Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-11, 17:19   #1141
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Piszecie o niechęci do nocniczka, moja kuzyneczka jako pierwszy nocnik dostała taki grający i jak pierwszy raz z niego skorzystała to tak się przestraszyła tego grania, że potem mieli spory problem żeby ją przyzwyczaić
Ja od razu to rozmontowałam Z córką kilka podejść było, najpierw się bała, to olałam, potem za kilka tygodni siadała na moment, potem znów się bała... Aż w ciągu tygodnia mając 22mce zaczęła na nocnik się załatwiać i na nakładkę.

W nocy różnie, trzeba ją budzić na sikanie bo padnięta z reguły abrdzo jest no i niestety prawie co noc wpadka jednak jakaś :/

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

jeszcze kwestia smoczkow zostaje bo ponoc tez dziewczyny maja problem z oduczaniem tego
U nas do zasypiania jest :/ co chcę odstawić to jest koszmar. Mało tego- śpiąc u teściowej młoda w dup.ce ma smoczka! i wyjaśnijcie mi, o co biega?

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja czytałam bodajże w "Mamo to ja", że jeśli rodzice chcą, to mogą nie dawać w ogóle smoczka Bąblowi, który zna wtedy tylko pierś mamy - no ale jak by to w praktyce wyszło? Pewnie poszedłby w ruch np. kciuk jak u Ciebie
No są niesmoczkowe dzieci, ba - nawet butelkowe niesmoczkowe są

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A ja mam pytania do doświadczonych mamusiek? Jak to jest z takim zimorodkiem? Kiedy można na spacerek się jakiś wybrać? Koleżanka z pracy która urodziła w styczniu mówiła że dopiero po 3 miesiącach wyszła z małą. Wiem że to zalezy od pogody ale np załóżmy że nie będzie mrozów. I jeszcze jedno? Jaka wyprawka dla takiego dzieciątka urodzonego w styczniu? Co oprócz takiego kombinezonika kupić? Będę miała ciuszki po synku brata który się w niedzielę urodził, ale to wiadomo letni dzieciaczek. A co naszym zimorodkom będzie niezbędne?
Powiem tak - ja jestem zwolenniczką nieprzegrzewania i spacerów szybko i długich

Z córą (BARDZO zimny maj, temperatura koło 10st i deszcze, powodzie) wyszłam w sobotę (urodzona w poniedziałek wieczorem), a spacer był we wtorek już i tylko dlatego nie wcześniej, bo lało
Wychodzę do -10 stopni, nawet jak pada - omijam burze czy mega oberwanie chmury, chociaż dzisiaj w burzy wracałam z działki

A z Zimorodkiem - pewnie będę wychodziła do -5 ( w następną zimę już normalnie jak z córą), a kiedy? szybko, pewnie skuli zimy kilka dni tzw werandowanie na balkonie czy w oknie, a spacer bo ja wiem? w wieku 2 tygodni? gdyby było wiosenne dziecko czy letnie to szybciej, a tak to poczekam troszkę.

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Hej mamusie ale naskrobałyście ale ufff nadrobiłam.

Widzę spora wymiana zdań na temat spania z rodzicami. Ja również uważam, że dziecko ma swoje łóżeczko i w nim powinno spać. No ale sama jeszcze dzieci nie mam i nie wiem jak to będzie ale będę robiła wszystko aby właśnie spało w swoim łóżeczku. Napewno nie dopuszczę do tego żeby mój mąż został eksmitowany do innego pokoju spać.

Pomijając jakieś kwestie organizacyjne to dla mnie też niezrozumiała jest eksmisja męża.

Czy według was sprawdza się to że jak oczekuje się dziewczynki ma się ochotę na słodkie a jak chłopca to na kwaśne czy wręcz na odwrót?
Nie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
super, że wszytko ok

ja też dostałam na badania... mocz, morfo, odczyn coombsa i glukoza z obciążeniem
Ale glukozę z obciążeniem robi się później o wiele...

