Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 12:34   #721
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
sprzedaliśmy już Nateczko, postanowilismy sprzedać, zagrozenie do roku największe jest wiadomo czego. Choć nie powiem ciężko było mi pierwsze kilka nocy i wstawałam spojrzeć ale już się przyzwyczaiłam. Zreszta jak bocujemy czasem u rodziców to też spał bez i było ok .
W sumie racja, Dominik też jak śpi u rodziców to przecież bez

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
20 min temu Ida skończyła roczek!!!! Jestem taka wzruszona. Dopiero co przecież pielęgniarka przyniosła mi ją, żeby pierwszy raz ją nakarmić. Pamiętam jak spadła jej czapeczka z główki i nie umieliśmy jej założyć, taka była Kruszyna.... Eh, to było przecież chwilę temu.

Dziękujemy wam za pamięć. Natko
Krystanku!!!! 100 lat od nas. Ida przesyła buziaki, 13 piątek to najszczęśliwszy dzień w tym roku!!!!
Świętujcie dziewczyny!!
Ja wczoraj cały dzień płakałam ze szczęścia jakie mam
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Nie możemy bo.. ma rdze jak to opel, całe nadkola już zerdzewiałe, no i stary jest bo z 95r.. poza tym od przyszłego roku wchodza obowiązkowo plakietki w niemczech bo do ilości spalin i będzie można do większości miast wjechac tylko z zieloną plakietką
No i samo to że już wyslużony i strach nim jeździć na takie trasy jak polska-niemcy. Nie wposmniałam jeszcze że ciężko się do niego zapakować w podróż bo to sedan..
Chcemy Mazde 6 kombi, ale kiedy nas będzie na to stac...

No troche jest, ale jakos dajemy rade teraz chociaż kasa na dziecko jest to zawsze latwiej.. ale i tak póki co ciężko żeby coś odlożyć
Wiadomo, jak ledwo starcza na życie to ciężko coś dodatkowo odłożyć Dobrze, że w Niemczech na dziecko tyle pieniążków dają i leki za darmo...

A Ty nie przesadzaj, bo z tego co oamiętam bardzo ładna z Ciebie dziewczyna!

Jedziemy do teścia, bo dzisiaj urodziny ma
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:35   #722
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

dziubek, Natka, brumek

Cytat:
Co gotujecie dobrego bo nie mam pomysłu na obiad

ja mam w planie obiecaną TŻowi frittatę, ale to na obiado-kolację wlaściwie dopiero

A teraz siedzę i zasypiam....ledwo na oczy patrzę, chyba pogoda nie bardzo, bo w nocy w miarę się wyspałam.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:38   #723
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Ida , Krystianek
sto latek , buziaczki

Natko co do wózka u Nas BJ citi mini się nie sprawdził.Jesteśmy zbyt wysocy do niego.
Marinko My płacimy 7zł za metr plus te dodatki( śmieci, woda).Ale ja z rodzicami więc wszystko na pół opłacamy

ja ost kupowałam duży wózek i najtaniej poczta wyszło 55zł a druga tańsza opcja to przesyłka konduktorska.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:52   #724
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Byliśmy na wymazie, Domek nawet nie zapłakał
Zapomniałam spytać, kiedy będą wyniki?

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Natko co do wózka u Nas BJ citi mini się nie sprawdził.Jesteśmy zbyt wysocy do niego.
ja ost kupowałam duży wózek i najtaniej poczta wyszło 55zł a druga tańsza opcja to przesyłka konduktorska.
Blondynko, ja Cię już dawno chciałam zapytać: czemu Wy tyle wózków przerobiliście? I jakim cudem zdążyłaś, bo wydaje mi się, że miałaś ich z kilkadziesiąt Hobby takie?
Stary 2012-07-13, 12:55   #725
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
tablicę i gumtree i ogromny oddzew . Myślę, że warto spróbować
Wypróbowałam własnie, skoro mówisz, że na all coraz ciężej.
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
to w temacie jedzenia, tak w tej chwili wygląda łobuziak i otoczenie :
Ale to już duży chłopak
Cytat:
20 min temu Ida skończyła roczek!!!! Jestem taka wzruszona. Dopiero co przecież pielęgniarka przyniosła mi ją, żeby pierwszy raz ją nakarmić. Pamiętam jak spadła jej czapeczka z główki i nie umieliśmy jej założyć, taka była Kruszyna.... Eh, to było przecież chwilę temu.

Ja to wogóle niewiem jak przeżyję Julki roczek-pierwszy tort, dmuchanie świeczek, aj...

Lubią Wasze dzieci oglądać swoje zdjęcia? Moja uwielbia i to jak się przy tym uśmiecha i cos tam gada po swojemu

Brumciu jak Twoja główka?
Patik- kiedy idziesz z palcem do lekarza?
Aaniu , co dalej z Twoim nadgarstkiem? Nadal rehabilitacja? ostatnio widziałam u siebie w mieście dziewczynę bardzo do Ciebie podobną i to jeszcze z dzieckiem Przez chwilę myślałam, że to Ty.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-07-13 o 12:59
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:58   #726
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Blondynko, ja Cię już dawno chciałam zapytać: czemu Wy tyle wózków przerobiliście? I jakim cudem zdążyłaś, bo wydaje mi się, że miałaś ich z kilkadziesiąt Hobby takie?
nie spełniają moich oczekiwań a druga spr. fajnie jest testować nowe
kupiłam dwa wózki miesiąc temu ale miał być ostatni ale już zaczynam się za innym rozglądać.:crazy :
Stary 2012-07-13, 13:00   #727
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam dwa wózki miesiąc temu ale miał być ostatni ale już zaczynam się za innym rozglądać.:crazy :
jak uzależnienie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:25   #728
agawoo
Zakorzenienie

Ida, Krystianek - 100 lat

Cytat:
Nie możemy bo.. ma rdze jak to opel, całe nadkola już zerdzewiałe, no i stary jest bo z 95r.. poza tym od przyszłego roku wchodza obowiązkowo plakietki w niemczech bo do ilości spalin i będzie można do większości miast wjechac tylko z zieloną plakietką
No i samo to że już wyslużony i strach nim jeździć na takie trasy jak polska-niemcy. Nie wposmniałam jeszcze że ciężko się do niego zapakować w podróż bo to sedan..
Chcemy Mazde 6 kombi, ale kiedy nas będzie na to stac...

[..]
Lili zasnęla, ide sie wziąć za siebie i pokręcić hh
Co gotujecie dobrego bo nie mam pomysłu na obiad
O widzisz, dobrze wiedzieć, że takie coś w Niemczech będzie Nie będziemy sie wybierać naszym gruchocikiem tam

A Mazda 6 mi się strasznie podoba Ford Mondeo, o ktorym tu dziewczyny pisały jeszcze bardziej I super się nim jeździ (mieliśmy takie w firmie i trochę się nimi ojeździłam)

Ja mam dzisiaj obiad bez pomysłu - bo z wczoraj został. Nie mam za bardzo jak gotować, bo kuchnia w remoncie i jest ogólny bajzel
Cytat:

O widzisz, do tej pory spotkałam się z samymi peanami na czesć tego wózka, a nikt nie wspomniał o takiej rzeczy - że ktoś ,oze być do niego za wysoki ... Może sami niscy go testowali?

My jeszcze nie potrzebujemy zmieniać wózka, ale dobrze wiedzieć na przyszłosć

Adrji, a mozesz polecić jakiegoś sprzedawcę tych piłeczek? Bo mam jedne z all na oku, ale jak Ty masz już sprawdzone, to może bym kupiła takie same? Chcę kupić Amelce takie piłeczki (basenik już mamy) już od dawna i nie mogę się zebrać A zdjęcia super

Marinko, czy Ty czasem nie szłaś dzisiaj koło poczty głównej na starówce?? Zwróciłam uwagę na wózek (szary) i potem na laseczkę w ciemnych okularach prowadzącą wózek - i wydaje mi się, że to Ty ... Dobrze mi się zdaje?

I przedstawię Wam może Amelkę ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5202120_pun.jpg (34,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Melcia.jpg (57,8 KB, 44 załadowań)

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:28   #729
iustyna1
Wtajemniczenie

Ida, Krystian sto lat maluszki!

U nas 4 dzień bez jedzenia w nocy . Za to w zamian całodzienne wycie i histerie. Już nie wiem czy to humory, czy zęby, czy co...

Natko, Alibany, Aaniu, Adrji piękne zdjęcia! (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam )

Kupiłam mei tai'a. Na Tulę nas aktualnie nie stać. Nie chce mi się chusty wiązać, muszę ją wystawić. Jedziemy na tydzień nad morze i na tydzień w góry, mam nadzieję, że mei tai się sprawdzi .

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Witam Amelkę!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:30   #730
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja to wogóle niewiem jak przeżyję Julki roczek-pierwszy tort, dmuchanie świeczek, aj...
A to mi historie przypomniałaś. Ze dwa tygodnie temu Ida zaczęła jakby pluć. Piciem, zupą i bez jedzenia też. Nie wiedziałam o chodzi. Potem babcia się przyznała, że uczyła ją świeczkę dmuchać, żeby na urodzinach umiała. No ale dziecku bardziej w plucie to przechodziło niż dmuchanie.
Tort w lodówce tężeje. Jeszcze później polewa. Ida biedaczka zmęczyła się tym świętowaniem to może i ja się zdrzemnę.... ??
Jeszcze raz dziękujemy wszystkim (Brumek, Ania, Pieleszka, Lili, Oliweczka.... oj nie wypiszę was wszystkich z pamięci)
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:31   #731
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Sliczna Amelka kiedy się Ona urodziła?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-13, 13:32   #732
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Amelka
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:33   #733
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
A to mi historie przypomniałaś. Ze dwa tygodnie temu Ida zaczęła jakby pluć. Piciem, zupą i bez jedzenia też. Nie wiedziałam o chodzi. Potem babcia się przyznała, że uczyła ją świeczkę dmuchać, żeby na urodzinach umiała. No ale dziecku bardziej w plucie to przechodziło niż dmuchanie.
dzieci tak fajnie wszystko powtarzają wogóle dzieci sa SUPER

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-13, 13:36   #734
83monia
Zakorzenienie

http://zszywka.pl/p/bluzka-rtg-509646.html padniecie, szczegolnie nasza oliwka-mamuska

Stary 2012-07-13, 13:37   #735
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:

O widzisz, do tej pory spotkałam się z samymi peanami na czesć tego wózka, a nikt nie wspomniał o takiej rzeczy - że ktoś ,oze być do niego za wysoki ... Może sami niscy go testowali?
tutaj masz filmik zob 4:32 masz pokazaną tą rurke z tyłu ja jak szłam to kopałam w nią.

śliczna ta Wasza Amelcia.Do kogo jest podobna
Stary 2012-07-13, 13:39   #736
agawoo
Zakorzenienie

Dziękujemy za przywitanie
Cytat:
Sliczna Amelka kiedy się Ona urodziła?
Oliweczko, Amelka tak o połowę mniejsza od Waszych dzieciaczków - jest z 19. stycznia - za tydzień skończy pół roczku

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:

śliczna ta Wasza Amelcia.Do kogo jest podobna
A to jest dobre pytanie Jedni widzą mnie, drudzy Tzta, a kilka osób .....moja mamę

Yyy, gdzie ten filmik?

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-07-13 o 13:40
Stary 2012-07-13, 13:42   #737
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Oliweczko, Amelka tak o połowę mniejsza od Waszych dzieciaczków - jest z 19. stycznia - za tydzień skończy pół roczku

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

A no własnie taka maleńka mi się wydawała
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
http://zszywka.pl/p/bluzka-rtg-509646.html padniecie, szczegolnie nasza oliwka-mamuska
czego to ludzie nie wymyślą:h ahaha:

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-13, 13:42   #738
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:

A to jest dobre pytanie Jedni widzą mnie, drudzy Tzta, a kilka osób .....moja mamę

Yyy, gdzie ten filmik?
dzieci sie zmieniaja

http://www.youtube.com/watch?v=gckPuBGVukI
Stary 2012-07-13, 13:49   #739
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
No faktycznie ta rurka mało praktyczna .. my w sumie w naszym wózku mamy cos podobnego - TZ czasem w to kopnie, ja raczej nie

Stary 2012-07-13, 13:52   #740
83monia
Zakorzenienie

http://zszywka.pl/p/moja-wersja-na-m...i--469330.html chyba to zrobie na urodzinowa impreskę

Stary 2012-07-13, 14:02   #741
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

takkk miałam noc ehhh fajnie nam się zasnęło po tylko trzech zdaniach bajki, pospał sobie a tu nagle zasmarkany wilczur sąsiadów zaczął ujadać i tak przez pól godziny no to mały w ryk nic to ululałam wyszłam z pokoju i nasz głupi sierściuch się mnie wystraszył i zaczął szczekać więc zwrot na pięcie i znowu lulam położyłam się i w tym cudownym momencie na pograniczu jawy i snu nasze kuny zaczęły szaleć na strychu i obudziły małegonie wiedziałam czy pójść wykastrować psa sąsiada czy z naszego zdrapać skórę czy może wybrać się na strych z wiatrówką!! efekt taki, że jestem niewyspana jak cholera....

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

No wiec tak, ojca lekarz to jakis konowal nie lekarz, mlody i glupi. Nic sam z siebie nie poradzi, dopiero jak zaczelam go ciagnac za jezyk to i powiedzial, ze do poradni paliatywnej mam go zapisac i ze tam mu leki beda wypisywac. Wypisal recepte i zle, nie moglam wykupic lekow z refundacja a jest roznica 12 zl a 112!!! wypis zle wypisali w szpitalu, musialam wracac. Tata czuje sie zle, dopiero na wypisie doczytalam, ze podejrzewaja raka pluc a nie jest stwierdzony, za to potweirdzone jest ze ma raka skory na twarzy i stad szybki termin na chemioterapie. Podobno guzki szybko sie powiekszaja. Ponadto od pielegniarek wiem ze rany w buzi mu sie nie goja tylko zaczynaja gnic. A jego lekarz twierdzi ze sie wygoilo. Tata jest u siebie, nie chce do mnie. Dzis jego kolega, nasz sasiad podjechal do MOPRu i zalatwil opiekunke, w poniedzialek mam sie z nia spotkac jak sie uda i powie na czym pomoc ma polegac, najpierw przyjdzie sprawdzic, czy to co mowimy jest prawda. i ehhhh codziennie jezdze do niego, bo moja kochana siostra powiedziala, ze ona nie ma czasu i juz.

evwe biedny ten twój tata i Wy przy nim tulę mocno i siły życzę! może weź wali siostrę w łeb przecież to też jej tata!

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Poniżej my z wczoraj

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a u kardiologa w zasadzie nic nowego. mówi, że jest resztkowy, minimalny przeciek spod łaty, a ci z Poznania się nie znaja moze nie doslownie tak, ale mozna tak ująć. powiedziała, że jeżeli nadal nie będą się zgadzać (w sierpniu jedziemy na kontrolę do poz...) to nagra badanie i znowu z profesorem skonsultuje...
genrealnie na razie nie kazala mi się przejmować.

kładę się bo jutro rano do pracy...na szczęście to już jutro piąteczek
ejjj to w sumie dobre wieści!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
się mi przypomniało, że nie odpisałam ci ehhh dalej w kupie jakże by inaczej już przestałam wierzyć, że to się kiedyś skończy ale nie piszę o tym bo stałabym się nudna jak flaki z olejem

Cytat:
to ja znów na wyrodną matkę wyjdę
u mnie Szymek je tylko na siedząco, w krzesełku, na wersalce .Pilnowałam tego od samego poczatku
u nas to samo krzesełko i finito tylko tak się karmimy no owszem czasem przypełznie po gryza z mojego talerza

Cytat:
ja wlasnie wpadlam ze zrobie tiramisu i galaretke z owocami w kubeczkach jako dodatkowe słodkie do torta
ja też robiłam galaretkę z owocami i to zniknęło najszybciej

Cytat:
To musi słodko wyglądać
Moja nauczyła się sprzątać swoje zabawki-po prostu aż mam łzy wzruszenia jak widzę jak ona sprząta
my od wczoraj się uczymy właśnie sprzątania zabawek na razie mały mi podaję i ja wkładam zabawki

Cytat:

A teraz siedzę i zasypiam....ledwo na oczy patrzę, chyba pogoda nie bardzo, bo w nocy w miarę się wyspałam.
ja też zasypiam powody opisane powyżej
Stary 2012-07-13, 14:07   #742
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja też robiłam galaretkę z owocami i to zniknęło najszybciej
z bita smietama czy bez? ja mysle by zrobic "ptasie mleczko" pomiedzy, bo jak bedzie cieplo to mi bita smietana sie rozjedzie...

Stary 2012-07-13, 14:14   #743
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
to w temacie jedzenia, tak w tej chwili wygląda łobuziak i otoczenie :

Cytat:

Dziękujemy wam za pamięć. Natko
Krystanku!!!! 100 lat od nas. Ida przesyła buziaki, 13 piątek to najszczęśliwszy dzień w tym roku!!!!
wzruszaja mnie takie wspomnienia
Cytat:
dziubek, Natka, brumek

ja mam w planie obiecaną TŻowi frittatę, ale to na obiado-kolację wlaściwie dopiero

jak ja robisz?
Cytat:

O widzisz, dobrze wiedzieć, że takie coś w Niemczech będzie Nie będziemy sie wybierać naszym gruchocikiem tam

A Mazda 6 mi się strasznie podoba Ford Mondeo, o ktorym tu dziewczyny pisały jeszcze bardziej I super się nim jeździ (mieliśmy takie w firmie i trochę się nimi ojeździłam)

Naszym (nieosiągalnym niestety..) marzeniem jest Insignia kombi
Mazda nie jest taka droga więc bardziej realna:d

Cześć Amelko! Ale Ty już duza jak na swój wiek jestes
Cytat:
Tort w lodówce tężeje. Jeszcze później polewa. Ida biedaczka zmęczyła się tym świętowaniem to może i ja się zdrzemnę.... ??
Jeszcze raz dziękujemy wszystkim (Brumek, Ania, Pieleszka, Lili, Oliweczka.... oj nie wypiszę was wszystkich z pamięci)

Cytat:
http://zszywka.pl/p/moja-wersja-na-m...i--469330.html chyba to zrobie na urodzinowa impreskę
zarabiste!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:34   #744
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
z bita smietama czy bez? ja mysle by zrobic "ptasie mleczko" pomiedzy, bo jak bedzie cieplo to mi bita smietana sie rozjedzie...
bez zrobiłam dwie michy jedną owoce a do drugiej galaretki różne kolory w kostkę i każdy brał sobie to co chciał i ile miał ochotę
Stary 2012-07-13, 14:38   #745
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
o dobry pomysł! dzięki. akurat mam mase krówkową ( tylko stoi już ponad rok, zobaczę czy ważna) robimy za tydzień w sobotę.. ( chcę to mieć za sobą)
My też robimy urodziny Szymcia za tydzień w sobotę

edit.: pomyliło mi się - my robimy w niedzielę..

Cytat:
Amelko miło Cię poznać

Myślę nad menu na urodziny Szymcia i pojawia się odwieczny problem: CZY NIE ZA MAŁO?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:55   #746
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
[B]I
Marinko, czy Ty czasem nie szłaś dzisiaj koło poczty głównej na starówce?? Zwróciłam uwagę na wózek (szary) i potem na laseczkę w ciemnych okularach prowadzącą wózek - i wydaje mi się, że to Ty ... Dobrze mi się zdaje?

Wyglądałam dziś wyjątkowo źle, więc lepiej mi się nie przyznawać, ale to byłam ja
Kurcze szkoda, że nie podeszłaś
Ale masz przepiękną córę!!!! Wow!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:30   #747
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Wy co tak masowo Nunę sprzedajecie?
Taki szał był...
My nie sprzedajemy, my kochamy

Cytat:
Murę sprzedaje, bo stoi i się kurzy. Do auta mi się nie mieści i szkoda żeby stał Nuna jako jedyny wózek odpada bo brakuje jednak pałąka.
Co masz za samochód, że taki mały bagażnik?

Cytat:
[/COLOR]Dziubku, sprzedałaś już monitor oddechu? Ja dalej Domkowi go włączam jak śpi.
Ja nie dziubkowa, ale też monitor odpalam i póki co narazie nawet nie myśle sprzedać. Nasze psy dość głośne, więc zawsze drzwi u Sary zamknięte, a ja lubie słyszeć co tam się dzieje
Teraz na urlop tez zabiorę, ale same walkie talkie bez tych płytek, żebyśmy mogli chodzić do ogrodu jak już Sarcia będzie spała.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Wyglądałam dziś wyjątkowo źle, więc lepiej mi się nie przyznawać, ale to byłam ja
Marinka uwaga jesteś pod obserwacją

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:32   #748
brumek
Zakorzenienie

Dzieć mi śpi na rękach i cała jestem zdrętwiała

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
takkk miałam noc ehhh fajnie nam się zasnęło po tylko trzech zdaniach bajki, pospał sobie a tu nagle zasmarkany wilczur sąsiadów zaczął ujadać i tak przez pól godziny no to mały w ryk nic to ululałam wyszłam z pokoju i nasz głupi sierściuch się mnie wystraszył i zaczął szczekać więc zwrot na pięcie i znowu lulam położyłam się i w tym cudownym momencie na pograniczu jawy i snu nasze kuny zaczęły szaleć na strychu i obudziły małegonie wiedziałam czy pójść wykastrować psa sąsiada czy z naszego zdrapać skórę czy może wybrać się na strych z wiatrówką!! efekt taki, że jestem niewyspana jak cholera...
Czyli wszystkie zwierzaki przeżyły, tak?

Cytat:
Lubią Wasze dzieci oglądać swoje zdjęcia? Moja uwielbia i to jak się przy tym uśmiecha i cos tam gada po swojemu

Brumciu jak Twoja główka?
Dziś nie boli W ogóle już od wtorku nie boli, więc jest super, dzięki

Tymuś tak samo reaguje na swoje zdjęcia, a jeszcze fajniej na filmiki

Cytat:
Nałogowiec A nie przyzwyczajasz się do nich? bo ja do naszego bardzo jestem przyzwyczajona i nie oddałabym za nic

Cytat:
Jaka czarnulka maleńka Jak to się szybko zapomina, jakie nasze dzieci były jeszcze niedawno...

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Kupiłam mei tai'a. Na Tulę nas aktualnie nie stać. Nie chce mi się chusty wiązać, muszę ją wystawić. Jedziemy na tydzień nad morze i na tydzień w góry, mam nadzieję, że mei tai się sprawdzi .
Był już pierwszy spacer?
Stary 2012-07-13, 15:37   #749
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumuś jeszcze nie dotarł (kupiłam przez Ciebie, Babonika i Ulę ) Ktoś jeszcze miał, ale nie pamiętam kto... skleroza
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:55   #750
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

iustyna1 gdzie nad morze jedziecie?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości