|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||||
|
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Hej!
U mnie nocka OK.Karmienie o 23,3,6 i pospalismy potem do 8:30,Radek dzis wolne ma wiec zawozil Wiki do szkoly. Dziewczyny apropo tego serialu Daleko od szosy (bo wlasnie mi sie sciaga) tego jest tylko 7 odcinkow?? Cytat:
A Eryczek nigdy nam nie przeszkadza jak chcemy pofiglowac.Zawsze ladnie spi Cytat:
No i mam dziecko jednak,ktore bardzo lubi ssac kciuk,czasem go gryzie dziaslami.Czasem ciamka tez raczke cala albo rekaw swoj,ale przeważnie kciuk. O kurcze to ja tym bardziej moge byc babcia.Wiki za 14 lat bedzie miec 23 lata.No ale mam nadzieje,ze pokonczy studia,ustawi sie w pracy i dopiero pomysli o dzieciach.Mi sie tak nie udalo ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
ja uwielbiam serial DOM tam było więcej odcinków.To Gosia masz szansę zostać pierwszą babcią na forum |
|
|
|
|
#4053 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bo np aventa masz oznaczone cyferkami dookola 1,2,3 i w zaleznosci jak przekrecisz,tzn ktora cyferke bedziesz miala u gory,przy nosku gdy karmisz tak poleci.A z TT sa wieloprzeplywowe i leci w zaleznosci jak dziecko mocno ciagnie. Bede uzywac sloiczkow Hipp,bo ta firme znam,a innych co sa w Polsce tutaj nie ma.Sa jakies inne firmy,ale na pewno glownie Hippa bede kupowac.Jak bedzie wiekszy to bede kupowac mu jakies warzywka i owoce organiczne takie co ugotuje i bedzie lapka jesc. Cytat:
Moze bedziesz musiala dokarmiac majac mniej pokarmu,ale mysle ze jesli chcesz karmic to dlaczego nie?Co do zmiany mleka,to przeciez sporo dziewczyn karmi mieszanie dlugi czas,a twoje mleko nie ma dla maluszka skutkow ubocznych,zawsze jest zdrowe,wiec na pewno nie zaszkodzi jesli bedziesz chciala karmic nadal. Zdrowka zycze Lenka! ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() I jeszcze Desia ma duza szanse,bo Adas to juz tez duzy chlopiec
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Desia na wiosnę 2014 ma być Lena myślę,że będziesz mogła wrócić, na jak długo zapowiada się leczenie lekami? Bo za jakiś czas to i tak wprowadzisz jedzonko dodatkowe to tych karmień będzie mniej , powinno starczyć tego mleka.Warto zapytać lekarza, jak masz możliwość.Dzielna jesteś Gosia na nawet nie wiem ile odcinków , zaraz sprawdzę, ale chyba 7 ,to jest specyficzny film, ale może Ci się spodobać, chociaż jest jakby to powiedzieć "staromodny" ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
o tak Dom też jest super, no i ta muzyka A wątek będzie istniał, ale nie będziemy pisać, tylko będą chipy montowane do ucha czy wszczepianie podskórnie i będziemy się porozumiewać telepatycznie hihhihi ps. jest 7 odcinków Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-12 o 11:04 |
||
|
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do laktacji to mysle ze uda sie utrzymac ale gorzej moze byc z powrotem do cyca dla dziecka, bo dzieci sie jednak przyzwyczajaja do picia z butelki bo latwiej im sie pije a przy cycu musza sie troszku narobic Gosiu, widzisz, a my ilekroc bysmy nie chcieli to Julka zawsze sie obudzi Konia, bedziecie mieszkac w takim razie w bloku? Tez fajnie, jak sie znajdzie takie mieszkanie jak sie czlowiekowi podoba to i dobrze sie mieszka wlasnie mamy jedno ogloszenie na oku i bardzo nam sie podoba ten dom i pasowalby do naszych planow (wyodrebnione 2 mieszkania zeby tesciowa mieszkala z nami) ale makler jest do 23.7 na urlopie, wiec jak wrocimy z PL to bedziemy dopiero ten dom ogladac Ja uzywam smoczkow nr 2 z MAM. Kaszki podaje lyzeczka dzisiaj przyszly mi termo miseczki i czekam jeszcze na nowy parasol do wozka, ta butelke LOVI z lyzeczka co Aguska polecala i nianie elektryczna Desiu, Julka tez pije zageszczane mleczko, ale ja daje 4miarki gestego i 1 zwyklego humana 1 zawsze i wtedy nie robi sie te mleko az tak geste odrazu (samo zageszczone za chwile robi sie baaardzo geste a zmieszane jest akuratne i te smoczki 2 wystarczaja) ![]() ![]() Julcia znowu mi zasnela wczesniej sama odplynela kolo 9 bodajze na pol h na lezaczku, teraz zjadla troche mleczka i nakryla sobie buzke moja reka i zasnela juhu bez nynania drugi raz dzisiaj
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=wEXuCH89-iQ Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-07-12 o 11:11 |
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Co do sloiczkow jeszcze to nie kierowalabym sie tylko sama firma a patrzyla na sklady
bo jak sa te mieszane owoce np jablko +banan to trzeba patrzec zeby bylo ich w srodku jak najwiecej pojedyncze owocki i warzywka sa wszedzie raczej po 100%, ale sprawdzac nie zaszkodzi. Moja kolezanka kupuje roznych firm, np niektore obiadki z hipp,inne z innej firmy, owoce z innej, warzywa z innej, itp.
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.W okolicy tylko domy jednorodzinne i takie bloczki tego typu.No właśnie nam trochę na budowę szkoda trochę teraz życia,musielibyśmy poświęcić duuuużo czasu, a teraz to nasze najpiękniejsze lata, system gospodarczy nie wchodzi w grę , można chałupę zamówić i tak byśmy chcieli , ale to wychodzi dużo drożej. No i nie wiemy czy jeszcze się gdzieś nie przeniesiemy , a sprzedać mieszkanie jest łatwiej w naszym mieście niż sprzedać dom. ps. i jest balkon 23 metry ,nad balkonem nie ma sąsiadów, pod jest garaż,a tak chciałabym ,żeby mi nikt w talerze nie zaglądał jak sobie obiadek na powietrzu będę jeść, wszystko jeszcze do przemyślenia, ale wiecie jak jest , jak coś tam człowiek sobie wymyśli to się człowiek nakręca .... Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-12 o 11:26 |
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam Kochane, co do leków, to nie wiem jeszcze ile będę brała, pod koniec lipca mam wrócic do szpitala na kilka dni na dalszą diagnostykę.. Wtedy pewnie wszystko się okaże..
Zastanawiam się jak z tą dietą, nie bardzo mam jak poczytac w necie teraz o tym.. Nie wiem kiedy wprowadzac kaszki, chyba sporo z Was już podaje...? Najpierw kaszki i potem marcheweczki, jabłka itd.. jaka jest kolejnosc? Dziękuję Wam z góry za pomoc! |
|
|
|
#4060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mamy dwa balkony, a mieszkamy na 2pietrze i ostatnim wiec doceniam ze sasiedzi mi z gory nie patrza ![]() Cytat:
![]() od 4 miesiaca sie powinno jesli dziecko jest na mm, a od 6 jak na cysiu Wiecie co mni zadziwia? Kilka domow juz obejrzelismy z mezem i w 99%z nich byly drewniane panele na scianach i sufitach
||
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena http://mamawlodzi.pl/lodzkie-mamy-ra...emat-zywienia# tu jest schemat przykładowy Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-12 o 11:52 |
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gdzie bysmy sie nie zdecydowali na dom to pierwsze co trza robic to zrywac te okropienstwa i robic normalnie sciany i sufity wczoraj ogladalismy dom dosyc nietypowy - jakbym tam sama zostala to bym sie zgubila - pokoiki male, wszystko w drewnie co do cm2, przejscia takie malusie ze w ciazy to bym sie zaklinowala pewnie
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogrodek fajna sprawa, ja sobie na tym balkonie zrobię "ogródek" ![]() a poważenie to nie mam ręki do roślin i w sumie nawet nie za bardzo lubię roślinki ...ale podobać to mi się podobają piękne ogrody, ale tam to trzeba roboty ,że hoho, wiem po działce, mama grzebie calymi dniami Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-12 o 12:03 |
|
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Kajulka dziś kończy 3 miesiące
)---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Dzięki Konia ![]() Emigra no ja już właśnie nie wiem .. wcześniej karmiłam tylko piersią, potem Kajulka miała sztuczne plus tyle co dałam radę odciągnąc w szpitalu, a teraz jest tylko na mm bo biorę leki i nie mogę podawac mojego mleczka. I teraz zgłupiałam jak z rozszerzaniem diety, ale to podpytam pediatry, w przyszłym tygodniu Kajcia ma wizytę. Zaczyna 4 miesiąc.. Dzięki Wam jeszcze raz
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba ze pediatra zaleci inaczej wtedy bezapelacyjnie hehe Ja zauwazylam roznice - jak mala miala 2,5m-ca podalam jej jablko na wzmozenie apetytu, powiedzmy ze chwilowo pomoglo. Jablko dostawala raz do dwoch w tygodniu po 2-3 lyzeczki takie dzieciece. Dawalam jej tez jablko ze wzgledu na kupke bo robila twarde. Ok, kupa byla ale byla ciemnozielona, prawie czarna po jablku wlasnie. Teraz gdy mala ma skonczone 4 m-ce cokolwiek jej podaje nowego to kupka jest jak w ksiazce napisano, nie ma problemow z brzuszkiem, ani innych zadnych sensacji wiec rzeczywiscie ten dzieciecy uklad pokarmowy potrzebuj tych 4 m-cy zeby dojrzec i radzic sobie z innym niz mleczko pozywieniem
|
|
|
|
#4066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i masz Aguśka rację z tymi wspomnieniami! Tak teraz mam z porodem, nie pamiętam jak bolało itp tylko pamiętam śmieszne i wzruszające momenty Praktycznie to sama muszę sobie radzić, moi rodzice pracują tato do 17.00, mama wraca około 16.00 i potem mają swoje sprawy, a to koło domu, a to chcą się spotkać ze znajomymi (swoje dzieci już odchowali jak to mojej mamie raz się wymknęło ). Co prawda pomaga mi zawsze ktoś przy kąpieli, najczęściej ojciec i już nawet sam pyta: "Idziemy kąpać?" tak koło 20.00, zawsze też sama mogę spokojnie się wykąpać, umyć włosy itp. bo jak mała się wierci to ktoś przyjdzie przy niej posiedzieć. W dzień jak muszę coś załatwić to zaleci ciotka i nie ma problemu, żeby z małą godzinę posiedziała wtedy ja jadę na szybkie zakupy lub załatwiam inne sprawy, i wiadomo codziennie mi siedzieć nie będzie... Ogólnie na rodzinę nie narzekam, bo jak poproszę i mają czas to się zajmą Jutro przyjeżdża TŻ obiecał, że całą nockę będzie dyżurował a ja mogę iść spać na kanapę przed tv i żebyście wiedziały, że tak zrobię choć ten jeden raz pośpię sobie, bo w sobotę będzie przedchrzcinowe szaleństwo.Gratulacje z okazji trzymiesięcznicy ![]() Lenka wracaj szybko do zdrowia no i do nas ![]() Tynka ja dokładnie teraz czuję się tak jak Ty napisałaś w swoim poście wcześniej było ok, ale teraz z dnia na dzień coraz gorzej. Co do butelek to ja karmię małą LOVI ze smoczkiem aktywne ssanie 3+ (slow), bo 0+ (mini) już mocno się zasysał a herbatkę daję ze zwykłej butelki BabyOno smoczek zerówka i mała ładnie wypija z niej, z tych innych jakoś nie umiała.Hej moja noc to ciągłe budzenie się, a od 2.30 praktycznie nie śpię Teraz dziecko zasnęło, a ja nie mam siły nic robić. Siedzę tylko bez sensu
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Evcia to i tak masz super z rodzina, ze przyjda, posiedza z mala i choc troche Cie odciaza - ja calymi dniami jestem sama z dzieckiem, raz na miesiac tesciowa wezmie ja na spacer, maz wieczorami wraca z pracy i wtedy mi troche pomaga. Jakbym chciala gdzies na szybko wyjsc to musze z dzieckiem, bo ja nie mam komu jej zostawic.
|
|
|
#4068 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
A ty nie chcesz nakrecic jakiegos filmu sf? ![]() Cytat:
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie dałam rady wszystkiego przeczytac, "przeleciałam" (że tak powiem
) ostatnie strony i kurcze .. stęskniłam się za Wami.. !!! Brakowało mi Was i w ogóle żałuję, że mnie nie było tak długo, no i jeszcze pewnie nie będzie za jakiś czas...![]() Dziękuję że o mnie pamiętałyście
|
|
|
|
#4070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Zia, Konia widziałam że pisałyście o serialu Daleko od szosy
uwielbiam go oglądac, widziałam go x razy.. i w ogóle te stare seriale typu właśnie Daleko od szosy, Alternatywy 4, Jan Serce (choc to b. smutny jak dla mnie serial) no i jest ich tam jeszcze kilka..W wakacje często powtarzają. W tamtym roku w wakacje przypomniałam sobie W labiryncie bo dawali hiehei![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Evvcia ![]() ![]() jesteś bardzo dzielna, a popłakac możemy sobie razem, bo ja ostatnio też mam ciężkie dni i niestety czasem podłamuje mnie to wszystko. Trzymaj się Kochana!
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam bobodent, bo Andrusieńka wkładała piąstki do buzi z takim nerwem...no i drzemka trwała tylko 30min. Posmarowałam i piąstek nie wkłada. Bawi się lewkiem i miśkami
![]() Lena_mi życzę powrotu do zdrowia i żebyś utrzymała laktację i mogła karmić. Emigra...ja jak szukałam mieszkań do wynajęcia w Internecie to takie zdjęcia wstawiali, że klękajcie narody . Taki syf ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Kupiłam dziś Andrei 4 śpioszki na 68, bo za niedługo z 62 mi wyrośnie i będzie klops . Swoją drogą jakbym miała kupić w 5 10 15 te śpiochy za normalną cenę 49zł to na pewno bym ich nie kupiła .
|
|
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tu sami jestesmy, no z tesciowa ale i ona pracuje i mieszka dalej od nas wiec jej nie licze Cytat:
Julka nosi wiekszosc jeszcze 56 a niektore takie mniejsze 62 tez pasuja w ogole jak wyrabialam jej paszport babka sie pyta ile cm Julia ma to mowie ze 58,5 (u lekarza ak zmierzyli) a ona to wpiszmy 59 - od samego poczatku trzeba jej cm dodawac Julka miala z rana drzemke ok pol h, pozniej kolo 11 mi zasnela i spala do 13.30 ![]() mezul dzisiaj wroci kolo 18 dopiero, pogoda taka niepewna wiec nie ruszam sie z domu, poza tym dzisiaj ma przyjsc nianka elektr. wiec czyham na listonosza Jutro o 15 znowu jedziemy chalupe ogladac
||
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zaraz Was poczytam, ale musze napisac, ze dzis chyba zwariuje... Od 6 rano dopiero usiadlam, mam serdecznie dosc. W nocy przyszedl do nas Filip spac, rano o 6 obudzil mnie Szymon, Filip spał do gory nogami. Przebralam Szymona z pieluchy, Filipa polozylam tak jak nalezy w lozku, Szymonka polozylam obok i poszlam siku przed karmieniem Szymona. Szymon juz poplakiwal, bo oczywiscie jak glodny z rana to sie na cyca doczekac nie moze.... Nie zdazylam umyc rąk, slysze huk. Lece do pokoju, Filip spadł z łożka. Dobra, utulilam Filipa, na szczescie obita tylko ręka, zaczelam karmic Szymonka. Ale oczywiscie od 6 juz na nogach Filip, Szymon i ja... Chociaz Szymonek w koncu sie ululał, wiec ja tez chcialam jeszcze na chwile oczy zamknac ale sie nie da, bo Filip juz spac nie chcial...A to pić, a to katarek, a to raczka go boli, a o czkawka, a to włącz mi bajeczkę, a to jeździ na aucie jeszcze na dodatek upiaszczonym, wiec wstalam, umylam buzie Filipowi, przebralam go z pizamki, pozamiatalam piasek, wstawilam wode na herbate, umylam sobie wlosy. Obudzil sie Szymon.... No wiec jemu tez umylam buzie, przebralam z ubranek pieluszki itd, dalam na bujak i poszlam w koncu robic sniadanie. Oczywiscie sniadania nie zdazylismy zjesc bo Szymon zaczal jeczec, wiec oczywiscie jak codzien sniadanie jadlam, trzymajac Szymona na reku i karmiąc jednoczesnie Filipa, jak zwykle musze robi 5 rzeczy na raz. Szymon jęczal coraz bardziej, juz mu sie znudzilo patrzec na Filipa jak je, no to pić dalam Szymonkowi, troche sie napił, polozylam na lozku i mowie: no co chcesz? Wiesz ze musze nakarmic Filipa do konca sniadaniem? No ale Szymonek tez zgodniał wiec poszlam zrobic mleczko ( bo z cyca wczesniej to wlasciwie sie tylko napił).W koncu go ululalam, poszlam do Filipa, mial sam dojesc sniadanie oczywiscie zamiast tego bawił sie aparatem i ogladal bajke. Wkurzona wylaczylam mu bajki i mowie: prosze tu dojesc inaczej nie dam Ci spokoju i nie ma bajeczek! Zjadł. Poszlam posprzatac kuchnie, wysuszylam wlosy, nie zdazylam siebie do konca ogarnac, Szymon sie obudzil i placz! Mowie no do jasnej cholerki, znow glodny chyba? No to pedem mleko mu dorobilam, zjadl ale spac juz nie chcial, no to chwile z nim pogadalam i do lozeczka pod karuzelke ![]() Poszlam obralam ziemniaki (dobrze ze kotlety usmazone wczoraj), no i szykowalam dzieciaki na spacer. Wybralismy sie w koncu, zaczelo kropić (wczesniej sie chmurzylo), ale nie padalo bardzo. Na spacerze okazalo sie, ze mam bluzke na lewej stronie, juz nie wspomne ze czesto zdarza mi sie majtki na lewo ubrac, na szczescie majtek nie widac. No nic pobylismy 40 min na spacerze i poszlismy do domku. Moglabym dalej pisac, ale nie chce Was zanudzac. Dzien jak codzien ale dzis jestem na granicy wytrzymalosci. Filip wymazal sobie reke dlugopisem, bo wczesniej bawilismy sie w doktora i badal mnie i wypisywal recepty na zastrzyki wiec zapomnialam ze ma dlugopis no i porysowal sobie cala reke i mowi: Jestem wujkiem Danielem (sasiadem z 3 pietra ktory ma studio tatuazy i oczywiscie ma rece wymalowane), potem wysmarowal sie caly serkiem a wczesniej juz go po spacerze przebieralam bo chyba usiadl na laweczce na kupie zrobionej przez gołębia i spodnie do prania!Musze odpoczac. Od siku, kupa, glodny jestem, pic mi sie chce, od mamo pobaw sie ze mną, mamo a dlaczego? a czemu? a po co a na co?od łeeeeeeeeee, od zabawek w koło od tego wszystkiego bo naprawde zle ze mna bedzie i wyladuje w psychiatryku ![]() Teraz juz mowie półżartem ale jest mi źle na duszy i jestem zmeczona Wiem, ze Wy tez, dlatego musialam Wam napisac, bo Wy mnie zrozumiecie.... :pr osi:
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka i tak Cię podziwiam, że potrafisz wszystko sama ogarnąć
. Ja mam 1 dziecko i bez mamy byłoby mi ciężko.
|
|
|
|
#4076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguśka znam to znam , właśnie jak czytałam Twoją historię to Nina rozlała butelkę wody minutę temu sobie nalewała do kubeczka i piła, ale znalazła pudełko na kredki, konewkę i zaczęły się przelewanki , no i nie trafiła ......Mam kocyk na podlodze dla Kai i ma przykaz Nina ,że bez bucików może wchodzić, co z tego,ze wchodzi bez jak już bucików nie założy.....Z jedzeniem Jej nie pilnuje szykuje , sadzam i je , czasem sniadanie stoi do obiadu tż na diecie, ziemniaków nie jemy, mam mielone ( dzisiaj o 7 robilam, bo tak się obudziła Kaja , nakarmiłam i jazda z mięchem) na dwa dni ,może trzy, surówkę kupną i jakoś przędziemy bluzka na lewą stronę to przynosi szczęście ![]() ps.A mój znajomy poszedł do pracy w ciuchach matki...taka była impreza A i jestem uwięziona w domu, bo poki mam gondole nie dam rady sama wyjśc, a Mama na działce od samego rana , czekam na tż jak księcia z bajki co mnie uwolni szykując mi karetę do jazdy A i jeszcze to sprzątanie wspólne zabawek....chyba 10 razy dziennie układamy ksiązeczki, potem zbieramy klocki, przynosimy inny karton, zmiana zdanie, jednak nie ten karton, a nie , może kredki, a kredki to i karteczki , a może nie, teraz jednak klocki, zbiera niby sama , ale i tak trzeba dopilnować....taki mamusiny los, nie pytajcie jaką mam fryzurę, tż tylko mowi,że wyglądam jak Ci z wioski w janosiku buhahahaha Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-12 o 15:17 |
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
a spodnie były ze złotą nitką
ps. a no i jesli chodzi o tych ludzi z wioski to bynajmniej nie chodzi mu o marynę, wszak trza być zadowolonym,że mu kwiczoła nie przypominam, no ale ludzie z wioski ,że tak to nazwę w skrócie szałowych fryzur nie mieli Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-12 o 15:21 |
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka ja Cię wciąż niezmiennie podziwiam jak Ty dajesz sobie radę z tą swoją dwójeczką...zresztą tak jak Konię, Kumkurę i resztę podwójnych mam..ja rzadko bo rzadko ale czasem tracę cierpliwość ze swoim jednym jak ma gorszy dzień...
Lenka super że wpadłaś na wątek...mam nadzieję że szybko uda Ci się wrócić do nas na stałe No i Konia to fajnie to mieszkanko się zapowiada...balkon 23 metry..wow....też bym się nakręcała |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

ale Julka sie zbudzila i nici

ja uwielbiam serial DOM tam było więcej odcinków.
)
co do laktacji to mysle ze uda sie utrzymac ale gorzej moze byc z powrotem do cyca dla dziecka, bo dzieci sie jednak przyzwyczajaja do picia z butelki bo latwiej im sie pije a przy cycu musza sie troszku narobic 

wcześniej było ok, ale teraz z dnia na dzień coraz gorzej.

. Taki syf
:pr osi: