|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
No i jednak zdjęć nie będzie
Wymalowała mnie mało starannie, ale mówiła, że to próbny i tak nie zwraca uwagi zbytnio (a powinna )Mówiłam, że się dobrze czuję w zgnitej zieleni z brązem, to dała mi w sumie sam brąz. Poprawiała kolor cieni 3 razy zanim w końcu wyszło coś co mi się w miarę podoba. Zostanie ostatecznie kolor seledynowy z grafitem. Myślałam, że jak mnie wymaluje to będę mogła się na oczy ludziom pokazać, a tu dupa ![]() Mam nadzieję, że na głównym makijażu się postara lepiej
|
#302 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
Cytat:
![]() za właściwe podejścieCytat:
![]() A jeżeli chodzi o pieczenie to też bardzo lubię i się nawet nad tym sernikiem oreo zastanawiam Zespół z polecenia, też go wcześniej nie znałam, ale jak usłyszałam ich to bardzo mi się podobali Tak butki mam- miałam nawet przed kupieniem sukni sukienka też już jest- jeszcze tylko kilka poprawek i będzie super. Wieczorkiem zrobię małe zestawienie na te 50 dni to wrzucę fotki![]() Coś o tym wiem. Niestety moja świadkowa też planuje pewne rzeczy bez konsultacji ze mną, a później się o tym od teściowej dowiaduję, bo to siostra TŻ |
||
|
|
|
#303 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Skoro Ty masz 50 dni to ja też ![]() Cytat:
Śliczna fryzurka- bardzo Ci pasujeCytat:
|
||||
|
|
|
#304 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku, oglądając pomyślałam- Co za ciacha. To chyba przestępstwo ![]() ![]() Cytat:
Zawsze się wzruszam kiedy go oglądam. Po prostu go uwielbiam i ukradłam/udostępniłam sobie twój link na facebooku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeraziłaś mnie trochę... sama mam suknie z tego salonu i na 1 przymiarce prawdopodobnie karze obciąć tren... wiec nie wiem czy maja prawo zadac pieniedzy za poprawki czy tez nie ![]() Nie mowilam im o tym przy zakupie sukni bo jak same stwierdzily suknie przychodza im i tak z trenami wiec wszelkie poprawki beda dokonywac dopiero w Krk... ![]() co Ty nic Ci nie zniszcza.. mysle ze za duzo maja do stracenia.. w koncu ta firma ma "renome" wsrod szukajacych sukienek PMek.... zawsze Madonna to byl salon nr 1 dla mnie.. mam nadzieje ze nie bede zalowac ![]() bylam dzisiaj w drugim miescie obok mojej miejscowości i dalej butów nie mam.... za to mama kupila sobie ladny żakiecik, buty i torwbke !
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-07-13 o 15:24 |
|
|
|
|
#306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już sam tekst, że w końcu będziesz miała piersi był nie na miejscu. Ja (a mam taki sam rozmiar) bym chyba zagryzła. To już wiem, na czym te ich czar mary polega - na wciskaniu worków z silikonemSą urocze! świetnie to wygląda, widac, że trwałe, ale wygląda tak lekko ![]() Jestem po przymiarce. Mama oczywiście się popłakała Okazało się, że schudłam, tylko cholera, czemu nie z dołu? A tak znowu będą zwężać suknię. Zakochałam się w niej znowu (na szczęście!). Dobrałyśmy welon, ale juz bolerkiem był problem. Pani dała mi tylko 5 do przymierzenia, z czego jedno 3/4 rękawek, dwa koronkowe, jedno mgielkowe i żadne mi się nie podobało. Buzię zamarzę na fotach, bo są z zaskoczenia i wyglądam jak rosomak. Zdjęcia potem, bo tŻ tu siedzi
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Robiłam właśnie paznokcie koleżance i jej przyszłej szwagierce, która ma jutro ślub. I mają tego samego DJ'a co my więc w drodze na panieński przystaniemy na ich sali weselnej i ukradkiem zerkniemy jak się ludzie bawią, a na niedziele mam obiecaną relację z grania . Powiem szczerze że jestem pełna obaw, ale teraz już i tak nic nie zmienię.Zmykam do miasta po mój zaręczynowy pierdzion odświeżony i po koszulkę TŻta na kawalerski, bo zwężał ją krawiec. Później runda po galeriach w krk w poszukiwaniu sukienki druhny i bucików dla mojej druhenki- chrześnicy. Miłego popołudnia
|
|
#308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak na próbna starannie zrobiona Cytat:
Właśnie siedze i robię zawieszki, a właściwie kończę prace zaczęta w lutym i tak sobie przypomniałam jak 7 late temu naklejałam nalepki i banderole na butelki na ślub brata. A wtedy sobie myślałam jak beda wyglądać moje przygotowania. A tak poza tym skończyłam robic zaproszenia i bardzo sie ciesze, że nie zdecydowałam sie sama ich robić. Te 4 sztuki i tak dały mi w kość ![]() Przyszła dekoracja na samochód |
||
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co mi radzicie z makijażystką?
Szukać innej na dwa miesiące przed czy zostać przy tej co mam? Nie podobał mi się próbny. Jakby zrobiła go starannie to myślę, że byłoby ok, a tak to teraz nie wiem co o tym myśleć...
|
#310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zmykam się zbierać. Za niedługo przyjedzie po mnie koleżanka Buźka Dla jutrzejszych PMek (jakbym dziś i jutro nie wchodziła na wizaż): Moje Drogie, życzę Wam wszystkiego najwspanialszego na nowej drodze życia, mnóstwa radości, miłości i szczęścia. Oby jutrzejszy dzień był pierwszym z tych najszczęśliwszych w Waszym wspólnym życiu |
||
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w razie czego nie na razie odwołuj tej, gdybyś nie znalazła nikogo innego to zawsze masz jakąś alternatywę
|
|
#312 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Były ze mną moje 2 Druhny, a TŻ czekał na zewnątrz w samochodzie I ostatecznie dopasowana była dobrze, ale jak już się rozliczałam, to jeszcze były robione jakieś ostatnie rzeczy typu doszycie ramiączek na odpowiednią długość. Także wiesz, po tym, jak się dowiedziała, że mnie nie naciągnęła, suknia była jeszcze chwilę na zapleczu. Dlatego mam trochę stracha.Cytat:
)Cytat:
A piszę to nie po to, żeby przerażać, tylko żebyś była czujna i nie dała się takim cwaniaczkom Ale może to akurat mnie się trafiła taka sytuacja, może Twoja pani będzie uczciwa... tego Ci bardzo życzę ![]() Nattiv, jeśli nie podoba Ci się efekt i masz jeszcze czas na szukanie innej, to szukaj, czemu nie. Powinnaś być przekonana, że Cię dobrze umaluje. A, i widziałam fryzurkę, śliczna
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2012-07-13 o 16:25 |
|||
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze Wam powiem, że wolałabym się sama wymalować...
|
#314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Tak więc przedstawiam Wam kochane moje PM'ki zestawienie Duszki na 50 dni przed ślubem Panna Młoda* suknia--> w załączniku * buty--> La Boda, w załączniku * bielizna- Firma Dalia * makijaż- p. Anna Oramus * fryzjer Pan Młody* buty- Ryłko Pozostałe:* godzina w kościele- 15.00 ![]() * sala- Finezja w Kuźnicy Podleśnej * kolory przewodnie: fiolet-zieleń-krem * obrączki- Głódkowski--> załącznik * samochód- Mercedes E --> załącznik * kwiaciarnia--> Zielona Oliwka, Katowice * foto, kamera- Fabryka Kreatywna, Bytom * zespół- Promuz z Sosnowca ![]() * zaproszenia- załącznik (połączenie fioletu, zieleni i ecru) * księga gości biżuteria dla mnie garnitur dla K. koszula, krawat dla K.* wybrać fryzurę, iść na próbną * umówić się na konkretną godzinę do fryzjera (ja plus mama) * zorganizować transport dla gości * zorganizować noclegi (sztuk 2 )* znaleźć kogoś kto zrobi satysfakcjonujące mnie paznokcie ![]() * wybrać się choć na kilka lekcji tańca * wybrać i zakupić prezenty dla rodziców * odbyć drugie spotkanie w poradni (21.07) * ROZDAĆ RESZTĘ ZAPROSZEŃ! * spisać protokół * wybrać się do spowiedzi * ustalić z florystką wygląd bukietu (najprawdopodobniej ten z załącznika), dekorację kościoła i samochodu... * zakupić wszelkie pierdoły typu: tuby z płatkami, dekoracje na drzwi... * usadzić gości i ewentualnie zamówić plany stołów * zamówić ciasta na podziękowania i dla sąsiadów * zorganizować nocleg dla naszego psiaka * przemyśleć sprawę drugiego dnia (ewentualnie w domu) * ustalić szczegółowo menu na sali, wybrać kwiaty (zapewnia sala) * zakupić alkohol (wódka, wino, szampan) * przekonać TŻ do drink-baru ![]() * zakupić niezbędne rzeczy do koszyczka dla gości * wybrać się na próbny makijaż, plus kupić pasujący błyszczyk celem późniejszych poprawek ... i jeszcze pewnie ogrooom rzeczy do ogarnięcia o których chwilowo nie mam zielonego pojęcia Także batowanie możecie rozpocząć!! ![]()
1.09.2012 (...) i ślubuję Ci... Edytowane przez DobraDusza88 Czas edycji: 2012-07-13 o 16:27 |
|
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
własnie w domu tez robie prostownica
a u mnie w zamosciu chyba nie ma takiej fryzjerki co by loki nią robiła i coraz częściej myślę czy nie dać się koleżance uczesac
|
#320 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój przyszły szwagier jest boski (a nasz świadek), podarował mi rafaello ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() czasem koleżanka lepiej uczesze jak fryzjerka |
||||||
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35279454]no żesz kurde co za babsztyl co ona sobie myśli że będzie dorabiała sobie na boku
![]() kochanie spokojnie macie mnóstwo czasu żeby znaleźć nowego ja uważam że skoro nie mam w umowie zapisanych dodatkowych opłat to nie zapłacę, na początku powinny mówić a nie przy odbiorze ![]() chcesz żebym sobie oczy wypatrzyła? ![]() Mój przyszły szwagier jest boski (a nasz świadek), podarował mi rafaello ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- żartujesz? Przecież operowanie prostownicą to już standard i uczą tego w pierwszej klasie (wiem bo się w takowej uczyłam) no chyba że w zawodówkach nie uczą bo ja do technikum chodziłam ![]() czasem koleżanka lepiej uczesze jak fryzjerka tym bardziej że chcę tylko pokręcić i podpiąć tak naturalnie
|
#322 |
|
Konto usunięte
|
jako że dziś wyjeżdżamy z tż na urlop i jutro mogę nie zajrzeć to życzę Kici, Paulince, małemu człowieczkowi i Oriflame_Rybnik wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia oby Wasi mężowie kochali Was tak jak dziś i jutro
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- niech Ci zrobi, dobrze spryska i będziesz wiedziała czy szukać fryzjerki czy zostać przy koleżance
|
|
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#324 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak to mowia- przy wyborze sukni skacza kolo PMek jak nikt inny, a pozniej juz sa bardziej "wredne" ![]() Cytat:
nosz k.a se jaja robisz! jakie 50 dni! ![]() Powiem Ci ze puls mi podskoczyl! gratuluje wszystkich zalatwien! ![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35279454] ja uważam że skoro nie mam w umowie zapisanych dodatkowych opłat to nie zapłacę, na początku powinny mówić a nie przy odbiorze ![]() [/QUOTE] tez bede sie tego trzymac...
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z dala nawet ładne ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- to skoro czujesz, ze sama lepiej bys to zrobiła to mozesz tak zrobić. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#327 |
|
Rozeznanie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35279982]trzeba było mówić że na pocztę wrzuciłaś
![]() pięknie wyglądaś Dziękuję |
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Post_Blue- widzialam zdjecia na poczcie
![]() Bardzo ladnie wygladasz
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że dzisiaj nie mam badań lekarskich, bo bym w ogóle zgody na pracę nie dostała ![]() Ależ jutro będzie zabiegany dzień! Do południa na salę obejrzeć dekoracje, a później jedziemy prosić w 3 miejsca i jak dobrze pójdzie to pozbędziemy się 5 zaproszeń
|
|
#330 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

)

Cieszymy się z tego OGROMNIE
Mam nadzieję, że wyjdzie
Masz butki już?
sukienka też już jest- jeszcze tylko kilka poprawek i będzie super. Wieczorkiem zrobię małe zestawienie na te 50 dni to wrzucę fotki

Dzis Mamy 50 dni do slubu....i nie mamy swiadka.....eehhhh

ale w razie czego nie na razie odwołuj tej, gdybyś nie znalazła nikogo innego to zawsze masz jakąś alternatywę
1.09.2012
Panna Młoda
biżuteria dla mnie