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Wracając jeszcze do płci dziecka to zarówno dziewczynka jak i chłopiec będzie naszym skarbem, ale tak sobie myślę, że pewnie mąż chciałby synka, wtedy miałby dobrą wymówkę, żeby z wiekiem dziecka kupować mu zabawki, którymi z całą pewnością sam by się pobawił
a to na pewno

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
aaaa dziewczyny...kurde...wsum ie to nie ma co się chwalić..ale czekałam na ten przelew 11 dni i w końcu doszła kasaaaaa yeeeeeeah eheh
już dzisiaj kupiłam sobie haremki i stanik w hm
Co to są haremki?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Ja tak troszkę nie lubię stawiania psychologów na równi z poradnikiem (zboczenie przyszłego zawodu ) ), chociaż wiem, że nie do końca o to Ci chodziło - bo poradników jako takich - nie lubię i nie mam - MOŻE kiedyś sięgnę po coś poleconego, bo rozumów nie pozjadałam i skorzystam z doświadczenia innych jak będę mieć z dzieckiem problem, którego sama nie ogarniam. Ale najpewniej pójdę właśnie do psychologa. Tylko psychologowie też są różni, dobry to taki, który dopasowuje rozwiązania pod dziecko i rodziców. A uniwersalność metod superniani - np. mnie trochę drażni jak oglądalam, bo co rodzina - ten sam schemat. Jedyne co faktycznie u wszystkich rodzin było widać to po prostu straszny brak konsekwencji w działaniu, więc może w takiej stanowczości wobec dziecka i egzekwowania reguł ta superniania im faktycznie pomogła...

Djerba : strasznie mnie to ciekawi skąd się u dzieci bierze niechęć do nocniczka (jak rodzic zmuszał to rozumiem, ale czasem tak z niczego dziecko płacze i za cholerę nie usiądzie, a traumy nie było), może się kiedyś dowiem jak będę mieć swoje. To na pewno trudne strasznie, "odczarowanie" nocniczka jak dziecko katusze cierpi. Powodzenia Daj nam tu znać jak efekty, wszystkim nam się pewnie doświadczenie mam przyda.
A nie, nie, ja odniosłam się wyłącznie do psychologów poradnikowych Superniani też nie lubię bardzo.

A co do nocników - czasem dziecko po prostu nie jest gotowe i tyle, ale ten lęk mija, u nas ze 3 czy 4 takie fazy bania się były
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 17:27   #1142
Ewik86
Zakorzenienie

Marsi i ja się dołączam do życzeń, wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja po genetycznym, jejku dziewczyny, tyle stresu co się przed najadłam, zupełnie niepotrzebnie..... Wszystko jest ok!!! Jestem zła trochę na teściową no ale to szczegół.
Płci jeszcze nie znamy a miałam taką cichutką nadzieję, że wstępnie już coś powie..... Jutro wam wrzucę fotki, jedno mam takie cudaśne, jak Dzidzia się drapie po uszku a na jednym widać całe pięć paluszków....
I cały ten stres był niepotrzebny, super

Cytat:
I ja się w końcu pochwalę fotkami malucha tydzień mi się zeszło, ale w końcu przerzuciłam z papieru na kompa

Na pierwszym fasolka z pierwszego usg (chyba 6 tydzień), a na drugim już całkiem duży tuptuś

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Marsi: 100 lat!!

Wróciłam z wizyty (byłam na NFZ). Wszystkie wyniki ok Na USG (już przez brzuch) dzidziuś widocznie większy.
Dostałam skierowanie jeszcze raz na morfologię, mocz i jeszcze glukozę, bo nie było ostatnio.
No i zważyli mnie ... Podłamałam się bo waga pokazała ... 61 kg Fakt, trochę przytyłam przed ciążą, gdy się ostatnio sama ważyłam było chyba 55 kg. Coś mi się ten wynik nie widzi, zwłaszcza, że jem mniej niż przed ciążą. Jak będę u rodziców to muszę się zważyć.
Ja zawsze ważę się rano na czczo, a mój lekarz też mnie waży po południu i po obiedzie Z tego co zauważyłam jest 2 kg różnicy.

Jutro też leczo robię

Lenova co tam Twoja teściowa wymyśliła?
Ja swojej w życiu nie oddam - akurat farta miałam i super kobitka mi się trafiła

A haremki to chyba spodnie? Dobrze kojarzę?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 17:36   #1143
sarah67
Zadomowienie

hej
Marsi spełnienia marzeń

Ja wiem od kolezanki o czyms takim jak niania z monitorem i chyba kupię, bo ja urodziła się moja siostra to byłam w klasie maturalnej i jak z Nią zostawałam, Ona sobie spała w łóżeczku a ja się uczyłam, i co chwila do Niej podchodziłam sprawdzac czy oddycha i boję się, że tak będę miała przy swojej Dzidziusi - więc chyba kupię.

Wiecie co moja kolezanka z pracy tez pisala na takim forum jak my i teraz po 2 latach pisaniny, spotykają się w te wakacje z całymi rodzinami Wybrały takie miejsce żeby mieć mniej więcej taką samą drogę, noclegi już zamówione.

U nas na forum większość z dołu Polski, jedynie Djerba z Gdańska no i do Meduzy mam blisko 130km.

Trzymam kciuki za badania genetyczne

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Idę spać i znowu nic w domku nie zrobię a mam taki bajzel, że szok, ale nie przytomna jestem. Usprawiedliwiacie mnie?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 17:51   #1144
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35234953]Ja od razu to rozmontowałam Z córką kilka podejść było, najpierw się bała, to olałam, potem za kilka tygodni siadała na moment, potem znów się bała... Aż w ciągu tygodnia mając 22mce zaczęła na nocnik się załatwiać i na nakładkę.

W nocy różnie, trzeba ją budzić na sikanie bo padnięta z reguły abrdzo jest no i niestety prawie co noc wpadka jednak jakaś :/

U nas do zasypiania jest :/ co chcę odstawić to jest koszmar. Mało tego- śpiąc u teściowej młoda w dup.ce ma smoczka! i wyjaśnijcie mi, o co biega?

No są niesmoczkowe dzieci, ba - nawet butelkowe niesmoczkowe są

Powiem tak - ja jestem zwolenniczką nieprzegrzewania i spacerów szybko i długich

Z córą (BARDZO zimny maj, temperatura koło 10st i deszcze, powodzie) wyszłam w sobotę (urodzona w poniedziałek wieczorem), a spacer był we wtorek już i tylko dlatego nie wcześniej, bo lało
Wychodzę do -10 stopni, nawet jak pada - omijam burze czy mega oberwanie chmury, chociaż dzisiaj w burzy wracałam z działki

A z Zimorodkiem - pewnie będę wychodziła do -5 ( w następną zimę już normalnie jak z córą), a kiedy? szybko, pewnie skuli zimy kilka dni tzw werandowanie na balkonie czy w oknie, a spacer bo ja wiem? w wieku 2 tygodni? gdyby było wiosenne dziecko czy letnie to szybciej, a tak to poczekam troszkę.

Nie

Ale glukozę z obciążeniem robi się później o wiele...

a to na pewno

Co to są haremki?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

A nie, nie, ja odniosłam się wyłącznie do psychologów poradnikowych Superniani też nie lubię bardzo.

A co do nocników - czasem dziecko po prostu nie jest gotowe i tyle, ale ten lęk mija, u nas ze 3 czy 4 takie fazy bania się były [/QUOTE]

http://www.hm.com/pl/product/00357?article=00357-D

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
hej
Marsi spełnienia marzeń

Ja wiem od kolezanki o czyms takim jak niania z monitorem i chyba kupię, bo ja urodziła się moja siostra to byłam w klasie maturalnej i jak z Nią zostawałam, Ona sobie spała w łóżeczku a ja się uczyłam, i co chwila do Niej podchodziłam sprawdzac czy oddycha i boję się, że tak będę miała przy swojej Dzidziusi - więc chyba kupię.

Wiecie co moja kolezanka z pracy tez pisala na takim forum jak my i teraz po 2 latach pisaniny, spotykają się w te wakacje z całymi rodzinami Wybrały takie miejsce żeby mieć mniej więcej taką samą drogę, noclegi już zamówione.

U nas na forum większość z dołu Polski, jedynie Djerba z Gdańska no i do Meduzy mam blisko 130km.

Trzymam kciuki za badania genetyczne

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Idę spać i znowu nic w domku nie zrobię a mam taki bajzel, że szok, ale nie przytomna jestem. Usprawiedliwiacie mnie?
a Ty skąd jesteś?
ja kiedyś pisałam na forum, że w sierpniu wsiadam w samolot i lecę do Wrocławia... i chciałam się spotkać...ale zero reakcji.. no cóż
Stary 2012-07-11, 17:53   #1145
lukinia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja swojej w życiu nie oddam - akurat farta miałam i super kobitka mi się trafiła
to podobnie jak mnie nie dosc, ze kobieta ciepla, mila i sie za bardzo nie wtraca, to jeszcze jest ksiegowa i mase razy mi juz pomogla z papierologia
dziewczyny, bardzo bym chciala, ale nawet jak was wszystkie czytam to nie dam rady odniesc sie do wszystkiego za duzo watkow, albo moje zmeczenie szarych komorek - dyskutuje z Wami w glowie, a potem nic nie pamietam
co do zimorodkow to tez slyszalam o werandowaniu i strasznie mnie to slowo smieszylo - to chyba jak duzy mroz albo pada, a spacery tez bym chciala wczesnie zaczac, jak tylko male bedzie zdrowe
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Pat&year =2013&month=2&day=4&babyc ount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
lukinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 18:04   #1146
Delicjanka
Zakorzenienie

Tak piszecie o tym jedzeniu a ja ... jakimś głodomorem się zrobiłam, chyba to leczo też jutro zrobie...
Hosenka! narobiłaś mi ochoty na lazanie mniam
co do spotkania kiedyś tam jestem za w sumie jestem prawie z centrum Polski więc czy to góry czy to morze wszystko mi jedno

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 18:04   #1147
LadyWhisper
Zakorzenienie

heja mąż mi zeskanował bobasa
Dzidzior Wam macha hihi
a na drugim zdjęciu drapie się w uszko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg macham.jpg (28,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzidzior.jpg (92,7 KB, 60 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 18:07   #1148
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja też jestem za spotkaniem jak w końcu będę mogła wyjść legalnie z domu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 18:07   #1149
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidzior Wam macha hihi

ahaha ale słodziak hejo bobasku

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-11, 18:07   #1150
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzidzior Wam macha hihi
sooooo sweeet piękne ujęcie hehehe
Stary 2012-07-11, 18:14   #1151
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Właśnie wróciłam z USG, z dzidziusiem wszystko OK, szaleniec mały, wierzga non stop, a ja się bałam, że będzie w brzusiu spokojne jak siostra

płeć jeszcze nieznana ...

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2012-07-11 o 18:15
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 18:22   #1152
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidzior Wam macha hihi
Świetny dzidziulek

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z USG, z dzidziusiem wszystko OK, szaleniec mały, wierzga non stop, a ja się bałam, że będzie w brzusiu spokojne jak siostra

Super

Dominika

Alicja
Stary 2012-07-11, 18:31   #1153
pstryczek84
Zakorzenienie

Gratuluje dobrych wieści i czekamy na dalsze
Lady, super fotki

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:00   #1154
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Oj tak, będzie dziś ruch wieczorem na forum. Fotka za fotką Trzymamy kciuki dziewczyny, na bank wszystko będzie dobrze.
Ja też mam smaki na słone (sól-mniam mniam, oczywiście w rozsądnych ilościach i górki konserwowe z chilli ). Aczkolwiek słodkie teraz tez zjem. Na początku cięży było to absolutnie niewykonlane, teraz nie mam z tym problemu ale jednak wolę słone i ostre potrawy. Cerę mam nienajgorszą, teraz się poprawiła, na początku miałam mnóstwo podskórnych drobnych krostek, taka kaszka. Czyli jednym słowem mix jeśli chodzi o przepowiedzenie płci ale od początku mam przeczucie na chłopca
Widze ze tak samo jak ja z tym jedzeniem miałaś tyle że u mnie ma byc ziewczynka mam nadzieje ze sie potwierdzi ale wizyta dopiero 25

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Wracając jeszcze do płci dziecka to zarówno dziewczynka jak i chłopiec będzie naszym skarbem, ale tak sobie myślę, że pewnie mąż chciałby synka, wtedy miałby dobrą wymówkę, żeby z wiekiem dziecka kupować mu zabawki, którymi z całą pewnością sam by się pobawił
Mysle ze moj ma tak samo teraz jak kupujemycos dla jego chrzesniaka to wybiera pod siebie

Cytat:
powiedziała, że dla kobiety w ciąży maksymalnie jedno jabłko, lub gruszka, lub kilka śliwek dziennie i żeby więcej warzyw jeść.. ale ja i tak wcinam owoce nigdy nie miałam problemów z cukrem i mam nadzieję, że tak zostanie
Mój tez mi dał takie zalecenia garśc owoców mało słodkich typu agrest porzeczki jabko złota reneta
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:10   #1155
Ewik86
Zakorzenienie

Cały czas mnie ssie, już nie wiem co mam zjeść żeby przestało

Dominika

Alicja
Stary 2012-07-11, 19:31   #1156
sylwietta1988
Zakorzenienie

zazdroszczę Wam tych fotek, ja mam wizyte dopiero za dwa tyg. i nie wiem czy bedzie USG robione
ale sobie pojadłam, aż mi teraz żołądek szaleje, bo głodna byłam że hej
po wizycie u lekarza mam kilka opakowan różnych tabletek antykatarkowych, antykaszlowych, antygardłowych itp... w sumie nic poważnego nie stwierdził (zaczerwienione gardło i tyle) ale powiedział ze dobrze ze nawet z takim drobiazgiem się zgłosiłam! więc absolutnie nie leczcie się dziewczyny same- bo nawet rutinoscorbin stosowany niewłaściwie nie jest wskazany

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Dzidzior Wam macha hihi
z tym uszkiem, to najbardziej rewelacyjne zdjęcie, jakie kiedykolwiek widziałam oprócz fotek mojego maluszka oczywiście
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:46   #1157
szklanka19
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję za kciuki!

Ja już po, Maluszek ładnie rośnie, crl 41mm Serduszko pięknie bije i jestem przeszczęśliwa mam się przyzwyczajać do ciąży i trochę więcej jeść bo jestem szczapa dalej Następna wizyta 1 sierpnia

Lady ale cudne ujęcia! Maleństwo przywitało się z mamusią
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:47   #1158
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
hej

No cóż, ja jestem z Olsztyna, z samej góry, także Djerba nie jest jedyna.
...Chyba, że nie jestem w ogóle uwzględniana w tym podsumowaniu.

Kupiłam dzisiaj butelkę firmy DYDUŚ. O taką, tylko fioletową.
http://dydus.pl/img/produkty/butelki_b8x.jpg
Czytałam opinie - chyba są to dość dobre produkty. A zapłaciłam bardzo niewiele.

Zrobiłam dzisiaj na obiad beztłuszczowe "schabowe" (w moim przypadku są to kotlety z piersi kurczaka ) - smażone na czystej patelni. Pycha.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-11 o 20:19
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:56   #1159
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Gratuluję dziewczyny dobrych wyników usg

Ja przejrzałam właśnie ubranka po córce i cholera, mało tego. BARDZO dużo bodziaków z krótkim rękawem, ale na zimę nie bardzo...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:57   #1160
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za kciuki!

Ja już po, Maluszek ładnie rośnie, crl 41mm Serduszko pięknie bije i jestem przeszczęśliwa mam się przyzwyczajać do ciąży i trochę więcej jeść bo jestem szczapa dalej Następna wizyta 1 sierpnia

Lady ale cudne ujęcia! Maleństwo przywitało się z mamusią
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No cóż, ja jestem z Olsztyna, z samej góry, także Djerba nie jest jedyna.

Kupiłam dzisiaj butelkę firmy DYDUŚ. O taką, tylko fioletową.
http://dydus.pl/img/produkty/butelki_b8x.jpg
Czytałam opinie - chyba są to dość dobre produkty. A zapłaciłam bardzo niewiele.

Zrobiłam dzisiaj na obiad beztłuszczowe schabowe - smażone na czystej patelni. Pycha.
Ja ze środka jestem, z Ciechanowa dokładnie, więc też do tego grona niestety nie należę A do Olsztyna ode mnie nie jest tak daleko

Bez oleju? Ale w normalnej panierce tzn. z bułką tartą? Nie popaliły się?

Dominika

Alicja
Stary 2012-07-11, 20:05   #1161
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja ze środka jestem, z Ciechanowa dokładnie, więc też do tego grona niestety nie należę A do Olsztyna ode mnie nie jest tak daleko

Bez oleju? Ale w normalnej panierce tzn. z bułką tartą? Nie popaliły się?
No to jesteśmy już dwie, oprócz Djerby, które nie są z dołu.

Nie, nie popaliły się - bardzo często je odwracałam. Panierka wyszła z tego w kolorze jajecznicy, a nie taka rumiana, jak w normalnie smażonych. Mimo to, smakują wyśmienicie, mięsko bardzo soczyste, a do tego dużo zdrowsze.
Stary 2012-07-11, 20:10   #1162
Lenova
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o moją teściową to ona nic konkretnego nie zrobiła , tylko po prostu nie daje się z nia wytrzymać jest nadopiekuńcza, wścibska. Udaje że jest miła i mnie lubi a za moimi plecami obgaduje mnie do męża.
Najpierw dzwoni do mnie wypyta się o wszystko np. co ugotowałam jej syneczkowi najukochańszemu na obiad jak ja jej mówię że nic to ona po skończonej rozmowie ze mną dzwoni do mojego męża i mu mówi że mu żona nic na obiad nie zrobiła.
Ogólnie dzwoni do nas kilka razy dziennie , pyta o wszystko.
Teraz jak byliśmy w weekend u rodziców i teściów to zero prywatności, byliśmy na grilu u szwagra to nie spała do 1 w nocy czekając aż my wrócimy i sie wypyta jak było i ile mąż wypił i o czym gadaliśmy na grilu.
Do tego jest ciągła gadka na temat kościoła , że powinniśmy chodzić itp i nas wiecznie namawia choć juz było 2 lata rozmów na ten temat ze nie mamy takiej potrzeby. Dodam że ona chodzi codziennie do kosciola na poranne i wieczorne msze, modli sie ze 3 razy dziennie do tego i jezdzi na wszelakie pielgryzmki i oddałaby wszystkie pieniądze na kościół.
No ale nic to akurat jej sprawa niech sobie chodzi jak to jej pomaga, ale trochę tolerancji dla innych.
oczywiście imiona dla dzieci któe wybraliśmy z mężem jej sie nie podobają , i chce swojego syneczka przekonać do innych imion bo uważa że to ja sama wybrałam te imiona a nie mój mąż.
O wszystkim by chciała decydować, wszystko wiedzieć i ciągle traktuje mojego męża jak dziecko i wydaje jej się że kazdy go krzywdzi . Nawet jak sie przekomarzamy oboje to ona juz na mnie krzyczy czemu ja na jej syneczka krzyczę.
Mówię Wam naprawdę cięzko mi jest wytrzymać, nie chce się z nią kłócić bo jednak jakiś szacunek się należy. Mój mąż mówi że z nia trzeba po prsotu tak życ bo on juz wiele lat probował ją zmienic i się nie da , i że jak się zwróci jej uwage to sie obraża na tydzień a później znowu to samo .
Aż się boję co będzie jak się dziecko urodzi... mam nadzieję że nie będzie nas częśto odwiedzać bo oszaleje
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:15   #1163
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
No to jesteśmy już dwie, oprócz Djerby, które nie są z dołu.

Nie, nie popaliły się - bardzo często je odwracałam. Panierka wyszła z tego w kolorze jajecznicy, a nie taka rumiana, jak w normalnie smażonych. Mimo to, smakują wyśmienicie, mięsko bardzo soczyste, a do tego dużo zdrowsze.
A ja jestem z Radomia 100 km od Wawy
Ja wole piersi z kurczaka od schabowego, no ale wiadomo takim mięskiem też nie pogardze mniam mniam

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-11, 20:16   #1164
Lenova
Wtajemniczenie

Piękne małeństwo Gratulacje udanych wizyt

Ja też nie jestem z dołu tylko ze środka Polski ;p
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:19   #1165
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja wole piersi z kurczaka od schabowego, no ale wiadomo takim mięskiem też nie pogardze mniam mniam
Tzn ja robię te kotlety z piersi kurczaka/indyka, ale z rozpędu napisałam po prostu "schabowe" - także zgadzam się z Tobą. Nie lubię takich ze schabu, bo są żylaste i czasem twardawe, u mnie w domu zawsze z drobiu się robi.
Stary 2012-07-11, 20:22   #1166
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Piękne małeństwo Gratulacje udanych wizyt

Ja też nie jestem z dołu tylko ze środka Polski ;p
Już jest nas 5

Współczuję takiej teściowej, bo z opisu wynika, że jest okropnie upierdliwa Dobrze, że razem nie mieszkacie...

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Tzn ja robię te kotlety z piersi kurczaka/indyka, ale z rozpędu napisałam po prostu "schabowe" - także zgadzam się z Tobą. Nie lubię takich ze schabu, bo są żylaste i czasem twardawe, u mnie w domu zawsze z drobiu się robi.
Też najlepiej lubię kotlety z piersi kurczaka A moja mama najlepiej lubi z karkówki, bleee, te są dopiero żylaste

Dominika

Alicja
Stary 2012-07-11, 20:23   #1167
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o moją teściową to ona nic konkretnego nie zrobiła , tylko po prostu nie daje się z nia wytrzymać jest nadopiekuńcza, wścibska. Udaje że jest miła i mnie lubi a za moimi plecami obgaduje mnie do męża.
Najpierw dzwoni do mnie wypyta się o wszystko np. co ugotowałam jej syneczkowi najukochańszemu na obiad jak ja jej mówię że nic to ona po skończonej rozmowie ze mną dzwoni do mojego męża i mu mówi że mu żona nic na obiad nie zrobiła.
Ogólnie dzwoni do nas kilka razy dziennie , pyta o wszystko.
Teraz jak byliśmy w weekend u rodziców i teściów to zero prywatności, byliśmy na grilu u szwagra to nie spała do 1 w nocy czekając aż my wrócimy i sie wypyta jak było i ile mąż wypił i o czym gadaliśmy na grilu.
Do tego jest ciągła gadka na temat kościoła , że powinniśmy chodzić itp i nas wiecznie namawia choć juz było 2 lata rozmów na ten temat ze nie mamy takiej potrzeby. Dodam że ona chodzi codziennie do kosciola na poranne i wieczorne msze, modli sie ze 3 razy dziennie do tego i jezdzi na wszelakie pielgryzmki i oddałaby wszystkie pieniądze na kościół.
No ale nic to akurat jej sprawa niech sobie chodzi jak to jej pomaga, ale trochę tolerancji dla innych.
oczywiście imiona dla dzieci któe wybraliśmy z mężem jej sie nie podobają , i chce swojego syneczka przekonać do innych imion bo uważa że to ja sama wybrałam te imiona a nie mój mąż.
O wszystkim by chciała decydować, wszystko wiedzieć i ciągle traktuje mojego męża jak dziecko i wydaje jej się że kazdy go krzywdzi . Nawet jak sie przekomarzamy oboje to ona juz na mnie krzyczy czemu ja na jej syneczka krzyczę.
Mówię Wam naprawdę cięzko mi jest wytrzymać, nie chce się z nią kłócić bo jednak jakiś szacunek się należy. Mój mąż mówi że z nia trzeba po prsotu tak życ bo on juz wiele lat probował ją zmienic i się nie da , i że jak się zwróci jej uwage to sie obraża na tydzień a później znowu to samo .
Aż się boję co będzie jak się dziecko urodzi... mam nadzieję że nie będzie nas częśto odwiedzać bo oszaleje
O rany współczuje Ci
.... dobrze ze moi teściowie się nie wtrącają w ogóle do nas... wiadomo bywały chwile złe i dobre ale raczej żyjemy w zgodzie

przy okazji wkurzają mnie takie moherki co to latają się modlić co chwila a wejdzie jakaś babeczka do kościoła to pierwsze co obgadać itd..
Ja do kościoła chodze jak mam potrzebę, wierzę w Boga, paciorek mówie co dzień ale co do kościoła hmmm.... kiedyś widziałam mojego proboszcza na mieście z super dziunią za rączkę szli z piwkami ;] no ale na ten temat i temat polityki wole nie rozmawiać ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-11, 20:34   #1168
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Dzidzior Wam macha hihi
Wspaniałe zdjęcie, baa co ja mówię nie zdjęcie tylko maluszek na zdjęciu szczególnie na drugiej fotce cud miód

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość

No proszę ruchliwy maluszek to tak jak u mnie, jak byłam ostatnio na wizycie to ruchliwy taki, że hoho, gratuluję udanej wizyty
Stary 2012-07-11, 20:39   #1169
sarah67
Zadomowienie

[QUOTE=BlackSanctum;352380 14]No cóż, ja jestem z Olsztyna, z samej góry, także Djerba nie jest jedyna.

Hej no co Ty, po prostu nie wiedziałam, a tu tyle osób się ujawniło, zawsze pojawiał się Wrocław, Katowice, o ile dobrze pamiętam. W Olsztynie byłam raz i bardzo mi się podobało to miasto
Ja tez jestem z góry (no nie z samej, jakby ktoś się czepiał) tylko po drugiej stronie województwo zachodniopomorskie .
Duzo jest dziewczyn z Wrocławia, fajnie bo na spacerki z wózkami mogą się wybierać razem.

Dziewczynki zdjecia sliczne.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:46   #1170
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dużo tu na temat jedzenia, ale to dobrze, to znaczy, że przyszłe mamusie mają smaki i apetyt. Jak czytam co kto zjadł i co zamierza ugotować to robię się zawsze głodna. Dziś już tyle zjadłam, a wcale nie czuje się jakaś pełna. Przed chwilą wsunęłam jeszcze na kolację kluski śląskie podsmażane na boczku, ale zgroza o tej godzinie, no ale cóż jak miałam smak to co

Co do owoców i warzyw to ja ogólnie jem ich sporo w ciągu dnia, ale ja wiem.. jakoś mi to chyba nie szkodzi, zresztą ja ogólnie jem dużo wszystkiego, tylko nie wiem gdzie się to wszystko we mnie mieści.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Życzę wszystkim dobrej nocki, ja też już zmykam do kąpania i spania

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości