|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
Kurcze u paatala Vatika za 11,55 i dostawa do paczkomatów, które mam pod domem, za darmo, kusi... ale może najpierw się wybiorę do Sopotu
|
|
|
|
|
#4142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nastawiajcie się tak na BingoSpa, przetestowałam sporo kosmetyków do włosów i twarzy od nich i sząłu nie ma
A zwłaszcza przestrzegam przed kupowaniem produktów z błotem z Morza Martwego, bo to jedno i to samo pod inną nazwą i w innych pudełkach ![]() Jedynie masce z masłem shea i 5cioma algami pozostanę wierna już na zawsze
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. jeżeli używała któraś z was obydwu.
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gloria to lekka maska i w konsystencji i w składzie ![]() M.O.
|
|
#4147 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważyłaś jakieś pogorszenie się kondycji włosów po niej?Cytat:
Cytat:
![]()
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-07-12 o 20:17 |
|||
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4149 |
|
Rozeznanie
|
ja nie jestem pewna czy i co zamówię. na czas tej "promocji" darmowe paczkomaty podnieśli ceny w sklepie (porównuję z ich stroną na allegro), np. paletki Sleeka o prawie 4zł... i nie mogę znaleźć niczego, co bym chciała i co dobiłoby zamówienie do 60zł (od tylu jest gratisowy Wax). jeśli nie znajdę, to sobie podaruję.
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
|
|
|
#4150 |
|
Rozeznanie
|
Włosy mi znowu coraz bardziej wypadają, a w pielęgnacji nic nie zmieniłam :c już nie wiem co z nimi robić, mam już tak cienki kucyk, że mi się gumki wszystkie zsuwają i taka duża żabka ich nie podtrzymuje!
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak być nie może! ja żądam otwarcia filii na Śląsku! natychmiast!
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
przeprowadź się do nas, na pewno Cię dobrze ugościmy w Trójmieście
|
#4154 |
|
Zadomowienie
|
|
#4155 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, orientujecie się może ile ekstraktu z argininą, karnityną i kofeiną dodać do 100ml wcierki?
Ostatnio mnie kusi tyle produktów... zestaw Joico, maska organique, odżywka madara... i co tu brać? budżet mam ograniczony
|
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny dołączam się
i od razu na wstępie mam pytanie. włosów nie mam zniszczonych. powiem, ze mam calkiem ladne problem jest w tym, że zawsze miałam proste włosy (koncowki troszke sie wyginaja ) a pod spodem z tylu mialam takie pasemko kreconych wlosow taka mala spiralka. nie zwracalam na to uwagi. ale od niedawna powierzchnia tej spiralki się powieksza i przechodzi na inne partie wlosow jak temu zaradzic? myje wlosy szamponem ziolowym potem nakladam jakas maseczke (aktualnie nivea long repair) a potem odzywke bez splukiwania (np. gliss kur) czasem zrobię jakąś maseczkę z oljeku rycynowego, jajka i miodu i parę razy w tygodniu 30 min przed myciem nakladam olej rycynowy w koncowki. moze po prostu mam taką naturę tych wlosow ?
Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból. bez słodyczy 0/20 |
|
|
|
#4157 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, próbowałam się tu coś doczytać ale tu jest MEGA duzo informacji a ta ktora mi jest potrzebna nie zauwazylam wiec moge sie powtórzyć przez swoje niedopatrzenie.
Mam falowane/krecone wlosy. Znajoma fryzjerka powiedziala mi ze nie mam ich w ogole zniszczonych (koncowek tez nie) tylko przesuszone. Wszedzie widze maski ktore stawiaja glownie na odbudowe. Probowalam olei ale u mnie jedyne co sprawiaja to to ze sie bardziej pusza (nie rozumiem dlaczego;/). A więc moje pytanie co może mi pomóc nawilżyć porządnie włosy. Bo to moj odwieczny problem, a probowalam juz wiele sposobow. ;/ i jeszcze jedno pytanie. Zachwalana na wizazu maska z granatem i aloesem z alterry u mnie kompletnie sie nei sprawdzila. Moje wlosy sa mega puszyste i wygladaja na siano;/ Szkoda mi jej wyrzucac da sie ja jakos ulepszyc zbey bardzije obciazala mi wlosy?? Od razu mowie ze moje wlosy zeby obciazyc cyzm kolwiek graniczyz cudem xD Posiadam oleje, polprodukty itp. Moze to jakos pomieszac wszystko?? |
|
|
|
#4158 | |
|
Zadomowienie
|
Hm, a odnośnie tego siemienia lnianego o którym pisałyście. Moje włosy się falują, ale tak bardzo delikatnie (po prostu są krzywe, jedno zgięcie przy brodzie, czasem mają humor to tak ze dwie fale będą :P ). Jak potraktuje je trochę takim glutkiem wieczorem, to jak one będą się sprawować rano?
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o olej, kładź jakąś maskę pod olej. U mnie się to sprawdziło dużo lepiej niż olej samodzielnie. Popróbuj z półproduktami, o ile masz takie nawilżajace. Zrób sobie psikadełko i dodawaj do maski pod olejem, po jakimś czasie zauważysz różnicę.
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodawałam kiedyś soku z aloesu do szamponu, do mgiełek, do masek można kupić zatężony na mazidłach i dodawać do masek. gliceryna nawilża, ale trzeba uważać z wilgotnością powietrza, bo może też przesuszyć i stworzyć puch. kwas hialuronowy, mocznik i inne ciekawe półprodukty dużo możesz się dowiedzieć na stronach mazideł albo zsk, tam wszystkie półprodukty są podzielone na kategorie i opisane.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, czemu na tym pataal nie ma sleeka gold rose
. Nie znam się - dorzucają tam czasem coś? Jest szansa, że jeszcze będzie?Cytat:
?
||
|
|
|
#4162 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4163 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, polećcie jakąś odżywke do mycia głowy taką bardziej wodnistą i wydajną bo moja isana babasu sie bardzo szybko kończy gdy używam jej do mycia :<
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
sok z aloesu można kupić w aptece, w sklepach ze zdrową żywnością, marketach. w aptekach są jeszcze żele aloesowe, które można właśnie wcierać w skalp, dodawać do masek, używać jako stylizator. a w sklepach z półproduktami jest aloes zatężony (w proszku chyba)
![]() edit: apropo soku polecam kupić mniejszą pojemność, bo może stać tylko dwa tygodnie w lodówce. 500ml bardzo ciężko zużyć, ja musiałam wywalić pół butli. można też go pić, ale jest ograniczona ilość na dzień. Cytat:
ale skład mają piękny.---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- dziewczyny polecały balsamy mrs potters, ja jeszcze nie próbowałam. w carrefourze można dostać 500ml za niecałe 6 zł, w drogeriach widziałam po 10zł. ponoć mniej obciąża niż isana.
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2012-07-12 o 21:11 |
|
|
|
|
#4165 |
|
Raczkowanie
|
mam:
panthenol aloes 10krotnie zatezony keratyne hydrolizat jedwabiu moze kupie sobei ten sok aloesowy do tego. z polproduktami am zawsze taki problem ze nie wiem ile moge ich dawac. Oczytalam si ejuz tyle o nich ze az zglupialam xD wyczytalam ze maska z organique anti age mocno nawilza wlosy. Probowalyscie moze?? zastanawialam sie jescze nad maska scandic line cocomask. zagladalam juz na forum kreocnowlosych spedzlama tam dluuugie godziny. Stosowalam produkty bez silikonow ale hcyab kompletny brak silikonow im nie sluzy. Zamiast sie wzmocnic przez te 4 miesiace stosowania wlosy staly sie strasznie oslabione. Kazda zmiana pogody powodowala jedno wielkie siano. Wiec hcyba jednak przydadza mi sie jakies delikatne silikony aby jakos zabezpiecyzc te moje wlosieta;] |
|
|
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny polecicie jakąs zaufaną stronę, na której są przeróżne oleje (vatika itp
) bo chcę od razu sobie wszystko zamowic, a na allegro za wszystko po kolei za przesylke
Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból. bez słodyczy 0/20 |
|
|
|
#4167 |
|
Rozeznanie
|
z odżywek do mycia to może balsam mrs potters, duglon (ten do łamliwych albo do suchych), hegron i podobno joaśki naturią też nadają się
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One "nadmuchują" piankę.Cytat:
|
|
#4170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

A zwłaszcza przestrzegam przed kupowaniem produktów z błotem z Morza Martwego, bo to jedno i to samo pod inną nazwą i w innych pudełkach 

może amla..?