Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 12:47   #1231
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

A mi się termin przesunął z 7 na 3 haha ojj czuje że sylwester będzie pod wielkim znakiem zapytania [COLOR="Silver"]
Podejrzewam, że Sylwester u każdej będzie ciekawy

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
mnie od poniedziałku pobolewa. Nie cały czas, ale są takie ukłucia. Raz mnie tylko bardzo mocno zabolało na środku podbrzusza, aż mi się wyć chciało... Ja też mam nadzieję, że jest ok, myślę, że po prostu zwracam teraz większą uwagę od tej pieprzonej wizyty, a poza tym to ogólnie kiepski tydzień mam...

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

o.. nerki też raz jedna raz druga od czasu do czasu, jak pójdę po skierowanie do rodzinnego na mocz to powiem, żeby dodatkowo posiew dopisał a do morfo rozmaz i poziom żelaza
Co się działo, bo strasznie przybita jesteś ostatnio

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Aha, dzidziusia czułam wczoraj znowu Więc to jednak nie przywidzenia cieszę się, bo po 1 to boskie uczucie a po drugie przynajmniej wiem, że z Dzidziusiem wszystko ok a na wizytę jeszcze muszę poczekać
Też to uczucie lubiłam bardzo

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kurcze, z tego co widzę, to termin przesuwa się Wam na wcześniejszy, a mi wczoraj wpisali datę 3.02 - babka z jakiegoś magicznego kółeczka odczytałam, a pierwszy termin z ostatniej miesiączki był 30.01
Nie martw się, ja w stos. do OM mam 10 dni opóźnienia Wystarszy, że owulacja się przesunęła i już.

Cytat:

95% ludzi w pewnym momencie swojego życia próbowało zamknąć lodówkę powoli, żeby zobaczyć, kiedy gaśnie światło
Wy też?
nieee.....

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej Kobietki, witam się z Wami już w II trymestrze i jako pani magister
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Ja się liczę z tym, że po ciąży znowu będą rodzynki ale chociaż przez kilka miesięcy się pocieszę
Oby rodzynki a nie stare, wiszące skarpety
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:47   #1232
LadyWhisper
Zakorzenienie

ehh my jeszcze czekamy z zakupami...... nie mogę się kompletnie przemóc, żeby coś maleństwu kupić....... oglądam tylko i oglądam......
chyba poczekamy na płeć, chociaż ten lekarz u którego robiliśmy genetyczne powiedział, że dopiero na połówkowym powie na 100%..... więc może dziewczynka?

dziewczyny, a połówkowe to trzeba dokładnie w 20tygodniu? ;>

w poniedziałek mam kolejną wizytę...... 3wizyty w przeciągu tygodnia - idzie oszaleć

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:49   #1233
bloodybeetrot
Raczkowanie

Cytat:
95% ludzi w pewnym momencie swojego życia próbowało zamknąć lodówkę powoli, żeby zobaczyć, kiedy gaśnie światło
Wy też?
Ja ostatnio zamykam bardzo szybko i na wciągniętym powietrzu.
Mdłości powoli ustępują, ale lodówka wciąż wywołuje rewolucję i nawrót śniadania.
Cierpliwie czekam na wizytę (dopiero 24 lipca! lekarz powiedział, że skoro nic się nie dzieje, to nie ma potrzeby wcześniej...) i staram się odpędzać myśli złe.

Mam już bebech...i to nie tylko wieczorem. Rano tez. A to 11 tydzień i pierwsza ciąża...niezły czad.

Ucałowania dla wszystkich!
bloodybeetrot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:50   #1234
Debrah
Zakorzenienie

Czemu tak często?
Ja mam 20.07 ale to przez usg genetyczne.
Chociaż - lepiej za często niż zbyt rzadko.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:51   #1235
Hosenka*
Zakorzenienie

Jedziemy na obiad na lasagne Wyciągnełam męża

Dzisiaj nie udałoby mi sie zrobić, bo pracuję do 16, w domu jestem ok 16.20. Zrobię w następnym tygodniu na kolację i pewnie zostanie na następny dzień na obiad

Od kilku dni odrzuca mnie od ... chleba!!! Nawet świeży, niby pachnący, jest dla mnie śmierdzący i kwaskowaty .... Zajadam się więc bułkami

Wczoraj chyba w TLC leciał program o kobiecie, która nosiła 6-raczki

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-12 o 12:53
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:57   #1236
LadyWhisper
Zakorzenienie

moja siostra twierdzi, że w życiu takiego brzucha nie miałam, no ale na ciążę to jeszcze nie wygląda

debrah teraz mam problemy z za wysokim ciśnieniem jakbym musiała za to wszystko płacić...... nie chcę nawet kosztów podliczać......

Stary 2012-07-12, 12:59   #1237
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Jedziemy na obiad na lasagne Wyciągnełam męża

Dzisiaj nie udałoby mi sie zrobić, bo pracuję do 16, w domu jestem ok 16.20. Zrobię w następnym tygodniu na kolację i pewnie zostanie na następny dzień na obiad

Od kilku dni odrzuca mnie od ... chleba!!! Nawet świeży, niby pachnący, jest dla mnie śmierdzący i kwaskowaty .... Zajadam się więc bułkami

oooo no to smacznego życzę!
jak ja kocham chodzić po knajpach

a co do 6 raczków- ja widziałam na osiedlu taką drobniusią dziewczynę z trojaczkami
niezły schiz, a jaki tatuś musi być dumny heheh
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 13:03   #1238
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ehh my jeszcze czekamy z zakupami...... nie mogę się kompletnie przemóc, żeby coś maleństwu kupić....... oglądam tylko i oglądam......
chyba poczekamy na płeć, chociaż ten lekarz u którego robiliśmy genetyczne powiedział, że dopiero na połówkowym powie na 100%..... więc może dziewczynka?

w poniedziałek mam kolejną wizytę...... 3wizyty w przeciągu tygodnia - idzie oszaleć
Między 18 a 22 tygodniem
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 13:05   #1239
LadyWhisper
Zakorzenienie

heh, bliźniaki tak, ale więcej...... Pomyślcie sobie, my świrujemy nad jednym dzieckiem, a jakby tak świrować podwójnie/potrójnie?! Masakra jakaś

Na dniach dostaniemy film z wesela nie mogę się doczekać, chociaż trochę się obawiam, bo robiła go koleżanka amatorka i niestety nie wiemy, czego się spodziewac......

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

o, dziękuję Szaja

Stary 2012-07-12, 13:17   #1240
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądałam.... Wow. w szoku byłam że tak długo donosiła tą ciążę. No ale dzięki temu duże te dzieciaczki się urodziły. Ale jaka zmarnowana na koniec ta kobietka była...:m dleje:

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 13:17   #1241
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35250854]
Co się działo, bo strasznie przybita jesteś ostatnio [/QUOTE]

A tam... Mój tato wczoraj jakąś metamorfozę przeszedł. Na początku mówił, że nie skacze z radości, ale ogólnie stanęło spokojnie w miejscu, że w miarę możliwości pomogą itp, chociaż ja o to nie proszę i nie oczekuję. A tu wczoraj ledwo wróciłam z pracy to mnie zaatakował odnośnie ciąży itp.że on już teraz chce odpowiedzi co dalej. Tzn strasznie się uczepił co TŻ będzie dalej robił. No to mówię, że będzie się starać o pracę tutaj, żeby nas nie zostawiać itp. Nie, bo on już musi wiedzieć co i jak, to starałam się mu wytłumaczyć, że przecież nie da się przewidzieć co będzie za jakiś tam czas. Problemem jest oczywiście to że mój nie skończył szkoły (jego ojciec w najgorszym momencie odszedł od rodziny i on wyjechał do Szwecji do pracy), a wszędzie tam gdzie za granicą pracował nie był zatrudniony legalnie, więc oficjalnie nie ma doświadczenia. No i się czepia i generalnie strasznie mi wmawiał, że nic się nie uda, wiecie.. że bieda to i tamto. Ja mu mówię, że nikt nie powiedział, że będzie łatwo ale nie mam zamiaru żyć w taki sposób, żeby z lękiem patrzeć przed siebie! Jeżeli TŻ nie znajdzie tu pracy, to jasne, będzie musiał wracać za granicę. To jak przeskoczył z TŻ, to o mieszkanie. Mówię, na razie będziemy mieszkać u niego, bo są na to warunki, a jeśli będzie praca to będzie i mieszkanie. To tatuś się uczepił, żeby nie mieszkać z teściową tylko od razu na swoim. Mało tego, że znalazł mieszkanie w mieście (600 + media) i że dziś chłopu ma dać odpowiedź. Ja już się gotowałam i mówię jak postanowiliśmy, to nie. A przecież na początku dobrze jest mieć kogoś jeszcze w domu, poza tym koszty też inaczej się rozkładają, bo można je porozkładać na głowę i całkiem inaczej to wygląda, tym bardziej że mama TŻ, choć czasem mnie wkurzy, to jest w porządku.
I tak w koło Macieju, z tego wszystkiego taką mi sieczkę w głowie zrobił, że zaczęłam wczoraj myśleć czy mam się nadal cieszyć, skoro problemy się nawarstwiają. I jeżeli ja jestem w miarę silną i upartą babą, to na prawdę już nie mam siły na takie dogadywanie i podważanie moich decyzji.
A i co najśmieszniejsze... Mama moja mi mówiła kilka miesięcy temu, że ma nadzieję, że ślubu nie będziemy brać, na co tato mnie wczoraj harat, że mamy się hajtać i dla swojego dobra i dla dobra dziecka, no myślałam, że padne wtedy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 14:11   #1242
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma grupę RH-?
Ja mam, na razie nie mam kłopotów z tego tytułu ale zastanawia mnie jak wygląda postępowanie 1 ciaży.
ja mam 0rh-
praktycznie to w pierwszej ciąży nie ma problemów. nic nie robiłam..żadnych testów..
mój mąż jest Arh+. córka wyszła też minus Arh-, więc nie dostałam immunoglobuliny po urodzeniu.
kiedyś już o tym zresztą pisałam.
dopiero w drugiej trzeba zrobić badania na przeciwciała.. dzisiaj zrobiłam właśnie zobaczymy co z tego wyjdzie.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
no właśnie i się zastanawiam czy w ogóle teraz robić odczyn?

Wy też?
noo .. otwieram lodówkę i pattrzę kiedy się zapali, bo coś tu nie tak i nie zawsze działa hehe

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
insloito gratuluję II trymestru i tytułu mgr przy nazwisku

pochwalę się Wam dziewczyny, bo kupiłam swobie wczoraj (w końcu) nowy stanik i z rozmiaru 75B skoczyłam na 75D
ja wczoraj kupiłam sobie 80D, a normalnie noszę 75C.. tylko ten jest jeszcze troszkę za luźny

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

jadę na wakacje w sierpniu, ale jak by się coś przesunęło to bardzo chętnie się z Tobą spotkam, w jakich dniach jesteś konkretnie?

wow- to było 4D?

jakoś pod koniec sierpnia bodajrze, okolice 20go

ano było, tylko ja sobie tego nie życzyłam...miało być tylko genetyczne..a on mi zaczął robić 4d i później zamiast 200zł to miałam zapłacić 250...
powiedziałam w recepcji, że nie będę tyle płacić bo wcale nie chciałam 4d.. i nic o tym nie mówiłam... no to zapłaciłam 220 ;/

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2012-07-12 o 13:47
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 14:16   #1243
adusia1554
Rozeznanie

Hope bardzo Ci współczuję. Takie gadanie jest najgorsze jak to dobrze że do nas nikt się nie wtrąca, do niczego nie zmusza. Mój brat też żyje z kobietą mają razem dziecko i ona ma jeszcze córkę z poprzednim facetem i nigdy nie słyszałam żeby, np. rodzice nalegali na ślub czy coś w tym stylu.
My ślub też sami zaplanowaliśmy nikt nas nie namawiał ani nic nie mówił, a zaręczeni byliśmy już 3 lata.
Nie denerwuj się tak kochana bo to tylko dzidzi szkodzi choć wiem że jest Ci ciężko

Nie widziałam tego programu ale czasami oglądam ciąża z zaskoczenia to jest dopiero szok jak kobieta dowiaduje się że będzie mama gdy zaczyna rodzić

Gotuje sobie barszcz ukraiński a dla męża jego ulubione kotlet mielone zrobiłam nadziewane pieczarkami i grecką sałatkę będzie dumny z żony.
Zresztą od wczoraj dumny chodzi bo dziecko widział i wszystkim w koło mówi że córcia do niego machała na usg choć nie wie co tam siedzi. Będzie psikus jak będzie synuś

Mi też przesunął się termin porodu z 11.01 na 9.01 ech oby w styczniu a nie w grudniu. Chciałabym zacząć już coś kupować ale mąż mówi żeby poczekać na płeć i jak wrócimy z nad morza . Może i ma racje.

Z tymi grupami krwi to nie wiem dokładnie bo ja mam akurat Rh+ zresztą mój mąż ma taką samą krwi jak ja, ale moja koleżanka wiem że w pierwszej ciąży nic nie miała tylko jakiś zastrzyk dostała po porodzie ale nie wiem dokładnie co ale za to w drugiej wiem że miała jakieś problemy ale co i jak to nie wiem.

Ja też jestem bardziej z góry Polski woj. lubuskie okolice Gorzowa Wielkopolskiego.

Teraz wizyta dopiero 6.08 acha i jeszcze badania muszę zrobić w tym miesiącu mocz i morfologia

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 14:22   #1244
hope01
Zakorzenienie

No mi właśnie teraz chodzi o Bąbelka, bo na prawdę ostatnio mi się sypie na łep wszystko, a wiem, że nawet jak Was wkurzy, że tak narzekam, to mogę Wam się wygadać. Tym bardziej, że "przyjaciółki" były, ale do czasu... I to też jest nieprawdopodobne, jak ludzie łatwo zrywają kontakty na rzecz nowych przyjaciół z nowego miasta

Stary 2012-07-12, 14:34   #1245
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość

Nie widziałam tego programu ale czasami oglądam ciąża z zaskoczenia to jest dopiero szok jak kobieta dowiaduje się że będzie mama gdy zaczyna rodzić

I wierzysz w to?

Cytat:
No mi właśnie teraz chodzi o Bąbelka, bo na prawdę ostatnio mi się sypie na łep wszystko, a wiem, że nawet jak Was wkurzy, że tak narzekam, to mogę Wam się wygadać. Tym bardziej, że "przyjaciółki" były, ale do czasu... I to też jest nieprawdopodobne, jak ludzie łatwo zrywają kontakty na rzecz nowych przyjaciół z nowego miasta
Stuknij się rybko w główeczkę Marudź, marudź, gdzieś trzeba się wyżyć.
---------------------
Mąż i córa śpią, a ja mielone zrobiłam, kartofliska i jeszce sałata została, ale ze śietaną na szybko tylko.

A propos - sałatę dajecie na słono/ostro czy z kwaskiem cytrynowym i cukrem?
Stary 2012-07-12, 14:36   #1246
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35253592]I wierzysz w to?

Stuknij się rybko w główeczkę Marudź, marudź, gdzieś trzeba się wyżyć.
---------------------
Mąż i córa śpią, a ja mielone zrobiłam, kartofliska i jeszce sałata została, ale ze śietaną na szybko tylko.

A propos - sałatę dajecie na słono/ostro czy z kwaskiem cytrynowym i cukrem? [/QUOTE]

Stary 2012-07-12, 14:47   #1247
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35253592]A propos - sałatę dajecie na słono/ostro czy z kwaskiem cytrynowym i cukrem? [/QUOTE]
Sałata + śmietana z cukrem.

Natomiast do mizerii śmietana z cukrem, kwaskiem i dużą ilością pieprzu.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35253592]I wierzysz w to?
[/QUOTE]
Ja wierzę

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Zresztą od wczoraj dumny chodzi bo dziecko widział i wszystkim w koło mówi że córcia do niego machała na usg choć nie wie co tam siedzi. Będzie psikus jak będzie synuś
Nie mam pojęcia czemu, ale od zawsze strasznie nie podoba mi się i drażni określenie: córcia i synuś

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-12 o 14:48
Stary 2012-07-12, 14:56   #1248
marsi11
Zakorzenienie

ale mnie dziś łeb napi...... padam, to chyba za wczorajsze bo sobie nieźle w kość dałam z gotowaniem i sprzątaniem

za to w niedzielę jadę do Krakowa do brata, a moj TZ ma pojechać z Samuelem do Oświęcimia przy okazji- ja sobie chyba podaruje, co?

na obiad robię krewety i makaron
na deser zostały mi jeszcze 3 rodzaje ciasta z wczoraj sama piekłam z rozpędu a bo został biszkopt, a to bita śmiatana hehehe

Hope- wiesz nie odbieraj tak tego, ja wiem,że to irytujące ale ojciec po prostu się martwi o Ciebie co nie oznacza,że jest przeciwko Wam- stań w jego butach, pewnie też byś chciała dla swojego dziecka jak najlepiej
myślisz,że on to robi złośliwie? wydaje mi się,że najzwyczajniej w świecie się martwi
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 15:00   #1249
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie dziś łeb napi...... padam, to chyba za wczorajsze bo sobie nieźle w kość dałam z gotowaniem i sprzątaniem

za to w niedzielę jadę do Krakowa do brata, a moj TZ ma pojechać z Samuelem do Oświęcimia przy okazji- ja sobie chyba podaruje, co?

na deser zostały mi jeszcze 3 rodzaje ciasta z wczoraj sama piekłam z rozpędu a bo został biszkopt, a to bita śmiatana hehehe

Hope- wiesz nie odbieraj tak tego, ja wiem,że to irytujące ale ojciec po prostu się martwi o Ciebie co nie oznacza,że jest przeciwko Wam- stań w jego butach, pewnie też byś chciała dla swojego dziecka jak najlepiej
myślisz,że on to robi złośliwie? wydaje mi się,że najzwyczajniej w świecie się martwi
krewetki ]

mi się wydaje, że go jeszcze dodatkowo coś zagrzało, bo mama na palcach chodziła wczoraj ma niestety dość stresującą pracę i niech go tam wkurzą, to przyjeżdża to do domu i się wyżywa. Teraz oczywiście się hamuje, ale jak nie byłam w ciąży to podarł się, ponarzekał, przyczepiał się. W ogóle on jak siedzi w domu przez weekend to go nosi
Wiem, że się martwi i rozumiem to, tylko nie chcę, żeby mnie wpychał w taki pesymizm, sam siebie przy okazji

Stary 2012-07-12, 15:06   #1250
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
hehehe no chyba tak :P tak jakoś mu się urosło hehe
jedyne co dobre to to, że mam filmik na płytce w 4d
a co do informowania...to na to liczyłam..mój ginekolog mówi i objaśnia non stop..ten nic...

aa i termin mi się przesunął z 14go stycznia na 11go
ja tez mam na 11-go najpierw 6 pozniej 13 a teraz 11

Insolito gratulacje
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 15:15   #1251
insolito
Zadomowienie

Cytat:
taaa, ja właśnie wpadłam w szał jak dowiedziałam się,że będzie chłopiec
a w którym tygodniu się dowiedziałaś? Ja jestem na początku 14 i mam cichutka nadzieję, że może dziś się uda podejrzeć co tam moje dziecię kryje między nóżkami

Cytat:

A czemu tak często?

Cytat:
A tam... Mój tato wczoraj jakąś metamorfozę przeszedł. Na początku mówił, że nie skacze z radości, ale ogólnie stanęło spokojnie w miejscu, że w miarę możliwości pomogą itp, chociaż ja o to nie proszę i nie oczekuję. A tu wczoraj ledwo wróciłam z pracy to mnie zaatakował odnośnie ciąży itp.że on już teraz chce odpowiedzi co dalej. Tzn strasznie się uczepił co TŻ będzie dalej robił. No to mówię, że będzie się starać o pracę tutaj, żeby nas nie zostawiać itp. Nie, bo on już musi wiedzieć co i jak, to starałam się mu wytłumaczyć, że przecież nie da się przewidzieć co będzie za jakiś tam czas. Problemem jest oczywiście to że mój nie skończył szkoły (jego ojciec w najgorszym momencie odszedł od rodziny i on wyjechał do Szwecji do pracy), a wszędzie tam gdzie za granicą pracował nie był zatrudniony legalnie, więc oficjalnie nie ma doświadczenia. No i się czepia i generalnie strasznie mi wmawiał, że nic się nie uda, wiecie.. że bieda to i tamto. Ja mu mówię, że nikt nie powiedział, że będzie łatwo ale nie mam zamiaru żyć w taki sposób, żeby z lękiem patrzeć przed siebie! Jeżeli TŻ nie znajdzie tu pracy, to jasne, będzie musiał wracać za granicę. To jak przeskoczył z TŻ, to o mieszkanie. Mówię, na razie będziemy mieszkać u niego, bo są na to warunki, a jeśli będzie praca to będzie i mieszkanie. To tatuś się uczepił, żeby nie mieszkać z teściową tylko od razu na swoim. Mało tego, że znalazł mieszkanie w mieście (600 + media) i że dziś chłopu ma dać odpowiedź. Ja już się gotowałam i mówię jak postanowiliśmy, to nie. A przecież na początku dobrze jest mieć kogoś jeszcze w domu, poza tym koszty też inaczej się rozkładają, bo można je porozkładać na głowę i całkiem inaczej to wygląda, tym bardziej że mama TŻ, choć czasem mnie wkurzy, to jest w porządku.
I tak w koło Macieju, z tego wszystkiego taką mi sieczkę w głowie zrobił, że zaczęłam wczoraj myśleć czy mam się nadal cieszyć, skoro problemy się nawarstwiają. I jeżeli ja jestem w miarę silną i upartą babą, to na prawdę już nie mam siły na takie dogadywanie i podważanie moich decyzji.
A i co najśmieszniejsze... Mama moja mi mówiła kilka miesięcy temu, że ma nadzieję, że ślubu nie będziemy brać, na co tato mnie wczoraj harat, że mamy się hajtać i dla swojego dobra i dla dobra dziecka, no myślałam, że padne wtedy
Kochana nie denerwuj się na tatę, on pewnie chce dla Ciebie i wnuka jak najlepiej i okazuje to w taki dziwny sposób. Absolutnie się nie zastanawiaj czy cieszyć się z ciąży. Ciesz się i bądź z tego powodu dumna. Na pewno wszystko się ułoży. Pomyśl ile jest nastoletnich matek zostawionych same sobie i też dają radę, więc Ty z Tż z całą pewnością poradzicie sobie ze wszystkimi problemami

Cytat:

Gotuje sobie barszcz ukraiński a dla męża jego ulubione kotlet mielone zrobiłam nadziewane pieczarkami i grecką sałatkę będzie dumny z żony.
Mój dziś też po raz pierwszy idzie ze mną na usg, ciekawa jestem jak zareaguje
Ale z Ciebie dobra żona takie przysmaki mężowi szykujesz. Mój zażyczył sobie na dzisiaj babkę ziemniaczaną, więc cóż było robić? Właśnie dochodzi w piekarniku

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 15:24   #1252
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Black Sanctum a Ty masz dokładnie rok do ślubu?
Tak, bierzemy ślub w naszą 5. rocznicę - dzisiaj jest 4. rocznica.

Ja zawsze nosiłam staniki 75C/70D. Na razie cyce nie urosły za bardzo, ale kupiłam już o rozmiar większy na wszelki wypadek i żeby nie cisnął w brzuch - 80D.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-12 o 15:25
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 15:27   #1253
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
a w którym tygodniu się dowiedziałaś? Ja jestem na początku 14 i mam cichutka nadzieję, że może dziś się uda podejrzeć co tam moje dziecię kryje między nóżkami

Kochana nie denerwuj się na tatę, on pewnie chce dla Ciebie i wnuka jak najlepiej i okazuje to w taki dziwny sposób. Absolutnie się nie zastanawiaj czy cieszyć się z ciąży. Ciesz się i bądź z tego powodu dumna. Na pewno wszystko się ułoży. Pomyśl ile jest nastoletnich matek zostawionych same sobie i też dają radę, więc Ty z Tż z całą pewnością poradzicie sobie ze wszystkimi problemami

Ale z Ciebie dobra żona takie przysmaki mężowi szykujesz. Mój zażyczył sobie na dzisiaj babkę ziemniaczaną, więc cóż było robić? Właśnie dochodzi w piekarniku
1)

2) mój juz zapowiedział, że jak wróci, to chce mój rosół i moje kotlety

3) a wiecie co, jak byłam w poniedziałek na wizycie to dzidziol się ustawił nóziami do przodu, tak, ze rozczapirzył palusie jakby miała lepszy sprzęt, to by mi pewnie powiedziała mniej więcej, kto tam siedzi

Stary 2012-07-12, 15:47   #1254
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Wiem coś o tym zrywaniu kontaktów, ale wtedy zawsze uważam że po prostu nie byli prawdziwymi przyjaciółmi.

No cóż w Ameryce wszystko jest możliwe

Cytat:

Krewetki 3 rodzaje ciacha u Ciebie to dopiero pyszności

Cytat:
Na pewno będzie zadowolony. Mój babki nie lubi za to placki ziemniaczane jak najbardziej a jak są po węgiersku to już w ogóle

Cytat:
1)

2) mój juz zapowiedział, że jak wróci, to chce mój rosół i moje kotlety

3) a wiecie co, jak byłam w poniedziałek na wizycie to dzidziol się ustawił nóziami do przodu, tak, ze rozczapirzył palusie jakby miała lepszy sprzęt, to by mi pewnie powiedziała mniej więcej, kto tam siedzi
Szkoda że nie widziała. Wczoraj moje maleństwo nie chciało się obrócić żeby coś można było zobaczyć, choć gin naciskała na brzuch żeby choć troszkę się przekręcił no ale nie chciał machał tylko rączkami i nóżkami.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 15:55   #1255
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem coś o tym zrywaniu kontaktów, ale wtedy zawsze uważam że po prostu nie byli prawdziwymi przyjaciółmi.
Mnie to nie dziwi Inne miasto, inni ludzie, inne studia, zatem i tematy do rozmów mało wspólne. I tak się urywają kontakty.

Zaraz przyjeżdża po mnie TŻ i jedziemy na lasagne Już zamówiłam, żebyśmy nie musieli za długo czekać

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-12 o 15:56
Stary 2012-07-12, 15:59   #1256
hope01
Zakorzenienie

Caławdeszczu widzę Cię

odezwij się do nas, dawno Cię nie było

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Mnie to nie dziwi Inne miasto, inni ludzie, inne studia, zatem i tematy do rozmów mało wspólne. I tak się urywają kontakty.

Zaraz przyjeżdża po mnie TŻ i jedziemy na lasagne Już zamówiłam, żebyśmy nie musieli za długo czekać
Gondola?

Stary 2012-07-12, 16:00   #1257
meduzza
Zadomowienie

Hope Najważniejsze, ze Ty jesteś silna i wiesz, że daciesobie radę. Mnie nikt nie straszy ale nie muszą- sama ostatnio coraz częściej zastanawiam się jak sobie poradzimy. Nie chcę udawać, że jest to dla mnie komfortowa sytuacja-to była wpadka i kropka. Ale nie mogę narzekać, warunki mam lepsze niż niejedna młoda para-mamy gdzie mieszkać, TŻ pracuje i na pomoc rodziny też będziemy chyba mogli liczyć. Myślę, że jak się pojawi dziecko to samo się jakoś potoczy A jak mówi mój TŻ: dziecko to zawsze powinna być radość

Zaraz będzie bób i tyle w temacie
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:35   #1258
sarah67
Zadomowienie

hej
ja bylam z kolezanka w lumpie ale nic nie bylo ladnego dla dzidziusi i sobie wzielam tylko taki golfik.

Ja dzis na obiadek zupę krupnik i gulasz z żołądków.

Jutro idę na badania w koncu
WR
grupa krwi
hbs
hcv
hiv
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:51   #1259
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
Ostatnio nie mam czasu was nadrobić,czytam po trochu chociaz.
Juz chyba od tygodnia męczą mnie bóle glowy a nie chce sie faszerowac pigułami,tym bardziej ze ból znika i za jakis czas znowu sie pojawia. Meczy mnie ten stan przeokropnie
Ciągle jestem głodna i zmęczona-nie wiem po czym...
Został miesiąc do ślubu a ja ze wszystkim jestem daleko w polu

Ostatnio dostalam skierowanie tylko na grupę krwi (mimo ze ja znam) i dziwi mnie ze na mocz nie dostałam. To normalne?czy wy macie za każdym razem badanie krwi i moczu?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:59   #1260
insolito
Zadomowienie

Dziewczyny, uciekam zaraz do lekarza trzymajcie kciuki

Postaram się odezwać jeszcze dziś, ale nie wiem o której bo mam nadzieje, że gin zdejmie z nas celibat, także rozumiecie

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości