|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Nasze kółko identiko P.S. ładne kropelki Ci wyszły A za resztę: dzięki Marzenko Jeszcze nic ![]() Cytat:
![]() Ja też słyszę każdy nawet oddech głośniejszy Tymka dochodzący z drugiego pokoju, a mąż nawet płaczu w nocy nie słyszy! I dziwi się czasem, jak opowiadam, ile razy u niego byłam Jak na działce spaliśmy z nim w 1 pokoju, to ja wcale nie spałam, a mąż zdziwiony rano, że o co mi chodzi
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
No to całkiem spore
![]() Idę już spać , dobranoc
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już znikam. Pa
(rano z Sarenem na pobranie krwi, żeby jeszcze skontrolować wszystko przed urlopem) |
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#576 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Domeczku sto lat !!! ![]() Ewoludku, Dawid a dla Was Stronczek czemu nie śpisz? ![]() Zbieram się do pracy. Dzieć wstał przed 6tą na koopę. Gile do pasa
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Która chce ten kod na podkład?
|
|
|
#578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też wszystkich zaczepia na ulicy, często macha do ludzi-tak pozdrawia wszystkich Naprawa samochodu, cóż....nieuniknione koszty, a czynsz...ręce opadają.... Cytat:
Cytat:
![]() Witam. Jakiś atak os z samego rana w pracy Jula już drugi dzień z rzędu nie chce usnąć tatusiowi jak się obudzi o 6. On teraz był dwie nocki pod rząd w pracy i jak wraca, to ja wychodzę, więc zostaje z Julką i czesto przymyka mu się oko , a Jula w tym czasie rozrabia w storczykach Mam nadzieję, że dzisiaj nie będzie powtórki z rozrywki.Wczoraj dostałam od teścia begonię , stoi juz dumnie na balkonie, tylko czy ona jest jednoroczna?Chodzą Wasze dzieci w czapeczach/kapeluszach, nawet w największe upały? ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- |
|||
|
|
|
#579 |
|
Wtajemniczenie
|
Dominik sto lat przystojniaku
![]() Ewcia i Dawidek dla Was dzień dobry! dziękuję za odpowiedzi odnośnie odstawiania...tak mniej więcej sobie ten proces "wyobrażam", ale naprawdę u nas ciężko z wdrożeniem...wczoraj nie chciałam Hanki karmić po południu, ale tak się darła i mi podciągała bluzkę i gryzła mnie i inne takie atrakcje, że skapitulowałam ![]() carmelko za wynikiBrumku dobrze, że z palcem wszystko ok. a wydatek na samochód spory..też nie znoszę takich "niespodzianek"! Patik Teliku i dla Ciebie również Marzenko urocza Hania Jacieee miło, że znowu jesteś Youyou super pomysł z tymi wycieczkami! Puszcza Białowieska piękna! no i żuberki atrakcyjne ![]() Aania, Lili my też Hankę zabieramy do kościoła jak jej zdrowie pozwala. mimo, że wtedy Msza nam mija na spacerowaniu z dzieckiem to jednak chcemy ją w ten sposób "oswoić" z tym miejscem stronczku zdrówka!!! i dla Wiki i Emilie i pozostałych chorowitków! i więcej nie pamiętam.... my mamy dzisiaj wizytę u naszej kardiolog...ciekawe co ona powie...aż się boję.... |
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() DOMINIK STO LAT |
|
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Dla Domka
I dla Ewoludka i Dawidka tez wielkie ![]() Marzena jeszcze nie zdecydowalismy sie na zaden fotelik. Jak juz bedzie kaska na koncie to pojedziemy i poprzymierzamy mala Brumek jak Maja spala z nami to nie bylo opcji, zeby zeszla sama z lozka z tej prostej przyczyny, ze od jej urodzenia spie jak zajac ![]() A co do spania z dzieckiem... Jestem mega zadowolona, ze Maja na razie spi w lozeczku (mam nadzieje, ze tak zostanie) spanie we trojke to nie jest to, co tygryski lubia najbardziej tym bardziej, ze Maja robi w lozku takie akrobacje, ze czesto raz po razie dostawalismy z tzem po mordzie ![]() Zaneta biedna Emilie, znowu cos ![]() Jacieee hej! W Wawie leje koniec upalow |
|
|
|
#582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze aby dziecko stabilnie siedziało. Moja z Kościoła ucieka ,nie siedzę z nią w ławce bo nie usiedzi, stoję zawsze z wózkiem po 15 min chce z niego wyjść i wychodzi z Kościoła ![]() Nie wiem co to będzie na roczku, bo u nas zwyczaj śmieszny i siedzi się na Ołtarzu ![]() Cytat:
Ja zwalam na osłabiony organizm przez te biegunki i musi dojść do siebie, do tego ząbkowanie... a U Was jak? Cytat:
Cytat:
![]() Stronczek nasivin wlaśnie powoduje, że nie leci sama woda, robi z kozy glutki a potem one zanikają. Jacieee dobrze że się odezwałaś ![]() Moje dziecko od Szpitala chce jeść w nocy
|
||||
|
|
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacieee moje dziecko o 3.11 stwierdziło Ze szkoda tracić czas na spanie. Zasnela dopiero po 6 i jeszcze śpi.
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaabar co do torta to znalazłam na all babke która robi różne rzeczy z masy cukrowej, więc raczej pójdę na łatwiznę i zamówię co nie co u niej, od kwiatków po misie i literki. Napis że sa urodziny też bym chciała...
|
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!!
Dominik STO LAT!!! Dominik drzemie, a ja się zastanawiam, czy iść do mnie do firmy jak się obudzi, bo zapowiadają ulewy na dzisiaj a jednak do firmy mam godzinkę spacerem.. Zmalowana też mi narobiłaś chętki na te chipsy domowe, a jaki smak zrobiłaś chipsów?Chyba dzisiaj się pokuszę i zaskoczę TŻ ![]() ja Aniu chciałam, już dostałam od Brumka, ale i Tobie również dziękuje jak upolowałaś dla mnie
|
#587 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymon jak wstanie wczesniej (zawsze :P) to mnie puka po glowie abym sie obudzila Cytat:
Cytat:
Cytat:
wszystko zalezy, czy jest w cieniu, jak tak to czapki nie ma oo widze, ze nie tylko Szymon o 3 postanowil nie spac.
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
DOMEK, wszystkiego najlepszego!!!!!!!!
Brumkowi właśnie pewnie podpadłaś ![]() Zaneta , na ołtarzu? ciekawy zwyczaj ![]() Madzia, drugi chcesz?
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
Filip, Dominik 100 lat ![]() |
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Fryzura pt. "Właśnie wstałem"
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc mamusie!
Nie ma to jak uzaleznienie... pisze do Was z hot spota z rynku w Ustroniu... strasznie mi Was brakuje...najchetniej to bym na tym Rynku zamieszkala, ale nie da sie... Ogromne buziaki dla dzieciaczkow swietujacych swoje roczki! Nie odniose sie do wszystkich postow, bo net tu chodzi jakby mu sie nie chcialo, no i tylko pobieznie Was "przelecialam". Teliczku a jakie MM podajesz Jasiowi? Ktoras pytala o podawaniu MM dziecku, ktore sie odstawia od UU: ja bym nie dawala mleka, tylko sprobowala z woda, albo w ogole nie rezygnowala z UU w nocy. Antek w dzien juz praktycznie nie pije UU, a w nocy jak sie budzi to proponuje UU, a budzi sie zawsze, ale nie zawsze chce UU. I nie bede tu wprowadzac MM, tylko poczekam az sam zrezygnuje z jedzenia calkowicie. Wg mnie dawanie teraz MM to przyzwyczajenie do jedzenia, podczas gdy nie wiadomo ile dziecko w nocy wypijalo UU, moze to tylko wlasnie lyczek, zeby sie napic, lub po prostu zaspokojenie bliskosci? Monia mi sie podoba WV Sharan jesli chodzi o 7 osobowe auto, ale powiem Ci, Antek jest z nami niemal od roku, a my nadal jezdzimy kombiakiem i miescimy sie, mimo 3 fotelikow. Nie jest zle. Zdjec niestety nie skomentuje, bo ich tutaj nie moge ogladac , ale wierze, ze sa sliczne!No i na koniec: Antos chodzi! Jestem w szoku, bo to o wiele szybciej niz dziewczyny i strasznie mnie to wzrusza, jak taki berbec 10-miesieczny pomyka na nozkach z raczkami w gorze lub przed soba. Oczywiscie jeszcze laduje czesto na pupie i wtedy raczkuje, ale tez umie wstac zupelnie sam na srodku pokoju i isc dalej. Do nastepnego! |
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, to bardzo wzruszający widokMiłego wypoczynku A ja znowu mam dylemat, bo znalazłam fajny wózek-używany i się zastanawiam, czy: - kupić nowy, czy używany(używany nie ma gwarancji), a nowy niedoż że ma, to jeszcze można sobie wybrać odpowiadający kolor ![]() - kupić teraz, czy dopiero w okolicach października(termin mam na koniec listopada) - na żywo widzielismy go z męzem przez chwilę, a może warto byłoby go dotknąć, bardziej obejrzeć, przejechać się, podnieść, prawda? Czyli wiązałoby się to z wyjazdem. Właśnie jeden taki używany jest w miarę blisko nas-75km.i kosztuje o połowę mniej niz nowy. No i się tak borykam co tu zrobić? |
|
|
|
|
#594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dominiku, nasz wątkowy elegancie i torpedo rozwojowa - sto lat z okazji urodzin!!! Pamiętam jak dziś, jak Twoaja mama, jechała późnym wieczorem na porodówkę i się denerwowałam razem z nią
Ewa i Dawidek - po buziaku miesięcznicowym Cytat:
Cytat:
Czekamy na wieści ![]() No właśnie ![]() Cytat:
![]() Aniu, powiem Ci, że dobrze mnie znasz On jest boski Ma szczęśliwe oczy Cytat:
On rzeczywiście pędzi jak burza A u nas noc-szok: ani jednej pobudki, ani jednego przebudzenia. Nie nadążam za tym swoim Berbeciem
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo budzila se o 24, 2, 3, 4, 5 6:30 |
|
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
46 m2
Rozkoszny jest Adaś i Hania w wodzie Dziewczyny dajcie jakiś przepis na najprostszego torta.. Chce upiec Szymciowi sama na roczek, ale ja typowe antytalencie do pieczenia jestem
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka, nie wiem czy to najprostszy, ale ja robie z przepisu:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/T...wo-kawowy.html Moim zdaniem prosty. Pytanie do mam których dzieci jedzą kanapki na śniadanie. Ile kanapek jedzą? Jedną? Pół? Więcej? ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Dla dzisiejszych solenizantów Dawida, Ewy i Dominika buziaki |
|
|
|
#598 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wstaliśmy z młodym o 10, a teraz się na spacer zbieramy Już mieliśmy wychodzić, ale młody zaczął produkcję grubszej sprawy i czekam aż skończy Swoją drogą od kilku miesięcy moje dziecko robi qpkę wyłącznie w domu, co nam oszczędza stresu szukania miejsca do przewinięcia na mieście lub gorączkowego powrotu ze śmierdzącym ładunkiem ![]() Cytat:
Ja sama mam tani rower z marketu kupiony najtańszym kosztem, bo nie wiedzieliśmy czy w ogóle mi się jazda spodoba, a kasy brakuje. Cytat:
A ostatnio (jakieś dwa tygodnie) nawet coraz częściej w dzień woła o UU. W nocy budzi się niezliczoną ilość razy, więc z wygody po pierwszej pobudce po północy śpi już z nami, a ja tylko raz mu wystawiam jedną pierś, raz drugą i momentalnie zasypiam a on ssie ![]() Kilka dni temu już nad ranem się przebudziłam z wyjątkowo mocnego snu i się okazało, że leżę na wznak a młody przy moim boku siedzi i ssie Cytat:
![]() Cytat:
Ja jakoś nie umiem się przekonać do kanapek, bo młody często rzuca jedzeniem, rozsmarowuje wszędzie wokół i nie bardzo wiem jak jedzenie kanapek miałoby wyglądać u niego
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Patik niewyspana = Patik zła i wszystko jest buu Sara w dzień nie chce jeść ( wczoraj zjadła tyko jogurt i obiad-na raty.) za to w nocy nadrabia i znowu 2 razy woła jeść i często kwęczy . Crazy Sara nie często jada kanapki, jak już to zje całą kromkę. Najlepszego dla Domka i Filipa z wczoraj
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

Dobrze, że palec cały, a że Tymek czarujący to już po oczach widać.

Jak na działce spaliśmy z nim w 1 pokoju, to ja wcale nie spałam, a mąż zdziwiony rano, że o co mi chodzi 

zębole

, ale wierze, ze sa sliczne!