|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Moje dziecko jest potworem jeśli chodzi o jedzenie! Jeżu... ile on je...
na chwilę wstawiam Wam zdjęcie jak wygląda po jedzeniu ![]() du.pa, nie mogę wstawić załącznika... ![]() Ku pokrzepieniu serc... wczoraj usnął o 19, szybkie karmienie o 22 i spał do 5. Obudził się, zjadł porządnie i dalej w kimę do 9. Może to, że Maciek długo śpi jest zasługą tego, że wieczorem kilka razy przystawiam go żeby pojadł i idzie spać taki nasycony... ![]() Cytat:
![]() Jak dobrze przybiera to IMO nie ma powodów do zmartwień. No chyba, że na siłę chcesz się zamartwiać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chodzi Ci o to żeby piersi twardniały? Bo jak laktacja już ustabilizowana to nawet jak są niezbyt twarde to pokarm jest ![]() Ile? ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-07-12 o 10:46 |
||||
|
|
|
#4142 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Witam
![]() Izotropia Serdeczne gratulacje ![]() To jeszcze czekamy na Alfe Jakieś wieści od niej ?Nasz malutka miewa chyba jakieś sny o ile coś już takiemu maleństwu może się śnic. W nocy płacze oczy zamknięte i dalej płacze dopiero jak podejdziemy do łóżeczka i powiemy coś to się uspokaja dziś w nocy miała tak dwa razy.... Mała jak zje o 21 to budzi się o 3 na jedzenia a później ok 7-8 więc daję się wyspać ![]() Nam zjada 120 ml w nocy a w dzień to różnie 90-100. Ja dalej ociągam małej mój pokarm i dajemy z butli. |
|
|
|
#4143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja podejrzewam że Szymon więcej by przesypiał w nocy ale jak on je na spiąco,wypije ok 90ml nawet nie i śpi jak zabity,odbijam i wkładam go do łóżeczka i spi,dziś o północy wypił 60ml i zasnął i nawet wciskając mu więcej nie ruszy.Tylko o 5 się budzi i już nie śpi.Cytat:
Żeby za dobrze nie byłoNiby mówią ze jak jedno grzeczne to drugie już nie ale moje chłopaki choć mają lepsze i gorsze dni to są grzeczne. |
||
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że można ze wszystkim... Ewidentnie jakieś dolegliwości żołądkowe mamy... Niby śpi a co jakiś czas się pręży cały i czerwienieje... Wyć nie wyje, więc pewnie to nie kolka. Może jakieś wzdęcia. ![]() A smoczek jaki do zagęszczonego? Teraz karmię butelkami cannpola ze smoczkiem 0-3. Mam jeszcze smoki dla 3 miesięcznych (butle z takimi były). |
|
|
|
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
aaa ratunku, moje dziecko uczy się zasypiać samo. Jest śpiący na maksa, a drze się tak, że chyba zaraz sąsiedzi po policję zadzwonią :mdjele: poszłam do niego po 3 minutach, później po 5, teraz czekam aż minie 7, ale powiedzcie mi tak mam robić do skutku?? Bo czuję, że jak tak dalej pójdzie to dojdziemy do godziny
|
#4146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Polecam.A właśnie. Bo karmię jeszcze czasami cyckiem najczęściej w nocy i pytanie do dziewczyn karmiących kp lub mieszane czy Wy też się pocicie jak szczury?? Ja dzisiaj obudzilam się mmorkuteńka M myślał ,że wodę na siebie wylałam koszula była taka morka i dodam, że spałam bez przykrycia. ZAPOMNIAŁAM WAM WSZYSTKIM PODZIĘKOWAĆ ZA WSPARCIE I SŁOWA OTUCHY W SPRAWIE MIKIEGO I JEGO KARMIENIA. ALFA gdzie jestes??
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4148 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego sie zastanawiam co robic, jak moje cycuszki maja kryzys ![]() a wysypka podobno od pokarmu... nie wprowadzalam zadnych nowych produktow, dieta restrykcyjna i tak to nic nie dalo... a mala juz bedzie 3 tydzien jak ma tak wysypana twarz. Cytat:
ogolnie to takie nienazarte dziecko. Najwazniejsze w jej zyciu jest JEDZENIE ![]() Mi lekara powiedziala, ze jak sie dziecko wieczorem zatankuje do pelna to bedzie ladnie w nocy spalo ![]() Ogolnie nie mam problemow z laktacja, ale sa dni kryzysowe, gdzie widze ze mala sie wkurza bo nie moze sie najesc... i sprawdzam co tam w piersiach, a tam lipa... ledwo pare kropel poleci... dlatego zastanawiam sie co robic gdy przychodzi susza i wtedy czasami siegam po mm. Kurcze mam jeszcze jeden problem- mala nie chce nam jezdzic w wozku.. kiedys nie bylo problemu, grzecznie obserwowala, spala.. a teraz... 20 minut porozglada sie- oczywiscie nie usnie i koniec- ryk na calego. Staram sie jej nie wyciagac, zeby nie nauczyla sie , ze zaplacze i od razu jest brana na rece.. ale czasami to az wstyd jechac z taka syrena Tak mysle ze to moze dlatego, ze ma ograniczone pole widzenia... bo jak spuszcze bude to na chwile pomaga, ale ile mozna patrzec sie w niebo
|
||
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz, u nas też normalnie fontanna idzie... A najgorzej, że jeszcze długo po karmieniu mu to wraca... O rety... Moja kocia pierwszy raz od urodzenia Piotrka przyszła SAMA do mnie na kolana i pomruczała chwilę... |
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Co zrobić, żeby wydłużać okresy między karmieniami? Jak Hania wytrzyma 4h bez cyca, to już mam nadzieję, że coś się zmienia i będzie coraz rzadziej jadła, po czym następnego cyca woła już po godzinie i tak w kółko Na szczęście w nocy ma dłuższe odstępy między karmieniami, ale nie dłuższe niż właśnie 4h (tak się zdarzyło 2 razy).Wiecie co, moja Hania wcale nie ma problemu z zasypianiem w kołysce, ale pod warunkiem, że położy Ją do niej P Nie wiem jak On to robi, ale Hania u Niego szybko uspakaja się na rękach i posłusznie da się położyć do kołyski i śpi Z tego co widzę, to nie tylko u nas tak jest Od kilku dni Hania ma znowu wysypkę. Nie taką jak wcześniej, ale taka drobniutka kaszka pokazała Jej się na policzkach, za uszami i na karku. Na początku myślałam, że to potówki, ale teraz mi przyszło do głowy, że może to nasz proszek do prania Hania kilka dni spała u nas w łóżku i buźką dotykała do naszych poduszek, może to od tego ![]() aga_bre, ja się tak pociłam zaraz po porodzie, może przez 2 tygodnie. Teraz już nie mam tego problemu. Ale było dokładnie tak jak piszesz, budziłam się mokrusieńka, jakbym wyszła spod prysznica
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Idę czatować, zaraz młody się powinien obudzić...
|
|
|
|
#4153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...kul,12080.html
przyda sie na kiedys
|
#4155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze chcialabym go jeszcze z dwa miechy pokarmić cycem....więc mam nadzieje, ze to nie odstawianie. aha... zastosowaliśmy wczoraj wieczorem Tormentiol + rumianek na tą odparzoną pupinę i jest o niebo lepiej. jeszcze dzisiaj rano mu zaaplikowałam i też widzę ogromną różnicę. Inaczej chyba nie dało się tego pozbyć bo próbowałam wszystkiego i z dnia na dzien bylo coraz gorzej, wietrzył się przez pół dnia, zasikał dywan, podłogi, kanapy przyniósł matce wstyd przed babcią, a i tak był ogień.
|
|
|
|
|
#4156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję, ale poległam... Dziecko fioletowe, całe upocone, i trząsł się jakby miał padaczkę... Boję się nawet myśleć co będzie jak wrócę do pracy... A mój kochany mąż co? Ma dzisiaj wolne i od rana przy kompie, później z autem kolegi do mechanika pojechał (jaki to on wspaniały przyjaciel), a teraz na siłowni siedzi. Mamy jechać na obiad do jego mamy (znowu wyjdę głodna ) później pewnie do mojej podskoczymy (tam przynajmniej odpoczywam trochę) i tak zejdzie do wieczora. Kąpiel i spanie.
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
ale czkawka nie koniecznie musi oznaczać, że nałykał się powietrza, moze mu zimno, albo po prostu musi sobie poćwiczyć przepone
![]() wiecie co... panowie wymieniają kostkę przed domem rodziców. to moje dziecko ejst jakieś nienormalne. godzinę próbuje uśpić....chodzę , śpiewam , dokarmiam... nic... wystawiłam przed dom, panowie włączyli zagęszczarkę gruntu - spi !!!!!!!!!!!! chuczy to jak cholera, ale im wiecej huku tym lepiej, usypia go nawet odgłos rzucania kostką i kladzenia zaprawy ( takie charakterystyczne szuranie jak przy murowaniu). dlatego mnie to dziwi, ze jak już uśnie ( ale w domu) to sen ma tak słaby ze ja pikole. co 20 minut się wybudza i trzeba go dolulać, czasem sie uda, czasem nie. a tu proszę- huczy, buczy, tłucze się - a dziecko śpi. |
|
|
|
#4158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Millena może Ty masz baby bluesa?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
A może nie chce mu się teraz spać, mojemu jak się nie chce spać to go nie uśpię za chiny ludowe
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-12 o 12:13 |
||||
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
aha od paru dni wlosy leca mi garsciami ;/
|
#4161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój to uwielbia spać przy dźwiękach wykaszarki, właśnie sąsiad kosi obok a ten dupek słodko śpi. Ale zasnął bez, bo tak się dzierał, że pozamykałam wszystkie okna
|
|
#4162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-12 o 12:34 |
|
|
|
|
#4163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko, że mając wizję powrotu do pracy jakoś muszę go oduczyć zasypiania TYLKO przy cycu. Nawet jak karmiłam go butelką (moim mlekiem) to musiałam później przynajmniej na chwilę przystawić do piersi żeby spał. Jak masz jakieś delikatniejsze sposoby to będę bardzo wdzięczna
|
|
#4164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-12 o 13:04 |
|
|
|
|
#4165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będziemy pracować nad sobą, postaram się włączyć w to męża, bo ode mnie chyba faktycznie czuje mleko i dlatego nie uspokaja się mimo mówienia, głaskania, tulenia i całowania. Dziękuję Ci za zainteresowanie, zawsze jestem wdzięczna za Twoje rady a ja się obijam przy laptopie i czekam na męża żeby powiesił pranie, a co!edit. poza tym jak już nie raz pisałam, mnie mama musiała przytulać do cyca do 4 r.ż. więc tłumaczę sobie to tak, że po prostu muszę to odpracować
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-07-12 o 13:11 |
|
|
|
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dzieciaków ze skazą
czy to już czas na pepti????pediatra przez tel pow.zeby zmienic na ha a jak nie pomoze na pepti. Straszy syn byl na pepti ale objawy calkiem inne
|
#4167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie jestem na etapie poszukiwania tego,co ja mogłabym tam robić. I tam ze swoimi studiami mogę pracować jako dietetyk Cytat:
|
|
#4170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana, to jak on Ci w nocy śpi, to Ty daj na mszę i na kolanach piechotą do Częstochowy! a poważnie, to faktycznie mąż może dużo pomóc a próbowałaś innej pozycji do spania w ciągu dnia? bo jak mi Wojtek kwęka, to próbuję mu zmienić pozycję i często wtedy zasypia - jak już pisałam, u nas z reguły jest to pozycja na brzuszku
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-12 o 13:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

na chwilę wstawiam Wam zdjęcie jak wygląda po jedzeniu 

marudziło trochę wieczorem i ostatecznie zasnął o 21.30 wstał o 5.00 kurde już nawet myślałam że go nie słyszałam w nocy ale nie sądze przecież zawsze się budzę o 5.00 jak się darł to go słyszałam dostał butlę i teraz śpi dalej
nie wiem czy to tak zdrowo żeby on tyle nie jadł
chociaz na wadze ładnie przybiera ma 7 tygodni i waży ponad 5kg czyli 2 kg od urodzenia przybrał 

ja nie wiem, gdzie on to mieści...

Jakieś wieści od niej ?

Kacperek miał usunięte obie nerki i musiał być dializowany 20 godzin na dobę na kablu 1m 20 cm... Wtedy sobie pomyślałam, jaka ja jestem głupia, że zajmuję się takimi pierdołami i jakie mam cholerne szczęście, na które nie wiem czy w ogóle zasłużyłam...