|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może żeby o tym nie myśleć... to pisz tak jak my o różnych tematach bo wszystkie Twoje posty są prawie takie same czyli objawowo-ciążowe... ja jak bym tak miała non stop o tym myśleć to chyba bym ześwirowała a Tż by mnie z domu wyrzucił ![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry ![]() Niedawno wstałam... mam tyle do zrobienia od rana...a nic mi się nie chce ![]() Idę zaraz się wykąpać,a póżniej z mamą na zakupy do selgrosu.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane!
Anna, bazile - super, że z waszymi fasolkami ok i że pięknie rosną! Chłopaczka gratuluje, ja też chyba wolałabym synka najpierw ![]() Luna, ja coś czuję, że Ty wpadłaś jednak. Skoro masz tych objawów sporo jak przy tamtej ciąży to jest kolosalne prawdopodobieństwo. Trzymam kciuki. Ja mam dziś 23dc. @ wyznaczyłam na wtorek 17-go, ale teraz sobie tak popatrzałam w kalendarz i jeśli dobrze oznaczyłam owu w poprzednim cyklu to moja fl trwała nie 14 a 12 dni. Więc jeśli w tym cyklu będzie tak samo to @ mogę się (nie)spodziewać w niedzielę 15-go. W każdym bądź razie na pewno nie będę testowała przed następną sobotą. Jednak czuję, że @ się jednak pojawi, bo dziś mnie trochę w krzyżu zaczyna boleć. Pogoda się u nas popsuła całkiem. Zimno, 15 stopni... bleeee
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam pytanie, czy kobiety w ciąży mogą pić coca-colę? A kawa? Mam straszliwą ochotę na kawę. Wczoraj pozwoliłam sobie na mały kieliszek wina. Czerwonego. Juz mam dość picia Inki. Pewnie, że nadal będę pić Inkę ale jak dziś mąż sobie zrobił kawę to tak pięknie aromatycznie pachniało. Mamy młynek, więc kawa zawsze jest świeżo mielona. Aż mi ślina ciekła.Aniu, cieszę się, że u Ciebie wszystko się układa. Dbaj o siebie Kochana.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście 3mamy kciukasy zeby @ nie przyszła.... U mnie za 2 dni powinna się pojawić... ale nie chceeee jej!!!!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!
Anna, bazile cieszę się, że Wasze fasolki rozwijają się prawidłowo a Wy możecie się cieszyć ciąża. Dbajcie o siebie i maluszki i zdawajcie relację na bieżąco co u Was. U mnie jak narazie cisza, nic się nie dzieje, zero objawów, czekam cierpliwie co się wydarzy. Na jutro sobie wzięłam wolne, będę mogła się wyspać a potemmam do przygotowania kilka potraw , bo mamy grilla ze znajomymi a potem może wybierzemy na tańce .Miłego dzionka i cały czas trzymam za Was kciuki ![]() Ten przyszły tydzień będzie bardzo stresujący
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Macie racje dziewczyny koniec z nakręcaniem zwłaszcza że czuje się jakbym miała dostać już okres...
A co do mnie to zebrałam się i jadę jednak popytać o tą pracę. Może akurat się uda trzymajcie kciuki
|
#3638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może jak zajmiesz się czymś innym i przestaniesz się zamartwiać, to będziesz miała miłą niespodziewaną niespodziankę
|
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja!
mamuśki dbajcie o siebie i rośnijcie zdrowo ) cieszymy się z wami i po ciuchy was zazdrościmy )a tymczasem wyczekuję u mnie śluzu owulacyjnego i czekam na możliwość )do pracy idę na 14 więc lenię się przed tv od rana ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
więc teoretycznie powinno się unikać alkoholu, coca coli, kawy itp, ale w praktyce różnie wychodzi. |
|
|
|
|
#3640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam siły
Byłam po wyniki, cytologia ok nawet wyszła I grupa co zawsze miałam II i zdzwiona jestem bardzo że po zabiegu I. Ale tarczyca TSH 4,7400 ![]() norma to do 4,900.. a kobiety starajace sie nie powinny miec powyzej 2.. ide skoczyc z okna Nawet jesli teraz sie udało to same problemy... i nie wiadomo czy historia sie nie powtorzy, jesli sie nie udało to prędko i tak nie bede mogla się starać. Jestem ZAŁAMANA ![]() Cytat:
![]() Jak tamtym razem wszystko sobie wkrecałam, to teraz sobie wkrecam że to nie może być to... pewnie ze strachu. A od dziś do wogole już nie wiem co myśleć ![]() brawa ISia za odwage i uczciwość wobec kierownika, bardzo dobrze zrobiłaśCytat:
![]() Cytat:
![]() Coca-cole piją prawie wszystkie ciężarne tylko nie w duzych ilościach. Tyle ile musisz a alkohol w każdej postaci może zaszkodzić, jednak nie na samym początku
|
|||
|
|
|
#3641 |
|
Przyczajenie
|
Witam, ja też chcę się przyłączyć do tego wątku
Mamy szkraba (2 lata) i od 1,5 roku staramy się o kolejnego (można tak powiedzieć, czyli brak jakiegokolwiek zabezpieczenia obojętnie czy dni płodne czy nie) i jak narazie nicccccc ... :-( Słyszałam o teście owulacji ? nie wiem czy tak to się nazywa.. czy możeci mi coś na ten temat powiedzieć?
|
|
|
|
#3642 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej witamy i zapraszamy do siebie a testy owulacyjne istnieją ale wiele dziewczyn je chwali jak i nie poleca także mnóstwo różnych opiniCytat:
Cytat:
i uciekaj pytać o tą pracęCytat:
![]() Cytat:
No to super że z dzidzią wszytsko ok i bardzo się ciesze zaglądaj częściej do nas i powiadom nas co będziesz miała czy chłopca czy dziewczynkę Ja dziś się wybrałam z Tż do Kielc bo miał po coś do biura jechać to od razu dzień mi szybko zleciał i nie dawno wróciła a dziś pizza na obiadek się szykuje
|
|||||
|
|
|
#3643 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja go przeczytalam i stwierdzilam, ze przed @ bez sensu jest wypartrywac jakichkolwiek objawow, bo rownie dobrze moga byc objawem malpy. tytul troche dolujacy, ale coz: samaprawda:http://www.eioba.pl/a/2ca7/myslisz-z...azy-nie-jestesCytat:
no i super, ze z dzidzia wszystko w porzadku!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do wina to bym nie ryzykowala, ale mialam znajoma, ktora pozwalala sobie na jedna kawe dziennie i nic sie nie dzialo a dziewczyna naprawde rozsadna mysle, ze po prostu nie mozemy dac sie zwariowac jesli ciaza przebiega prawidlowo to nie musimy sie obchodzic jakos specjalnie ze soba, oprocz wzmozonej czujnosci![]() ja wrocilam z pracy, maz robi nam obiadek, bo dzis mu wolne wyskoczylo ach, zyc nie umierac;D
|
|||||
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
LunaO, kochana, nie denerwuj się tak. Może niepotrzebnie robiłaś to TSH i teraz będziesz schizować. Najgorsze to zamartwiać się na zapas. Wyluzuj kochana! Cytolgię masz ok, ciesz się
![]() Ewusia, witamy w naszym gronie. Widzę, że chciałaś zachować małą różnicę wieku pomiędzy rodzeństwem. Trzymamy kciuki, żeby Ci się udało ![]() Santom, Ty też na @ nieczekasz w niedzielę? Ja w sumie nie wiem jak liczyć, bo to dopiero mój drugi cykl, który obserwuję baczniej. |
|
|
|
#3645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja właśnie robię obiadek-dewolaje ![]() LunaO- ty nam tu nie wyskakuj z okna :P BĘDZIE DOBRZE!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-07-12 o 13:39 |
||
|
|
|
#3646 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=monini2507;35251085]Hej witamy i zapraszamy do siebie
a testy owulacyjne istnieją ale wiele dziewczyn je chwali jak i nie poleca także mnóstwo różnych opiniDzięki za odp musze poszukać coś na te tematy
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ogolnie nie pijam kawy,ale ostatnio tak od czasu do czasu zrobie sobie bardzo slaba rozpuszczalna- i jest to raczej mleko z odrobina kawy,zeby byl posmak.i tez sie przyznam,ze zadko pilam cole,ale teraz tez sobie pozwalam od czasu do czasu male lyczki porobic,zwlaszcza ze czasem mi pomaga jak czuje sie za pelna ![]() takze Isia,wszystko w granicach rozsadku na pewno Ci nie zaszkodzi |
|
|
|
|
#3650 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() Dziś u mnie 29dc. Póki co @ nie przylazła Choć ogólnie rzecz biorąc to od rana czuję się dziwnie - coś tam cały czas zamula w podbrzuszu tak jak wcześniej, ale miałam dziś ze 2 razy taki ból jak na @ Na szczęście jak byłam sprawdzić to nic nie ma. Tzn. zaobserwowałam już wczoraj odrobinkę białego śluzu pomieszanego z takim żółto-jasnobrązowym. Dziś tez się pokazał w ciut większej ilości, no ale nadal nic. A takie coś raczej mi się nie zdarzało przed @. Zazwyczaj pojawiał się taki brunatny i po godzinie czy dwóch przychodziła @. No a dziś już mija pół dnia i ciszaI teraz to już w ogóle się boję, bo jednak wiadomo - nadzieja coraz większa się robi... Więc z każdą godziną coraz trudniej będzie przyjąć ewentualne rozczarowanie
|
#3651 |
|
Rozeznanie
|
boli mnie dziś po prawej stronie z tyłu na wysokości pępka... nie wiem co to
tak jakby kość. Czasem podobnie mam przy@, ale trochę inaczej. Jeść dziś mi się nie chce wcale... Dziś mój 19 dc. Teraz tylko czekać na to aby @ nie przyszła. Wyliczyłam, że najpóźniej 22.07.Wiecie ja to właśnie najbardziej boję się tych mdłości i wymiotów w ciąży. Nawet porodu się tak nie boję, jak tego, że w jego trakcie może mnie mdlić i co gorsze się porzygam....
|
#3652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mokka czekamy zatem aż @ nie przyjdzie i żebyś mogła spokojnie zatestować. Jutro planowałaś prawda? |
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Lunao nie ma co się na zapas martwić, nie z takich opresji ludzie wychodzą. Pomyśl że nawet jeżeli nie jesteś jeszcze teraz w ciąży i nawet jeżeli pół roku musisz poczekać to jak już za pół roku w tą ciąże zajdziesz a zajdziesz na pewno to już nie będziesz się musiała martwić o swoje zdrowie.
Wróciłam. O chodziłam się obgryzły mnie buty i nie wiem zobaczymy za tydzień mają niby zadzwonić to się okaże ![]() A propo używek kawa kawa i jeszcze raz kawa ale rozpuszczalna, pije jej bardzo dużo :P Santom dzięki za link za chwilę poczytam
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez ANTERIA Czas edycji: 2012-07-12 o 14:51 |
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprostu cały czas mi sie coś nie układa i teraz już mam dość... Przecież miałam miec tylko problemy z krwią brać acard i wszystko miało być pięknie... a teraz? Już bym chyba wolała byc w ciąży i jakoś sobie poradzić niż myśleć że mam czekać.. nie zniosłabym tego! Anteria po poronieniu pół roku nabiera całkiem innego znaczenia... |
|
|
|
|
#3656 |
|
MBZ♥
|
LunaO umów się do endo jak najszybciej i zrób resztę badań tarczycowych-ft3 i ft4 oraz przeciwciała
wiesz jaka tarczyca jest ważna przy ciąży:/ja nie miałam kłopotu z zajściem tylko z utrzymaniem.dostaniesz euthyrox i po miesiącu do kontroli głowa do góry
|
|
|
|
#3657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A testować chcę w sobotę Nie chcę jutro przed pracą, bo nic potem nie zrobię Choć, nie wiem czy wytrzymam
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
BYou wiem wiem, dlatego właśnie się zestresowałam.. tym bardziej że to # mogło być przez to. Napewno tego tak nie zostawie. Ide do endo w czwartek a jutro robie ft3 i ft4
![]() Mokka Ja tu w sobote będę czatować na POZYTYWNE wiadomości od Ciebie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

Łakomstwo nie popłaca. Cały dzień podżerałam... a to ciasteczka, chrupki, ciasto.. no i ogromniasty obiad w między czasie
24 dc a ja nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam. ciężko mi iść na betę tutaj gdzie jestem
Już chyba tracę wiarę że to to. Strasznie mnie obsypało

ciekła.
, bo mamy grilla ze znajomymi a potem może wybierzemy na tańce
.

brawa ISia za odwage i uczciwość wobec kierownika, bardzo dobrze zrobiłaś

Na szczęście jak byłam sprawdzić to nic nie ma. Tzn. zaobserwowałam już wczoraj odrobinkę białego śluzu pomieszanego z takim żółto-jasnobrązowym. Dziś tez się pokazał w ciut większej ilości, no ale nadal nic. A takie coś raczej mi się nie zdarzało przed @. Zazwyczaj pojawiał się taki brunatny i po godzinie czy dwóch przychodziła @. No a dziś już mija pół dnia i cisza