Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 22:14   #3961
karo_z
Rozeznanie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej

u nas tez będzie przerwa z ciepłą wodą ,więc rozumiem ból, cóż począć, dobrze,że chociaż gorąco na dworze jest.

Z tego co wiem to była jakaś walka o to ,żeby nie karać rodziców,którzy nie szczepią dzieci.Wielu nie szczepi właśnie na to słynne MMR, nie wiem jak to w końcu stanęło prawnie.Jeśli nie zaszczepisz będzie się do Ciebie odzywał sanepid.

Gosia no przewalone masz jak się jedno rozwikła to zaczyna drugie. Obyś się z Radkiem dogadała.

Kaja dzisiaj ssała palce ...od stóp
no właśnie wiem, że kiedyś była kara finansowa za niezaszczepienie dziecka ale podobno ją zlikwidowali. Szwagierka narazie nie szczepi dziecka w ogóle na nic...tzn dziecko dostalo tylko tą jedną dawke na wzw w szpitalu i tyle. Ja się naczytałam o tej MMR i się boję...szczególnie że ostatnio od kilku znajomych usłyszałam że u ich dziecka, albo dziecka ich znajomych stwierdzono autyzm. W przedszkolu do którego chodzi dziecko znajomego męża jest aż 6 dzieci u których autyzm stwierdzono m.in u jego dziecka niestety
trochę tego za dużo w koło...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:23   #3962
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Hej

Znowu mam spore zaległości nie wiem kiedy to nadrobię!

U nas wszystko oki. Piotruś co prawda ostatnio przechodzi chyba skok, bo cały czas trzeba się nim zajmować...dłużej niż 5 minut nie pobawi się sam na macie ani przy karuzelce...ale generalnie nie narzekam
a propo karuzelki to popsuła nam się a ja zgubiłam paragon także z gwarancji nici...
mamy tą fp las tropikalny no i nie działa tż miał ją rozkręcić i sprawdzić o co chodzi ale oczywiście nie ma kiedy...i tak o to Piotruś musi się zadowolić starą plastikową z pozytywką

Wczoraj zrobił mi psikusa i trochę sobie jakoś rozregulował spanie. Zasnął o 17 i obudził się dopiero o 21. Tzn "obudził" to za duże słowo...z zamkniętymi oczami domagał się mleczka czyli tak jak zawsze w środku nocy potem spał do 24.30, potem 2, 5, 7.
Dziś już normalnie zasnął po kąpieli ok 20.

hehe mam dokładnie taką samą wagę i wzrost

Ty Gosiu chyba ostatnio prosiłaś o podzielenie się sposobem na dodatkowy dochód, tak?
a więc my z tż ostatnio wkręciliśmy się w książki Roberta Kiyosaki i dlatego myślimy nad inwestowaniem w nieruchomości...tzn kupno pod wynajem. Szukamy mieszkania i garaży.Jeden garaż już kupiliśmy...tzn ziemię pod garaż i będziemy stawiać od podstaw. Mam nadzieję że wszystko się uda i będą chętni na wynajem. Mąż zastanawia się też nad otwarciem firmy, bo pracuje bardzo ciężko fizycznie w fabryce i powoli zaczyna mu nawalać kręgosłup... Tak więc cały wolny czas spędzam na szukaniu ofert i analizowaniu pomysłu na biznes męża .

Pozdrawiam Was i obiecuję że postaram się już być na bieżąco

idę sobie grzać wodę do wanny... ni mam ciepłej wody do 14 lipca bo coś remontują...przerąbane!

aha jeszcze mam pytanie...czy można nie szczepić dziecka tą szczepionką na odrę świnkę różyczkę? tzn reszte z obowiązkowych szczepić ale zrezygnować z tej jednej?

A moze zrobic tak,kupic nowa karuzelke,oddac stara z tym paragonem od nowej do naprawy czy tam wymiany,zalezy jak to rozwiaza,potem kto inny pojdzie z tym paragonem i ta nowa nieotwarta,zeby zwrocic lub wymienic na inny towar
Ja nie szukam pomyslu na zarobek,tak tylko pytalam z ciekawosci.Powodzenia wam zycze!
Co do szczepionek,to moja ciotka nie szczepila dzieci,ale to bylo wiele lat temu i nic jej nie zrobili,tyle ze sie nasluchala komentarzy.
Stary 2012-07-10, 22:32   #3963
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A moze zrobic tak,kupic nowa karuzelke,oddac stara z tym paragonem od nowej do naprawy czy tam wymiany,zalezy jak to rozwiaza,potem kto inny pojdzie z tym paragonem i ta nowa nieotwarta,zeby zwrocic lub wymienic na inny towar
Ja nie szukam pomyslu na zarobek,tak tylko pytalam z ciekawosci.Powodzenia wam zycze!
Co do szczepionek,to moja ciotka nie szczepila dzieci,ale to bylo wiele lat temu i nic jej nie zrobili,tyle ze sie nasluchala komentarzy.
dziękujemy...mam nadzieję że plan sie powiedzie.

A co do karuzelki to nieźle kombinujesz
chyba by to nie przeszło jednak...na paragonie jest data zakupu pewnie itp...pozostaje mi liczyć na złotą rączkę mojego męża

Stary 2012-07-10, 22:34   #3964
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie wiem, że kiedyś była kara finansowa za niezaszczepienie dziecka ale podobno ją zlikwidowali. Szwagierka narazie nie szczepi dziecka w ogóle na nic...tzn dziecko dostalo tylko tą jedną dawke na wzw w szpitalu i tyle. Ja się naczytałam o tej MMR i się boję...szczególnie że ostatnio od kilku znajomych usłyszałam że u ich dziecka, albo dziecka ich znajomych stwierdzono autyzm. W przedszkolu do którego chodzi dziecko znajomego męża jest aż 6 dzieci u których autyzm stwierdzono m.in u jego dziecka niestety
z tym,że do dzisiaj żadne badania nie potwierdziły związku szczepienia MMR z autyzmem, a facet , który opublikował wyniki tych , które to potwierdzały został skazany ....w wikipedi jest troszkę o tej aferze.

Ja nie znam żadnego dziecka z autyzmem, ani nie znałam w swoim pokoleniu, a szczepieni byli wszyscy.

Moim zdaniem zrozpaczeni rodzice chorych na autyzm dzieci szukają przyczyny i koniecznie chcą wiedzieć dlaczego to ich spotkało....? Wyszła sprawa ze szczepionkami i lewymi badaniami , które to potwierdzały i jest kozioł ofiarny.Ale to tylko moje zdanie.

A propos przedszkola to pewnie to przedszkole integracyjne , więc stąd tyle chorych dzieci.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-07-10 o 22:37
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:35   #3965
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

chyba by to nie przeszło jednak...na paragonie jest data zakupu pewnie itp...pozostaje mi liczyć na złotą rączkę mojego męża

Na paragonie jest data zakupu,ale np moja po tych 2,5 miesiacach uzytkowania wyglada jak nowa
Dodam,ze tak zrobil kiedys staly klient ze sklepu w ktorym pracowalam i po jakims czasie przyznal sie do tego...

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-07-10 o 22:36
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:39   #3966
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

baterie są ok >:?
A może coś z pilotem się stało, jest gdzieś przygnieciony i wyłącza sam

Słychać ,że pracuje silniczek i nie kręci się , czy cisza kompletna?
Stary 2012-07-10, 22:40   #3967
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
z tym,że do dzisiaj żadne badania nie potwierdziły związku szczepienia MMR z autyzmem, a facet , który opublikował wyniki tych , które to potwierdzały został skazany ....w wikipedi jest troszkę o tej aferze.

Ja nie znam żadnego dziecka z autyzmem, ani nie znałam w swoim pokoleniu, a szczepieni byli wszyscy.

Moim zdaniem zrozpaczeni rodzice chorych na autyzm dzieci szukają przyczyny i koniecznie chcą wiedzieć dlaczego to ich spotkało....? Wyszła sprawa ze szczepionkami i lewymi badaniami , które to potwierdzały i jest kozioł ofiarny.Ale to tylko moje zdanie.
A ja w sumie nie wiem co na ten temat sadzic.Tez troche o tym czytalam,czytalam o tej aferze,a z drugiej strony znalazlam strony na ktorych jest napisane,ze moze byc zwiazek miedzy autyzmem a szczepieniami.Np tu:

http://www.autyzm-gorzow.org/index.p...d=12&Itemid=11
Stary 2012-07-10, 22:56   #3968
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Na paragonie jest data zakupu,ale np moja po tych 2,5 miesiacach uzytkowania wyglada jak nowa
Dodam,ze tak zrobil kiedys staly klient ze sklepu w ktorym pracowalam i po jakims czasie przyznal sie do tego...
cwane cwane, wykorzystane przez mojego tż w rossmanie

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
A ja w sumie nie wiem co na ten temat sadzic.Tez troche o tym czytalam,czytalam o tej aferze,a z drugiej strony znalazlam strony na ktorych jest napisane,ze moze byc zwiazek miedzy autyzmem a szczepieniami.Np tu:

http://www.autyzm-gorzow.org/index.p...d=12&Itemid=11
to ważne słowo, przyczyn jak widać może być wiele, ja się boje tej szczepionki jak każdej innej, po każdej mogą być powikłania, ale też i po różyczce i innych chorobach można mieć powikłania, a to jest już akurat jest potwierdzone ..

myślę też ,że jeśli dziecko ma mieć autyzm to i tak i tak się to ujawni, kwestia tylko w ktorym momencie

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

a gdzie jest Balbinka? hmmm?

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-07-10 o 22:48
Stary 2012-07-10, 22:58   #3969
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
cwane cwane, wykorzystane przez mojego tż w rossmanie

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

to ważne słowo, przyczyn jak widać może być wiele, ja się boje tej szczepionki jak każdej innej, po każdej mogą być powikłania, ale też i po różyczce i innych chorobach można mieć powikłania, a to jest już akurat jest potwierdzone ..

myślę też ,że jeśli dziecko ma mieć autyzm to i tak i tak się to ujawni, kwestia tylko w ktorym momencie

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

a gdzie jest Balbinka? hmmm?
Pewnie masz racje.Ja balabym sie nie szczepic,ze wlasnie z mojej winy moze dziecku sie wtedy cos stac.

Balbinka pisala na mailu dlaczego jej nie bedzie.Chyba wysle do niej sms.
Stary 2012-07-10, 23:00   #3970
karolca
Zakorzenienie

Zęby idą jak nic.
Ewelinka marudziła, nie mogła zasnąć (mimo zamkniętych oczu). Posmarowałam dziąsełko żelem, nie minęło 5 minut i śpi... trzymając szczebelek od łóżeczka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 23:02   #3971
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie masz racje.Ja balabym sie nie szczepic,ze wlasnie z mojej winy moze dziecku sie wtedy cos stac.

wiadomo,że człowiek się boi o dzieci, przecież to największe skarby nasze , więc to wszystko zrozumiałe jest, byle tylko umieć dobrze wybrać i nie być tym jednym na ileś , któremu coś się stanie
Stary 2012-07-10, 23:24   #3972
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Zęby idą jak nic.
Ewelinka marudziła, nie mogła zasnąć (mimo zamkniętych oczu). Posmarowałam dziąsełko żelem, nie minęło 5 minut i śpi... trzymając szczebelek od łóżeczka
A wlasnie ciekawe czyj bobas pierwszy pochwali sie zdjeciem usmiechu z zabkiem
Stary 2012-07-10, 23:28   #3973
karolca
Zakorzenienie

Balbinka pisała o ząbkach i jeszcze któraś z dziewczyn

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 23:37   #3974
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Balbinka pisała o ząbkach i jeszcze któraś z dziewczyn
Rybki Nadia ma 2 ząbki na dole , o ile się nie mylę....z tym dołem

jaaaaa wlazłam do klubu, zapominam,że go mamy
Stary 2012-07-10, 23:43   #3975
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny maja wasze dzieciaczki ktoras z tych zabawek:

http://www.ebay.co.uk/itm/4002952722...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/1608368306...84.m1438.l2648

Bo sie zastanawiam czy fajne.Z opisu wynika,ze moga byc ciekawe.Chce cos z dzwiekami,ale nie takie zwykle jak grzechotka czy piszczek jakis.Jak myslicie,ktora lepsza?Ja bym wziela obie,ale Radek mnie opierniczy nawet za jedna...I lubie bardzo ta firme.Mamy od nich pieska takiego:

http://www.ebay.co.uk/itm/Lamaze-Pup...item2563b42cf6

Eryk go uwielbia.A jak cisne nosek,zeby szczekal to tak sie cieszy,ze az piszczy.
Stary 2012-07-11, 08:03   #3976
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dzień dobry

U nas nocka dobrze nie ma co narzekać Ania jeszcze teraz śpi myslę że z pół godziny da radę.

Na maila wrzucam kilka zdjęć moich dzieci. Maty Ania nie toleruje ale dostaliśmy huśtawkę od znajomych i chyba bardziej jej podeszła

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Julka juz dawno ma wyjeta wkladke dla noworodkow z fotelika. W koncu noworodek jest do miesiaca a pozniej jest niemowle
ja już też nie mam tej wkładki

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, niestety pisac na razie nie bardzo mogę, ale wpadłam Was poczytac, choc troszkę, bo na leżąco. U mnie trochę się pokomplikowało, szczególnie ze zdrowiem, ale mam nadzieję, że kolejne tygodnie przyniosą poprawę.
Ciekawa jestem jak tam Wasze pociechy i co u Was
Buziaki przesyłam i pozdrowionka!
dużo zdrówka Lena

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Tesciowa oswiadczyla nam,ze chcialaby przyjechac do Anglii i czy jej pomozemy...Normalnie epidemia jakas.Najpierw kuzynka,teraz tesciowa Nie zgodze sie na toi chyba bedzie spiecie z Radkiem...

Gosia współczuję tych chętnych do przyjazdu

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 08:15   #3977
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Dziś wstałam przed moimi dziećmi
Chociaz Szymonek juz gada, ale zdazylam przeczytac co u Was...

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

karo_z Odnośnie szczepień, w danej chwili nie ma obowiązku szczepienia i nikt nie może Cie ukarać, to jest tylko Twoja decyzja no ale oczywiscie tez odpowiedzialnosc za dziecko. Jest mozliwosc zaszczepienia na odre, swinke i rozyczke osobnymi szczepionkami, ktore mozesz sobie sama kupic. Nie musisz szczepic ta MMR.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 08:30   #3978
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Mojej znajomej wnuk po którymś szczepieniu dostał porażenia mózgowego ale tylko dlatego że lekarz nie przebadał małego przed szczepieniem dlatego ja bardzo patrzę na ręce pediatrze przed szczepieniem. Mój pediatra z przychodni ogląda dziecko przed szczepieniem pół godziny potem są kolejki ale to nie szkodzi ważne że dziecko jest przebadane. A z Anią teraz przed szczepieniem jeżdżę do Pani pediatry do której mam większe zaufanie i nie zależnie ją bada Jak się nie zaszczepi a dziecko zachoruje też mogą być powikłania ja dzieci szczepię

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:07   #3979
tikki85
Zakorzenienie

Karolca, moja Andrea też zasypia trzymając szczebelek . Pewnie biedna myśli sobie, że to mój palec
Stary 2012-07-11, 09:56   #3980
karo_z
Rozeznanie

witam z rana

nocka standardowo minęła dobrze. Karmienie na śpiocha o 23 i pierwsza pobudka o 3, potem 5 i 7 ale dopiero teraz zwlekliśmy się z łóżka

Cytat:
baterie są ok >:?
A może coś z pilotem się stało, jest gdzieś przygnieciony i wyłącza sam

Słychać ,że pracuje silniczek i nie kręci się , czy cisza kompletna?
baterie są ok
parę sekund się kręci potem przestaje a silniczek tak tryka jakby chciał a nie mógł

Cytat:

no właśnie konia też ma rację...ja sama nie wiem. Też się boję że powikłania po tych chorobach mogą być nieciekawe i będę żałować...
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej

Dziś wstałam przed moimi dziećmi
Chociaz Szymonek juz gada, ale zdazylam przeczytac co u Was...

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

karo_z Odnośnie szczepień, w danej chwili nie ma obowiązku szczepienia i nikt nie może Cie ukarać, to jest tylko Twoja decyzja no ale oczywiscie tez odpowiedzialnosc za dziecko. Jest mozliwosc zaszczepienia na odre, swinke i rozyczke osobnymi szczepionkami, ktore mozesz sobie sama kupic. Nie musisz szczepic ta MMR.
a to nie wiedziałam że jest taka możliwość...muszę sobie o tym poczytać.

Stary 2012-07-11, 10:06   #3981
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

mój TZ caly i zdrowy, bark nastawiony, przynajmniej ma nauczke nie bedzie sie wsawal w dyskusje z ojcem.

Ja tam nie czytam o tych domniemanych skutkach szczepienia, szczepie i juz,mam zamiar szczepic dodatkowo na ospe, bo skutki i powiklania ospy czy innych chorob zakaznych moga byc nawet smiertelne.

dzis TZ ma wolne, wiec zmykamy zaraz w teren, a ja dzis wybieram sie na aerobic z cwiczeniami na brzuch, mam zamiar kupic karnet i ostro cwiczyc

miłego dnia dziewczyny

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:08   #3982
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Eryczek jadl dzis w nocy tylko raz,ale fajnie
Na razie nie pada,chcemy wybrac sie na grzyby,no ale pogoda moze sie zmienic w kazdej chwili,a ja porannej kawki nie podaruje,zeby pedzic do lasu przed deszczem

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Mojej znajomej wnuk po którymś szczepieniu dostał porażenia mózgowego ale tylko dlatego że lekarz nie przebadał małego przed szczepieniem dlatego ja bardzo patrzę na ręce pediatrze przed szczepieniem. Mój pediatra z przychodni ogląda dziecko przed szczepieniem pół godziny potem są kolejki ale to nie szkodzi ważne że dziecko jest przebadane. A z Anią teraz przed szczepieniem jeżdżę do Pani pediatry do której mam większe zaufanie i nie zależnie ją bada Jak się nie zaszczepi a dziecko zachoruje też mogą być powikłania ja dzieci szczepię
A u mnie wcale nie ogladaja dzieci przed szczepieniem,przychodzi tylko pielegniarka i szczepi.
Stary 2012-07-11, 10:43   #3983
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Moja marudna po szczepieniu...... jeszcze tak to nie było
Trzymajcie sie dzielnie, to szybko mija

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Moje dziecko nie smieje sie tak na glos z byle powodu,niekiedy musze sie niezle narobic zeby ja doprowadzic do takiego brechtu
Ania tez nie smieje sie w glos tylko tak usmiecha niesmialo, ale od paru dni coraz latwiej ja do tego sprowokowac. Czasem sama strzela usmiech do zabawek na macie

Cytat:
Kaja dzisiaj ssała palce ...od stóp
O jak slodko
Ja juz drugi dzien ogladam "Daleko od szosy"- wsiaklam...

Cytat:
Dzien dobry!
Eryczek jadl dzis w nocy tylko raz,ale fajnie
Na razie nie pada,chcemy wybrac sie na grzyby,no ale pogoda moze sie zmienic w kazdej chwili,a ja porannej kawki nie podaruje,zeby pedzic do lasu przed deszczem
Gratulacje, to super wynik jak na Eryczka obzartuszka Ty sie pewnie tez lepiej wyspalas...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:59   #3984
koniakonia
Zakorzenienie

Witam nad kubeczkiem owsianki

Karo u mnie tak się dzieje jak są slabe baterie, może macie jakieś "lewe" spróbuj włożyć nówki

Zia ja wczoraj leżałam w pokoju i myślałam jak miała na imię pierwsza dziewczyna Leszka i tak mi pasowała Miecia, a to przecież Bronka była mam zaległości, chyba czas odswieżyć cosik, szmaciarz jedzie szmaciarz
Stary 2012-07-11, 11:37   #3985
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Karo u mnie tak się dzieje jak są slabe baterie, może macie jakieś "lewe" spróbuj włożyć nówki
U mnie tak samo było też mam tę karuzelę FP.

Hej!
Ja mam coraz gorzej w nocy, od 1.00 Laura nie chce spać, wierci się, płacze, nawet to że wezmę ją do łóżka nie pomaga już nie mam siły, jestem zła, rozdrażniona, wory pod oczami aż na siebie nie mogę patrzeć. A jest tak od ponad 1,5 tygodnia, wcześniej też nie było super, ale nie aż tak jeszcze trochę i wpędzę się w jakąś deprechę z tego zmęczenia. Mi w dzień się nawet z domu wyjść z nią nie chce bo nie mam najzwyczajniej na to siły w dodatku jest taka że sama sobą się nie zajmie, wszędzie muszę ją ze sobą brać, bo jak mnie nie widzi to odrazu płacze aż się zanosi. Trzeba do niej gadać, zabawiać ją, a ja jestem coraz bardziej poirytowana nic tylko siąść i płakać.
I jak zawsze się żalę

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 11:40   #3986
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Witam nad kubeczkiem owsianki

Zia ja wczoraj leżałam w pokoju i myślałam jak miała na imię pierwsza dziewczyna Leszka i tak mi pasowała Miecia, a to przecież Bronka była mam zaległości, chyba czas odswieżyć cosik, szmaciarz jedzie szmaciarz
tż wkładał podobno nowe baterie...chyba będę musiała sama kupić nowe i sprawdzić

moje dziecko znowu nie akceptuje innego zasypiania jak tylko przy cycu. Nawet na spacerze się broni przed zaśnięciem i szuka cyca mimo że najedzony...marudzi i popłakuje aż w końcu zasypia, ale jeszcze z zamkniętymi oczami popłakuje już nie mam siły go zmuszać do zasypiania inaczej...
właśnie zasnął. oczywiście musiał być cyc w buźce i po minucie dziecka nie ma...chyba go wpakuje na śpiocha do wózka i wyjdę na spacer

Stary 2012-07-11, 11:53   #3987
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
No tak mi tej Bronki szkoda, najpierw ja zbalamucil a potem sobie miastowa Anke znalazl Eh faceci
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 12:15   #3988
Mravka
Zadomowienie

Hej babeczki!
dziekuje za zyczenia zdrowia- juz lepiej...dobrze,ze ktos wymyslil paracetamol na przetrwanie to jak miod na moje serce.

Lenka ehh widze,ze Cie rozlozylo na dobre. trzymaj sie cieplo i dbaj o siebie, aby jak najszybciej wrocic do formy.

konia
no tak ciepłe usciski w te pogode to jak skarpety do sandałów- nijak nie pasuja

gosia cos mi sie wydaje,ze ludzie wyczuwaja Twoje dobre serce i stad ta wieczna chec nalotow .Przyznam szczerze,ze sytuacja troche patowa,bo w sumie fajnie byloby pomoc, ale pytanie do czego sie ma ta pomoc sprowadzic. Tu juz mam wizje,ze przyjezdza i mieszka z Wami..wiec znowu kolejny lokator. Pamietam ,ze kolega ktory wyjechal do Szwecji tez mial ten "problem",bo nagle znajomi zaczeli sie odzywac niby ot tak,a suma sumarum chodzilo o zalatwienie pracy,oczywiscie mieszkanie z Nim to bylo dla Nich cos oczywistego...

no to sie napisalam..Robson wstal, ide ratowac uszy sąsiadów przed dzwiękiem syreny
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 12:38   #3989
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
No tak mi tej Bronki szkoda, najpierw ja zbalamucil a potem sobie miastowa Anke znalazl Eh faceci
Faktycznie żal tej Bronki, ale chyba nie pasowała do jego koncepcji , on chciał do miasta iść na kierowce się uczyć swoją drogą ambitny był strasznie , przykład na to,że ja się chce to można ...Mój tz twierdzi ,że film jest dołujący...
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej babeczki!
dziekuje za zyczenia zdrowia- juz lepiej...dobrze,ze ktos wymyslil paracetamol na przetrwanie to jak miod na moje serce.

Lenka ehh widze,ze Cie rozlozylo na dobre. trzymaj sie cieplo i dbaj o siebie, aby jak najszybciej wrocic do formy.

konia
no tak ciepłe usciski w te pogode to jak skarpety do sandałów- nijak nie pasuja

gosia cos mi sie wydaje,ze ludzie wyczuwaja Twoje dobre serce i stad ta wieczna chec nalotow .Przyznam szczerze,ze sytuacja troche patowa,bo w sumie fajnie byloby pomoc, ale pytanie do czego sie ma ta pomoc sprowadzic. Tu juz mam wizje,ze przyjezdza i mieszka z Wami..wiec znowu kolejny lokator. Pamietam ,ze kolega ktory wyjechal do Szwecji tez mial ten "problem",bo nagle znajomi zaczeli sie odzywac niby ot tak,a suma sumarum chodzilo o zalatwienie pracy,oczywiscie mieszkanie z Nim to bylo dla Nich cos oczywistego...

no to sie napisalam..Robson wstal, ide ratowac uszy sąsiadów przed dzwiękiem syreny
A to się nie nosi skarpetek do sandałów ? smieszne jak ktoś tak nosi, ale ja tam nie piętnuje takich ludzi, jak im tak pasuje to niech tak noszą, w sumie to przecież nie szata zdobi człowieka
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Hej!
Ja mam coraz gorzej w nocy, od 1.00 Laura nie chce spać, wierci się, płacze, nawet to że wezmę ją do łóżka nie pomaga już nie mam siły, jestem zła, rozdrażniona, wory pod oczami aż na siebie nie mogę patrzeć. A jest tak od ponad 1,5 tygodnia, wcześniej też nie było super, ale nie aż tak jeszcze trochę i wpędzę się w jakąś deprechę z tego zmęczenia. Mi w dzień się nawet z domu wyjść z nią nie chce bo nie mam najzwyczajniej na to siły w dodatku jest taka że sama sobą się nie zajmie, wszędzie muszę ją ze sobą brać, bo jak mnie nie widzi to odrazu płacze aż się zanosi. Trzeba do niej gadać, zabawiać ją, a ja jestem coraz bardziej poirytowana nic tylko siąść i płakać.
I jak zawsze się żalę
Może to zeby , kup żel , sprawdź może zadziała, są też czopki viburcol , ponoc u wielu dzieci się sprawdzają, może zapytaj lekarza na szczepieniu najbliższym czy możesz dać.
Stary 2012-07-11, 13:04   #3990
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Hej!
I jak zawsze się żalę
czyzby skok? U nas sie zaczelo problemami z jedzeniem, ale w nocy tez gorzej spala i nie mogla mnie z oczu spuscic, bo byl wrzask. Zaczelo sie jak miala ok 14 tygodni i niestety ale trwa do teraz, a dzisiaj konczymy 18 tygodni ...

witam sie z rana hehe pospane do 9 z 3 pobudkami na jedzenie, i od tej 9 jula nie zjadla jeszcze porzadnie, wiec dalam jej kaszki teraz. Bylam w ratuszu i mamy juz paszport dla julci wystawili od reki i jest wazny 6 lat wiec za tydzien spokojnie mozemy ruszac do polski

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Faktycznie żal tej Bronki, ale chyba nie pasowała do jego koncepcji , on chciał do miasta iść na kierowce się uczyć swoją drogą ambitny był strasznie , przykład na to,że ja się chce to można ...Mój tz twierdzi ,że film jest dołujący...

A to się nie nosi skarpetek do sandałów ? smieszne jak ktoś tak nosi, ale ja tam nie piętnuje takich ludzi, jak im tak pasuje to niech tak noszą, w sumie to przecież nie szata zdobi człowieka

Może to zeby , kup żel , sprawdź może zadziała, są też czopki viburcol , ponoc u wielu dzieci się sprawdzają, może zapytaj lekarza na szczepieniu najbliższym czy możesz dać.
ja dawalam julce, troche uspokaja dziecko ale bez sensacji
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości