Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 10:49   #4051
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Hej!
U mnie nocka OK.Karmienie o 23,3,6 i pospalismy potem do 8:30,Radek dzis wolne ma wiec zawozil Wiki do szkoly.

Dziewczyny apropo tego serialu Daleko od szosy (bo wlasnie mi sie sciaga) tego jest tylko 7 odcinkow??

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Witam sie z rana. Wczoraj wieczorem juz Was tylko podczytalam, bo bylam nie dosc ze padnieta to jeszcze wieczor spedzilam na klotniach z mezem. Zaczelo sie w aucie, ze mu zwrocilam uwage, ze stoi jak baba i czeka az przejada auta co jada kilometr dalej zamiast jechac no i przy tesciowej na mnie naskoczyl ze mu ciagle sie wtracam jak prowadzi i ze nie zyczy sobie - to sie obrazilam oczywiscie. Pozniej sie pogodzilismy, ale jak wrocilismy do domu a Jula spala w foteliku i on chcial ja na balkon dac a tam byla rozlozona suszarka z praniem przy drzwiach i bardzo niemilym tonem powiedzial ze mam to wziac, co sprawilo ze poczulam sie niefajnie i znowu sie brazilam, no i potem polecialo o byle co. Chyba oboje bylismy przemeczeni juz.
Dzisiaj rano wlazl mi prawie goly do lozka ale Julka sie zbudzila i nici
Julka zasnela mi dopiero o 22.30 ale tez spala kamiennym snem od 18 do 20.30 co opoznilo kaszke wieczorna i kapiel, a potem mi sie rozbudzila i ciezko bylo ja uspic znowu, ale sie udalo. Ja moglam wreszcie isc pod prysznic i zasnelam ok 00:00, o ile dobrze pamietam to mala obudzila sie tylko raz ok 1:30 a pozniej o 6.30 jak maz mnie zbudzil to i mala sie po chwili obudzila. Nie zjadla ani mleka ani kaszki
Wspolczuje spiec z mezem.Dobrze,ze juz jest OK.
A Eryczek nigdy nam nie przeszkadza jak chcemy pofiglowac.Zawsze ladnie spi

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

Andrea od wczoraj ma kilka nowych umiejętności, a mianowicie sięga po zabawkę dwoma rączkami, zabiera mi tą zabawkę (lewą rączką) i pakuje do buzi .
Eryk tez siega i zabiera mi,ale musi byc skupiony,bo jak sie rozprasza to mu nie wychodzi.Ale jak juz w raczce ma to mu to przeszkadza,bo probuje trzymajac zabawke wpakowac do buzi paluszek.
No i mam dziecko jednak,ktore bardzo lubi ssac kciuk,czasem go gryzie dziaslami.Czasem ciamka tez raczke cala albo rekaw swoj,ale przeważnie kciuk.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
za 14 lat to może już wnuczkę będę miała bo Antek będzie miał 18 lat
O kurcze to ja tym bardziej moge byc babcia.Wiki za 14 lat bedzie miec 23 lata.No ale mam nadzieje,ze pokonczy studia,ustawi sie w pracy i dopiero pomysli o dzieciach.Mi sie tak nie udalo

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
u nas akcja remont łazienki ja tymczasowo z małym pomieszkuję u mamymłody jak się w nocy budzi to nie zdążę zareagowac a mama juz jest u nas w pokoju mały śpi ze mną przez ten czas no i mama buja małego a ja szykuję mleczko ok 4:30 zawsze jak się budzi Filip mama bierze go i kładzie się z nim i z tatą u siebie w łóżku żebym mogła troszkę się wyspac kochana mamuśka dzisiaj idziemy się szczepic mam stracha jak młay to przyjmie ostatbio byla sodoma i gomora po szczepieniu mam nadzieje ze dzisiaj będzie lepiej co do łazienki to działa tam tż mój tata i teściu i już widac postępy robię codziennie dokumentację telefonem jak ida postępy po skończonym remoncie wkleje foty z każdego dnia na maila zobaczycie tą metamorfoze no i nagrałam kąpiel Filipa ale muszę miec adapter do karty a ten jest w domu więc jak już wrócimy z synciem do siebie to też wrzucę na maila
To kciuki,zeby Filipek dobrze czul sie po szczepieniu!

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj bylam w glebokim szoku , Viki marudzila przy wieczornym karmieniu - zassala i placz i tak kilka razy a mam smoczki nr 3 aventu, to dlatego, ze pije zageszczone mleczko przeciw ulewaniu, no i stwierdzilam ze chyba za wolno jej leci i wzielam smoczek trojprzeplywowy z aventu i na jedynce wypila 100 ml w minute, normalnie zabiera jej to 10 minut!
Jakich smoczkow Wy uzywacie?
My sporadycznie uzywamy butelki,ale caly czas mamy smoczek poczatkowy,ten pierwszy.Chyba jednak niedlugo trzeba bedzie zmienic.
Stary 2012-07-12, 10:58   #4052
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej!
U mnie nocka OK.Karmienie o 23,3,6 i pospalismy potem do 8:30,Radek dzis wolne ma wiec zawozil Wiki do szkoly.

Dziewczyny apropo tego serialu Daleko od szosy (bo wlasnie mi sie sciaga) tego jest tylko 7 odcinkow??

O kurcze to ja tym bardziej moge byc babcia.Wiki za 14 lat bedzie miec 23 lata.No ale mam nadzieje,ze pokonczy studia,ustawi sie w pracy i dopiero pomysli o dzieciach.Mi sie tak nie udalo

To kciuki,zeby Filipek dobrze czul sie po szczepieniu!

My sporadycznie uzywamy butelki,ale caly czas mamy smoczek poczatkowy,ten pierwszy.Chyba jednak niedlugo trzeba bedzie zmienic.
Możliwe ze jest tego tylko 7 odcinków kiedyś tasiemców nie kręcili ja uwielbiam serial DOM tam było więcej odcinków.

To Gosia masz szansę zostać pierwszą babcią na forum

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:01   #4053
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
my uzywamy smoczków avent oznaczonych 2, mam jeszcze smoczki 3+ ,ale to chyab bardziej do kaszek , bo jak raz dalam Mateuszkowi herbatke tym smoczkiem, to mu sie lalo po brodzie i fakt herbatka szybko zniknela z butelki.

Dziewczyny te smoczki z regulowanym przepływem , jak to sie reguluje , bo ja tego nie rozumiem..

w ogole to dzien dobry)
u nas nocka wyspana mały zasnal przed 8, pobudka o 4-30, nakarmilam ,przewinelam i TZ zabawial godzine ,po czym dziecko padło i spalo do 8-30.

Nareszcie zmienila sie pogoda, jest duzo chlodniej

dziewczyny sloiczki jakich firm wdg was sa najlepsze? wczoraj wieczorem długo rozmyślałam i zastanawiałam sie skad ja wezme marchewke, jablko czy inne produkty nie skażone chemia dla dziecka... czy wy bedziecie przygotowywac posiłki z produktów kupionych w zwykłym sklepie? czy bedziecie karmic słoiczkami>?
Ale z jakiej firmy smoczki?
Bo np aventa masz oznaczone cyferkami dookola 1,2,3 i w zaleznosci jak przekrecisz,tzn ktora cyferke bedziesz miala u gory,przy nosku gdy karmisz tak poleci.A z TT sa wieloprzeplywowe i leci w zaleznosci jak dziecko mocno ciagnie.

Bede uzywac sloiczkow Hipp,bo ta firme znam,a innych co sa w Polsce tutaj nie ma.Sa jakies inne firmy,ale na pewno glownie Hippa bede kupowac.Jak bedzie wiekszy to bede kupowac mu jakies warzywka i owoce organiczne takie co ugotuje i bedzie lapka jesc.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki, staram się Was nadrobic, poczytac co pisałyście, ale ugrzęzłam gdzieś na 100 stronie i cały czas coś nie pozwala mi podczytac, o pisaniu nie mówiąc (nie bardzo mam jak )

W związku z moim stanem zdrowia i przyjmowanie leków musiałam przejśc na mm. Dziewczyny, myślicie że będę mogła potem wrócic do karmienia piersią (teraz cały czas odciągam mleko laktatorem, wydaje mi się że mam go mniej, pewnie też przez stres.. ale mimo wszystko laktacja jak na razie się utrzymuje). Nie wiem czy to zdrowe dla dziecka tak zmieniac mu rodzaj mleka co jakiś czas? Wiecie coś może o tym?
Muszę podpytac lekarza..

Moze bedziesz musiala dokarmiac majac mniej pokarmu,ale mysle ze jesli chcesz karmic to dlaczego nie?Co do zmiany mleka,to przeciez sporo dziewczyn karmi mieszanie dlugi czas,a twoje mleko nie ma dla maluszka skutkow ubocznych,zawsze jest zdrowe,wiec na pewno nie zaszkodzi jesli bedziesz chciala karmic nadal.
Zdrowka zycze Lenka!

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Możliwe ze jest tego tylko 7 odcinków kiedyś tasiemców nie kręcili ja uwielbiam serial DOM tam było więcej odcinków.

No ciekawe czy wtedy bedzie jeszcze istnial nasz watek

I jeszcze Desia ma duza szanse,bo Adas to juz tez duzy chlopiec
Stary 2012-07-12, 11:03   #4054
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
my uzywamy smoczków avent oznaczonych 2, mam jeszcze smoczki 3+ ,ale to chyab bardziej do kaszek , bo jak raz dalam Mateuszkowi herbatke tym smoczkiem, to mu sie lalo po brodzie i fakt herbatka szybko zniknela z butelki.

Dziewczyny te smoczki z regulowanym przepływem , jak to sie reguluje , bo ja tego nie rozumiem..

w ogole to dzien dobry)
u nas nocka wyspana mały zasnal przed 8, pobudka o 4-30, nakarmilam ,przewinelam i TZ zabawial godzine ,po czym dziecko padło i spalo do 8-30.

Nareszcie zmienila sie pogoda, jest duzo chlodniej

dziewczyny sloiczki jakich firm wdg was sa najlepsze? wczoraj wieczorem długo rozmyślałam i zastanawiałam sie skad ja wezme marchewke, jablko czy inne produkty nie skażone chemia dla dziecka... czy wy bedziecie przygotowywac posiłki z produktów kupionych w zwykłym sklepie? czy bedziecie karmic słoiczkami>?
Ja podawałam głównie Gerbera, ale zdarzały się też inne, będę też robić własnej produkcji słoiczki , ale pewnie nie za dużo.Myslę,że to słoiczki to wszystkie są do siebie bardzo podobne.Ja jakoś tak gereberowe zaczęłam kupować i tak już zostało, często kupowałam w promocjach,są w biedronie czasami takie promocje.

Desia
na wiosnę 2014 ma być

Lena myślę,że będziesz mogła wrócić, na jak długo zapowiada się leczenie lekami? Bo za jakiś czas to i tak wprowadzisz jedzonko dodatkowe to tych karmień będzie mniej , powinno starczyć tego mleka.Warto zapytać lekarza, jak masz możliwość.Dzielna jesteś

Gosia na nawet nie wiem ile odcinków , zaraz sprawdzę, ale chyba 7 ,to jest specyficzny film, ale może Ci się spodobać, chociaż jest jakby to powiedzieć "staromodny"

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:

: hahaha:

o tak Dom też jest super, no i ta muzyka

A wątek będzie istniał, ale nie będziemy pisać, tylko będą chipy montowane do ucha czy wszczepianie podskórnie i będziemy się porozumiewać telepatycznie hihhihi
ps. jest 7 odcinków

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-07-12 o 11:04
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:07   #4055
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Ja daje malej z hippa i bebovita, kaszki je z hippa i teraz zamowilam z humany na sprobowanie
Cytat:
Hej Dziewczynki, staram się Was nadrobic, poczytac co pisałyście, ale ugrzęzłam gdzieś na 100 stronie i cały czas coś nie pozwala mi podczytac, o pisaniu nie mówiąc (nie bardzo mam jak )

W związku z moim stanem zdrowia i przyjmowanie leków musiałam przejśc na mm. Dziewczyny, myślicie że będę mogła potem wrócic do karmienia piersią (teraz cały czas odciągam mleko laktatorem, wydaje mi się że mam go mniej, pewnie też przez stres.. ale mimo wszystko laktacja jak na razie się utrzymuje). Nie wiem czy to zdrowe dla dziecka tak zmieniac mu rodzaj mleka co jakiś czas? Wiecie coś może o tym?
Muszę podpytac lekarza..
wspolczuje problemow ze zdrowkiem co do laktacji to mysle ze uda sie utrzymac ale gorzej moze byc z powrotem do cyca dla dziecka, bo dzieci sie jednak przyzwyczajaja do picia z butelki bo latwiej im sie pije a przy cycu musza sie troszku narobic

Gosiu, widzisz, a my ilekroc bysmy nie chcieli to Julka zawsze sie obudzi

Konia, bedziecie mieszkac w takim razie w bloku? Tez fajnie, jak sie znajdzie takie mieszkanie jak sie czlowiekowi podoba to i dobrze sie mieszka my szukamy uparcie domu do kupienia, budowa nie wchodzi w gre, bo ja sie nie znam a maz nie ma czasu pilnowac wlasnie mamy jedno ogloszenie na oku i bardzo nam sie podoba ten dom i pasowalby do naszych planow (wyodrebnione 2 mieszkania zeby tesciowa mieszkala z nami) ale makler jest do 23.7 na urlopie, wiec jak wrocimy z PL to bedziemy dopiero ten dom ogladac

Ja uzywam smoczkow nr 2 z MAM. Kaszki podaje lyzeczka dzisiaj przyszly mi termo miseczki i czekam jeszcze na nowy parasol do wozka, ta butelke LOVI z lyzeczka co Aguska polecala i nianie elektryczna

Desiu, Julka tez pije zageszczane mleczko, ale ja daje 4miarki gestego i 1 zwyklego humana 1 zawsze i wtedy nie robi sie te mleko az tak geste odrazu (samo zageszczone za chwile robi sie baaardzo geste a zmieszane jest akuratne i te smoczki 2 wystarczaja)

Julcia znowu mi zasnela wczesniej sama odplynela kolo 9 bodajze na pol h na lezaczku, teraz zjadla troche mleczka i nakryla sobie buzke moja reka i zasnela juhu bez nynania drugi raz dzisiaj
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:10   #4056
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Gosia na nawet nie wiem ile odcinków , zaraz sprawdzę, ale chyba 7 ,to jest specyficzny film, ale może Ci się spodobać, chociaż jest jakby to powiedzieć "staromodny"

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

A wątek będzie istniał, ale nie będziemy pisać, tylko będą chipy montowane do ucha czy wszczepianie podskórnie i będziemy się porozumiewać telepatycznie hihhihi
ps. jest 7 odcinków
no muzyka jest super

http://www.youtube.com/watch?v=wEXuCH89-iQ

Edytowane przez nowaken
Czas edycji: 2012-07-12 o 11:11
nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:11   #4057
emigra
Zakorzenienie

Co do sloiczkow jeszcze to nie kierowalabym sie tylko sama firma a patrzyla na sklady bo jak sa te mieszane owoce np jablko +banan to trzeba patrzec zeby bylo ich w srodku jak najwiecej pojedyncze owocki i warzywka sa wszedzie raczej po 100%, ale sprawdzac nie zaszkodzi.
Moja kolezanka kupuje roznych firm, np niektore obiadki z hipp,inne z innej firmy, owoce z innej, warzywa z innej, itp.
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-12, 11:21   #4058
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja daje malej z hippa i bebovita, kaszki je z hippa i teraz zamowilam z humany na sprobowanie

wspolczuje problemow ze zdrowkiem co do laktacji to mysle ze uda sie utrzymac ale gorzej moze byc z powrotem do cyca dla dziecka, bo dzieci sie jednak przyzwyczajaja do picia z butelki bo latwiej im sie pije a przy cycu musza sie troszku narobic

Gosiu, widzisz, a my ilekroc bysmy nie chcieli to Julka zawsze sie obudzi

Konia, bedziecie mieszkac w takim razie w bloku? Tez fajnie, jak sie znajdzie takie mieszkanie jak sie czlowiekowi podoba to i dobrze sie mieszka my szukamy uparcie domu do kupienia, budowa nie wchodzi w gre, bo ja sie nie znam a maz nie ma czasu pilnowac wlasnie mamy jedno ogloszenie na oku i bardzo nam sie podoba ten dom i pasowalby do naszych planow (wyodrebnione 2 mieszkania zeby tesciowa mieszkala z nami) ale makler jest do 23.7 na urlopie, wiec jak wrocimy z PL to bedziemy dopiero ten dom ogladac

Ja uzywam smoczkow nr 2 z MAM. Kaszki podaje lyzeczka dzisiaj przyszly mi termo miseczki i czekam jeszcze na nowy parasol do wozka, ta butelke LOVI z lyzeczka co Aguska polecala i nianie elektryczna

Desiu, Julka tez pije zageszczane mleczko, ale ja daje 4miarki gestego i 1 zwyklego humana 1 zawsze i wtedy nie robi sie te mleko az tak geste odrazu (samo zageszczone za chwile robi sie baaardzo geste a zmieszane jest akuratne i te smoczki 2 wystarczaja)

Julcia znowu mi zasnela wczesniej sama odplynela kolo 9 bodajze na pol h na lezaczku, teraz zjadla troche mleczka i nakryla sobie buzke moja reka i zasnela juhu bez nynania drugi raz dzisiaj
Tak blok, ale taki jednopiętrowy , 8 mieszkań tylko , jeśli mieszkanie jest na piętrze to ma się jednego sąsiada na klatce .W okolicy tylko domy jednorodzinne i takie bloczki tego typu.

No właśnie nam trochę na budowę szkoda trochę teraz życia,musielibyśmy poświęcić duuuużo czasu, a teraz to nasze najpiękniejsze lata, system gospodarczy nie wchodzi w grę , można chałupę zamówić i tak byśmy chcieli , ale to wychodzi dużo drożej. No i nie wiemy czy jeszcze się gdzieś nie przeniesiemy , a sprzedać mieszkanie jest łatwiej w naszym mieście niż sprzedać dom.

ps. i jest balkon 23 metry ,nad balkonem nie ma sąsiadów, pod jest garaż,a tak chciałabym ,żeby mi nikt w talerze nie zaglądał jak sobie obiadek na powietrzu będę jeść, wszystko jeszcze do przemyślenia, ale wiecie jak jest , jak coś tam człowiek sobie wymyśli to się człowiek nakręca ....

Czas edycji: 2012-07-12 o 11:26
Stary 2012-07-12, 11:25   #4059
lena_mi
Zakorzenienie

Dziękuję Wam Kochane, co do leków, to nie wiem jeszcze ile będę brała, pod koniec lipca mam wrócic do szpitala na kilka dni na dalszą diagnostykę.. Wtedy pewnie wszystko się okaże..

Zastanawiam się jak z tą dietą, nie bardzo mam jak poczytac w necie teraz o tym.. Nie wiem kiedy wprowadzac kaszki, chyba sporo z Was już podaje...?
Najpierw kaszki i potem marcheweczki, jabłka itd.. jaka jest kolejnosc?

Dziękuję Wam z góry za pomoc!
Stary 2012-07-12, 11:36   #4060
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Tak blok, ale taki jednopiętrowy , 8 mieszkań tylko , jeśli mieszkanie jest na piętrze to ma się jednego sąsiada na klatce .W okolicy tylko domy jednorodzinne i takie bloczki tego typu.

No właśnie nam trochę na budowę szkoda trochę teraz życia,musielibyśmy poświęcić duuuużo czasu, a teraz to nasze najpiękniejsze lata, system gospodarczy nie wchodzi w grę , można chałupę zamówić i tak byśmy chcieli , ale to wychodzi dużo drożej. No i nie wiemy czy jeszcze się gdzieś nie przeniesiemy , a sprzedać mieszkanie jest łatwiej w naszym mieście niż sprzedać dom.

ps. i jest balkon 23 metry ,nad balkonem nie ma sąsiadów, pod jest garaż,a tak chciałabym ,żeby mi nikt w talerze nie zaglądał jak sobie obiadek na powietrzu będę jeść, wszystko jeszcze do przemyślenia, ale wiecie jak jest , jak coś tam człowiek sobie wymyśli to się człowiek nakręca ....
no to fajnie, ja tez nie lubie jak mi ktos zaglada teraz mamy dwa balkony, a mieszkamy na 2pietrze i ostatnim wiec doceniam ze sasiedzi mi z gory nie patrza
Cytat:
Dziękuję Wam Kochane, co do leków, to nie wiem jeszcze ile będę brała, pod koniec lipca mam wrócic do szpitala na kilka dni na dalszą diagnostykę.. Wtedy pewnie wszystko się okaże..

Zastanawiam się jak z tą dietą, nie bardzo mam jak poczytac w necie teraz o tym.. Nie wiem kiedy wprowadzac kaszki, chyba sporo z Was już podaje...?
Najpierw kaszki i potem marcheweczki, jabłka itd.. jaka jest kolejnosc?

Dziękuję Wam z góry za pomoc!
jeszcze masz czas na wprowadzanie od 4 miesiaca sie powinno jesli dziecko jest na mm, a od 6 jak na cysiu

Wiecie co mni zadziwia? Kilka domow juz obejrzelismy z mezem i w 99%z nich byly drewniane panele na scianach i sufitach
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-12, 11:48   #4061
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no to fajnie, ja tez nie lubie jak mi ktos zaglada teraz mamy dwa balkony, a mieszkamy na 2pietrze i ostatnim wiec doceniam ze sasiedzi mi z gory nie patrza

jeszcze masz czas na wprowadzanie od 4 miesiaca sie powinno jesli dziecko jest na mm, a od 6 jak na cysiu

Wiecie co mni zadziwia? Kilka domow juz obejrzelismy z mezem i w 99%z nich byly drewniane panele na scianach i sufitach
ciemne? brudu nie widac ale tez mozna czyscic i nie trzeba malowac , to tak jak u nas boazerie były modne

Lena http://mamawlodzi.pl/lodzkie-mamy-ra...emat-zywienia#

tu jest schemat przykładowy

Czas edycji: 2012-07-12 o 11:52
Stary 2012-07-12, 11:55   #4062
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ciemne? brudu nie widac ale tez mozna czyscic i nie trzeba malowac , to tak jak u nas boazerie były modne
mi sie wydawalo ze ta moda dawno minela po prostu i gdzie bysmy sie nie zdecydowali na dom to pierwsze co trza robic to zrywac te okropienstwa i robic normalnie sciany i sufity wczoraj ogladalismy dom dosyc nietypowy - jakbym tam sama zostala to bym sie zgubila - pokoiki male, wszystko w drewnie co do cm2, przejscia takie malusie ze w ciazy to bym sie zaklinowala pewnie makler 3 tydzien pracuje nad planem tego domu (rozrysowanie pokoi itp) i wczoraj sam sie za glowe lapal ze normalnie mu to gora tydzien zajmuje a tu trzeci leci i konca nie widac jedyne co bylo przepiekne w tym domu to ''ogrodek zimowy (zaszklony- taka altanka jakby) i ogrod ... przesliczne
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-12, 12:01   #4063
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie wydawalo ze ta moda dawno minela po prostu i gdzie bysmy sie nie zdecydowali na dom to pierwsze co trza robic to zrywac te okropienstwa i robic normalnie sciany i sufity wczoraj ogladalismy dom dosyc nietypowy - jakbym tam sama zostala to bym sie zgubila - pokoiki male, wszystko w drewnie co do cm2, przejscia takie malusie ze w ciazy to bym sie zaklinowala pewnie makler 3 tydzien pracuje nad planem tego domu (rozrysowanie pokoi itp) i wczoraj sam sie za glowe lapal ze normalnie mu to gora tydzien zajmuje a tu trzeci leci i konca nie widac jedyne co bylo przepiekne w tym domu to ''ogrodek zimowy (zaszklony- taka altanka jakby) i ogrod ... przesliczne
no to można by się w podchody bawić w takim domu , też fajnie

ogrodek fajna sprawa, ja sobie na tym balkonie zrobię "ogródek"

a poważenie to nie mam ręki do roślin i w sumie nawet nie za bardzo lubię roślinki ...ale podobać to mi się podobają piękne ogrody, ale tam to trzeba roboty ,że hoho, wiem po działce, mama grzebie calymi dniami

Czas edycji: 2012-07-12 o 12:03
Stary 2012-07-12, 12:22   #4064
lena_mi
Zakorzenienie

Kajulka dziś kończy 3 miesiące)

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Dzięki Konia
Emigra no ja już właśnie nie wiem .. wcześniej karmiłam tylko piersią, potem Kajulka miała sztuczne plus tyle co dałam radę odciągnąc w szpitalu, a teraz jest tylko na mm bo biorę leki i nie mogę podawac mojego mleczka. I teraz zgłupiałam jak z rozszerzaniem diety, ale to podpytam pediatry, w przyszłym tygodniu Kajcia ma wizytę.
Zaczyna 4 miesiąc..
Dzięki Wam jeszcze raz
Stary 2012-07-12, 12:43   #4065
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Dzięki Konia
Emigra no ja już właśnie nie wiem .. wcześniej karmiłam tylko piersią, potem Kajulka miała sztuczne plus tyle co dałam radę odciągnąc w szpitalu, a teraz jest tylko na mm bo biorę leki i nie mogę podawac mojego mleczka. I teraz zgłupiałam jak z rozszerzaniem diety, ale to podpytam pediatry, w przyszłym tygodniu Kajcia ma wizytę.
Zaczyna 4 miesiąc..
Dzięki Wam jeszcze raz
Ja wiem, pamietam, ale rozszerza sie diete po skonczonym 4 m-cu a nie rozpoczetym chyba ze pediatra zaleci inaczej wtedy bezapelacyjnie hehe

