|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2673 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wczoraj skusiłam się na sok marchewkowy i kilka łyków szejka z mcdonalda waniliowego i nic nie było Małemu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miny on ma boskie W sumie to nie wiadomo co jeść, bo jedni mówią że to wolno, drudzy, że nie wolno. I taki kocioł w głowie mam
|
||||
|
|
|
#2674 |
|
Wtajemniczenie
|
Czas na opis mojego mega błyskawicznego porodu
![]() Jak pamiętacie,w czwartek 05.07 byłam na KTG i badała mnie moja położna. Po tej wizycie miałam totalną załamke ,już miałam wizje wywoływania porodu ,przez tą moją głupią szyjke . W czwartek sporo chodziliśmy, i troche bolały mnie plecy pod wieczór. No ale wiadomo - w ciąży to normalne. W nocy nie mogłam spać,dokuczały mi te plecy niesamowicie no i chciało mi się cały czas kupe . O 3:30 rano wzięłam kołdre i poduszke i poszłam spać do salonu,szkoda mi było męża bo jak ja wstawałam to on się budził, a przecież rano do pracy. I tak od ok. 4 czułam jakby mi rozrywało coś biodra . Patrzyłam na zegarek i tak to się powtarzało co 20-25 minut. Arek wstał o 6 ,poszedł do łazienki. A mnie akurat złapał silny skurcz i zaczęłam jęczęc z bólu i płakać. Arek wypadł z łazienki jakby się paliło,przybiegł szybko pyta co się dzieje. Mówie mu,że mnie biodra bolą,to mówi że nie jedzie do pracy tylko zawiezie mnie do szpitala. Ja mówie ,że nie bo po co? Przecież o 9:00 i tak miałam być na KTG i pogadać z lekarzem kiedy mam przyjść do szpitala. Więc z bólem serca pojechał do tej pracy. Na KTG pojechałam SAMA samochodem, a skurcze miałam co 12-10 minut. W samochodzie myślałam ,że umre i modliłam się,żeby nie było korków. Na oddział ledwo doszłam,wytłumaczyłam że ja na KTG i później pogadać z lekarzem i że mnie bardzo plecy bolą. Podłączyli mnie pod KTG-skurcze na poziomie 20-30 . Poszłam z KTG do lekarza ,mówie o tym bólu pleców.Na co on powiedział że teraz tak już będzie,bo to koniec ciąży itd. (na KTG czekałam prawie godzine!! ) Jakoś dojechałam do domu. W domu zaczęłam już krzyczeć z bólu ,żeby ktoś mi pomógł patrzę na zegarek a tam skurcze mam co 5-6 minut. Dzwonie do położnej,mówie jej co i jak. Na co ona do mnie,że mam pędem jechać do szpitala.Arek w pracy,więc zadzwoniłam po szwagra. O 10:50 byłam w szpitalu na oddziale (moja położna dopiero do mnie jechała), ale zbadała mnie jakaś inna i mówi " 6 cm rozwarcia" a ja poczułam jak lecą mi wody,więc zapraszam na porodówke. A ja od razu w płacz, zaczęłam się cała trząść , położna mnie przytuliła ,trzymała za rękę i powiedziała żebym była spokojna,że teraz już z górki. Zadzwoniłam po mężą ,że się zaczęło i do rodziców .Na porodówce zostałam sama,płakałam z bólu leżąc na podłodze- tak mi było wygodnie. Zaproponowali mi wanne,więc mówie że chcę wejść do niej- dziewczyny jaka to była ulga,wybawienie po prostu. Zaczęłam błagać o znieczulenie- położna mówi,że za późno już. Raptownie wpada "moja" położna ,wystraszona że to już tak szybko,że przecież dzień wcześniej nic nie było. Ona zaczęła się przebierać,a ja krzycze,że musze do toalety,na co położna mówi ,że chyba jeszcze za wcześnie ,zbadał a mnie i mówi prawie 9 cm rozwarcia -RODZIMY. Szybko wyszłam z wanny,ustawili mi fotel do rodzenia tak by było mi wygodnie i dziewczyny -WYBAWIENIE -skurcze parte to pikuś!! Nic a nic nie czułam bólu, mówiłam tylko do położnej "Długo jeszcze?kiedy ten skurcz?" .Wszyscy się ze mnie śmieli .Przy porodzie uczestniczył student ginekologii -zapytali sie mnie czy wyrażam zgode.Powiedziałam ,ze tak .I powiem Wam,że to super chłopak,trzymał mnie za rękę i nogę,pomagał oddychać. A mój mąż?? Siedział i chodził na zmiane po korytarzu. Raptownie czuje coś ciepłego na brzuchu ,patrze a tu Patryś Wzięli go na badania i ważenie, a mnie zszywali. Przez cały czas powtarzałam to samo "Mam synka, o boże mój synek,moje dziecko" - tych słów nie zapomne nigdy . Później zaczęłam mówić,że nudzi mi się.To położna mówi do praktykanta"Daj jej komórke niech dzwoni do rodziny" .I tak dzwoniłam do wszystkich. Między innymi do Ciastka .Później jeszcze wypełnianie papierów itd,ja leżałam a mój mąż z Patrysiem na rękach byli obok mnie. No i Patryś urodził się o 12:20
|
#2675 |
|
Rozeznanie
|
Twarda z Ciebie Kobita jak widać
Super opisTrochę zazdroszczę
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2678 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciastuś ogromne gratulacje!!!! czekamy na fotkę Rozalitki!!
Asiu-dzięki za opis porodu....wynika, że nie było tak źle, choć chwilami strasznie- jazda autem, przy skurczach ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i Patryś jest przy Tobie
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu jeszcz eraz gratuluję
, szybko poszło
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem jej przystawic
a ona do tego przytulila się do cyca i cm chwilę zasypiala. teraz ją zabrali nie Nakarmilam jej
|
#2681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie Cytat:
Cytat:
Aaa!Cudownie! Wielkie gratulacje dla szczęśliwych rodziców kla ski:Gratki Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Asia
oczywiście się popłakałam super poród, byłaś dzielna! |
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem jej przystawic
a ona do tego przytulila się do cyca i cm chwilę zasypiala. teraz ją zabrali nie Nakarmilam jej .
|
#2684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłaś bardzo dzielna! I ta jazda samochodem... ![]() Maciejka i Prince gratuluję Wam serdecznie A ja zaczynam dziś 9 miesiąc...
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-07-11 o 11:28 |
|
|
|
|
#2685 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jazda samochodem na skurczach? podziwiam!! z bólami partymi mam podobne wspomnienia - pikuś super że tak szybko poszło dla dzielnej mamusi![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
w pierwszej dobie wystarczy dwa razy dziecko przystawić, jeszcze jej się uda, u nas też pierwsze próby nie wychodziły, mała na pewno jest w szoku
|
|||||
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Asia brawa dla Coebie ale bylas dzielna
![]() Ciastek nie denerwuj sie ! poczatki sa trudne powiedz poloznej ze ma Ci pomoc ja przystawic! |
|
|
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu! Wzruszyłam się...Cytat:
Dobra. Uciekam się zbierać. Ale mi się nie chce jakoś Jestem prawie zwarta i gotowa. A powinnam być raczej rozwarta nie![]() Dam Wam znać, jak już będę znała decyzję ginki
|
|
#2688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje Ci serdecznie
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
maciejka ciastek gratulacje mamusie !
![]() Asia aż mi łezka poleciała podobny poród do mojego, mi też przy 6cm odeszły wody i potem już kupa he he jeszcze raz gratulacje! Jak będę miała chwilke to wkleję swój dokładny, bo pisałam na innym forum
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tz pojechał po laktator do apteki Muszę Kupic jakikolwiek a potem zamówie z allegro
|
|
#2691 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:love :Cytat:
|
||
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyladaj ja tak czesto az zalapie ona napewno tez byla w stresie. |
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2694 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyprałam pościel dla małej, kiedyś tam pokazałam jaką kupiłam, wsadziłam tam te majtki siateczkowe i teraz mają kolor marchewkowy Dziewczyny a kupować laktator przed porodem?taki najtańszy kosztuje w aptece chyba koło 35zł, a na allegro idzie dostać już aventa z małą butelką za 77zł. Czytając teraz o ciastku to zaczełam się zastanawiać czy nie kupić wcześniej? |
|||
|
|
|
#2695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz mam ręczny z medeli i właściwie go nie używam
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-11 o 11:45 |
|
|
|
|
#2696 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() gratuluje 39 tc, no i mam nadzieje, ze zwalczysz szybko to przeziębienie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
trzymaj się kochana ja moją od poniedziałku pakuje i caly czas mam wrazenie ze duzo rzeczy mi brakuje... ale w razie czego TZ dowiezie
|
|
#2697 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nicki, Cynamonku, Maciejko (o którą już się tu wszystkie martwiłyśmy
) i Ciastek - wielkie gratulacje dla was!!! ![]() ___________ Dziewczyny, jak ja się dziś cudownie wyspałam! O 23 mąż wrócił (musiał na dwa dni wyjechać służbowo, dlatego wcześniej byłam z całym majdanem sama) i całą noc zajmował się małą - mnie budził tylko na karmienie ![]() Czuję się jak nowo narodzona Cytat:
![]() Cytat:
A z pokarmem robię tak samo - tylko po zamrożeniu kilku 100-150g woreczków stwierdziłam, że gdyby dziecko trzeba było TROCHĘ dokarmić, to szkoda potem będzie wyrzucać resztę mleka - dlatego teraz mrożę w mniejszych porcyjkach (po 40-60g) Cytat:
ja naprawdę jem wszystko - i truskawki, i czekoladę, i pikantne chicken curry (z cebulą), i mięso smażone - i NIC się małej nie dzieje. Je chętnie (aż za chętnie ), dużo, żadnych wysypek ani sensacji brzuszkowych nie mamy.Cytat:
)Cytat:
(to był niegdysiejszy tekst Snickersa, o ile pamiętam, nie?)Karmieniem się na razie nie przejmuj, takie nowo narodzone ma się nauczyć łapać i ssać, a nie zeżreć nie wiadomo ile (skoro żołądek jest na początku jak naparstek)
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() super opis az się popłakałam ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelina i natee
dzięki za odpowiedzi w sprawie opryszczki Ja idę dziś znowu do internisty, ostatnio byłam i nie chciałam zgodzić się na antybiotyk, ale z moim gardłem nic się nie poprawia, przeciwnie ![]() Ku.rwa ze też nie miałam się kiedy rozchorować. Tylko 2 tyg przed tp. Szczególnie, ze przez całą ciążę, jesień, zimę, wiosnę byłam zdrowa! ![]() Irmusia trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Depoison dobrze, ze się w końcu wyspałaś ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Prince ponoć w niektórych krajach np. w Szwecji nie daje się w ogóle dzieciom mm, nawet nie ma go w szpitalach Czeka się spokojnie aż laktacja się rozkręci, bo dziecko nie jest jakieś wygłodniałe po wyjściu z brzucha, ma zapasy.. Nie denerwuj się.
|
|
|
|
#2700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Asiu piękny opis
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaskoczyłaś mnie! Chyba za bardzo się trzęsę nad tym jedzeniem... Kupię na początek malinowy i spróbuję Ciastuś bo Rozalka jeszcze nie jest nauczona dlatego ciężko złapać jej cyca. Dacie radę!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

To ja już miałam pozwolenie na więcej, mimo że Luśka teoretycznie jest bardziej wrażliwa.

w ciązy cukrzycowa a potem to
patrzę na zegarek a tam skurcze mam co 5-6 minut. Dzwonie do położnej,mówie jej co i jak. Na co ona do mnie,że mam pędem jechać do szpitala.
,zbadał a mnie i mówi prawie 9 cm rozwarcia -RODZIMY. Szybko wyszłam z wanny,ustawili mi fotel do rodzenia tak by było mi wygodnie i dziewczyny -WYBAWIENIE -skurcze parte to pikuś!! Nic a nic nie czułam bólu, mówiłam tylko do położnej "Długo jeszcze?kiedy ten skurcz?" .Wszyscy się ze mnie śmieli
kla ski:

)
(to był niegdysiejszy tekst Snickersa, o ile pamiętam, nie?)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)