|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
No to jednak troche.. zobacze może u mnie będzie coś taniej. Zrobie jutro ft3,4 a najwyżej w poniedziałek te dwa następne
|
|
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
Mokka będziemy trzymac kciuki.
Odebrałam właśnie Bete. I albo zaszłam w Lądku i nie zdawałam sobie sprawy albo kurde będą bliźnięta. Beta - 5242 co mieści się pomiędzy 5 a 9 tygodniem ciąży. Mąż genetycznie jest obciążony bliźniactwem. W czwartek 19 idę do gin i niech powie ilu nas tam jest? Kierownikowi powiem, że chce podwyżkę bo pracuję za 2 osoby .Dżastin - a Ty kiedy testujesz? Luna Całuski.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super gratulacje Szczerze zazdroszczę ci
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczę, zazdroszczę
![]() Ja nie wiem, czy jestem "obciążona" - moja babcia miała sioastrę bliźniaczkę, ale ona zmarła przy porodzie i nie wiem, czy były 1 czy 2 jajowe, a tylko jeden typ z nich jest dziedziczny podobno. Ale jak wezmę Clo to może, może
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli bliźniaki to jesteś istnym cudem bo przy prolaktynie się wogole nie zachodzi a co dopiero podwójnie
|
|
|
|
|
#3668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na dobre wiadomości!![]() Cytat:
![]() @ mam termin na sobotę... testować będe niedziela/poniedziałek... Mam złe przeczucia że @ przyjdzie.... ![]() Właśnie wróciłam z rowerku... pogoda jest beznadziejna. Raz pada raz nie... do tego od czasu do czasu zagrzmi... w poniedziałek jedziemy nad morze i z tego co widzę będziemy miec zarąbistą pogodę... wrrr...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Isia gratulejszym kochana ale będą jaja jak będą bliźniaki ale fajnie podwójne szczęście a szef to może w sumie niech Ci płaci i za troje d
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny mam nadzieje, ze mnie jeszce do watku przygarniecie. Mam pytanie, w zasadzie moze bardziej do tych, ktorym sie w ciaze juz udalo zajsc. Powiedzcie dziewczyny czy mialyscie podwyzszona temperature ciala jeszce przed okresem? Probujememy z mezem zajsc w ciaze, to juz nasz 3 cykl staran, tym razem posilkowalam sie jednak syfrowym testem owulacyjnym Clearblue, moze ktoras z Was miala okazje stosowac. Moje cykle sa regularne, 28 dni, test wskazuje usmiechnieta buzke na 24-36 przed uwolnieniem jajeczka i tez w ten dzien i nastepny trzeba sie poprzytulac bo to daje najwieksze szanse na poczecie. U mnie test pokazal
juz w 9 dniu, pokrylo sie to z szyjka macicy i odpowiednim sluzem. Dodam ze u mnie oulacja nie przebiega w polowie cyklu mimo regularnej miesiaczki, te dni ktore teraz test owulacyjny nam wskazal pominelismy tez w poprzednich cyklach staran. Jestem obecnie w 18 dc, juz w 13dc mialam ponad 37st goraczki i utrzymuje sie az do dzis, do tego mam bole glowy, w 14 i 15 dniu cyklu mialam bardzo mocny bol jajnikow do tego stopnia, ze nawet zwykle chodzenie sprawialo mi bol, nie wiem czy dobrze dedykuje ale moze to bylo zagniezdzanie, wiem ze niektore kobiety tak reaguja. Dodam ze nigdy takie bole mi nie towarzyszyly. dzisiaj biegam do toalety jak poparzona. powiedzcie, moge miec jakas nadzieje? mialyscie takie objawy? Wszystkim z gory dziekuje za odpowiedzi
|
|
|
|
#3671 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę się, że dałyście mi przyzwolenie na sobotę Obiecuję, że w sobotę najpóźniej zrobię Oby tylko nic nie zawitałoCytat:
Ja poki co trzymam kciuki, żeby @ nie przylazła. A jak mam nadzieję nie przyjdzie i zobaczę II w tym cyklu, to pewnie też się zacznę zastanawiać ile nas tam jest![]() Cytat:
to jakoś tak raźniejDzastin, nawet tak nie myśl Masz jakieś podstawy? Jak się w ogóle czujesz? Trzymam :kciuki;
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie razem raźniej
![]()
|
#3673 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny mam nadzieje, ze mnie jeszcze do watku przygarniecie. Mam pytanie, w zasadzie moze bardziej do tych, ktorym sie w ciaze juz udalo zajsc. Powiedzcie dziewczyny czy mialyscie podwyzszona temperature ciala jeszcze przed okresem? Probujememy z mezem zajsc w ciaze, to juz nasz 3 cykl staran, tym razem posilkowalam sie jednak cyfrowym testem owulacyjnym Clearblue, moze ktoras z Was miala okazje stosowac. Moje cykle sa regularne, 28 dni, test wskazuje usmiechnieta buzke na 24-36 przed uwolnieniem jajeczka i tez w ten dzien i nastepny trzeba sie poprzytulac bo to daje najwieksze szanse na poczecie. U mnie test pokazal
juz w 9 dniu, pokrylo sie to z szyjka macicy i odpowiednim sluzem. Dodam ze u mnie owulacja nie przebiega w polowie cyklu mimo regularnej miesiaczki, te dni ktore teraz test owulacyjny nam wskazal pominelismy tez w poprzednich cyklach staran. Jestem obecnie w 18 dc, juz w 13dc mialam ponad 37st goraczki i utrzymuje sie az do dzis, do tego mam bole glowy, w 14 i 15 dniu cyklu mialam bardzo mocny bol jajnikow do tego stopnia, ze nawet zwykle chodzenie sprawialo mi bol, nie wiem czy dobrze dedykuje ale moze to bylo zagniezdzanie, wiem ze niektore kobiety tak reaguja. Dodam ze nigdy takie bole mi nie towarzyszyly. dzisiaj biegam do toalety jak poparzona. powiedzcie, moge miec jakas nadzieje? mialyscie takie objawy? Wszystkim z gory dziekuje za odpowiedzi
|
|
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=IsiaG;35257152]Mokka będziemy trzymac kciuki.
Odebrałam właśnie Bete. I albo zaszłam w Lądku i nie zdawałam sobie sprawy albo kurde będą bliźnięta. Beta - 5242 co mieści się pomiędzy 5 a 9 tygodniem ciąży. Mąż genetycznie jest obciążony bliźniactwem. W czwartek 19 idę do gin i niech powie ilu nas tam jest? Kierownikowi powiem, że chce podwyżkę bo pracuję za 2 osoby .No to ładnie poszalałś z mężem Cieszcze się bardzo i też troszkę zazdroszę (ale tak dobrze ), bo mi sie marzą bliźniaki ale u mnie w rodzinie nigdy bliźniaków nie było u Tż też ale kto wie, zawsze moga się trafic u nas Jeszcze raz gratuluje i mężowi też takich starzłów![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- [QUOTE=Luna0;35250181]Nie mam siły Byłam po wyniki, cytologia ok nawet wyszła I grupa co zawsze miałam II i zdzwiona jestem bardzo że po zabiegu I. Ale tarczyca TSH 4,7400 ![]() norma to do 4,900.. a kobiety starajace sie nie powinny miec powyzej 2.. ide skoczyc z okna Nawet jesli teraz sie udało to same problemy... i nie wiadomo czy historia sie nie powtorzy, jesli sie nie udało to prędko i tak nie bede mogla się starać. Jestem ZAŁAMANA ![]() Myślałam, myślałam.. tylko nie dopuszczałam tej myśli do siebie ![]() Jak tamtym razem wszystko sobie wkrecałam, to teraz sobie wkrecam że to nie może być to... pewnie ze strachu. A od dziś do wogole już nie wiem co myśleć ![]() Luna będzie dobrze, musi być dobrze Tylko pozytywne myślenie pomoże nam spełnić nasze marzenie. Będziemy Cię wspierać a Ty nie dołuj się, tylko wierz, że wszystko się dobrze ułoży---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Mokka83 ![]() ![]() : kciuki:![]()
|
|
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Ja specjalnie wcześniej się obudziłam żeby zarejestrować się do lekarza... i najpierw był zajęty a teraz sobie wyłączyli telefon w przychodni...i od 45 min dzwonie nadaremnie... a lekarka przyjmuje tylko do 10...-SKANDAL! ![]() Mokka- nie mam żadnych objawów ani na @ ani na ciążę... Ale ja z reguły jestem pesymistką więc stawiam że @ nadejdzie... a jak się tak stanie to pojadę nad morze tak wkurzona.,że nie powiem co.. nie dosyć że bez pogody to jeszcze z @... - i to jest mój czarny scenariusz![]() Dzwonię dalej do tej przychodni... zobaczymy co z tego wyjdzie... A później jadę z siorą na zakupy
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-07-13 o 07:54 |
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem ciekawa co u Mokki
)wszystko ok?? trzymam kciuki! |
|
|
|
#3678 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() No ja sama jestem ciekawa co u mnie @ na szczęście nadal brak ![]() Rano nie zatestowałam, zrobię to wieczorkiem (bo w sumie dziś 30dc i chyba o każdej porze dnia coś powinno wykazać) lub jutro rano. Jeśli zobaczę upragnione II to nie czekam 2 tyg na wizytę u gin (bo tak mi zalecała w przypadku pozytywnego wyniku testu), tylko od razu się z nią kontaktuję i pytam czy nie powinnam czegoś brać ![]() A tak w ogóle, to jakoś nie potrafiłam sobie wyobrazić jak niektóre z Was pisały, że je piersi bolały tak z boku A od wczoraj w sumie i mnie zaczęły tak boleć![]() Oj ciekawe co z tego wszystkiego wyjdzie Niestety już się nakręciłam, więc jak to nie to, to będzie ciężko
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-07-13 o 08:23 |
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś chyba ten dzien najbardziej płodny rano zaobserwowałam śluz przejrzysty i bardzo rozciągliwy także z Tż sobie dziś małe bara bara strzelimy |
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka mnie też właśnie tak cmi i podejrzewałam infekcje.. no i nadal nie wiem co to
![]() a że śluzu dużo to tylko dobry znak
|
|
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
Witam się piątkowo!
Mokka, ściskam kciuki za Ciebie aż bolą. Oby to było to! ![]() Isia, piękna beta. Ale byś miała niespodziankę jak by się okazało, że to dwójeczka ![]() Monini, działajcie i proszę mi tu za 2 tygodnie 2 krechy pokazywać. U mnie @ się zbliża wielkimi krokami. Wieczorem zaczęło mnie ciągnąć w podbrzuszu, dziś dalej to trwa, nawet jakieś mdłości się pokazały. Wkurzona chodzę od paru dni, więc jestem pewna, że @ nadejdzie najpóźniej w niedzielę. |
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
a mi chyba wszyskie objawy mineły, albo się do nich przyzwyczaiłam
![]() - macica już nie boli- pewnie dlatego że biore magnez (wtedy tez jak zaczelam barc to przestała) ale mozliwe że mnie bolała tak ogolnie a nie ciążowo, chyba ![]() - nogi jakby mniej bolą, albo sie przyzwyczaiłam.. w sumie to wczoraj nie moglam zasnac i musialam podkladać pod nie poduszke ![]() - cycki NIC! może lekko spuchly ale tak normalnie, nie bolą ![]() - no i bulgota mi w żołądku, co chyba nie jest objawem, ale w tamtej ciazy mialam dziwny objaw bo cały czas burczało mi w brzuchu teraz blugota ![]() prze cyrki ze mną.. i znowu jak to czytam to mam nadzieje, ale jak o tym mysle to nic a nic. Chyba przez to że macica przestała mnie boleć i piersi ani rusz co jest najwiekszym objawem ![]() Po przemyśleniach bardzo bym się cieszyła teraz z ciąży bo ze wzgledu na tą tarczyce później może być cieżko...
|
|
|
|
#3683 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. JA znów niewyspana, chociaż śpię po 9 godzin- jak zawsze. Wczoraj na wieczór zaczął mnie kłuć prawy jajnik.. i miałam dosłownie raz plamienie małe koloru beżowego. W nocy jak się budziłam to cały czas ten brzuch czułam. Dziś z kolei boli mnie drugi jajnik. Obawiam się, że znów mam jakąś torbiel
![]() Byłam wczoraj w takim wielkim sklepie dla dzieci z kol (tą w 7 miesiącu) i jak tak sobie zaczęłam robić obliczenia to jestem przerażona! Dlatego dobrze doradzam koleżance z nadzieją, ze te rzeczy trafią później do mnie hahaahha :P---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- LunaO a który masz dzień cyklu?
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
Mokka no to czekamy dziś na dobre wieści od Ciebie
![]() Ja mam termin @ na jutro... zobaczymy co to będzie ![]() Lecę na zakupy Miłego Dnia,zajrzę popołudniu
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rycz Dziewczyno, nie rycz, dobrze będzie, bardzo dobrze,że zrobiłaś to TSH ( powinnanś wykonać całą resztę jeszcze) endokrynolog się za Ciebie weźmie i wszystko wróci do normy. Dobrze, że wiesz, że coś się z tarczycą dzieje, bo nieleczona może w ciąży zagrozić prawidłowemu rozwojowi fasolki. Więc ciesz się a nie płacz, pamiętaj wszystko wcześnie wykryte, zbadane da się wyprostować Mówię Ci to ja w dwa tygodnie po usunięciu skorupiaka z szyjki Wcale nie musi być pół roku, może się wszytko szybciej da załatwić, nie martw się na zapas. Wczoraj wróciłam z Gdyni ( byliśmy na festiwalu i jeszcze potem zostaliśmy 5 dni nad morzem Aż mnie skręcało jak widziałam fale i nawet ciepłe morze A ja nie mogłam w nim tyłka zamoczyć Ale i tak było fajnie A najlepszy motyw dziś w nocy, obudziłam się i nie wiedziałam gdzie jestem, poszłam do toalety, ale długo stałam przed drzwiami sypialni i nie mogłam znaleźć klamki Ale mam rozwalone kolano, łokieć, a na biodrze ma normalnie ranę, bo sobie skórę jakoś chyba o szafkę rozcięłam. O taka jestem zdolna
Edytowane przez dmoc4 Czas edycji: 2012-07-13 o 11:07 |
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie rycze
zrobiłam reszte badańPrze agentka z Ciebie hahaha |
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, witam po urlopie
Nie bylo mnie 1,5 tygodnia i w sumie z tego co się zorientowałam Isi się udało, także gratuluję Są jeszcze jakieś nowe fasolki?Urlop spędziliśmy w Hiszpanii i tam też wypadły dni płodne. Nie wiem czy to zmiana klimatu, czy clo, ale śluz owulacyjny miałam piękny i utrzymywał się dobrych 5 dni Do tego teścik owulacyjny też wyszedł pozytywnie w Hiszpanii, więc działaliśmy intensywnie Teraz tylko czekam, żeby @ nie przyszła Fajną pamiątkę bym miała
|
|
|
|
#3689 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak to jest z tymi testami owulacyjnymi? U mnie ile razy bym nie zrobiła to wychodzi pozytywny. W ubiegłym cyklu zdarzyło się tak, ze ta druga krecha wyszła dużo bardziej mocna niż testowa i co dziwne -było to coś ponad 30 dc i jakieś 5 dni później przyszła @ (teraz już nie pamiętam dokładnie ile to było dni, ale mniej wiecej tak wygldalo). W tym cyklu staraliśmy się nie tyle sugerujac sie testem co śluzem i nie wiem co to bedzie. Niby test w tym czasie ywszedł pozytywny, ale ja mu już chyba nie ufam. Testy mam nieregularne, ale srednio co 34/35 dni. Wiec wyglada na to, ze za 3-4 dni powinna byc @. Biorac jednak pod uwage moje rozhwiane w tym roku cykle, sama juz nie wiem kiedy ta 2 ma przyjsc. Za to piersi mi sie dwa razy powiekszyly i od prawie 2 tyg bola jak cholercia- ale w sumie to u mnie normalne przed @ Sama juz nie wiem czy nie wybrac sie do lekarza z prosba o pomoc. Nie zabezpieczamy sie z mezem od stycznia, ale nie robimy tez tego z kalendarzykiem w rece- no moze poza 2 ostatnimi cyklami. Nie zmienia to faktu, ze ciągle nam się nie udaje. Sama nie wiem co o tym myśleć.
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A możesz mi napisać, jak brałaś Clo? Miałaś monitoring po nim? Ja się właśnie waham, czy wziąć całą dawkę, bo mi dużo zapisał... Cytat:
Idź do lekarza.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.

.

Szczerze zazdroszczę ci

Masz jakieś podstawy? Jak się w ogóle czujesz? Trzymam :kciuki;

Ale ja z reguły jestem pesymistką więc stawiam że @ nadejdzie... a jak się tak stanie to pojadę nad morze tak wkurzona.,że nie powiem co.. nie dosyć że bez pogody to jeszcze z @... - i to jest mój czarny scenariusz