Ja zauwazylam roznice - jak mala miala 2,5m-ca podalam jej jablko na wzmozenie apetytu, powiedzmy ze chwilowo pomoglo. Jablko dostawala raz do dwoch w tygodniu po 2-3 lyzeczki takie dzieciece. Dawalam jej tez jablko ze wzgledu na kupke bo robila twarde. Ok, kupa byla ale byla ciemnozielona, prawie czarna po jablku wlasnie. Teraz gdy mala ma skonczone 4 m-ce cokolwiek jej podaje nowego to kupka jest jak w ksiazce napisano, nie ma problemow z brzuszkiem, ani innych zadnych sensacji wiec rzeczywiscie ten dzieciecy uklad pokarmowy potrzebuj tych 4 m-cy zeby dojrzec i radzic sobie z innym niz mleczko pozywieniem
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-12, 12:52   #4066
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Domyslam sie jak Ci ciezko bez tztaale zleci Ci przy Małej nawet nie zauwazysz jak szybko minie Wam to pol roku...
A Tobie ktos pomaga? Wiem jakie noce sa trudne a samej to juz wogole, ale z czasem bedzie lepiej zobaczysz Podobno małe dzieci nie daja spac a duze życ
Co do chrzcin, slubu, kochana rozumiem, ze jestes zmeczona i nie masz sily sie cieszyc ani nawet ochoty ale pomysl, ze to najcudowniejsze chwile do ktorych bedziesz wracala wspomnieniami i bedziesz za nimi tesknila. Mnie jak jest zle, to staram sie myslec, ze za jakis czas tego nie bede pamietac, tych smutnych trudnych chwil, tylko te piekne i bede je z lezka w oku wspominac.
Z tym pogrubionym to mnie pocieszyłaś i masz Aguśka rację z tymi wspomnieniami! Tak teraz mam z porodem, nie pamiętam jak bolało itp tylko pamiętam śmieszne i wzruszające momenty

Praktycznie to sama muszę sobie radzić, moi rodzice pracują tato do 17.00, mama wraca około 16.00 i potem mają swoje sprawy, a to koło domu, a to chcą się spotkać ze znajomymi (swoje dzieci już odchowali jak to mojej mamie raz się wymknęło). Co prawda pomaga mi zawsze ktoś przy kąpieli, najczęściej ojciec i już nawet sam pyta: "Idziemy kąpać?" tak koło 20.00, zawsze też sama mogę spokojnie się wykąpać, umyć włosy itp. bo jak mała się wierci to ktoś przyjdzie przy niej posiedzieć. W dzień jak muszę coś załatwić to zaleci ciotka i nie ma problemu, żeby z małą godzinę posiedziała wtedy ja jadę na szybkie zakupy lub załatwiam inne sprawy, i wiadomo codziennie mi siedzieć nie będzie... Ogólnie na rodzinę nie narzekam, bo jak poproszę i mają czas to się zajmą teraz 21ego wybieram się na panieński i mama będzie spać z Laurą, podobnie 28ego bo idziemy na wesele i to było dla nich naturalne, że wnuczką się zajmą w te dni.

Jutro przyjeżdża TŻ obiecał, że całą nockę będzie dyżurował a ja mogę iść spać na kanapę przed tv i żebyście wiedziały, że tak zrobię choć ten jeden raz pośpię sobie, bo w sobotę będzie przedchrzcinowe szaleństwo.

Cytat:
Gratulacje z okazji trzymiesięcznicy
Lenka wracaj szybko do zdrowia no i do nas myślę, że co do rozszerzania diety to pediatra najlepiej Ci doradzi. Laura ma 3 miesiące i 3 tygodnie i dopiero w sobotę zamierzam jej dać troszkę tartego jabłuszka i już powoli wprowadzać różne rzeczy. oczywiście za radą koni z tym pierwszym razem czekam na TŻ, żeby mi nie marudził potem, że go ominęło

Tynka ja dokładnie teraz czuję się tak jak Ty napisałaś w swoim poście wcześniej było ok, ale teraz z dnia na dzień coraz gorzej.

Co do butelek to ja karmię małą LOVI ze smoczkiem aktywne ssanie 3+ (slow), bo 0+ (mini) już mocno się zasysał a herbatkę daję ze zwykłej butelki BabyOno smoczek zerówka i mała ładnie wypija z niej, z tych innych jakoś nie umiała.

Hej
moja noc to ciągłe budzenie się, a od 2.30 praktycznie nie śpię
Teraz dziecko zasnęło, a ja nie mam siły nic robić. Siedzę tylko bez sensu

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 13:03   #4067
emigra
Zakorzenienie

Evcia to i tak masz super z rodzina, ze przyjda, posiedza z mala i choc troche Cie odciaza - ja calymi dniami jestem sama z dzieckiem, raz na miesiac tesciowa wezmie ja na spacer, maz wieczorami wraca z pracy i wtedy mi troche pomaga. Jakbym chciala gdzies na szybko wyjsc to musze z dzieckiem, bo ja nie mam komu jej zostawic.
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-12, 13:13   #4068
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

ps. jest 7 odcinków
Dzieki,czyli wszystkie mi sie sciagaja.Bedzie co ogladac.Jak bedzie czas na to...Bo ostatnie dni maly domaga sie wiekszej uwagi,jest radosny i gada,ale lubi,zeby przy nim byc.No w sumie nic dziwnego,sam do siebie gadac nie bedzie

A ty nie chcesz nakrecic jakiegos filmu sf?

Cytat:

To powodzenia,zeby udalo sie wszystko tak jak sobie wymarzyliscie!

Cytat:
dla Kajuni!
Stary 2012-07-12, 13:24   #4069
lena_mi
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie dałam rady wszystkiego przeczytac, "przeleciałam" (że tak powiem ) ostatnie strony i kurcze .. stęskniłam się za Wami.. !!! Brakowało mi Was i w ogóle żałuję, że mnie nie było tak długo, no i jeszcze pewnie nie będzie za jakiś czas...
Dziękuję że o mnie pamiętałyście
Stary 2012-07-12, 13:26   #4070
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Evcia to i tak masz super z rodzina, ze przyjda, posiedza z mala i choc troche Cie odciaza - ja calymi dniami jestem sama z dzieckiem, raz na miesiac tesciowa wezmie ja na spacer, maz wieczorami wraca z pracy i wtedy mi troche pomaga. Jakbym chciala gdzies na szybko wyjsc to musze z dzieckiem, bo ja nie mam komu jej zostawic.
Dlatego ja się cieszę, że nie dałam TŻtowi się namówić, żebyśmy szli na stancje, bo teraz to bym siedziała sama 24/dobę. A tu fakt późniejszym popołudniem zawsze ktoś jest, ale też mają głównie podejście, że to jest przecież moje dziecko i Ty się nim zajmuj. Wczoraj się mamie wypłakałam, że jak ja jej jako niemowlę nie dawałam spać po nocach to siedzieli z ojcem na zmiany - ojciec od 21.00 do 2.00 bo miał na 8.00 do pracy a potem mama, a ja zostałam sama, to wczoraj mi zrobiła kolację

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 13:42   #4071
lena_mi
Zakorzenienie

Zia, Konia widziałam że pisałyście o serialu Daleko od szosy uwielbiam go oglądac, widziałam go x razy.. i w ogóle te stare seriale typu właśnie Daleko od szosy, Alternatywy 4, Jan Serce (choc to b. smutny jak dla mnie serial) no i jest ich tam jeszcze kilka..
W wakacje często powtarzają. W tamtym roku w wakacje przypomniałam sobie W labiryncie bo dawali hiehei

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Evvcia jesteś bardzo dzielna, a popłakac możemy sobie razem, bo ja ostatnio też mam ciężkie dni i niestety czasem podłamuje mnie to wszystko. Trzymaj się Kochana!
Stary 2012-07-12, 14:00   #4072
tikki85
Zakorzenienie

Kupiłam bobodent, bo Andrusieńka wkładała piąstki do buzi z takim nerwem...no i drzemka trwała tylko 30min. Posmarowałam i piąstek nie wkłada. Bawi się lewkiem i miśkami

Lena_mi życzę powrotu do zdrowia i żebyś utrzymała laktację i mogła karmić.

Emigra...ja jak szukałam mieszkań do wynajęcia w Internecie to takie zdjęcia wstawiali, że klękajcie narody . Taki syf

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Kupiłam dziś Andrei 4 śpioszki na 68, bo za niedługo z 62 mi wyrośnie i będzie klops . Swoją drogą jakbym miała kupić w 5 10 15 te śpiochy za normalną cenę 49zł to na pewno bym ich nie kupiła .
Stary 2012-07-12, 14:16   #4073
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dlatego ja się cieszę, że nie dałam TŻtowi się namówić, żebyśmy szli na stancje, bo teraz to bym siedziała sama 24/dobę. A tu fakt późniejszym popołudniem zawsze ktoś jest, ale też mają głównie podejście, że to jest przecież moje dziecko i Ty się nim zajmuj. Wczoraj się mamie wypłakałam, że jak ja jej jako niemowlę nie dawałam spać po nocach to siedzieli z ojcem na zmiany - ojciec od 21.00 do 2.00 bo miał na 8.00 do pracy a potem mama, a ja zostałam sama, to wczoraj mi zrobiła kolację
dlatego poniekad Ci zazdroszcze, ze masz rodzine przy sobie my tu sami jestesmy, no z tesciowa ale i ona pracuje i mieszka dalej od nas wiec jej nie licze
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Kupiłam bobodent, bo Andrusieńka wkładała piąstki do buzi z takim nerwem...no i drzemka trwała tylko 30min. Posmarowałam i piąstek nie wkłada. Bawi się lewkiem i miśkami

Lena_mi życzę powrotu do zdrowia i żebyś utrzymała laktację i mogła karmić.

Emigra...ja jak szukałam mieszkań do wynajęcia w Internecie to takie zdjęcia wstawiali, że klękajcie narody . Taki syf

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Kupiłam dziś Andrei 4 śpioszki na 68, bo za niedługo z 62 mi wyrośnie i będzie klops . Swoją drogą jakbym miała kupić w 5 10 15 te śpiochy za normalną cenę 49zł to na pewno bym ich nie kupiła .
no czasami ludzie wstawiaja masakryczne zdjecia hehe my kupujemy dom taki ze liczymy sie z tym ze male remonty typu sciany, sufity, podlogi czy lazienki bedziemy musieli zrobic.

Julka nosi wiekszosc jeszcze 56 a niektore takie mniejsze 62 tez pasuja w ogole jak wyrabialam jej paszport babka sie pyta ile cm Julia ma to mowie ze 58,5 (u lekarza ak zmierzyli) a ona to wpiszmy 59 - od samego poczatku trzeba jej cm dodawac

Julka miala z rana drzemke ok pol h, pozniej kolo 11 mi zasnela i spala do 13.30 teraz pojedzona bawi sie na macie mezul dzisiaj wroci kolo 18 dopiero, pogoda taka niepewna wiec nie ruszam sie z domu, poza tym dzisiaj ma przyjsc nianka elektr. wiec czyham na listonosza Jutro o 15 znowu jedziemy chalupe ogladac
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-12, 14:29   #4074
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Zaraz Was poczytam, ale musze napisac, ze dzis chyba zwariuje...
Od 6 rano dopiero usiadlam, mam serdecznie dosc.
W nocy przyszedl do nas Filip spac, rano o 6 obudzil mnie Szymon, Filip spał do gory nogami. Przebralam Szymona z pieluchy, Filipa polozylam tak jak nalezy w lozku, Szymonka polozylam obok i poszlam siku przed karmieniem Szymona.
Szymon juz poplakiwal, bo oczywiscie jak glodny z rana to sie na cyca doczekac nie moze....
Nie zdazylam umyc rąk, slysze huk. Lece do pokoju, Filip spadł z łożka. Wlecialam do pokoju, wzielam go szybko na rece, a on zaniesiony z placzu, znow stres. Ale jak juz zaczal plakac normalnie to poczulam sie lepiej. Szymon slyszac Filipa no i dodatkowo z glodu tez zaczal ryceć...

Dobra, utulilam Filipa, na szczescie obita tylko ręka, zaczelam karmic Szymonka.
Ale oczywiscie od 6 juz na nogach Filip, Szymon i ja...
Chociaz Szymonek w koncu sie ululał, wiec ja tez chcialam jeszcze na chwile oczy zamknac ale sie nie da, bo Filip juz spac nie chcial...A to pić, a to katarek, a to raczka go boli, a o czkawka, a to włącz mi bajeczkę, a to jeździ na aucie jeszcze na dodatek upiaszczonym, wiec wstalam, umylam buzie Filipowi, przebralam go z pizamki, pozamiatalam piasek, wstawilam wode na herbate, umylam sobie wlosy. Obudzil sie Szymon....
No wiec jemu tez umylam buzie, przebralam z ubranek pieluszki itd, dalam na bujak i poszlam w koncu robic sniadanie.
Oczywiscie sniadania nie zdazylismy zjesc bo Szymon zaczal jeczec, wiec oczywiscie jak codzien sniadanie jadlam, trzymajac Szymona na reku i karmiąc jednoczesnie Filipa, jak zwykle musze robi 5 rzeczy na raz.
Szymon jęczal coraz bardziej, juz mu sie znudzilo patrzec na Filipa jak je, no to pić dalam Szymonkowi, troche sie napił, polozylam na lozku i mowie: no co chcesz? Wiesz ze musze nakarmic Filipa do konca sniadaniem? No ale Szymonek tez zgodniał wiec poszlam zrobic mleczko ( bo z cyca wczesniej to wlasciwie sie tylko napił).
W koncu go ululalam, poszlam do Filipa, mial sam dojesc sniadanie oczywiscie zamiast tego bawił sie aparatem i ogladal bajke.
Wkurzona wylaczylam mu bajki i mowie: prosze tu dojesc inaczej nie dam Ci spokoju i nie ma bajeczek! Zjadł.
Poszlam posprzatac kuchnie, wysuszylam wlosy, nie zdazylam siebie do konca ogarnac, Szymon sie obudzil i placz! Mowie no do jasnej cholerki, znow glodny chyba? No to pedem mleko mu dorobilam, zjadl ale spac juz nie chcial, no to chwile z nim pogadalam i do lozeczka pod karuzelke
Poszlam obralam ziemniaki (dobrze ze kotlety usmazone wczoraj), no i szykowalam dzieciaki na spacer. Wybralismy sie w koncu, zaczelo kropić (wczesniej sie chmurzylo), ale nie padalo bardzo. Na spacerze okazalo sie, ze mam bluzke na lewej stronie, juz nie wspomne ze czesto zdarza mi sie majtki na lewo ubrac, na szczescie majtek nie widac.
No nic pobylismy 40 min na spacerze i poszlismy do domku.
Moglabym dalej pisac, ale nie chce Was zanudzac.
Dzien jak codzien ale dzis jestem na granicy wytrzymalosci.
Filip wymazal sobie reke dlugopisem, bo wczesniej bawilismy sie w doktora i badal mnie i wypisywal recepty na zastrzyki wiec zapomnialam ze ma dlugopis no i porysowal sobie cala reke i mowi: Jestem wujkiem Danielem (sasiadem z 3 pietra ktory ma studio tatuazy i oczywiscie ma rece wymalowane), potem wysmarowal sie caly serkiem a wczesniej juz go po spacerze przebieralam bo chyba usiadl na laweczce na kupie zrobionej przez gołębia i spodnie do prania!
Musze odpoczac. Od siku, kupa, glodny jestem, pic mi sie chce, od mamo pobaw sie ze mną, mamo a dlaczego? a czemu? a po co a na co?od łeeeeeeeeee, od zabawek w koło od tego wszystkiego bo naprawde zle ze mna bedzie i wyladuje w psychiatryku
Teraz juz mowie półżartem ale jest mi źle na duszy i jestem zmeczona
Wiem, ze Wy tez, dlatego musialam Wam napisac, bo Wy mnie zrozumiecie....:pr osi:
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 14:37   #4075
tikki85
Zakorzenienie

Aguśka i tak Cię podziwiam, że potrafisz wszystko sama ogarnąć . Ja mam 1 dziecko i bez mamy byłoby mi ciężko.
Stary 2012-07-12, 15:01   #4076
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Hej

W nocy przyszedl do nas Filip spac, rano o 6 obudzil mnie Szymon, Filip spał do gory nogami. Przebralam Szymona z pieluchy, Filipa polozylam tak jak nalezy w lozku, Szymonka polozylam obok i poszlam siku przed karmieniem Szymona.
Szymon juz poplakiwal, bo oczywiscie jak glodny z rana to sie na cyca doczekac nie moze....
Nie zdazylam umyc rąk, slysze huk. Lece do pokoju, Filip spadł z łożka. Wlecialam do pokoju, wzielam go szybko na rece, a on zaniesiony z placzu, znow stres. Ale jak juz zaczal plakac normalnie to poczulam sie lepiej. Szymon slyszac Filipa no i dodatkowo z glodu tez zaczal ryceć...

Dobra, utulilam Filipa, na szczescie obita tylko ręka, zaczelam karmic Szymonka.
Chociaz Szymonek w koncu sie ululał, wiec ja tez chcialam jeszcze na chwile oczy zamknac ale sie nie da, bo Filip juz spac nie chcial...A to pić, a to katarek, a to raczka go boli, a o czkawka, a to włącz mi bajeczkę, a to jeździ na aucie jeszcze na dodatek upiaszczonym, wiec wstalam, umylam buzie Filipowi, przebralam go z pizamki, pozamiatalam piasek, wstawilam wode na herbate, umylam sobie wlosy. Obudzil sie Szymon....
No wiec jemu tez umylam buzie, przebralam z ubranek pieluszki itd, dalam na bujak i poszlam w koncu robic sniadanie.
Oczywiscie sniadania nie zdazylismy zjesc bo Szymon zaczal jeczec, wiec oczywiscie jak codzien sniadanie jadlam, trzymajac Szymona na reku i karmiąc jednoczesnie Filipa, jak zwykle musze robi 5 rzeczy na raz.
Szymon jęczal coraz bardziej, juz mu sie znudzilo patrzec na Filipa jak je, no to pić dalam Szymonkowi, troche sie napił, polozylam na lozku i mowie: no co chcesz? Wiesz ze musze nakarmic Filipa do konca sniadaniem? No ale Szymonek tez zgodniał wiec poszlam zrobic mleczko ( bo z cyca wczesniej to wlasciwie sie tylko napił).
W koncu go ululalam, poszlam do Filipa, mial sam dojesc sniadanie oczywiscie zamiast tego bawił sie aparatem i ogladal bajke.
Wkurzona wylaczylam mu bajki i mowie: prosze tu dojesc inaczej nie dam Ci spokoju i nie ma bajeczek! Zjadł.
Poszlam posprzatac kuchnie, wysuszylam wlosy, nie zdazylam siebie do konca ogarnac, Szymon sie obudzil i placz! Mowie no do jasnej cholerki, znow glodny chyba? No to pedem mleko mu dorobilam, zjadl ale spac juz nie chcial, no to chwile z nim pogadalam i do lozeczka pod karuzelke
Poszlam obralam ziemniaki (dobrze ze kotlety usmazone wczoraj), no i szykowalam dzieciaki na spacer. Wybralismy sie w koncu, zaczelo kropić (wczesniej sie chmurzylo), ale nie padalo bardzo. Na spacerze okazalo sie, ze mam bluzke na lewej stronie, juz nie wspomne ze czesto zdarza mi sie majtki na lewo ubrac, na szczescie majtek nie widac.
Filip wymazal sobie reke dlugopisem, bo wczesniej bawilismy sie w doktora i badal mnie i wypisywal recepty na zastrzyki wiec zapomnialam ze ma dlugopis no i porysowal sobie cala reke i mowi: Jestem wujkiem Danielem (sasiadem z 3 pietra ktory ma studio tatuazy i oczywiscie ma rece wymalowane), potem wysmarowal sie caly serkiem a wczesniej juz go po spacerze przebieralam bo chyba usiadl na laweczce na kupie zrobionej przez gołębia i spodnie do prania!
Musze odpoczac. Od siku, kupa, glodny jestem, pic mi sie chce, od mamo pobaw sie ze mną, mamo a dlaczego? a czemu? a po co a na co?od łeeeeeeeeee, od zabawek w koło od tego wszystkiego bo naprawde zle ze mna bedzie i wyladuje w psychiatryku
Wiem, ze Wy tez, dlatego musialam Wam napisac, bo Wy mnie zrozumiecie....:pr osi:
Kochana Aguśko- jak ja Cię doskonale rozumiem
Stary 2012-07-12, 15:09   #4077
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Aguśka
znam to znam , właśnie jak czytałam Twoją historię to Nina rozlała butelkę wody minutę temu sobie nalewała do kubeczka i piła, ale znalazła pudełko na kredki, konewkę i zaczęły się przelewanki , no i nie trafiła ......Mam kocyk na podlodze dla Kai i ma przykaz Nina ,że bez bucików może wchodzić, co z tego,ze wchodzi bez jak już bucików nie założy.....Z jedzeniem Jej nie pilnuje szykuje , sadzam i je , czasem sniadanie stoi do obiadu tż na diecie, ziemniaków nie jemy, mam mielone ( dzisiaj o 7 robilam, bo tak się obudziła Kaja , nakarmiłam i jazda z mięchem) na dwa dni ,może trzy, surówkę kupną i jakoś przędziemy
bluzka na lewą stronę to przynosi szczęście
ps.A mój znajomy poszedł do pracy w ciuchach matki...taka była impreza i się skapnął w pracy, jak rozpiął sweter to kumpel zrobił oczy jak dwa jaja strusie, bo znajomy miał podkoszulek z koronką poszedł do kibelka a tam dwie pary majtek , jedne mamusine

A i jestem uwięziona w domu, bo poki mam gondole nie dam rady sama wyjśc, a Mama na działce od samego rana , czekam na tż jak księcia z bajki co mnie uwolni szykując mi karetę do jazdy

A i jeszcze to sprzątanie wspólne zabawek....chyba 10 razy dziennie układamy ksiązeczki, potem zbieramy klocki, przynosimy inny karton, zmiana zdanie, jednak nie ten karton, a nie , może kredki, a kredki to i karteczki , a może nie, teraz jednak klocki, zbiera niby sama , ale i tak trzeba dopilnować....taki mamusiny los, nie pytajcie jaką mam fryzurę, tż tylko mowi,że wyglądam jak Ci z wioski w janosiku buhahahaha

Czas edycji: 2012-07-12 o 15:17
Stary 2012-07-12, 15:14   #4078
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Aguśka
znam to znam , właśnie jak czytałam Twoją historię to Nina rozlała butelkę wody minutę temu sobie nalewała do kubeczka i piła, ale znalazła pudełko na kredki, konewkę i zaczęły się przelewanki , no i nie trafiła ......Mam kocyk na podlodze dla Kai i ma przykaz Nina ,że bez bucików może wchodzić, co z tego,ze wchodzi bez jak już bucików nie założy.....Z jedzeniem Jej nie pilnuje szykuje , sadzam i je , czasem sniadanie stoi do obiadu tż na diecie, ziemniaków nie jemy, mam mielone ( dzisiaj o 7 robilam, bo tak się obudziła Kaja , nakarmiłam i jazda z mięchem) na dwa dni ,może trzy, surówkę kupną i jakoś przędziemy
bluzka na lewą stronę to przynosi szczęście
ps.A mój znajomy poszedł do pracy w ciuchach matki...taka była impreza i się skapnął w pracy, jak rozpiął sweter to kumpel zrobił oczy jak dwa jaja strusie, bo znajomy miał podkoszulek z koronką poszedł do kibelka a tam dwie pary majtek , jedne mamusine

A i jestem uwięziona w domu, bo poki mam gondole nie dam rady sama wyjśc, a Mama na działce od samego rana , czekam na tż jak księcia z bajki co mnie uwolni szykując mi karetę do jazdy
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-12, 15:17   #4079
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
a spodnie były ze złotą nitką no ale umówmy się, ciężką miał nockę i sie spieszył niezmiernie o poranku, a że pomylił kupki z odzieżą, no cóż , zdarza się .....nawet najlepszym

ps. a no i jesli chodzi o tych ludzi z wioski to bynajmniej nie chodzi mu o marynę, wszak trza być zadowolonym,że mu kwiczoła nie przypominam, no ale ludzie z wioski ,że tak to nazwę w skrócie szałowych fryzur nie mieli

Czas edycji: 2012-07-12 o 15:21
Stary 2012-07-12, 15:33   #4080
Flowerbombka
Zadomowienie

Aguśka ja Cię wciąż niezmiennie podziwiam jak Ty dajesz sobie radę z tą swoją dwójeczką...zresztą tak jak Konię, Kumkurę i resztę podwójnych mam..ja rzadko bo rzadko ale czasem tracę cierpliwość ze swoim jednym jak ma gorszy dzień...

Lenka
super że wpadłaś na wątek...mam nadzieję że szybko uda Ci się wrócić do nas na stałe No i dla 3-miesięcznej Kajulki...

Konia
to fajnie to mieszkanko się zapowiada...balkon 23 metry..wow....też bym się nakręcała
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości