Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 176 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-23, 21:54   #5251
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Bandola - to się nazywa Avatar Tutaj masz linka do moim zdaniem najlepszych - z tym że są małe te obrazki http://www.avatary.ork.pl/35_0_avatary_rysunkowe.html.
kopiujesz obrazek ze strony (prawy - zapisz obrazek jako) wchodzisz do panelu użytkownika, klikasz na zakładkę Dodaj Avatar i już będziesz widziała co potem jeżeli chcesz szukać w sieci tych obrazeczków to szukaj pod hasłem Avatar.
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 22:16   #5252
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dziękujemy za ten link. Ja sama lecę coś wybrać.
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 22:46   #5253
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez jagnabe Pokaż wiadomość
A ja się dziwię. W końcu jeśli suknia jest wypożyczana, to trzeba się liczyć ze wszystkim i wypożyczający tez powinni mieć tą świadomość.
Dlatego właśnie wypożyczanie też nie należy do najtańszych...
wypożyczalnia powinna mieć tak ułożone umowy, żeby jasno określać w nich co się dzieje, jeśli sukienka ulegnie zniszczeniu - w końcu takie ryzyko trzeba wliczać w działanie wypożyczalni, wiadomo - na jednym weselu nic się nie stanie, a na drugim ktoś nadepnie pannie młodej na tren i suknia się podrze...
nie dziwię się, że domagają się jakiejś rekompensaty, ale nie może to być określane po fakcie - mam wrażenie, że wypożyczające powinny uważać i nie zgadzać się na ustne ustalenia, bo potem mogą być kłopoty - jak wskazuje opisany przykład
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 22:50   #5254
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
Bandola - to się nazywa Avatar Tutaj masz linka do moim zdaniem najlepszych - z tym że są małe te obrazki http://www.avatary.ork.pl/35_0_avatary_rysunkowe.html.
kopiujesz obrazek ze strony (prawy - zapisz obrazek jako) wchodzisz do panelu użytkownika, klikasz na zakładkę Dodaj Avatar i już będziesz widziała co potem jeżeli chcesz szukać w sieci tych obrazeczków to szukaj pod hasłem Avatar.
Robię wg instrukcji ale wyskakuje mi invalid file, why???
Stary 2007-01-24, 08:55   #5255
czerwcowa lara
Raczkowanie

Witam! Postanowiłam się przyłączyć i zagadnąć, jako że podczytuję Was od pewnego czasu cichaczem
Ślub będę brała w Puławach 16.06.2007 godz. 15.00. Na razie załatwiliśmy salę, zespół, kamerzystę, fotografa, zaproszenia zaczęłam robić, poza tym sukienkę mam w głowie i teraz trzeba tylko znaleźć odpowiednią krawcową i uszyć. Połaziłam ostatnio po salonach w Lublinie i (mimo niepochlebnych komentarzy tutaj) chyba najlepszy wydaje mi się salon Zuzanna na Bernardyńskiej. Mają po prostu największy wybór koronek i materiałów. Dla przykładu, w jednym sklepiku na Fabrycznej pani miała do wyboru... jeden rodzaj koronki . Muszę jeszcze na Bernardyńskiej jeden salon odwiedzić, bo tam pani powiedziała, że pod koniec stycznia będą nowe wzory i materiały. Nie pamiętam nazwy, ale moja siostra tam szyła i była zadowolona. W sobotę mam zamiar pojechać jeszcze do Załaz(ów) i zobaczyć co i jak.
A teraz jesteśmy na etapie poszukiwania nauk. W kościele, w którym będzie nasz ślub na nauki trzeba chodzić od pierwszej, a teraz nowy cykl nauk zacznie się w połowie marca. Trochę późno, nie uważacie? Dlatego szukamy innych.

Aha, w salonie Zuzanna szycie mojej kosztowałoby 1300-1500 w zależności od materiałów, a gotowe były tam mniej więcej do 2000. Takie strojniejsze i z tafty.
Najtaniej uszycie kosztowałoby mnie na Fabrycznej (taki mały sklepik w przejściu) - około 950 zł. Ale marnie to widzę...
W salonie Yvette (czy jakoś tak) na Bernardyńskiej około 1300, a gotowe dwuczęściowe z wieszaka można za 1000 kupić. Tyle się dowiedziałam z moich podróży po lubelskich salonach
Pozdrawiam
czerwcowa lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 08:57   #5256
tola3804
Zakorzenienie

Witaj w klubie czerwcowa_lara! Ja też ślubuję 16.06.2007!
Stary 2007-01-24, 09:16   #5257
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
wypożyczalnia powinna mieć tak ułożone umowy, żeby jasno określać w nich co się dzieje, jeśli sukienka ulegnie zniszczeniu - w końcu takie ryzyko trzeba wliczać w działanie wypożyczalni, wiadomo - na jednym weselu nic się nie stanie, a na drugim ktoś nadepnie pannie młodej na tren i suknia się podrze...
nie dziwię się, że domagają się jakiejś rekompensaty, ale nie może to być określane po fakcie - mam wrażenie, że wypożyczające powinny uważać i nie zgadzać się na ustne ustalenia, bo potem mogą być kłopoty - jak wskazuje opisany przykład
Zgadam sie z toba po to placila ta zaliczke ze jak cos to jej nie oddadza a nie ta pozniej jeszcze wiecej by chciala Pozatym ta dziurka byla mala i nie przy gorsecie tylko spodnicy i to latwo bylo poprawic
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 11:01   #5258
kasiakkk
Zadomowienie

Regina, Głęboka - zakup ponad 2000zł, wypoż. pół ceny
wypoż.Amanda, Wyszyńskiego - wypoż. ok. 500zł
Giselle, Fabryczna - od 2000zł, nie wypoż.
Pasja, Fabryczna-
Alkyone, Fabryczna-
Zuzanna, Bernardyńska- szycie 1300-1500zł, z salonu ok.2000zł
Imperium, Bernardyńska-
Butik Ślubny, Bernardyńka- od 1800zł
Yvette, Bernardyńska- 1000-1300zł
wypoż.Anna Maria, Narutowicza- 400zł-sama suknia; 600zł z dodatkami
wypoż. Narutowicza 30- 450zł
Virinia, Narutowicza-
Cymbeline, Narutowicza- od 2000zł. (wyprzedaże nawet 800zł), nie wypoż.
Jacqueline, Narutowicza- ok. 2000zł., nie wypoż.
Margarett, Narutowicza - od 1600zł., nie wypoż.
Lidia, Kunickiego-
Amanda, Kunickiego-
Wea, 3-go maja-
Wla, 3-go maja-
Papa michael, Lipowa- od 2000zł.(wyprzedaż ok.1400zł)
Sisi, Wodopojna-
Suknie ślubne, Lubartowska- ok. 900-1200zł
Olivia, Świętoduska- 500-1300zł
Elżbieta, Świętoduska- 800-1300zł
Sofia, Świętoduska-
Impresja (lub Bella Moda), Nowowiejskiego- wypoż. od 900zł.(60% ceny sukni)
Halina, Królewska-- 1000zł.
..., Kowalska- zakup 900-1300zł., nie wypoż.
..., Głowackiego- wypoż. 450zł.
lissa ferrera w Galerii Orkana- ok. 1500-3000zł.

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 11:55   #5259
karolinka.f
Raczkowanie

GG do karolinka.f

Witaj czerwcowa_lara
My mamy do ślubu jeszcze dużo czasu, ale wybieramy się już teraz na nietypowe "nauki" - Wieczory dla Zakochanych.
Zachęcałam dziewczyny już tutaj , zachęcam i Was
Ta forma przygotowania przedślubnego była już w tym wątku polecana jakiś czas temu.

Wszystkie dziewczyny, które jeszcze nie odbyły przygotowania przedślubnego... albo odbyły ale chcą jeszcze przeżyć coś wartościowego dla swojego związku... zapraszam z Narzeczonymi! Do zobaczenia
karolinka.f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 14:04   #5260
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Hej dziewczyny.

Mam takie pytanie do Was czy oprócz swojego weselicha macie może jakieś inne????
Ja mam 4 i na wszystkie idę, gdyż w wszystkie w zasadzie mamy w rodzinie , jedno z nich mam tydzień przed swoim 18 sierpnia
ps. Oczywiście czeka mnie jeszcze kilka innych ale na tych niestety nie będę sie bawić tylko pracować ;(
... ale co tam dam rade... poza tym w tym roku obrona licencjatu , czyli następny stres
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 14:15   #5261
kasiakkk
Zadomowienie

Wiolka u mnie to samo - epidemia wesel
10 luty -kolega, w kwietniu koleżanka, potem ja, po mnie siostra ciot., a na koniec jeszcze jedna koleżanka i kolega TZ-ta
W sumie fajnie, tylko skąd wziąć pieniążki na prezenty dla wszystkich, jak nasze welele zjada cały portfel

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 14:19   #5262
Wojtusia
Zakorzenienie

u mnie dwa tygodnie po nas mają ślub nasi znajomi
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 14:26   #5263
tola3804
Zakorzenienie

U mnie tak samo - zatrzęsienie wesel! Na 4 już na pewno jestem zaproszona, co do dwóch nie wiem, czy zostanę, ale na pewno na ślub. Co ciekawe - 2 wesela mam tego samego dnia. Powtórka z rozrywki! W tamte wakacje miałam tak samo. Masakra! Zwłaszcza, że na oba chciałam iść. Teraz identycznie! I co tu zrobić? Do kogo pójść?! Jak się rozdwoić? Jak dwie osoby lubi się tak samo?
Stary 2007-01-24, 14:55   #5264
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
U mnie tak samo - zatrzęsienie wesel! Na 4 już na pewno jestem zaproszona, co do dwóch nie wiem, czy zostanę, ale na pewno na ślub. Co ciekawe - 2 wesela mam tego samego dnia. Powtórka z rozrywki! W tamte wakacje miałam tak samo. Masakra! Zwłaszcza, że na oba chciałam iść. Teraz identycznie! I co tu zrobić? Do kogo pójść?! Jak się rozdwoić? Jak dwie osoby lubi się tak samo?
Tola jesli wesela nie są daleko od siebie to można zawitać na jednym i na drugim problem jesli dzieli je sporo kilometrów.
Ewentualnie na na jedny być w sobote a na drugim w niedziele, jeśli sa poprawiny myśle ze nikt nie pwiniem sie obrazić w końcu takie sytuacje sie zdarzaja
Stary 2007-01-24, 14:57   #5265
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
Wiolka u mnie to samo - epidemia wesel
10 luty -kolega, w kwietniu koleżanka, potem ja, po mnie siostra ciot., a na koniec jeszcze jedna koleżanka i kolega TZ-ta
W sumie fajnie, tylko skąd wziąć pieniążki na prezenty dla wszystkich, jak nasze welele zjada cały portfel
ach te pieniążki ..... u mnie tez powoli zjadają portfel
Stary 2007-01-24, 15:53   #5266
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziewczyny jak myslicie chce kupic diadem przez allegro czy to dobry pomysl czy mi odradzacie ? Tylko poprosze o szczere odpowiedzi
(diadem dlatego ze mam krotkie wlosy i kwiatki czy cos innego nie bardzo mi pasuje a diadem mi sie bardzo spodobal )
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 16:28   #5267
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myslicie chce kupic diadem przez allegro czy to dobry pomysl czy mi odradzacie ? Tylko poprosze o szczere odpowiedzi
(diadem dlatego ze mam krotkie wlosy i kwiatki czy cos innego nie bardzo mi pasuje a diadem mi sie bardzo spodobal )
Jesli bedzie sie to wiązać z mniejszymi kosztami to można spróbować, ale chyba najpierw przymierz taki diadem lepiej żeby było wiadomo jak sie wygląda i jak znajdziesz na allegro coś super to dlaczego nie
Stary 2007-01-24, 17:42   #5268
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Dziewczyny witam!Co nie zajrze na forum to ma tyle czytania ,ze czasu wystarcza mi tylko na czytanie.Chdzimy wreszczie na nauki!Pisałam Wam ,ze tak mi sie nie chce...Nauki odbywaja sie w mojej parafii w Łecznej w niedziele o 17 2godzinki.Prowadzi je pani z poradni małzenskiej i ksiadz.Myslałam,ze bede "kazania",suche informacje.Jest bardzo fajnie,troche śmiechu,troche dyskusji,zadumy.dowiedzia łam sie duzo ciekawych rzeczy,mądrych reczy,które daja wiele do myslenia mnie i mojemu TZ.
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 18:01   #5269
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
upssss, no to jesteśmy we 3

we 4
Frecia ten tekst na dole jeste super.Wysłałam go mojemu TZ.Jest na szkoleniu niech pamieta o Narzyczonej
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 19:31   #5270
Wojtusia
Zakorzenienie

Dziewczyny a wieczór panieński robicie sobie jakiś czy nie koniecznie? Bo ja sama nie wiem...
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 19:56   #5271
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wieczór panieński robicie sobie jakiś czy nie koniecznie? Bo ja sama nie wiem...
Moja druhna pewnie będzie organizować coś, ale raczej będzie to takie spotkanie gdzieś na mieście w niewielkim babskim gronie. Robimy małe wesele, więc głupio by było zapraszać kogoś ze znajomych na wieczór panieński a na wesele już nie. Więc tylko takie spotkanko, pewnie z tydzień przed weselem
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-24, 20:26   #5272
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
Moja druhna pewnie będzie organizować coś, ale raczej będzie to takie spotkanie gdzieś na mieście w niewielkim babskim gronie. Robimy małe wesele, więc głupio by było zapraszać kogoś ze znajomych na wieczór panieński a na wesele już nie. Więc tylko takie spotkanko, pewnie z tydzień przed weselem
myślę, że u mnie bedzie dokładnie tak samo. Niedawno byłam na panieńskim u koleżanki na poczatku dziewczyny były w domu (niestety ja dołączyła później) a potem bawiłyśmy sie w 68. Było suuuuper
Stary 2007-01-24, 20:35   #5273
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Alu - chodzi o tekst "o Mój Aniele...." polecam piosenkę G. Turaua "O Mój Aniele" piękna...

a my na nauki pojedziemy sobie do Łask(?) jak się nie mylę. Zdecydowaliśmy się na weekendowe nauki, które prowadzą Bernardyni program bardzo podobny do Wieczorów dla Narzeczonych.
Stary 2007-01-24, 20:39   #5274
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Bandola - hmmmm napewno kopiujesz obrazek na dysk swojego komputera?? Nie wklejaj tylko tego kodu, który jest podany pod Avatarkiem.
Stary 2007-01-24, 23:35   #5275
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Bandola - hmmmm napewno kopiujesz obrazek na dysk swojego komputera?? Nie wklejaj tylko tego kodu, który jest podany pod Avatarkiem.
Dzięki domyśliłaś się, że właśnie tak robiłam, wklejałam ten kod ale teraz już mi się udało. jeszcze raz dzięki za pomoc i pozdrawiam.
A u mnie z nowości- podpisaliśmy wreszcie umowę z kamerzystą, plany na najbliższą przyszłość sukienka, wódka, obrączki
Stary 2007-01-25, 08:38   #5276
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
myślę, że przy krótkich włosach diadem może ładnie wyglądać - przymierz tylko gdzieś sobie i wtedy zdecyduj, jeśli na allegro kupisz taniej, to pewnie, bierz tam! ja widziałam diademy na wystawie sklepiku ze sztuczną biżuterią w realu - za 110 zł
ja też mam krótkie włosy, ale myślę o tym, żeby zrobić taką fryzurę jak na codzień (nie ma zbyt dużego wyboru skoro w najdłuższym miejscu mają może 4 -5 cm), i może dam odrobinę brokatu.....?
Stary 2007-01-25, 08:51   #5277
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Mam już termin naszego wesela - 16.08.2008
Zdecydowaliśmy się jednak na salę w Dysie - tam podobało nam się od zawsze, druga sprawa, że znamy już tą salę "od kuchni" i będzie prościej z przygotowaniami

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko
Hej dziewczyny.
Mam takie pytanie do Was czy oprócz swojego weselicha macie może jakieś inne????
Ja mam 4 i na wszystkie idę, gdyż w wszystkie w zasadzie mamy w rodzinie , jedno z nich mam tydzień przed swoim 18 sierpnia
ps. Oczywiście czeka mnie jeszcze kilka innych ale na tych niestety nie będę sie bawić tylko pracować ;(
... ale co tam dam rade... poza tym w tym roku obrona licencjatu , czyli następny stres
U mnie to już od zeszłego roku jakiś natłok wesel - w 2006 mieliśmy ich 5, w tym roku (z tego co na razie nam wiadomo) szykują się 3, a w 2008 w czerwcu będziemy mieć 2 + nasze w sierpniu

Apropo obrony - ja bronię się jutro - także trzymajcie kciuki dziewczyny
Dziś sobie wolne wzięłam nawet, zeby się trochę zrelaksować i psychicznie przygotować do "walki"

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2007-01-25 o 09:25
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 09:07   #5278
madzialena-lublin
Rozeznanie

My będziemy mieli tylko jedno wesele w tym roku u znajomych, ale niestety w lipcu. Tak więc nie będę miała możliwości podpatrywania czy zaczerpnięcia nowych pomysłów na swoje wesele.
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 09:28   #5279
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

ja mam jedno wesele przyjaciółki, tydzień po moim - bardzo się z tego powodu cieszę , jest to trochę spowodowane tym, że ona przyjeżdża z zagranicy i wygodniej jej było ustalić swój ślub terminowo blisko mojego, żeby nie musiała organizować dwóch wyjazdów

ale za to w 2006 był jakiś urodzaj na śluby znajomych, byłam na 4 weselach, i jeszcze na kilku ślubach, na szczęście jakoś przez to przebrnęliśmy
Stary 2007-01-25, 10:51   #5280
pola_m
Wtajemniczenie

U mnie też w tym roku sporo wesel, zaczyna mój brat- w kwietniu
Mamy problem z tz co mu sprawic,tzn im bo to mój brat kochany ,i mojego tz-a przyjaciel a na dodatek jest swiadkiem (tz).no wiec to musi byc coś super,chociaz wolałabym nie wydawac fortuny wielkiej...

A jeśli chodzi o wieczór panieński,to moja przyjacióła (swiadek) mi szykuje,skonsultowała sie ze mna tylko co do zaproszonych osób,a poza tym nie chce nic więcej powiedziec,co planuje.Ale znajac ja bedzie miło

Brunetka! Mysle że diadem może byc ok,tylko nie jakis wielki,raczej cos subtelnego-bardziej jak opaska niz korona miss

pozdtrawiam
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości