Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-11, 21:16   #4021
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Może to zeby , kup żel , sprawdź może zadziała, są też czopki viburcol , ponoc u wielu dzieci się sprawdzają, może zapytaj lekarza na szczepieniu najbliższym czy możesz dać.
Smarowałam jej bobodentem ale nic to nie zmieniło kolejne szczepienie 9 sierpnia mamy. Ostatnio pediatra mi powiedziała, że ona na to nic nie poradzi, do roku dziecko ma prawo nie przesypiać całej nocy. załamka...

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
czyzby skok? U nas sie zaczelo problemami z jedzeniem, ale w nocy tez gorzej spala i nie mogla mnie z oczu spuscic, bo byl wrzask. Zaczelo sie jak miala ok 14 tygodni i niestety ale trwa do teraz, a dzisiaj konczymy 18 tygodni ...
Możliwe, że sok, ale w dzień jest ok. Dziś spała raz od 11:30 do 14:00 i potem od 16:15 do prawie 18:00 i to spokojnie sama leżała, przekręciła się na boczek i kima. Ale po kąpaniu już było wycie, z żalem zjadła z 80ml mleka z kleikiem i musiałam uspać na rękach, ale śpi grzecznie od 20:10. Tylko, że koło 1:00 się obudzi i będzie on nowa polska ludowa...

jak ona spała to ja też próbowałam. taaa... przespałam 10min może, jestem tak zmęczona, że nie potrafię usnąć

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Evcia wiem co przechodzisz bo u mnie byla jakas porazka ze spaniem w nocy i w dzien,wszystko bylo na nie, juz myslalam ze nie dam rady,to mija zobaczysz - trzeba przetrwac, pewnie skok u Was i moze zabki. u Hani juz troche spokojniej bo nie marudzi przynajmniej ciagle, ale dzis w nocy pobudka byla co 2h.
mam nadzieję, że to minie, bo już nie daję rady...
dla Hani za postępy i w spaniu i w fikołkach

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
evvcia wspolczuje nocki Dzis Szymon tez sie krecil w nocy, nakarmiony przewiniety i cos mu jeszcze bylo nie chcial spac, az obudzilam meza zeby go uspil a ja pierwszy raz odwrocilam sie tylem do sytuacji bo mialam dosc, bylam wymeczona
Nie wiem jak ale go uspil
Jakby tż był to też bym go bez skrupułów budziła - on sam zawsze pomagał jak mała go wybudzała, a jak jestem sama to jest mi mega ciężko - ona płacze i rzuca się, a ja robię mleko i klnę pod nosem, a jak potem mi się w pościeli smoczek zgubi to już w ogóle...

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Balbinka kazala was pozdrowic.Pamieta o nas i postara sie niedlugo odezwac,tyle ze ciezki czas teraz ma...
Czekamy

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Evcia wiem jak to jest jak się jest wykończonym...cierpliwośc i wtedy trzeba ze świeca szukać...

Ja w końcu bylam wczoraj na kontroli poporodowej i wszystko ze mną dobrze
A ja to jestem z tych raczej niecierpliwych
to super, że wszystko dobrze kiedy staranka o rodzeństwo dla Morfika?

Dida i Tynka aż włos się jeży na takie informacje mam nadzieję, że z dziećmi mimo wszystko będzie ok, a takich lekarzy to nie powiem co.

Idę się myć i chyba spać - jak mi się uda. Jestem totalnie bez humoru... nie cieszy mnie nawet, że mamy już salę na wesele i zespół zaklepany, że małej sukienka uszyta na chrzest jest śliczna... Nic mnie nie cieszy

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

A no i oczywiście sto lat! z okazji święta Andrei

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:18   #4022
19claudia91
Rozeznanie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Dziewczyny tak sobie mysle i wspominam na watku jak to bylo jak kazda z nas po malu trafiala na porodowke a to juz 4 miesiace od tego czasu mija.. szok, to były najlepsze przeżycia, a teraz chwalimy się co nasze dzieciaczki już potrafią.. szok dodaje foty na maila

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:32   #4023
tynka88
Zadomowienie

Evcia trzymaj sie , musisz jakos dac rade, zmeczenie i nie wyspanie moze odebrac checi i radosc ze wszystkiego, ja bylam tak zmeczona, ze chwilami chcialam umrzec i wydawalo mi sie ze dla mnie nie ma juz ratunku i ze do 30 z domu nie wyjde.Bylam tak zestresowana ,ze sciskalo mnie w żoładku, nie moglam usnac tak jak ty mimo mega zmeczenia, nie moglam jesc i nie bylam w stanie nawqet wziac gazety i przeczytac taka bylam spieta. Przez dwa miesiace , spalam poskulana , ale w koncu nadszedl dzien wybawienia dla mnie.MAteusz spał przez cala dobre moze 5 godzin reszta to bylo non stop darcie.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:35   #4024
tikki85
Zakorzenienie

Evvcia to prawda, ostatnio znajoma opowiadała, że jej synek w ogóle w nocy nie spał, bo przestawił sobie dzień z nocą i kompletnie nie dało się go na nowo zaprogramować i pediatra też jej powiedziała, że jak skończy rok to wszystko wróci do normy...i tak też było. Minął rok a dziecko jak ręką odjął zaczęło w nocy ślicznie spać. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko wróci do normy i Laurusia będzie ślicznie spać

Claudia czas leci stanowczo za szybko

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Karolca dziękuję skorzystam na pewno
Stary 2012-07-11, 21:48   #4025
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

A to Twoja pierwsza kontrola poporodowa?? to super że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta!

