Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-11, 23:48   #571
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
B
Brumku, o kurczę faktycznie niezła suma wyszła podczas naprawy. Dobrze, że palec cały, a że Tymek czarujący to już po oczach widać.
My nad samą wodą to za dużo nie siedzimy, bo tam komarów pełno, za to na trawie przy domku Hania cały dzień szaleje i codziennie musi zaliczyć kilka rowerowych przejażdżek.

Brumku, Specjalnie dla Ciebie wodna Hania w kółku. (i bez)
Chyba się jej podoba Nasze kółko identiko
P.S. ładne kropelki Ci wyszły

A za resztę: dzięki Marzenko

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
brumek co z tą sesja foto Tymka? Wybrałaś coś?
Jeszcze nic Napisałam też do tej babeczki, którą mi podesłałas i czekam na odp

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumku jak mała się budzi rano, to ja od razu z nią. Śpię bardzo czujnie od kiedy mam dzieci. Słyszę przez sen każdy kaszel Kuby 2 pokoje dalej. Budzę się jak wychodzi z łóżka i idzie do nas. Tak już mam. Wiem, że Tż śpi jak kamień, więc ja w sumie czuwam (od kilku lat...) Mało kiedy śpię twardo.

Jak Kuba był mały i spał ze mną i Tż, to nawet przez sen potrafiłam rękę Tż złapać, żeby małego nie uderzył. Albo go odepchnąć jak prawie na małego się kładł. Robiłam to śpiąc . Do dzisiaj tak mam.

A wiesz, co jest najlepsze? Że dzieci słyszę, ale budzika TŻ to już nie... (???)
No i kto mi powie, że matka to nie jest jakiś inny gatunek człowieka
Ja też słyszę każdy nawet oddech głośniejszy Tymka dochodzący z drugiego pokoju, a mąż nawet płaczu w nocy nie słyszy! I dziwi się czasem, jak opowiadam, ile razy u niego byłam Jak na działce spaliśmy z nim w 1 pokoju, to ja wcale nie spałam, a mąż zdziwiony rano, że o co mi chodzi
Stary 2012-07-11, 23:52   #572
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzięki
Mieszkanie ma niecałe 80 m (78,5 dokładnie).
No to całkiem spore Ale i tak cena kosmiczna

Idę już spać , dobranoc

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 00:06   #573
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Idę już spać , dobranoc
Ja też już znikam. Pa

(rano z Sarenem na pobranie krwi, żeby jeszcze skontrolować wszystko przed urlopem)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 00:45   #574
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
(rano z Sarenem na pobranie krwi, żeby jeszcze skontrolować wszystko przed urlopem)
Stary 2012-07-12, 05:48   #575
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 07:45   #576
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam.

Domeczku sto lat !!!
Ewoludku, Dawid a dla Was za kolejną miesięcznicę

Stronczek czemu nie śpisz?
Zbieram się do pracy. Dzieć wstał przed 6tą na koopę. Gile do pasa

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 08:09   #577
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
też tam mają Sarenka obraca się jak kurczak z rożna

Cytat:

A wiesz, co jest najlepsze? Że dzieci słyszę, ale budzika TŻ to już nie... (???)
ja mam dokładnie tak samo.budzika nie słyszę, a wcześniej wystarczałó że lekko pikał i już się budziłam. Tż na odwrót, jak jest w domu to budzik słyszy, dziecka nie (tylko jak mały sobie sobie p.ierdnął to go zbudziło).

Która chce ten kod na podkład?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 08:10   #578
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam u lekarza, na ostrym dyżurze w szpitalu. Nie ma złamania Po prostu bardzo mocne stłuczenie. Tymuś oczywiście był ze mną Wysiedział grzecznie 2 godziny, bo tyle to wszystko trwało. I zawarł znajomość ze wszystkimi pacjentami, pielęgniarkami i panem od RTG

W ogóle ostatnio on tak ma, że zaczepia wszystkich i wszędzie. W kolejkach najczęściej, bo to świetna okazja Szczerzy się, gada, robi (sam z siebie) akuku Dziś cała poczta z nas rechotała, kiedy Tymuś podrywał panią z okienka Musze nieskromnie stwierdzić, że mam naprawdę sympatyczne dziecko

Ale żeby nie było tak wesoło dziś jak grom z nieba spadła na nas opłata za naprawę samochodu - 2200 zł
A na koniec dnia w skrzynce znalazłam list ze spółdzielni o podwyżce czynszu. Będzie równo 8 stów ciągu roku podnieśli o 200 zł!
Super, że z palcem wszystko ok
Moja też wszystkich zaczepia na ulicy, często macha do ludzi-tak pozdrawia wszystkich
Naprawa samochodu, cóż....nieuniknione koszty, a czynsz...ręce opadają....
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Odkryłam ze tetra jest bardzo dobra jako chustka do nosa. Duża i miękka. Tylko na dwor wstyd z nią wyjść

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość

iustyna, lili83, brumek, dziubek, Natka, aania, karolinee, agulaabar, agawoo, Oliweczka, marzenka, madzia1k1 – dziekuje w imieniu kolezanki. Mowila, ze dzisiaj jest już spokojniejsza i wierzy w nastepne szybkie zafasolkowanie..
Silna dziewczyna, nie poddaje się

Witam.

Jakiś atak os z samego rana w pracy
Jula już drugi dzień z rzędu nie chce usnąć tatusiowi jak się obudzi o 6. On teraz był dwie nocki pod rząd w pracy i jak wraca, to ja wychodzę, więc zostaje z Julką i czesto przymyka mu się oko, a Jula w tym czasie rozrabia w storczykach wczoraj już jednego reanimowałam, bo był wyrwany z korzeniami Mam nadzieję, że dzisiaj nie będzie powtórki z rozrywki.

Wczoraj dostałam od teścia begonię, stoi juz dumnie na balkonie, tylko czy ona jest jednoroczna?

Chodzą Wasze dzieci w czapeczach/kapeluszach, nawet w największe upały?

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
(tylko jak mały sobie sobie p.ierdnął to go zbudziło).

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 08:16   #579
pieleszka
Wtajemniczenie

Dominik sto lat przystojniaku

Ewcia i Dawidek dla Was z okazji miesięcznicy

dzień dobry!
dziękuję za odpowiedzi odnośnie odstawiania...tak mniej więcej sobie ten proces "wyobrażam", ale naprawdę u nas ciężko z wdrożeniem...wczoraj nie chciałam Hanki karmić po południu, ale tak się darła i mi podciągała bluzkę i gryzła mnie i inne takie atrakcje, że skapitulowałam ..zwłaszcza, że byliśmy w mieście ze znajomymi, to nie chciałam, żeby tą histerię oglądali.... może dzisiaj będzie lepiej... ale i tak łatwo nie będzie bo hanka to chyba naczelny cycopij Rzeczpospolitej

carmelko za wyniki

Brumku dobrze, że z palcem wszystko ok. a wydatek na samochód spory..też nie znoszę takich "niespodzianek"!

Patik na lepszy humor. jak palec dzisiaj??

Teliku
i dla Ciebie również i życzenia miłego dnia! i czekamy na Ciebie tutaj wieczorem

Marzenko
urocza Hania
Jacieee miło, że znowu jesteś

Youyou super pomysł z tymi wycieczkami! Puszcza Białowieska piękna! no i żuberki atrakcyjne

Aania, Lili my też Hankę zabieramy do kościoła jak jej zdrowie pozwala. mimo, że wtedy Msza nam mija na spacerowaniu z dzieckiem to jednak chcemy ją w ten sposób "oswoić" z tym miejscem

stronczku zdrówka!!! i dla Wiki i Emilie i pozostałych chorowitków!

i więcej nie pamiętam....

my mamy dzisiaj wizytę u naszej kardiolog...ciekawe co ona powie...aż się boję....

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 08:22   #580
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
my mamy dzisiaj wizytę u naszej kardiolog...ciekawe co ona powie...aż się boję....

DOMINIK STO LAT

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-12, 08:27   #581
karolinee1983
Zadomowienie

Witam. Dla Domka I dla Ewoludka i Dawidka tez wielkie

Marzena jeszcze nie zdecydowalismy sie na zaden fotelik. Jak juz bedzie kaska na koncie to pojedziemy i poprzymierzamy mala mam kilka typow i na zywo bede weryfikowac

Brumek jak Maja spala z nami to nie bylo opcji, zeby zeszla sama z lozka z tej prostej przyczyny, ze od jej urodzenia spie jak zajac

A co do spania z dzieckiem... Jestem mega zadowolona, ze Maja na razie spi w lozeczku (mam nadzieje, ze tak zostanie) spanie we trojke to nie jest to, co tygryski lubia najbardziej tym bardziej, ze Maja robi w lozku takie akrobacje, ze czesto raz po razie dostawalismy z tzem po mordzie

Zaneta biedna Emilie, znowu cos

Jacieee hej!

W Wawie leje koniec upalow

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 09:09   #582
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Była dzisiaj u nas znajoma z 9 miesięczną córeczką.
Ona taka spokojna a Radek wulkan.
Chciał ją dotykać i głaskać ale robił to strasznie mocno, tak jakby ją bił
Głupio mi było i musiałam go pilnować i ciągle od małej zabierać.
Wyszedł na mega urwisa.
Wasze dzieci też tak mają?
przeciez to objaw miłosci - kinga z takim entuzjazmem budzi artura czy tatę

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Brumku jak mała się budzi rano, to ja od razu z nią. Śpię bardzo czujnie od kiedy mam dzieci. Słyszę przez sen każdy kaszel Kuby 2 pokoje dalej. Budzę się jak wychodzi z łóżka i idzie do nas. Tak już mam. Wiem, że Tż śpi jak kamień, więc ja w sumie czuwam (od kilku lat...) Mało kiedy śpię twardo.

Jak Kuba był mały i spał ze mną i Tż, to nawet przez sen potrafiłam rękę Tż złapać, żeby małego nie uderzył. Albo go odepchnąć jak prawie na małego się kładł. Robiłam to śpiąc . Do dzisiaj tak mam.

mam tak samo

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 09:17   #583
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
I powiedzcie mi jeszcze jak to jest z wożeniem naszych maluchów w fotelikach na rowerach?
Od kiedy można? Czy to nie aby za wcześnie?
Dziecko powinno chodzić czy choćby stać mocno na nóżkach?
Chodzi mi o ochronę kręgosłupa.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Ja będę uczyła Radka co niedzielę do Kościoła chodzić.
Jak będzie dorosły to sam zdecyduje. Ale póki jest zależny od nas to chcemy mu wpoić co nie co

Najważniejsze aby dziecko stabilnie siedziało.
Moja z Kościoła ucieka,
nie siedzę z nią w ławce bo nie usiedzi,
stoję zawsze z wózkiem po 15 min chce z niego wyjść i wychodzi z Kościoła
Nie wiem co to będzie na roczku, bo u nas zwyczaj śmieszny i siedzi się na Ołtarzu
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Żaneta no co się znów do Emi przyplatało , niech to cholerstwo idzie tam gdzie jego miejsce !!!
Nie mam pojęcia.
Ja zwalam na osłabiony organizm przez te biegunki i musi dojść do siebie, do tego ząbkowanie...

a U Was jak?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
dziekuje za zyczneia dla Marysi na 11 miesiecy moja panna staje, puszcza sie stoi, obejrzy za siebie i siada na pupke zgracja i tak w kolko - ile czasu uplynelo zanim wasze zaczely chodzic?
do 2-3 tyg.

Cytat:

Powodzenia

Stronczek
nasivin wlaśnie powoduje, że nie leci sama woda,
robi z kozy glutki a potem one zanikają.

Jacieee
dobrze że się odezwałaś

Moje dziecko od Szpitala chce jeść w nocy

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 09:24   #584
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Jacieee moje dziecko o 3.11 stwierdziło Ze szkoda tracić czas na spanie. Zasnela dopiero po 6 i jeszcze śpi.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 09:27   #585
zanetaa88
Zakorzenienie

Agulaabar co do torta to znalazłam na all babke która robi różne rzeczy z masy cukrowej, więc raczej pójdę na łatwiznę i zamówię co nie co u niej, od kwiatków po misie i literki. Napis że sa urodziny też bym chciała...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 09:29   #586
madzia1k1
Raczkowanie

Dzień dobry!!!

Dominik STO LAT!!!

Dominik drzemie, a ja się zastanawiam, czy iść do mnie do firmy jak się obudzi, bo zapowiadają ulewy na dzisiaj a jednak do firmy mam godzinkę spacerem..

Zmalowana też mi narobiłaś chętki na te chipsy domowe, a jaki smak zrobiłaś chipsów?Chyba dzisiaj się pokuszę i zaskoczę TŻ

Cytat:
dzień dobry

Która chce ten kod na podkład?
ja Aniu chciałam, już dostałam od Brumka, ale i Tobie również dziękuje jak upolowałaś dla mnie

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 10:00   #587
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

Dla jego dobra w sensie, żeby się przyzwyczajał, bo kiedyś i tak to nastąpi, czy coś innego masz na myśli?

Dziewczyny, jak sie budzą rano Wasze dzieci, a Wy jeszcze śpicie, to nie złażą same?

dla niegodobre, bo sie wyspi, bedzie mial wiecej miejsca :P
Szymon jak wstanie wczesniej (zawsze :P) to mnie puka po glowie abym sie obudzila

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Kajool, w łóżku smutno, ale na pewno wygodniej. Lepiej mów kiedy siostrę odwiedzisz. Często o Was myślę i żałuję, że nie mieszkacie bliżej.
bede 28 lipca na urodziny siostrzenca, tylko nie wiem czy na jeden dzien czy na wiecej.
Cytat:
Ja też już znikam. Pa

powodzenia!!
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam od teścia begonię, stoi juz dumnie na balkonie, tylko czy ona jest jednoroczna?

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

begonia jednoroczna i nie lubi deszczu :P
wszystko zalezy, czy jest w cieniu, jak tak to czapki nie ma

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Jacieee moje dziecko o 3.11 stwierdziło Ze szkoda tracić czas na spanie. Zasnela dopiero po 6 i jeszcze śpi.
oo widze, ze nie tylko Szymon o 3 postanowil nie spac.
Stary 2012-07-12, 10:05   #588
aania_20
Zakorzenienie

DOMEK, wszystkiego najlepszego!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Brumkowi właśnie pewnie podpadłaś

Zaneta
, na ołtarzu? ciekawy zwyczaj

Madzia, drugi chcesz?

Stary 2012-07-12, 10:07   #589
agadus
Wtajemniczenie

witam

Filip, Dominik 100 lat

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 10:10   #590
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
begonia jednoroczna i nie lubi deszczu :P

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-12, 10:32   #591
aania_20
Zakorzenienie

Fryzura pt. "Właśnie wstałem"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4035684.jpg (44,6 KB, 42 załadowań)

Stary 2012-07-12, 10:42   #592
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czesc mamusie!

Nie ma to jak uzaleznienie... pisze do Was z hot spota z rynku w Ustroniu... strasznie mi Was brakuje...najchetniej to bym na tym Rynku zamieszkala, ale nie da sie...

Ogromne buziaki dla dzieciaczkow swietujacych swoje roczki!

Nie odniose sie do wszystkich postow, bo net tu chodzi jakby mu sie nie chcialo, no i tylko pobieznie Was "przelecialam".

Teliczku a jakie MM podajesz Jasiowi?

Ktoras pytala o podawaniu MM dziecku, ktore sie odstawia od UU: ja bym nie dawala mleka, tylko sprobowala z woda, albo w ogole nie rezygnowala z UU w nocy. Antek w dzien juz praktycznie nie pije UU, a w nocy jak sie budzi to proponuje UU, a budzi sie zawsze, ale nie zawsze chce UU. I nie bede tu wprowadzac MM, tylko poczekam az sam zrezygnuje z jedzenia calkowicie. Wg mnie dawanie teraz MM to przyzwyczajenie do jedzenia, podczas gdy nie wiadomo ile dziecko w nocy wypijalo UU, moze to tylko wlasnie lyczek, zeby sie napic, lub po prostu zaspokojenie bliskosci?

Monia mi sie podoba WV Sharan jesli chodzi o 7 osobowe auto, ale powiem Ci, Antek jest z nami niemal od roku, a my nadal jezdzimy kombiakiem i miescimy sie, mimo 3 fotelikow. Nie jest zle.

Zdjec niestety nie skomentuje, bo ich tutaj nie moge ogladac, ale wierze, ze sa sliczne!

No i na koniec: Antos chodzi! Jestem w szoku, bo to o wiele szybciej niz dziewczyny i strasznie mnie to wzrusza, jak taki berbec 10-miesieczny pomyka na nozkach z raczkami w gorze lub przed soba. Oczywiscie jeszcze laduje czesto na pupie i wtedy raczkuje, ale tez umie wstac zupelnie sam na srodku pokoju i isc dalej.

Do nastepnego!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 10:49   #593
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
No i na koniec: Antos chodzi! Jestem w szoku, bo to o wiele szybciej niz dziewczyny i strasznie mnie to wzrusza, jak taki berbec 10-miesieczny pomyka na nozkach z raczkami w gorze lub przed soba. Oczywiscie jeszcze laduje czesto na pupie i wtedy raczkuje, ale tez umie wstac zupelnie sam na srodku pokoju i isc dalej.

tak, to bardzo wzruszający widok

Miłego wypoczynku

A ja znowu mam dylemat, bo znalazłam fajny wózek-używany i się zastanawiam, czy:
- kupić nowy, czy używany(używany nie ma gwarancji), a nowy niedoż że ma, to jeszcze można sobie wybrać odpowiadający kolor
- kupić teraz, czy dopiero w okolicach października(termin mam na koniec listopada)
- na żywo widzielismy go z męzem przez chwilę, a może warto byłoby go dotknąć, bardziej obejrzeć, przejechać się, podnieść, prawda? Czyli wiązałoby się to z wyjazdem. Właśnie jeden taki używany jest w miarę blisko nas-75km.i kosztuje o połowę mniej niz nowy. No i się tak borykam co tu zrobić?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-12, 10:53   #594
brumek
Zakorzenienie

Dominiku, nasz wątkowy elegancie i torpedo rozwojowa - sto lat z okazji urodzin!!! Pamiętam jak dziś, jak Twoaja mama, jechała późnym wieczorem na porodówkę i się denerwowałam razem z nią

Ewa i Dawidek - po buziaku miesięcznicowym

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Tak, jeśli nic innego nie osłania go od słońca. Jeśli jest pod parasolką albo w cieniu to nie nosi.

Cytat:
Czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No właśnie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dla niegodobre, bo sie wyspi, bedzie mial wiecej miejsca :P
Szymon jak wstanie wczesniej (zawsze :P) to mnie puka po glowie abym sie obudzila
Pobudza Cię intelektualnie

Cytat:
Brumkowi właśnie pewnie podpadłaś
Aniu, powiem Ci, że dobrze mnie znasz

Cytat:
On jest boski Ma szczęśliwe oczy

Cytat:
Brawo Antoś On rzeczywiście pędzi jak burza

A u nas noc-szok: ani jednej pobudki, ani jednego przebudzenia. Nie nadążam za tym swoim Berbeciem
Stary 2012-07-12, 11:01   #595
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas noc-szok: ani jednej pobudki, ani jednego przebudzenia. Nie nadążam za tym swoim Berbeciem
to prawie jak u nas z tym że dotyczy to tylko nienadążania bo budzila se o 24, 2, 3, 4, 5 6:30 byłam wstrętna i tylko o 2 i 5 dałam jeść, o 2 bo już siły nie miałam a ryczała... ale dała rade od 21 do 2 w nocy bez jedzenia. powoli bede wydłużac by tylko raz a potem wcale w nocy nie jadła

Stary 2012-07-12, 11:14   #596
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
A ile metrów?
46 m2

Cytat:

Rozkoszny jest Adaś

i Hania w wodzie

Dziewczyny dajcie jakiś przepis na najprostszego torta.. Chce upiec Szymciowi sama na roczek, ale ja typowe antytalencie do pieczenia jestem

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:27   #597
CrazyMachine
Zadomowienie

Madziulka, nie wiem czy to najprostszy, ale ja robie z przepisu:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/T...wo-kawowy.html
Moim zdaniem prosty.

Pytanie do mam których dzieci jedzą kanapki na śniadanie. Ile kanapek jedzą? Jedną? Pół? Więcej?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Dla dzisiejszych solenizantów Dawida, Ewy i Dominika buziaki
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:50   #598
toskaKrk
Wtajemniczenie

Hej
Wstaliśmy z młodym o 10, a teraz się na spacer zbieramy Wreszcie pogoda dla ludzi
Już mieliśmy wychodzić, ale młody zaczął produkcję grubszej sprawy i czekam aż skończy Swoją drogą od kilku miesięcy moje dziecko robi qpkę wyłącznie w domu, co nam oszczędza stresu szukania miejsca do przewinięcia na mieście lub gorączkowego powrotu ze śmierdzącym ładunkiem

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
toska widzę ze Ty rowerowa jesteś
Jaki rower możesz polecić?
Musze sobie kupić nowy rower, i nie mam pojęcia jaki
Możesz coś polecić? chciałabym taki miejsko-turystyczny, do rekreacyjnej jazdy z dzieciakami.
Dzieciaki ciągnie tż w przyczepce więc ja nie muszę niczego do swojego roweru montować
Ja początkująca rowerowa, więc niestety nie pomogę.
Ja sama mam tani rower z marketu kupiony najtańszym kosztem, bo nie wiedzieliśmy czy w ogóle mi się jazda spodoba, a kasy brakuje.

Cytat:
Dominik sto lat przystojniaku

Ewcia i Dawidek dla Was z okazji miesięcznicy

dzień dobry!
dziękuję za odpowiedzi odnośnie odstawiania...tak mniej więcej sobie ten proces "wyobrażam", ale naprawdę u nas ciężko z wdrożeniem...wczoraj nie chciałam Hanki karmić po południu, ale tak się darła i mi podciągała bluzkę i gryzła mnie i inne takie atrakcje, że skapitulowałam ..zwłaszcza, że byliśmy w mieście ze znajomymi, to nie chciałam, żeby tą histerię oglądali.... może dzisiaj będzie lepiej... ale i tak łatwo nie będzie bo hanka to chyba naczelny cycopij Rzeczpospolitej
Julian też cycoholik na maksa jest
A ostatnio (jakieś dwa tygodnie) nawet coraz częściej w dzień woła o UU. W nocy budzi się niezliczoną ilość razy, więc z wygody po pierwszej pobudce po północy śpi już z nami, a ja tylko raz mu wystawiam jedną pierś, raz drugą i momentalnie zasypiam a on ssie

Kilka dni temu już nad ranem się przebudziłam z wyjątkowo mocnego snu i się okazało, że leżę na wznak a młody przy moim boku siedzi i ssie

Cytat:
Brawa dla Antosia

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
[B]Pytanie do mam których dzieci jedzą kanapki na śniadanie. Ile kanapek jedzą? Jedną? Pół? Więcej?
Podepnę się z pytaniem - jak takie kanapki wyglądają i z czym są?
Ja jakoś nie umiem się przekonać do kanapek, bo młody często rzuca jedzeniem, rozsmarowuje wszędzie wokół i nie bardzo wiem jak jedzenie kanapek miałoby wyglądać u niego
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:58   #599
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Kilka dni temu już nad ranem się przebudziłam z wyjątkowo mocnego snu i się okazało, że leżę na wznak a młody przy moim boku siedzi i ssie
a ja myślałam że tylko moja chce jeść UU na siedząco

Stary 2012-07-12, 12:23   #600
patik87
Zakorzenienie

hej.

Patik niewyspana = Patik zła i wszystko jest buu

Sara w dzień nie chce jeść ( wczoraj zjadła tyko jogurt i obiad-na raty.) za to w nocy nadrabia i znowu 2 razy woła jeść i często kwęczy .

Crazy Sara nie często jada kanapki, jak już to zje całą kromkę.

Najlepszego dla Domka i Filipa z wczoraj

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości