|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
ekhm. tak zwany taniec przytulaniec. Było może 5 obrotów i na koniec Tż mnie wychylił. Podobno wyszło bardzo ładnie, ale nie mieliśmy nic opracowanego
|
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
Tez niedawno poszukiwałam stanika bardotki białej i poszłam do brafitterki... i też mnie strasznie wkurzła
pytała się jaki noszę rozmiar, powiedziała jej że noszę 70 A, ale wiem że powinnam mieć 65 C lub 60 D ( wiem że taki powinnam mieć bo byłam kiedyś u innej żeby zmierzyć rozmiar) i taki chcę, to mnie wysmiała i powiedziała że niemozliwe że taki noszę , bo te rozmiary nie są przecież takie same Dała mi jakiś 65 ale nie był ciasny w obwodzie, tylko luzniejszy niż ten zwykly 70A a ta mi wmawiała że jest ok. Dawała mi staniki które albo odstawały, albo dusiły z boku piersi i mówiła że przeciez wszystko jest ok
|
|
#243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic, muszę założyć, że damy radę się wybronić. Dziewczęta, mały offtopic - czy spotkałyście się z podłogą z paneli lub drewnianą w kuchni? Chodzi mi o to, czy zamiast nieszczęsnych płytek (nienawidzę płytek na podłodze w kuchni) można w kuchni położyć panele i żeby one wytrwały dłuższej niż jeden sezon? Czy nie zniszczą się pod wpływem wody, czy wilgoci i czy jak się na nie wyleje coś tłustego, to wytrzymają? Jeszcze nie mamy własnego mieszkania, ale jak wszystko dobrze pójdzie, to pod koniec roku zostaniemy właścicielami własnego "m" i już sobie obmyślam koncepcję wymarzonej kuchni
|
|
|
#244 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I rozumiem co czujesz. Jeśli nie czujesz się na siłach zatańczyć walca, to nie ulegaj i zatańcze przytulańca.Cytat:
)Cytat:
![]() Gdzie jest taka brafitterka? Aż się odechciewa wszystkiego po takich przejściach.
|
|
#245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiktusiaczku - ja bym ubiła te baby, dobrze im nagadałaś
|
||
|
|
|
#247 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Ja się z drewnianą nie spotkałam, ale z panelami tak. Generalnie narzekań nie było, ale to nowo wykończone mieszkania wszystko były, więc pewnie za wcześnie na ewentualne problemy. Ja myślę, że receptą na uchowanie takiej podłogi w kuchni jest to, żeby ścierać szybko jak coś się wyleje i nie pozwolić, żeby podciekło pod szafki, dlatego ja np. nie robiłabym cokolików pod szafkami w kuchni z taką podłogą, żeby można było łatwo zetrzeć jak coś. Płytki są lepsze bo wilgoć im niestraszna, ale jak nie lubisz, to myślę że inna podłoga też się obroni. Ja nie wyobrażam sobie nie mieć płytek, bo ja wszystko rozlewam, wszystko mi spada i po większym gotowaniu moja kuchnia wygląda jak po tornado, a nie zawsze chce mi się natychmiast sprzątać.
|
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas "od zawsze" są panele. Było w miarę póki rura nie pękła. Teraz porozwalane panele są przykryte linoleum. ![]() Kiepskie rozwiązanie - przy zlewie dużo się chlapie, przy kuchence się chlapie i panele się rozlatują, gniją. Do tego ciężko się myje. Nie polecam.
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
goszu - współczuję straty kotki, nie wyobrażam sobie gdyby moja zniknęła. ale teraz taki okres, że może poznała kogoś i wróci po kilku dniach. a może była w ciąży i się zaszyła gdzieś na kilka dni. dajcie ogłoszenia na słupy
|
|
|
|
#251 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ścierania się lakieru na parkiecie, to doskonale wiem jak to wygląda. U mnie w rodzinnym domu prawie wszystkie podłogi są drewniane i rodzice ostatnio ścierali stary lakier równali deski i lakierowali od nowa bo już nie było jak patrzeć na te deski.
|
|
|
#252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby się odnalazła.[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35271696] kochana to Twój, Wasz dzień i ma wyglądać tak jak TY tego chcesz a nie babsztyl ze sklepu. Może namów swoją przyjaciółkę, mamę żeby skomentowały ten jego biały krawat (oczywiście negatywnie )[/QUOTE]Mama była z nami w sklepie i wprawdzie ona tża na nic nie namawiała, ale też była za jasnym. I nikt inny mnie nie poprze, bo dla niektórych dziwactwem jest już to że nie będzie miał kamizelki, a co dopiero czarny krawat.
|
|
|
#253 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój tż na szczęście sam zaproponował że może kupimy krawat w kolorze przewodnim (jednak czasem dobrze że czyta ze mną wizaż )
|
||
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa dotyczące mojej zagubionej kotki
Cytat:
Ja mam swój sklep, w którym kupuję porządne staniki, idealnie dopasowane nawet już za 50zł. Tylko, że jak potrzebuję zwyklaka, to wchodzę i mówię jaka cena mnie zadowala. A za najdroższy dałam nie więcej jak 95zł, i nie wiem czy różni sie od tych za 150zł, czy nawet 200, bo jest z dobrego materiału, starannie wykonany i przede wszystkim wygodny i trwały. Tak to ja ![]() Jagata u nas niestety zostaje parkiet ( i wiem, że za jakiś czas się rozleci, bo ja nie jestem zwolennikiem drewnianej podłogi w kuchni, ale cóż swoje powiedziałam, zostałam przegłosowana, to za parę lat będą kombinować i zmieniać na płytki. Tym bardziej, że ja tez ciaprok jestem ![]() Moi rodzice natomiast mają panele. I po 10 latach musieli je wymienić na nowsze, a to już były takie mocniejsze, konkretniejsze i podobno mega trwałe... Nena kotka niestety w ciążę nie mogła zajść, bo jest po sterylizacji. Ogłoszenia już wiszą. Jestem tak zdesperowana, że chodziłam po sąsiadach i wpraszałam im się do pomieszczeń gospodarczych, piwnic, garażów, by tylko zobaczyć, czy gdzies tam nie została zamknięta. Niestety wszędzie cicho i pusto. Ale może jeszcze przyjdzie. Chyba, że ktoś ją znalazł i sobie przywłaszczył, bo nie powiem Fiona jest pięknym kotem, mimo, że zwykłym dachowcem, to wygląda jak ruda brytyjka i jest bardzo przyjacielska. Taki kociak przytulanka.
|
|
#255 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam w kuchni panele od lat 8 i żyją
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
Dobra dziewczyny, spadam na miasto.
![]() Miłego dnia
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
kusisz, kusisz
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Heloł!
Czytam Was na bieżąco, nawet pocytowałam, ale mi sie skasowało :/ Mam teraz taki zap***dol, że nie ogarniam kuwety. Nie dość, że trzeba już zapraszać ludzi (jeszcze nie zaczeliśmy...), to remont mieszkania w pełni i dosłownie codziennie trzeba gdzieś po coś jeździć. Ze ślubnych spraw - wczoraj spisaliśmy protokół, luzik, ksiądz był spoko. Nie pamiętam już co komu miałam napisać, a w pracy jestem więc piszę na szybko. Wypowiem się tylko w kwestii krawatu. Teściowa wybrała TŻtowi biały wytłaczany - nie byłam przekonana. Oświeciłyście mnie, że czarny wcale nie jest pogrzebowy. Jak zobaczyłam męża neny, to nie wyobrażam sobie, żeby mój TŻ miał wyglądać inaczej. Dlatego będę się upierać przy czarnym krawacie.
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiktusiak
Dobrze że waty Ci nie powciskały w cyce ![]() Zaprawdę powiadam Wam: jeśli twierdzicie na miesiąc, 2 czy ile PRZED że macie zapier&^&*%l... poczekajcie do ostatnich dwóch tygodni jak suknia przeze mnie nie przeleci to będzie cud! właśnie zjadłam kromkę chleba z masłem i gnam dalej! zwariuję! Dodatkowo żołądek mnie cały czas nudzi już tak nerwowo, czuję że mam cały napięty i taki ściągnięty
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Wróciłam z próbnej i będą fotki Ja jestem bardzo zadowolona. Siedziałam na fotelu godzinkę i fryzjerka mówiła, że zawsze tylko tyle jej schodzi z fryzurami, bo ma wprawę. Ogólnie super babka i zna się na rzeczy. Wyczytała z moich włosów całą ich historię farbowania Zrobiła mi zdjęcia, żeby wiedziała jak ma wyglądać już właściwa fryzura i zapisała moje uwagi ![]() Teraz czekam na kosmetyczkę.
Kallos Sthenos - Piękno i Siła Edytowane przez Nattiv Czas edycji: 2012-07-17 o 19:10 |
|
|
|
#263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby sie znalazlaa no... jutro wasza wątkowa gadula wychodzi za mąż Cytat:
![]() melduje że niezbędnik skompletowany, noclegi opłacone, kubeczki na piwo kupione, umyte lustra, kupione kwiaty na stół, napoje do pokoi noclegowych kupione, romieszczeni ludzie na noclegach uffffff
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale zaczepisty tytuł wątku!!!!!
dla tej, która wymyśliła ![]() Kurcze, tyle się nacytowałam w poprzednim wątku i wszystko szlag trafił ![]() Ladystar, nena, marcia, jakie cudne relacje! Żeby i u nas tak chciało, ale im bliżej, tym więcej mam wątpliwości, jak to wszystko będzie... Doła już łapię strasznego, a dlaczego między innymi, to zaraz Wam powiem. Goszu, kicia się znajdzie, pewnie poszła gdzieś na amory ![]() Kiciu, jutro Cię wyściskam! Szykuje się chyba całkiem niezła pogoda ![]() Odebrałam wczoraj suknię... I powiem Wam, że w życiu jeszcze nie byłam tak zniesmaczona zachowaniem ekspedientki! Wyobraźcie sobie, że chciała mnie naciągnąć na 200zł! W momencie, kiedy już zdejmowałam kieckę mówi mi, że ponieważ były zmiany w dekolcie i obcięcie trenu, to za każdą z tych poprawek powinnam zapłacić 300zł, ale już nie muszę za obie, tylko za jedną i tylko 200 - wyrecytowała to jednym tchem, widać, że wytresowana do tego świetnie. Ja na to, że nie ma mowy, żebym za coś takiego płaciła, skoro te poprawki od samego początku były zamówione i wliczone w cenę sukni, więc w ogóle o co kaman. Na co ona, że dobrze, w takim razie ONA ZA TO MUSI ZAPŁACIĆTakże suknia odebrana, ale niestety bez radości. Muszę ją jeszcze po weekendzie założyć i pochodzić w niej po domu, bo boję się, czy nie poprzecinały mi jakichś nitek albo coś, skoro nie chciałam się nać nabrać :/ Niby z wierzchu sprawdziłam, ale tak naprawdę dopiero jak założę, to będzie wiadomo... Aż się martwię normalnie, weźcie mi powiedzcie, że nie zniszczyły mi tej sukni z zemsty, cooo?
|
#266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale lepiej sprawdź
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no lezy sobie kolo mnie laptop ja cos tam robie i w wolnej chwili moge cos naskrobać ![]() ja dalej nie czuje że jutro się hajtam Chatko na pewno wszytsko będzie dobrze mnie wczoraj chciała orżnąć na 80 zł baba za etole a ja ze to moj materiał bym więc czemu mam za to płacić a ona taka głupia mina koniec końców 20 zł za robocizne mi policzyła ![]() aaaa super że będziesz... weź aparat ![]()
|
|
#270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wczoraj już nie miałam jak sprawdzić, bo tylko TŻ ze mną był, a nie chciałam, żeby mnie w niej widział, a sama jej nie założę.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

pytała się jaki noszę rozmiar, powiedziała jej że noszę 70 A, ale wiem że powinnam mieć 65 C lub 60 D ( wiem że taki powinnam mieć bo byłam kiedyś u innej żeby zmierzyć rozmiar) i taki chcę, to mnie wysmiała i powiedziała że niemozliwe że taki noszę , bo te rozmiary nie są przecież takie same
Dała mi jakiś 65 ale nie był ciasny w obwodzie, tylko luzniejszy niż ten zwykly 70A a ta mi wmawiała że jest ok. Dawała mi staniki które albo odstawały, albo dusiły z boku piersi i mówiła że przeciez wszystko jest ok 

I wzruszyłam się maksymalnie 

Teraz porozwalane panele są przykryte linoleum. 

W momencie, kiedy już zdejmowałam kieckę mówi mi, że ponieważ były zmiany w dekolcie i obcięcie trenu, to za każdą z tych poprawek powinnam zapłacić 300zł, ale już nie muszę za obie, tylko za jedną i tylko 200 - wyrecytowała to jednym tchem, widać, że wytresowana do tego świetnie. Ja na to, że nie ma mowy, żebym za coś takiego płaciła, skoro te poprawki od samego początku były zamówione i wliczone w cenę sukni, więc w ogóle o co kaman. Na co ona, że dobrze, w takim razie ONA ZA TO MUSI ZAPŁACIĆ