Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 09:42   #691
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Natka love cudo zdjęcia we 2.

Alibany wow no też super! ładna laska z Ciebie, śliczne obie zresztą jesteście. Co za bluzkę masz? gdzieś widziałam takie.

Ewoludek jak wcina ogórasa

Marzenka Haniołek to prawdziły Aniołek z Borysem sie dogadują. ( podoba mi się imie Borys dla chłopca)

Chyba sprzedam tako. Napaliłam się na wózek który ma Dziubek. Tylko nie chce mi się robić zdjęć a jak się potem odbywa sprzedaż kurierem? tego nie wiem jak mam to wysłać i w czym. Pomożecie?

Źle mi jest wiecie? w miejscu w którym teraz jestem...mieszkam, żyję..
Stary 2012-07-13, 09:49   #692
alibany
Rozeznanie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Alibany wow no też super! ładna laska z Ciebie, śliczne obie zresztą jesteście. Co za bluzkę masz? gdzieś widziałam takie.
bluzka z House

dzięki dziewczyny za wszystkie komplementy, ale to kwestia dobrych ujęć, których jest niewiele, ogólnie suchar ze mnie a nie laska

Jadę na zakupy z małą, może coś wyłapie fajnego z przecen
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 09:54   #693
karolinee1983
Zadomowienie

Dzien dobry ja tak na szybko dzis bo mamy bardzo zalatany dzien - chcemy pojechac do ikei, pozniej do jakiegos sklepu z fotelikami, bo kaska jest na koncie moze w koncu sie na cos zdecydujemy na razie gwiazda ma drzemke, jak sie obudzi to karmienie i w droge

Dla Krystianka i Idy wszystkiego, co najlepsze!

Wszystkie fotki obejrzane sa przepiekne

Milego dnia!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:16   #694
adrji
Raczkowanie

agni82 bo się zastanwialysmy kiedyś dokładnie, w poniedziałek rusza Modlin! moja przyjaciółka już ląduje tam next week, i ma być podobno jakiś pociąg skm co 40 min bedzie jechał połączenie na Okęcie
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:36   #695
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jedzenie - jestem tego zdania co Ania chcesz jesz, nie chcesz jeść nie jesz - przyjdziesz. I jak daję kanapki damie to zawsze dostaje coś do ręki - teraz jest na etapie wcinania wręcz pożerania szynki drobiowej, potrafi ją samą zjeść a Ja w między czasie podaję jej kanapkę z np dżemem, serem,szynką,konfiturą. Nie bawię się z nią w kotka i myszkę, często przy deserze tak ma, że zje i odchodzi ale wraca żeby dalej zjeść , nie mam zamiaru za damą latać. Jeżeli nie chce siedzieć w krzesełku zwyczajnie biorę ją na kolano i zjada.
No tak tylko np. Szymon nie chce jeść ani w krzesełku ani na kolanach.. bo musi już iść po 3 łyżeczkach. I w dzień nie przyjdzie jak zgłodnieje tylko budzi się w nocy. Także wolę go jakoś zabawić w dzień żeby zjadł, a nie wstawać po kilka razy w nocy..

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
wrzuce wam w pakiecie kilka zdjęć z racji że wyjezdzamy zebyscie nas nie zapomniały
z kilku ostatnich dni jak Jas spędza swoje pierwsze prawdziwe wakacje
-troche dzieciowo basenowo ale coś basen bojkotuje i zamienia na mniejsze przestrzenie
do tego najmniejszy bąbel a chce rządzic wszystkimi
-jak je, troszke się zmarnuje ale i tak pięknie opanowal łyżeczką zawsze coś zje sam zdecydowanie więcej
-i troche naszych zakupów (piłki są super! chyba z tej aukcji co alibany za to z namiotu chyba nie jestem zadowolona troche za maly...)
Jednak ogród dla dzieci to raj, Jaś

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
agni82 bo się zastanwialysmy kiedyś dokładnie, w poniedziałek rusza Modlin! moja przyjaciółka już ląduje tam next week, i ma być podobno jakiś pociąg skm co 40 min bedzie jechał połączenie na Okęcie
Moi teście przylatują do mnie w środę z Modlina Podobno było do rozdania na otwarcie 200 biletów no i na początek są dużo tańsze. Moi teście kupili sobie w obie strony za 600 zł.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:47   #696
patik87
Zakorzenienie

Znacie przepis na dobrą masę do wafli? pomyślałam że na urodzinowego grilla oprócz tortu zrobię wafle i muffinki? co myślicie? coś prostego i szybkiego..( jak mi się zechce)
Stary 2012-07-13, 10:56   #697
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Znacie przepis na dobrą masę do wafli? pomyślałam że na urodzinowego grilla oprócz tortu zrobię wafle i muffinki? co myślicie? coś prostego i szybkiego..( jak mi się zechce)
Kup gotową masę krówkową i rozsmaruj ją na mniejszych oczkach wafli-pycha.
A kiedy robicie urodziny Sary?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:59   #698
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Robie identycznie chyba nie ma szybszej masy

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:07   #699
Lili 83
Zakorzenienie

Alibany może i suchar ale ładny i zgrabny

Dzieciaczki wszystkie cudne.

Natka sesja z Domkiem przepiękna, będzie pamiątka na lata.
Myślałam żeby na roczek zorganizować taką sesję dla Radka.

Dziewczyny a Wy co tak masowo Nunę sprzedajecie?
Taki szał był...

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Beti jak tam kobieto pracująca?

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Krystek i Ida wszystkiego najlepszego Robaczki z okazji Roczku!

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Ugotowałam wczoraj botwinkę dla Radka, podbiłam jogurtem naturalnym i mi się ścięło
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:18   #700
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Robie identycznie chyba nie ma szybszej masy
chyba nie
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Beti jak tam kobieto pracująca?

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Krystek i Ida wszystkiego najlepszego Robaczki z okazji Roczku!

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Ugotowałam wczoraj botwinkę dla Radka, podbiłam jogurtem naturalnym i mi się ścięło
Z ust mi to wyjęłaś - BETI GDZIE JESTEŚ??

Krystek, Ida

Bo z jogurtem, to chyba żadna zupa nie wyjdzie ok. też próbowałam

My wczoraj gotowałyśmy kalafiorową

Wczoraj P. przyniósł pudła z Julki ubrankami z piwnicy i poodkładałam rzeczy dla i nie ma tragedii-dużo mam bodów z krótkim i śpiochów, spodni tylko kilka i bluz niewiele. No i chyba będe musiała jednak kupic kombinezon zimowy, bo Julcia ma od 3-6 miesięcy, to przeciez maluch sie w nim utopi jak będzie w nim wychodził ze szpitala, nie?

Aha! Kupuję wózek

Ide po cebularza

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-13, 11:22   #701
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

widzę że większość maluchów strajkuje Mój też nie ma czasu na jedzenie, obiad tak, ale reszta w biegu. Zwykle goni za psem
w przerwach "przyłazi" do mnie, z daleka już z otwartą buzią, zatankuje i biegnie dalej Ale ja w ogóle mam podejście na zasadzie "jak jesteś głodny, to zjesz, a nie chcesz, to zjesz jak zgłodniejesz". Wiem że się upomni jak będzie chciał, więc zupełnie się nie przejmuję, czy i ile zjadł. Dziecko sobie krzywdy nie zrobi

A co do śniadań, to różnie, czasem zje pół kromeczki, czasem całą dużą, czasami nawet podwójną, zależy jaki ma dzień.

śliczne zdjęcia! Bardzo sympatycznie wyglądasz, naprawdę!

O tak, PLAN TOYS generalnie ma świetne zabawki, szkoda że sporo kosztują

to ja znów na wyrodną matkę wyjdę
u mnie Szymek je tylko na siedząco, w krzesełku, na wersalce .Pilnowałam tego od samego poczatku

Cytat:
Natka love cudo zdjęcia we 2.

Ewoludek jak wcina ogórasa

Marzenka Haniołek to prawdziły Aniołek z Borysem sie dogadują. ( podoba mi się imie Borys dla chłopca)

Chyba sprzedam tako. Napaliłam się na wózek który ma Dziubek. Tylko nie chce mi się robić zdjęć a jak się potem odbywa sprzedaż kurierem? tego nie wiem jak mam to wysłać i w czym. Pomożecie?

