|
|
#4891 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty część IV
Pewna jestem na 100%
.
|
|
|
|
#4892 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie kociamaniaczki
![]() Wiem, wiem, miałam wstawić zdjęcia mojej kotki, ale obecnie nie mam czytnika kart, a kabel daleko stąd, więc jeszcze musicie poczekać troszkę. Byłam z moją kicią w zeszłym tygodniu u weterynarza. Dał tabletkę na odrobaczenie i zrobił zastrzyk ze szczepionką. To była pierwsza wizyta, teraz mam iść z nią za ok. 4 tygodnie. Kotka jest baaaardzo żywa! SZOK! Mówię wam... uwielbia drapak i wspina się na niego niesamowicie nagrałam kilka filmików, obiecuję - wstawię kocha też piłeczki, myszki, jedną taką na gumce - wprost ubóstwia. Jednak nadal nas drapie i gryzie. Próbujemy ją głaskać a ona cap za palca czy rękę. Nawet jak już się nie bawi to tak reaguje. Niestety głośne "ałaaaa i nie wolno" nie pomaga. Bywa, że da się pogłaskać, ale niezbyt często. Ogólnie często mi wchodzi na szyję i tak sobie śpi, ufam jej jak już się wyszaleje i jest obok mnie (śpi z nami w łóżku czasem) i nie drapie. Ale raz jak już się wyszalała i weszła mi na szyję chciała się chyba ułożyć do snu i nagle ugryzła mnie w ucho :// byłam w szoku! Od razu ją zdjęłam. Znowu się wdrapała na obrotowe krzesło i weszła, dałam jej wejść, bo chciałam zobaczyć czy znowu sytuacja się powtórzy, nie powtórzyła się, więc chyba zrozumiała swój błąd.Jednak dzisiaj miałam straszną sytuację. Jadłam śniadanie, czasem wchodząc na mnie wbija pazury i tym razem przejechała mi centralnie po sutku :// dziewczyny jaki ból ((((( krew mi leciała :////// wiem, że nie zrobiła tego specjalnie, po prostu sobie wchodziła jak to kot. Ale sutek mnie jeszcze boli :/ jakiś obrzmiały się zrobił. Boję się, żeby nie było jakiegoś zakażenia, wiadomo, że to bardzo delikatne miejsce. Jak myślicie iść z tym do lekarza? Czy zaczekać? Na szyi też jestem podrapana, ale szyja nie taka wrażliwa jak sutek.Jak myślicie posmarować to czymś?
Marcelinka Laureńka Edytowane przez dziolcha86 Czas edycji: 2012-07-11 o 20:30 |
|
|
|
#4893 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.Na takich zadrapaniach się nie znam, do lekarza może nie od razu, poczekaj do jutra? Dziś Cię podrapała, tak? I okład z kota polecam Ok, wiem, że żart nie na miejscu. |
|
|
|
|
#4894 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() No jak nie ma różnicy?
|
|
#4895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj mnie tak udrapała, mam gorączkę chyba w tym sutku, bo takie ogromne uczucie gorąca
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
dziolcha86, współczuje kup sobie rivanol w żelu albo jakiś inny fenistil takie to już nasze życie z kotami, że czasem trzeba pocierpieć
|
|
|
|
#4897 |
|
KOTerator
|
Ja nie widzę różnicy
Mysz i kurczak to zwierzę i kiedyś było żywe a później robiło za pokarm dla kota, tyle, że kurczak nie jest naturalnym pożywieniem, bo kot kur nie łapie a myszka jest jak najbardziej odpowiednia dla kota. Gdyby były karmy premium z myszkami, to takie bym brała, ale nie ma i chyba długo nie będzie. Napisałam tylko, że kot w naturze jest znacznie lepiej odżywiony niż kot na Ziwi Peak (pod warunkiem, że myszy są zdrowe i nie ma innych zagrożeń) i że wydajemy na karmy, a taka myszka polna jest najlepsza - a zaczęła się wielka dyskusja, jakbym co najmniej napisała, że kupuję świeże żywe myszki, puszczam je w domu i Milka na nie poluje i tarmosi przez kilka godzin zanim zje |
|
|
|
#4898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4899 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Ja mam obecnie poważne zadrapanie na stopie, Sonia mnie podrapała w nocy, spała "w nogach" i nie wiem co to porobiła, chciała wybić się z moich stóp do góry i zostawiła mi pamiątkę, zdarza się. Ale nie było to specjalnie. U Ciebie kot to zrobił może nie z premedytacją, ale nie wie, że nie wolno. Mów głośno ,,Nie!" jak będzie próbować drapać, psikaj wodą, pacnij delikatnie między uszy jak nie masz nic przeciwko, nie baw się z kotem dłońmi, baw się wędkami, piłkami, kup/zrób jakieś zabawki, zajmij ją tak, żeby nie przychodziły jej głupoty do głowy i daj znać jak idzie, a dziewczyny na pewno dorzucą jeszcze inne mądrzejsze rady. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Zachciało Ci się gdybać o myszkach dla Nensi .
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-07-11 o 21:02 |
|
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rudy Puszek wyglada jak z kreskowki " kot w butach "
|
|
#4901 |
|
Raczkowanie
|
mój też ma takie napady gryzienia
najgorzej jak leżę oparta na ręce, wtedy atak na rękę murowany
|
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4903 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nooo zachciało mi sie o myszach myśleć ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
#4904 | |
|
|
Cytat:
|
|
#4905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Przez całe dzieciństwo i do 18 roku życia zawsze był jakiś kot w moim domu rodzinnym, całe życie z kotami, i nie miałam takich sytuacji, jakieś spokojne temperamenty miały a ten istny :diabełek: ale i tak ją kocham
|
|
#4907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
#4908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ani ja ani mój mąż nie bawi się z nią dłońmi. Mamy piłki, myszki, drapak, bawi się wszystkim jest bardzo żywa, szaleje, biega, po całym mieszkaniu, często się na nas stroszy i chodzi bokiem
|
|
#4909 | |
|
Zadomowienie
|
Już wiem o co chodzi. Kuwety nie ma w magazynie i dlatego czekam.
Cytat:
Edytowane przez Alexandre Czas edycji: 2012-07-11 o 22:21 |
|
|
|
|
#4910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :conf used:
|
|
#4911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4913 | |
|
|
Kuna... zje kociaka
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Może jak będę miała pracę na stałe, pomyślę o rzuceniu mięsa. Jak do tej pory jem tylko skrzydło z kurczaka, ostatnio często makrelę i to w zasadzie wszystko. Wędlin nie tykam, innych mięs też nie. Dla mnie są bezsmakowe i to od kilku lat.
|
|
#4914 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Mam nadzieję, że odkaziłaś zaraz po zadrapaniu... Cytat:
No nie? Uroki internetu.
|
|
|
#4915 | ||||||||
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
Ale cóż...---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Chodzi mi kupno na jesieni... ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ha/kot_applaws ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Schowaj książki Mój Cham też miewa różne pomysły. Zamiast się z nim użerać, chowam 'zbędne'- w jego mniemaniu - rzeczy. ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-07-11 o 23:54 |
||||||||
|
|
|
#4916 |
|
KOTerator
|
Pisałam wcześniej o kunach. Czytasz zbyt wybiórczo
.
|
|
|
|
#4917 |
|
Raczkowanie
|
"oneeeeeee mówią o żywej myszy
|
|
|
|
#4918 | |||||
|
|
Cytat:
![]() Innym razem koty przynosiły nornice, krety, a nawet węża. Nie zapomnę jak owa wspominana sąsiadka klnęła na swoje koty Miałam dużo myszek hodowlanych. I taką polną też kiedyś przywlekłam do domu. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Jednak wielokrotnie byłam świadkiem sytuacji, kiedy to kot przeganiał duże psy. Warczenie, syczenie, koci grzbiet i pazury. Prawie jak Norris ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Ano Matko Boska, porażka normalnie ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- ![]() Czasem tak bywa. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- ![]() Leżę i ... kwiczę ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- To stres przed bratem, kiedy mnie z kompa przegoni
|
|
#4919 |
|
|
|
#4920 |
|
|
Czekam...
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

.

nagrałam kilka filmików, obiecuję - wstawię
kocha też piłeczki, myszki, jedną taką na gumce - wprost ubóstwia. Jednak nadal nas drapie i gryzie. Próbujemy ją głaskać a ona cap za palca czy rękę. Nawet jak już się nie bawi to tak reaguje. Niestety głośne "ałaaaa i nie wolno" nie pomaga. Bywa, że da się pogłaskać, ale niezbyt często. Ogólnie często mi wchodzi na szyję i tak sobie śpi, ufam jej jak już się wyszaleje i jest obok mnie (śpi z nami w łóżku czasem) i nie drapie. Ale raz jak już się wyszalała i weszła mi na szyję chciała się chyba ułożyć do snu i nagle ugryzła mnie w ucho :// byłam w szoku! Od razu ją zdjęłam. Znowu się wdrapała na obrotowe krzesło i weszła, dałam jej wejść, bo chciałam zobaczyć czy znowu sytuacja się powtórzy, nie powtórzyła się, więc chyba zrozumiała swój błąd.
((((( krew mi leciała :////// wiem, że nie zrobiła tego specjalnie, po prostu sobie wchodziła jak to kot. Ale sutek mnie jeszcze boli :/ jakiś obrzmiały się zrobił. Boję się, żeby nie było jakiegoś zakażenia, wiadomo, że to bardzo delikatne miejsce. Jak myślicie iść z tym do lekarza? Czy zaczekać? Na szyi też jestem podrapana, ale szyja nie taka wrażliwa jak sutek.
.
? Niczym się taka myszka od kurczaka z karmy nie różni.

.

- rzeczy.