Rozstanie z facetem, część XXIII - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 09:46   #2521
Kokuleczka
Przyczajenie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIII

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
kochana tak to jest ja bym sie odcięła od niego pomimo ze wiem jak bardzo to boli i dużo kosztuje ale maci ci w głowie a ty musisz zamknąć tamten etap. kazda z nas to samo ci powie
Tak wiem. Jestem świadoma tego, że emocje mogą wziąść górę, że się rozkleje, chociaż obiecałam sobie i kilku osobom, że będę twardą dziewczynką. Ale i tak jest ciężko. Jeju , jak ja mu zazdroszczę, że jemu ta miłość przeszła jak choroba. Jego antybiotykami były imprezy, koledzy i jakoś dał radę. A ja? Męczę się zupełnie jakby ta miłość ( choroba ) była dla mnie nieuleczalna. I czasami mam takie dni , że po prostu nie potrzeba mi go do szczęścia, myślę sobie " Po co mi to?" a są też i takie jak ten...Kiedy mi go cholernie brakuje.
Kokuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 09:51   #2522
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kokuleczka Pokaż wiadomość
Tak wiem. Jestem świadoma tego, że emocje mogą wziąść górę, że się rozkleje, chociaż obiecałam sobie i kilku osobom, że będę twardą dziewczynką. Ale i tak jest ciężko. Jeju , jak ja mu zazdroszczę, że jemu ta miłość przeszła jak choroba. Jego antybiotykami były imprezy, koledzy i jakoś dał radę. A ja? Męczę się zupełnie jakby ta miłość ( choroba ) była dla mnie nieuleczalna. I czasami mam takie dni , że po prostu nie potrzeba mi go do szczęścia, myślę sobie " Po co mi to?" a są też i takie jak ten...Kiedy mi go cholernie brakuje.
u mnie minęły dopiero 4 dni a mieszkaliśmy razem ostatnie 3 lata .. ciężko mi smutek żal pretensje że kiedy ja chciałam odejść nie pozwalał a kiedy uwierzyłam że będzie ok on zdradził czuje się oszukana odebrał mi wszystko poczucie bezpieczeństwa zaufanie drugiej osobie wiarę że jeśli kochasz to nie zdradzasz a jeśli już coś takiego się dzieje należy odejść z samego szacunku ciężko mi .. bo nikt z otoczenia się nie spodziewał tego po nim ze mną na czele...
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:01   #2523
Kokuleczka
Przyczajenie

Cytat:
u mnie minęły dopiero 4 dni a mieszkaliśmy razem ostatnie 3 lata .. ciężko mi smutek żal pretensje że kiedy ja chciałam odejść nie pozwalał a kiedy uwierzyłam że będzie ok on zdradził czuje się oszukana odebrał mi wszystko poczucie bezpieczeństwa zaufanie drugiej osobie wiarę że jeśli kochasz to nie zdradzasz a jeśli już coś takiego się dzieje należy odejść z samego szacunku ciężko mi .. bo nikt z otoczenia się nie spodziewał tego po nim ze mną na czele...
Mogę się tylko domyślać co czujesz będąc zdradzoną.. Ja będąc DDA mam rozchwianą psychikę dowiedząc się o zdradzie totalnie bym się rozsypała ale widzę, że Ty się trzymasz. I dzięki takim osobom jak Ty czuję, że nawet z najgorszego dołka można wyjść, wystarczy tylko zbudować solidną drabinę (uwierzyć, podnieść się na duchu ) i małymi krokami próbować do skutku.
Stary 2012-07-13, 10:07   #2524
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kokuleczka Pokaż wiadomość
Mogę się tylko domyślać co czujesz będąc zdradzoną.. Ja będąc DDA mam rozchwianą psychikę dowiedząc się o zdradzie totalnie bym się rozsypała ale widzę, że Ty się trzymasz. I dzięki takim osobom jak Ty czuję, że nawet z najgorszego dołka można wyjść, wystarczy tylko zbudować solidną drabinę (uwierzyć, podnieść się na duchu ) i małymi krokami próbować do skutku.
Może powinnaś skorzystać z pomocy psychologa ? wiem że jest tu wątek dziewczyn z DDA i mówią że pscyholog bardzo im pomógł
Cóż zrobić takie rzeczy się dzieją pomału zaczynam się przyzwyczajać było wiele pięknych chwil ale przekreślił je zdradą a ja mu wszystko bym wybaczyła nawet to całowanie się z tą dziewczyną ale jeśli bym tak zrobiła to by mnie zjadło od środka bym straciła szacunek do samej siebie i mój związek trwał by jeszcze pewnie z pół roku albo rok i tak by się rozwalił, zdarza się i tak głowa do góry odetnij się od niego bo się nie wyleczysz z tego...
Stary 2012-07-13, 10:20   #2525
Kokuleczka
Przyczajenie

Cytat:
Może powinnaś skorzystać z pomocy psychologa ? wiem że jest tu wątek dziewczyn z DDA i mówią że pscyholog bardzo im pomógł
Cóż zrobić takie rzeczy się dzieją pomału zaczynam się przyzwyczajać było wiele pięknych chwil ale przekreślił je zdradą a ja mu wszystko bym wybaczyła nawet to całowanie się z tą dziewczyną ale jeśli bym tak zrobiła to by mnie zjadło od środka bym straciła szacunek do samej siebie i mój związek trwał by jeszcze pewnie z pół roku albo rok i tak by się rozwalił, zdarza się i tak głowa do góry odetnij się od niego bo się nie wyleczysz z tego...
U psychologa już byłam Dobrze mi to zrobiło aczkolwiek DDA i tak na zawsze będzie DDA, tego się nie wymaże, wspomnienia wciąż będą wracać. Zresztą ja wciąż borykam się z alkoholizmem ojca. Dalej pije, rok siedział w więzieniu za psychiczne znęcanie się nad rodziną ale już dawno wyszedł i znowu wszystko jest tak jak było. Kolejny raz trzeba coś z tym robić a to jest męczące. A ja po wakacjach mam przygotowywać się do matury, zależy mi na tym żeby ukończyć szkołę z dobrymi wynikami. W pierwszej klasie niestety przez mojego ojca, przez wieczne awantury nie zdałam. Dopiero gdy poznałam ex mogłam się uwolnić od ojca. Ex zabierał mnie do siebie tam się mogłam uczyć, wyspać się porządnie. I za to jestem mu wdzięczna. Wciąż zadaję sobie pytanie "Dlaczego mnie to spotyka?" Ale sa ludzie którzy nie mają co do garnka wrzucić, chorzy, sami.. Dlatego nie lubię się nad sobą użalać, problemy się kiedyś muszą skończyć.
Stary 2012-07-13, 10:35   #2526
mogg
Zakorzenienie

Kiedyś mój przyjaciel powiedział mi bardzo mądre słowa :
Pamiętaj że nic nie dzieje się bez przyczyny może za 10,5 ,2 lata spojrzysz na te bolesne doświadczenia które wydawały ci się nie do przejścia miałaś ochotę wyć do księżyca nie widziałaś sensu swojego istnienia a nic i nikt się nie liczyło, może po coś musisz to przejść żeby zrozumieć żeby zajrzeć wgłąb siebie żeby odnaleźć siebie i chociaż teraz nie widzisz światełka w tunelu ono się pojawi a wychodząc z tego marazmu będziesz szczęśliwa pewna siebie i bogatsza o pewne doświadczenia które w najmniej oczekiwanym momencie okażą się pomocne
Stary 2012-07-13, 10:38   #2527
ania230
Zakorzenienie

dziś znów mi się śnił i płakałam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:45   #2528
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
dziś znów mi się śnił i płakałam
ja wczoraj ryczałam i twierdziłam ze nie ważne jak mnie będzie traktował byleby był wiem to było chore opamiętałam się w porę ..
Stary 2012-07-13, 10:47   #2529
Kokuleczka
Przyczajenie

Cytat:
Kiedyś mój przyjaciel powiedział mi bardzo mądre słowa :
Pamiętaj że nic nie dzieje się bez przyczyny może za 10,5 ,2 lata spojrzysz na te bolesne doświadczenia które wydawały ci się nie do przejścia miałaś ochotę wyć do księżyca nie widziałaś sensu swojego istnienia a nic i nikt się nie liczyło, może po coś musisz to przejść żeby zrozumieć żeby zajrzeć wgłąb siebie żeby odnaleźć siebie i chociaż teraz nie widzisz światełka w tunelu ono się pojawi a wychodząc z tego marazmu będziesz szczęśliwa pewna siebie i bogatsza o pewne doświadczenia które w najmniej oczekiwanym momencie okażą się pomocne
Masz mądrego przyjaciela Ja w to wierzę, wciąż czekam na moment kiedy poczuję się w pełni szczęśliwa. Na razie moim celem jest wyleczenie się z tej mojej bezsensownej miłości. I wierzę , że mi się to uda.
Stary 2012-07-13, 10:50   #2530
asia1010
Zadomowienie

Nie wiem co pisać. Pustka w głowie.
Stary 2012-07-13, 10:55   #2531
sudenly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Nie wiem co pisać. Pustka w głowie.
a co, coś nowego ?

If You're Going Through Hell, Keep Going

sudenly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:03   #2532
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sudenly Pokaż wiadomość
a co, coś nowego ?
W sumie nic nowego. Ex dalej pisze. Dzis mnie zadziwił bo napisał mi żebym sie odezwała bo nie chce sam spedzac weekendu tylko ze mną. I sobie pomyslalam, ze juz raz tak mówil, wtedy spedziłam z nim weekend a w nastepny juz miał mnie gdzies. I cały czas pisze i prosi żebym sie odezwala
Stary 2012-07-13, 11:08   #2533
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie nic nowego. Ex dalej pisze. Dzis mnie zadziwił bo napisał mi żebym sie odezwała bo nie chce sam spedzac weekendu tylko ze mną. I sobie pomyslalam, ze juz raz tak mówil, wtedy spedziłam z nim weekend a w nastepny juz miał mnie gdzies. I cały czas pisze i prosi żebym sie odezwala
dzielna z ciebie dziewczyna !! ja ogladam pottera i sprzątam D:
Stary 2012-07-13, 11:09   #2534
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
dzielna z ciebie dziewczyna !! ja ogladam pottera i sprzątam D:
Ale fajnie Tez musze posprzatac moj balagan. Jeszcze w łóżku lezę

Mój horoskop na ten miesiąc:

"Jeśli jednak dojrzewałeś do rozstania – zrobisz zdecydowany krok w kierunku drzwi!"

Edytowane przez asia1010
Czas edycji: 2012-07-13 o 11:34
asia1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:31   #2535
svamp
Zadomowienie

Jezu, całą noc przeryczałam. Naszło mnie za dużo wspomnień i wymiękłam. Teraz wszystkim dookoła tłumaczę się z opuchlizny pod oczami. Oczywiście w akcie tej mojej bezsilności napisałam do niego smsa. Nie wiem po co, teraz żałuję. Jadę dzisiaj niby do niego, niby do jego siostry, ech. Ale w poniedziałek wylatuję, z jednej strony fajnie, bo dystans i brak kontaktu, z drugiej chce mi się ryczeć na samą myśl.
waiting for it to come back to me
svamp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:43   #2536
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svamp Pokaż wiadomość
Jezu, całą noc przeryczałam. Naszło mnie za dużo wspomnień i wymiękłam. Teraz wszystkim dookoła tłumaczę się z opuchlizny pod oczami. Oczywiście w akcie tej mojej bezsilności napisałam do niego smsa. Nie wiem po co, teraz żałuję. Jadę dzisiaj niby do niego, niby do jego siostry, ech. Ale w poniedziałek wylatuję, z jednej strony fajnie, bo dystans i brak kontaktu, z drugiej chce mi się ryczeć na samą myśl.
bądź silna napisz list do niego i wypisz co ci zrobił jak bardzo cierpiałaś co czułaś co czujesz tylko nie wysyłaj czytaj go na głos dla sibie i nie napiszesz smsa wtedy

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Ale fajnie Tez musze posprzatac moj balagan. Jeszcze w łóżku lezę

Mój horoskop na ten miesiąc:

"Jeśli jednak dojrzewałeś do rozstania – zrobisz zdecydowany krok w kierunku drzwi!"
ja jeszcze jestem przed czytaniem horoskopu ale mysle o pojsciu do wrozki :P
Stary 2012-07-13, 11:44   #2537
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Jadę dzisiaj niby do niego, niby do jego siostry, ech.
Że też Ci się chce...masochizm w najczystszej formie.
Stary 2012-07-13, 11:49   #2538
bulbulka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
ty potrafisz tak butem w łeb
bulbulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 11:50   #2539
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
bądź silna napisz list do niego i wypisz co ci zrobił jak bardzo cierpiałaś co czułaś co czujesz tylko nie wysyłaj czytaj go na głos dla sibie i nie napiszesz smsa wtedy

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

ja jeszcze jestem przed czytaniem horoskopu ale mysle o pojsciu do wrozki :P
Liste jego wad już mam, ale listu nie napisze bo by mnie zaczęło kusić żeby wysłać.
Stary 2012-07-13, 11:55   #2540
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez bulbulka Pokaż wiadomość
ty potrafisz tak butem w łeb
Ktoś musi, a nie tylko głaskanie, mizianie, przytulanie, żałowanie i przyklaskiwanie każdej głupocie w imię odzyskania misia
Stary 2012-07-13, 12:00   #2541
sheneedslove
Rozeznanie

Dziewczyny, mój eks ma jakiś nawrót pseudo miłości do mnie.
po miesiącach upokorzeń on mi mówi, że żałuje, że chce naprawić.
codziennie się ze mną próbuje kontaktować.
a ja już mam nowego faceta, od kilku miesięcy.
wiem, że powinnam triumfować.. marzyłam o takiej chwili.
ale teraz widzę, jak się płaszczy nade mną, jak się kaja... bardzo mi go szkoda. po tym, co mi zrobił nie powinnam mieć żadnego współczucia dla niego... a mimo wszystko szkoda mi go. Wiem, że strasznie mnie zranił, ale chciałabym, żeby był szczęśliwy. Niestety obudził się o rok za późno.

I dla tych dziewczyn, które jeszcze się łudzą. Zmiana zachowania mojego eksa miała miejsce po tym, jak chłoptaś się zorientował, że nie jestem na każde zawołanie. Obojętność, olewka, brak jakiekolwiek kontaktu fizycznego (nawet po %). To naprawdę działa, ale wymaga czasu. Jak człowiekowi zależy to ciężko się powstrzymać, żeby nie odpisać, odsunąć głowę, kiedy eks chce pocałować itp. Mi było łatwo, bo mam cudownego faceta, który sprawił, że sprawy eksowe zeszły na boczny tor. Przestałam przejmować się eksem, to ten przyleciał do mnie sam,

Edytowane przez sheneedslove
Czas edycji: 2012-07-13 o 12:04
sheneedslove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:01   #2542
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś musi, a nie tylko głaskanie, mizianie, przytulanie, żałowanie i przyklaskiwanie każdej głupocie w imię odzyskania misia
dokładnie i bardzo dobrze mówisz

ja mam chwile "wybaczę misiowi będzie mnie nie szanował pomiatał ale będzie" ale sama sobie potrafię przemówić do rozsądku i mi przechodzi
Stary 2012-07-13, 12:02   #2543
svamp
Zadomowienie

Cytat:
Jestem na takim głupim etapie, że nie widzę jego wad, tylko zalety. Wszystko było super, choć to nie jest prawdą. Czuję się totalnie przygnieciona tą sytuacją. Dzwonił do mnie teraz i płakał, ale ja wiem, że to nie są takie łzy jak moje. Jemu jest przykro, bo wie, że ja cierpię, ale nic poza tym.

Cytat:
Co nie? Jestem głupia. Łudzę się, że ten wyjazd coś da, a tak naprawdę przeryczę weekend.
Stary 2012-07-13, 12:13   #2544
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Co nie? Jestem głupia. Łudzę się, że ten wyjazd coś da, a tak naprawdę przeryczę weekend.
Pisałaś zdaje się przed poprzednim wyjazdem, że on będzie decydujący, że jeśli nic, to już będziesz wiedziała, srutututu. I co?
Po co składać sobie obietnice, których nie dotrzymujemy?
Po co pisać, że chcemy wiedzieć na pewno, skoro nawet ta wiedza nie sprawia, że dajemy sobie spokój?
Po co bawić się w masochizm i narażać na kolejne łzy?
Mało Ci?

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Nie mogę zrozumieć, dlaczego Wy uważacie tych Waszych cudownych eksmisiów za ćwierćgłówków, którzy sami sobie nie poradzą. Jak będą chcieli wrócić, to wiedzą gdzie Was szukać. Proste jak budowa cepa do diaska.

Naprawdę leżenie na wycieraczce i proszenie żeby jaśnie pan chociaż skopał, to będzie to znaczyło że jest zainteresowany, nie jest metodą na wzbudzenie MIŁOŚCI. No, chyba że jego, do samego siebie.
Stary 2012-07-13, 12:16   #2545
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałaś zdaje się przed poprzednim wyjazdem, że on będzie decydujący, że jeśli nic, to już będziesz wiedziała, srutututu. I co?
Po co pisać, że chcemy wiedzieć na pewno, skoro nawet ta wiedza nie sprawia, że dajemy sobie spokój?
Mało Ci?

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Nie mogę zrozumieć, dlaczego Wy uważacie tych Waszych cudownych eksmisiów za ćwierćgłówków, którzy sami sobie nie poradzą. Jak będą chcieli wrócić, to wiedzą gdzie Was szukać. Proste jak budowa cepa do diaska.

Naprawdę leżenie na wycieraczce i proszenie żeby jaśnie pan chociaż skopał, to będzie to znaczyło że jest zainteresowany, nie jest metodą na wzbudzenie MIŁOŚCI. No, chyba że jego, do samego siebie.
Dlatego ja nie piszę nie dzwonię nie nagabuj nie pytam znajomych co u niego itp. w środku boli ale poboli i przejdzie odcięłam się
Stary 2012-07-13, 12:19   #2546
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Dlatego ja nie piszę nie dzwonię nie nagabuj nie pytam znajomych co u niego itp. w środku boli ale poboli i przejdzie odcięłam się
No Ty to już w ogóle, nawet skamlącego o powrót z bukietem wielkości PKiN nie powinnaś przyjmować

Ci, którzy skrzywdzili - trzeba było myśleć wcześniej, a nie płakusiają, bo się zdrada wydała.

Ci niezdecydowani - no wybaczcie, jeśli koleś musi przelecieć pół globu, żeby się zorientować, że ja byłam ta najlepsza, to ja takiego kretyna nie chcę.

Ci wypaleni - skończyło się, zdarza się. Wskrzesić ogień może tylko on sam.
Stary 2012-07-13, 12:25   #2547
asia1010
Zadomowienie

A mi dziś baardzo smutno
Stary 2012-07-13, 12:33   #2548
svamp
Zadomowienie

Cytat:
Mało Ci?

To wszystko przez to jego głupie niezdecydowanie - 'dzisiaj nic nie wiem, potrzebuję czasu', głupia złudna nadzieja. Masz tak ogromną rację, że aż boli mnie to, że nic do mnie nie dociera i sama sobie robię krzywdę. Co najśmieszniejsze, mam świadomość, że jak będę za mocno chciała i wywierała zbyt dużą presję, to go odstraszę, błędne koło.
Stary 2012-07-13, 12:35   #2549
bulbulka
BAN stały

Cytat:
Ci wypaleni - skończyło się, zdarza się. Wskrzesić ogień może tylko on sam.
a ja nie mogę mu pomóc?

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
To wszystko przez to jego głupie niezdecydowanie - 'dzisiaj nic nie wiem, potrzebuję czasu', głupia złudna nadzieja. Masz tak ogromną rację, że aż boli mnie to, że nic do mnie nie dociera i sama sobie robię krzywdę. Co najśmieszniejsze, mam świadomość, że jak będę za mocno chciała i wywierała zbyt dużą presję, to go odstraszę, błędne koło.
ile to w ogóle już trwa ten wasz cyrk?
bulbulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:37   #2550
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
To wszystko przez to jego głupie niezdecydowanie - 'dzisiaj nic nie wiem, potrzebuję czasu', głupia złudna nadzieja.
A zdajesz sobie sprawę z tego, że bardzo prawdopodobne, że on się prędzej ogarnie, jak sobie uświadomi, że Cię stracił? Jak dasz mu szansę za sobą zatęsknić?

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez bulbulka Pokaż wiadomość
a ja nie mogę mu pomóc?
Nie, bo on nie chce Twojej pomocy. A uszczęśliwiając kogoś na siłę tylko wzbudzamy niechęć graniczącą z obrzydzeniem. Ewentualnie, jak jakiś chłop ma mega dobre serduszko, to wzbudzamy litość.

Żadna z tych opcji nie brzmi zachęcająco, nie sądzisz?

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości