Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2194 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 12:25   #65791
ania0506
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
Mam teraz to samo Nie martw się, pewnie zapuszczanie nie zajmie tak długo Poza tym, dla mnie liczy się, żeby fryzura była ładna, a nie włosy długie
ja właśnie też po ścięciu włosów przestawiłam się na to myślenie- teraz dążę żeby końcówki jak najdłużej pozostały zdrowe i lśniące. zakupiłam w biedrze krem z masełem shea i olejkiem kokosowym i będę nim zabezpieczała końce

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Świetnie wygladają, a objętosć jaka fajna!!!
dziękuję ślicznie objętością aż sama się zdziwiłam- tak długo miałam długie ciężkie włosy, że taka lekkość mnie zaskoczyła

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
oj, ale ładnie jest
Stary 2012-07-12, 12:40   #65792
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
wrzuć
I pomysleć, że kiedyś myślałam, że mam proste włosy
To może pocieniuj mocniej?
no, ja też zawsze wierzyłam że mam proste ale krzywe
na razie będę próbowała coś z nimi zrobić, a jeśli to nie pomoże wybieram się końcem sierpnia albo początkiem września do fryzjera już raczej w Lublinie podciąć pewnie końce - resztki po podwójnym rozjaśnianiu i może faktycznie mocniej wycieniuję?
a tu proszę, moje naturalne włosy po olejowaniu, umyciu balsamem babydream fur mama, balsamie mrs potters z aloesem (tak przy okazji - zakochałam się ), joannie b/s miód i cytryna i piance z isany:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (62,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (87,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (62,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (51,8 KB, 25 załadowań)
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:59   #65793
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
No bo tak se myślę - moje by się pewnie upodatniły i tyle zamiast rozjaśniać w zimie mogłam spróbować trwałą przelecieć ;]
Ja coraz częściej myślę właśnie o poszaleniu tak z płynem do trwałej. Powstrzymują mnie tylko dwie rzeczy: obawa przed zniszczeniem włosów (sporo już przeszły, a rzadko je podcinam) oraz fakt, że potem nie mogłabym mówić, że mam takie fajne włosy z natury. Bo jednak włosy ułożone na żel pod naturę podciągnąć można, a traktowanie włosów płynem do trwałej już niezbyt naturalne jest
Stary 2012-07-12, 13:02   #65794
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Zapraszam
Uzbrój się w cierpliwość, strasznie się rozpisuję czasem

Pewnie ja wypróbuję za jakiś czas kto jak nie ja :P

nawet telefonem?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

btw Anw - kolejny raz już widzę E. Chodakowską. Na co dobra jest? bo ja bym tak oponkę pokonała, plus wzmocnienie kręgosłupa
poczekam w taki razie na twoja relacje tylko moje o wiele łatwiej zniszczyć niż Twoje super niskoporowate

telefonem... hmmm... spróbuje

a o ewie mogłabym godzinami.... ja ćwiczę dopiero 3 tyg, ale robiłam fotki przed i w poniedziałek i różnica jest widoczna gołym okiem. ćwiczysz po kolei uda, łydki, ramiona, brzuch i pośladki. Największe efekty widzę chyba na udach i pośladkach właśnie, ale brzuch tez mi spadł. No i przede wszystkim ile energii! Po tych 40 minutach, jak już dojdę do siebie czuje się super )

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 13:38   #65795
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
no, ja też zawsze wierzyłam że mam proste ale krzywe
na razie będę próbowała coś z nimi zrobić, a jeśli to nie pomoże wybieram się końcem sierpnia albo początkiem września do fryzjera już raczej w Lublinie podciąć pewnie końce - resztki po podwójnym rozjaśnianiu i może faktycznie mocniej wycieniuję?
a tu proszę, moje naturalne włosy po olejowaniu, umyciu balsamem babydream fur mama, balsamie mrs potters z aloesem (tak przy okazji - zakochałam się ), joannie b/s miód i cytryna i piance z isany:
mrr fajne, a jak je dłużej popielęgnujesz to będą cuuudne widzę, że masz na wysokości brwi takiego zawijaska cieniutkiego jak ja

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 13:43   #65796
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
mrr fajne, a jak je dłużej popielęgnujesz to będą cuuudne widzę, że masz na wysokości brwi takiego zawijaska cieniutkiego jak ja
haha, dziękuję ;* zawijasek jest tam zawsze i jak chciałam go ujarzmić prostownicą to nieważne czy prostowałam raz czy 20 - zawsze się wywijał no i myślę, że coś fajnego może z nich dopiero być dopiero zaczęłam dbać o nie, więc myślę że z każdym myciem, każdą aplikacją odżywek, będzie coraz lepiej ;-)

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-12, 13:52   #65797
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
haha, dziękuję ;* zawijasek jest tam zawsze i jak chciałam go ujarzmić prostownicą to nieważne czy prostowałam raz czy 20 - zawsze się wywijał no i myślę, że coś fajnego może z nich dopiero być dopiero zaczęłam dbać o nie, więc myślę że z każdym myciem, każdą aplikacją odżywek, będzie coraz lepiej ;-)
też tak mam i jest prawie zawsze tej samej długości uparte coś po prostu Pewnie, że będzie -coś o tym wiem -walczę od pół roku, ale w sumie dopiero miesiąc temu odkryłam, że moje włosy są falowane, bo jak dostały nawilżenia porządnie to zaczął się formować skręt

Dół od 11.04.2015.
Stary 2012-07-12, 13:59   #65798
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mam i jest prawie zawsze tej samej długości uparte coś po prostu Pewnie, że będzie -coś o tym wiem -walczę od pół roku, ale w sumie dopiero miesiąc temu odkryłam, że moje włosy są falowane, bo jak dostały nawilżenia porządnie to zaczął się formować skręt
ja ze swoimi zaczęłam walczyć dopiero miesiąc temu, a włosy były w koszmarnym stanie. dowód niżej na fotce. zdjecie z początku czerwca. włosy po nocnym warkoczy i pierwszym olejowaniu.
a że są falowane, czy tam ,,krzywe'' to wiedziałam od dłuższego czasu, czego nie chciałam zaakceptować, poza tym nie byłam świadoma, że inaczej pielęgnuje się włosy proste a inaczej te krzywe
ale jestem już na dobrej drodze, nawróciłam się i bardzo bym chciała zacząć nową szkołę we wrześniu już w pięknych, zadbanych i naturalnie falowanych włosach. a jesli nie szkołę, to chociaż wrócić na studia i żeby każdy mi włosów zazdrościł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0368.jpg (135,4 KB, 32 załadowań)

akcja - powrót do formy!

Edytowane przez smoothly
Czas edycji: 2012-07-12 o 14:01
Stary 2012-07-12, 14:15   #65799
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
ja ze swoimi zaczęłam walczyć dopiero miesiąc temu, a włosy były w koszmarnym stanie. dowód niżej na fotce. zdjecie z początku czerwca. włosy po nocnym warkoczy i pierwszym olejowaniu.
a że są falowane, czy tam ,,krzywe'' to wiedziałam od dłuższego czasu, czego nie chciałam zaakceptować, poza tym nie byłam świadoma, że inaczej pielęgnuje się włosy proste a inaczej te krzywe
ale jestem już na dobrej drodze, nawróciłam się i bardzo bym chciała zacząć nową szkołę we wrześniu już w pięknych, zadbanych i naturalnie falowanych włosach. a jesli nie szkołę, to chociaż wrócić na studia i żeby każdy mi włosów zazdrościł
no widzisz, a już wyglądają lepiej
Oj ja już widzę, że za jakiś czas Twoich włosów będzie można zazdrościć No to co? Powodzenia w pielęgnacji
moich włosów coś ostatnio oleje nie zadowalają, albo mi się wydaje? No ale po Sesie się puszą zaraz po wyschnięciu (dopiero po kilku godz. stają się cud miód i orzeszki), Alterra jakby w ogóle nie dawała efektu, rycyna -też nie zauważyłam, a kokosa dawno nie używałam ale wezmę nad morze, bo ma filtr (2 SPF, ale zawsze coś )

Dół od 11.04.2015.
Stary 2012-07-12, 14:27   #65800
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
a o ewie mogłabym godzinami.... ja ćwiczę dopiero 3 tyg, ale robiłam fotki przed i w poniedziałek i różnica jest widoczna gołym okiem. ćwiczysz po kolei uda, łydki, ramiona, brzuch i pośladki. Największe efekty widzę chyba na udach i pośladkach właśnie, ale brzuch tez mi spadł. No i przede wszystkim ile energii! Po tych 40 minutach, jak już dojdę do siebie czuje się super )
A możesz te zdjęcia pokazać? albo czy będzie o tym wpis na blogu? i który 'program' ćwiczysz? Z tego co wiem są 2...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 14:29   #65801
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz, a już wyglądają lepiej
Oj ja już widzę, że za jakiś czas Twoich włosów będzie można zazdrościć No to co? Powodzenia w pielęgnacji
moich włosów coś ostatnio oleje nie zadowalają, albo mi się wydaje? No ale po Sesie się puszą zaraz po wyschnięciu (dopiero po kilku godz. stają się cud miód i orzeszki), Alterra jakby w ogóle nie dawała efektu, rycyna -też nie zauważyłam, a kokosa dawno nie używałam ale wezmę nad morze, bo ma filtr (2 SPF, ale zawsze coś )
zawsze dobre i 2 SPF mi alterra na razie wystarcza, widać różnicę. po tym ostatnim zdjęciu ścięłam spalone końcówki i jest sporo lepiej, zmyłam wszystkie silikony, używałam slsów tylko, które teraz odstwaiłam i będę myć nimi włosy raz na tydzien, może dwa. no i będę dbać o te włoski, fale, żeby było czego zazdrościć!
ten kokos mnie kusił swego czasu, ale na razie mam swoje dwa olejki, które mi odpowiadają ponoć jest świetny

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-12, 14:35   #65802
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze dobre i 2 SPF mi alterra na razie wystarcza, widać różnicę. po tym ostatnim zdjęciu ścięłam spalone końcówki i jest sporo lepiej, zmyłam wszystkie silikony, używałam slsów tylko, które teraz odstwaiłam i będę myć nimi włosy raz na tydzien, może dwa. no i będę dbać o te włoski, fale, żeby było czego zazdrościć!
ten kokos mnie kusił swego czasu, ale na razie mam swoje dwa olejki, które mi odpowiadają ponoć jest świetny
kokos tak, choć nie każdemu pasuje. Mi po jakimś czasie przestał, ale na początku mi pomógł

Dół od 11.04.2015.
Stary 2012-07-12, 14:43   #65803
Nekotka_
Raczkowanie

Robię zamówienie na DOZie i zastanawiam się, czy żel aloesowy można zużyć jakoś do włosów ewentualnie? Chociaż mam jakieś nieodparte wrażenie, że stosowałam kiedyś coś z aloesem i był puszak... Hmm
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 14:44   #65804
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
A możesz te zdjęcia pokazać? albo czy będzie o tym wpis na blogu? i który 'program' ćwiczysz? Z tego co wiem są 2...
ojjj chyba bym się nie odważyła to zdjęcia w bieliźnie i naprawdę nadal nie mam się czym pochwalić

ćwiczę program z tej pierwszej płyty (kwietniowej) tzw. skalpel. Staram się tak 4-5 razy w tygodniu.

Wpis na blogu nawet planowałam, ale bez zdjęć chyba nie ma sensu
Ale ćwiczenia bardzo wszystkim polecam! ze mną ćwiczy mój TŻ i dwie koleżanki z pracy.

Próbowałam zrobić włosom zdjęcie komórką ale nic nie widać (nie opanowałam jeszcze aparatu bo mam nowy tel)

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 15:18   #65805
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
A to zazdrosna małpa Sypnij jej tekstem, że nie ma objętości i powinna coś zrobić ze smętnymi kłaczkami
Swoją drogą, w społeczeństwie mamy jakąś niechęć do włosów falowanych/kręconych, które dopiero ostatnio stały się bardziej akceptowane za sprawą mody Przynajmniej ja tak odczuwam
chyba coś w tej niechęci do fal i loków jest jest takie nieliczne i zacofane grono ludzi które nie dostrzega ich piękna a wydaje mi się, że bardziej spotkać to można w takich małych mieścinach gdzie ja mieszkam. Np: Ostatnio znajomy do mojej siostry powiedział że powinna wyprostować włosy bo loki sa juz niemodne

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Po 1 niegrzeczna a po 2 chyba slepa jesli nie zachwycaja jej Twoje piekne wlosy... albo co bardziej prawdopodobne zwyczajnie zazdrosna tak jak dziewczyny pisaly i jak siostra slusznie zauwazyla A Marta jakie ma wlosy?
Ja niestety tez mam ostatnio gdzieniegdzie paprochy od zelu Dermena
zgadzam się ja mogę teraz dopiero powiedzieć, że lubię bardzo swoje włosy i ja dobrze wiem, że to skręt typy 3A a nie falowane włosy a koleżanka się nie zna skoro nie rozróżnia loka od fali.
A Marta ma loki typu 3b
no ja tam miałam faktycznie te paprochy ale nie wiem czy to jakiś produkt czy może to od suchego skalpu?

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Szczyt po prostu, powiedz jej co myślisz i jak się czujesz, gdy tak się zachowuje. A jeśli to jej sprawia przyjemnosć, ze robi Tobie przykrość, to trza ograniczyc kontakty z takim toksolem.

Ja ostatnio miałam białe paprochy po zbyt gęstym i źle odgniecionym żelu lnianym. A koleżanka za mną siedziała i w końcu po godzinie mówi: "Kurcze, coś masz tu jakby pastę do zębów czy farbę". Głupio mi się zrobiło jak diabli, choć nie poweidziała tego złośliwie. Zaczęłam sobie ściągać i ona mi pomogła wykruszyć diabelstwo.
taki mam zamiar właśnie powiedzieć jak się wtedy poczułam i że mi wstyd było jak tak powiedziała.Mogła już trzymać jezyk za zębami i powiedzieć mi to na osobności a nie tak przy wszystkich z grubej rury wypalic

Dobrze, że twoja koleżanka nie była złośliwa później potrafiła się zachować i pomogła Ci wykruszyc te paproszki

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
No to wrzucam moje biedaczyny Przepraszam za jakosc zdjec. Tak jak pisalam zdecydowanie d..y nie urywaja, ale nie przeszkadza mi to specjalnie, tym bardziej ze wiem, ze to tylko moje lenistwo - wystarczylby zel i juz by bylo lepiej Natomiast kolor na tych zdjeciach jest kompletnie przeklamany, nie wiem dlaczego - moje wlosy sa teraz w rzeczywistosci troche ciemniejsze i chlodniejsze. Ale widze w lustrze ze jeszcze pare myc i z popielatego odcienia to nawet slad nie zostanie, badziewna farba
ale cudne fale bosz jak ja kocham fale i loki
ze mną coś się dzieje bo jak widzę osobę gdzieś na ulicy w falach i lokach to się patrze czy te włosy sa zadbane czy nie(mam już w tym niezłą wprawę ), i sobie wyobrażam co ja bym mogła z nimi zrobić aby wyglądały jeszcze piękniej.....
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-07-12 o 15:34
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 16:25   #65806
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
kokos tak, choć nie każdemu pasuje. Mi po jakimś czasie przestał, ale na początku mi pomógł
no właśnie też to słyszałam, że jedni chwalą, inni narzekają zużyję alterrę pewnie zaopatrzę się w jakiś kokos nawet żeby spróbować póki co chcę koniecznie i to jak najszybciej skończyć oliwkę z limonką, nie mogę znieść zapachu tego olejku! ;o

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-12, 17:05   #65807
584allie
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez 584allie
Obcięłam włosy i żałuję Około 5, 6 cm. Wyglądam strasznie, a do tego fryzjerka nawaliła mi jakieś dwie pianki czy co to tam było, umyłam kilka razy włosy a nadal to czuję! Ale przynajmniej lepiej się czuję w krótszych no i włoski będą zdrowsze
Napisane przez Ag Rafka
Ech...a prosiłyśmy , nie obcinaj. Ale dobrze, że tylko 6 cm. Szybko odrosną. A pokażesz?
Miałam wcześniej włosy nierównej długości, i chciałam się pozbyć tych zniszczonych końcówek. Rozważam picie drożdży, zobaczymy co z tego wyjdzie
Jak "ujarzmiacie" swoje włoski? Ja mam już dość tego puchu, nie wiem jak sobie z nim poradzić. Jak umyję włosy wieczorem, na drugi dzień rano są gładkie i lśniące. Po kilku godzinach zaczynają się strasznie puszyć i prostować, najgorzej jak wyjdę na zewnątrz. I to najbardziej te włosy z przodu, przy uszach W dotyku są miękkie, nawilżone, ale co z tego...
Zdjęcie: http://s1.directupload.net/images/120712/z926aflc.jpg
584allie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:22   #65808
asia di
BAN stały

Cytat:
asia di, moje znajome zza granicy używają kosmetyków Lush, ale nie daję gwarancji że są w UK, bo nigdy tam nie byłam inne używają szamponów i odżywek Johnsons&Johnsons, ale też dokładnie nie wiem jaki jest ich skład.
Tak, LUSH akurat najtaniej kupić właśnie w UK tylko tyle tego jest że niewiadomo co wybrać. Można wiedzieć co stosowały Twoje znajome? Myślisz że ta odżywka i szampon co wybrałam z Tresseme nadają się do falowanych włosów? Czytałam ich składy tu na wizażu to dziewczyna napisała że są w porządku, szczególnie dobra jest odżywka.
Tak patrzę na wasze włosy dziewczyny jakie macie piękne i zadbane, od razu samej się chce zacząć dbać o swoje. Ja jedynie jestem zachwycona długością moich włosów.
asia di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:40   #65809
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia di Pokaż wiadomość
Tak, LUSH akurat najtaniej kupić właśnie w UK tylko tyle tego jest że niewiadomo co wybrać. Można wiedzieć co stosowały Twoje znajome? Myślisz że ta odżywka i szampon co wybrałam z Tresseme nadają się do falowanych włosów? Czytałam ich składy tu na wizażu to dziewczyna napisała że są w porządku, szczególnie dobra jest odżywka.
Tak patrzę na wasze włosy dziewczyny jakie macie piękne i zadbane, od razu samej się chce zacząć dbać o swoje. Ja jedynie jestem zachwycona długością moich włosów.
ja nie znam składu, znalazłam jakiejś odżywki, ma tam PVP, co jeśli dobrze pamietam jest niezgodne z zasadami CG, ale nie zaszkodzi. skoro pisały dziewczyny że skłąd jest okej, to pewnie tak jest. tylko pamiętaj że nie każdy włos reaguje tak samo nic więcej nie jestem w stanie powiedzieć, bo nie używałam i nie miałam do czynienia z takimi kosmetykami nigdy. a o lush pytasz: Lush odzywka American Cream, Lush szampon Ultimat Shine, Lush szampon Bar. te znalazłam gdzieś zapisane

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-12, 17:48   #65810
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Asiu di
zobacz tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408714 (produkty zagraniczne)
(analizowane produkty - zagraniczne) - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103
w codzienniku podpatrz na zestawy Rybiorki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=448797
to samo w dzienniku
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373086

No i koniecznie poczytaj podwieszone wątki. Na wszystko znajdziesz odpowiedź. Nikt nie powiedział, że to proste i zajmuje mało czasu

Edycja: Naprawdę wystarczy odrobinę przeczytać, żeby wiedzieć, że do kręconych raczej nie poleca się mydeł.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-07-12 o 17:53
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 19:01   #65811
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 584allie Pokaż wiadomość
Jak "ujarzmiacie" swoje włoski? Ja mam już dość tego puchu, nie wiem jak sobie z nim poradzić.
Ja się pozbyłam puchu odkąd przestałam czesać suche włoski

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 20:52   #65812
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 584allie Pokaż wiadomość
Miałam wcześniej włosy nierównej długości, i chciałam się pozbyć tych zniszczonych końcówek. Rozważam picie drożdży, zobaczymy co z tego wyjdzie
Jak "ujarzmiacie" swoje włoski? Ja mam już dość tego puchu, nie wiem jak sobie z nim poradzić. Jak umyję włosy wieczorem, na drugi dzień rano są gładkie i lśniące. Po kilku godzinach zaczynają się strasznie puszyć i prostować, najgorzej jak wyjdę na zewnątrz. I to najbardziej te włosy z przodu, przy uszach W dotyku są miękkie, nawilżone, ale co z tego...
Zdjęcie: http://s1.directupload.net/images/120712/z926aflc.jpg
No wcale nie jest tak źle!!! Z puchem walka najtrudniejsza. Ja już powoli nauczyłam sie go akceptować, czasem jest fajny , bo dodaje objętości.
Jak włoski się nauczą skrętu, to być moze przestaną się prostować. Ugniatasz je, harmonijkujesz(jeśli nie to moze spróbuj, przy falach naprawdę dużo daje-znów przywołuję przykład mój i Maliniarki-w codzienniku znajdziesz z ugniataniem i bez) czy same z siebie tak falują?
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:06   #65813
TwojaKokaina
Zakorzenienie

skończyłam oglądac serial i czytam sobie wątek od początku poprzednich 13 części chyba nie zdążę nadrobić
dopiero jestem po 1wszej stronie...
co do czesania to rozczesuję swoje włosy. kiedyś tego nie robiłam i wypadały strasznie, bo cebulki mi się osłabiły. masaż jednak mi pomaga. rozczesuję przed myciem na sucho, po myciu też rozczesuję no i jak loki już są takie dziwne to tez chodzę w rozczesanych. nie zauważyłam, zeby włosy ucierpiały, a robię tak od zawsze

po testach z różnymi odzywkami i kremem z biedronki teraz wiem, ze najlepszą bazą pod olej jest u mnie isana babassu
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:20   #65814
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Dziękuję, to motywujące
To niesprawiedliwe, ale nie pozostaje nam nic innego, jak walka o ten prawy skręt (ale po dzisiejszym myciu, nie mam po prawej nawet fal tylko jakiegoś stwora żyjącego w swoim powyginanym świecie)
pocieszę Cię, bo ja mam z kolei problem z lewą stroną :P ale teraz po myciu zazwyczaj są praktycznie identyczne

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
muszę się wam wygadać bo się troszkę wkurzyłam wczoraj wybrałam się z moją koleżanką do biedronki po zakupy pomogła mi je potem przynieść do domu i została u mnie akurat wtedy przyszedł do nas kuzyn ze swoją mamą bo ze studiów wrócił no i tak siedzimy wszyscy a koleżanka nagle tak na cały pokój krzyczy do mnie: o Boże ! co ty masz na głowie? jakieś białe paprochy! o Boże toć to łupież! fuj. Wiecie jak mi się głupio zrobiło nie wiedziałam co mam powiedzieć..... W ogóle regularnie od paru dni mi powtarza,że ja mam fale na głowie a nie loki mówi ja to bym chciała mieć takie włosy jak Marta (moja siostra) a nie takie jak ty niezbyt to miłe jest ale przy następnym razie zwrócę jej uwagę moja siostra jest zdania, że koleżanka mi zazdrości bo od zawsze chciała mieć kręcone włosy ale ma bardzo cienkie proste druty
wybaczcie ale musiałam się wygadać

z doświadczenia wiem, że ludzie tak robią, jak sami sobie chcą wmówić, że im się coś nie podoba, bo za bardzo zazdroszczą

Cytat:
Napisane przez ania0506 Pokaż wiadomość
po fryzjerze no muszę powiedzieć że pani ścięła mi więcej niż oczekiwałam.. co prawda skręt jakby lepszy dzięki temu stopniowaniu, ale zapuszczanie do poprzedniej długości zajmie mi kolejne pół roku..
faaajne też bym takie chciała

a ja dzisiaj chodzę hmm, bardziej falowana niż lokowana miałam nakładać olej rano, już zdążyłam zwilżyć włosy dłonią, żeby był lepszy poślizg, ale w połowie się rozmyśliłam, dałam trochę Biedrokremu i dało się pokazać ludziom jako że włosy były wymęczone testowaniem różnych upięć i rozczochrywaniem z nudów, to w sumie zdziwiłam się, że są jeszcze jako takie :P po rowerze pozbijały się w rulony, ale i tak trzeba w końcu umyć, jakaś leniwa się zrobiłam
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:25   #65815
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie też to słyszałam, że jedni chwalą, inni narzekają zużyję alterrę pewnie zaopatrzę się w jakiś kokos nawet żeby spróbować póki co chcę koniecznie i to jak najszybciej skończyć oliwkę z limonką, nie mogę znieść zapachu tego olejku! ;o
Mówisz, że śmierdzi? Chciałam kiedyś kupić, już miałam w koszyku... ale jednak zrezygnowałam, bo bardziej chciałam brzozę i pomarańczę -ten pachnie cudownie jak cukierki

Dół od 11.04.2015.
Stary 2012-07-12, 21:32   #65816
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz, że śmierdzi? Chciałam kiedyś kupić, już miałam w koszyku... ale jednak zrezygnowałam, bo bardziej chciałam brzozę i pomarańczę -ten pachnie cudownie jak cukierki
mi zapach wybitnie przeszkadza, zawsze muszę zmieszać chociaż z odrobiną drugiego - migdały i papaja. nie jest tragiczny, ale ta alterra ma to do siebie że te olejki dość intensywnie pachną. a im dłużej go wącham tym gorszy się zapach robi. taką z deczka chemią mi zalatuje. nie umiem zdefiniować tego, ale jak dla mnie zapach koszmarny.
za to śmieszna historia jest z papają i migdałami. on pachnie słodko, ale bardzo przyjemnie. mieszkałam wtedy jeszcze w akademiku i położyłam się po południu na drzemkę i tak leżę i przysypiam i śni mi się że jem żelki, a one są takie słodkie i tak pięknie pachną i jem ich coraz więcej i obudziłam się z takim słodkawym posmakiem. zastanawiam się o co chodzi, a tu wszystko mi się tak w głowie uroiło od tego zapachu

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-12, 21:34   #65817
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
z tego co widzę, to ona całkiem zgodna jest
jest zgodna?? cieszy mnie bo utrwala mi lepiej od pianki isana.
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 22:42   #65818
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
mój nos kocha olejki alterry pachną cudnie, za to pies lubi vatikę, aż liże butelkę i próbuje mi sięgnąć do włosów
za to odzywka alterry granat i aloes mnie drażni, jakiś taki zapach ma
Stary 2012-07-12, 22:45   #65819
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
mój nos kocha olejki alterry pachną cudnie, za to pies lubi vatikę, aż liże butelkę i próbuje mi sięgnąć do włosów
za to odzywka alterry granat i aloes mnie drażni, jakiś taki zapach ma
no mój też, ale wyjątkowo nie ten zapach
a granat z tego co pamiętam pachniał bardzo przyjemnie jak na mój nos

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-12, 22:58   #65820
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość

świetne ćwiczenia, bardzo dobrze dobrane jeszcze nie przetrwałam całego filmu, bo ćwiczyłam kilka razy, ale stopniowo się udaje od poniedziałku zaczynam pełną parą, do tego 5kmetrowe spacery z psem i rower
Cytat:
no mój też, ale wyjątkowo nie ten zapach
a granat z tego co pamiętam pachniał bardzo przyjemnie jak na mój nos
mój nos wprost nienawidzi zapachu, a raczej smrodu, szamponu joanny rzepy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości