|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV
jakie należałoby zrobić badania hormonalne przed początkiem brania tabletek anty. lekarz mówi ze nic nie potrzeba, haha :P
Zapuszczałam i dbałam o włosy ![]() i zero efektów więc już nie dbam o nie ![]() może warto się chwilę zastanowić? Edytowane przez vanadis Czas edycji: 2012-07-12 o 19:31 |
|
|
|
#3422 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do aplikacji - znajomy prawnik w rodzinie tyle Ci, że będziesz miała patrona i miała miejsce na praktyki albo pracę (to fajne). Natomiast jeszcze trzeba się dostać na aplikację (a tu znajomości nie pomogą) i ją opłacić - 4200 za rok - no chyba że ten znajomy prawnik jest taki wyrywny do płacenia ![]() Nie miałam prawnika ani w znajomych ani w rodzinie, pracę znalazłam bez problemów miesiąc po obronie. A tak w ogóle polecam Ci po prostu zacząć studiować oba kierunki Na prawie nie ma dużo zajęć (na I roku miałam raptem dwa dni) i naukę też można spokojnie ogarnąć i połączyć z dziennikarstwem.
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiem też, że i bez prawnika w rodzinie jak się chce to można, bo przede wszystkim trzeba być dobrym, ale nie ukrywajmy - taki patron właśnie jak sama stwierdziłaś pomaga załatwić miejsce, a to jest już całkiem sporo, jeśli podeprze się to ciężką pracą ![]() a co do dwóch kierunków to trochę się tego obawiam - niby dziennikarstwo aż tak ciężkie nie jest, ale chyba jednak wolałabym na razie ogarniać jeden kierunek Edytowane przez 201605170931 Czas edycji: 2012-07-12 o 19:42 |
|
|
|
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zupełnie nie jestem w temacie, mówię tylko co widziałam/ słyszałam ja to nawet nie wiem, czy to pozytywne czy negatywne, nie znam znaczenia tego słowa we współczesnym języku ![]() Cytat:
![]() Dzięki |
||
|
|
|
#3425 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo te sieciówkowe najczęściej mają kiepską jakośćCytat:
|
||||
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
trocka, wiem tyle, ile wyczytałam
ale w wątku dziewczyna dała link do całego bloga o tym, są zdjęcia... No, ja się zniesmaczyłam.
|
|
|
|
#3427 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zamawiałam suche i było ok i suchemu się raczej nic nie stanie, gorzej z mokrymi
![]() jaka jest strona gdzie można uploadować pliki zip i rar? pokroju rapidshare czy cos? |
|
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
czy można wysłać pieniądze przelewem (wypełniając druczek w banku) na swoje własne konto? zaznaczam, że to 2 rożne banki
pytam bo nie wiem czy w banku umożliwią mi coś takiego gdy zleceniodawca i odbiorca będą tą samą osobą (mam gotówkę przy sobie a chciałabym wpłacić ją na konto, niestety do swojego banku mam kawałek)
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Flawless
|
Myślicie, że fotograf wydrukuje mi zdjęcia do legitymacji/dowodu, jeżeli przyniosę mu je na pendrive?
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znowu z tymi burzami, możecie nie czytać
Lipiec mamy dośc burzowy, ale prosze, powiedzcie mi, że jest jakiś limit i dzięki temu w sierpniu burz nie ma Dobra, żartowałam Chodzi mi o to, czy w sierpniu też jest dużo burz, tak dużo jak w lipcu ![]() Na geografii masę wykresów nt pogody się przerabiało, ale po lekcji wypadały z głowy
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne żeby nie wychodziło za drogo.
|
|
|
#3433 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja nawet go nie zużyłam do końca, tylko oddałam koleżance ![]() ogólnie uwielbiam intensywne, spożywcze zapachy, ale ten był dla mnie śmierdziuchem i mimo szczerych chęci nie używałam go dalej ![]()
|
|
#3434 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() btw. kogo Ty masz w avie? bo kojarzy mi się z jakąś aktorką... |
|
|
|
|
#3435 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
mam Rosie Larsen- główną bohaterkę serialu The Killing
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie wsiadałabym w Bielsku, pierwsza stacja, nie byłoby może tragedii no i taniej.
|
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz tak. Pamiętam, że zarejestrowałam, że okres najczęstszych burz zaczyna się w czerwcu i trwa miesiąc, czyli wychodziłoby, że w sierpniu już luźniej powinno być Aa, ale jak nie bedzie kosmicznych temperatur to i burz nie bedzie ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- To koniecznie im, a raczej jemu
|
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam kolejne pytanie! Przez pomyłkę kupiłam truskawkową mambę zamiast malinowej, na truskawki mam ponoć uczulenie (kolejki do alergologa są straszne!). Zjadłam jedną gumę i po ok 10 min. zaczął bolec mnie język (wcześniej ponoć od truskawek dostałam pokrzywki i obrzęku Quinckego, który zaczął się bólem pod językiem, trudnościami z przełykaniem). Nie wiem tylko, czy ten ból jest związany z tym, że mam wrażliwe właściwie wszystko i mogłam wcześniej jedzonymi chipsami podrażnić sobie wędzidełko pod językiem ![]() Prawie umierałam ze strachu, ale przeczytałam skład tych gum i syrop glukozowy, cukier, tłuszcz roślinny, sub. utrzymujące wilgotność: syrop sorbitolowy, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, zagęszczany sok z czarnego bzu, emuglator E435, pzeciwutleniacz: alfa-tokoferol. Żeby ten zagęszczany sok był chociaż z truskawek ... Czyli co, guma truskawkowa nie ma w sobie truskawek i mogę jeść bez obaw Im bardziej o tym myslę, tym mnie wszystko swędzieć zaczyna -.-Wklepalam w google nazwy składników i nie znalazłam nic, poza tym, że alfa-tokoferol znacznie wpływa na smak produktów, dlatego należy kontrolować jego stosowanie, oraz syrop sorbitolowy metabolizowany jest w ludzkim organizmie tak jak cukier owocowy, to powinny unikać jej osoby z nietolerancją fruktozy..
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2012-07-13 o 00:09 |
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
olasiu, a jest z Tobą ktoś w domu? Wiesz, żeby mieć to poczucie, że w razie coś ktoś Cię uratuje
![]() Sama po sobie wiem, że stres może wygenerować normalne objawy umysł ludzki to potężna rzecz. Teraz pozostaje tylko tłumaczyć sobie, że w składzie nie ma truskawek i nie ma prawa Ci się nic dziać aha, a myślisz, że takie małe stężenie jak w jednej gumie dałoby już objawy?
Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2012-07-13 o 00:23 |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
W szpitalu wzięłam gryza kanapki z dżemem, myślałam, że jest z malinowym. I była, owszem, ale zmieszana z truskawką. Efekt był taki, że w nocy podwoili mi dawkę sterydów, bo byłam cała obrzęknięta i w pokrzywce, więc jedna guma mogłaby mi zaszkodzić.
W domu są rodzice, mam też na nagłe wypadki sterydy i zastrzyk adrenaliny, ale mimo wszystko Mam wrażenie, że mnie wszędzie wszystko swędzi, mimo że nie mam pokrzywki Teraz tylko ciekawi mnie, jak guma bez truskawek w składzie może być truskawkowa.
|
|
#3441 |
|
Copyraptor
|
Ale dżem truskawkowy ma w sobie truskawki, a ta guma nawet koło truskawek nie leżała
więc spokojnie.
|
|
|
|
#3442 | |
|
Raróg
|
Znacie jakąś bramkę sms do Belgii? Ale taką bez rejestrowania się, opłacania i podawania belgijskiego operatora? Szukam, szukam i same takie cuda mi wyskakują, wolałabym coś normalnego ; )
Olasia99, nie bój się tak, bo nic przyjemności z tego wyjazdu nie będziesz mieć ; ) Kiedyś to były burze, jej, ludzie nawet gromnice palili, a z kontaktu odłaczało się wszystko, nawet lodówki, te burze teraz to przy tym pikuś, ja już daaawno takiej solidnej nie pamiętam.
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do teraz lodówkę odłączam
![]() O kurczę, to ładne uczulenie a w uja ludzi robią wszędzie gdzie się da, więc szczerze mówiąc nawet mnie to nie dziwi ![]() Ale reakcja też nie, ja dzisiaj do farbowania łba ziarłam tablet na uspokojenie bo się tak ostrej reakcji alergicznej boję, że aż miękkie nogi mam ![]() A ja mam pytanie do Laury, które zresztą męczy mnie chyba odkąd jestem na Wizażu Co to, kurde, jest Raróg? |
|
|
|
#3444 | |
|
Raróg
|
Wujek Ci podsunie różne definicje, a u mnie przyjęło się tak mówić na kogoś, kto zawsze coś hmm... odpierniczy krótko mówiąc, nie usiedzi na czterech literach, żeby czegoś nie wywinąć
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2012-07-13 o 02:21 |
|
|
|
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
Podsuniesz linka do tego ?
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w końcu zdecydowałam się na masło. Wybrałam kakaowe z Ziai , ale jeszcze nie testowałam. |
|
|
|
|
#3447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3448 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wizażanki
Piszę pierwszy raz w tym wątku, ale czasami was śledzę ![]() Otóż tym razem ja mam pytanie- nie wiedziałam, w jakim wątku to napisać, więc jeśli to jest zły wątek, to proszę odeślijcie mnie do poprawnego ![]() Wybieramy się JUTRO z TŻ-tem do Warszawy na wycieczkę. Znajomi nie mają nas za bardzo jak przenocować, bo jedni gdzieś w Polsce na wakacjach, a inni mają już zajęty pokój innymi gośćmi, i spotkamy się z nimi dopiero w niedzielę... I mam pytanko - znacie jakieś przytulne hostele (o hotele nie pytam, bo ceny Fajnie by jeszcze było, jakby oferowali w cenie ręczniki. Wiem, że mogę sobie poszukać czegoś przez google, ale chciałabym uzyskać jakieś opinie od was ![]() Na pomysł wyjazdu wpadliśmy wczoraj wieczorem, chcielibyśmy zobaczyć m.in. muzeum powstania warszawskiego i centrum nauki kopernik - stąd moje 2 pytanko: czy trzeba tam wcześniej zarezerwować bilety, czy można zajść i poprostu kupić je na miejscu? Czy są duże koeljki, aby tam wejść? Z góry będę wdzięczna za odpowiedź Sprawa dość pilna, bo jutro rano chcemy już tam być
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2012-07-13 o 08:31 |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Jasne
![]() wizaz.pl/forum/showthread.php?t=628740 Ale blog już dostępny tylko dla zaproszonych czytelników ciekawe...---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() Slowko miażdży, strasznie mi się podoba! ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- maddd, znawczynią stolicy nie jestem ![]() Ale pamiętam, że był jeden wątek z pytaniem o Kopernika i dziewczyny tam pisały, że nie czekały długo na wejście, w granicach 20 minut. Co do muzeum to wiem tylko tyle, że jak byłam z wycieczką, to byli też samotni zwiedzający, w sensie niezrzeszeni ale jak to teraz wygląda to niestety nie mam pojęcia.
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że karmę kupuje w stacjonarnym sklepie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Na prawie nie ma dużo zajęć (na I roku miałam raptem dwa dni) i naukę też można spokojnie ogarnąć i połączyć z dziennikarstwem.

bo zupełnie nie jestem w temacie, mówię tylko co widziałam/ słyszałam 
A sprawa też się komplikuje bo nie mieszkają w Polsce.
tak że już bym tam nic nie zamówiła. Był wątek na plotkowym i na wiZOOżu.
ale w wątku dziewczyna dała link do całego bloga o tym, są zdjęcia... No, ja się zniesmaczyłam.

Dobra, żartowałam 

Pewnie dlatego ma taką konsystencję
Im bardziej o tym myslę, tym mnie wszystko swędzieć zaczyna -.-

a w uja ludzi robią wszędzie gdzie się da, więc szczerze mówiąc nawet mnie to nie dziwi
Dobrze, że karmę kupuje w stacjonarnym sklepie