|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg
dieta 1000-1200 kcal 5 posiłków dziennie, zero słodyczy, fast foodów i gazowanych napojów. Większośc to była woda i zalegające jedzenie w jelitach i w żołądku
![]()
Zapuszczam i regeneruje włosy ![]() Odchudzanie w trakcie ![]() ![]() 20.02.2012 - 93 ![]() ![]() ![]() ![]() 16.03.2012 - 80,8 ![]() ![]() ![]() 17.06.2012 - 73,7 ![]() ![]() ![]() jest : .... ![]() ![]() ![]() 175cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Rozeznanie
|
dziewczyny jak u Was się zaczęło z tyciem? zawsze miałyście tendencję czy coś to spowodowało?
u mnie to było tak,że zawsze byłam pulchna w wieku ok 16 lat przy wadze ok 69kg postanowiłam wziąć się za siebie schudłam do 58, potem do 55(nie ładnie wyglądałam buzia za pociągła i zapadnięte policzki)...nie kosztowało mnie to zbytniego wysiłku,diete sama sobie wymyśliłam i jedynymi ćwiczeniami jakie wykonywałam były brzuszki...w wieku ok 18 lat może 19 miałam problemy z okresem baardzo bolesne i obfite na które przepisano mi tabletki antykoncepcyjne i tu się zaczęło moje tycie,zmieniono mi tabletki i przez kolejne miesiące przytyłam w wieku 20 lat doszłam do wagi ok 80kg potem znów na problemy z okresem gin przepisała mi luteinę pod język po której w 1,5 miesiąca przytyłam 7 kg...desperacja ,że tyję i przekroczyłam 90kg...koleżanka poradziła bym zrobiła TSH tarczycy bo dziwne to tycie i wyszła niedoczynność, ponad rok czasu przyjmuję hormony codziennie rano min pół godz nim zjem coś czy kawę się napiję muszę pamiętać o tabletce...dodatkowo woda mi się zatrzymuje w organizmie i zwyczajnie puchnę...chciała bym się obudzić któregoś dnia szczupła z wagą 58kg i by okazało się,że to był tylko zły sen.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 | |
Rozeznanie
|
no to super
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Zapuszczam i regeneruje włosy ![]() Odchudzanie w trakcie ![]() ![]() 20.02.2012 - 93 ![]() ![]() ![]() ![]() 16.03.2012 - 80,8 ![]() ![]() ![]() 17.06.2012 - 73,7 ![]() ![]() ![]() jest : .... ![]() ![]() ![]() 175cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- ja bym mogła nic innego nie jeść byle by móc jeść słodycze ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
agusia a cwiczylas cos przy dietce?
![]() |
#1119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1120 |
Rozeznanie
|
tak ale nie były to jakieś regularne ćwiczenia
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak macie jakieś pomysły to podpowiedzcie mi...dzień tam wyglądał tak mniej więcej: rano przed pracą ok godz 5-6 kanapka albo i dwie + kawa, ok 10 śniadanie jakaś bułka,rogalik typu 7days,około południa jakiś batonik bo organizm się domagał, ok 14 przerwa obiadowa i przeważnie coś na szybko jakieś gołąbki ze słoika czy tosty bardzo często...później kanapka w polu albo batonik czy czekolada czasem była to brzoskwinia lub jabłko...powrót z pracy ok 19-21 (różnie) i wtedy jakiś jogurt albo tosty albo nic....i praktycznie tak to wygląda...w niedziele tylko obiad normalny bo w niedziele pracuje się do ok14...tam nie ma czasu na gotowanie nawet...a co w pole brać jak nie kanapki? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia na obronie, ja do mojej w zeszłym roku podeszłam zupełnie na luzie, nawet jej nie odczułam, zajęło mi to niecałe 4 min ![]() Ja mieszkam tuż za Krakowem. Co do mojej historii... To jako dziecko byłam niesamowicie blada, cyt. moją mamę: "niemal przeźroczysta", do tego bardzo chuda, szkieletor wręcz. Moja mama wraz z babcią (wiecie pierwsza wnuczka, pupilek) postawiły sobie za punkt honoru mnie przytuczyć, bo (znowu cytat ![]() ![]() W ciągu całego życia wielokrotnie brałam się za odchudzanie, rozpisywałam plany, dietki, ale max tydz. i powrót do starych nawyków. To tak w skrócie. Aha, blada jestem do dziś, po prostu taka uroda... ![]() Dziewczyny, mija tydzień, mój kotek nie wrócił i chyba już nie wróci. Myślę, że ten rozjechany to mój Maluszek ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-07-12 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1124 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty tak za Kit katem jak ja za kinder bueno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() wiem co przeżyłaś po stracie bliskiej osoby , ja miałam tak rok temu jak mój tato zmarł,człowiek tylko płacze,na niczym mu nie zależy,nagle wszystko wydaje się być błahe i bez znaczenia...a potem ucieka w jedzenie,słodkie jedyna przyjemność...przerąbane tak jest, rozumiem Cię doskonale ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- wkręciła mi się ta piosenka ![]() ![]() "Dzień,w którym powiem sobie dość, będzie karą za Twój błąd - nie zatrzymasz mnie. Wiem,że nie mamy dziś już nic, więc nie próbuj swoich sił - nie zatrzymasz mnie" i ja czekam na właśnie taki dzień...podbudowuje mnie ta piosenka ![]() http://www.youtube.com/watch?v=cDDpY...feature=relmfu Edytowane przez inusia89 Czas edycji: 2012-07-12 o 22:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() słonko a co do jedzenia spróbuj przez miesiąc zapisywać wszyściutko (co do gryza ![]() ![]() moim wielkim błędem jest np to że rano nie mam ochoty nic jeść ale za to wieczorem wszystko bym wchłonęła ![]() Cytat:
![]() ![]() a kotek może jeszcze wróci ![]() Edytowane przez balam88 Czas edycji: 2012-07-12 o 23:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Rozeznanie
|
Balam mi tak samo wiecznie docinali...że za gruba albo porównywanie ,że podobna do mojej babci, nie na widzę tego...albo w rodzinie każdy złote rady z sałatkami itd...albo nim wykryto u mnie niedoczynność tarczycy to wujek mi powiedział,że powinnam coś z sobą zrobić jeśli chcę długo żyć...to wpłynęło na mnie tak ,że nie lubię spotkań rodzinnych bo źle się czuję i zawsze obawiałam ,że ktoś mi coś dopiecze
![]() ![]() Edytowane przez inusia89 Czas edycji: 2012-07-12 o 23:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 |
Wtajemniczenie
|
Tak docinki, naśmiewanie się, dokuczanie i to nawet od bliskich osób... Skąd ja to znam. Ja nie wiem jak ludzie mogą być tacy płytcy. Rozumiem rozmowy o wadze wynikające z troski o daną osobę, bo nie oszukujmy się, nadwaga/otyłość nie jest zdrowa, ale to można powiedzieć delikatnie, motywować tę osobę do walki z wagą, wspierać. A nie nabijanie się dla samego nabijania się. U większości efekt jest taki, że ta osoba zamyka się w sobie, samoocena spada drastycznie, pewność siebie też i dla poprawy humoru zajada się stres. Błędne koło.
Dla mnie nie ważne jest jak ktoś wygląda, skąd pochodzi itp., ważne jakim jest człowiekiem, nie oceniam powierzchownie. Nawet jak widzę, że ktoś nie jest atrakcyjny, to nie dokopuję mu. Jeżeli prosi mnie o radę, to staram się mu pomóc, aby wydobyć jakieś walory. Czasem ktoś mi dziękuje, ale najczęściej bierze co się da i się odwraca. Ja miedzy innymi przez to jestem jaka jestem, nieufna, zamknięta w sobie, bez odrobiny nawet pewności siebie.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-07-13 o 00:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Inusia a byłaś u dobrego endokrynologa z twoimi hormonami?? bo to wcale nie musi być tarczyca tylko przysadka albo podwzgórze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 | |
Rozeznanie
|
Dokładnie tak jak mówisz spada pewność siebie, samoocena...ale nikt z nich nie ma pewności,że sam przytyje i zacznie miewać takie same problemy...zero taktu...nie wolno kopać leżącego ale widocznie nie każdy to wie...albo też mnie wręcz za przeproszeniem w☠☠☠☠iały teksty typu "jak byś schudła to taka laska by z Ciebie była" moja mama potrafi mi tak dowalić bo ona bezpośrednia i po prostu nie widzi nic złego w tym,że krytykuje mnie i nawet nie wie jaką przykrość mi tym robi...mojej mamy facet kiedyś powiedział ,że "nie lubi grubych" i ja jeżdżąc do mamy strasznie źle się czuję w jego towarzystwie,krępuję się jeść przy nim...albo pamiętam jak przejeżdżaliśmy obok fitness studio a on,że tutaj przychodzą sami tacy którzy ściemniają,że coś robią a są leniami i nie wyjdą na rower czy coś,że to grubasy na własne życzenie, między innymi przez takie gadki nie na widzę go i przebywania w jego towarzystwie,wszystkich krytykuje a sam ma niedowagę waży z 60kg i to ma być facet??ehhh szkoda gadać...
czasem sobie myślę ,że może faktycznie jestem do niczego ,ze taka gruba i w ogóle ale zaraz sprowadzam się na ziemie ,że nie wolno mi tak myśleć,może i nie mam figury ale mam dobre serce...mam jedną koleżankę która zawsze mi mówi,że nie powinnam tak myśleć...nawet ostatnio mi powiedziała ,że mimo iż mam tam pare kg dodatkowych to i tak jestem za☠☠☠ista bo mam ładną buźkę,zawsze ładnie ubrana i starannie pomalowana i że podziwia za to,że mi się chce bo jej się nie chce i abym nie myślała nigdy w kategoriach ,że jestem za brzydka dla tego z którym się spotykam...bo ja tak myślę,że może on mnie nie chce skoro niedawno olał dla innej,bo może go nie kręcę bo za gruba jestem (mając wpajane przez rodzinę ja tak myślę) ale z drugiej strony czy spotykał by się ze mną i chodził do łóżka gdybym go nie kręciła??raczej by się nie mógł podniecić i nie dotykał mnie bo by się brzydził a tak nie jest a wręcz odwrotnie...kurcze ale się rozpisałam ale w sumie chyba nikt mnie lepiej nie rozumie jak WY dziewczyny tej samej wagi ![]() ---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
Wtajemniczenie
|
Inusia, sama nie wiem co napisać. Jakbym czytała o sobie. Doskonale Cię rozumiem. Ludzie bywają podli. Sama nie wiem dlaczego (co moim zdaniem akurat dobrze o mnie świadczy), chęć dowartościowania się kosztem innych? Czerpanie przyjemności w dokopaniu komuś? Sama mam tysiące takich sytuacji, ale nawet nie mam siły ich wypisywać. W życiu usłyszałam już wiele podłych słów. Ja nie wiem co to tak ludziom wadzi, że ktoś jest gruby (czy też chudy, bo moja koleżanka też wiele przeszła, a jest bardzo szczupła i oczywiście też masa ludzi musi jej to wytknąć, a ona po prostu już tak ma, cały dzień coś wcina, a w ogóle nie tyje). Nie podoba się, to nie zwracam uwagi, a nie czepiam się jak idiota, dla samego gderania.
Co do mężczyzn, to po moich doświadczeniach odpuściłam sobie. Z góry przyjęłam, że żadnemu się nie spodobam, wolę to niż kolejne rozczarowania. ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-07-13 o 00:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() nic idę spać bo rano muszę walczyć z dziekanatem, dobranoc kochane ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1134 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ej!!! <nono> nie wolno Ci tak myśleć,że żadnemu się nie spodobasz!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Cytat:
Tobie również kolorowych snów i pozostałym dziewczynom ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
Wtajemniczenie
|
Ja wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale no niestety, w życiu trafiałam tylko na takich, co im tylko na seksie zależało. Nie wiem, chyba myśleli, że skoro gruba jestem, to jak mi łaskawie okażą odrobinę uwagi, to się na nich od razu rzucę
![]() ![]() Charakter wiem, że mam sympatyczny, nie jestem bluszczem, zazdrośnicą, zołzą, szanuję drugiego człowieka, potrafię wspierać, nie odwalam fochów, ale też tego wymagam w zamian ![]()
![]() |
![]() |
#1136 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
Sorrki że tak długo mnietu niebyło, ale zazwyczaj jak Tż ma wolne to coś załatwiamy, jeździmy gdzieś i prawie wogóle niema nas w domku... Staram sie nadrabiać wasze posty ale sie trochu pogubiłam co i jak hehe.. ![]() u mnie z tym jedzeniem różnie bywa...no nieukrywam chyba sie zapomniałam w środe bo na obiad miałam frytki(własne robione z ziemniaków)a do tego pierś smażona na oliwie z serem i pieczarkami...więc nie za ładnie Wczoraj już bardziej sie pilnowałam,choć podwieczorek zaprzepasciłam... A no i dodam że w środe ćwiczyłam 35min z Mel B. A wczorajszy bilans to: Śniad:parówka light+kromka razowca żytniego Śniad II:2,3 garści malin + 1 kromka ż.r z szynką pomidorkiem i szczypiorkiem Obiad:Fasolka szparagowa+ pierś grillowana + 1,5 placka ziemniaczanego smażonego na nieaż tak dużej ilości oleju.... Podwieczorek:.....pół Mc Flurry z polewą czeko i lionem bo drugie pół zjadło mi dziecko Kolacja:baaardzo mnie głowa bolała więc zjadłam na szybko...Parówka light z kromką ż.r z pomidorem Mam takie smaki z kuli @... Jeżeli chodzi o to czemu doszłam do teakiej wagi a nie innej...to z powodu ciąży no cóż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uff sorki ,że sie tak rozpisałam ![]() Narazie jestem po śniadaniu czyli 1 frankfuterka plus kromka żytniego razowego ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
hm.. to i ja opisze swoja historie.. wszystko zaczelo sie jakies 3 lata temu gdy poznalam mojego ex.. i wtedy sie zaczelo .. wazylam 72 kg i wygladalm naprawde ok.. moj eks zabieral mnie czesto do siebie a jego mama chciala mnie podtuczyc , bo u za chuda bylam..
![]() ale wyjechalam za granice... wiadomo, inne jedzenie, nowi ludzie a do tego stres i tak dobilam do 85 kg.. ![]() i rozstalam sie z moim owczesnym chlopakiem. nie rozumiem niektorych ludzi.. k.....! sami nie wygladaja idealniea krytykuja ciagle innych.( pisalam Wam wczesniej o tym jak zachowal sie znajomy mojego Tż ..do dzis z nim nie rozmawiam) moze maja taki sposob bycia, ze czuja sie lepiej dowalajac innym? Nie zdaja sobie sprawy ile krzywdy robia i jak bardzo niszcza psychike innym. takie wampiry energetyczne... Po prawie 8 mcach poznalam mojego TŻ i zamieszkalismy razem. mila odmiana.on mnie nie krytykuje, jest dla mnie wsparciemw kazdej sytuacji i jestem z nim szczesliwa ![]()
![]() |
#1138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie patrząc na stare zdjęcia stwierdzam, że jakoś mając 7-8 lat waga podskoczyła mi w górę.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2012-07-13 o 12:18 Powód: Składnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
UP !!! Dziewczyny, jak mija Wam dzien?
ja zastanawiam sie nad jutrzejszym menu bo mamy miec 5 gosci wiec obiad musze zrobic na 7 osob do tego jakies ciacho ![]() ![]() Buziaki!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.