Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-05, 12:58   #4921
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
My dajemy rodzicom taką ramkę : http://allegro.pl/hit-podziekowania-...445442522.html
Kosz z słodkościami, dobrym winkiem.
I mamy takie ślubowanie dla rodziców :

Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sympatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI.
Toteż na prośbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA i TEŚCIOWĄ - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?
Rodzice : ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z co najmniej dwóch dań i deseru?

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajmować się gromadką co najmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

i piosenka :
Tez chcemy to ślubowanie. Choc zaczęłam sie zastanawiać czy to jednak dobry pomysł. A na koniec odśpiewać sto lat. A zespół kazał nam sie zastanowić czy zamiast tego nie zagrać piosenki. I tym sposobem tez dał mi dylemat, choc nie chce wzruszających podziękowań. Wole na osobności.
Ramka bardzo mi sie podoba, jak nie znajde takiej jaka widziałam, gdzies i nic innego mi w oko nie wpadnie, to pewnie ją wezmę.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 12:59   #4922
bluesky89
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że ślubowanie troszkę rozładuje atmosferę. Mamuśki może się nie popłaczą i ja może też nie
Stary 2012-07-05, 13:27   #4923
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
A jak planujecie zrobić podziękowania na sali? Piosenka specjalna i kółeczko?
U nas będą na sali podziękowania damy rodzicom kosze ze słodkościami i też chcieliśmy takie ślubowanie co bluesky89 pisała, zobaczymy co na to nasz zespół i potem będzie piosenka

Dziewczyny w poniedziałek jadę przymierzać moją suknię bo jest już gotowa do odbioru ciekawe czy będzie dobra
Stary 2012-07-05, 16:51   #4924
Suqub
Zakorzenienie

Jeju zazdroszczę wam, że niektóre z was będą miały tak szybko sukienkę. Ja swoją dostanę dopiero na kilka dni przed ślubem. Teraz biegam za biżuterią i niestety nic mi nie pasuje. W salonie prezentowali mi naprawdę piękną ale cena od razu mnie zgasiła ( 480 zł za kolczyki i naszyjnik). Stwierdziłam, że za drogo kupić a później by leżało bo za bardzo okazała jest jak na normalne wyjście.

Czy organizujecie swoim gościom dojazd do miejsca wesela z Kościoła?

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 18:25   #4925
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Jeju zazdroszczę wam, że niektóre z was będą miały tak szybko sukienkę. Ja swoją dostanę dopiero na kilka dni przed ślubem. Teraz biegam za biżuterią i niestety nic mi nie pasuje. W salonie prezentowali mi naprawdę piękną ale cena od razu mnie zgasiła ( 480 zł za kolczyki i naszyjnik). Stwierdziłam, że za drogo kupić a później by leżało bo za bardzo okazała jest jak na normalne wyjście.

Czy organizujecie swoim gościom dojazd do miejsca wesela z Kościoła?
Ja tez nie wiem czy zabiorę ja już do domu bo po pierwsze nie mam gdzie jej trzymać, a po drugie to nie wiem jak bym się miała z nią zabrać autobusem
Z biżuterią tez miałam problem dopiero wczoraj mi wysłali znalazłam na all mam nadzieję że będzie ładna bo jak nie to nie wiem co ja zrobię
Co do pojazdu to u mnie nie wiem czy będzie tylko że u mnie miał by być autokar z domu do kościoła i na salę ale jak tylko ze dwie rodziny czy ze trzy będą chciały jechać autobusem to mi się nie opłaca
Stary 2012-07-05, 22:34   #4926
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

hejka

dzisiaj pierwsza rocznica moich i tz zareczyn

ale było fajnie, narobiliśmy super jedzonka i winko poszło

az tak smiesznie, bo za rok juz bedziemy obchodzic te rocznice jako maz i zonka

a za 38 dni ślub nasz : jupi:

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 08:09   #4927
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
gratuluje dziewczynom spisania protokołu i załatwienia spraw.

Suqub witaj

U nas niedługo miesiac zostanie, a nie mamy załatwionych wielu spraw. Zaczynam widziec, że Tż powoli zaczyna sie stresować

Na niedziele umówiliśmy sie z właścicielka sali. Ustalimy juz menu i inne kwestie. Zespół juz dograliśmy. Kamerzyście tez już zakomunikowałam zmiany. Jeszcze do fotografa przydałoby sie zadzwonić. I najważniejsze, dkończyć przeróbki sukni, bo pójdę do ołtarza w bieliźnie

A co do podziękowań dla rodziców. Nie wiem czego konkretnie chce. Na początku było drzewko bonzai zamiast kwiatów, które by zwiędły. A teraz zastanawiam sie nad jakaś ramką, na której bedzie grawer podziękowań i nasze zdjęcie.
A jak planujecie zrobić podziękowania na sali? Piosenka specjalna i kółeczko?
super.. kurcze, ale ten czas leci... u nas jeszcze 5 tygodni zostało brawa za załatwione sprawy my dajemy wazony z grawerami i kompozycją kwiatową, a do tego kręcimy własny filmik, który potem zostanie wyświetlony podczas wesela

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
My dajemy rodzicom taką ramkę : http://allegro.pl/hit-podziekowania-...445442522.html
Kosz z słodkościami, dobrym winkiem.
I mamy takie ślubowanie dla rodziców :

Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sympatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI.
Toteż na prośbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA i TEŚCIOWĄ - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?

Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z co najmniej dwóch dań i deseru?

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajmować się gromadką co najmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

i piosenka :

ale fajny pomysł z tą przysięgą, nie spotkałam się wcześniej z tym

i piosenka też ładna, taka inna, a nie oklepane "cudownych rodziców mam"

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hejka

dzisiaj pierwsza rocznica moich i tz zareczyn

ale było fajnie, narobiliśmy super jedzonka i winko poszło

az tak smiesznie, bo za rok juz bedziemy obchodzic te rocznice jako maz i zonka

a za 38 dni ślub nasz : jupi:
superrr... czas leci nieubłaganie, a mnie ogarnia jakiś straszny stres, że nie wszystko jeszcze załatwione ale będzie dobrze

a my wczoraj byliśmy na pierwszej lekcji tańca, w przyszłym tygodniu czekają nas kolejne dwie mam nadzieję, że wszystko wypali podczas wesele i nie pomylimy żadnych kroków

a dzisiaj zamawiam welon, nalepki na wódkę i podwiązkę, a od poniedziałku ruszam z produkcją winietek

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 08:59   #4928
klaudusk_a
Zakorzenienie

a ja wam pokażę moje buty ślubne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00017.jpg (61,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00019.jpg (82,2 KB, 15 załadowań)

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 19:25   #4929
123spinka
Zadomowienie

cudne butki gdzie kopiłaś

u nas to póki co bez większych zmian
w środę spisujemy protokół
i musimy na sale pojechać dopytać o szczegóły
może alko się w tym tyg załatwi i tort

gratuluję wszystkim załatwionych spraw
Stary 2012-07-07, 17:01   #4930
ewelina119
Przyczajenie

Hej dziewczyny!

Ja też jestem sierpniową PM. Nasz ślub odbędzie się 25 sierpnia Teraz zaczynam się najbardziej stresować szczególnie, że mieszkamy za granicą a ślub jest w Polsce więc bardzo ciężko jest załatwić coś na odległość... Na szczęście większość rzeczy jest już załatwione, suknia się szyje a fryzura i makijaż sprawdzone Mam tylko problem z doborem bukietu i ozdoby do włosów... Mam nadzieję, że któraś z Was może by mnie poratowała?

Moja suknia jest bardzo podobna do Sincerity 3664 (niemalże identyczna tylko cała z koronki i w ecru) szyta w salonie krawieckim w Brzesku, buty złote z koronką (kupiłam w Anglii) a fryzura to będzie gładki niski kok hiszpański. Co do bukietu myślałam o mieszance herbacianych i kremowych róż tylko nie wiem, który (lejący czy okrągły) będzie bardziej pasował do kształtu mojej sukienki... A co do ozdoby to chcę zrezygnować z welonu ale nie chcę żywych kwiatów (zawsze dostaję bólu głowy i kicham jak za długo jestem w pobliżu kwiatów) więc myślałam o piórkach? Znalazłam fajną ozdobę w sklepie internetowym i połączyłam fryzurę z tą ozdobą w programie graficznym, żeby zobaczyć jak to będzie razem wyglądało no ale nie wiem...

Dołączam zdjęcia, bo zawsze lepiej usłyszeć kilka różnych opinii

Dzięki i pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z ozdoba.jpg (21,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sincerity 3664.jpg (42,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2627201844_1.jpg (21,9 KB, 23 załadowań)
ewelina119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 08:31   #4931
czarny flamaster
Zadomowienie

Daliśmy radę i protokół spisany. Muszę iść jutro do mojej parafii dać na zapowiedzi. Umówiłam się też z fryzjerką u mnie w miejscowości na fryzurę. Nie będę ukrywać, że szukam taniej, a ta zaczyna od 50zł więc źle nie jest
Ciągle nie mamy garnituru i sukienki, haha. Okey, jeśli chodzi o sukienkę, to wiem, że jest podszewka

Widziałam, że rozmawiałyście o biżuterii ślubnej. Nie kupuję niczego na tą okazję. Dwa lata temu mój TŻ dał mi pod choinkę srebrny naszyjnik z sercem i cyrkoniami, myślę, że będzie odpowiedni. Chcemy mieć to już za sobą, serio ))

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 14:41   #4932
piekna_marianna
Raczkowanie

Dziewczyny, czytam Was w miarę na bieżąco (bardzo mnie ten wątek motywuje! ) ale nawet nie mam czasu się zebrać i odpisać, matko, chyba mnie tu kilka miesięcy już nie było...no nic, to tak zbiorowo - wszystkim gratuluję postępów w przygotowaniach

my już mamy w sumie większość załatwione, strój Tż się szyje (będzie brązowy surdut angielski, trochę się stresuję czy nie przekombinowaliśmy:brzyda l:ale Tż wygląda w nim super), buty są, obrączki zamówione, z zespołem wszystko ustalone, z fotografem też (nawet sesję narzeczeńską nam gratis zrobił i bardzo się cieszę, bo się oswoiłam z pozowaniem do zdjęć, bardzo tego nie lubię), protokół spisaliśmy (bezboleśnie, miła rozmowa z księdzem, a on sobie potem uzupełnił rubryczki) , zapowiedzi były (150zł) , musieliśmy tylko na 2 spotkania do poradni isć,( bardzo było miło i bez żadnych tam średniowiecznych czarów, tylko taka bardziej pogadanka o psychologii życia we dwoje + film o NMPR, tez myślę, że to się przy planowaniu dziecka bardzo przyda ), sukienkę na poprawiny mam, fryzjer i makijaż zamówione, jutro mam 1szą przymiarkę sukienki i się nie mogę doczekać

Do załatwienia zostały: kwiaty, moja biżuteria, spinki do mankietów dla Tż ustalenie menu, kupno alkoholu, pierwszy taniec (wciąż w czarnej...) i chyba tyle no wciąż mamy 5 zaproszeń nie rozdanych, ale to znajomi, którzy o weselu od dawna wiedzą i dawno już potwierdzili.

Jedynym stresem póki co była pierwsza spowiedź przedślubna, na której się dowiedziałam, że przez to, że uprawiam seks przedmałżeński moje małżeństwo się NA PEWNO rozpadnie i że to będzie moja wina i mam pretensji do Tż nie mieć, że mnie zostawił. Oraz że śmieciem jestem. Dziewczyny, uważajcie, do kogo idziecie do spowiedzi, mówię Wam
piekna_marianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 17:29   #4933
czarny flamaster
Zadomowienie

My dostaliśmy tylko "skierowanie" na jedną spowiedź z racji, że pomieszkujemy razem (nie mylić z mieszkaniem ). Ksiądz tylko zapytał czy współżyjemy i byśmy spróbowali wytrwać w czystości do ślubu, bo będzie to taki sprawdzian czy w przyszłości, gdy będą problemy zdrowotne lub ciąża, i zaprzestaniemy współżyć by się nie okazało, że łączy nas jedynie seks i, że jest najważniejszy. Ale do spowiedzi pewnie pójdę na dzień, dwa przed ślubem

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-07-08, 21:35   #4934
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość

a my wczoraj byliśmy na pierwszej lekcji tańca, w przyszłym tygodniu czekają nas kolejne dwie mam nadzieję, że wszystko wypali podczas wesele i nie pomylimy żadnych kroków

a dzisiaj zamawiam welon, nalepki na wódkę i podwiązkę, a od poniedziałku ruszam z produkcją winietek
lekcji, na pewno Wam sie wszystko uda
U kogo zamawiałas welon? Bo ja jednak chyba kupie kolejny tylko z dwóch warstw

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
a ja wam pokażę moje buty ślubne
fajne

Cytat:
Napisane przez ewelina119 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Ja też jestem sierpniową PM. Nasz ślub odbędzie się 25 sierpnia Teraz zaczynam się najbardziej stresować szczególnie, że mieszkamy za granicą a ślub jest w Polsce więc bardzo ciężko jest załatwić coś na odległość... Na szczęście większość rzeczy jest już załatwione, suknia się szyje a fryzura i makijaż sprawdzone Mam tylko problem z doborem bukietu i ozdoby do włosów... Mam nadzieję, że któraś z Was może by mnie poratowała?

Moja suknia jest bardzo podobna do Sincerity 3664 (niemalże identyczna tylko cała z koronki i w ecru) szyta w salonie krawieckim w Brzesku, buty złote z koronką (kupiłam w Anglii) a fryzura to będzie gładki niski kok hiszpański. Co do bukietu myślałam o mieszance herbacianych i kremowych róż tylko nie wiem, który (lejący czy okrągły) będzie bardziej pasował do kształtu mojej sukienki... A co do ozdoby to chcę zrezygnować z welonu ale nie chcę żywych kwiatów (zawsze dostaję bólu głowy i kicham jak za długo jestem w pobliżu kwiatów) więc myślałam o piórkach? Znalazłam fajną ozdobę w sklepie internetowym i połączyłam fryzurę z tą ozdobą w programie graficznym, żeby zobaczyć jak to będzie razem wyglądało no ale nie wiem...

Dzięki i pozdrawiam
Witaj Bardzo ładna sukienka

Wczoraj zaliczyliśmy I spowiedź, trafiliśmy akurat do ksiedza w podeszłym wieku, ale nie było źle.
Dodatkowo załatwione sprawy:
- ustaliliśmy menu
- zamówiłam bukiet
- zamówilismy dekoracje na samochód
- kupiłam dekoracje za nami na sali
- byłam na próbnej fryzurze - chciałam lekkiego koka, takiego romantycznego (stwierdziłam, że wypróbuje, bo jak bedzie tak gorąco to w rozpuszczonych włosach nie wytrzymam), wyszło całkiem co innego. Na poczatku byłam zadowolona, potem radosć mi przeszła, wiec pójdę jeszcze do kogos innego, albo zostaje przy pierwszej opcji.

Odmówiły nam kolejne osoby, brat tych wcześniejszych osób, ktore tez odmówiły. A wymówka tak.... mamy slub u świadka. Woli kolege niz rodzinę. Pierdziele. Gdybym wiedziała, że tak zrobi to bym rok temu do niego nie poszła na ślub. Dodatkowo wtedy Tż sie rozchorował i moja wymówka mogła byc taka, ze sama nie ide. A poszłam... Czekam jeszcze tylko na to, żeby ich rodzice odmówili.

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2012-07-09 o 08:44
Stary 2012-07-09, 17:31   #4935
Suqub
Zakorzenienie

Na zaproszeniach powinno się pisać " odmowy bez głupich wymówek". U mnie też się zaczyna :/ Najbardziej żałuje, że przyjaciółki mojej nie będzie gdyż jej kuzynka zaliczyła "wpadkę" a nie chce z brzusiem iść do ślubu który miała zaplanowany na czerwiec następnego roku i postanowiła wszystko zorganizować wszystko w półtora miesiąca i akurat w dzień kiedy ja mam :/ jakby to mało dni w roku było.

Czy organizujecie poprawiny, czy te pieniądze wolicie na coś innego przeznaczyć, np. podróż poślubną?

Stary 2012-07-09, 17:39   #4936
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Na zaproszeniach powinno się pisać " odmowy bez głupich wymówek". U mnie też się zaczyna :/ Najbardziej żałuje, że przyjaciółki mojej nie będzie gdyż jej kuzynka zaliczyła "wpadkę" a nie chce z brzusiem iść do ślubu który miała zaplanowany na czerwiec następnego roku i postanowiła wszystko zorganizować wszystko w półtora miesiąca i akurat w dzień kiedy ja mam :/ jakby to mało dni w roku było.

Czy organizujecie poprawiny, czy te pieniądze wolicie na coś innego przeznaczyć, np. podróż poślubną?
w mojej rodzinie wesele xzawsze jest dwudniowe + klin

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-07-09, 19:11   #4937
Kessi_86
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny nie jestem w stanie wasz wszystkie zacytować i tylko powiem że gratuluję wszystkim załatwionych spraw

A co do poprawin to u mnie też jest tak że w rodzinie zawsze trwa wesele dwa dni

Ja jestem padnięta po wyprawię do stolicy, spałam w nocy tylko 3 godziny a dopiero wróciłam i powiem wam że mam suknię w domu jest po prostu cudna i obeszło się bez poprawek
Stary 2012-07-09, 20:42   #4938
Suqub
Zakorzenienie

U mnie w rodzinie też wesele zazwyczaj trwa 2 dni ale ostatnio coraz częściej właśnie spotykam się z zjawiskiem, że młodzi rezygnują z poprawin i te pieniądze przeznaczają na podróż poślubną. Chociaż myślę, że akurat na drugi dzień to można już na takim luzie się pobawić bez obawy, że kamera coś uchwyci

Stary 2012-07-09, 21:46   #4939
piekna_marianna
Raczkowanie

ja mam poprawiny wliczone w cenę, ale pewnie i tak byśmy robili, taka tradycja w rodzinie.

I głupich wymówek też póki co brak, w ogóle niewiele osób nam odmówiło. Z tych oczywiście, które potwierdziły, termin mija za trzy dni, ale przecież po co potwierdzać....ale spodziewałam się tego, będę dzwonić i pytać.
piekna_marianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:42   #4940
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

U nas kiedyś tez praktykowało poprawiny. My ich nie robimy. A jak juz to cos na działce w małym gronie.

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie jestem w stanie wasz wszystkie zacytować i tylko powiem że gratuluję wszystkim załatwionych spraw

A co do poprawin to u mnie też jest tak że w rodzinie zawsze trwa wesele dwa dni

Ja jestem padnięta po wyprawię do stolicy, spałam w nocy tylko 3 godziny a dopiero wróciłam i powiem wam że mam suknię w domu jest po prostu cudna i obeszło się bez poprawek
Swietnie, teraz można zagladac do niej co jakas chwile

Franuś
Stary 2012-07-10, 00:47   #4941
lilitha
Raczkowanie

Załatwiliśmy nauki, pogadaliśmy z teściami, żeby znormalizować sytuację i mamy wszystko związane z lokalem ogarnięte...Teraz protokół.
lilitha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:26   #4942
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelina119 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Ja też jestem sierpniową PM. Nasz ślub odbędzie się 25 sierpnia

Dzięki i pozdrawiam
bardzo ładna ta ozdoba do włosów, myślę, że będzie pasowała do sukienki, a jeśli chodzi o bukiet to dla mnie okrągły bardziej będzie pasował

Cytat:
lekcji, na pewno Wam sie wszystko uda
U kogo zamawiałas welon? Bo ja jednak chyba kupie kolejny tylko z dwóch warstw
heh ja jednak zrezygnowałam z welonu i zamówiłam woalkę do której zostaną wpięte żywe kwiaty z bukietu

a odnośnie odmowy to narazie jedna para nam odmówiła, bo załatwili sobie pracę w Anglii na dwa miesiące.. i jedna dalsza kuzynka... podobno ma jakiś zabieg i inny powód z którego nie będzie obecna na weselu, powiedziała, że jedynie jak da radę to do kościoła przyjdzie, tak jakby łaskę robiła...

a poza tym to obroniłam się w poniedziałek i ze względu na naukę nie było mnie tutaj od soboty, więc tak ogólnie gratuluję wszystkim PMkom załatwionych spraw

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 11:22   #4943
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
bardzo ładna ta ozdoba do włosów, myślę, że będzie pasowała do sukienki, a jeśli chodzi o bukiet to dla mnie okrągły bardziej będzie pasował

heh ja jednak zrezygnowałam z welonu i zamówiłam woalkę do której zostaną wpięte żywe kwiaty z bukietu

a odnośnie odmowy to narazie jedna para nam odmówiła, bo załatwili sobie pracę w Anglii na dwa miesiące.. i jedna dalsza kuzynka... podobno ma jakiś zabieg i inny powód z którego nie będzie obecna na weselu, powiedziała, że jedynie jak da radę to do kościoła przyjdzie, tak jakby łaskę robiła...

a poza tym to obroniłam się w poniedziałek i ze względu na naukę nie było mnie tutaj od soboty, więc tak ogólnie gratuluję wszystkim PMkom załatwionych spraw
gratuluję obrony
ja też myślałam nad woalką ale jakoś nie podobam się sobie w woalce dlatego będę miała tylko małe słonmeczniki we włosach

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-07-11, 14:00   #4944
malinka22
Raczkowanie

cześć Dziewczyny

Ale dawno do Was nie pisałam, ciągły brak czasu pozwolił mi jedynie na podczytywanie OD dziś miesiąc do ślubu został oj zaczyna się stres.
U mnie do przodu:
Spisaliśmy protokół, zapowiedzi wygłoszone niestety nie udało nam się ani razu posłuchać
Obrączki odebrane ( wieczorem wstawię zdjęcie
W poniedziałek mam przymiarkę sukni a jutro idę zamówić bolerko.
Nadal TŻ nie ma garnituru zakup zaplanowany jest na niedziele, ale mam problem z Teściową ktora sobie wymyśliła, że nie moge widzieć garnituru przed ślubem i jest wielka obraza
Wczoraj ustaliliśmy menu i mieliśmy problem z babką od sali ponieważ w umowie mieliśmy ustaloną cenę od talerzyka za osobę bez dopisku, że cena może ulec zmianie w jakimś przypadku a ona nam wczoraj wyskakuje z tekstem czy mozemy dopłacić do każdej osoby i, że ona nie chce nam robić problemów i chociaż po 5 zł już nie będzie mówić o 10 zł. co przy 130 os daje 650 zł. Oczywiście nie zgodziliśmy się na to, ponieważ umowa to umowa jest wiążaca zdecydowaliśmy się na tą salę za tą cenę i to co teraz robi to jest smieszne po prostu argumentuje to tym, że wszystko poszło w górę wszystkie opłaty, żywność.
I jak się nie zgodziliśmy to powiedziała, że nam będzie zmuszona odjąć z dekoracji stołów czyli np wędlina będzie leżeć na zwykłej sałacie a nie karbowanej, jakieś ozdobne różyczki będą zrobione z marchewki a nie papryki i inne takie głupoty. Ja już nie chce się denerwowac przed samym ślubem ale zachowaniem co najmniej nie poważne na miesiąc przed ślubem mówić, że mamy dopłacić mam nadzieje, że wszystko będzie zrobione ok.
Podniosła też cene za wiejski stół tego nei meiliśmy zapisanego w umowie więc nic nie możemy zrobić ale przyzwoitość by nakazywała pozostać dla nas przy tej cenie o której rozmawialiśy bo nie robi sobie tym dobrej reklamy.
Byłam bardzo poztywnie zaskoczona ilością jedzenia jakie nam zaproponowali, ilością przystawek, jakością wiejskiego stołu no ale opcja podniesienia ceny niestety zepsuła pozytywne wrażenie
11.08.2012 godz 18:00
malinka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 14:09   #4945
bluesky89
Zakorzenienie

Malinka, współczuje sytuacji z salą. Bardzo nie fajnie się Pani zachowuje, bo tak jak piszesz, umowa to umowa. Skoro nie ma na niej dopisku, że cena może ulec zmianie, to nie ma prawa mówić Ci, że masz dopłacić, bo wszystko poszło w górę. No i jak może Ci dojąć z dekoracji!? Przecież płacisz za to duże pieniądze! Niepoważna jakaś!
Co do teściowej, ja nie słyszałam o czymś takim, że nie możesz widzieć garnituru Młodego! Co to za wymysł w ogóle. Ja na Twoim miejscu bym się nie przejmowała i pojechała z nim normalnie kupić garnitur
Stary 2012-07-12, 00:46   #4946
martusia15cc
Raczkowanie

Witam!
Mam dwie dobre wiadomści
1. Dzwoniła wczoraj pani z salonu, w czwartek moja suknia będzie

2. skończyliśmy wczoraj poradnie
martusia15cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 10:43   #4947
czarny flamaster
Zadomowienie

Naklejki na wódkę przyszły już do mnie.
Dziś idę dać na zapowiedzi w mojej parafii.
Byłam na próbnej fryzurze ślubnej i baaardzo mi się podoba.
Wykonałam też dziś próbny makijaż ślubny i wyszedł mi bardzo fajnie, no i będzie świetnie pasował do fryzurki.
Wczoraj też byłam na miarach do sukienki )

A czasu coraz mniej Przesyłam fryzurkę, na której się wzorowałyśmy ) Do niej wepniemy dwa kwiaty )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a0e8a71ba4f41d65df25212.jpg (37,0 KB, 56 załadowań)

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-07-12, 11:48   #4948
bluesky89
Zakorzenienie

Jak dla mnie ta fryzura bardzooo mało ślubna.
Stary 2012-07-12, 12:35   #4949
czarny flamaster
Zadomowienie

Wiem, i o to mi chodziło Nie podobają mi się ślubne koki i upięcia, a my nie mamy wesela tylko kameralne przyjęcie (nawet tańców nie będzie).
Gdy podejmowałam decyzję co i jak postanowiłam: do ślubu idę JA, a nie osoba wystylizowana przez magazyny z modą ślubną. Taka fryzura idealnie mnie obrazuje )) Chociaż najchętniej zakręciłabym tylko fale, założyła jakąś zwiewną sukienkę i tyle ))

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-07-12, 12:41   #4950
bluesky89
Zakorzenienie

Nie mówię, że masz mieć koka. Ale po prostu nie pasuje mi to do ślubnego looku. Ale to nie mi ma się podobać

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości