U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2012-26 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-11, 21:42   #4741
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Poka poka!
psze:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG0003.jpg (32,1 KB, 60 załadowań)
Stary 2012-07-11, 21:45   #4742
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

dziewczyny (te ktore robia menu na stoly ) piszecie tez o przystawkach ??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:48   #4743
Post_Blue
Rozeznanie

Rozwaliłyście mnie komentarzami na temat tego ślubu. Tym bardziej, że laska jest strasznie interesowna i niezbyt miła

A ja dłubię i tworzę podziękowania dla gości cały wieczór. Już wymiękam...
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:50   #4744
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Bardzo ładne - klasyczne.

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Ja tylko ciepłe dania wymieniam i zastanawiam się nad wymienieniem rodzajów win. Wydaj mi się to fajnym pomysłem, ale za każdym razem jak zaczynam to analizować wydaje się bez sensu.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:55   #4745
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno nie wyszło więcej niż za weselicho
więcej nie, ale za 1 pomieszczenie to i tak zawrotna suma

zjadłam 2 bułki z całym bieluchem- leże i dyszę, bo za cały dzień to mój jedyny posiłek plus twister w kfc- nie miałam czasu na nic innego
Stary 2012-07-11, 21:55   #4746
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Nam też dobrze poszło - doniosę akt ślubu i będzie dobrze. Może jeszcze pokombinuję z tymi dniami skupienia. A jak daliśmy 150zł na zapowiedzi, to ksiądz był bardzo ukontentowany.

To w sumie śmieszna historia, pod koniec spotkania zajrzał do jakiegoś kajetu i mówi tak:
"Ja widzę, że tu jakaś ofiara jest. Ale nie pytajcie mnie ile - nie, nie, ja nic nie wiem. Nie, nie - nie mam pojęcia ile. Pewnie co łaska..." A jak położył M. na stole 150 zł, to się ksiądz oczkami uśmiechnął, złożył na pół i włożył do kieszonki w koszuli. Przeurocze!
to super, że też Wam dobrze poszło
a co do tej sytuacji z pieniędzmi
Cytat:
bardzo ładne

Zmykam spać, bo jutro kolejny dzień załatwiania spraw ślubno-weselnych
Buziak na dobranoc

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 22:01   #4747
Madziuniusia
Zakorzenienie

a właśnie... jak założyłam buty w domu i przymierzyłam do nich suknię... albo suknia mi zżółkła, albo jest zakurzona, albo taki efekt jest od tego, że bielutkie satynowe buty stykają się z tymi ozdobami na dole... W każdym razie, jak patrzyłam to butki są bielutkie, a efekt sukni przy nich jest taki jakby ona była ciut ciemniejsza.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

ide lulu:P do jutra
Stary 2012-07-11, 22:04   #4748
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
więcej nie, ale za 1 pomieszczenie to i tak zawrotna suma

zjadłam 2 bułki z całym bieluchem- leże i dyszę, bo za cały dzień to mój jedyny posiłek plus twister w kfc- nie miałam czasu na nic innego
Kuchnia to najważniejsze pomieszczenie w domu - na pewno było warto.

Wspominałam, że kocham Twistery? Ale staram się ograniczyć kurczaka. Narobiłaś mi smaku.

Też mykam spać - dobrej nocy dziewczyny.

Może jeszcze się załapię przed wyjazdem na nową część.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
a właśnie... jak założyłam buty w domu i przymierzyłam do nich suknię... albo suknia mi zżółkła, albo jest zakurzona, albo taki efekt jest od tego, że bielutkie satynowe buty stykają się z tymi ozdobami na dole... W każdym razie, jak patrzyłam to butki są bielutkie, a efekt sukni przy nich jest taki jakby ona była ciut ciemniejsza.
Jak nic to przez porównanie z butami.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 22:06   #4749
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Kuchnia to najważniejsze pomieszczenie w domu - na pewno było warto.

Zdecydowanie. w kuchni toczy się całe życie rodzinne domu
a moja jest idealna, dokładnie taka jaką chcieliśmy. jak będzie już gotowa to Wam pokażę foty

PS. Ja też uwielbiam twistery
Stary 2012-07-11, 22:13   #4750
marylka80
Zadomowienie

Lady-no wreszcie relacja Piekna, wzruszjaca i szczegolowa, jak lubie ach prawie jakbym tam byla

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
My nie pisalismy, bo byloby tego duzo za duzo...

Cytat:
Zdecydowanie. w kuchni toczy się całe życie rodzinne domu
a moja jest idealna, dokładnie taka jaką chcieliśmy. jak będzie już gotowa to Wam pokażę foty

PS. Ja też uwielbiam twistery
Dolanczam sie do wielbicielek twistera A wiecie ze twister z NL smakuje inczej? No poprostu jest nie do zjedzenia, a ja zawsze myslalam ze to sa miedzynarodowe standary i wszystko tak samo smakuje. A w M'c Donaldzie np nie maja moich ulubionych wiesniakow...no nic, ma to tez swoje plusy, bo rzadko w zwiazku z tym tam zagladam

A gdzie jest relacja Neny siem pytam Miala byc juz wczoraj i co? Hallo pani Neno kochana, zapomniala pani o nas?
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 22:13   #4751
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Idż spać i nie grzesz dzisiaj więcej....stuk...puk
ja jestem bardzo grzeczna

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja to się swojej boje jak cholera dobrze przynajmniej, że jest tylko jedna
my musieliśmy mieć dwie ale co tam damy radę

audrey za załatwione sprawy zazdraszczam tej kuchni u nas wymaga pilnego remontu ale zobaczymy jak bedzie z kasą po weselu
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-11, 22:20   #4752
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość

Lady-no wreszcie relacja Piekna, wzruszjaca i szczegolowa, jak lubie ach prawie jakbym tam byla

My nie pisalismy, bo byloby tego duzo za duzo...

Dolanczam sie do wielbicielek twistera A wiecie ze twister z NL smakuje inczej? No poprostu jest nie do zjedzenia, a ja zawsze myslalam ze to sa miedzynarodowe standary i wszystko tak samo smakuje. A w M'c Donaldzie np nie maja moich ulubionych wiesniakow...no nic, ma to tez swoje plusy, bo rzadko w zwiazku z tym tam zagladam

A gdzie jest relacja Neny siem pytam Miala byc juz wczoraj i co? Hallo pani Neno kochana, zapomniala pani o nas?
Marylko ja jadłam kiedyś na Węgrzech w Maku jak by to określić... inna galaktyka A tez myślałam że to wszędzie tak samo..
No ale przeciez w stanach np nie mają góralskich kartofelków

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
audrey za załatwione sprawy zazdraszczam tej kuchni u nas wymaga pilnego remontu ale zobaczymy jak bedzie z kasą po weselu
3mam żeby i Wam udało się szybko zrobić tak jak chcecie.
mój TŻt jest cudownym finansistą domowym tak potrafi zaplanować budżet, że mimo wesela mamy na remont, co nie do końca jest takie dobre, bo zamiast skupiać się na weselu to fiksuje na wszystkie strony że to jest nie tak, a tamto nie tak
Stary 2012-07-11, 22:41   #4753
(kicia)
Zakorzenienie

idę spać nie pisać mi za dużo tutaj bo jutro mam taaaaki mega zalatany dzień że potem nie będę miała kiedy nadrobic:brzydal : dobranoc

Stary 2012-07-11, 23:37   #4754
chocolate muffin
Rozeznanie

Przeleciałam was na szybko. I nawet nie po odpisuję za bardzo bo tż śpi i nie chcę tłuc w klawiaturę.

LADY relacja

Doba jest ostatnio dla mnie za krótka.
Dzisiaj był dzień zakupów. Kupiłam kolczyki http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,3,3351 na żywo wyglądają o niebo lepiej. Są idealne. Kupiłam też puder matujący i szminkę w Sephorze (obsługiwał mnie taki chłopak że myślałam że padnę, ą ę bułkę przez bibułkę ) W końcu kupiłam to co mi dał, bo nie mam cierpliwości do wybierania takich rzeczy.
Kupiłam sobie też śliczną bluzeczkę w LC Waikiki

Tż jutro może będzie miał garniak, trzymać kciuki..

Próbny makijaż się udał w końcu... był delikatny, ale dobrze się trzymał i w ogóle go nie czułam na sobie.
NIUT jesteś zadowolona z paznokci ? bo tez się tam zapisałam, bo nie chciało mi sie szukać gdzie indziej.
Stary 2012-07-12, 00:23   #4755
Cierpliwosc
Zadomowienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35234855]
a to co swoich nie masz? [/QUOTE]
śladowe ilości dokupiłam sobie w takim fajnym białym przenośnym opakowaniu, teraz powinno być gites
Cytat:
mi też masakra rozumiem że nie są młodzi ale jacyś bardzo starzy też nie no to ludzie.... do mnie do miasteczka są busy co 5-10 minut i to jeszcze jakieś 200 m od mojego bloku mają przystanek
I sobie pomyślałam, że z L do Ł w ☠☠☠☠u busów jeździ, niech nie wymyślają tylko pakują dupy
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
U mnie była ciotka i tak ją podpytałam czy jej dzieci(córka 18 ,córka 20,syn 21)mają kogoś....czy z kimś się spotykają a ona mi na to że nikogo nie mają....są jeszcze za młodzi
To ja już nie wiem ja zaczełam z Tż chodzić jak miałam 17 lat a wczesniej też z 3 kręcilam...można powiedzieć że w wieku 15-16 lat miałam już swoje pierwsze miłości a oni.....zaproszę ich w jednym zaproszeniu z rodzicami skoro są za młodzi to za młodzi
Patrząc na ich wiek dałabym z osobą towarzyszącą, a jeśli ciotka ma rację to powiedzą, że sami przyjdą (a może kogoś mają tylko boją się do domu przyprowadzić a tak będą mieć okazję?)
Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Btw zobaczyłam na fejsie, że znajoma, za która swoją drogą nie przepadam, miała na weselu 351 osób
Zaprosiła cały blok czy pół wsi?
Cytat:
Nie w moim guście, ale wyglądają na wygodne

Zaaplikowałam sobie bloker z ziaja i swędzi, że zaraz się chyba rozdrapię

Zaprosiliśmy dziś mojego kuzyna-kombinatora i będzie nam szukał auta do ślubu (chcemy jechać Warszawą albo Syrenką)

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Doba jest ostatnio dla mnie za krótka.
Dzisiaj był dzień zakupów. Kupiłam kolczyki http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,3,3351 na żywo wyglądają o niebo lepiej. Są idealne. Kupiłam też puder matujący i szminkę w Sephorze (obsługiwał mnie taki chłopak że myślałam że padnę, ą ę bułkę przez bibułkę ) W końcu kupiłam to co mi dał, bo nie mam cierpliwości do wybierania takich rzeczy.
Kupiłam sobie też śliczną bluzeczkę w LC Waikiki

Tż jutro może będzie miał garniak, trzymać kciuki..

Próbny makijaż się udał w końcu... był delikatny, ale dobrze się trzymał i w ogóle go nie czułam na sobie.
NIUT jesteś zadowolona z paznokci ? bo tez się tam zapisałam, bo nie chciało mi sie szukać gdzie indziej.
Bardzo ładne kolczyki, za zakupy
A zdjęcia z próbnego gdzie?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 06:12   #4756
marcia45
Zadomowienie

HejJ Może nie pisałam tu za często, ale czytałam na bieżąco, więc mam nadzieje, że się zrewanżuje relacją.

A więc relacja z najcudowniejszego dnia marci45 i jej mężaJ

CZWARTEK

Do 13 jeszcze byłam w pracy, gdzie dostałam życzenia od całej firmy i prezent. Później wraz z Tztem ruszyliśmy dokupić różne drobiazgi i następnie z moją sis do parku zrobić zdjęcie wiszące za nami na sali. Jako, że sobie nie podobałam się na żadnym, trochę to zajęło. Sis pojechała po resztę wazonów do ikei, a my wypłacić pieniążki, i tu pierwszy stres, bo okazało się, że mamy limity na kartach. Wypłaciliśmy tyle ile mogliśmy i ruszyliśmy o 24.00 na giełdę kwiatową. Zakupiliśmy cały tył auta kwiatów, niestety znaleźliśmy tylko trzy pęki goździków w naszym kolorze, więc większość kwiatów pozostała biała, ale już na sali tworzyło to mega efekt. Następnie pakowanie i ruszyliśmy do rodziców, gdzie dojechaliśmy przed 6 rano i położyliśmy się spać.

PIĄTEK

Pobudka o 8.00, bo na 10 miałam próbną u fryzjera 30 km dalej. W czasie jak byłam u fryzjera TZ zakupił brakujące wody, odebraliśmy paszporty i wróciliśmy do domku. Fryz wyszedł super, wszyscy myśleli, że już jestem uczesana do ślubu, a ta fryzura była taka na szybko i nie do końca dopracowana. Po drodze wstąpiliśmy do foto, który nam robił zdjęcia w studio i wybraliśmy pozy(co zajęło dość sporo czasu, bo żadna ze studyjnych poz mi się nie podobała). Na dodatek, akurat mama Tzta przechodziła i nas zauważyła, ale podomież nie domysliła się naszej niespodzianki. Wrociliśmy do domu i z przyszłą szwagierą wiązałyśmy kokardki na wódce. Później kościół i spowiedź, ksiądz nie chciał od razu nas przyjąć do podpisania aktó i złożenia ofiary i musieliśmy czekać i przyjechać ponownie na 19,40. Naczekaliśmy się, załatwliśmy wszystko u księdza i ruszyliśmy na salę. Strojenie zaczęliśmy o 21, na szczęście duża ekipa pomocników sprawiła, że poszło sprawnie i szybciutko. Faceci wynosili napoje i resztę do schowka, dziewczyny układały kwiaty, a ja rozkładałam winetki. Wróciłyśmy, zrobiłyśmy kwiatową poduszeczkę na obrączki, kąpiel i trochę przed 2 położyłyśmy się spać.

SOBOTA

Pobudka o 6, o 7 wyjazd do fryzjera. Fryzura i makijaż wyszły super, co poprawiło mi humor, jak wracałyśmy trochę pokropiło, ale nic tego dnia nie było w stanie zepsuć mi humoru. Wróciliśmy ruszyłyśmy robić kosze dla rodziców u babci i odebrać od babci moją suknie. Siostra pobiegła na miasto zakuić puder i tablice do auta, bo gdzieś je zapodziałam w międzyczasie, ja poprzyczepiałam parę balonów przed domem. Poszłyśmy do sąsiada stroić auto, gdzie zastał nas kamerzysta i nakręcił parę ujęć. Stwierdził, że pierwszy raz widzi jak Pmka z świadkową same stroją auto. Oczywiście po drodze TZ nas wylukał, i widział fryz i makijaż wcześniej, a ja bukiety, któ®e właśnie odebrał. Wyszły zupełnie inne niż zamawiałam, żałowałyśmy z sis, że same nie robiłyśmy, bo widząc co ona wyczarowała na sali, wyszły by mega lepsze. Szyko się ubrałąm(no może nie tak szybko), spóżniliśmy się do foto, przytarliśmy auto, później błogosławieństwo i do kościoła. Całą msze byłąm uśmiechnięta, TZ zdenerwowany, wszystkie przyjaciółki i sis płakały na kazaniu, które odprawiał nowy ksiądz i to był pierwszy jego ślub i był na maksa zdenerwowany jak mój TZ. Tz się zapomniał i na przysiędze dopiero za chwilę spojrzał na mnie. Wszystko wyszło super, kuzynki grały i śpiewały, kazanie było przepiękne. Wyszliśmy, ibsypali nas płatkami i nastąpiła mega długie składanie życzeń. Później sala, nie mogłam się doczekać jedzonka. Zjedliśmy, pierwszy taniec, mimo, że nie ćwiczony nie wyszedł najgorzej. Rodzice zachwyceni prezentami. Zepół super, mimo, że nie zdążyliśmy się z nimi spotkać przed, było dokładnie tak jak chcieliśmy. Super bawili gości, oczepiny wyszły też fajne. Wszyscy chwalili salę, polecam lampiony, cenowo tanie, a goście byli zachwyceni. Księga gości też okazała się super pomysłem.

NIEDZIELA
Poprawiny przed domem trwały do 1 w nocy, wszyscy popisywali się na zdjęciu za nami.

PONIEDZIAŁEK
Sesja wydaje nam się, że wyszła super, nie mogę się doczekać fotek z pleneru.

Co bym zmieniła? Tak naprawdę chyba nic, choć te bukiety bym powierzyła siostrze, a nie kwiacarni, no i więcej się wyspała, bo byliśmy trochę zmęczeni(choć noc poślubna oczywiście się odbyła).

Jak wrócę z pracy wrzucę kilka zdjęć, też dekoracji, jakby któraś Pmka z Wawy była zainteresowana, bo moja sis rozkręca firme florystyczną, a moim (i nie tylko) zdaniem, ma świetne wyczucie i byłam zakochana w naszym wystroju.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 06:13   #4757
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Rozwaliłyście mnie komentarzami na temat tego ślubu. Tym bardziej, że laska jest strasznie interesowna i niezbyt miła

A ja dłubię i tworzę podziękowania dla gości cały wieczór. Już wymiękam...
A jakie podziękowania robisz?
Stary 2012-07-12, 06:53   #4758
(kicia)
Zakorzenienie

Nie wyspałam się

Za godzinę idziemy podpisać dokumenty czyli poniekąd będziemy już mężem i żona tyle że z data sobotnią

marcia za relacje jakbyś mogła wyslij link do niej mi na pw bo teraz pisze z telefonu potem mnie cały dzień nie będzie więc może mi umknąć. To wieczorem dodam do zestawienia

Stary 2012-07-12, 06:56   #4759
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
HejJ Może nie pisałam tu za często, ale czytałam na bieżąco, więc mam nadzieje, że się zrewanżuje relacją.

CZWARTEK

Do 13 jeszcze byłam w pracy, gdzie dostałam życzenia od całej firmy i prezent. Później wraz z Tztem ruszyliśmy dokupić różne drobiazgi i następnie z moją sis do parku zrobić zdjęcie wiszące za nami na sali. Jako, że sobie nie podobałam się na żadnym, trochę to zajęło. Sis pojechała po resztę wazonów do ikei, a my wypłacić pieniążki, i tu pierwszy stres, bo okazało się, że mamy limity na kartach. Wypłaciliśmy tyle ile mogliśmy i ruszyliśmy o 24.00 na giełdę kwiatową. Zakupiliśmy cały tył auta kwiatów, niestety znaleźliśmy tylko trzy pęki goździków w naszym kolorze, więc większość kwiatów pozostała biała, ale już na sali tworzyło to mega efekt. Następnie pakowanie i ruszyliśmy do rodziców, gdzie dojechaliśmy przed 6 rano i położyliśmy się spać.

PIĄTEK

Pobudka o 8.00, bo na 10 miałam próbną u fryzjera 30 km dalej. W czasie jak byłam u fryzjera TZ zakupił brakujące wody, odebraliśmy paszporty i wróciliśmy do domku. Fryz wyszedł super, wszyscy myśleli, że już jestem uczesana do ślubu, a ta fryzura była taka na szybko i nie do końca dopracowana. Po drodze wstąpiliśmy do foto, który nam robił zdjęcia w studio i wybraliśmy pozy(co zajęło dość sporo czasu, bo żadna ze studyjnych poz mi się nie podobała). Na dodatek, akurat mama Tzta przechodziła i nas zauważyła, ale podomież nie domysliła się naszej niespodzianki. Wrociliśmy do domu i z przyszłą szwagierą wiązałyśmy kokardki na wódce. Później kościół i spowiedź, ksiądz nie chciał od razu nas przyjąć do podpisania aktó i złożenia ofiary i musieliśmy czekać i przyjechać ponownie na 19,40. Naczekaliśmy się, załatwliśmy wszystko u księdza i ruszyliśmy na salę. Strojenie zaczęliśmy o 21, na szczęście duża ekipa pomocników sprawiła, że poszło sprawnie i szybciutko. Faceci wynosili napoje i resztę do schowka, dziewczyny układały kwiaty, a ja rozkładałam winetki. Wróciłyśmy, zrobiłyśmy kwiatową poduszeczkę na obrączki, kąpiel i trochę przed 2 położyłyśmy się spać.

SOBOTA

Pobudka o 6, o 7 wyjazd do fryzjera. Fryzura i makijaż wyszły super, co poprawiło mi humor, jak wracałyśmy trochę pokropiło, ale nic tego dnia nie było w stanie zepsuć mi humoru. Wróciliśmy ruszyłyśmy robić kosze dla rodziców u babci i odebrać od babci moją suknie. Siostra pobiegła na miasto zakuić puder i tablice do auta, bo gdzieś je zapodziałam w międzyczasie, ja poprzyczepiałam parę balonów przed domem. Poszłyśmy do sąsiada stroić auto, gdzie zastał nas kamerzysta i nakręcił parę ujęć. Stwierdził, że pierwszy raz widzi jak Pmka z świadkową same stroją auto. Oczywiście po drodze TZ nas wylukał, i widział fryz i makijaż wcześniej, a ja bukiety, któ®e właśnie odebrał. Wyszły zupełnie inne niż zamawiałam, żałowałyśmy z sis, że same nie robiłyśmy, bo widząc co ona wyczarowała na sali, wyszły by mega lepsze. Szyko się ubrałąm(no może nie tak szybko), spóżniliśmy się do foto, przytarliśmy auto, później błogosławieństwo i do kościoła. Całą msze byłąm uśmiechnięta, TZ zdenerwowany, wszystkie przyjaciółki i sis płakały na kazaniu, które odprawiał nowy ksiądz i to był pierwszy jego ślub i był na maksa zdenerwowany jak mój TZ. Tz się zapomniał i na przysiędze dopiero za chwilę spojrzał na mnie. Wszystko wyszło super, kuzynki grały i śpiewały, kazanie było przepiękne. Wyszliśmy, ibsypali nas płatkami i nastąpiła mega długie składanie życzeń. Później sala, nie mogłam się doczekać jedzonka. Zjedliśmy, pierwszy taniec, mimo, że nie ćwiczony nie wyszedł najgorzej. Rodzice zachwyceni prezentami. Zepół super, mimo, że nie zdążyliśmy się z nimi spotkać przed, było dokładnie tak jak chcieliśmy. Super bawili gości, oczepiny wyszły też fajne. Wszyscy chwalili salę, polecam lampiony, cenowo tanie, a goście byli zachwyceni. Księga gości też okazała się super pomysłem.

NIEDZIELA
Poprawiny przed domem trwały do 1 w nocy, wszyscy popisywali się na zdjęciu za nami.

PONIEDZIAŁEK

Co bym zmieniła? Tak naprawdę chyba nic, choć te bukiety bym powierzyła siostrze, a nie kwiacarni, no i więcej się wyspała, bo byliśmy trochę zmęczeni(choć noc poślubna oczywiście się odbyła).

Jak wrócę z pracy wrzucę kilka zdjęć, też dekoracji, jakby któraś Pmka z Wawy była zainteresowana, bo moja sis rozkręca firme florystyczną, a moim (i nie tylko) zdaniem, ma świetne wyczucie i byłam zakochana w naszym wystroju.
Piękna relacja.....faktycznie mało snu
My też już zakupiliśmy lampiony 40 szt-biale ale wyglądają jak ecru

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:

Nie wyspałam się

Za godzinę idziemy podpisać dokumenty czyli poniekąd będziemy już mężem i żona tyle że z data sobotnią

marcia za relacje jakbyś mogła wyslij link do niej mi na pw bo teraz pisze z telefonu potem mnie cały dzień nie będzie więc może mi umknąć. To wieczorem dodam do zestawienia
No to gratuluje już dziś Zazdroszczę Wam też już bym chciała mieć taką bieganine 2 dni przed

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 06:58   #4760
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

hej

wczoraj kupiłam kolczyki do ślubu, takie wkretki troche zwisające z perełka

aaa i zamówiłam te pedzle do blendowania

byłam w inglocie zapytać o te cienie, podkłady i bazy pod cienie i podklad. Sympatyczna laska byla, zakup tego wszystkiego wyniesie mnie ponad 200zł ale to juz mi zostanie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 07:18   #4761
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hejka
Ale fajne powietrze się zrobiło po deszczu. Jak szłam do pracki to pierwszy raz od wielu dni się nie zasapałam. Jest tak przyjemnie i jest czym oddychać.

Kiciu chyba Twoje modły o pogodę na 14 lipca się sprawdzą i nie będziesz miała piekarnika i Ci się kreweta nie upiecze

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
ja to nawet nie chce myśleć o spowiedzi, ksiądz na naukach nam mówił, że trzeba się spowiadać nawet z tego, że czasami nie chce ci się zębów umyć
A nam ksiądz mówił, żeby się z takich infantylnych rzeczy nie spowiadać. Mówi, że to aż głupio, jak przychodzi chłop, jak dąb i mówi, że ząbków nie umył albo muchę utłukł Powiedział, że takie grzechy to dla dzieci do komunii
Cytat:
Masakra! Nawet ze wszystkimi nie pogadasz!

Powiedz, że dramat by był, gdyby nie mieściła się w ślubną suknię.
O! To jest argument
Cytat:

A u mnie kolejny dzień zakończony sukcesem... i masakkrą
Zacznę od złego, żeby potem nie nastrajać się źle na noc...
Mamy kolejną osobę z gipsem TŻta siostrzeniec który miał Nam nieść obrączki skręcił kostkę i ma szyne. Ma w ten sam dzień tylko z 15 minutową różnicą wizytę co moja Mami. Więc mamy nadzieję, że obydwojgu zdejmą gipsy Jak mnie Pan Dr zobaczył to wpadł w histeryczny śmiech i mówi mi że on do czwartku jeszcze pracuje, więc wypisze mi abonament na wszystkich członków rodziny zanim pojedzie na wakacje

Ale do rzeczy!
1. Byliśmy u księdza omówiliśmy przebieg mszy, wyjaśnił Nam wszystko co i jak będzie się odbywało, moja świadkowa- przyjaciółka przeczyta 1 czytanie: hymn o miłości, psalm zaśpiewa dziewczyna od skrzypiec itp. Na koniec w podziękowaniu za to że tak Nam idzie na rękę zaprosiliśmy go na wesele Był zruszony- to nowy proboszcz u Nas i przyszedł z biednej parafii, moja jest dość bogata, więc on ciągle w szoku jak u Nas się żyję. Daliśmy mu 500 zł, wydawało się że Nas będzie na rękach nosił, wyściskał Nas, był bardzo nieśmielony że tyle pieniędzy, w ogóle mówił że to za dużo Ja byłam w szoku!
2. Rankiem wybrałam kolory lakieru do frontów i jutro zawożę do kolegi i zaczyna je malować
3. Kupiliśmy koszulę Niestety nie udało się kupić odpowiedniej na spinki, więc ma na guziki, ale szwagier mu pożyczył nakładki na guziki. niestety znaleźliśmy idealną koszulę w P&B akurat Hugo Bossa i 3,5 stówy nie Nasze Ale leży pięknie.
Do tego mamy od razu krawat- czarny śledzik, dostaliśmy tez Bossa w rabacie
4. Zapłaciłam za torta, wyszło taniej niż planowo, bo mamy mniejszą liczbę gości.
za dograne sprawy. No i żeby Ci się już rodzina nie łamała i nie skręcała tylko w wjednym kawałku bawiła się na weselichu.
Cytat:
kupiłam buty
Poka!
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 07:30   #4762
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

CZWARTEK

PIĄTEK

SOBOTA

NIEDZIELA

PONIEDZIAŁEK

Super, że jesteś zadowolona Czekamy na fotki
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hej

wczoraj kupiłam kolczyki do ślubu, takie wkretki troche zwisające z perełka

aaa i zamówiłam te pedzle do blendowania

byłam w inglocie zapytać o te cienie, podkłady i bazy pod cienie i podklad. Sympatyczna laska byla, zakup tego wszystkiego wyniesie mnie ponad 200zł ale to juz mi zostanie
Normalnei po tych przejściach z brakiem makijązystki to Ty się nam przekfalifikujesz i sama taka zostaniesz. A to nie głupi pomysł, skoro masz do tego zacięcie.
Stary 2012-07-12, 07:35   #4763
Nattiv
Zakorzenienie

marcia za relację

Ja się właśnie pakuję, bo po pracy jadę od razu do rodziców. Jutro próbna fryzura i makijaż Ciekawe co wyjdzie

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 07:39   #4764
Magdzia0108
Zadomowienie

marcia fajna relacja, jak czytam czyjeś relacje to od razu przypomina mi się moje wesele i te emocje z nim związane

Teraz czekamy na relację NENY!!!!

W sobotę jedziemy na upragniony urlop (na tzw "miesiąc miodowy") pierwszy cel - Zakopane - prezent od rodziny i tam sesja zdjęciowa, za niedługo będziemy mieli wprawę w te klocki

A potem cel drugi - Kreta i wymarzona wycieczka na Santorini

O, a dzisiaj mamy z kamerzysta kręcony plener, ale w normalnych ubraniach. Ciekawe jak to wyjdzie wszystko....oby pogoda się nie popsuła, trzymajcie kciuki

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka

Edytowane przez Magdzia0108
Czas edycji: 2012-07-12 o 07:42
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 07:39   #4765
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Super, że jesteś zadowolona Czekamy na fotki

Normalnei po tych przejściach z brakiem makijązystki to Ty się nam przekfalifikujesz i sama taka zostaniesz. A to nie głupi pomysł, skoro masz do tego zacięcie.
heh tz tez tak poweiedział weczoraj

ale najlepsze jest to ze to on za to wszystko płaci

jak wyłam po telefonie makijażystki że jestem na lodzie to mnie pocieszał że mi kupi co tylko bede chciala do tego makijażu

wczoraj w inglocie dzielnie sie trzymał

i jeszcze pytał babke:

a czy te cienie mozna tak rozmazywac zeby był łagodny kontur oka?

: hahaha:

Mia i Tosia <3

Stary 2012-07-12, 07:41   #4766
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hello!

pamietacie mnie jeszcze?

2 dni do ślubu!!!!

Ale jestem zabiegana ostatnio

Suknie wczoraj odebralam, prawie sie rozplakalam jak ja mierzylam wieczorem jeszcze mama mnie zawiazala, nawet sprawnie jej to poszlo
Wczoraj dzwonil fotograf, zeby obgadac ostatnie sprawy

Przed wczoraj moj TZ zgubil portfel caly dzien stracony na blokowaniu kart, kompletnie wszystkiego nam sie odechcialo, takze tancow nie chodzimy juz na kurs, bo to jednak duzo czasu nam zajmowalo, choc bylo bardzo fajnie.. wiec bedzie przytulaniec, ale przynajmniej mniej stresu wieczorem przyjechal facet, ktory znalazl portfel... niestety bez kasy, a bylo tam ok. 1000 zł ale jedno szczescie, ze chociaz dokumenty sie znalazly...

Wogole to od tygodnia jestem chora:/ a nie mam czasu na lezenie w lozku, bo sprawy trzeba zalatwiac.. dzisiaj jedziemy kupic soki i od razu zawozimy na sale, wodke tez trzeba zawiezc.

Madziuniusia jak chcesz moje bolerko (to tiulowe) to moge Ci je oddac, bo mi do sukni kompletnie nie pasuje. Ide bez tak jest najladniej
moge Ci przeslac zdjecia na maila jak chcesz

wczoraj zalatwilismy auto do ślubu (wiem, wiem, bardzo szybko) bedzie to BMW najnowsza piątka

pogade na sobote zapowiadają brzydką:/

Jutro paznokcie, wieczorem tluczenie i juz sobota

moj plan na sobote:

8:00 wstaję, wykąpię się, moze coś przełknę
10.30 fryzjer
12.00 makijaż
14.00 przyjezdza foto i kam
14.30 wskakuje w suknie
15.00 przyjezdza TZ z rodzinką na blogoslawienstwo;D
16.00 nasz Ślub
17.00 powitanie na sali i imprezka do bialego rana

jejku chce, zeby to juz bylo dzisiaj
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 07:50   #4767
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Hello!

pamietacie mnie jeszcze?

2 dni do ślubu!!!!

Ale jestem zabiegana ostatnio

Suknie wczoraj odebralam, prawie sie rozplakalam jak ja mierzylam wieczorem jeszcze mama mnie zawiazala, nawet sprawnie jej to poszlo
Wczoraj dzwonil fotograf, zeby obgadac ostatnie sprawy

Przed wczoraj moj TZ zgubil portfel caly dzien stracony na blokowaniu kart, kompletnie wszystkiego nam sie odechcialo, takze tancow nie chodzimy juz na kurs, bo to jednak duzo czasu nam zajmowalo, choc bylo bardzo fajnie.. wiec bedzie przytulaniec, ale przynajmniej mniej stresu wieczorem przyjechal facet, ktory znalazl portfel... niestety bez kasy, a bylo tam ok. 1000 zł ale jedno szczescie, ze chociaz dokumenty sie znalazly...

Wogole to od tygodnia jestem chora:/ a nie mam czasu na lezenie w lozku, bo sprawy trzeba zalatwiac.. dzisiaj jedziemy kupic soki i od razu zawozimy na sale, wodke tez trzeba zawiezc.

Madziuniusia jak chcesz moje bolerko (to tiulowe) to moge Ci je oddac, bo mi do sukni kompletnie nie pasuje. Ide bez tak jest najladniej

wczoraj zalatwilismy auto do ślubu (wiem, wiem, bardzo szybko) bedzie to BMW najnowsza piątka

pogade na sobote zapowiadają brzydką:/

Jutro paznokcie, wieczorem tluczenie i juz sobota

moj plan na sobote:

8:00 wstaję, wykąpię się, moze coś przełknę
10.30 fryzjer
12.00 makijaż
14.00 przyjezdza foto i kam
14.30 wskakuje w suknie
15.00 przyjezdza TZ z rodzinką na blogoslawienstwo;D
16.00 nasz Ślub
17.00 powitanie na sali i imprezka do bialego rana

jejku chce, zeby to juz bylo dzisiaj
hejo

pewnie ze pamietamy

az zazdroszcze ze to juz !!!

ja mam 30 dni

Mia i Tosia <3

Stary 2012-07-12, 08:00   #4768
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

No ba, Paulinko, u nas całkiem dobrze z pamięcią Jak tam samopoczucie?
Stary 2012-07-12, 08:03   #4769
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

2 dni

Idę dzisiaj z moim D.na maniciure,on jeszcze musi iść do spowiedzi.
A jutro jedziemy do kwiaciarni po kwiaty na grób taty D.i na cmentarz,z wódką na salę...

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 08:09   #4770
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

wyslij wyslij:P ja już na PW daję ci adres mailowy

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości