zarobki mogliśmy mieć jako biedni studenci to się żyło, poszło do kina, pizzę , wynajmowaliśmy mieszkanie itd. także się da ja tez nie
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie rozwali... ! tata chce jechać jutro na działkę naprawiać schody, z TŻ. Kupił dziś zaprawę i wszystko co trzeba i mu mówi że pojadą to zrobić i jak zamierza to zrobić. TŻ oczywiście ani słowa, wysłuchał i poszedł. Przychodzi do mnie i mówi że rano tam POJEDZIE i to będzie robić, a ja mówię że tata pracuje na rano, więc chyba raczej popołudniu. A on że on woli sam niż sposobami mojego taty. A ja wnerw, mówię że w dupie to mam, co komu pasuje. I wchodzę sobie do was... nosz ludzie... jak mi coś nie pasuję to idę i mówię co i jak można zrobić a nie że się słowem nie odezwę a potem odstawiam ceregiele że "ja sam"... no normalnie...
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
Strong nie denerwuj sie
nie umieja sie dogadac, a potem ty musisz wszystkiego wysluchiwac i sie martwic Ide sobie ryz ugotowac, bo mam taaaaaaako ochote na ryz
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
no z tymi chlopcami to trzeba miec sie na bacznosci
a jaka ma radoche jak nasika do zdjetego pampersa i ja zlapie siuski... ![]() kto wie... jak jestesmy w PL, to chcemy tam zostac, jak tutaj to jednak tutaj... nie mam pojecia co robic. Najgorsze jest to, ze zarejestrowalam sie na moj kierunek na magisterke i musze niedlugo wplacic oplate rekrutacyjna i nie wiem czy isc do tej szkoly, bo chcemy wyjechac do usa chociaz na te pol roku... Cytat:
i sie nie dogadaja miedzy soba...
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tygodniu bym dostała zawału
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w glownej mierze moglibysmy zostac w zamian za opieke nad Malym.
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek, same pyszności mi proponujesz za te mycie
Kasiax, ryż to ja bym zjadła taki na mleczku na słodko ![]() Amaniczku ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- mam na oknie poukładane kilka rzeczy do szpitala tylko torby nie mam
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak, tylko z drugiej strony TZ musi wziac urlop bezplatny i nie maja obowiazku go potem zatrudniac, ja nastepny rok bym miala w plecy jesli chodzi o magisterke itd.
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Amani, do czwartku będę spakowana
trochę się wystraszyłam ale teraz znów jestem niemalże pewna że posiedzi ![]() Emilka dalej cisza....
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
Strong To co Ci jeszcze zostało do kupienia?
No właśnie wpadłam zobaczyć co u Emilki.. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- nie wiem czemu ale mam hbo po angielsku? Dziwne ![]() A w ogóle to miałam sprzatac ale jakos tak mi sie nie chce że leżakuje sobie leniwie na kanapie..
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, Nikita, blonde, Onyks w imieniu Mai
![]() Nikita dziękuję, fotki zrobię i wrzucę. emigra aaa to ja cykam jej, cykam. Ale nie tak że codziennie. Krochmalu nie próbowałam, bo samo zeszło bo odstawieniu nabiału. Ana 54 kg ale wtedy nie miałam mleka w cycach Emilko trzymaj się ![]() Evel super. Co do porodu, to ja też w czwartek przed wizytą u gina jeszcze nie czułam że sie poród zbliża a w poczekalni dostałam pierwszy skurcz ![]() Słuchajcie jest afera ![]() Mąż dziś poszedł złożyć podanie o urlop tacierzyński. Najpierw powiedział ojcu, ze będzie składał a ten na niego naskoczył, że ma tego nie robić, bo będzie miał przesrane i nich z niego zrezygnuje niech się teściu cmoknie. Mąz poszedł najpierw do kierownika tego ich sklepu (syn szefowej) i powiedział jaka jest sprawa i ten się zgodził. powiedział, ze nikt nie ma teraz urlopów i spokojnie może brać. poszedł do szefowej a ta z mordą na niego, że jak to, że co on sobie mysli i że abosultnie nie godzi sie na to. Mąz powiedział, że niech mu to da (odmowę) na piśmie, To się wystraszyła i się zgodziła. Ale... po godzinie dzowni teściu, ze jest afera, że niech mąz sobie wybije z głowy ten ojcowski bo szefowa już dzowniła do niego i teściu ją poparł i jutro mają razem z mężem gadac aby mu to z głowy wybić. Ale mąż się nie da złamać. Wyobrażacie to sobie?? a do tego wszystkiego byla dziś u mnie teściowa
|
|
|
|
#1770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisałaś chyba kiedyś, że Twój mąż będzie szukał innej pracy? Znalazł coś już może? Ja bym stamtąd uciekała chyba.. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- A jak wizyta teściowej?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

Już dawno tylu komplementów nie słyszałam i chyba nie jestem przyzwyczajona 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

także trochę przerażające 

za nastepny cykl!

mamy zaproszenie do znajomych na odwiedziny ale boje sie ze jak tam polecimy to nie bede chciala wracac do PL
nie umieja sie dogadac, a potem ty musisz wszystkiego wysluchiwac i sie martwic