|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Mi to trochę zalatuje fałszywą skromnością (której baardzoo nie lubię
), bo Blackberry ma jedne z ładniejszych włosów ze wszystkich z nas tutaj (i jestem pewna, że doskonale o tym wie ), wiem że zdjęcia z lampą lekko przekłamują, bo moje włosy wyglądają gorzej niż na zdjęciach, ale bez przesady... Balckberry zlituj się i nie marudź, masz piękne włosy
|
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: aaa, sorry, trzeba wejść jeszcze w "podrozdziały" Edytowane przez Papiszynka Czas edycji: 2012-07-11 o 21:43 |
|
|
|
|
#4055 |
|
Rozeznanie
|
Czy John Frieda to jest warte swojej ceny? Czy to tylko silikonwe cudo? Bo jest w promocji w Rossie i kusi.
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
robię pierwsze zamówienie na zsk, mam w sumie ograniczony fundusz, ale narazie w koszyku mam:
kwas hialuronowy 1%, wyciąg z aloesu, hydrolizat keratyny i mleczko pszczele co jeszcze mogę sobie dobrać? (nawet niekoniecznie do włosów )
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
mozesz podac przepis?
gdzies go widzialam ale mi umknal :/
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
witam sąsiadkę
say-hello, ale Ci się nie poszczęściło. :c Szkoda, że nie można tego jakoś udokumentować, może przesłaliby ponownie? Wiem, że to tylko przy kurierze takie cuda, a zdjęcia czy coś to wiadomo, że sobie można "samemu wylać", ale.. No szkoda! |
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za opinię, po dłuższym namyśle bob wykluczony
![]() Kuleczkka patrzyłam właśnie na gazetkę Rossa, skuszę się na szampon i odżywkę dla brunetek. |
|
|
|
#4062 |
|
Rozeznanie
|
a wiesz jaki odżywka ma skład - nie mogę znaleźć.
sama i tak nie zanalizuje, a jak kupisz to wrzuć koniecznie i odczucia po testowaniu.
|
#4063 | |||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nigdy nie próbowałam
może czas najwyższy Cytat:
a z niewłosowych polecam hydrolaty - kosztują grosze, a można np. rano przemywać nimi twarz zamiast stosowania drogeryjnej chemii Cytat:
kiedyś miałam taką sytuację, że zamówiłam pędzel z pixie cosmetics (taki sam jak z edm) i wypadało włosie. napisałam maila, bardzo miła pani odpisała, że trafiła im się wadliwa dostawa i wysłała mi nowy. nawet starego nie musiałam odsyłać może mazidła zachowają się podobnie...Cytat:
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2012-07-11 o 22:26 |
|||
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście
![]() 1 łyżka siemienia lnianego niemielonego 1 szklanka wody (250ml) gotować na wolnym ogniu około 10-15 min, od czasu do czasu mieszając im dłużej się gotuje tym będzie bardziej glutowaty, ciemniejszy cedzić jeszcze na ciepło przez sitko ![]() przechowywać w lodówce do 2 tygodni, jak będzie dziwnie i inaczej niż po ugotowaniu "pachniał" to przyrządzić nowy ![]() swego czasu stosowałam go namiętnie jako stylizator i był niezastąpiony i włosy były po nim takie zdefiniowane i miękkie ![]() dla tych, które nie wiedzą: - można stosować jako maskę ja cały przyrządzony glut kładę na kłaki, czekam aż zaschnie i idę spać ![]() - również jako płukankę, czyli przyrządzoną porcję wymieszać w litrze wody, nie spłukiwać ![]() a właśnie: glut zasycha na włosach, używany jako stylizator wystarczy odgnieść i mięsistość włosów wróci, także nie obawiać się, że włosy trzeba ponownie myć, bo obciążył, strąków narobił czy coś ![]() mój właśnie dogorywa i zasycha na włosach ![]() ciekawa jestem efektów, bo dawno nie stosowałam ![]() koniecznie!!
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2012-07-11 o 22:43 |
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie typowo polskie myślenie to powinno być wliczone w ryzyko prowadzenia sklepu internetowego ![]() anoska pochwal się efektami ![]() Ja spsikałam włosy eliksirem, nałożyłam oliwę z oliwek i mam mieszane uczucia, strasznie ta oliwa... tłusta
|
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no przyznam Ci rację, bo jak pierwszy raz nałożyłam olejek alterry to wydawał mi się on taki "nieolejowy", w ogóle nie dawał na włosach tłustego efektu, też mnie to zdziwiło a wcześniej właśnie kładłam kokos, lniany, oliwę z oliwek, ryżowy czy nawet oliwki i zupełnie inaczej to na włosach się przedstawiało
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z przystanku tramwajowego przy Realu/Alfie musisz isc Kolobrzeską w kierunku morza. Po jakims czasie skrecasz w prawo w ul. Opolską (jest oznaczenie). Idziesz prosto, po lewej stronie bedzie Biedronka, przy ktorej skrecasz w lewo. Tam jest ciag sklepow, z ktorych jednym bedzie wlasnie ta drogeria ![]() Mnie tez Leclerc pozytywnie zaskakuje - super wyposazone stoisko apteczne ![]() Jesli chodzi o inne sklepy, to lubie wlasnie zielarski w Lotni (duzo perelek wizazowych) i Fragarie, o ktorej juz pisalyscie. |
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chcesz to obcinaj, mi byłoby szkoda, są ładne bardzo
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4070 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekam na zielone łupiny Cytat:
Ja od 7 miesieęcy stosuję oleje na twarz, ale głównie w kremach, które sama robię, dodaję nawilżaczy i jest baaaardzo dobrze Cytat:
Włoski się nie obrażają z takich powodów i na pewno ich stan się nie pogorszy, a taka minimalizacja raz na jakiś czas może wyjść na dobre ![]() Cytat:
Ta Panna Młoda i ten cały ślub/wesele, to jakaś katastrofa była ![]() Cytat:
Już doczytałam, że nie będziesz się ścinać na boba i bardzo dobrze Gdzie ścinasz włoski, może to wina tępych nożyczek, że się tak rozdwajają ![]() Cytat:
Tam jest miła obsługa i ja nigdy nie miałam z niczym problemów Oj źle się wyraziłam, chodziło mi, że używam lekkich silikonów, ale w odżywkach, głównie b/s
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wlosy sa w fatalnym stanie
Od ponad tygodnia z koniecznosci nie uzywam suszarki i efekt jest beznadzijeny.Zbijaja sie w straki, pocieniowane koncowki sa rozdwojone, suche.. Poza tym wywijaja sie na wszystkie strony swiata i sa jakies takie puszyste, niezdyscyplinowane. Nie wiem czy to wina ostatnich upalow, tego, ze ciagle je wiaze, czy tez tego, ze ostatnio malo o nie dbam... Dzis nawet nie pomogl miod wymieszany z Garnierem AiK (na szczescie dobilam dna!!) i Pottersem (nic innego nie mam pod reka), a zawsze swietnie sie spisywal. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-07-11 o 23:27 |
|
|
|
#4072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To do innych dziewczyn: Jaki delikatny szampon mogę stosować na zmianę z Babydreamem fur mama? Ustatkowało mi się w głowie że taki prosty szampon jak np Joanna z tymi slsami, bardzo wysuszają, czy dobrze mi się zapamiętało? Bo jego stosuje sie jako oczyszczający, hmm? ![]() Sory ze tak osatnio wypytuje pewnie w kółko to samo , nie musiscie odpowiadać po prostu to pomińcie, ale bylabym wdzięczna.
|
|
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak z ciekawości to Twój naturalny kolor czy farbujesz? ![]() Od wczoraj robię sobie odżywkowe eksperymenty: -wczoraj nałożyłam na 15 min babassu, później mycie Facelle i znów na 3 min babassu, wynik włosy napuszone jak cholera ![]() -dzisiaj 15 min garniera aik, mycie Facelle, 3 min garniera aik, wynik włosy trochę obciążone, ale się nie puszą ![]() Jutro czas na emulsję glorię
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie ma od tygodnia w Krakowie, wzięłam ze sobą tylko szampon Farmony i maskę BingoSpa z masłem shea, używam jej po każdym myciu na 15 minut albo na dłużej (czyli ponad godzinę) i mam super włosiska
![]() Jednak te glinki i zioła nie do końca mi służą... |
|
|
|
#4075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to tylko chwilowy kryzys Ta pogoda ostatnio jest dziwna i zmienna, więc pewnie to minie Cytat:
Może Hipp ![]() Ja używam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...d-drachen.html i bardzo go lubię Ma co prawda SCS, czyli podobny detergent do SLeS, ale mi to nie przeszkadza ![]() Nie wszystkie dziewczyny tu unikają SLeSów. Ja nie unikam, a moje włoski i skalp mają się dobrze
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
No to dziewczyny wstawiam zdjęcia
![]() 1. Zrobione miesiąc temu, kilka dni przed farbowaniem. 2 i 3 zrobione dzisiaj, miesiąc po farbowaniu, dwa miesiące po podcięciu. Jeszcze nie podcinałam po farbowaniu, bo chcę zapuścić włoski, a końcówki nie są ani rozdwojone ani suche ![]() Nie wiem tylko co mam zrobić z tymi krótszymi włoskami, które widać jak odstają na 3 zdjęciu ![]() Część z nich to pewnie bejbiki, które się pojawiły prawie rok temu, a część to może jakieś resztki cieniowania, chociaż myślałam, że zeszłam z całego
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-07-11 o 23:54 |
|
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co aktualizacja, to piękniejsze ![]() i jaka piękna opalenizna
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochana
Przestraszyłam się trochę po tym farbowaniu, bo były jakieś suche, ale wracają do siebie ![]() Już się nie mogę doczekać kiedy urosną chociaż do zapięcia stanika, a coś wolno rosną ostatnio ![]() Opalenizna, to efekt spędzania czasu z córeczką na basenie, ona uwielbia się kąpać i też tak szybko łapie słoneczko, razem z mężem mamy ciemną karnację i ona chyba to odziedziczyła
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwazniejsze, że wracają do normy i sa takie śliczne
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

), bo Blackberry ma jedne z ładniejszych włosów ze wszystkich z nas tutaj (i jestem pewna, że doskonale o tym wie
), wiem że zdjęcia z lampą lekko przekłamują, bo moje włosy wyglądają gorzej niż na zdjęciach, ale bez przesady... Balckberry zlituj się i nie marudź, masz piękne włosy
te sklepy są gdzieś przy tym falowcu ?
)

Ta Panna Młoda i ten cały ślub/wesele, to jakaś katastrofa była