|
|
#691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII
Mi się wydaje normalny - tylko ja jestem bardzo blada, wiosną był trochę za ciemny, ale się dostosował, teraz się lekko opaliłam i jest w sam raz. Ale w sumie trudno stwierdzić, czy dla Ciebie to będzie dobry kolor - to co dla mnie jest lekką opalenizną dla niektórych jest bladością
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziękuję, że o nim wspomniałaś! Opinie na KWC nie są mega zachęcające, ale jednak wolę wydać mniej na krem tonujący, bo będę go pewnie używała maksymalnie do września. I tak pod niego będę nakładała mocno nawilżające serum + ew. filtr, więc na właściościach typowo pielęgnacyjnych nieszczególnie mi zależy. ![]() Ja zimą też byłam dość blada na twarzy, także chyba wezmę ten do jasnej cery - z Benefita też testuję wersję jaśniejszą... Jakby co łatwiej się przyciemnić pudrem brązującym niż rozjaśnić.
|
|
|
|
|
#693 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
A ty koleżanko co tak wpadasz jak po ogień?![]() Cytat:
![]() Będę jeść suchy chleb do kolejnej wypłaty a mąż mnie ubezwłasnowolni jak się dowie albo zobaczy rachunek. ![]() Za to znalazłam filtr bez parsolu w Eskulapie mają jeszcze Ducray Melascreen mleczko spf 50+, chyba już w ogóle nie robia tych filtrów, a przynajmniej kremu, bo nigdzie indziej nie widzę.![]() Jeszcze krem pod oczy chcę sobie dobrać, bo coś mocniejszego by się przydało i nie mam pomysłu.
|
|
|
#694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wypatrzyłam, że nowe serum Eveline Fitness jest w promocji, a ja mam manię, jeśli chodzi o kosmetyki ujędrniająco-wyszczuplająco-antycellulitowe - cellulit rok temu zlikwidowałam niemal w 100%, więc teraz smaruję się jak szalona, żeby nie wrócił. Mam też ochotę na jakąś nawilżającą odżywkę do włosów. A już trochę w lipcu nakupiłam... Cytat:
Słyszałam też super opinie o kremie pod oczy Pat&Rub - na KWC też są bardzo pozytywne. Miałam z tej firmy Eko-Ampułkę i byłam baaaardzo zadowolona. Relacja ceny do pojemności nie wypada tak źle - ma 30 ml. |
||
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pod oczy już kolejny rok stosuję żel bławatkowy Flos-lek i póki co chyba wystarcza
Lubię w nim to, że faktycznie koi oczy po długim siedzeniu przy komputerze. Ale też muszę niedługo pomyśleć o czymś mocniejszym.
|
#696 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ice, próbowałaś już tę moją pdsypkę? I jak kremik pod oczy Avonu? Cytat:
![]() Na prawdę Wcześniej rozbijałam na mniejsze fragmenty a na takich zbiorczych zdjęciahc np. cieni to wygląda na mniej. No i przeciez tyyylu kolorów jeszcze nie mam GW uwielbiam, wszystkie to dwuwarstwowce, chociaż ten ciemny granato-turkus 513 jak malowałam stopy poprzednio wydawał mi się żelkowaty. Z bazą i topem nie różnią się od tych droższych i w przeciwieństwie do nich są stałe w jakości. A takie OPI np. to zależy od koloru ![]() Cytat:
Nadal lubię jej pomysły, ale te poprawki bleeee.Ja właśnie też mam jasne i do tego na dolnej wardze niezbyt wyraźną granicę naturalnej czerwieni. Co konkretnie masz i w jakim kolorze? Ja też coraz częściej patrzę na kremy dla 30stek, chociaż obsesji antyzmarszczkowej raczej nie będę miała. Natomiast pociesza mnie to, ze nawet w kremach dla starszych cer jest rozgraniczenie do suchej i mieszanej I najbardziej wierzę w kremy z antyoksydantami- polubiłam te substancje bo magisterkę o nich pisałam dodatkowo bardzo mi służy wszystko co z granatem i winigronami więc chyba coś tym jest (chociażby placebo ).Fajny ten zestawik na wypróbowanie Cytat:
![]() Cytat:
No i ostatnio przekładałam kółka, więc teoretycznie to też zwiększało wywrotność.Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tym żarciem to pewnie prawda. Czytam od czasu do czasu bloga Cudowne Diety (nie pisałam już o nim kiedyś?) trąci on wg mnie masą teorii spiskowych, ale jakaś cząstka prawdy pewnie tam jest ukryta. Cytat:
Cytat:
![]() Ja byłam przeciwna zgodnie z postulatami ruchów rowerowych- że im bezpieczniej wyglądasz tym mniej bezpiecznie zachowują się wobec ciebie kierowcy samochodów. Ale co do innych rowerzystów to hmm.. Zakupy były małe- z nas 3 tylko jedna siostra się zakwalifikowała do oddania krwi (mi i tej drugiej lekarka powiedziała, żebyśmy przyszły jak zaczniemy żyć -> za małe ciśnienie ) więc nie chciałyśmy jej męczyć za bardzo. Z ciuchów i butów znowu nic nie przytargałam, z SP 2 lakierki Rimmel i kredeczka Bourjois- zgodnie z założonym planem. Chciałam krem do rąk z jubileuszowej edycji AA (alterra mi się kończy) ale nie przyjechały jeszcze. Pooglądałam kolejny raz limitkę Bell i chcę tego żółtaczka tylko. I dla mamy na zbliżające się imieniny wzięłyśmy edt White Gardenia w TBS-ku. Przy okazji spryskałam się mgiełką Moringa- kocham ten zapach
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie pamiętam kiedy cokolwiek nałożyłam pod oczy
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam tak z grubsza- moja Bioderma nie ma żadnej z tych substancji
Ja też się opuściłam w pielęgnowaniu okolic oczu- z lenistwa chyba przypilnuję tego bardziej teraz
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Ice
Sensibio w tej cenie jest 2 x. A u mnie spoko, nawet bardzo, pomijając kilka incydentów i zasłyszanych słów
|
|
#700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jest jakiś filtr bez parsolu, ale jest wycofywany? ech, szkoda.. Cytat:
Cytat:
i jeszcze Inglot nr 68, ale ta jest bardzo miękka, perłowa, rzadko jej używam - dobra do kosmetyków typu nude właśnie odebrałam dyplom
|
|
#702 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Sensibio nie lubię, Galenica chyba miałam próbkę. Ja bym z jednej strony chciała coś mocno nawilżającego i kojącego, a z drugiej cos co ruszy moje cienie i pierwsze zmarszczki. Brzmi jak mission impossible, ale mizernie wyglądam po całym dniu pracy przy komputerze i w dodatku mam takie uczucie napięcia i zmęczenia wokół oczu jak mam za słaby krem. Męczarnia. ![]() Właśnie nie, bo gdzieś je zapodziałam krótko po tym jak mi je dałaś w trakcie szybkiego sprzątania pod hasłem "niespodziewani goście" i znalazłam chyba wczoraj. Jutro może zacznę testy, mam nadzieję że z odlewką kremiku wszystko ok, puderkowi raczej nic nie grozi. ![]() Cytat:
No i znowu mi upadła koncepcja filtra. Szybko ten dyplom, u nas to się trzeba naczekać i naczekać, gratulacje
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Z kremami pod oczy to ja też raczej nie jestem systematyczna. Jak już coś kładę na całą twarz to na okolice oczu też. Nie zawsze mi się chce paćkać dwoma specyfikami na raz
![]() Jutro jadę do Krakowa a wyglądam jak potwór. Pokrzywa mnie pięknie oczyszcza, ale moja twarz wygląda teraz jak archipelag wysp wulkanicznych No nic, muszę to przeczekać
|
#704 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() pewnie to wynika z tego, że teraz większość uczelni w rekturacji na studia magisterskie wymaga dyplomu lub zaświadczenia, że dyplom licencjata się ma
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje !
A mi się dziś w jedno popołudnie i wieczór udało załatwić wiele spraw, jak to jest, że czasem człowiek spędza na czymś drobnym cały dzień i nic z tego nie wychodzi Udało mi się załatwić jeden urząd, potem rtg kręgosłupa, elektryka, zakupy w Rossmannie , w między czasie jeszcze kolację i zaliczyłam sklep arabski, w którym kupiłam wodę różaną i paprykową pastę Harissy ![]() Najbardziej ucieszyła mnie wizyta w R. , zrobiłam duuuuże zakupy, kupiłam 2 żele Original Source, Szampon i odżywkę Welli, 2 masła do ciała Bielendy , kulkę deo Nivea, odżywkę do paznokci Eveline, żel do golenia, olejek ujędniający Nivea z Q10 (to jest chyba jakaś nowość?), mydło w płynie Z nie-kosmetycznych wzięłam 2 ręczniki , młynek do pieprzu (polecam, już próbowałam! ) i kilka środków czystości.
|
#707 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tego, który mam, też jestem zadowolona - dobrze wiedzieć, że wszystkie kolory są dobrej jakości. Na pewno jeszcze na jakiś się skuszę. Cytat:
Gratulacje! ![]() Cytat:
Sama na pewno go w końcy wypróbuję, kusi mnie od dłuższego czasu, a uważam, że kosmetyki z tej marki są naprawdę dobre i mają fajne składy. U mnie w kwestii nawilżenia, ukojenia i redukcji cieni rewelacyjnie sprawdził się Hydra Sparkling z Givenchy, zużyłam trzy tubki, na dzień to chyba mój ulubiony krem pod oczy. Pomimo lekkiej konsystencji naprawdę silnie nawilża - dzięki temu też zniknęło mi trochę zmarszczek, wynikających typowo z przesuszenia. Cienie w miarę stosowania stają się mniej widoczne, co dla mnie ma ogromne znaczenie. Rewelacyjnie koi - przy nim nie miałam takiego poczucia zmęczenia, o którym piszesz, a teraz przy Clinique AAE mam niestety, ale już go zużyję. Wiem, że cenowo to jednak górna półka, ale polecam Ci wziąć próbkę, jak będziesz miała kiedyś możliwość, bo moim zdaniem jest naprawdę świetny Cytat:
Ja też chciałam odżywkę z Welli, ale byłam w trzech Rossmannach i nigdzie nie było nawilżającej Muszę pochwalić lakier So Chic Pink z L'Oreala - malowałam nim paznokcie w niedziele rano, a dziś mam tylko na dwóch końcówkach delikatnie starte, co widać zresztą tylko z bliska. Bez bazy, bez topu. Super trwałość
Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2012-07-13 o 08:26 |
|||||
|
|
|
#708 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
daj znać jak ten olejek, gdzieś mi się obiła o uszy reklama i zaczął kusić.![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pomyślę nad tym Givenchy ale dopóki zarabiam tak jak zarabiam to górnopółkowa pielęgnacja jest trochę poza moim zasięgiem. Apteka to max. ![]() Jestem dzisiaj totalnie do niczego - ubrałam się za lekko i zmarzłam, bo jakoś ochłodzenie do mnie nie dotarło, wzięłam sobie na śniadanie płatki z pokrojonym melonem i jogurt, ale melon jakiś wodnisty i mało dojrzały i smakuje jak ogórek. ![]() Idę na kawę, a potem będę dalej dumać nad filtrem.
|
|
|
#709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat mam też drugą pracę, która zawsze daje mi jakiś dodatkowy dochód, a dwa, jest w branży beauty, więc czasami przynosi dodatkowe korzyści - kosmetyczne, na które niekoniecznie wydałabym własne pieniądze. ![]() Cytat:
Rano też trochę zmarzłam, we Wrocławiu sporo się ochłodziło, ale wydawało mi się, że nie aż tak... Co do melonów, ja właśnie kilka razy trafiłam na takiego niezbyt dobrego i się trochę zraziłam. Preferuję teraz owoce sezonowe - póki są, to borówki, maliny, potem brzoskwinie i nektarynki... Z tropikalnych jem głównie banany i uwielbiam mango
|
||
|
|
|
#710 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Owoce sezonowe niestety ciężko mi kupić kiedy indziej niż w weekend, w tygodniu relatywnie późno wracam i nie mam już za bardzo gdzie po drodze kupić, a jeździć w poszukiwaniu nie mam wtedy też motywacji.
Kurcze, głodna jestem.
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też byłam dziś w R. Nie planowałam zakupów, ale pojechałam do banku a tu kartka wisi, że dziś wyjątkowo czynne od 9.00 ). Jest jeszcze druga wersja zapachowa z melonem.Cytat:
![]() snow ja też uwielbiam mango Zimą zajadałam je namiętnie na zmianę z owocem kaki (kupowałam w Biedronce) i bananami i kiwi.EDIT: Jutro przyjeżdża moja szafa do pokoju
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2012-07-13 o 10:14 |
||
|
|
|
#712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne zakupy Cytat:
u mnie Topless&Barefoot trzyma się bez niczego od poniedziałku, mam tylko mikroskopijny odprysk na kciuku, także też niezły wynik a L'Oreale też u mnie sprawują się bez zarzutu Cytat:
Cytat:
i to już końcówka urządzania pokoju? czy jeszcze coś zostało?
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Nieee, tzn. szafa była najważniejszym meblem, bo od czasu rozpoczęcia remontu byłam bez szafy w ogóle, a więc bez TV, internetu i komputera w pokoju. Dopiero do nowej szafy pójdą ubrania i sprzęt do jednej części. Teraz jeszcze został zakup wersalki (póki co mam starą, ale mi nie pasuje do nowego wystroju ), karnisza i rolet (póki co mam tymczasową zasłonkę na oknie), lampy na sufit i kinkietów i na koniec białego biurka (chcę takie proste, może jedynie z jedną szufladką na dokumenty itp., na biurku i tak bedzie tylko laptop stał ).Potem jeszcze pomyślę o czymś do dekoracji typu jakaś półka, obraz itp. Czyli jeszcze dłuuuuga droga przede mną ![]() EDIT: I jeszcze jakieś 2 krzesło-fotele potrzebuję, bo stolik już mam. Przemalowaliśmy z tatą jeden stary stolik na czarno, obcięliśmy mu nogi i wygląda jak nowa ława ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2012-07-13 o 10:31 |
|
|
|
#714 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Średnio, on niby pracuje na własny rachunek, ale ostatnio ma tyle pracy że nie wyrabia i nie ma czasu nawet śniadania zjeść.
![]() W ogóle to powiedziałam mu wczoraj, że chciałabym jeszcze na wyprzedażach poszaleć jak się uda i odpowiedział mi "pójdziemy Własnego chłopa nie poznaję. Tylko jak ja wtedy kupię te lakiery w TK Maxx?![]()
|
|
#715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W Biedronce mają pyszne mango! Wczoraj z braku weny i pogody niesprzyjającej zakupom, zrobiłam sobie na obiad ryż z brokułami, posypałam migdałami... Pycha Drugą porcję mam na dziś ![]() Co do szafy - super! ![]() Cytat:
![]() Bardzo mnie cieszy ta trwałość L'Oreali, ale przez to kuszą mnie kolejne kolory! |
|||
|
|
|
#716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy to serum ma jakieś działanie chłodzące? ![]() Cytat:
Dam znać !Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Nina, ten sklep arabski jest przy Polach Mokotowskich , obok Biblioteki Narodowej. Jest tam też restauracja
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dumałam chwilę nad Repair, ale bałam się, że mogłaby obciążyć mi włosy. Serum nie próbowałam, ale ma mentol w składzie, więc pewnie chłodzi, jak to zwykle w przypadku Eveline. Dam znać, jak wypróbuję. ![]() Teraz używam chłodzącego kremu do modelowania ciała Lirene MaXSlim i w ogóle nie czuję chłodzenia Kto nie uwielbia? ![]() Ja już poszalałam aż nadto, więc teraz nawet nie zaglądam do sklepów z ciuchami
|
|
|
|
|
#718 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Napady dobroci są bardzo dobre i wskazane. ![]() rzyrafko, mam dzisiaj puder Haushki na twarzy, jak pod koniec dnia nie będę mieć przesuszonej skóry to chyba go kupię, bardzo fajny jest.
|
|
|
#719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eveline chłodzą bardzo mocno, w zimie też ich ne używam wcale albo rzadko. Ale ten z Lirene mnie rozśmiesza, jak można nazwać chłodzącym coś, co nawet lekko nie mrowi? Ale wygładza i napina bardzo fajnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

I dziękuję, że o nim wspomniałaś! Opinie na KWC nie są mega zachęcające, ale jednak wolę wydać mniej na krem tonujący, bo będę go pewnie używała maksymalnie do września. I tak pod niego będę nakładała mocno nawilżające serum + ew. filtr, więc na właściościach typowo pielęgnacyjnych nieszczególnie mi zależy.
A ty koleżanko co tak wpadasz jak po ogień?

w Eskulapie mają jeszcze Ducray Melascreen mleczko spf 50+, chyba już w ogóle nie robia tych filtrów, a przynajmniej kremu, bo nigdzie indziej nie widzę.

ostatnio Aga preferuje taką mocną ingerencję

przypilnuję tego bardziej teraz 

No i znowu mi upadła koncepcja filtra.