Andrea skończyła dziś 3 miesiące Ale ten czas leci.
Zostawiłam dziś Andrejcie nakarmioną z babcią na 2 godzinki (bo spotkałam się na pogaduchach z koleżanką) to biedna, jak wróciłam, tak się do mnie przyssała, że jadła 30 min, później przytulała się do mnie 20 min na rękach i znowu 30 min jadła . Czyżby tak się stęskniła? Bo ja potwornie . Tak krótko jej nie widziałam, a nie mogłam się nią nacieszyć.

Karolca jakiego żelu na dziąsełka używasz? Radziłaś się pediatry w tej sprawie? Bo my chyba mamy ząbkowy alarm. Andrea z taką złością wkłada do buźki piąstkę, że mi jej żal.
Dla Andrei

Tak chyba my mamy już mamy Ja jak jadę na zakupy i zostawiam Oskara z TŻ na 30 min to ciągle myślę co tam w domu słychać i tęsknie już do mojego bąbelka chociaż cieszę się że mogę odpocząć trochę. Ale i tak tęsknota wygrywa

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Brawo dla Oskara za zasypianie i 12 tygodni Fajne uczucie, jak dziecko zasypia w zasadzie samodzielnie i nie ma przy tym płaczu... u nas Hania też tak ostatnio zasypia... tylko między 16 a 18 widać, że jest zmęczona a nie może zasnąć i przed samą 18 zaczyna marudzić, a najbardziej się złości jak Ją ubieram po kąpieli... bo chce JUŻ jeść...

A my też jedziemy w okolice Żywca a dokładniej do Korbielowa... mamy tam koleżankę ze studiów i mieliśmy być na Jej weselu w styczniu, ale ja nie mogłam tak daleko jeździć... i jedziemy teraz...tzn w sierpniu

normalnie jak pomyślę o lekarzach, to aż mi się coś robi....wrrr

Mam nadzieję, że Maluszek dojdzie do siebie i wszystko będzie dobrze. I TY też się trzymaj

A moja Hanulka już sobie śpi... i po kolejnych podejściach do dokarmiania w nocy stwierdzam, że nie ma sensu...
Normalnie ulga siadam sobie na kanapie i nie muszę chodzić, bujać - głaszczę tylko go i usypia. No i jeszcze jeden patent znalazłam jak Oskar bardzo płacze to biorę jego rączkę i całuję on się uspakaja przy tym a potem dalej trzymam tą rączkę i lekko dmucham na twarzyczkę i on zasypia

Hehe widzisz jakbyście teraz jechali to szło by się w Żywcu spotkać

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ogladalyscie wiadomosci?,pijany ginekolog odbieral poród i zamiast przebic pecherz płodowy ,wbijal sie w główke dziecka ... moze dostac tylko do 5 lat wiezienia.
Oglądałam - masakra!!

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Hania zasypia w okolicach 19 i budzi się na karmienie ok 4 rano... szczerze mówiąc liczyłam na to, że może udałoby się, żeby Hania dosypiała do 6... no i wg Tracy Hogg powinno się dodatkowo nakarmić dziecko przed 23, żeby przedłużyć nocny sen bez karmienia nad ranem... No i Hania mi się przez dwie ostatnie nocki budziła przez brzuszek w okolicach północy i Ją wtedy karmiłam, a Ona mi się wtedy o 2 budziła na kolejne karmienie... i tak zawsze jak Ją chciałam "dopakować" a jak nie karmiłam między 19 a północą, to przesypiała zawsze przynajmniej do 3... Jednym słowem Mamuśka nie doceniła, że ma takie kochane dziecko i chciała mieć jeszcze lepiej
A mam wrażenie tak w ogóle, że mój Mały Chudzielec zaczął się nieco zaokrąglać, bo ubranka w rozmiarze 62 już nie tylko na długość są dobre, ale w końcu przestają na Niej wisieć jak na wieszaku (wszystkie były mocno za szerokie)
U nas znó się burza zbliża....oby się Hania znó nie budziła...

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

No właśnie aż mi łzy w oczach stanęły jak widziałam tego Maluszka
Normalnie nóż się w kieszeni otwiera
też próbowałam "dokarmiać" na śpiocha Oskara o 23 i nic to nie dawało bo za 2 godz i tak się budził ;/

No i zasypianie super
O 19 kąpiel później Oskar zjadł 120ml mm i usypiałam go siedząc na kanapie i mając go na rękach, zaczął płakać i pomógł patent opisany przeze mnie wyżej od ok 21 już śpi
Stary 2012-07-11, 21:57   #4026
Flowerbombka
Zadomowienie

Evcia narazie myśli drugim bobasku mi minęły....czasem jest cięzko z jednym odkąd nie spi tyle co wcześniej
Mój gałganek ma chyba skok ten 11-12 tygodniowy od kilku dni...noce są super bo budzi się tylko 2 razy na jedzonko i zaraz zasypia, ale w ciągu dnia jest masakra, zmęczony trze oczy ale nie może usnąć, non stop chce być przy cycku i ryczy często aż do zanoszenia się....ech...

Nikki tak to była moja pierwsza kontrola nieco spóźniona ale nie po drodze mi było do gina,a dolegliwości żadnych nie miałam...

Upiorek po całym dniu nie spania i marudzenia w końu poszedl spać, więc ja lecę rozpakować torby i posprzątać trochę...nie chcecie wiedzieć ile bagaży mieliśmy na 3 dni

Do jutra..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 22:05   #4027
tikki85
Zakorzenienie

Andrea po mojej dzisiejszej nieobecności budzi się co 3h i sprawdza czy czasem cycek jej gdzieś nie uciekł . Coś czuję, że dziś się nie wyśpię...oj będzie ciężko.
Stary 2012-07-11, 22:10   #4028
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Andrea po mojej dzisiejszej nieobecności budzi się co 3h i sprawdza czy czasem cycek jej gdzieś nie uciekł . Coś czuję, że dziś się nie wyśpię...oj będzie ciężko.
Hehe... oby jednak sprawdzała troszkę rzadziej...

To ja zmykam spać, bo padam powoli... a tak w ogóle, to mierzyłam dziś ciśnienia, bo strasznie mi się w głowie kręciło i miałam 90/70 i się zastanawiam skąd mi się aż takie niskie wzięło... ale wypiłam kawę i jest mi trochę lepiej... choć ciśnienie ciągle takie samo...

a to tak na wieczór: http://demotywatory.pl/3862693/Bycie-ojcem
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 22:14   #4029
Zariah
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny. Znów mnie trochę nie było. Przeżywamy z Elizą dalszą część skoku 14-19 tygodnia. Maskara Widzę, że u Was podobnie.
Dziecko moje śpi od kilku dni max 1,5 godziny ciągiem w nocy więc co 1godz - 1,5 godz jestem na nogach. A to smoczek, a to cycek i tak w koło macieju. A w dzień bieganie i załatwianie po bankach i różnych takich bo podjęliśmy z TŻtem decyzję... WRACAMY DO UK - na stałe
Próbowaliśmy w PL ale nie dajemy rady jednak będziemy żyć w UK - do dziwne jest okropnie i straszne trochę. I się cieszę i się nie cieszę bo to taka ostateczna ta decyzja... chociaż kto wie. Nigdy nie mów nigdy.
No ale wracając do tematu ostatnie dni dały mi w kość więc siły do kompa usiąść nie miałam.
Lecę poczytać Was trochę wstecz.
Buzaki

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 23:06   #4030
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Szymonek zaliczył marcheweczke z jabluszkiem
Taki soczek mu bardziej podszedl
Jutro moze pierwsza proba z zupka z ziemniaczka i marchewki

Cytat:
Ja tez musze sie wybrac bo jeszcze nie bylam
Moj gin mnie chyba opierniczy
Cytat:
Andrea skończyła dziś 3 miesiące .
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Jakby tż był to też bym go bez skrupułów budziła - on sam zawsze pomagał jak mała go wybudzała, a jak jestem sama to jest mi mega ciężko - ona płacze i rzuca się, a ja robię mleko i klnę pod nosem, a jak potem mi się w pościeli smoczek zgubi to już w ogóle...
Domyslam sie jak Ci ciezko bez tztaale zleci Ci przy Małej nawet nie zauwazysz jak szybko minie Wam to pol roku...
A Tobie ktos pomaga? Wiem jakie noce sa trudne a samej to juz wogole, ale z czasem bedzie lepiej zobaczysz Podobno małe dzieci nie daja spac a duze życ
Co do chrzcin, slubu, kochana rozumiem, ze jestes zmeczona i nie masz sily sie cieszyc ani nawet ochoty ale pomysl, ze to najcudowniejsze chwile do ktorych bedziesz wracala wspomnieniami i bedziesz za nimi tesknila. Mnie jak jest zle, to staram sie myslec, ze za jakis czas tego nie bede pamietac, tych smutnych trudnych chwil, tylko te piekne i bede je z lezka w oku wspominac.

Zariah no to powazna decyzja, na pewno dobrze przemyslana
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 23:19   #4031
gosia261282
Gang Iren

Zapomnialam pisac,ze przyszlo krzeselko dzis i jestem z niego mega zadowolona

Cytat:
ogladalyscie wiadomosci?,pijany ginekolog odbieral poród i zamiast przebic pecherz płodowy ,wbijal sie w główke dziecka ... moze dostac tylko do 5 lat wiezienia.
O rany,masakra...

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Znów mnie trochę nie było. Przeżywamy z Elizą dalszą część skoku 14-19 tygodnia. Maskara Widzę, że u Was podobnie.
Dziecko moje śpi od kilku dni max 1,5 godziny ciągiem w nocy więc co 1godz - 1,5 godz jestem na nogach. A to smoczek, a to cycek i tak w koło macieju. A w dzień bieganie i załatwianie po bankach i różnych takich bo podjęliśmy z TŻtem decyzję... WRACAMY DO UK - na stałe
Próbowaliśmy w PL ale nie dajemy rady jednak będziemy żyć w UK - do dziwne jest okropnie i straszne trochę. I się cieszę i się nie cieszę bo to taka ostateczna ta decyzja... chociaż kto wie. Nigdy nie mów nigdy.
No ale wracając do tematu ostatnie dni dały mi w kość więc siły do kompa usiąść nie miałam.
Lecę poczytać Was trochę wstecz.
Buzaki

Gratuluje podjetej decyzji.Dobrze,bo juz przynajmniej wiecie czego sie trzymac i nie trwacie w zawieszeniu miedzy Polska a UK.
Ja tesknie za bliskimi mi ludzmi,przyjaciolmi,czase m mam mysli zeby wrocic do Polski,ale wiem ze nie dalabym rady juz tam zyc...
Stary 2012-07-12, 08:08   #4032
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Heja dziewczyny, długo nas nie było, nie wiem czy nadrobimy czytanie. Gratki dla dzieciaczków z okazji ukończonych trzech i czterech miesiączków
My mamy zaliczone pierwszą imprezę z małym - wesele siostry, potem mieliśmy chrzciny, imprezkę z okazji 3 miesiąca, czas leci jak szalony. Teraz jestem u mamy i płaczę z powodu sytuacji swojej dobrej koleżanki. Przez ostatnie tygodnie razem spacerowałyśmy ja z małym a ona ze swoim synkiem w brzuszku. W czwartek poszła zapłakana do szpitala bo nie czuła ruchów dziecka, zrobili jej ktg i pogonili do domu, w piątek i sobotę to samo. W niedzielę też ją chcieli odesłać do domu (była kilka dni przed tp), płakała że ma bóle krzyżowe, że dziecko się mało rusza, a potem jakby ją chciało rozerwać od środka. Zaczął się poród, ale miała małe rozwarcie, cc nie chcieli jej zrobić. Synek urodził się z niedotlenieniem, po porodzie stracił funkcje życiowe, teraz jest na oiomie. Wierzymy, że wszystko dobrze się skończy, a jej synek i mój będą razem się bawić, ale na miłość boską dlaczego dzieją się takie rzeczy??? Ewidentne błędy lekarzy i położnych. W niedzielę też ją chcieli odesłać do domu, a u niej rozwijało się zakażenie wewnątrzmaciczne, po kilku godzinach mogła już nie żyć ze swoim synkiem.

Sorki dziewczyny, że tak długo mnie nie ma i od razu takie rzeczy piszę, ale jestem wstrząśnięta i zapłakana. Na jakim świecie my żyjemy, że lekarze którzy mają nam pomagać olewają ten najcudowniejszy dar jakim jest życie maleńkiego człowieka???

to straszne .... oby maluszek wydobrzal!!

Tynka, to okrutne co piszesz o tym ginekologu - jak takiego czlowieka mozna w ogole wpuscic na oddzial???

Zariah, ja tez gratuluje Ci podjecia decyzji

Witam sie z rana. Wczoraj wieczorem juz Was tylko podczytalam, bo bylam nie dosc ze padnieta to jeszcze wieczor spedzilam na klotniach z mezem. Zaczelo sie w aucie, ze mu zwrocilam uwage, ze stoi jak baba i czeka az przejada auta co jada kilometr dalej zamiast jechac no i przy tesciowej na mnie naskoczyl ze mu ciagle sie wtracam jak prowadzi i ze nie zyczy sobie - to sie obrazilam oczywiscie. Pozniej sie pogodzilismy, ale jak wrocilismy do domu a Jula spala w foteliku i on chcial ja na balkon dac a tam byla rozlozona suszarka z praniem przy drzwiach i bardzo niemilym tonem powiedzial ze mam to wziac, co sprawilo ze poczulam sie niefajnie i znowu sie brazilam, no i potem polecialo o byle co. Chyba oboje bylismy przemeczeni juz.
Dzisiaj rano wlazl mi prawie goly do lozka ale Julka sie zbudzila i nici
Julka zasnela mi dopiero o 22.30 ale tez spala kamiennym snem od 18 do 20.30 co opoznilo kaszke wieczorna i kapiel, a potem mi sie rozbudzila i ciezko bylo ja uspic znowu, ale sie udalo. Ja moglam wreszcie isc pod prysznic i zasnelam ok 00:00, o ile dobrze pamietam to mala obudzila sie tylko raz ok 1:30 a pozniej o 6.30 jak maz mnie zbudzil to i mala sie po chwili obudzila. Nie zjadla ani mleka ani kaszki
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 08:27   #4033
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

u nas nocka spoko jedna pobudka o 3 a potem o 6 wyspałam się

Wczoraj byłam mało aktywna bo moja chrześniaczka przyjechała na wakacje oj chciałabym mieć taką 14 letnią córkę

Miłego dnia życzę wszystkim

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 08:29   #4034
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej

u nas nocka spoko jedna pobudka o 3 a potem o 6 wyspałam się

Wczoraj byłam mało aktywna bo moja chrześniaczka przyjechała na wakacje oj chciałabym mieć taką 14 letnią córkę

Miłego dnia życzę wszystkim
za 14 lat bedziesz miala
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 08:34   #4035
tikki85
Zakorzenienie

Cześć
Myślałam, że będę mieć nockę tragiczną po tym jak Andrea zasnęła przed 17.00 wstała o 18.30 na jedzonko i później o 21.30, ale po tym karmieniu o 21.30 wstała dopiero o 2.20 i 6.20 więc się wyspałam .

Andrea od wczoraj ma kilka nowych umiejętności, a mianowicie sięga po zabawkę dwoma rączkami, zabiera mi tą zabawkę (lewą rączką) i pakuje do buzi .

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Emigra, oj tak jeszcze TYLKO 14 lat i Nowaken nam napisze "chciałabym mieć taką małą 3 miesięczną córkę"
Stary 2012-07-12, 09:09   #4036
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

Nowaken jak fajnie ze masz takiego pediatre co sprawdza tak dokladnie dziecko przed szczepieniem, tutaj tak jak Gosia pisze - nikt dziecka nie sprawdza, idzie sie do pielegniarki i ta szczepi - zero sprawdzania - nic.
Nie dałabym inaczej zaszczepić czyli nasza służba zdrowia nie jest taka zła

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Heja dziewczyny, długo nas nie było, nie wiem czy nadrobimy czytanie. Gratki dla dzieciaczków z okazji ukończonych trzech i czterech miesiączków
My mamy zaliczone pierwszą imprezę z małym - wesele siostry, potem mieliśmy chrzciny, imprezkę z okazji 3 miesiąca, czas leci jak szalony. Teraz jestem u mamy i płaczę z powodu sytuacji swojej dobrej koleżanki. Przez ostatnie tygodnie razem spacerowałyśmy ja z małym a ona ze swoim synkiem w brzuszku. W czwartek poszła zapłakana do szpitala bo nie czuła ruchów dziecka, zrobili jej ktg i pogonili do domu, w piątek i sobotę to samo. W niedzielę też ją chcieli odesłać do domu (była kilka dni przed tp), płakała że ma bóle krzyżowe, że dziecko się mało rusza, a potem jakby ją chciało rozerwać od środka. Zaczął się poród, ale miała małe rozwarcie, cc nie chcieli jej zrobić. Synek urodził się z niedotlenieniem, po porodzie stracił funkcje życiowe, teraz jest na oiomie. Wierzymy, że wszystko dobrze się skończy, a jej synek i mój będą razem się bawić, ale na miłość boską dlaczego dzieją się takie rzeczy??? Ewidentne błędy lekarzy i położnych. W niedzielę też ją chcieli odesłać do domu, a u niej rozwijało się zakażenie wewnątrzmaciczne, po kilku godzinach mogła już nie żyć ze swoim synkiem.

Sorki dziewczyny, że tak długo mnie nie ma i od razu takie rzeczy piszę, ale jestem wstrząśnięta i zapłakana. Na jakim świecie my żyjemy, że lekarze którzy mają nam pomagać olewają ten najcudowniejszy dar jakim jest życie maleńkiego człowieka???

za dzieciątko koleżanki

Cytat:
Masakra tylko i tylko 5 lat wiezienia a rodzice całe życie zmarnowane

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
za 14 lat bedziesz miala
ale Ci się humor od rana trzyma

Cytat:
Cześć
Myślałam, że będę mieć nockę tragiczną po tym jak Andrea zasnęła przed 17.00 wstała o 18.30 na jedzonko i później o 21.30, ale po tym karmieniu o 21.30 wstała dopiero o 2.20 i 6.20 więc się wyspałam .

Andrea od wczoraj ma kilka nowych umiejętności, a mianowicie sięga po zabawkę dwoma rączkami, zabiera mi tą zabawkę (lewą rączką) i pakuje do buzi .

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Emigra, oj tak jeszcze TYLKO 14 lat i Nowaken nam napisze "chciałabym mieć taką małą 3 miesięczną córkę"
za 14 lat to może już wnuczkę będę miała bo Antek będzie miał 18 lat

Stary 2012-07-12, 09:18   #4037
koniakonia
Zakorzenienie

Hej

Dida bardzo smutne to co piszesz , mam nadzieję,że Maluszek wyjdzie z tego bez większych obciążeń , trzeba wierzyć,że będzie dobrze

Zariah super,że decyzja podjęta, najgorszy jest stan zawieszenia... mnie męczy już sam dylemat zmiany miasta do mieszkania, a co dopiero zmiana kraju to nie są lekki decyzje , ale chociaż wydają się ostateczne to takie nie muszą być , wszystko czas pokaże, ważne żeby w danym momencie być zadowolonym z decyzji

Aguśka smacznego dla Szymonka niech Mu jedzonko podchodzi , żeby mama stresów żywieniowych nie miała jak wróci do pracy

Nowaken za 14 lat...wnuczka na rękach ( ale na siedząco , wiadomo ) i Ania przyjdzie i powie :Mama idę na imprezkę i zamarzymy o starych czasach , małe dzieci mały kłopot ,duże dzieci ....

Wczoraj byłam oglądać miejsce gdzie ma stanąc nasze nowe lokum i coraz bardziej mnie kusi ten plan....

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-07-12 o 09:20
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 09:28   #4038
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Hej

Dida bardzo smutne to co piszesz , mam nadzieję,że Maluszek wyjdzie z tego bez większych obciążeń , trzeba wierzyć,że będzie dobrze

Zariah super,że decyzja podjęta, najgorszy jest stan zawieszenia... mnie męczy już sam dylemat zmiany miasta do mieszkania, a co dopiero zmiana kraju to nie są lekki decyzje , ale chociaż wydają się ostateczne to takie nie muszą być , wszystko czas pokaże, ważne żeby w danym momencie być zadowolonym z decyzji

Aguśka smacznego dla Szymonka niech Mu jedzonko podchodzi , żeby mama stresów żywieniowych nie miała jak wróci do pracy

Nowaken za 14 lat...wnuczka na rękach ( ale na siedząco , wiadomo ) i Ania przyjdzie i powie :Mama idę na imprezkę i zamarzymy o starych czasach , małe dzieci mały kłopot ,duże dzieci ....

Wczoraj byłam oglądać miejsce gdzie ma stanąc nasze nowe lokum i coraz bardziej mnie kusi ten plan....
Masz rację i jeszcze powiedzą kluczyki na stół i papiery od auta

A zapomniałam Wam się pochwalić wczoraj utopiłam dowód rejestracyjny po prostu wpadł do wiadra z wodą

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Konia a jaki Ty masz plan??

Stary 2012-07-12, 09:37   #4039
cziqua
Zadomowienie

hej dziewczynki
u nas akcja remont łazienki ja tymczasowo z małym pomieszkuję u mamymłody jak się w nocy budzi to nie zdążę zareagowac a mama juz jest u nas w pokoju mały śpi ze mną przez ten czas no i mama buja małego a ja szykuję mleczko ok 4:30 zawsze jak się budzi Filip mama bierze go i kładzie się z nim i z tatą u siebie w łóżku żebym mogła troszkę się wyspac kochana mamuśka dzisiaj idziemy się szczepic mam stracha jak młay to przyjmie ostatbio byla sodoma i gomora po szczepieniu mam nadzieje ze dzisiaj będzie lepiej co do łazienki to działa tam tż mój tata i teściu i już widac postępy robię codziennie dokumentację telefonem jak ida postępy po skończonym remoncie wkleje foty z każdego dnia na maila zobaczycie tą metamorfoze no i nagrałam kąpiel Filipa ale muszę miec adapter do karty a ten jest w domu więc jak już wrócimy z synciem do siebie to też wrzucę na maila

Filip ślini sie na potęge

mieliśmy z tz pierwsze próby spółkowania oj pierwszy raz zrezygnowaliśmy bo bolało strasznie ale dwa następne już lepiej trochę i mimo że wycisnęłam 4kg dziecko mam wrażenie że jest ciaśniej niż przed porodem z tym że sam lekarz powiedział że mnie ciasno pozszywał więc może dlatego czuję się jak cnotka niewydymka ale idzie ku lepszemu na szczescie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 09:44   #4040
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację i jeszcze powiedzą kluczyki na stół i papiery od auta

A zapomniałam Wam się pochwalić wczoraj utopiłam dowód rejestracyjny po prostu wpadł do wiadra z wodą

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Konia a jaki Ty masz plan??
zostajemy u mnie, tzn. w moim mieście, tż jechal ostatnio z pracy do miejsca gdzie ewentualnie w Poznaniu mogłabym zamieszkać i zajęło mu to 30 minut, do domu jedziemy 45 , do tego stanie w korkach to jednak jest bardziej irytujące niż normalna jazda trasą.Zbieranie dzieci po przedszkolach i innych placówkach też trochę czasu zajmuje, a tu mogę liczyć na pomoc w tym względzie mojej Mamy, dziewczyny nie musiałyby siedzieć w przedszkolu do 16.Szykuje się do kupienia fajne mieszkanie w super okolicy. Dom zbyt mocno by nas obciązył kredytowo , a ja chcę żyć normalnie,móc jechać na wakacje itd. ogólnie nie podporządkowywać wszystkiego pod kredyt na dom,bo nie wiem czy wtedy byłabym szczęśliwa z takim kamieniem u szyi, może kiedyś, teraz jeszcze nie.
Idę czytac bajkiz ksiązeczek tż , daktyle itp.

ps. utopiłaś dowód , oj Ty TY, a ja oparzyłam pomidorówką .......cycek , brawo dla tej pani

Czas edycji: 2012-07-12 o 09:45
Stary 2012-07-12, 09:49   #4041
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
zostajemy u mnie, tzn. w moim mieście, tż jechal ostatnio z pracy do miejsca gdzie ewentualnie w Poznaniu mogłabym zamieszkać i zajęło mu to 30 minut, do domu jedziemy 45 , do tego stanie w korkach to jednak jest bardziej irytujące niż normalna jazda trasą.Zbieranie dzieci po przedszkolach i innych placówkach też trochę czasu zajmuje, a tu mogę liczyć na pomoc w tym względzie mojej Mamy, dziewczyny nie musiałyby siedzieć w przedszkolu do 16.Szykuje się do kupienia fajne mieszkanie w super okolicy. Dom zbyt mocno by nas obciązył kredytowo , a ja chcę żyć normalnie,móc jechać na wakacje itd. ogólnie nie podporządkowywać wszystkiego pod kredyt na dom,bo nie wiem czy wtedy byłabym szczęśliwa z takim kamieniem u szyi, może kiedyś, teraz jeszcze nie.
Idę czytac bajkiz ksiązeczek tż , daktyle itp.

ps. utopiłaś dowód , oj Ty TY, a ja oparzyłam pomidorówką .......cycek , brawo dla tej pani
U nas odkąd otworzyli s5 gniezno poznań nasza trasa zrobiła się dużo luźniejsza i tż do Poznania dojeżdża w 45 minut a tak zawsze zajmowało to ponad godzinę więc dobrze że bylo euro bo przynajmniej s5 mamy a ludzie z gniezna do poznania dojeżdzają w 0,5 godziny więc wszystkim nam jest lżej

A gdzie Ty ten cycek w pomidorówkę wkładałaś ??

Stary 2012-07-12, 09:55   #4042
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas odkąd otworzyli s5 gniezno poznań nasza trasa zrobiła się dużo luźniejsza i tż do Poznania dojeżdża w 45 minut a tak zawsze zajmowało to ponad godzinę więc dobrze że bylo euro bo przynajmniej s5 mamy a ludzie z gniezna do poznania dojeżdzają w 0,5 godziny więc wszystkim nam jest lżej

A gdzie Ty ten cycek w pomidorówkę wkładałaś ??
Nie żebym robiła piersi w sosie pomidorowym , bo do tego to jednak kurczakowe lepiej pasują, ale ja zupkę to muszę mieć mega gorącą i sobie podgrzewam wszystko na maksa w mikrofali i miałam takie parzydełko w łapach i jak sprawdzałam czy jest odpowiednio parząca to mi chlupnęło z łyżki na cycka takie wielkie chlup i mam ślad, myślałam że będzie bąbel , ale nie, przyłożyłam szpinak mrożony i nie było tragedii.

No a Ty dlaczego chciałaś nauczyć pływać dowód? Dowód nie pływa , nie ma płetw przecież hohiho

Czas edycji: 2012-07-12 o 09:56
Stary 2012-07-12, 10:00   #4043
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Nie żebym robiła piersi w sosie pomidorowym , bo do tego to jednak kurczakowe lepiej pasują, ale ja zupkę to muszę mieć mega gorącą i sobie podgrzewam wszystko na maksa w mikrofali i miałam takie parzydełko w łapach i jak sprawdzałam czy jest odpowiednio parząca to mi chlupnęło z łyżki na cycka takie wielkie chlup i mam ślad, myślałam że będzie bąbel , ale nie, przyłożyłam szpinak mrożony i nie było tragedii.

No a Ty dlaczego chciałaś nauczyć pływać dowód? Dowód nie pływa , nie ma płetw przecież hohiho
Są takie worki żelowe które można zamrozić i są one super jak np trzeba schłodzić guza Antek od razu krzyczy worek trzeba przynieść

No kurcze my mamy zwyczaj kłaść dowody rejestracyjne wraz z kluczykami na szafkę od butów i wczoraj obok szafki postawiłam wiadro z wodą i jak bralam klucze od domu do dowód mi sfrunął ale dobrze że to zauważyłam bo jakbym wróciła do domu to tylko bym to folię od dowodu w wiadrze znalazła

Stary 2012-07-12, 10:03   #4044
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
u nas akcja remont łazienki ja tymczasowo z małym pomieszkuję u mamymłody jak się w nocy budzi to nie zdążę zareagowac a mama juz jest u nas w pokoju mały śpi ze mną przez ten czas no i mama buja małego a ja szykuję mleczko ok 4:30 zawsze jak się budzi Filip mama bierze go i kładzie się z nim i z tatą u siebie w łóżku żebym mogła troszkę się wyspac kochana mamuśka dzisiaj idziemy się szczepic mam stracha jak młay to przyjmie ostatbio byla sodoma i gomora po szczepieniu mam nadzieje ze dzisiaj będzie lepiej co do łazienki to działa tam tż mój tata i teściu i już widac postępy robię codziennie dokumentację telefonem jak ida postępy po skończonym remoncie wkleje foty z każdego dnia na maila zobaczycie tą metamorfoze no i nagrałam kąpiel Filipa ale muszę miec adapter do karty a ten jest w domu więc jak już wrócimy z synciem do siebie to też wrzucę na maila

mieliśmy z tz pierwsze próby spółkowania oj pierwszy raz zrezygnowaliśmy bo bolało strasznie ale dwa następne już lepiej trochę i mimo że wycisnęłam 4kg dziecko mam wrażenie że jest ciaśniej niż przed porodem z tym że sam lekarz powiedział że mnie ciasno pozszywał więc może dlatego czuję się jak cnotka niewydymka ale idzie ku lepszemu na szczescie
czekamy na foty

fajną masz Mamę

ps. młody chłopak ( taki ładniutki ) Cię szył to chciał jak najlepiej

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Są takie worki żelowe które można zamrozić i są one super jak np trzeba schłodzić guza Antek od razu krzyczy worek trzeba przynieść

No kurcze my mamy zwyczaj kłaść dowody rejestracyjne wraz z kluczykami na szafkę od butów i wczoraj obok szafki postawiłam wiadro z wodą i jak bralam klucze od domu do dowód mi sfrunął ale dobrze że to zauważyłam bo jakbym wróciła do domu to tylko bym to folię od dowodu w wiadrze znalazła
ooo to muszę takie worki kupić

dobrze ,że dało się dowód uratować, mój tż kiedyś utopił mój telefon w kibelku, też się uratował

dobrze,ze tą bajkę Daktyle znam na pamięć mogę trochę ściemniać
Stary 2012-07-12, 10:11   #4045
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
czekamy na foty

fajną masz Mamę

ps. młody chłopak ( taki ładniutki ) Cię szył to chciał jak najlepiej

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

ooo to muszę takie worki kupić

dobrze ,że dało się dowód uratować, mój tż kiedyś utopił mój telefon w kibelku, też się uratował

dobrze,ze tą bajkę Daktyle znam na pamięć mogę trochę ściemniać
Dało się uratować ale pierwsza rekacja tż to zapraszam do wydziału komunikacji do wymiany i proszę za to zapłacić naprawdę jakby to był mój samochód

Stary 2012-07-12, 10:13   #4046
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

To fajnie ze widoki na nowe lokum sa!
A to dopiero bedzie sie budowalo? na kiedy beda gotowe?
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

Lepiej cisno niz za luzno
Kciuki za szczepienie i po szczepieniu!

Aguska - powodzenia z zupka!
Fajnie ze Szymonkowi nowe smaki pasuja!

Dida - jakie to smutne co piszesz o kolezance, mam nadzieje ze bedzie jak najlepiej, choc niedotlenienie nie rokuje zbyt dobrze
Bezsensowna tragedia!

Ja wczoraj bylam w glebokim szoku , Viki marudzila przy wieczornym karmieniu - zassala i placz i tak kilka razy a mam smoczki nr 3 aventu, to dlatego, ze pije zageszczone mleczko przeciw ulewaniu, no i stwierdzilam ze chyba za wolno jej leci i wzielam smoczek trojprzeplywowy z aventu i na jedynce wypila 100 ml w minute, normalnie zabiera jej to 10 minut!
Jakich smoczkow Wy uzywacie?

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 10:18   #4047
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj bylam w glebokim szoku , Viki marudzila przy wieczornym karmieniu - zassala i placz i tak kilka razy a mam smoczki nr 3 aventu, to dlatego, ze pije zageszczone mleczko przeciw ulewaniu, no i stwierdzilam ze chyba za wolno jej leci i wzielam smoczek trojprzeplywowy z aventu i na jedynce wypila 100 ml w minute, normalnie zabiera jej to 10 minut!
Jakich smoczkow Wy uzywacie?
Ja używam smoczków od 0 + i Ania raz wypija z nich szybciej a raz jej to więcej czasu zajmuje. I te smoczki mam jedne z Aventu a drugie z Conpola

Stary 2012-07-12, 10:33   #4048
tynka88
Zadomowienie

my uzywamy smoczków avent oznaczonych 2, mam jeszcze smoczki 3+ ,ale to chyab bardziej do kaszek , bo jak raz dalam Mateuszkowi herbatke tym smoczkiem, to mu sie lalo po brodzie i fakt herbatka szybko zniknela z butelki.

Dziewczyny te smoczki z regulowanym przepływem , jak to sie reguluje , bo ja tego nie rozumiem..

w ogole to dzien dobry)
u nas nocka wyspana mały zasnal przed 8, pobudka o 4-30, nakarmilam ,przewinelam i TZ zabawial godzine ,po czym dziecko padło i spalo do 8-30.

Nareszcie zmienila sie pogoda, jest duzo chlodniej

dziewczyny sloiczki jakich firm wdg was sa najlepsze? wczoraj wieczorem długo rozmyślałam i zastanawiałam sie skad ja wezme marchewke, jablko czy inne produkty nie skażone chemia dla dziecka... czy wy bedziecie przygotowywac posiłki z produktów kupionych w zwykłym sklepie? czy bedziecie karmic słoiczkami>?

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-07-12 o 10:35
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 10:40   #4049
lena_mi
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki, staram się Was nadrobic, poczytac co pisałyście, ale ugrzęzłam gdzieś na 100 stronie i cały czas coś nie pozwala mi podczytac, o pisaniu nie mówiąc (nie bardzo mam jak )

W związku z moim stanem zdrowia i przyjmowanie leków musiałam przejśc na mm. Dziewczyny, myślicie że będę mogła potem wrócic do karmienia piersią (teraz cały czas odciągam mleko laktatorem, wydaje mi się że mam go mniej, pewnie też przez stres.. ale mimo wszystko laktacja jak na razie się utrzymuje). Nie wiem czy to zdrowe dla dziecka tak zmieniac mu rodzaj mleka co jakiś czas? Wiecie coś może o tym?
Muszę podpytac lekarza..
Stary 2012-07-12, 10:48   #4050
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
my uzywamy smoczków avent oznaczonych 2, mam jeszcze smoczki 3+ ,ale to chyab bardziej do kaszek , bo jak raz dalam Mateuszkowi herbatke tym smoczkiem, to mu sie lalo po brodzie i fakt herbatka szybko zniknela z butelki.

Dziewczyny te smoczki z regulowanym przepływem , jak to sie reguluje , bo ja tego nie rozumiem..

w ogole to dzien dobry)
u nas nocka wyspana mały zasnal przed 8, pobudka o 4-30, nakarmilam ,przewinelam i TZ zabawial godzine ,po czym dziecko padło i spalo do 8-30.

Nareszcie zmienila sie pogoda, jest duzo chlodniej

dziewczyny sloiczki jakich firm wdg was sa najlepsze? wczoraj wieczorem długo rozmyślałam i zastanawiałam sie skad ja wezme marchewke, jablko czy inne produkty nie skażone chemia dla dziecka... czy wy bedziecie przygotowywac posiłki z produktów kupionych w zwykłym sklepie? czy bedziecie karmic słoiczkami>?
Ja Antka karmiłam sloiczkami Gerbera albo Bobovity ale też gotowałam z produktów kupionych w zwykłym sklepie Dla Ani będę robiła tak samo

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki, staram się Was nadrobic, poczytac co pisałyście, ale ugrzęzłam gdzieś na 100 stronie i cały czas coś nie pozwala mi podczytac, o pisaniu nie mówiąc (nie bardzo mam jak )

W związku z moim stanem zdrowia i przyjmowanie leków musiałam przejśc na mm. Dziewczyny, myślicie że będę mogła potem wrócic do karmienia piersią (teraz cały czas odciągam mleko laktatorem, wydaje mi się że mam go mniej, pewnie też przez stres.. ale mimo wszystko laktacja jak na razie się utrzymuje). Nie wiem czy to zdrowe dla dziecka tak zmieniac mu rodzaj mleka co jakiś czas? Wiecie coś może o tym?
Muszę podpytac lekarza..
Lepiej z tym mlekiem Lenka podpytaj pediatry dużo zdrówka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości