Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie XXVII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 15:20   #301
Nattiv
Zakorzenienie

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

No i jednak zdjęć nie będzie
Wymalowała mnie mało starannie, ale mówiła, że to próbny i tak nie zwraca uwagi zbytnio (a powinna )
Mówiłam, że się dobrze czuję w zgnitej zieleni z brązem, to dała mi w sumie sam brąz. Poprawiała kolor cieni 3 razy zanim w końcu wyszło coś co mi się w miarę podoba. Zostanie ostatecznie kolor seledynowy z grafitem.
Myślałam, że jak mnie wymaluje to będę mogła się na oczy ludziom pokazać, a tu dupa
Mam nadzieję, że na głównym makijażu się postara lepiej

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:20   #302
paulinak18
Raczkowanie

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem, mnie też jest trudno oglądać piękne zdjęcia szczupłych PMek, ale jak już usłyszałam, po 1. to nie tłuszcz, tylko erotyczna powierzchnia użytkowa, a po 2. każy z naszych rodzin, które zapraszają wiedzą jaki mamy rozmiar. A ubrane w piękne suknie, wyczesane w cudne fryzury, wymalowane i szczęśliwe - BĘDZIEMY NAJPIĘKNIEJSZE!!! Ale najbardziej chodzi o to, żebyśmy były szczęsliwe, żeby to szczęście z nas biło i wtedy nikt nie zauważy w jakim rozmiarze mamy suknię. Tak mi powtarzają mądre osoby, więc powtarzam i Tobie
za właściwe podejście

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Tak Paulinko, wesele Mamy na zamku w Niepołomicach Cieszymy się z tego OGROMNIE

Oczywiście, że się pochwalę pudełkiem, jak zrobię! Mam nadzieję, że wyjdzie

Dziękuję może też lubisz piec?

Zespołu nie znam...pytałam TŻta - nie słyszeliśmy o nim Masz butki już? A suknię??? Pokazuuuuj!!!
Jestem od dawna zakochana w tym zamku Gdyby tylko troszkę bliżej był to też pewnie byśmy się na niego zdecydowali
A jeżeli chodzi o pieczenie to też bardzo lubię i się nawet nad tym sernikiem oreo zastanawiam Zespół z polecenia, też go wcześniej nie znałam, ale jak usłyszałam ich to bardzo mi się podobali
Tak butki mam- miałam nawet przed kupieniem sukni sukienka też już jest- jeszcze tylko kilka poprawek i będzie super. Wieczorkiem zrobię małe zestawienie na te 50 dni to wrzucę fotki

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
moja swiadkowa też ma w nosie wszystko i entuzjazmu zero
Coś o tym wiem. Niestety moja świadkowa też planuje pewne rzeczy bez konsultacji ze mną, a później się o tym od teściowej dowiaduję, bo to siostra TŻ
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:20   #303
paulinak18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Małe podsumowanie:
- wesele nawet nie licząc prezentów od rodziców nam się zwórciło, a nawet z nawiązką
- zostało morze wódki(chyba więcej rozdaliśmy niż goście wypili), jedzenia i napojów,
- 2 osoby powiedziały, że nie przyjdą dzień przed
- bawiliśmy się mega
- zniszczyłam moje butki na plenerze, które darzyłam większą miłością niż suknie, były najdroższymi butami w moim życiu i nie miały być na jedną noc
- w następny weekend kolejne poprawiny
Zdjęcia piękne

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
ale piekne cuda zrobilysmy numerki na stoly, kule kwiatowe i wieniec
A zdjęcia gdzie???

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Właśnie spojrzałam na suwaczek... 50 DDŚ!!!!

Mdleję
Skoro Ty masz 50 dni to ja też

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Helloł
Wróciłam z próbnej i będą fotki

Ja jestem bardzo zadowolona. Siedziałam na fotelu godzinkę i fryzjerka mówiła, że zawsze tylko tyle jej schodzi z fryzurami, bo ma wprawę. Ogólnie super babka i zna się na rzeczy. Wyczytała z moich włosów całą ich historię farbowania Zrobiła mi zdjęcia, żeby wiedziała jak ma wyglądać już właściwa fryzura i zapisała moje uwagi

Teraz czekam na kosmetyczkę.
Śliczna fryzurka- bardzo Ci pasuje

Cytat:
Hej wszystkim PMkom!!!
Jestem w pracy, wiec nie mam zbytnio szans na wizaz...ale musialam wejsc zeby Wam powiedziec, ze wlasnie dzwonil do mnie TZ i sie dowiedzialam, ze zostalismy bez swiadka......
Napisal TZtowi, ze okazalo sie, ze 1.09 ma egz. poprawkowy i musi na nim byc, bo jak go nie zaliczy to wypada ze studiow.....Dzis Mamy 50 dni do slubu....i nie mamy swiadka.....eehhhh
Nie smuć się, na pewno macie jakichś przyjaciół którzy chcieliby zostać Waszymi świadkami
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:20   #304
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

A mój małż od pewnego czasu śpiewa mi ciągle jedna piosenkę i wczoraj stwierdził, że żałuje, że usłyszał ją dopiero po weselu, bo wziąłby ją na 1 taniec... a ja czuje się przy niej jakbym znowu miała 14 lat (bo serio mi się podoba

Jejku, oglądając pomyślałam- Co za ciacha. To chyba przestępstwo

Cytat:

Dziewczyny,
pamiętacie tańczącego po świecie Matta, którego kiedyś Chatka nam pokazywała????

Dzisiaj dopiero odkryłam, jego najnowszy projekt... on ma taki cudowny feeling Aż się wzruszyłam!!!!!

Zawsze się wzruszam kiedy go oglądam. Po prostu go uwielbiam i ukradłam/udostępniłam sobie twój link na facebooku

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
panienki i żoneczki
super tytuł wątku

powiem wam, że nasze mieszkanie zaczyna w końcu przypominać prawdziwy dom. Wczoraj kupiliśmy TV, oczywiście Tż chciał jak największy (ma jakiś kompleks czy co??). Meble w większości poskręcane. Dziś już pierwsze śniadanko w ludzkich warunkach
Zapomniałam wam napisać też, że kupiliśmy wycieczkę - dwa tygodnie all inc. na Zakynthos Także już nie mogę doczekać się sierpnia. Jeszcze równo 4 tygodnie i fruuuu
Zazdroszczę wyjazdu Żonko

Cytat:
Hej wszystkim PMkom!!!
Jestem w pracy, wiec nie mam zbytnio szans na wizaz...ale musialam wejsc zeby Wam powiedziec, ze wlasnie dzwonil do mnie TZ i sie dowiedzialam, ze zostalismy bez swiadka......
Napisal TZtowi, ze okazalo sie, ze 1.09 ma egz. poprawkowy i musi na nim byc, bo jak go nie zaliczy to wypada ze studiow.....Dzis Mamy 50 dni do slubu....i nie mamy swiadka.....eehhhh
Przykro mi, ale na pewno jeszcze kogoś znajdziecie do ślubu
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:21   #305
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Odebrałam wczoraj suknię... I powiem Wam, że w życiu jeszcze nie byłam tak zniesmaczona zachowaniem ekspedientki! Wyobraźcie sobie, że chciała mnie naciągnąć na 200zł! W momencie, kiedy już zdejmowałam kieckę mówi mi, że ponieważ były zmiany w dekolcie i obcięcie trenu, to za każdą z tych poprawek powinnam zapłacić 300zł, ale już nie muszę za obie, tylko za jedną i tylko 200 - wyrecytowała to jednym tchem, widać, że wytresowana do tego świetnie. Ja na to, że nie ma mowy, żebym za coś takiego płaciła, skoro te poprawki od samego początku były zamówione i wliczone w cenę sukni, więc w ogóle o co kaman. Na co ona, że dobrze, w takim razie ONA ZA TO MUSI ZAPŁACIĆ No manipulacja klientem i jego poczuciem winy na maxa, nie mogłam uwierzyć własnym uszom! Powiem Wam, że gdyby to był jakikolwiek mały salon, to może bym zrozumiała, ale Madonna?? Renomowany ekskluzywny salon sukien ślubnych i takie akcje? Normalnie wyszłam stamtąd z takim niesmakiem, że mi się na wymioty zbierało, nie mówiąc już o całej frajdzie z sukni ślubnej, która została mi brutalnie odebrana. 200zł oczywiście nie zapłaciłam, ale pomyślcie, ile oni naiwnych zastraszonych dziewczyn muszą tak naciągać, aż mi się coś robi jak o tym pomyślę.

Także suknia odebrana, ale niestety bez radości. Muszę ją jeszcze po weekendzie założyć i pochodzić w niej po domu, bo boję się, czy nie poprzecinały mi jakichś nitek albo coś, skoro nie chciałam się nać nabrać :/ Niby z wierzchu sprawdziłam, ale tak naprawdę dopiero jak założę, to będzie wiadomo... Aż się martwię normalnie, weźcie mi powiedzcie, że nie zniszczyły mi tej sukni z zemsty, cooo?

przeraziłaś mnie trochę... sama mam suknie z tego salonu i na 1 przymiarce prawdopodobnie karze obciąć tren... wiec nie wiem czy maja prawo zadac pieniedzy za poprawki czy tez nie
Nie mowilam im o tym przy zakupie sukni bo jak same stwierdzily suknie przychodza im i tak z trenami wiec wszelkie poprawki beda dokonywac dopiero w Krk...

co Ty nic Ci nie zniszcza.. mysle ze za duzo maja do stracenia.. w koncu ta firma ma "renome" wsrod szukajacych sukienek PMek.... zawsze Madonna to byl salon nr 1 dla mnie.. mam nadzieje ze nie bede zalowac

bylam dzisiaj w drugim miescie obok mojej miejscowości i dalej butów nie mam.... za to mama kupila sobie ladny żakiecik, buty i torwbke !

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-07-13 o 15:24
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:21   #306
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
kingsof i olajakzam: w dużym skrócie Wam tu napiszę, że nie trafiłam na taką z prawdziwego zdarzenia tylko na babę, która myślała, że naciągnie mnie na zakupy i nie zdawała sobie sprawy, że mnie się nie da wcisnąć ciemnoty
Będzie na biało, bo to offtopic ku przestrodze: k
Boże, jakie wredne pipki Już sam tekst, że w końcu będziesz miała piersi był nie na miejscu. Ja (a mam taki sam rozmiar) bym chyba zagryzła. To już wiem, na czym te ich czar mary polega - na wciskaniu worków z silikonem

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość

Moje diademiki dla dziewczyn na panieński
Są urocze!

Cytat:
Helloł
.
świetnie to wygląda, widac, że trwałe, ale wygląda tak lekko

Jestem po przymiarce. Mama oczywiście się popłakała Okazało się, że schudłam, tylko cholera, czemu nie z dołu? A tak znowu będą zwężać suknię. Zakochałam się w niej znowu (na szczęście!). Dobrałyśmy welon, ale juz bolerkiem był problem. Pani dała mi tylko 5 do przymierzenia, z czego jedno 3/4 rękawek, dwa koronkowe, jedno mgielkowe i żadne mi się nie podobało. Buzię zamarzę na fotach, bo są z zaskoczenia i wyglądam jak rosomak. Zdjęcia potem, bo tŻ tu siedzi
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:22   #307
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Helloł

Ja jestem bardzo zadowolona. Siedziałam na fotelu godzinkę i fryzjerka mówiła, że zawsze tylko tyle jej schodzi z fryzurami, bo ma wprawę. Ogólnie super babka i zna się na rzeczy. Wyczytała z moich włosów całą ich historię farbowania Zrobiła mi zdjęcia, żeby wiedziała jak ma wyglądać już właściwa fryzura i zapisała moje uwagi

śliczna fryzurka! jak na próbną to juz wygląda jak gotowa do wpięcia welonu

Robiłam właśnie paznokcie koleżance i jej przyszłej szwagierce, która ma jutro ślub. I mają tego samego DJ'a co my więc w drodze na panieński przystaniemy na ich sali weselnej i ukradkiem zerkniemy jak się ludzie bawią, a na niedziele mam obiecaną relację z grania . Powiem szczerze że jestem pełna obaw, ale teraz już i tak nic nie zmienię.

Zmykam do miasta po mój zaręczynowy pierdzion odświeżony i po koszulkę TŻta na kawalerski, bo zwężał ją krawiec.
Później runda po galeriach w krk w poszukiwaniu sukienki druhny i bucików dla mojej druhenki- chrześnicy.

Miłego popołudnia
Stary 2012-07-13, 15:33   #308
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Helloł

Bardzo ładna i jak na próbna starannie zrobiona

Cytat:
Ale zaczepisty tytuł wątku!!!!! dla tej, która wymyśliła

Kurcze, tyle się nacytowałam w poprzednim wątku i wszystko szlag trafił

Ladystar, nena, marcia, jakie cudne relacje! Czytałam i się wzruszałam, jak pięknie u Was było! Raz jeszcze dla Was wszystkiego co najpiękniejsze!

Żeby i u nas tak chciało, ale im bliżej, tym więcej mam wątpliwości, jak to wszystko będzie... Doła już łapię strasznego, a dlaczego między innymi, to zaraz Wam powiem.

Goszu, kicia się znajdzie, pewnie poszła gdzieś na amory Naszej na wsi też czasem nie ma po parę dni, jak zabradziaży

Kiciu, jutro Cię wyściskam! Szykuje się chyba całkiem niezła pogoda

Odebrałam wczoraj suknię... I powiem Wam, że w życiu jeszcze nie byłam tak zniesmaczona zachowaniem ekspedientki! Wyobraźcie sobie, że chciała mnie naciągnąć na 200zł! W momencie, kiedy już zdejmowałam kieckę mówi mi, że ponieważ były zmiany w dekolcie i obcięcie trenu, to za każdą z tych poprawek powinnam zapłacić 300zł, ale już nie muszę za obie, tylko za jedną i tylko 200 - wyrecytowała to jednym tchem, widać, że wytresowana do tego świetnie. Ja na to, że nie ma mowy, żebym za coś takiego płaciła, skoro te poprawki od samego początku były zamówione i wliczone w cenę sukni, więc w ogóle o co kaman. Na co ona, że dobrze, w takim razie ONA ZA TO MUSI ZAPŁACIĆ No manipulacja klientem i jego poczuciem winy na maxa, nie mogłam uwierzyć własnym uszom! Powiem Wam, że gdyby to był jakikolwiek mały salon, to może bym zrozumiała, ale Madonna?? Renomowany ekskluzywny salon sukien ślubnych i takie akcje? Normalnie wyszłam stamtąd z takim niesmakiem, że mi się na wymioty zbierało, nie mówiąc już o całej frajdzie z sukni ślubnej, która została mi brutalnie odebrana. 200zł oczywiście nie zapłaciłam, ale pomyślcie, ile oni naiwnych zastraszonych dziewczyn muszą tak naciągać, aż mi się coś robi jak o tym pomyślę.

Także suknia odebrana, ale niestety bez radości. Muszę ją jeszcze po weekendzie założyć i pochodzić w niej po domu, bo boję się, czy nie poprzecinały mi jakichś nitek albo coś, skoro nie chciałam się nać nabrać :/ Niby z wierzchu sprawdziłam, ale tak naprawdę dopiero jak założę, to będzie wiadomo... Aż się martwię normalnie, weźcie mi powiedzcie, że nie zniszczyły mi tej sukni z zemsty, cooo?
O matko, nie przypuszczałam że w salonach takie rzeczy moga sie dziac. Mnie babka naciągała w małym "saloniku".

Właśnie siedze i robię zawieszki, a właściwie kończę prace zaczęta w lutym i tak sobie przypomniałam jak 7 late temu naklejałam nalepki i banderole na butelki na ślub brata. A wtedy sobie myślałam jak beda wyglądać moje przygotowania.
A tak poza tym skończyłam robic zaproszenia i bardzo sie ciesze, że nie zdecydowałam sie sama ich robić. Te 4 sztuki i tak dały mi w kość
Przyszła dekoracja na samochód

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:36   #309
Nattiv
Zakorzenienie

Dziewczyny, co mi radzicie z makijażystką?
Szukać innej na dwa miesiące przed czy zostać przy tej co mam?
Nie podobał mi się próbny. Jakby zrobiła go starannie to myślę, że byłoby ok, a tak to teraz nie wiem co o tym myśleć...

Stary 2012-07-13, 15:38   #310
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Młode małżeństwo, tydzień po ślubie siedzi przy obiedzie.
Żona zwraca się do zachmurzonego męża:
- W poniedziałek zrobiłam ci kluski i powiedziałeś, że ci smakują. We wtorek, środę, czwartek i piątek było tak samo... a teraz nagle, w sobotę, już ci moje kluseczki nie smakują!

dobre
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Robiłam właśnie paznokcie koleżance i jej przyszłej szwagierce, która ma jutro ślub. I mają tego samego DJ'a co my więc w drodze na panieński przystaniemy na ich sali weselnej i ukradkiem zerkniemy jak się ludzie bawią, a na niedziele mam obiecaną relację z grania . Powiem szczerze że jestem pełna obaw, ale teraz już i tak nic nie zmienię.
będzie dobrze

Zmykam się zbierać. Za niedługo przyjedzie po mnie koleżanka
Buźka

Dla jutrzejszych PMek (jakbym dziś i jutro nie wchodziła na wizaż):
Moje Drogie, życzę Wam wszystkiego najwspanialszego na nowej drodze życia, mnóstwa radości, miłości i szczęścia. Oby jutrzejszy dzień był pierwszym z tych najszczęśliwszych w Waszym wspólnym życiu

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:47   #311
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, co mi radzicie z makijażystką?
Szukać innej na dwa miesiące przed czy zostać przy tej co mam?
Nie podobał mi się próbny. Jakby zrobiła go starannie to myślę, że byłoby ok, a tak to teraz nie wiem co o tym myśleć...
Jeżeli nie podoba Ci się efekt to ja raczej szukałabym nowej... Nie masz pewności, że w dniu Ślubu będziesz zadowolona ale w razie czego nie na razie odwołuj tej, gdybyś nie znalazła nikogo innego to zawsze masz jakąś alternatywę
Stary 2012-07-13, 16:17   #312
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Chatko, że co??? Że jak??? Za poprawki miałaś płacić!!! No co za baby! Żal mi tylko tych mniej świadomych PMek, bo przyczyniaja się do powiększania stanu portfela tych ekspedientek od siedmiu boleści
A tak w ogóle to przed odbiorem przymierzałaś Twoją suknię??? Bo pisałaś, że TŻ był z Tobą i coś mi się pomieszało i już nie wiem, czy brałaś ja po ostatecznym dopasowaniu czy nie.
Tak, bo wczoraj była moja druga przymiarka. Ani kiedy zamawiałam suknię, ani na pierwszej przymiarce nie było nic o dodatkowych opłatach, wszystko miało być w cenie. A tu nagle taka akcja, normalnie szczena mi opadła.

Były ze mną moje 2 Druhny, a TŻ czekał na zewnątrz w samochodzie I ostatecznie dopasowana była dobrze, ale jak już się rozliczałam, to jeszcze były robione jakieś ostatnie rzeczy typu doszycie ramiączek na odpowiednią długość. Także wiesz, po tym, jak się dowiedziała, że mnie nie naciągnęła, suknia była jeszcze chwilę na zapleczu. Dlatego mam trochę stracha.

Cytat:
Hej wszystkim PMkom!!!
Współczuję Ale na pewno znajdzie się ktoś inny przecież na pewno macie sporo takich osób, które mogłyby Wam świadkować (u mnie to w zasadzie większość gości weselnych by się nadawała )

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
przeraziłaś mnie trochę... sama mam suknie z tego salonu i na 1 przymiarce prawdopodobnie karze obciąć tren... wiec nie wiem czy maja prawo zadac pieniedzy za poprawki czy tez nie
Nie mowilam im o tym przy zakupie sukni bo jak same stwierdzily suknie przychodza im i tak z trenami wiec wszelkie poprawki beda dokonywac dopiero w Krk...

co Ty nic Ci nie zniszcza.. mysle ze za duzo maja do stracenia.. w koncu ta firma ma "renome" wsrod szukajacych sukienek PMek.... zawsze Madonna to byl salon nr 1 dla mnie.. mam nadzieje ze nie bede zalowac
No cóż, do tej pory też miałam dobre zdanie o tym salonie, ale już nie mam - strasznie mi to humor zepsuło i miłośc do sukni niestety trochę ochłodziło :/

A piszę to nie po to, żeby przerażać, tylko żebyś była czujna i nie dała się takim cwaniaczkom Na tej pierwszej przymiarce od razu powiedz, że chcesz obciąć tren i nie dawaj sobie wciskać kitu.
Ale może to akurat mnie się trafiła taka sytuacja, może Twoja pani będzie uczciwa... tego Ci bardzo życzę

Nattiv, jeśli nie podoba Ci się efekt i masz jeszcze czas na szukanie innej, to szukaj, czemu nie. Powinnaś być przekonana, że Cię dobrze umaluje.
A, i widziałam fryzurkę, śliczna

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2012-07-13 o 16:25
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 16:18   #313
Nattiv
Zakorzenienie

Szczerze Wam powiem, że wolałabym się sama wymalować...

Stary 2012-07-13, 16:20   #314
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Helloł

na lokowke robiła czy wałki??
Stary 2012-07-13, 16:24   #315
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
na lokowke robiła czy wałki??
Prostownicą

Stary 2012-07-13, 16:26   #316
DobraDusza88
Zakorzenienie

Tak więc przedstawiam Wam kochane moje PM'ki zestawienie Duszki na 50 dni przed ślubem

Sprawy "odhaczone"
Panna Młoda
* suknia--> w załączniku
* buty--> La Boda, w załączniku
* bielizna- Firma Dalia
* makijaż- p. Anna Oramus
* fryzjer

Pan Młody
* buty- Ryłko

Pozostałe:
* godzina w kościele- 15.00
* sala- Finezja w Kuźnicy Podleśnej
* kolory przewodnie: fiolet-zieleń-krem
* obrączki- Głódkowski--> załącznik
* samochód- Mercedes E --> załącznik
* kwiaciarnia--> Zielona Oliwka, Katowice
* foto, kamera- Fabryka Kreatywna, Bytom
* zespół- Promuz z Sosnowca
* zaproszenia- załącznik (połączenie fioletu, zieleni i ecru)
* księga gości

do załatwienia!
biżuteria dla mnie
garnitur dla K.
koszula, krawat dla K.
* wybrać fryzurę, iść na próbną
* umówić się na konkretną godzinę do fryzjera (ja plus mama)
* zorganizować transport dla gości
* zorganizować noclegi (sztuk 2)
* znaleźć kogoś kto zrobi satysfakcjonujące mnie paznokcie
* wybrać się choć na kilka lekcji tańca
* wybrać i zakupić prezenty dla rodziców
* odbyć drugie spotkanie w poradni (21.07)
* ROZDAĆ RESZTĘ ZAPROSZEŃ!
* spisać protokół
* wybrać się do spowiedzi
* ustalić z florystką wygląd bukietu (najprawdopodobniej ten z załącznika), dekorację kościoła i samochodu...
* zakupić wszelkie pierdoły typu: tuby z płatkami, dekoracje na drzwi...
* usadzić gości i ewentualnie zamówić plany stołów
* zamówić ciasta na podziękowania i dla sąsiadów
* zorganizować nocleg dla naszego psiaka
* przemyśleć sprawę drugiego dnia (ewentualnie w domu)
* ustalić szczegółowo menu na sali, wybrać kwiaty (zapewnia sala)
* zakupić alkohol (wódka, wino, szampan)
* przekonać TŻ do drink-baru
* zakupić niezbędne rzeczy do koszyczka dla gości
* wybrać się na próbny makijaż, plus kupić pasujący błyszczyk celem późniejszych poprawek

...

i jeszcze pewnie ogrooom rzeczy do ogarnięcia o których chwilowo nie mam zielonego pojęcia Także batowanie możecie rozpocząć!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (128,5 KB, 82 załadowań)

Edytowane przez DobraDusza88
Czas edycji: 2012-07-13 o 16:27
DobraDusza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 16:31   #317
Post_Blue
Rozeznanie

Mam nadzieję, że uda Wam się zobaczyć, bo na śmierć zapomniałam jak się zmniejsza zdjęcia..
Stary 2012-07-13, 16:32   #318
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że uda Wam się zobaczyć, bo na śmierć zapomniałam jak się zmniejsza zdjęcia..
Właśnie strasznie malutkie jest
Stary 2012-07-13, 16:38   #319
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Prostownicą
własnie w domu tez robie prostownica a u mnie w zamosciu chyba nie ma takiej fryzjerki co by loki nią robiła i coraz częściej myślę czy nie dać się koleżance uczesac
Stary 2012-07-13, 16:45   #320
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Ale zaczepisty tytuł wątku!!!!! dla tej, która wymyśliła

Kurcze, tyle się nacytowałam w poprzednim wątku i wszystko szlag trafił

Ladystar, nena, marcia, jakie cudne relacje! Czytałam i się wzruszałam, jak pięknie u Was było! Raz jeszcze dla Was wszystkiego co najpiękniejsze!

Żeby i u nas tak chciało, ale im bliżej, tym więcej mam wątpliwości, jak to wszystko będzie... Doła już łapię strasznego, a dlaczego między innymi, to zaraz Wam powiem.

Goszu, kicia się znajdzie, pewnie poszła gdzieś na amory Naszej na wsi też czasem nie ma po parę dni, jak zabradziaży

Kiciu, jutro Cię wyściskam! Szykuje się chyba całkiem niezła pogoda

no żesz kurde co za babsztyl co ona sobie myśli że będzie dorabiała sobie na boku

Cytat:
Hej wszystkim PMkom!!!
kochanie spokojnie macie mnóstwo czasu żeby znaleźć nowego

Cytat:
Młode małżeństwo, tydzień po ślubie siedzi przy obiedzie.
Żona zwraca się do zachmurzonego męża:
- W poniedziałek zrobiłam ci kluski i powiedziałeś, że ci smakują. We wtorek, środę, czwartek i piątek było tak samo... a teraz nagle, w sobotę, już ci moje kluseczki nie smakują!

Cytat:

bylam dzisiaj w drugim miescie obok mojej miejscowości i dalej butów nie mam.... za to mama kupila sobie ladny żakiecik, buty i torwbke !
ja uważam że skoro nie mam w umowie zapisanych dodatkowych opłat to nie zapłacę, na początku powinny mówić a nie przy odbiorze

Cytat:

chcesz żebym sobie oczy wypatrzyła?

Mój przyszły szwagier jest boski (a nasz świadek), podarował mi rafaello

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
własnie w domu tez robie prostownica a u mnie w zamosciu chyba nie ma takiej fryzjerki co by loki nią robiła i coraz częściej myślę czy nie dać się koleżance uczesac
żartujesz? Przecież operowanie prostownicą to już standard i uczą tego w pierwszej klasie (wiem bo się w takowej uczyłam) no chyba że w zawodówkach nie uczą bo ja do technikum chodziłam
czasem koleżanka lepiej uczesze jak fryzjerka
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 16:47   #321
olajakzam
Raczkowanie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35279454]no żesz kurde co za babsztyl co ona sobie myśli że będzie dorabiała sobie na boku

kochanie spokojnie macie mnóstwo czasu żeby znaleźć nowego

ja uważam że skoro nie mam w umowie zapisanych dodatkowych opłat to nie zapłacę, na początku powinny mówić a nie przy odbiorze

Mój przyszły szwagier jest boski (a nasz świadek), podarował mi rafaello

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

żartujesz? Przecież operowanie prostownicą to już standard i uczą tego w pierwszej klasie (wiem bo się w takowej uczyłam) no chyba że w zawodówkach nie uczą bo ja do technikum chodziłam
czasem koleżanka lepiej uczesze jak fryzjerka[/QUOTE]

tym bardziej że chcę tylko pokręcić i podpiąć tak naturalnie
Stary 2012-07-13, 16:50   #322
Konto usunięte

jako że dziś wyjeżdżamy z tż na urlop i jutro mogę nie zajrzeć to życzę Kici, Paulince, małemu człowieczkowi i Oriflame_Rybnik wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia oby Wasi mężowie kochali Was tak jak dziś i jutro

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
tym bardziej że chcę tylko pokręcić i podpiąć tak naturalnie
niech Ci zrobi, dobrze spryska i będziesz wiedziała czy szukać fryzjerki czy zostać przy koleżance
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:07   #323
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie strasznie malutkie jest
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35279454]

[/QUOTE]

Dajcie maila, to Wam wyślę
Stary 2012-07-13, 17:12   #324
Konto usunięte

Cytat:
Dajcie maila, to Wam wyślę
trzeba było mówić że na pocztę wrzuciłaś
pięknie wyglądaś
Stary 2012-07-13, 17:19   #325
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

No cóż, do tej pory też miałam dobre zdanie o tym salonie, ale już nie mam - strasznie mi to humor zepsuło i miłośc do sukni niestety trochę ochłodziło :/

A piszę to nie po to, żeby przerażać, tylko żebyś była czujna i nie dała się takim cwaniaczkom Na tej pierwszej przymiarce od razu powiedz, że chcesz obciąć tren i nie dawaj sobie wciskać kitu.
Ale może to akurat mnie się trafiła taka sytuacja, może Twoja pani będzie uczciwa... tego Ci bardzo życzę
tak czy inaczej takie wlasnie wiadomosci sa cenne... widocznie trzeba bycz czujnym i dzieki temu na pewno zwroce uwage na to czy beda mowily cos o dodatkowych oplatach... mam nadzieje jednak ze trafie na Lepsze babeczki...
tylko jak to mowia- przy wyborze sukni skacza kolo PMek jak nikt inny, a pozniej juz sa bardziej "wredne"

Cytat:
Tak więc przedstawiam Wam kochane moje PM'ki zestawienie Duszki na 50 dni przed ślubem
MOJA PIERWSZA MYSL:

nosz k.a se jaja robisz! jakie 50 dni!

Powiem Ci ze puls mi podskoczyl!
gratuluje wszystkich zalatwien!

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35279454]

[/QUOTE]
tez bede sie tego trzymac...

Stary 2012-07-13, 17:22   #326
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Miniaturka.. z dala nawet ładne

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Szczerze Wam powiem, że wolałabym się sama wymalować...
to skoro czujesz, ze sama lepiej bys to zrobiła to mozesz tak zrobić.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:

Sprawy "odhaczone"
Panna Młoda
* suknia--> w załączniku
* buty--> La Boda, w załączniku
* bielizna- Firma Dalia
* makijaż- p. Anna Oramus
* fryzjer

Pan Młody
* buty- Ryłko

Pozostałe:
* godzina w kościele- 15.00
* sala- Finezja w Kuźnicy Podleśnej
* kolory przewodnie: fiolet-zieleń-krem
* obrączki- Głódkowski--> załącznik
* samochód- Mercedes E --> załącznik
* kwiaciarnia--> Zielona Oliwka, Katowice
* foto, kamera- Fabryka Kreatywna, Bytom
* zespół- Promuz z Sosnowca
* zaproszenia- załącznik (połączenie fioletu, zieleni i ecru)
* księga gości

do załatwienia!
biżuteria dla mnie
garnitur dla K.
koszula, krawat dla K.
* wybrać fryzurę, iść na próbną
* umówić się na konkretną godzinę do fryzjera (ja plus mama)
* zorganizować transport dla gości
* zorganizować noclegi (sztuk 2)
* znaleźć kogoś kto zrobi satysfakcjonujące mnie paznokcie
* wybrać się choć na kilka lekcji tańca
* wybrać i zakupić prezenty dla rodziców
* odbyć drugie spotkanie w poradni (21.07)
* ROZDAĆ RESZTĘ ZAPROSZEŃ!
* spisać protokół
* wybrać się do spowiedzi
* ustalić z florystką wygląd bukietu (najprawdopodobniej ten z załącznika), dekorację kościoła i samochodu...
* zakupić wszelkie pierdoły typu: tuby z płatkami, dekoracje na drzwi...
* usadzić gości i ewentualnie zamówić plany stołów
* zamówić ciasta na podziękowania i dla sąsiadów
* zorganizować nocleg dla naszego psiaka
* przemyśleć sprawę drugiego dnia (ewentualnie w domu)
* ustalić szczegółowo menu na sali, wybrać kwiaty (zapewnia sala)
* zakupić alkohol (wódka, wino, szampan)
* przekonać TŻ do drink-baru
* zakupić niezbędne rzeczy do koszyczka dla gości
* wybrać się na próbny makijaż, plus kupić pasujący błyszczyk celem późniejszych poprawek

...

i jeszcze pewnie ogrooom rzeczy do ogarnięcia o których chwilowo nie mam zielonego pojęcia Także batowanie możecie rozpocząć!!

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:22   #327
Post_Blue
Rozeznanie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35279982]trzeba było mówić że na pocztę wrzuciłaś
pięknie wyglądaś[/QUOTE]

Dziękuję
Stary 2012-07-13, 17:26   #328
melod_y
Zakorzenienie

Post_Blue- widzialam zdjecia na poczcie
Bardzo ladnie wygladasz

Stary 2012-07-13, 17:31   #329
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

MOJA PIERWSZA MYSL:

nosz k.a se jaja robisz! jakie 50 dni!

Powiem Ci ze puls mi podskoczyl!
gratuluje wszystkich zalatwien!

Powiem Ci, że mi też ciśnienie skoczyło Dobrze, że dzisiaj nie mam badań lekarskich, bo bym w ogóle zgody na pracę nie dostała a jak u Was z załatwieniami?;> goście wszyscy poproszeni??

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
senk ju

Ależ jutro będzie zabiegany dzień! Do południa na salę obejrzeć dekoracje, a później jedziemy prosić w 3 miejsca i jak dobrze pójdzie to pozbędziemy się 5 zaproszeń w niedzielę dalej jeździmy
Stary 2012-07-13, 17:39   #330
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
Post_Blue- widzialam zdjecia na poczcie
Bardzo ladnie wygladasz
Widziałam, dziękuję za miłe słowa, Kochana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości