Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 13:01   #3931
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tak tylko pytalam,z ciekawosci.
Ja troche sie boje usypiania w wozku,pamietam jak kolezanki synek byl tak nauczony,ze w wieku 4 lat jeszcze tak zasypial...w wozku od lalek swojej siostry
Ale z Erykiem juz wlasciwie nie ma problemow ze spaniem nawet wieczorem.Z reguly zasypia sam,czasem wystarczy 5 minut go utlulic.
Usypianie w wózku jest awaryjne, jak mała się męczy z zaśnięciem a nie może... bo łóżeczko jest be, ręce są be... wtedy wózek - 5 minut i ma odlot. Ale to TŻ musi ją usypiać, bo jak mnie widzi, to chce się bawić

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Emigra...Andrea rośnie z dnia na dzień. W oczach . Już ubranka 68 powoli są na nią za małe w długość . Miała 47,5cm jak się urodziła, a 11.06 jak byliśmy na szczepieniu to miała 57cm, teraz z maty 60x60 wystają jej nóżki . Tylko z ubranek wnioskuję, że Andrea ma długaśne nóżki, bo body 54 pasują na nią idealnie, a śpiochy i spodnie musi mieć już 62/68

A i jak ją ludzie widzą to mówią...3 miesiące? Duuuuużaaaa
Ewelinka dostała już kilka razy pół roku

Wczoraj Ewelinka była przekochana
Obudziła się o 20.30 ale chciała tylko na ręce. TŻ ją nosił a ja wybyłam do sklepu. Potem kąpanie, karmienie i odłożyłam ją do łóżeczka. Porozglądała się w ciszy i skupieniu przez pół godziny, łapała szczebelki od łóżeczka i zasnęła. Sama. Bez niczego! (o 23.10) Budziła się co 4 godziny na karmienie, obudziła się o 10.30

EWELINKA POTRAFI PIĆ Z BUTELKI zrobiłam mały eksperyment. Mam dla niej sok jabłkowo-marchewkowy, nalałam 10 ml do butelki, podałam jej jak zgłodniała. Wsadziłam smoczek do buzi i wypiła całe 10 ml jak dostała cyca, to płakała, że to nie to samo Ale wiem na pewno, że jak będzie głodna, to i butlę pociągnie. Kamień spadł mi z serca, że jednak potrafi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:08   #3932
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
A ja myslalam,ze musi byc w tej wkladce dopoki stabilnie nie siedzi
Ja też a już mi się w niej Laura ledwo mieści więc chyba wyjmę w takim razie, choć boję się jakoś

Hej
ja oczywiście też na nic nie mam czasu jakoś... Wpadam tylko podczytać w wolnej chwili. Mała coraz bardziej aktywna, gada jak najęta - jest to słodkie bardzo ale noce coraz gorsze... Szkoda gadać na ten temat nawet!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:09   #3933
tikki85
Zakorzenienie

Karolca...to może i moja potrafi?? Ja dawałam jej raz swoje odciągnięte to wypiła 2 łyczki, ale była trochę niezadowolona
Stary 2012-07-10, 13:18   #3934
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Karolca...to może i moja potrafi?? Ja dawałam jej raz swoje odciągnięte to wypiła 2 łyczki, ale była trochę niezadowolona
następnym razem zrobię tak z odciągniętym mleczkiem. Ale Ewelinka musi być głodna a nie tylko "tak sobie". Sok zassała nie wiedząc, że to sok. Trzeba sprawdzić. Ale cieszę się jak głupia, jakbym coś wygrała

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-07-10, 13:21   #3935
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
następnym razem zrobię tak z odciągniętym mleczkiem. Ale Ewelinka musi być głodna a nie tylko "tak sobie". Sok zassała nie wiedząc, że to sok. Trzeba sprawdzić. Ale cieszę się jak głupia, jakbym coś wygrała
Nie dziwię Ci się . Sama zareagowałabym chyba filmikiem na powrót do ssania z butelki
Stary 2012-07-10, 13:40   #3936
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry

u nas nocka w miare, choc Mateuszek krecil sie wnocy , ale TZ go lulal, a ja spalam.

Mój TZ dzis pokłócil sie ze swoim ojcem, a obydwaj sa uparci i zawzieci i zaden nie ustapi, ja to wiem ze mój TZ ma czasem głupawke i wtedy czekam az mu minie i z nim nie zaczynam, ale tesciu jest taki sam jak on i zaczeli sie przepychac i mój TZ upadł na łopate a tesciu na niego i Tz musial jechac do szpitala bo wyskoczyl mu bark, czeka teraz na zdjecie, mam nadzieje ze nic powaznego mu sie nie stalo.Moze teraz sie wkoncu uspokoja , bo tak to ciagle takie sytuacje sie darzaly ze jeden madrzejszy od drugiego.

Mateusz ma oczka niebieskie, po TZ, ja mam szaro-zielone.

Mateusz tez jeszcze z ta wkladka jezdzi, jakos nie wpadlam zeby ja wyjac, ale tearz juz wyjme

My nosimy ubranka 74, wiekszosc ciuszkow tych mniejszych juz powędrowała na strych. W niedziele wybieram sie kupic Matuszkowi troszke wiekszych ubranek i cos na chrzciny.

Lena

Mateusz ma dlugie nogi po mamie))rece z reszta tez,mój TZ sie nasmiewal ze mnie ze mam odnóża jak pająk

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:43   #3937
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Duże te Wasze szkraby moja to ciągle nosi rozm. 62 czasem niektóre ubranka 68, a niektóre jeszcze mają na metce 56 dwa tygodnie temu na szczepieniu miała 62cm właśnie, więc od porodu urosła tylko 9cm...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:50   #3938
joanaros
Zakorzenienie

Moja już niektóre nosi 74 ale to zależy co. Największe rozmiarowo są body bo ma długi korpus. Dziś na szczepieniu panie myślały że ma pół roku
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:58   #3939
karolca
Zakorzenienie

Jesli chodzi o kolor oczu to Ewelinka ma jeszcze troche nieokreslone. Na pewno sa ciemne. Jakby braz wymieszany z zielono-niebieskimi. TZ ma brazowe z zielonymi smuzkami, ja mam niebieskie.

Szkrabowi spodobało się kulanie z plecków na brzuszek, tylko czasem w połowie drogi chciałaby wrócić na plecy a nie potrafi No i w nocy jak kładę ją np. na lewy bok, to przekręca się na plecy i próbuje przekulnąć na prawy boczek, ale przez sen kiepsko jej wychodzi i muszę jej pomagać.

Rozmiar ciuszków rozmiarowi nierówny. Większosć 62 pożegnałam właśnie dzisiaj, wyciągnęłam sporo 68/74 Na metkach widnieje napis 3-6 lub 6-9 m-cy a wydaje mi się, że Ewelinka taka normlana jest. tylko grubiutka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-07-10 o 14:00
Stary 2012-07-10, 14:11   #3940
tikki85
Zakorzenienie

Karolca, Andrea jeden zestaw ubranek nosi na 12 miesięcy . Chyb na chińskie dzieciaczki
Stary 2012-07-10, 14:20   #3941
karolca
Zakorzenienie

Tikki, bardzo możliwe

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-07-10, 14:28   #3942
tikki85
Zakorzenienie

Nie wiem jak roczne dziecko może być takie maleńkie i chudziuteńkie .

Andrea o 12.30 obudziła się na spóźnione jedzonko z 12 i dalej śpi

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

a jak się przebudza to z nerwem, że chce spać dalej i trzeba jej powiedzieć przeciągłe "ciiiiiiiiiiiiiiiiiii ii" i zasypia
Stary 2012-07-10, 14:49   #3943
karolca
Zakorzenienie

Wrzuciłam na maila pobudkę z wykonaniu Ewelinki

Emigra, Julka ma słodziutki śmiech Ewelince na razie wychodzą pojedyncze próby śmiechu

Aguśka, Szymonek się krzywił, ale widać, że smakowało

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-07-10, 15:00   #3944
tikki85
Zakorzenienie

Emigra jak Julisia super się śmieje . Moja Andrusia nie śmieje się na głos...może kilka razy jej się udało,

Karolca jaka słodka pobudka

Aguśka oj jaki ten soczek dziwny w smaku
Stary 2012-07-10, 15:19   #3945
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej kochane
Dzis jestem bez koncepcji wiec tylko czytam..i pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, niestety pisac na razie nie bardzo mogę, ale wpadłam Was poczytac, choc troszkę, bo na leżąco. U mnie trochę się pokomplikowało, szczególnie ze zdrowiem, ale mam nadzieję, że kolejne tygodnie przyniosą poprawę.
Ciekawa jestem jak tam Wasze pociechy i co u Was
Buziaki przesyłam i pozdrowionka!
Lenka napisz cos wiecej...czemu lezysz?
Biedactwo...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:20   #3946
gosia261282
Gang Iren

Wrocilam z zakupow.Mama zabrala sie z nami.Teraz zarabia,wiec kupuje sobie sama jedzenie,tylko obiady jemy wspolnie.Wkurzyla mnie,bo zostalo jej z wyplaty 30f,a naladowala do koszyka za ponad 60 i przy kasie z panika czy jej doloze.Mialam i dolozylam,ale mogla chociaz wczesniej zapytac czy w razie czego moge dolozyc,bo nie wie czy jej starczy.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, niestety pisac na razie nie bardzo mogę, ale wpadłam Was poczytac, choc troszkę, bo na leżąco. U mnie trochę się pokomplikowało, szczególnie ze zdrowiem, ale mam nadzieję, że kolejne tygodnie przyniosą poprawę.
Ciekawa jestem jak tam Wasze pociechy i co u Was
Buziaki przesyłam i pozdrowionka!
Fajnie,ze sie odezwalas i mam nadzieje ze wkrotce bedzie dobrze u ciebie.Zdrowka zycze!

Cytat:

EWELINKA POTRAFI PIĆ Z BUTELKI zrobiłam mały eksperyment. Mam dla niej sok jabłkowo-marchewkowy, nalałam 10 ml do butelki, podałam jej jak zgłodniała. Wsadziłam smoczek do buzi i wypiła całe 10 ml jak dostała cyca, to płakała, że to nie to samo Ale wiem na pewno, że jak będzie głodna, to i butlę pociągnie. Kamień spadł mi z serca, że jednak potrafi
A kiedy podalas cos innego jak mleczko po raz pierwszy?Ile Ewelinka miala?Chyba dosc szybko,prawda?Ja juz tez sie nie moge doczekac rozszerzania diety,ale to jeszcze troche,Eryk dopiero ma niecale 12 tygodni.
Stary 2012-07-10, 15:23   #3947
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy podalas cos innego jak mleczko po raz pierwszy?Ile Ewelinka miala?Chyba dosc szybko,prawda?Ja juz tez sie nie moge doczekac rozszerzania diety,ale to jeszcze troche,Eryk dopiero ma niecale 12 tygodni.
Ewelinka ma 3,5 miesiaca. dwa tygodnie temu dostala łyzeczke soku jabłkowego. tydzien temu łyzeczke soku z nektarynki a dzis jabłko+marchew.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-07-10, 15:33   #3948
Zia_
Zadomowienie

Wrocilam ze spaceru, Ania jeszcze dosypia w wozku....

Cytat:

Gratulacje! Bedzie latwiej przy odstawianiu, tlyko dawaj jej w mare regularnie zeby nie zapomniala Kiedy planujesz odstawiac Ewelinke od piersi?
Filmik boski. Ania tez sie budzi prawie zawsze w podobnym nastroju (tzn po nocce bo po drzemkach to zazwyczaj glosno "wola" )

Cytat:
Jej, ja tez sie juz doczekac nie moge. Najpierw myslalam ze poczekam do skonczenia 6 ms, teraz miekne i mysle ze moze zaczne jak skonczy 5 i bedzie w miare ladnie siedziec? Niecierpliwa jestem
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:49   #3949
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Jej, ja tez sie juz doczekac nie moge. Najpierw myslalam ze poczekam do skonczenia 6 ms, teraz miekne i mysle ze moze zaczne jak skonczy 5 i bedzie w miare ladnie siedziec? Niecierpliwa jestem

Wiki karmilam sama piersia pol roku,a przy Eryku mysle ze zaczne cos podawac juz od 4 miesiaca i zobacze jak zareaguje.On duzy chlop jest,a Tracy Hogg pisala,ze duzym dzieciom mozna szybciej
Stary 2012-07-10, 15:50   #3950
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilam ze spaceru, Ania jeszcze dosypia w wozku....

Gratulacje! Bedzie latwiej przy odstawianiu, tlyko dawaj jej w mare regularnie zeby nie zapomniala Kiedy planujesz odstawiac Ewelinke od piersi?
Filmik boski. Ania tez sie budzi prawie zawsze w podobnym nastroju (tzn po nocce bo po drzemkach to zazwyczaj glosno "wola" )

we wrześniu wracam do pracy więc przynajmniej do 15 będzie na innym jedzeniu niż moje mleko. Z nocnego karmienia póki co nie chcę rezygnować i karmić ją najdłużej jak dam radę (przynajmniej do roku). Ale rzeczywistość zweryfikuje moje plany.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-07-10, 16:11   #3951
joanaros
Zakorzenienie

Moja marudna po szczepieniu...... jeszcze tak to nie było
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 16:41   #3952
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Moja marudna po szczepieniu...... jeszcze tak to nie było
Wspolczuje
Stary 2012-07-10, 16:52   #3953
emigra
Zakorzenienie

A my polezelismy z mezem jak mala spala przez cale 24 minuty potem wzielismy ja do siebie do lozka i tak lezakowalismy w 3 ... teraz mala dostala deserek, mlekiem zapic nie chce, wiec lezy w lezaczku i meczy pana metke smakuja jej jego stopy

Moje dziecko nie smieje sie tak na glos z byle powodu,niekiedy musze sie niezle narobic zeby ja doprowadzic do takiego brechtu
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 18:18   #3954
MoniaHan
Wtajemniczenie

Lena zdrowiej szybko.

co do tej wkladki w foteliku to ja chyba w ogole nie mialam ,tylko taka jakby poduszeczka pod pupke jest i dalej uzywamy jej. ale w tym foteliku od malego wozka taka podkladka jest.

a my z Hanula pojechalysmy w koncu na zajecia dla mam i dzieciaczkow, bo Hania sie wyspala do 13 to i humor byl dobry, a jak ona spala to ja sobie tez drzemke zrobilam i 1,5h snu postawilo mnie na nogi i mowie Hanka jedziemy do ludzi.
zasnela w samochodzie i 15min zajec przespala, obudzila sie i poszlysmy do sensor room - pokoj ze swiatlem fioletowym , spokojna muzyczka i basen z pilkami - Hani sie spodobalo i w pilkach trzymala sie z kolega Angelo za raczkesmialysmy sie z jego mamaszkoda ze nie zrobilam zdjecia.jak spiewalismy piosenki na pozegnanie to Hanka dala popis pisku...a to znaczy ze humor wtedy ma dobry
o i w koncu juz w sierpniu beda zajecia z jogi dla maluszkow.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 19:06   #3955
sweet_papaya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Gosiu mnie jako dziecko zmuszona do zjedzenia w przedszkolu kisielu. Mam taką traumę że od 25 lat go nie tknęłam. Zmuszanie powoduje tylko odwrotny skutek
Z tego samego powodu latami nie jadłam budyniu waniliowego, szpinaku i barszczu czerwonego ( w przedszkolu mówili, żeby jeść barszczy to będzie krew zdrowsza i czerwieńsza). Dziś wszystko lubię
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

Ja pamietam daleko od szosy nawet zmoim bratem mlodszym sie bawilismy pozniej w ten serial ja doilam krowe w pokoju, a on jechal motorem z drugiego
to były czasy
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

Mamusie dziewczynek co najlepiej u Was dziala na odparzenia pupki i damskiej czesci, Hania nie miala wlasciwie odparzen ale teraz jest masakra, wszystko tam czerwone, uzywalam juz wielu rzeczy i nic nie skutkuje przemywam woda, wietrze i od kilku dni nie widac zadnej poprawy. odkad zaczelam uzywac papmers super dry to chyba to odparzenie sie pojawilo, o i moze powodem tez jest to ze nie chce aby sie wybudzila calkowicie w nocy i nie zmianiam pieluszki do rana.
Filipek jak miał miesiąc odparzył sobie bardzo pupkę, aż takie małe ranki miał i pediatra poleciła mąkę ziemniaczaną. Nie chciało mi sie wierzyć, że pomoże skoro sudocrem, bephanten, alantan nie działały ale spróbowałam. Przy każdej zmianie pieluszki myłam pupe ciepłą wodą (chusteczki w tyedy odstawiłam), potem 10 minut wietrzenia i pudrowałam tą mąką. Po tygodniu nie było śladu po odparzeniu
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

co do odparzen, to ja przez pierwsze 2 miesiace uzywalam tylko raz dziennie - wieczorem po umyciu i Hania nie byla odparzona a ostatnio nie wiedziec czemu zaczelam przy kazdym przewijaniu i jest gorzej, a teraz to juz w ogole masakra, boje sie czy ja to nie piecze. teraz nie wiem co zrobic, czy przestac uzywac nawet jak jest t mega odparzenie czy probowac wyleczyc (tylko ze nic nie dziala).
teraz smaruje co druga, trzecią zmianę pieluszki i zawsze na noc kremem do pupy hipp i wszystko ok.
W szpitalu położna mówiła, żeby nie smarować tak ciągle bo w samych chusteczkach są substancje nawilżające i można przesadzić z tą pielęgnacją; coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
kupilam tez babyphone, bo maz kazal bo jak Jula spi w sypialni a my jestesmy w salonie (mimo ze drzwi w drzwi) to ja ciagle schizuje ze ona placze a tak bede slyszala czy to napewno ona
my dostaliśmy elektroniczną nianię w prezencie i to super sprawa, chociaż sypialnia jest za ścianą salonu. Jak mały śpi, zamykam drzwi sypialni i siedzimy w salonie, oglądamy dużo seriali i już nie biegam co 2 minuty sprawdzić czy się nie obudził. Tak samo jak wieczorem robię coś w kuchni. Na pewno będziesz spokojniejsza
Cytat:

Apropos fotelikow Maxi Cosi - wyjelyscie juz ta wkladke dla noworodkow? Ania jeszcze sie miesci ale juz nogi jej zaczynaja wychodzic poza fotelik... Jest jakas waga/wzrost oficjalna przy ktorym mozna przestac to uzywac?

A jakie oczka maja wasze szkraby?
My wkładkę z maxi cosi wyjęliśmy w weekend, w te upały ta pluszowa wkładka to była masakra, cały mokry był. Filipek ma 3,5 miesiąca.

A co do koloru oczek to jak sie urodził miał ciemno szare i liczyłam na piękne zielono-szare oczy po tż a tu brązowe się zaczynają robić, po mamusi
Karolca, śliczne zdjęcie malutkiej masz w avatarku Moja siostra to Ewelinka

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
we wrześniu wracam do pracy więc przynajmniej do 15 będzie na innym jedzeniu niż moje mleko. Z nocnego karmienia póki co nie chcę rezygnować i karmić ją najdłużej jak dam radę (przynajmniej do roku). Ale rzeczywistość zweryfikuje moje plany.
Ja wracam w październiku i mam taki plan jak Ty Jak na razie to od tygodnia oswajam butelkę słabiutką herbatką koperkową, idzie marnie więc jutro odciągnę mleko i tak spróbuję.
sweet_papaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 20:50   #3956
19claudia91
Rozeznanie

witam was kochane będę się udzielać jak tylko czas mi pozwoli ) wybaczcie ze sie nie odzywalam! ale dzieciaki nam rosna jak na drozdzach! widzialam ofoty na mailu ja dodam zaraz moje

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 21:05   #3957
karolca
Zakorzenienie

kolejny butelkowy sukces
odciagnełam troszke mleczka (40 ml) tuz przed karmieniem. chwile potrwalo zanim zaskoczyla, ale na dwa razy zjadla (20 przed karmieniem i 20 po karmieniu). ale warunek - musi byc głodna.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-07-10, 21:42   #3958
gosia261282
Gang Iren

Tesciowa oswiadczyla nam,ze chcialaby przyjechac do Anglii i czy jej pomozemy...Normalnie epidemia jakas.Najpierw kuzynka,teraz tesciowa Nie zgodze sie na toi chyba bedzie spiecie z Radkiem...
Stary 2012-07-10, 21:55   #3959
karo_z
Rozeznanie

Hej

Znowu mam spore zaległości nie wiem kiedy to nadrobię!

U nas wszystko oki. Piotruś co prawda ostatnio przechodzi chyba skok, bo cały czas trzeba się nim zajmować...dłużej niż 5 minut nie pobawi się sam na macie ani przy karuzelce...ale generalnie nie narzekam
a propo karuzelki to popsuła nam się a ja zgubiłam paragon także z gwarancji nici...
mamy tą fp las tropikalny no i nie działa tż miał ją rozkręcić i sprawdzić o co chodzi ale oczywiście nie ma kiedy...i tak o to Piotruś musi się zadowolić starą plastikową z pozytywką

Wczoraj zrobił mi psikusa i trochę sobie jakoś rozregulował spanie. Zasnął o 17 i obudził się dopiero o 21. Tzn "obudził" to za duże słowo...z zamkniętymi oczami domagał się mleczka czyli tak jak zawsze w środku nocy potem spał do 24.30, potem 2, 5, 7.
Dziś już normalnie zasnął po kąpieli ok 20.

Cytat:
Ja w sumie diety nie musze trzymac,bo chociaz jem sporo i wlasnie lasuch slodyczowy jestem,to spalam to szybko.Zostalo mi 3 kg z ciazowych (czyli mam 53 kg na 168 cm wzrostu) Tylko za cwiczenia na brzuch musialabym sie wziac,bo w dalszym ciagu mam galaretowaty.I te 3 kg to chyba wlasnie w brzuchu sa...
hehe mam dokładnie taką samą wagę i wzrost

Ty Gosiu chyba ostatnio prosiłaś o podzielenie się sposobem na dodatkowy dochód, tak?
a więc my z tż ostatnio wkręciliśmy się w książki Roberta Kiyosaki i dlatego myślimy nad inwestowaniem w nieruchomości...tzn kupno pod wynajem. Szukamy mieszkania i garaży.Jeden garaż już kupiliśmy...tzn ziemię pod garaż i będziemy stawiać od podstaw. Mam nadzieję że wszystko się uda i będą chętni na wynajem. Mąż zastanawia się też nad otwarciem firmy, bo pracuje bardzo ciężko fizycznie w fabryce i powoli zaczyna mu nawalać kręgosłup... Tak więc cały wolny czas spędzam na szukaniu ofert i analizowaniu pomysłu na biznes męża .

Pozdrawiam Was i obiecuję że postaram się już być na bieżąco

idę sobie grzać wodę do wanny... ni mam ciepłej wody do 14 lipca bo coś remontują...przerąbane!

aha jeszcze mam pytanie...czy można nie szczepić dziecka tą szczepionką na odrę świnkę różyczkę? tzn reszte z obowiązkowych szczepić ale zrezygnować z tej jednej?
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:05   #3960
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Hej

Znowu mam spore zaległości nie wiem kiedy to nadrobię!

U nas wszystko oki. Piotruś co prawda ostatnio przechodzi chyba skok, bo cały czas trzeba się nim zajmować...dłużej niż 5 minut nie pobawi się sam na macie ani przy karuzelce...ale generalnie nie narzekam
a propo karuzelki to popsuła nam się a ja zgubiłam paragon także z gwarancji nici...
mamy tą fp las tropikalny no i nie działa tż miał ją rozkręcić i sprawdzić o co chodzi ale oczywiście nie ma kiedy...i tak o to Piotruś musi się zadowolić starą plastikową z pozytywką

Wczoraj zrobił mi psikusa i trochę sobie jakoś rozregulował spanie. Zasnął o 17 i obudził się dopiero o 21. Tzn "obudził" to za duże słowo...z zamkniętymi oczami domagał się mleczka czyli tak jak zawsze w środku nocy potem spał do 24.30, potem 2, 5, 7.
Dziś już normalnie zasnął po kąpieli ok 20.

hehe mam dokładnie taką samą wagę i wzrost

Ty Gosiu chyba ostatnio prosiłaś o podzielenie się sposobem na dodatkowy dochód, tak?
a więc my z tż ostatnio wkręciliśmy się w książki Roberta Kiyosaki i dlatego myślimy nad inwestowaniem w nieruchomości...tzn kupno pod wynajem. Szukamy mieszkania i garaży.Jeden garaż już kupiliśmy...tzn ziemię pod garaż i będziemy stawiać od podstaw. Mam nadzieję że wszystko się uda i będą chętni na wynajem. Mąż zastanawia się też nad otwarciem firmy, bo pracuje bardzo ciężko fizycznie w fabryce i powoli zaczyna mu nawalać kręgosłup... Tak więc cały wolny czas spędzam na szukaniu ofert i analizowaniu pomysłu na biznes męża .

Pozdrawiam Was i obiecuję że postaram się już być na bieżąco

idę sobie grzać wodę do wanny... ni mam ciepłej wody do 14 lipca bo coś remontują...przerąbane!

aha jeszcze mam pytanie...czy można nie szczepić dziecka tą szczepionką na odrę świnkę różyczkę? tzn reszte z obowiązkowych szczepić ale zrezygnować z tej jednej?

Hej

u nas tez będzie przerwa z ciepłą wodą ,więc rozumiem ból, cóż począć, dobrze,że chociaż gorąco na dworze jest.

Z tego co wiem to była jakaś walka o to ,żeby nie karać rodziców,którzy nie szczepią dzieci.Wielu nie szczepi właśnie na to słynne MMR, nie wiem jak to w końcu stanęło prawnie.Jeśli nie zaszczepisz będzie się do Ciebie odzywał sanepid.

Gosia no przewalone masz jak się jedno rozwikła to zaczyna drugie. Obyś się z Radkiem dogadała.

Kaja dzisiaj ssała palce ...od stóp
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości