Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2196 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 11:48   #65851
smoothly
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
cudowna jest teraz mam w szafie niebieską i czerwoną, bo zrobiłam zapasy na wakacji z racji tego, że mieszkam na wsi

(...)

tu się zgodzę po prostu kręconym włosom trzeba trochę czasu poświęcić. mój współlokator się pyta czasem czy mi się tak chce przed myciem nakładać odzywkę (stosuję OMO) albo chodzić w maskach czy olejach, bo mam trochę tych butelek itd. ludziom się wydaje, ze to nie wiem jaki trud.
hah, zapasy dobra rzecz, ja już nie kupuję nic więcej, nie mogę, po prostu nie da rady, już mam tyle rzeczy!
moja mama też dziwnie na mnie patrzy jak widzi te oleje dobrze że nie sprawdza wszystkich kosmetyków do włosów bo by się wystraszyła. z balsamu do kąpieli babydream fur mama musiałam zerwać etykietki bo byłby niezły krzyk i już gadanie o prawdopodobnej ciąży

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:04   #65852
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Chyba ze cos z tym nieczesaniem jest na rzeczy, jak myslicie? Czy to moze oslabiac cebulki?

kiedyś tak miałam włosy czesałam tylko przed i po myciu i leciały garściami. fryzjerka mi powiedziała, że mam czesać i robić masaż skalpu, bo cebulki ucierpiały. odkąd się czesze, wypadania nie ma.
Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość

używał tu ktoś eliksiru z green pharmacy (konkretnie chodzi mi o ten do łamliwych) konkretnie tylko na skalp/jako wcierke i zechce podzielic się spostrzeżeniami i wrażeniami? wzmacnia jakoś? daje jakiś efekt?
kompletna pomyłka... obojętnie czy wcierałam tylko w skalp czy psikalam włosy strasznie wysuszał. teraz robię z niego płukankę, żeby go wykończyć i na szczęście już tylko trochę zostało a butelkę zostawię, bo bardzo praktyczna
oprócz tego na kilku blogach spotkałam podobne opinie

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Ajrisz, powinnaś iść na chemię. Czujesz lepiej niektóre sprawy, niż moi znajomi po licencjacie
u nas jedna laska po roku się pyta co to jest kitel...
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
nie wiem skąd się ludziom bierze, że loki to sztuczne
mnie też się często pytają, czy to moje włosy czy 'sztuczne'
Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość

uwielbiam takich ludzi, no i pięknie się pani doktor nacięła
a tak przy okazji to aż mam dreszcze na myśl o organicznej. ;o
mnie teraz czeka...
Cytat:
Nie lubię organicznej. Fizyczna <3
o nie, tylko nie fizyczna, we wrześniu mam poprawkę

kurcze tak czytam te wasze posty chemiczne i niektórych przedmiotów nawet u siebie nie mam, np. teoretycznej studiuję na UAMie w Pń i rocznikowo jestem po 2gim roku, ale choruję i musiałam wziąć po 1 roku dziekankę niestety ;/ jednak nie chciałam siedzieć bezczynnie i część przedmiotów sobie zrealizowalam, więc teraz będę mieć lżej. przez to bd 2 razy na 2gim roku i licencjat się opóźni, ale to już nie moja wina niestety ;(
póki co mieliśmy podstawy chemii (semestr), nieorganiczną (2 semestry), analityczną (1 semestr) a teraz czeka mnie drugi i boję się, bo mamy z taką kosą, że masakra. przed każdym labo koło, nie zdasz to wypad i na prawdę ciężko jest. organa cały drugi rok, też się boję, bo dużo osób u nas odpadło na analu i organie, ale myślę sobie - przecież dużo osób zdaje, więc ty też zdasz fizyczną też mamy 2 semestry, teraz mieliśmy w 2gim, a następna część na 3cim roku.
ogólnie u nas poziom jest wysoki, dużo wymagają i jak przychodzimy na labo to powinniśmy umieć składać sprzęt itd., a czasem jak przeglądamy z kumplem skrypty z innych uczelni to tylko śmiech... oni tam mają wszystko krok po kroku opisane, nawet że metanol to trucizna jeden profesor kiedyś powiedział, że nie chce wiedzieć jaki tam jest poziom.
Cytat:
hah, zapasy dobra rzecz, ja już nie kupuję nic więcej, nie mogę, po prostu nie da rady, już mam tyle rzeczy!
moja mama też dziwnie na mnie patrzy jak widzi te oleje dobrze że nie sprawdza wszystkich kosmetyków do włosów bo by się wystraszyła. z balsamu do kąpieli babydream fur mama musiałam zerwać etykietki bo byłby niezły krzyk i już gadanie o prawdopodobnej ciąży
moja tam nie ma nic do tego mówi, ze jak działa to dobrze. z BD uzywam tylko olejku i widzi że do włosów, więc nie ma problemów

Edytowane przez TwojaKokaina
Czas edycji: 2012-07-13 o 11:52
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:17   #65853
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

o nie, tylko nie fizyczna, we wrześniu mam poprawkę

kurcze tak czytam te wasze posty chemiczne i niektórych przedmiotów nawet u siebie nie mam, np. teoretycznej studiuję na UAMie w Pń i rocznikowo jestem po 2gim roku, ale choruję i musiałam wziąć po 1 roku dziekankę niestety ;/ jednak nie chciałam siedzieć bezczynnie i część przedmiotów sobie zrealizowalam, więc teraz będę mieć lżej. przez to bd 2 razy na 2gim roku i licencjat się opóźni, ale to już nie moja wina niestety ;(
póki co mieliśmy podstawy chemii (semestr), nieorganiczną (2 semestry), analityczną (1 semestr) a teraz czeka mnie drugi i boję się, bo mamy z taką kosą, że masakra. przed każdym labo koło, nie zdasz to wypad i na prawdę ciężko jest. organa cały drugi rok, też się boję, bo dużo osób u nas odpadło na analu i organie, ale myślę sobie - przecież dużo osób zdaje, więc ty też zdasz fizyczną też mamy 2 semestry, teraz mieliśmy w 2gim, a następna część na 3cim roku.
ogólnie u nas poziom jest wysoki, dużo wymagają i jak przychodzimy na labo to powinniśmy umieć składać sprzęt itd., a czasem jak przeglądamy z kumplem skrypty z innych uczelni to tylko śmiech... oni tam mają wszystko krok po kroku opisane, nawet że metanol to trucizna jeden profesor kiedyś powiedział, że nie chce wiedzieć jaki tam jest poziom.
Dla Ciebie to kosa - u mnie na każdych labach była wejściówka, i za każdym razem ktoś wylatywał. A jak się ma labo 3-4 razy w tygodniu to jest wtedy hardcore Dla mnie nic nowego.
Składanie sprzętu to normalne wymaganie, nawet jak się pierwszy raz wchodzi na zajęcia.
U nas przez 4 semestry mamy razem zajęcia, trzeci rok to panele.
I na tych 4 semestrach było: podstawy chemii(1 sem), analityczna(1 sem), organ(2), nieorgan(2), teor(1), krystalografia(1), fizyczna(2) - oczywiscie z przedmiotów typowo chemicznych.
Ludzie jeśli odpadali, to głównie na pierwszym roku na matmie, fizyce i podstawach chemii.

Zresztą - mówi się, że ludziom po chemii UJotowskiej dość łatwo znaleźć pracę(nawet nie w zawodzie), bo potrafią sobie radzić w każdej sytuacji i są zaprawieni psychicznie i fizycznie xD
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:20   #65854
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Ja sobie wyobrażam że:
Naginasz "kręgosłup" a kształt utrwala odpowiednio domknięta łuska = dlatego u mnie wałki trzymają się parę dni (sztywny kręgosłup i sztywna łuska) a u kogoś godzinę (miękki kręgosłup i miękka łuska)
A jak się to ma do porowatości? Sztywny kręgosłup i sztywna łuska = włos niskoporowaty, czy to nie ma żadnego wpływu?
Pytam, bo zauważyłam interesującą rzecz na moich włosach - kiedy nie dbałam o nie, nie olejowałam, to były bardzo podatne na wszelkie stylizacje. Wystarczyło, że położyłam się na jednym boku na 5min. i miałam włosy odgniecione po tej stronie przez resztę dnia... kiedy zaczęłam o włosy dbać, to tendencja się odwróciła o 180 stopni - mogę nosić spięty wysoko kucyk przez cały dzień, a kiedy rozpuszczę włosy wieczorem to wystarczy, że raz przejadę ręką i nie ma po gumce nawet odgniecenia... zastanawiam się, czy to ma coś wspólnego z nawilżeniem, czy może raczej z domknięciem łusek? Z chemii zawsze byłam noga i nie wiem

Cytat:
moja tam nie ma nic do tego mówi, ze jak działa to dobrze. z BD uzywam tylko olejku i widzi że do włosów, więc nie ma problemów
Moja mama też się początkowo zdziwiła, że używam olejku dla kobiet w ciąży... ale w sumie bardziej się oburzyła kiedy zobaczyła, że ja to na włosy nakładam, bo dla niej to obrzydliwe Lubi swoje suchelce i uważa, że moje (nawilżone) są wiecznie tłuste.

Czy mnie się tylko wydaje, czy większość włosomaniaczek to umysły ścisłe/studiujące ścisłe kierunki? Bo ja w sumie też ścisły kierunek

Cytat:
Zresztą - mówi się, że ludziom po chemii UJotowskiej dość łatwo znaleźć pracę(nawet nie w zawodzie), bo potrafią sobie radzić w każdej sytuacji i są zaprawieni psychicznie i fizycznie xD
UJ pozdrawia U nas też jest ładny przesiew, ze 157 osób na pierwszym roku zostało z 30 na drugim, a teraz, na trzecim to pewnie z 20 będzie... nie liczę oczywiście osób, które są wpisane na rok niżej i realizują przedmioty z roku wyżej

Edytowane przez Zioło
Czas edycji: 2012-07-13 o 12:25
Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:27   #65855
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Widać, że zdrowe
Trzymam kciuki za zapuszczanie

dziękuję, przydadzą się
Cytat:
Z anegdot - na chemii organicznej mieliśmy taką super kobietę, bardzo prostudencką - zajęcia właśnie o aminokwasach, i pytanie, czy wiemy, na jakiej zasadzie działa trwała. My nemo, a kobieta do mnie, że chyba powinnam wiedzieć, skoro sobie robię.
Ja: Pani doktor, to naturalne włosy.
P.D.: :O
Dobre

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:28   #65856
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
organa cały drugi rok, też się boję, bo dużo osób u nas odpadło na analu i organie...
Przepraszam, ale

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:40   #65857
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
kompletna pomyłka... obojętnie czy wcierałam tylko w skalp czy psikalam włosy strasznie wysuszał.
bo to trzeba oleju dodać ;]
Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
A jak się to ma do porowatości? Sztywny kręgosłup i sztywna łuska = włos niskoporowaty, czy to nie ma żadnego wpływu?
Si jedną z cech niskiej porowatości jest "nieruchawa" łuska. a grubość swoją drogą, moje są grube
Tak spytam, czy pokierowały Cię dziewczyny na mojego bloga -> link w podpisie, zakładka "pielęgnacja naukowo"
Ja tam strasznie dużo pisałam o porowatości i masę przykładów własnych

Cytat:
Pytam, bo zauważyłam interesującą rzecz na moich włosach - kiedy nie dbałam o nie, nie olejowałam, to były bardzo podatne na wszelkie stylizacje. Wystarczyło, że położyłam się na jednym boku na 5min. i miałam włosy odgniecione po tej stronie przez resztę dnia... kiedy zaczęłam o włosy dbać, to tendencja się odwróciła o 180 stopni - mogę nosić spięty wysoko kucyk przez cały dzień, a kiedy rozpuszczę włosy wieczorem to wystarczy, że raz przejadę ręką i nie ma po gumce nawet odgniecenia... zastanawiam się, czy to ma coś wspólnego z nawilżeniem, czy może raczej z domknięciem łusek?
Dokładnie porowatość, obniżyłaś sobie czyli u Ciebie bardzo decyduje łuska, w stylizacji mogą Ci się przydać moje triki (za kilka cm )

Przykład z życia włosów kosmicznie niskiej porowatości:
przy ostatnim myciu do Bingo shea z olejem lnianym dołożyłam różowej Artiste - już mam obciążenie z przeproteinowaniem

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:46   #65858
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Czy mnie się tylko wydaje, czy większość włosomaniaczek to umysły ścisłe/studiujące ścisłe kierunki? Bo ja w sumie też ścisły kierunek
Kiedyś na jakimś blogu przeczytałam coś podobnego. Coś w tym chyba jest.
Ale są też humanistki. To ja.

Pisałyście dużo o tym, że spotykacie się z przykrymi uwagami na temat włosów kręconych. Dla mnie to dziwne. Przez całe życie tylko raz spotkałam się z uwagą, że ktoś woli proste włosy (ale to przykre nie było, tylko stwierdzenie faktu). Zawsze słyszałam miłe uwagi, gdziekolwiek się pojawiłam (różne części Polski, od osób znanych i obcych, za granicą również).
Zawsze akceptowałam swoje włosy i chciałam mieć kręcone.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:55   #65859
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Ciebie to kosa - u mnie na każdych labach była wejściówka, i za każdym razem ktoś wylatywał. A jak się ma labo 3-4 razy w tygodniu to jest wtedy hardcore Dla mnie nic nowego.
Składanie sprzętu to normalne wymaganie, nawet jak się pierwszy raz wchodzi na zajęcia.
I na tych 4 semestrach było: podstawy chemii(1 sem), analityczna(1 sem), organ(2), nieorgan(2), teor(1), krystalografia(1), fizyczna(2) - oczywiscie z przedmiotów typowo chemicznych.
Ludzie jeśli odpadali, to głównie na pierwszym roku na matmie, fizyce i podstawach chemii.

miałam składać dokumenty na UJ, ale cieszę się, że zdecydowałam się na UMCS bliżej mi do moich zainteresowań, tym bardziej że zaczynam w tym roku do chemii środków bioaktywnych i kosmetyków naukę w studium medycznym na kierunku technik farmaceutyczny
u mnie znowu poodpadali na matmie i co dziwne na botanice farmakologicznej.
u nas rozkładają się tak przedmioty:
pierwszy semestr - chemia ogólna + wspomniana matma, fizyka, botanika, biologia komórki
drugi semestr - nieorganiczna, analityczna + dalej matma i fizyka + histologia z anatomią, mikrobiologia lekarska
trzeci semestr - analityczna, organiczna i makromolekuły, fizyczna + informatyka i toksykologia
czwarty - podobnie jak w 3
piąty - zwiazki mineralne stosowane z kosmetyce, synteza i ch. organiczna związków chiralnych, biotechnologia, fizyczna w układach biologicznych itp.
szósty - podobnie jak 5.

oczywiscie to nie wszystkie przedmioty, pewnie wiele pominęłam

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-13, 13:07   #65860
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
I ja jeśli chodzi o włosomaniactwo

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:12   #65861
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Tak spytam, czy pokierowały Cię dziewczyny na mojego bloga -> link w podpisie, zakładka "pielęgnacja naukowo"
Kochana, ja Cię mam w obserwowanych, regularnie podczytuję i Ci nawet pod jednym wpisem mędziłam, jaką ja mam porowatość - ale wtedy się skłaniałam ku opcji, że raczej wysoką, bo założyłam z góry, że włosy rozjaśniane muszą mieć wysoką porowatość

Cytat:
Ja tam strasznie dużo pisałam o porowatości i masę przykładów własnych
No właśnie, w tym problem - pisałaś strasznie dużo i ja to wszystko staram się chłonąć, ale czasem się po prostu gubię, bo to mnóstwo nowych informacji w jednym rzucie Dlatego czasem zadaję oczywiste pytania, ale już zaczynam powoli kojarzyć i wiązać ze sobą fakty.

Tak sobie czytałam o typach skrętów i jeszcze do wczoraj bym myślała, że mam 2a - takie marne falki, jakby ich prawie nie było, do tego brak puszenia... ale wczoraj, po nałożeniu kokosa (wreszcie miałam po oleju cudownie miękkie włosy, a nie siano jak po innych olejach )na całą noc pojawił mi się we włosach jeden taki troszkę rulonik - włosy zawijały się wokół własnej osi, szkoda że zdjęcia nie zrobiłam. Do tego się o wiele bardziej puszyły Czy więc jest możliwe, że mam jednak włosy typu 2b/c? Każdego dnia dowiaduję się o swoich włosach czegoś nowego, zwariować można

Edytowane przez Zioło
Czas edycji: 2012-07-13 o 13:13
Stary 2012-07-13, 13:18   #65862
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:

tzn. teraz dla mnie nie jest kosa, bo przywykłam, chociaż bywa ciężko ale mam 2 laski w grupie, które ciągle coś oblewają, nie wiem jak zdały 1 rok na fizie u nas nikt nie odpadł, na matmie kilka osób, najwięcej teraz
u nas były podstawy chemii (1 semestr), nieorgana (2), anal (2), organa (2), krystalo (1), fizyczna (2). to są przedmioty do 2go roku, bo na 3cim wszystkich nie znam, ale wiem, że biochemia będzie, metaloorgana itd.
no i my wybieramy sobie specjalizację od razu, jestem na materiałowej, więc miałam materiały biomedyczne, polimery

u nas jest podobnie to teraz 2gi stopień przed Tobą?
Stary 2012-07-13, 13:19   #65863
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
dużo osób u nas odpadło na analu i organie
Cytat:
Napisane przez Demka
Przepraszam, ale
luz, u nas była wydymka

Anwen też jest ścisła ale nie ma co uogólniać, mam kolegę językowca po technikum, tłumaczył mi antystatyki w kosmetykach

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:22   #65864
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:

UJ pozdrawia U nas też jest ładny przesiew, ze 157 osób na pierwszym roku zostało z 30 na drugim, a teraz, na trzecim to pewnie z 20 będzie... nie liczę oczywiście osób, które są wpisane na rok niżej i realizują przedmioty z roku wyżej
u nas ogólnie na specjalizacji było 32, zostało 20. ale np. na takiej kosmetycznej albo podstawowej czy biologicznej było ponad 100 osób i mało zostało, bo na 1 roku u nas nie ma warunków.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale
z anala? u nas się tak przyjęło
Cytat:
ja tam się na tym nie znam

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Anwen też jest ścisła ale nie ma co uogólniać, mam kolegę językowca po technikum, tłumaczył mi antystatyki w kosmetykach
u nas wylądował chłopak po klasie humanistycznej

ogólnie to studiuję chemię, ale kosmetykami się jak dotąd nie interesowałam
Stary 2012-07-13, 13:37   #65865
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
luz, u nas była wydymka
Nasz cały kierunek to TiRówki, więc...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:38   #65866
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:

u nas wylądował chłopak po klasie humanistycznej

ogólnie to studiuję chemię, ale kosmetykami się jak dotąd nie interesowałam
ja też po humanistycznej jak powiedziałam swojej matematyczce, że się na matmę właśnie wybieram to była w niezłym szoku

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:41   #65867
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Kiedyś na jakimś blogu przeczytałam coś podobnego. Coś w tym chyba jest.

Pisałyście dużo o tym, że spotykacie się z przykrymi uwagami na temat włosów kręconych. Dla mnie to dziwne. Przez całe życie tylko raz spotkałam się z uwagą, że ktoś woli proste włosy (ale to przykre nie było, tylko stwierdzenie faktu). Zawsze słyszałam miłe uwagi, gdziekolwiek się pojawiłam (różne części Polski, od osób znanych i obcych, za granicą również).
Zawsze akceptowałam swoje włosy i chciałam mieć kręcone.
I ja

A odnoście kręciołków - zawsze spotykałam się z opinią, że kręcone są piękne.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:46   #65868
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
ja też po humanistycznej jak powiedziałam swojej matematyczce, że się na matmę właśnie wybieram to była w niezłym szoku
Ja po klasie humanistyczno-językowej, bo przez 6 lat sądziłam, że moim przeznaczeniem jest japonistyka Ostatniego dnia rekrutacji zadeklarowałam się ot tak na informatykę, nie bardzo wierząc, że się dostanę... ale się dostałam i jestem
A tak w ogóle to witaj! Dalej czekam na listę kosmetyków do stworzenia bazy!

Stary 2012-07-13, 13:49   #65869
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Nasz cały kierunek to TiRówki, więc...
u nas na chemii inna specjalność to PiS - podstawowa i stosowana

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-13, 13:49   #65870
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Ja po klasie humanistyczno-językowej, bo przez 6 lat sądziłam, że moim przeznaczeniem jest japonistyka Ostatniego dnia rekrutacji zadeklarowałam się ot tak na informatykę, nie bardzo wierząc, że się dostanę... ale się dostałam i jestem
A tak w ogóle to witaj! Dalej czekam na listę kosmetyków do stworzenia bazy!
ja miałam być dziennikarką ale szybko zdałam sobie sprawę jak bardzo się pomyliłam :P

bazę powiadasz... może do grudnia się wyrobię

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2012-07-13, 13:52   #65871
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam być dziennikarką ale szybko zdałam sobie sprawę jak bardzo się pomyliłam :P

ja znowu miałam iść na filologię angielską, o czym byłam przekonana całą podstawówkę i gimnazjum, potem rozważałam zawodówkę - fryzjerstwo. ostatecznie do LO poszłam na biol-chema i wylądowałam zupełnie przypadkiem na chemii

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-13, 13:56   #65872
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
ale wczoraj, po nałożeniu kokosa (wreszcie miałam po oleju cudownie miękkie włosy, a nie siano jak po innych olejach )na całą noc pojawił mi się we włosach jeden taki troszkę rulonik - włosy zawijały się wokół własnej osi, szkoda że zdjęcia nie zrobiłam. Do tego się o wiele bardziej puszyły Czy więc jest możliwe, że mam jednak włosy typu 2b/c? Każdego dnia dowiaduję się o swoich włosach czegoś nowego, zwariować można
Możliwe
Dlaczego nie zrobiłaś zdjęcia my koooochamy rulony

Czekaj... po kokosie się bardziej spuszyły?

Cytat:

Heloł pięknowłosa

Spotykam się z opiniami, że proste włosy są ładniejsze od kręconych. Jednak uważam, że są nudniejsze bo ciągle takie same

Za to moja koleżanka ze studiów (prostowłosa) ślini się do loków a jeszcze bardziej do fal

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-07-13 o 13:58
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:03   #65873
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
myslę, że na matmę bym się nie wybrała
nie mam nic do niej, ale jednak wolę nie
akurat obdarzono mnie tak, że mam wszechstronną wiedzę i wszystko mi dobrze szło oprócz... wfu
Cytat:
u nas na chemii inna specjalność to PiS - podstawowa i stosowana
niemile mi się kojarzy PiS
Cytat:
wylądowałam zupełnie przypadkiem na chemii
mnie się to zawsze podobało
miałam bardzo fajną nauczycielkę w gimnazjum, w liceum też. poza tym zawsze mi to wychodziło i lubiła, i tak jakoś zostało
Stary 2012-07-13, 14:03   #65874
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Weźmy jeszcze poprawkę na moje lenistwo i baza będzie gotowa JUŻ w grudniu 2014!

Cytat:
Możliwe
Taki jeden skromny rulonik, to nawet nie było się czym chwalić! A całe włosy wyglądały dość tragicznie, bo były po nieudanej próbie plunkingu/ploppingu... never again
Ale właśnie siedzę z Kallosem Latte na włosach i gotuję sobie żel lniany, więc wam zaprezentuję dzisiaj moje kudełki po żelu Już się tego boję...

Stary 2012-07-13, 14:06   #65875
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
akurat obdarzono mnie tak, że mam wszechstronną wiedzę i wszystko mi dobrze szło oprócz... wfu

niemile mi się kojarzy PiS

mnie się to zawsze podobało
miałam bardzo fajną nauczycielkę w gimnazjum, w liceum też. poza tym zawsze mi to wychodziło i lubiła, i tak jakoś zostało
z matmy jestem tępa do kwadratu, chociaż po poprawce w 1 semestrze ćwiczenia w drugim zaliczyłam na piąteczkę
a PiS wreszcie przestał mi się kojarzyć z polityką
a chemia... ja nie byłam pewna do końca co chcę robić, gdzie chcę iść na studia. wyszło, jak wyszło i jestem z tego bardzo zadowolona

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-13, 14:09   #65876
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Możliwe

Czekaj... po kokosie się bardziej spuszyły?

Heloł pięknowłosa

Spotykam się z opiniami, że proste włosy są ładniejsze od kręconych. Jednak uważam, że są nudniejsze bo ciągle takie same

Za to moja koleżanka ze studiów (prostowłosa) ślini się do loków a jeszcze bardziej do fal
Heloł

Mi się proste nigdy nie podobały :P :P ale oczywiście żadnej prostowłosej nie krytykuje tylko dlatego, że nie ma kręconych włosów...

Cytat:
mi wszystko prócz wf i historii - mam jakąś alergie na ten przedmiot ;D

a na matmie było super! i bardzo abstrakcyjnie
no i przynajmniej miałam czas, żeby pracować i imprezować, a nie zakuwać jak na np. humanistycznych studiach. Matma jakoś sama wchodziła mi do głowy, wystarczyło na zajęcia chodzić

Cytat:
Weźmy jeszcze poprawkę na moje lenistwo i baza będzie gotowa JUŻ w grudniu 2014!
to i tak całkiem niezły termin :P :P :P

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com

Edytowane przez anwen
Czas edycji: 2012-07-13 o 14:10
Stary 2012-07-13, 14:15   #65877
claudiiin
Zadomowienie

Ja jako dzieciak w podstawowce mialam misje zeby zostac weterynarzem, bo uwielbialam (i nadal uwielbiam) miec do czynienia ze zwierzetami Chcialam tez byc dziennikarka podobnie jak Anwen, bo odkad nauczylam sie pisac lubilam tworzyc rozne historyjki, opowiadania, pseudo gazetki i niedoszle ksiazkowe bestsellery W gimnazjum chyba sie nad tym nie zastanawialam, a w LO mialam pomysl zeby zostac psychiatra bo to takie ciekawe oraz biotechnologiem (dobrze, ze nie poszlam jednak na biotechnologie bo wiem juz ze to nie dla mnie). A jak przyszedl czas na mature to juz wiedzialam na 100% ze tylko uniwersytet medyczny Dostalam sie na lekarski i stome, wybralam to pierwsze i ciesze sie z tego powodu Choc czasem zaluje, ze jednak nie weterynaria... Ludzie bywaja denerwujacy a zwierzaki jakos mniej

Co do tego czesania i wypadania to nie wyobrazam sobie chodzic w rozczesanych, wygladam wtedy jak idz stad i nie wracaj Ale tak myslalam zeby wlasnie chociaz przed myciem czesac szczotka...

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:45   #65878
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:

mi wszystko prócz wf i historii - mam jakąś alergie na ten przedmiot ;D

a na matmie było super! i bardzo abstrakcyjnie
no i przynajmniej miałam czas, żeby pracować i imprezować, a nie zakuwać jak na np. humanistycznych studiach. Matma jakoś sama wchodziła mi do głowy, wystarczyło na zajęcia chodzić
dokładnie
nie lubię się uczyć na pamięć... chociaż są u nas ludzie, których nawet mechanizmy próbują tak zaliczać.
Stary 2012-07-13, 15:23   #65879
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie
nie lubię się uczyć na pamięć... chociaż są u nas ludzie, których nawet mechanizmy próbują tak zaliczać.
ja tez nie lubię. co lepsze - nie umiem.

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-13, 15:53   #65880
Zioło
Raczkowanie

O matko... dziś jest chyba jeden z tych dni, kiedy włosów lepiej NIE pokazywać.

Żel lniany mi totalnie nie wyszedł - wyszedł tak gęsty, że się nawet przecedzić nie dało. Jakieś szczątkowe fragmenty nałożyłam na włosy, ale nie wiem, czy to coś da :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości