|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Natka love
Alibany wow no też super! ładna laska z Ciebie, śliczne obie zresztą jesteście. Co za bluzkę masz? gdzieś widziałam takie. Ewoludek jak wcina ogórasa Marzenka Haniołek to prawdziły Aniołek Chyba sprzedam tako. Napaliłam się na wózek który ma Dziubek. Tylko nie chce mi się robić zdjęć a jak się potem odbywa sprzedaż kurierem? tego nie wiem jak mam to wysłać i w czym. Pomożecie? Źle mi jest wiecie? w miejscu w którym teraz jestem...mieszkam, żyję..
|
#692 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny za wszystkie komplementy, ale to kwestia dobrych ujęć, których jest niewiele, ogólnie suchar ze mnie a nie laska ![]() Jadę na zakupy z małą, może coś wyłapie fajnego z przecen
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
ja tak na szybko dzis bo mamy bardzo zalatany dzien - chcemy pojechac do ikei, pozniej do jakiegos sklepu z fotelikami, bo kaska jest na koncie na razie gwiazda ma drzemke, jak sie obudzi to karmienie i w droge ![]() Dla Krystianka i Idy wszystkiego, co najlepsze! Wszystkie fotki obejrzane Milego dnia!!! |
|
|
|
#694 |
|
Raczkowanie
|
agni82 bo się zastanwialysmy kiedyś dokładnie, w poniedziałek rusza Modlin!
moja przyjaciółka już ląduje tam next week, i ma być podobno jakiś pociąg skm co 40 min bedzie jechał połączenie na Okęcie |
|
|
|
#695 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Podobno było do rozdania na otwarcie 200 biletów no i na początek są dużo tańsze. Moi teście kupili sobie w obie strony za 600 zł.
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie przepis na dobrą masę do wafli? pomyślałam że na urodzinowego grilla oprócz tortu zrobię wafle i muffinki? co myślicie? coś prostego i szybkiego..( jak mi się zechce)
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy robicie urodziny Sary? |
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nie ma szybszej masy |
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany może i suchar ale ładny i zgrabny
![]() Dzieciaczki wszystkie cudne. Natka sesja z Domkiem przepiękna, będzie pamiątka na lata. Myślałam żeby na roczek zorganizować taką sesję dla Radka. Dziewczyny a Wy co tak masowo Nunę sprzedajecie? Taki szał był... ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Krystek i Ida wszystkiego najlepszego Robaczki z okazji Roczku! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Ugotowałam wczoraj botwinkę dla Radka, podbiłam jogurtem naturalnym i mi się ścięło ![]() |
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie
Cytat:
Krystek, Ida Bo z jogurtem, to chyba żadna zupa nie wyjdzie ok. ![]() My wczoraj gotowałyśmy kalafiorową ![]() Wczoraj P. przyniósł pudła z Julki ubrankami z piwnicy i poodkładałam rzeczy dla i nie ma tragedii-dużo mam bodów z krótkim i śpiochów, spodni tylko kilka i bluz niewiele. No i chyba będe musiała jednak kupic kombinezon zimowy, bo Julcia ma od 3-6 miesięcy, to przeciez maluch sie w nim utopi jak będzie w nim wychodził ze szpitala, nie? Aha! Kupuję wózek ![]() Ide po cebularza
|
|
|
|
|
#701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja znów na wyrodną matkę wyjdę u mnie Szymek je tylko na siedząco, w krzesełku, na wersalce .Pilnowałam tego od samego poczatku Cytat:
co do wózka , ale niedobra jestem ale będe dalej zachwalać wysyłka wózka, sprzedane jedo wysyłaliśmy do wa-wy właśnie kurierem , zapakowaliśmy w strecz , wyszły 2 paczki i zapłaciliśmy 80zł z ubezpieczeniem jakoś. Więc luzik. Cytat:
dla solenizantów wielkie Natka super zdjęcia
|
|||
|
|
|
#702 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby dniówka szybko zleciała |
||||
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krzesełko zawsze lub huśtawka. Zmalowania, Dziubek w jakich kolorach macie wózki? ![]() Dziś jedziemy w realu oglądać jak dziś nie wypali to jutro już na pewno
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-13 o 11:36 |
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nr koloru 193 a Zmalowana z tego co kojarzę to 219 -szaro -czerwony. |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na drodze stoi mi mąż
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Fajnie, że zdjęcia Wam się podobają Byliśmy na wymazie, Domek nawet nie zapłakał ![]() Cytat:
Cytat:
Rzucamy na niego klątwę mamusiek!!On do zdjęć zawsze ostatni Cytat:
Nuna jako jedyny wózek odpada bo brakuje jednak pałąka.Dzisiaj zamówiłam w sklepie baby joggera, jutro ma być ![]() Jechałam po callisto, ale strasznie wąski ten wózek i składa się w parasolkę, nie wszedł mi do bagażnika... Cytat:
![]() A czemu nie możecie swoim autem jeździć? Dużo płacicie za mieszkanie ![]() Dziękujemy za życzonka dla Domeczka Adrij, ale Jasiek ma dużo zabawek, śliczny chłopczyk |
||||
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co Ty, jaką tam wyrodną Żartuję, wiem co masz na myśli Ja pilnuję w miarę, od początku wie o tym że jedzonko to krzesełko, ale ostatnio jak widzę że zauważył coś "nagle bardzo, bardzo ciekawego" to niech sobie idzie, bo i tak wtedy z jedzenia nic. Ale jak już, to on biega za jedzeniem (do mnie) a nie jedzenie za nim Przyłazi, siada, zje choćby kęs i pędzi dalej Więc powiedzmy że też na siedząco a ostatnio się nauczył karmić i poić pluszaka ![]() Ido, Krystianku, STO LAT!!!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-07-13 o 11:55 |
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dobry pomysł! dzięki. akurat mam mase krówkową ( tylko stoi już ponad rok, zobaczę czy ważna ) robimy za tydzień w sobotę.. ( chcę to mieć za sobą)chyba za dużo nie wzięłabym za tako, na all trochę ich jest i nie widzeęzainteresowania.
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie wpadlam ze zrobie tiramisu i galaretke z owocami w kubeczkach jako dodatkowe słodkie do torta
|
|
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to też patent maszchyba najgorzej nauczyć dziecko biegania za nim z łyżką czy kanapką ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
To musi słodko wyglądać
Moja nauczyła się sprzątać swoje zabawki-po prostu aż mam łzy wzruszenia jak widzę jak ona sprząta |
|
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
Madziulka Dziubek Natka
za miłe słowa a mi wogóle ciągle ostatnio się przytrafia przysyłają coś nie tak z zakupów - przyszło kolo! i co nie to dla maluszków tylko jakieś duże wogóle inne, znowu odkrecania odsyłania wrr
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
to w temacie jedzenia, tak w tej chwili wygląda łobuziak i otoczenie
:
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Krystianku i Ido wszystkiego najlepszego z okazji Waszych pierwszych urodzin!!!! Domek z mamusią przesyłają gro buziaków
Lili moja znajoma a raczej jej syn od roku jeżdżą Bebetto magelan i są zadowoleni ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Dziubku, sprzedałaś już monitor oddechu? Ja dalej Domkowi go włączam jak śpi. adasiu, smacznego! Jesteś prześlicznym dużym chłopcem (wczoraj zapomniałam napisać Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-07-13 o 12:16 |
|
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprzedaliśmy już Nateczko, postanowilismy sprzedać, zagrozenie do roku największe jest wiadomo czego. Choć nie powiem ciężko było mi pierwsze kilka nocy i wstawałam spojrzeć ale już się przyzwyczaiłam. Zreszta jak nocujemy czasem u rodziców to też spał bez i było ok .Cytat:
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-07-13 o 12:36 |
||
|
|
|
#718 |
|
Zadomowienie
|
20 min temu Ida skończyła roczek!!!! Jestem taka wzruszona. Dopiero co przecież pielęgniarka przyniosła mi ją, żeby pierwszy raz ją nakarmić. Pamiętam jak spadła jej czapeczka z główki i nie umieliśmy jej założyć, taka była Kruszyna.... Eh, to było przecież chwilę temu.
Dziękujemy wam za pamięć. Natko Krystanku!!!! 100 lat od nas. Ida przesyła buziaki, 13 piątek to najszczęśliwszy dzień w tym roku!!!! |
|
|
|
#719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Domka!A ja nawet nie mam uszu przekłutych Jakbym wyglądała tak jak Ty to też bym wstawiała Nie możemy bo.. ma rdze jak to opel, całe nadkola już zerdzewiałe, no i stary jest bo z 95r.. poza tym od przyszłego roku wchodza obowiązkowo plakietki w niemczech bo do ilości spalin i będzie można do większości miast wjechac tylko z zieloną plakietką![]() No i samo to że już wyslużony i strach nim jeździć na takie trasy jak polska-niemcy. Nie wposmniałam jeszcze że ciężko się do niego zapakować w podróż bo to sedan.. Chcemy Mazde 6 kombi, ale kiedy nas będzie na to stac... No troche jest, ale jakos dajemy rade teraz chociaż kasa na dziecko jest to zawsze latwiej.. ale i tak póki co ciężko żeby coś odlożyć![]() Cytat:
A nie masz jakiegoś komisu z wózkami w pobliżu? Cytat:
choc i tak chciałam na tablice, żeby mama nie musiala się kłopotać z wysyłką.Cytat:
![]() Lili zasnęla, ide sie wziąć za siebie i pokręcić hh ![]() Co gotujecie dobrego bo nie mam pomysłu na obiad |
||||
|
|
|
#720 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kup i go nim rozjedź ![]() Cytat:
Noc, taka jak ostatnio bywało. 4 razy się budził, dokładnie co 55 min-1godz. Ostatni raz tuż przed 1 i potem już spał do rana. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- I oczywiście: Ida, Krystianek - sto lat, kochane roczniaki!!! ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

a jak się potem odbywa sprzedaż kurierem? tego nie wiem jak mam to wysłać i w czym. Pomożecie? 

na razie gwiazda ma drzemke, jak sie obudzi to karmienie i w droge 

Zakończone: 2

kawą się reanimuję, ale mizernie....
Rzucamy na niego klątwę mamusiek!!
dla Domka!