|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
A spóźnia ci się okres? Bo jeśli nie, to na razie nie zaprzątałabym sobie tym głowy i niepotrzebnie się stresowała.
|
|
|
|
#1112 |
|
Przyczajenie
|
Do okresu jeszcze daleko, ale jestem straaaasznie nerwowym czlowiekiem.
Dopiero odnajduje sie w tych sprawach
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro gumka była cała, to nie wiem czym Ty się martwisz
|
|
#1114 |
|
Przyczajenie
|
Plemnikami z moczowodu
![]() Dzięki za odpowiedzi, uspokoily mnie
|
|
|
|
#1115 |
|
Przyczajenie
|
Witam , jestem bardzo zaniepokojona. Otóż 3 dni po stosunku pojawiło się u mnie brązowe plamienie (podobne do tego pod koniec okresu). Pojawiło się ono na około tydzień przed spodziewanym okresem. Czy może to być objaw ciąży? I czy w ogóle możliwe jest stwierdzenie ciąży w takim krótkim czasie od stosunku?? Bardzo proszę o odpowiedź bo schizuje się strasznie...
|
|
|
|
#1116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak możesz być w ciązy, po raz setny powtórze jak już milion dziewczyn tutaj nie chcesz mieć dziecka to się zabezpieczaj! jeżeli kochacie sie bez niczego to rozumiem ze staracie sie o dziecko to po co te schizy albo dorosnąc albo zmienić tok myślenia.Cytat:
Cytat:
|
|
#1117 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1118 |
|
Przyczajenie
|
no właśnie bez:/ ale nie skończył we mnie. a jest w ogóle jakaś szansa na to żeby po 3 dniach cokolwiek się działo z twoim organizmem co wskazywałoby na ciążę??
|
|
|
|
#1119 |
|
Raczkowanie
|
skoro bez, to szanse na ciążę są. A 3 dni to o wiele za wcześnie żeby mówić o objawach
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
raczej po 3 dniach nie ale skoro nie chcesz dziecka to sie zabezpieczaj! jest ryzyko ciązy jak nie pojawi się normalny @ to zrob za dwa tygodnie test
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, po 3 dniach nie będziesz miała objawów ciąży, a plamienie po kilku dniach od stosunku może być plamieniem implantacyjnym. Zrób test z moczu 14 dni od tego stosunku, będziesz miała pewność, ew. z krwi po 10 dniach od stosunku, jest droższy, ale pewniejszy.
|
|
#1122 |
|
Raczkowanie
|
Ok dziewczyny ! Tak wiem zabrzmi to żałośnie! I zachowam się jak totalna nastolatka... ale nie dziwcie mi się, mianowicie....
Jestem ze swoim facetem romantyczny wieczór - nasz pierwszy raz nadjedzie lada moment! Ale najpierw żeby rozluźnić atmosferę zaczęliśmy się zabawiać, on jak to facet szybko doszedł. Daliśmy sobie kilka minut, i zaczęliśmy zabawę nieco ostrzej, NIESTETY nie mieliśmy ze sobą prezerwatywy.Całe szczęście szybko obliczyłam jaki mamy dzień i czy mogę sobie pozwolić. Powiedziałam mu ze wszystko jest ok wg kalendarzyka nie powinno się nic stać... Ale jednak mieliśmy obawy..Daliśmy sobie spokój i uznaliśmy że nie ma sensu na późniejszy strach.Chłopak nie doszedł. Niestety następnego dnia dostaje telefon z informacją o tym żebym kupiła tabletkę <72h PO> ! Ja totalny szok! Jak to? Przecież nic nie było? Niestety facet zaczął się obawiać,że pozostałości z pierwszego razu mogą coś zdziałać! Więc moja pytanie brzmi... Czy mogę być w ten sposób w ciąży?! |
|
|
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: POMOCY!Niefortunny przypadek!!:(
Na które części ciała doszedł?
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: POMOCY!Niefortunny przypadek!!:(
Na moim ciele raczej nic nie było, i na 99% nie tam!
|
|
|
|
#1125 |
|
Przyczajenie
|
No dobra, to przedstawie sytuacje liryczną
:Miałam nierówne cykle, raz 1.5miesiąca, raz niecały miesiąc, a innego razu ponad dwa. Brałam tabletki anty, które miały mnie wyregulować a jak się okazało okropnie mnie rozregulowały. Zaraz po odstawieniu tabletek normalny okres pojawił się po ponad 3 miesiącach. Lekarz powiedział, że jeśli będę miała czekać dłużej niż 1.5 m-ca to mam kupić tabletki na wywołanie. Tak też zrobiłam przy kolejnym. Coś było, takiego... wybrakowanego. Ale do rzeczy. Czy przy tych pomieszanych cyklach (przed i tym bardziej po odstawieniu tabletek-9miesięcy temu) i w związku z tym, że współżyłam miesiąc temu jest jakiekolwiek prawdopodobieństwo bycia w ciąży. Niby mieliśmy prezerwatywę, on doszedł we mnie, ale zaraz po tym nie wyszedł, bo mnie o to poprosił. Wiadomo, skurczył się i mimo, że gumka nie pękła, niewiele było w niej nasienia, bo siłą rzeczy wypłynęło trochę. Podczas wychodzenia przytrzymaliśmy gumkę tak, że niby ciągle mnie chroniła. Zaraz po tym poszłam się umyć - bo chemia ma zabić plemniki, i myślę, że nic TAM się nie dostało. Przez miesiąc chodziłam sobie spokojnie licząc, że wreszcie dostanę okres, bo już mnie bolały piersi (i jak na złość przestawały-ale tak miewałam), ale od 2 dni obrzydliwie bolą mnie sutki. Nie mam i nie miałam mdłości ani nic, ale nigdy nie miałam takich obolałych sutków i stąd moja pierwsza myśl: Test. Zrobiłam, niby wieczorem i niby po miesiącu od stosunku (więc wynik powinien być wybitnie wiarygodny) i wyszedł negatywny. Zrobię jeszcze jeden za parę dni, tym razem rano, jak zalecają. Może to stres: dwie sesje, dyplom, problemy w związku... Nie wydaje mi się to być prawdopodobne, ale chyba potrzebuje pocieszenia:p. Dziewczyny, czy ja się niepotrzebnie schizuję? |
|
|
|
#1126 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=justa1705;35039323]hej no to jak mam to napisac!!!!w kwietniu bralam rigevidon pozniej zrobilam 7 dniowa przerwe,w tym czasie wyjechalam za granice i poszlam tam do apteki i dali mi minulet ale wzielam tabletke w ostatnim dniu miesiaczki...jak zaczelam brac minulet to mialam caly czas okres ,bralam 1 miesiac,i troszke mnie to zdenerwowalo i nie wzielam 4 ostatnich tabletek i caly czas sie kochalam do srodka,ostatnie krwawienie mialam 9 czerwca trwalo 1,5dnia teraz niewiem co i jak....robilam test tydzien temu ale wynik byl negatywny.moze za wczesnie zrobilam niewiem???!!!!i teraz boli trozke brzuch ale nie caly czas....co myslicie o tym?minely 2 tygodnie od zrobieia 2 testu i wynik byl znow negatywny,przypomne ze jak nie wzielam tych 4 ostatnich to pozniej i teraz juz nie biore zadnych tabletek,ale od wczoraj mam bardzo wrazliwe sutki ale zadnych innych objawow nie mam co myslicie??
|
|
|
|
#1127 |
|
Przyczajenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35223986]
[/QUOTE]Cytat: Napisane przez Gallant Witam, Jestem tu nowa, potrzebuje pomocy. Od około dwóch lat mam okres regularny +/- 28 dni. 19 maja miałam okres, współżyłam 6 czerwca a 9 dostałam znów okres( po 22 dniach), a powinnam 15 czerwca. Po skończonym okresie współżyłam jeszcze dwa razy, ostatni raz 16 czerwca. Za każdym razem był to stosunek przerywany. Licząc od 9 czerwca, powinnam dostać okres 6 lipca jednak nadal go nie mam a jest już 10. Robiłam test ciążowy strumieniowy 5 lipca i wyszedł negatywnie. Strasznie się boję, że mimo wszystko mogę być w ciąży. Co o tym myślicie? Mam od kilku dni momentami bóle brzucha jak przy okresie ale okresu ani widu ani słychu. Piersi też mam wrażliwe i ociężałe. Miałam sesje ostatnio i martwię się tą ewentualną ciążą więc może dlatego mi się spóźnia? Boje isę iść do ginekologa, bo nie chce usłyszeć, że jestem w ciąży no ale jak tak dalej pójdzie to będę musiała się wybrać.... Powtórzyć test? I czemu po pierwszym współżyciu dostałam po trzech dniach okres który powinnam odstać za tydzień? Dodam, że bardzo dawno się nie kochałam, około 3 lat. Proszę o odpowiedź.. Cytat: Napisane przez strawberryfileds Witam , jestem bardzo zaniepokojona. Otóż 3 dni po stosunku pojawiło się u mnie brązowe plamienie (podobne do tego pod koniec okresu). Pojawiło się ono na około tydzień przed spodziewanym okresem. Czy może to być objaw ciąży? I czy w ogóle możliwe jest stwierdzenie ciąży w takim krótkim czasie od stosunku?? Bardzo proszę o odpowiedź bo schizuje się strasznie... ![]() Tylko, że u mnie po pierwszym z trzech stosunków wystąpił okres, który trwał normalnie 5 dni i był tak samo obfity jak zwykle. Nie było to plamienie tak jak u strawberryfileds ![]() Dziś w nocy zaczął boleć mnie strasznie brzuch, obudziłam się, spojrzałam na wkładkę i miałam czerwone plamki. Dziś boli mnie cały dzień brzuch, krew leci ale dosyć skąpo jak na razie. Mam nadzieję, że to normalny okres a nie plamienie podczas ciąży. Testu na beta hcg nie zrobiłam dzisiaj, zrobię po zakończeniu tego niby okresu. |
|
|
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
Chyba faktycznie popadamy w jakaś schize... Ale tak to zawsze jest.
Ja się tylko modle i mam ogormną nadzieje ze moj facet mnie nie okłamał i sie skończył jak był we mnie, ale w to wątpie.. chociaż.. wiecie jacy są faceci... |
|
|
|
#1129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Seks był? Po tym pierwszym wytrysku? Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1130 |
|
Przyczajenie
|
Mam taki problem zapomnialam wziasc czwartej tabletki anty wzielam ja po 14 h biore juz 3 miesiace. 2 dni wczesniej doszlo do stosunku z koncem we mnie. Jakie jest ryzyko zaplodnienia? Postepowalam wg ulotki
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1132 |
|
Przyczajenie
|
Chcialabym miec pewnosc bo zzera mnie stres :-(
Edytowane przez paaati91 Czas edycji: 2012-07-11 o 15:20 |
|
|
|
#1133 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wstecz nie działa, teraz tylko przez kolejne 7 dni sie zabezpieczaj.
|
|
#1135 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie panie. Chciałbym się coś zapytać.
Witam wszystkie szanowne użytkowniczki tego forum.
Mam na imię Kamil ,mam 17 lat. Od pewnego czasu przygotowywaliśmy się z dziewczyną do inicjacji seksualnej. Wszystko było porządnie zaplanowane i też tak było. Obalając mity,że pierwszy raz moze byc nie przyjemny ,doszliśmy (no w sumie to mnie sie tyczy bardziej) dwa razy. Oczywiscie stosowalem prezerwatywe podczas pierwszego zbliżenia, po czym zdjąłem ją,umyłem członka ,i po jakiś 2 godzinach założyłem następną i doszliśmy drugi raz,prezerwatywe również zdjąłem około minutę po dojściu. W obydwu prezerwatywach była znaczna ilość spermy,czyli z tego co czytałem-taka jak być powinna. Jednakże mam pytanie-Czy mimo zastosowania powyższej metody antykoncepcyjnej istnieje jakiekolwiek ryzyko?(tak ,wiem że JAKIEŚ zawsze istnieje,ale dotyczy to głównie tej sytuacji) Czy powinienem kupić 'escapelle' lub 'posterin duo'? Jestem gotów wydać te 80zł jeżeli to naprawde jest konieczne. Bardzo prosiłbym o poważne odpowiedzi ponieważ ja traktuje Was,Panie poważnie. Pozdrawiam |
|
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Witam wszystkie panie. Chciałbym się coś zapytać.
Nic nie pękło, nie zsunęło się a ty chcesz faszerować swoją dziewczynę taką dawką hormonów... O.O myśl trochę. Nie zabieraj się za seks, jeśli po każdym stosunku będziesz chciał żeby dziewczyna biegła po escapelle do lekarza...
|
|
|
|
#1137 |
|
Przyczajenie
|
Nie chce faszerować. Poprostu chciałem wiedzieć waszą opinie czy w takim przypadku jak opisałem moge juz spokojnie spać? Bo wczesniej konsultowalismy sie z lekarzem i wszystko wyjaśnił,ale ja już taki jestem.
Przepraszam za takie pytania ,ale podobno 'kto pyta,nie błądzi" |
|
|
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
jeśli prezerwatywa nie pękła ani się nie zsunęła = nie ma ryzyka
śpij spokojnie
|
#1139 |
|
Konto usunięte
|
Nigdy nie zrozumiem kopniętych ludzi - przepraszam ale tak myślę o osobach tego pokroju - które nie zgodzą się za chiny ludowe na regularne przyjmowanie pigułek (które mają wyższy wskaźnik skuteczności niż gumki) w imię wartości wyższych, religii, czy dbania o zdrowie ale bomby hormonalne które rozchrzanią cykl bardziej niż pół roku przyjmowania normalnych pigułek zjadłyby jak cukierki bo się boją.
|
|
|
|
#1140 |
|
Przyczajenie
|
Ja bardzo przepraszam,ale nie sądziłem na na pierwszy raz już trzeba zacząć przyjmować pigułki antykoncepcyjne,zwłaszcza ze po konsultacji z lekarzem ,stwierdził on ze narazie nie ma co zaczynać takowej terapi.
Szanuje panię,które mają inne zasady i zdanie. Prosze na mnie tak nie naskakiwać ,ja tylko spytałem i myślałem że to forum i dział będzie najtrafniejszy. Ale widze ze trafiłem chyba w drażliwy temat,za co najmocniej przepraszam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

szybko zmienilam i na wszelki wypadek wytarlam chustaczka. Dodam ze byly dni plodne (rozciagliwy sluz) czy jest jakies prawdopodobienstwo zaplodnienia?
albo dorosnąc albo zmienić tok myślenia.

:

Start -->96,9kg - 91,5kg - Cel--> 69kg