Paticzku :przytulam:
co do wózka , ale niedobra jestem zaraziłam
ale będe dalej zachwalać
wysyłka wózka, sprzedane jedo wysyłaliśmy do wa-wy właśnie kurierem , zapakowaliśmy w strecz , wyszły 2 paczki i zapłaciliśmy 80zł z ubezpieczeniem jakoś. Więc luzik.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
bluzka z House

dzięki dziewczyny za wszystkie komplementy, ale to kwestia dobrych ujęć, których jest niewiele, ogólnie suchar ze mnie a nie laska

Jadę na zakupy z małą, może coś wyłapie fajnego z przecen
śliczny suchar, chciałabym tak wyglądać

dla solenizantów wielkie

Natka super zdjęcia szkoda ,że mojemu łobuzowi takich pozowanych nie zrobię , nie usiedzi minuty
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:25   #702
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
wrzuce wam w pakiecie kilka zdjęć z racji że wyjezdzamy zebyscie nas nie zapomniały
-troche dzieciowo basenowo ale coś basen bojkotuje i zamienia na mniejsze przestrzenie
do tego najmniejszy bąbel a chce rządzic wszystkimi
-jak je, troszke się zmarnuje ale i tak pięknie opanowal łyżeczką zawsze coś zje sam zdecydowanie więcej
-i troche naszych zakupów (piłki są super! chyba z tej aukcji co alibany za to z namiotu chyba nie jestem zadowolona troche za maly...)
super zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
No naprawdę jestem zadowolona. Nie myślałam, że wózek może być taki komfortowy w ogóle...Ty chyba miałaś już każdy wózek Blondynko, co ? Kiedyś pisałaś, że jakiś tam jest na piątym miejscu na Twojej liście A pierwsza trójka to jakie wózki?

Dla mnie dentysta też temat rzeka...
A ile płacicie czynszu? jeśli to nie tajemnica oczywiście
super że wózio się sprawdza !!!

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wszystkim

Natka, Alibany - sliczne zdjęcia, dzieciaczki i Wy
bry

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
hejo

jestem dzisiaj niewyspane zombi...ktoś mi o 1 w nocy wydzwaniał na stacjonarny tel i ewidentnie sobie głupie żarty robił przez to wybudziła się Hanka i w sumie jak zasnęłam ponownie, to musiałam do pracy wstać kawą się reanimuję, ale mizernie....

Natko jakie cudne są te zdjęcia i też uważam, że najpiekniejsze te gdzie jesteście we dwójkę, a już buziak mnie rozczulił po prostu

Hanysa chyba pomidora nie może wcinać..dałam jej ostatnio in wygląda jak biedronka

Krystianek, Ida wielkie dla Was!!! sto lat!!!

oliweczko może spróbuj odpocząć troszkę..??
no co za dziad z tego dowcipnisia oby dniówka szybko zleciała
Stary 2012-07-13, 11:26   #703
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
u mnie Szymek je tylko na siedząco, w krzesełku, na wersalce .Pilnowałam tego od samego poczatku
Jeśli chodzi o jedzenie to też pilnuję żeby Radek miał swoje miejsce.
Krzesełko zawsze lub huśtawka.

Zmalowania, Dziubek w jakich kolorach macie wózki?
Dziś jedziemy w realu oglądać jak dziś nie wypali to jutro już na pewno
Stary 2012-07-13, 11:35   #704
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

ja już drugie dziecko tego ucze - jak jedza i piją maja siedziec, choćby na podłodze. bo nie wylewają, a i mi nie marzy się biegać za dzieckiem z łyżką. przychodzenie i odchodzenie jest tylko jak chce cos z mojego talerza spróbowac i na to pozwalam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-07-13 o 11:36
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:35   #705
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o jedzenie to też pilnuję żeby Radek miał swoje miejsce.
Krzesełko zawsze lub huśtawka.

Zmalowania, Dziubek w jakich kolorach macie wózki?
Dziś jedziemy w realu oglądać jak dziś nie wypali to jutro już na pewno
z tej aukcji : http://allegro.pl/wozki-spacerowe-be...483102661.html
ja mam nr koloru 193 a Zmalowana z tego co kojarzę to 219 -szaro -czerwony.
Stary 2012-07-13, 11:39   #706
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
z tej aukcji : http://allegro.pl/wozki-spacerowe-be...483102661.html
ja mam nr koloru 193 a Zmalowana z tego co kojarzę to 219 -szaro -czerwony.
Mi się podoba 224
Ale na drodze stoi mi mąż
Stary 2012-07-13, 11:43   #707
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się podoba 224
no to męża w łeb i kupujesz
fajny kolorek ale obejrzysz na żywo to postanowisz
Stary 2012-07-13, 11:51   #708
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Fajnie, że zdjęcia Wam się podobają

Byliśmy na wymazie, Domek nawet nie zapłakał

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
P

Natko cudowne te zdjęcia. Nie mogę się napatrzeć...Długo masz kolczyk w nosie? ja miałam trzy razy przebijany ( Sama za gówniary przebijałam )..
Od 15 roku życia Tez sama przebijałam. Już parę razy chciałam wyciągnąć, ale brzydka dziura została...
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
jestem dzisiaj niewyspane zombi...ktoś mi o 1 w nocy wydzwaniał na stacjonarny tel i ewidentnie sobie głupie żarty robił przez to wybudziła się Hanka i w sumie jak zasnęłam ponownie, to musiałam do pracy wstać kawą się reanimuję, ale mizernie....
No co za pajac wydzwaniał Rzucamy na niego klątwę mamusiek!!
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
W
Natka piękna sesja! to mąż taki wstydliwy ?
On do zdjęć zawsze ostatni

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Natka super zdjęcia Domek wygląda jak mały mężczyzna
a czemu sprzedajesz wózki? już ci się znudziły
Murę sprzedaje, bo stoi i się kurzy. Do auta mi się nie mieści i szkoda żeby stał Nuna jako jedyny wózek odpada bo brakuje jednak pałąka.

Dzisiaj zamówiłam w sklepie baby joggera, jutro ma być
Jechałam po callisto, ale strasznie wąski ten wózek i składa się w parasolkę, nie wszedł mi do bagażnika...

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Natka ja już nawet nie wiem jak komentować Wasze zdjecia... świetne!

Jeszcze musimy zmienić samochód bo nasyzm nie możemy tutaj jeździć chcieliśmy najpierw stanąc na nogi i później zacząć odkładać no to masz..

no i więcej nie pamiętam
Bo wstawiam zdjęcia jak najęta

A czemu nie możecie swoim autem jeździć?

Dużo płacicie za mieszkanie

Dziękujemy za życzonka dla Domeczka

Adrij, ale Jasiek ma dużo zabawek, śliczny chłopczyk
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:53   #709
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

no co Ty, jaką tam wyrodną Żartuję, wiem co masz na myśli

Ja pilnuję w miarę, od początku wie o tym że jedzonko to krzesełko, ale ostatnio jak widzę że zauważył coś "nagle bardzo, bardzo ciekawego" to niech sobie idzie, bo i tak wtedy z jedzenia nic. Ale jak już, to on biega za jedzeniem (do mnie) a nie jedzenie za nim Przyłazi, siada, zje choćby kęs i pędzi dalej Więc powiedzmy że też na siedząco
a ostatnio się nauczył karmić i poić pluszaka

Ido, Krystianku, STO LAT!!!

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-07-13 o 11:55
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:54   #710
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

o dobry pomysł! dzięki. akurat mam mase krówkową ( tylko stoi już ponad rok, zobaczę czy ważna) robimy za tydzień w sobotę.. ( chcę to mieć za sobą)

chyba za dużo nie wzięłabym za tako, na all trochę ich jest i nie widzeęzainteresowania.
Stary 2012-07-13, 11:59   #711
83monia
Zakorzenienie

ja wlasnie wpadlam ze zrobie tiramisu i galaretke z owocami w kubeczkach jako dodatkowe słodkie do torta

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:01   #712
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

no co Ty, jaką tam wyrodną Żartuję, wiem co masz na myśli

Ja pilnuję w miarę, od początku wie o tym że jedzonko to krzesełko, ale ostatnio jak widzę że zauważył coś "nagle bardzo, bardzo ciekawego" to niech sobie idzie, bo i tak wtedy z jedzenia nic. Ale jak już, to on biega za jedzeniem (do mnie) a nie jedzenie za nim Przyłazi, siada, zje choćby kęs i pędzi dalej Więc powiedzmy że też na siedząco

Ido, Krystianku, STO LAT!!!

no to też patent masz
chyba najgorzej nauczyć dziecko biegania za nim z łyżką czy kanapką

Cytat:
o dobry pomysł! dzięki. akurat mam mase krówkową ( tylko stoi już ponad rok, zobaczę czy ważna) robimy za tydzień w sobotę.. ( chcę to mieć za sobą)

chyba za dużo nie wzięłabym za tako, na all trochę ich jest i nie widzeęzainteresowania.
Patik wrzucaj na tablicę albo gumtree, wg mnie all umiera śmiercią naturalną w pewnych grupach asortymentowych. Wystawilismy 2 wózki i monitor oddechu na tablicę i gumtree i ogromny oddzew . Myślę, że warto spróbować
Stary 2012-07-13, 12:05   #713
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

To musi słodko wyglądać
Moja nauczyła się sprzątać swoje zabawki-po prostu aż mam łzy wzruszenia jak widzę jak ona sprząta

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-13, 12:11   #714
adrji
Raczkowanie

Madziulka Dziubek Natka za miłe słowa

a mi wogóle ciągle ostatnio się przytrafia przysyłają coś nie tak z zakupów - przyszło kolo! i co nie to dla maluszków tylko jakieś duże wogóle inne, znowu odkrecania odsyłania wrr
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:14   #715
aania_20
Zakorzenienie

to w temacie jedzenia, tak w tej chwili wygląda łobuziak i otoczenie :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4035712.jpg (30,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S4035713.jpg (28,8 KB, 39 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:18   #716
Natka_
Zakorzenienie

Krystianku i Ido wszystkiego najlepszego z okazji Waszych pierwszych urodzin!!!! Domek z mamusią przesyłają gro buziaków

Lili
moja znajoma a raczej jej syn od roku jeżdżą Bebetto magelan i są zadowoleni

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Dziubku, sprzedałaś już monitor oddechu? Ja dalej Domkowi go włączam jak śpi.

adasiu, smacznego! Jesteś prześlicznym dużym chłopcem
(wczoraj zapomniałam napisać-widziałam zdjęcie).

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-07-13 o 12:16
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:20   #717
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Krystianku i Ido wszystkiego najlepszego z okazji Waszych pierwszych urodzin!!!! Domek z mamusią przesyłają gro buziaków

Lili
moja znajoma a raczej jej syn od roku jeżdżą Bebetto magelan i są zadowoleni

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Dziubku, sprzedałaś już monitor oddechu? Ja dalej Domkowi go włączam jak śpi.

adasiu, smacznego! Jesteś prześlicznym dużym chłopcem
(wczoraj zapomniałam napisać-widziałam zdjęcie).

sprzedaliśmy już Nateczko, postanowilismy sprzedać, zagrozenie do roku największe jest wiadomo czego. Choć nie powiem ciężko było mi pierwsze kilka nocy i wstawałam spojrzeć ale już się przyzwyczaiłam. Zreszta jak nocujemy czasem u rodziców to też spał bez i było ok .

Cytat:
śliczny

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-07-13 o 12:36
Stary 2012-07-13, 12:20   #718
CrazyMachine
Zadomowienie

20 min temu Ida skończyła roczek!!!! Jestem taka wzruszona. Dopiero co przecież pielęgniarka przyniosła mi ją, żeby pierwszy raz ją nakarmić. Pamiętam jak spadła jej czapeczka z główki i nie umieliśmy jej założyć, taka była Kruszyna.... Eh, to było przecież chwilę temu.

Dziękujemy wam za pamięć. Natko
Krystanku!!!! 100 lat od nas. Ida przesyła buziaki, 13 piątek to najszczęśliwszy dzień w tym roku!!!!
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:23   #719
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Byliśmy na wymazie, Domek nawet nie zapłakał

Od 15 roku życia Tez sama przebijałam. Już parę razy chciałam wyciągnąć, ale brzydka dziura została...

Bo wstawiam zdjęcia jak najęta

A czemu nie możecie swoim autem jeździć?

Dużo płacicie za mieszkanie
dla Domka!

A ja nawet nie mam uszu przekłutych

Jakbym wyglądała tak jak Ty to też bym wstawiała

Nie możemy bo.. ma rdze jak to opel, całe nadkola już zerdzewiałe, no i stary jest bo z 95r.. poza tym od przyszłego roku wchodza obowiązkowo plakietki w niemczech bo do ilości spalin i będzie można do większości miast wjechac tylko z zieloną plakietką
No i samo to że już wyslużony i strach nim jeździć na takie trasy jak polska-niemcy. Nie wposmniałam jeszcze że ciężko się do niego zapakować w podróż bo to sedan..
Chcemy Mazde 6 kombi, ale kiedy nas będzie na to stac...

No troche jest, ale jakos dajemy rade teraz chociaż kasa na dziecko jest to zawsze latwiej.. ale i tak póki co ciężko żeby coś odlożyć
Cytat:

Też chce swojego sprzedac, tylko gondola jest w pl a stelaż i spacerówka tutaj...
A nie masz jakiegoś komisu z wózkami w pobliżu?
Cytat:

Patik wrzucaj na tablicę albo gumtree, wg mnie all umiera śmiercią naturalną w pewnych grupach asortymentowych. Wystawilismy 2 wózki i monitor oddechu na tablicę i gumtree i ogromny oddzew . Myślę, że warto spróbować
dobrze wiedzieć choc i tak chciałam na tablice, żeby mama nie musiala się kłopotać z wysyłką.
Cytat:
To musi słodko wyglądać
Moja nauczyła się sprzątać swoje zabawki-po prostu aż mam łzy wzruszenia jak widzę jak ona sprząta
Lili też zawsze sprzata, z tym że nie pokój a pudła z zabawkami - czyt. wywala z nich wszystko i rozrzuca po pokoju

Lili zasnęla, ide sie wziąć za siebie i pokręcić hh
Co gotujecie dobrego bo nie mam pomysłu na obiad

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:29   #720
brumek
Zakorzenienie

Hello

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Wody nie chce więc mu daje UU choć wiele nie wypija, widać ze potrzebuje sie przytulic. Martwi mnie czy nie dostaje za mało wartości odżywczych przez tak mała ilośc wypianego mleka
Ale przeciez je coś poza mlekiem, prawda? Na pewno się to ładnie kompensuje...

Cytat:
Wczoraj tak mnie rozbolał żołądek, że szok-juz drugi raz w ciągu 2 tygodni. Potem jakoś przeszło i w nocy jak wstawałam zrobic Julci kaszkę napiłam się wody i od nowa ból....
Teraz na szczęście nie boli, ale ogólnie jestem zmęczona i to może przez to
Junior pewnie na coś uciska

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Jeszcze nie, chce jechać w okolicach roczku, czyli jakoś we wrześniu.
Szkoda... Bo chciałam o wrażenia podpytać

Cytat:
a wogole kupując na all natrafiłam przypadkiem na aukcje tez marketingowanych tu kiedyś rzeczy motherhood, wszystko co mamy jest tak super jakości i ładnie służyło i natrafiłam ze mają nowe rzeczy, kocyki rozki, az się zachciało znowu kupowac rzeczy dla malenstwa
Uwielbiam tę firmę Pieluchy, kocyki, ręczniki ma najlepsze z najlepszych. Tylko z fasolką jakoś się nie polubiłam... Na początku próbowałam używać, ale wygodniej było mi podkładać pod Tymcia poduszkę. Muszę ją sprzedać, bo praktycznie nieużywana.

Cytat:
Adrji, ale tam macie raj dla dzieci

Cytat:
Wiemy Paticzku I współczujemy bardo...

Cytat:
Mi się podoba 224
Kup i go nim rozjedź

Cytat:
no to też patent masz
chyba najgorzej nauczyć dziecko biegania za nim z łyżką czy kanapką

Noc, taka jak ostatnio bywało. 4 razy się budził, dokładnie co 55 min-1godz. Ostatni raz tuż przed 1 i potem już spał do rana.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

I oczywiście:
Ida, Krystianek - sto lat, kochane roczniaki!!!

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
20 min temu Ida skończyła roczek!!!! Jestem taka wzruszona. Dopiero co przecież pielęgniarka przyniosła mi ją, żeby pierwszy raz ją nakarmić. Pamiętam jak spadła jej czapeczka z główki i nie umieliśmy jej założyć, taka była Kruszyna.... Eh, to było przecież chwilę temu.

Cytat:
Pycha jedzonko

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości