|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
no właśnie próbowałam, żeby oni tam jeszcze tel odbierali
|
|
|
|
#3062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
ja w tym tygodniu kupiłam trzy torebki ( choć mam pewnie ponad trzydzieści innych) wczoraj przyszły kurierem. Mój mąż mówi do mnie po ci ci nowe torebki w dodatku trzy na raz i tak we wszystkich nie chodzisz. A ja do niego, że takich nie mam i musiałam sobie humor poprawić
|
|
|
|
#3065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój tego też nie rozumie ale już się przyzwyczaja Tylko mówi, że jak w takim tempie będę wydawać kasę to nigdy domu nie zbudujemy, a ja bym chciała.
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
proszę się nie objadać
tylko rodzić twoja małą nigdy nie wyjdzie z brzucha jak jej będziesz takie dobre obiadki serwować
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
spotkalam sasiadke z za rogu i pochwalila sie ze jest w ciazy... tzn nie byla jakos szczegolnie szczesliwa,
z tym ze ona ma juz 7 dzieci w domu ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- tez prawda ale glodzic jej nie mam sumienia :P |
|
|
|
#3068 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to by pewnie się zdziwił a że mamy oddzielne konta i każdy zarządza swoimi pieniędzmi to wie tylko ile mam oszczędności ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Całkiem dziś pospałam, ale przez okrutny katar czuje sie jak koń po westernie ![]() Cytat:
Cytat:
a zdecydowałam sie na znieczulenie ze względu na to jak mój organizm reaguje na ból. nie raz moi bliscy i lekarz rodzinny byli świadkami omdleń (zazwyczaj powód to ból menstruacyjny), wiec już od jakiegos czasu sami podpowiadaja mi zebym pomyslala o epiduralu, tym bardziej, ze moge miec go za darmo. położna nie kazała sie martwić jeśli nie zdążymy są jeszcze zastrzyki, które też przynoszą ulge, no i gaz, ale z tego gazu to sama sie nabijała, ze raczej podadzą go mojemu TŻtowi ![]() Cytat:
![]() obys szybko wracala do formy a dla małej że taka grzeczna ![]() Cytat:
tylko ten świerzb niech Ci szybko da spokój
|
||||
|
|
|
#3070 | ||
|
Zadomowienie
|
no.....
Cytat:
![]() ja zamierzam zabrać te w których chodzę po domu stare i rozwalone i zaraz przy wyjściu je wywalić, a do domu kupić nowe, pod prysznic też biorę takie na wyrzucenie ![]() Cytat:
------------------------ Mamusie dziewczynek słyszałyście o tym? http://www.dzieciowo.pl/2012/05/syne...iewczynek.html |
||
|
|
|
#3071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy będziesz głodzić czy nie to i tak wyjdzie Do 18nastki w brzuchu nie będzie siedzieć
|
|
|
|
|
#3072 |
|
Rozeznanie
|
Bmw E39 i mąż miał do niego w ogóle nie dokładać bo niby takie idealne a w przeciągu półtora roku już z 15 tyś dołożył i to nie dlatego że trzeba tylko dlatego że ciągle go korci że jeszcze to by można było zrobić albo tamto....
No ale niedługo się skończy, już mu zapowiedziałam....teraz bedziemy na naszą Amelcie wydawać a nie na głupie auto... A co do butów to też je lubie, torebek nie mam dużo..... natomiast kosmetyków do makijażu mam multum... Uwielbiam się malować
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba duuzo nawilzac. |
|
|
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
ja na poprawe humoru musze kupić kibelek, bidet i narożnik...
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moglaby juz wyjsc
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nadwyżki z pierwszego konta przelewamy na drugie i uzupełniamy "zapasy". Ale mąż raczej nie komentuje wydatków tylko czasem pyta na co to poszło.
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
Kibelka też nie mam jeszcze (tylko geberit zamontowany), ani umywalki, za to czekam na płytki do łazienki, mają dziś przywieźć, ściągaliśmy od producenta, bo w żadnym sklepie nie mieli ich na stanie, ale oczywiście w ofercie były
![]() U chłopców z kolei może być problem z napletkiem, nie ma lekko... |
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
tez prawda. no trzeba po prostu pielegnnowac
|
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
my mamy osobną kasę z mężusiem
On nie ma pojecia ile wydaje, ja natomiast mam manie oszczedzania i zawsze ciekawi mnie czy cos zaoszczedził....dlatego pytam co miesiac ile mu zostało Jestem oszczędna, kupuje ogrom ubrań, butów i torebek ale najczesciej na wyprzedazach, dzieki temu naprawe niewiele wydaje na tak wiele rzeczy Zresztą, moja kasa moim zdaniem jest moja, moge z nia zrobic co zechcę, a ze uwielbiam oszczedzac to zawsze wiecej oszczedzam niż wydaje
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorbetowe czy tradycyjne?
Chociaż w sumie to wszystko jedno - oba bym zjadła
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byly pyszne :Pchociaz sorbetowe tez bym zjadla :P |
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
oj taaaa znowu szczuje
ale na lody sobie poczekam jak wyzdrowieje ![]() ide troche poogarniac poki mam siły... |
|
|
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do napletka, ja to juz głupieje z tym, każdy lekarz mówi coś innego, każde forum, każdy fachowiec....idzie zgłupieć, nie wiadomo kogo słuchać. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- jeju jaka jestem głodna i zero pomysłu na obiad TŻ wraca ok 16, moze przez godzine nie umre z głodu, jakiegoś hamburczaka bym zjadła najchętniej
|
|
#3085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale i tak jest dobrze. Poza tym mam jeszcze jeden argument - zarabiam więcej niż mąż A on to uwielbia i nie ma z tego powodu nawet pół kompleksu
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam od razu szczuje :P
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale i tak nie jest na 100% skończona- sufit wciąż nie pomalowany, żarówka na drucie wisi, uchwytu na papier brak drobiazgi zawsze najwolniej idą![]() Ja też mam mętlik z tym, chyba będę bardzo delikatnie odciągać w ciepłej kąpieli. |
|
|
|
|
#3088 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Choć rozumiem kobiety, które panicznie wręcz boją się bólu porodowego. Czasem jednak ten strach wywołany jest przez różne opowieści .Cytat:
. Ja pod prysznic poszłam sama, ale potem stwierdziłam, że nie było to zbyt mądre, bo było mi trochę słabo i jakbym rypnęła, to miałabym za swoje. Cytat:
Niedługo to się okaże .
|
||||
|
|
|
#3089 |
|
Wtajemniczenie
|
No i mnie namówiłaś
Idę do lodówki - mam w niej zapas czekoladowych
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() także juz za wiele nie oszczędzę....a tu kredyt jeszcze trzeba spłacać, gdzie moja dola nie wystarczy nawet na rate ....---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- ide po loda w takim razie bo mi smaka zrobiłyscie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

dla mnie butów nigdy za mało. a teraz jakoś przez ciążę nie miałam ochoty na zakupy. co jest nowością! może dlatego, że wydaje kupę kasy na małego i nowe mieszkanie
chociaż przedwczoraj kupiłam sobie klapki....do szpitala ...3 pary

że taka grzeczna 

drobiazgi zawsze najwolniej idą