|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Oj dawno mnie nie było
ostatnie 6dni to wielka rozpusta, tak,tak wizyta u teściowej , chyba mi się nawet przybrało, oj nie żałowałam sobie niczego.Dodaję wczorajsze : 1. Jajecznica na maśle z cebulą i cukinią dużooo (nie wiem z ilu jajek) , 4 łychy twarożku (tłusty twaróg z dodatkami, ogórek,koperek,pietruszka i śmietana), dwie duże kromki chleba z soją i sałaty trochę /ze 3 małe papierówki, dwie miseczki porzeczek, dużo wiśni/ /dwie kawy z mlekiem, wilgachny czyli XXL lód włoski z automatu w rożku cukrowym <--naprawdę ogromny, ledwo zjadłam/ 2. pełny duży talerz bobu z masłem i przyprawami 3. zupa jakaś z kalafiorem,marchewką,ziem niakami na żeberkach drugie: 4-5 sporych ziemniaków z koperkiem, dwa kotlety schabowe , kilka łych młodej kapustki z jakimś tłustym (niestety mięskiem), kalafior z toną bułki tartej/drzemka /4. kawka, dwa kawałki tortu : biszkopt,krem,biszkopt, krem,galaretka z jagodami /dużo wiśni, podjadane pomidory w ciągu dnia pyszne malinowe z działeczki/ 5.dość późno bo po 22. dwie duże kromki chleba z soją, 4 plastry szynki jakiejś nie drobiowej, dwa plastry żółtego sera, sałata,pomidory z cebulką i dużo ogórasa do filmu dwie szklanki malin i dzisiejsze: 1. dwie duże kromki chleba j.w. kilka plastrów chyba ze 4 szynki j.w. prawie pół kostki twarogu tłustego, sałata, pomidory z cebulką i ogórki /bardzo dużo wiśni i znów lód włoski z automatu trochę mniejszy niż wczoraj ale nie mały /2.duża szklanka domowego koktajlu/sorbetu czyli zmiksowane truskawki niestety z dużą ilością cukru, zasłodziłam się mega ale było pyszne,za chwilę ze 4 pomidory,cebulka, sałata, dwie kromki chleba z soją z twarogiem półtłustym,pieprzem, 3. zupa z jasnym makaronem z kalafiorem,fasolką żółtą, marchewką itp.na żeberkach drugie: duży schabowy, 4-5 ziemniaków z koprem, sporo gotowanej młodej kapusty, okrasa z bułki tartej na maśle, 4. kawa z mlekiem, dwa kawałki drożdżowego z domowym dżemem aroniowo-truskawkowym 5. i teraz już u siebie: około 150g twarogu z pietruszką i szczypiorkiem,cebulką, dużo ogórasów, sałata, młode marchewki i garść pestek dyni jest dużo przepysznych warzyw i wiśni , ale zajadałam się bo to takie domowe z działeczki ![]() poprzednie dni w gościach też były dość obfite, z resztą taki mały komentarz ode mnie, wszystko zupełnie inaczej wygląda, gdy ktoś szykuje jedzenie, b.rzadko ktoś to robi zwykle sama sobie gotuje, inaczej się je z innymi i to samo co oni, gdy nie wiem się do końca co i jak zostało przygotowane, nie ma czasu myśleć o jedzeniu, nikt nie je z zegarkiem w ręku oj tam i takie tam, w sumie głupoty piszę.dobranoc
|
#1862 |
|
Rozeznanie
|
R:
-woda z cytryną 1. (11.30) owsianka (3 łyżki pł.owsianych, 2 łyżki otrębów owsianych, 1 łyżka otrębów żytnich, 1 łyżka siemienia lnianego) z 100g jogurtu nat., jabłkiem, cynamonem i 1 łyżką musli domowej roboty 2. (13.30) kawałek chudego twarogu, parę łyżek sałatki z brokuła, papryki i sera fety 3. (16.00)1 tortilla (ciasto niestety kupne) z warzywami (sałata, pomidor, ogórek, oliwki), kurczakiem i sosem czosnkowym (jogurt nat. + czosnek) -40min jazdy konnej 4. (19.00)brzoskwinia wpadła 5. (21.00)duuuża jajecznica (chyba z 3-4 jaj ) ze szpinakiem, cebulą, pomidorem, oliwkami, papryką-w między czasie herbata czerwona i 1 duża kawa z mlekiem oraz woda oczywiście Mam wrażenie, że przesadziłam z kolacją, bo do tej pory mi ciężko, ale taka dobra była ta jajecznica .Co sądzicie? Co poprawić? Mam w ogóle szansę na tym schudnąć?
The chances of finding someone like you. http://pl.unitedcats.com/stopkillingdogs/ Edytowane przez olcia00500 Czas edycji: 2012-07-12 o 00:16 |
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), dorzuć może jeszcze trochę ruchu i na pewno schudniesz ![]() Też jestem zaskoczona
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś: Kanapka: 2 kromki chleba zdrowie życia- z dżemem ananosowym i serem gouda light; 1 jogurt actiregularis-musli; kawa parzona z mlekiem II Ś: Kanapka jw. z sałatą, krakowską drobiową i papryką czerwoną; kawa parzona z mlekiem O: Makaron pełnoziarnisty; drób; warzywko K: Twarożek lekki z plastrami łososia wędzonego, warzywa i oliwki czarne R: Ś: Musli owocowe ok 120 g. z mlekiem Kawa parzona z mlekiem IIŚ: Kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z mozzarellą i serem gouda light; pomidorki koktajlowe; kawa parzona z mlekiem O: Zupa pomidorowa z piersią z kurczaka i ryżem brązowym K: Twarożek lekki z malinami, truskawkami i cynamonem Pół lampki dużej wina czerwonego
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-07-12 o 09:29 |
|
|
|
#1866 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze U/P
I. Grahamka pierwsza połowa z margaryną, wędliną drobiową, sałatą, szczypiorkiem i pomidorem druga z serkiem białym ze śmietaną, pomidorem i szczypiorkiem II. Jogurt naturalny z musli i brzoskwinią podjadanie domowych lodów podczas mieszania ![]() III. Wielki kawał domowej, przeze mnie wykonanej pizzy z cebulką, pieczarkami, polędwicą sopocką i pomidorami wysmarowany keczupem IV. Porcja (około 3 gałki) lodów domowych mojego autorstwa ![]() waniliowe z wkruszonymi ciasteczkami "oreo" i "jeżyki" V. Grahamka z serkiem białym j.w., wędliną drobiową, pomidorem i szczypiorkiem po: około jedna gałka lodów "oreo" Proszę o ocenę
Edytowane przez ciemna_noc Czas edycji: 2012-07-12 o 09:44 |
|
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie wiem co jest.A mięsa nie jem od kilku lat. Dzisiejsze R. I: pół ciemnej bułki z twarogiem, banan. II: talerz zielonej fasolki szparagowej. III: kilka pomidorów, ogórek, 1/3 kostki drożdży. IV: jajecznica z dwóch jajek na teflonie.
|
|
#1868 |
|
Raczkowanie
|
Dance Makabre- Owszem, uwielbiam wiejskie jaja
Jadam je jak tylko dostanę od mamy TŻ! W ogóle na kolację uwielbiam jeść chleb + jajka/ chleb+ serek wiejski ze szczypiorkiem/ chleb + makrela lub tuńczyk. Tylko wtedy nie odczuwam w nocy głodu. Nie przepadam za kanapkami z szynką.
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajsze U:
1; owsianka z kawałkiem banana, kiwi, wiórkami,pestkami dyni, rodzynkami i jogurtem nat duża parzona kawa z mlekiem, herbatnik 2; makaron razowy z sosem ze świeżych pomidorów i innych warzywek, z kurczakiem 3; kilka wafli ryżowych, mrożony brzoskwiniowy jogurt 4; danio śmietankowe z orzechami włoskimi i ziemnymi miseczka bobu 5; jajko gotowane, wędlina, ogóras małosolny, oliwki czy to możliwe by na tym tyć??
|
|
#1870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1871 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tam gdzie nie ma żadnej uwagi to znaczy, że ładnie- czyli generalnie dobrze jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nic dziwnego, że chudniesz... BTW nie możesz wmuszać w siebie bardziej kalorycznych rzeczy niż ogórek czy pomidor czyt. sama woda? Trąci ED. Za takie jadłospisy można dostać ostrzeżenie, albo i bana. Cytat:
Ale bardzo dobrze, bo to same zdrowe produkty, możesz spokojnie szamać bez wyrzutów sumienia Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-12 o 11:53 |
|||||
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
makaronu 3garści redukcyjnie może, bo ten danio był ok.19
|
|
|
#1873 |
|
Raczkowanie
|
z założenia U (mam nadzieje - nigdy więcej tyle jedzenia)
1. serek broskwiniowy Tutti, granola Sante (ok.50g), troche słonecznika, pół grejfruta czerwonego 2. 2 kromki chleba z margaryną, wędliną, pomidorem i cebulą, czekolada Wedel y orzechami (ok. 25g), wafelek Goralki orzechowy, potem kawa 3w1 waniliowa 3. pierogi y serem 7 sztuk + śmietana i cukier, zaraz po 2 kromki chleba: z dzemem, z margaryna 4.2 kromki z margaryna, serkiem topionym, pomidorem i cebula cholerne wyrzuty sumienia, chce schudnac a nie przytyc Edytowane przez biedroneczka94 Czas edycji: 2012-07-12 o 13:25 |
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie:
I. 100g twarogu z puddingiem kakaowym z dużym bananem i orzechami laskowymi posypane dodatkową porcją kakao II. jabłko nadziewane konfiturą wiśniową w cieście drożdżowym III. miska zupy kalafiorowej; gotowane mięso z zupy IV. domowy chleb z ziarnami z masłem i serkiem wiejskim, pomidorem/ serem zółtym, gotowanym jajkiem i sosem czosnkowym; kawałki kalarepy Naprawdę lepiej się czuję jedząc 4 posiłki + ew. pomiędzy nimi podjadam owoce lub warzywa Poza tym może być?
|
|
|
|
#1875 |
|
Rozeznanie
|
U
:śniadanko : owsianka z 5 łych z całym serkiem wiejskim (lekki, 200g), 2 morelami, cynamonem, kawa zb. z mlekiem II śniadanie : grahamka na 2 / 1 z serkiem kanapkowym, wędliną,ogórkiem, 2 jw. tylko zamiast wędliny kiełbasa/ 2 morele i 2 śliwki, gorzka kawa zb. Obiad : talerz czerwonego barszczu z dużą ilością buraków i ciemnego makaronu Deser : pucharek jogurtowo - galaretkowy ( taki jak ostatnio) Podwieczorek : miseczka owoców : morele, śliwki, wiśnie zalane połową jog.nat. Kolacja : omlet 2 jajek z szynką, ketchupem, pomidorem, cebulką, 2 łyżki tartego żółtego sera smażony na oleju trzeba korzystać z letnich owoców ![]() Do ocenki
|
|
|
|
#1876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jw. posiłek 3 powinnaś rozdzielić i unikać węgli w II połowie dnia. poza tym Twój jadłospis jest bardzo monotonny. ale ogólnie myślę, że mogłabyś jeść nawet więcej, ale zdrowsze produkty i byłoby super : ) ___________ http://kathyincookingland.blogspot.com/ Edytowane przez DemiRose13 Czas edycji: 2012-07-12 o 15:20 |
|
|
|
|
#1877 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wcale nie zjadłaś dużo, poza tym jednorazowe dni kiedy jemy więcej, takie od czasu do czasu, rozkręcają metabolizm i nie wpływają na figurę negatywnie. Cytat:
Cytat:
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|||
|
|
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja do oceny.
1. omlet z dwóch jaj z 4 plastrami schabu pieczonego, kawa z mlekiem 2. surówka z warzyw z vinegretem, ok. 50g piersi z kurczaka 1h rowerek stacjonarny 3. serek wiejski, duża garść pomidorków cherry, garść nerkowców 4. będzie pieczone udko z kurczaka, surówka jw trening z Ewą Chodakowską 40min [nowa płyta ]5. twaróg półtłusty 100g |
|
|
|
#1879 |
|
Raczkowanie
|
moje U
:2 szklanki wody z cytryną na czczo I) 2 olbrzymie pancakesy (hurra! nareszcie mi wyszły! ) kakaowe polane jogurtem i posypane granatemII) sałatka: sałata, pomidor, sos na bazie oleju z pestek dyni, octu jabłkowego i octu balsamicznego, pestki dyni i słonecznika III) 2 gołąbki: 1 z kaszą gryczaną, 2 z brązowym ryżem IV) zapewne jakieś owoce, bo mam ich w kuchni mnóstwo (idąc na zakupy nie mogę się oprzeć, a że kocham owoce to i się nie opieram tylko kupuję. potem się zastanawiam: kiedy ja to wszystko zjem? V) barszcz z ziemniaczkami, pasta z halibuta do picia: mnóstwo wody, herbata z sokiem malinowym, herbata zielona, kubek mleka z imbirem, cynamonem i mleczną pianką przed spaniem ![]() i jak? _______ kusicie blogami http://kathyincookingland.blogspot.com/
|
|
|
|
#1880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ćwiczysz sporo, pewnie czytałaś, że w posiłkach okołotreningowych należy spożywać węglowodany, bo inaczej można doprowadzić do spalania mięśni zamiast tłuszczu.Wpędzasz swój organizm w głód węglowodanowy, który zazwyczaj w ciągu kilku dni kończy się atakiem na lodówkę i wchłanianiem wszystkiego, co ma w składzie mąkę/cukier ![]() Jak tego uniknąć? Dorzuć do przynajmniej 3 posiłków (1,2,4 lub 1,2,3, albo i wszystkich 4) po kromce chleba, albo trochę kaszy, ryżu, makaronu. Do kolacji dorzuć warzywa.
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-12 o 16:45 |
|
|
|
|
#1881 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby wiecej takich! ![]() Cytat:
Moje U: I: malinowe pancakes z ricotta i syropem klonowym. II: grahamka na pol: jedna czesc z bieluchem, 3 plastrami sopockiej drobiowej, ogorkiem, cebula i kielkami; druga z pasta z suszonych pomidorow, tunczykiem, pomidorem, cebula i kielkami. III: chinszczyzna: porcja makaronu chow mein, filet z kurczaka, mrozonka chinska i pieczarki w sosie sojowym i domowym slodko-kwasnym. IV: ryba i cukinia z grilla i pewnie kilka mac do tego wpadnie / albo wiejski z jagodami i ze dwie mace z twarogiem i domowym dzemem (zalezy od pogody) spacer, rower, 4 posilki bo pozno wstalam
|
||
|
|
|
#1882 |
|
Rozeznanie
|
U pt upały mi służą, dodaja energii i chęci do życia
![]() śniad; grahamka z twarożkiem z cebulką i rzodkiewką, pomidorem i ogóreczkiem/ serkiem smietankowym i miodem spadziowym; mus z mrożonych malin, melona i jogurtu nat 2śniad; pieczony owsiankowy pudding z jabłkiem i jogurtem nat podany z mlinkami z ogródka ![]() 40 min z Ewą Chodakowską obiad; leczo z warzywkami działkowymi ( cukinia, papryka, pomidory, pieczarki, czerwona cebulka) z mięskiem z indyka, kasza jeczmienna, mizeria z jogurtem nat przekąska żółty melon i działkowe borówy amerykańskie ![]() kolacja; cały wędzony pstrag + pomidor, rzodkiewka, ogór, grzanka z razowca w cągu dnia duzo wody z lodem i cytryną |
|
|
|
#1883 |
|
Raczkowanie
|
R:
Śniadanie: trzy kromki pieczywa chrupkiego z serkiem Almette i wędliną Drugie śniadanie: brzoskwinia Obiad: Spaghetti (niezbyt dietetycznie, ale niestety nie gotuję sobie sama obiadów. Zjadlam niewielką porcję) Podwieczorek: trzy kromki pieczywa chrupkiego z Almette Kolacja: mleko z otrębami I jabłko gdzieś pomiędzy. Jak oceniacie? Zależy mi na schudnięciu okolo 5 kg. |
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze trochę dziwne U, ale wstałam, ekhmm, dosyc późno
![]() 1. domowa pizza bianca z brokułami i pieczarkami - dwa kawałki. kawa z mlekiem 2. makaron razowy z twarogiem półtłustym, masłem orzechowym i bananem 3. brzoskwinie 2, kawa z mlekiem 4. zjem sobie 2 jajka na twardo z majonezem i szczypiorkiem, do tego maca razowa z serkiem łososiowym, pomidorem i bazylią |
|
|
|
#1885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do jabłek to ciasto robiłam stąd http://siaskowe-gotowanie.blogspot.c...ane-jabko.html tylko nadziałam konfiturą. Jabłka zrobiłam zresztą 2, a z pozostałego ciasta powstały kuleczki drożdżowe z bananem, czekoladą mleczną i orzechami laskowymi. |
|
|
|
#1887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#1888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak patrzę na Twoje jadłospisy, to oprócz Twojej psychiki, szkoda mi Twoich pięknych włosów.. nic Ci z jedzenia dużych ilości warzyw, (zapychania się nimi), jeśli nie dodasz do nich oliwy z oliwek, bez której potrzebne witaminy się nie wchłoną. jeśli już zaczęłaś się zastanawiać, czy to nawrót, to radziłabym się jednak wybrać...
|
|
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Poczekam jeszcze trochę, nawet nie mam do jakiego lekarza pójść, zobaczymy.
|
|
#1890 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko pysznie jak zwykle! Ja nie mam czasu na wstawianie jadłospisów ale podczytuje was regularnie i przez was wstręciuchy pojechałam przed pracą do lidla po masło orzechowe crunchy Pychota!!!---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

ostatnie 6dni to wielka rozpusta, tak,tak wizyta u teściowej
, chyba mi się nawet przybrało, oj nie żałowałam sobie niczego.
/

) ze szpinakiem, cebulą, pomidorem, oliwkami, papryką