Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 175 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-23, 14:51   #5221
aluszru
Raczkowanie

Talking Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez bandola18 Pokaż wiadomość
ALUSZRU nie chcę Ci zabierać zaszczytnego pierwszego miejsca ale na pewno 2-gie mam, co powiesz na rocznik 76
Nadal jestem pierwsza
aluszru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 14:54   #5222
Neiti
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Ruda3d brzmi tajemniczo - "obejśc" przepisy ale najwazniejsze że sie udalo bo ja bym nigdy nie zgodziła się żeby praca stała na drodze do szcześcia
Co do niedzielnego wesela i tak bedzie ono bardziej małym przyjęciem niż weselem z prawdziwego zdarzenia z 250 osobami u mnie skromnie 30-40 osób bedzie dlatego nie zalezy mi na wielkim przyjęciu do białego rana raczej chodzi o ogranieczenie kosztów a jednocześnie żebysmy mogli spotkać sie z rodziną na troszke posiedzieć porozmawiać zjeśc cos wypić parę toastów i tyle także z praca mysle nie bedzie problemu nawet jak trzeba bedzie pójśc w niedzielę Własnie ide osattecznie ustalic termin i dogadac sie co do ceny bo mi sie zawaliły planyz przyjęciem na 80 osób i teraz bede własnie negocjować mniejsze przyjęcie
Neiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 15:26   #5223
aluszru
Raczkowanie

Popowiadam o wczorajszych zakupach. Biegałam za butami no i tak jak juz pisałam wcześniej idę do slubu w japonkach :-/. Byłam w Bianco (obok więzienia), butów mało, ceny jak dla mnie za wysokie (ok. 200 zł), mozna zamówic z katalogu ze zobowiązaniem kupna i zaliczka ok. 100 zł. Dziewczynka przyjemna ale mocno przestraszona. Na Kościuszki zaraz na rogu po lewej stronie przecena po 50%, wybór mniej więcej taki jak w bianco, skórzane buciki mozna juz kupić za 99 zł, ekspedientka fajna, na Pl. Wolności nie ma nic, w Olimpie nie ma nic. Tylko tyle udało mi sie oblecieć. W jednym ze sklepów podpowiedziała mi laska żeby sie wybrać do Nadarzyna do Maximusa. Może zrobimy wspólna podróż? FRECIA, ty masz tam blisko z Wawki. Teraz jakas zmiana tam była i cała hala D to buty.
Stary 2007-01-23, 15:30   #5224
olahola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez k&m Pokaż wiadomość
77 a Ty ?
no to ładnie - ja też '77 a do jakiej klasy chodził?
(to wiekowo chyba trzecia jestem )

do spraw związanych ześlubem, mogę dopisać zrobione nauki Jeszcze poradnia nam została
olahola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 15:42   #5225
mila25
Raczkowanie

Talking Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez aluszru Pokaż wiadomość
Popowiadam o wczorajszych zakupach. Biegałam za butami no i tak jak juz pisałam wcześniej idę do slubu w japonkach :-/. Byłam w Bianco (obok więzienia), butów mało, ceny jak dla mnie za wysokie (ok. 200 zł), mozna zamówic z katalogu ze zobowiązaniem kupna i zaliczka ok. 100 zł. Dziewczynka przyjemna ale mocno przestraszona. Na Kościuszki zaraz na rogu po lewej stronie przecena po 50%, wybór mniej więcej taki jak w bianco, skórzane buciki mozna juz kupić za 99 zł, ekspedientka fajna, na Pl. Wolności nie ma nic, w Olimpie nie ma nic. Tylko tyle udało mi sie oblecieć. W jednym ze sklepów podpowiedziała mi laska żeby sie wybrać do Nadarzyna do Maximusa. Może zrobimy wspólna podróż? FRECIA, ty masz tam blisko z Wawki. Teraz jakas zmiana tam była i cała hala D to buty.
Ech ja tez mam problem z butami , nosze 41 i jest slabo z wyborem, bylam w pantofelku na 100 -lecia i Pani mi zaproponowala przy moim kajaku 3 cm czub ;/ (a ja chce okrągle) i do tego plaskie.. wiec wyobrazcie sobie jak ja wygladalam buuuuut i dopiero ja Jedne ktore mi sie spodobaly byly w bianco ale sa tylko do rozmiaru 39 ja sie chyba zalamie Dodam ze chce z okraglym czubkiem bardzo wysokie ok 8 cm i bez zadnych koronek - poprostu gladkie ( chociaz Pani na 100-lecie wmawiała mi że im więcej koronki tym lepiej - hit sezonu
mila25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 15:45   #5226
milly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
... jesteśmy zatrudnieni przez jedną firmę, i musieliśmy trochę "obejść" przepisy
...prawnicy?
milly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 15:48   #5227
aluszru
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
Ech ja tez mam problem z butami , nosze 41 i jest slabo z wyborem, bylam w pantofelku na 100 -lecia i Pani mi zaproponowala przy moim kajaku 3 cm czub ;/ (a ja chce okrągle) i do tego plaskie.. wiec wyobrazcie sobie jak ja wygladalam buuuuut i dopiero ja Jedne ktore mi sie spodobaly byly w bianco ale sa tylko do rozmiaru 39 ja sie chyba zalamie Dodam ze chce z okraglym czubkiem bardzo wysokie ok 8 cm i bez zadnych koronek - poprostu gladkie ( chociaz Pani na 100-lecie wmawiała mi że im więcej koronki tym lepiej - hit sezonu
Mila skarbie, witam w klubie. Ja też mam rozmiar 41, w biancko z firmy Embis pasuje 40 i z firmu Emis też pasuje 40. Zaraz napisze jeszcze.
Stary 2007-01-23, 15:54   #5228
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Mila skarbie, witam w klubie. Ja też mam rozmiar 41, w biancko z firmy Embis pasuje 40 i z firmu Emis też pasuje 40. Zaraz napisze jeszcze.

Widzisz tak strasznie mi sie spodobaly stamtad buty kotyl.. i nie maja takiego rozmiaru Nie wiesz czy sprowadzaja specjalnie na zyczenie duzy rozmiar albo czy robia na zamowienie? Jestem zrezygnowana i tak mam od malego.. ja juz do komunii poszlam w butach slubnych bo nie bylo na mnie dzieciecych :/
Stary 2007-01-23, 16:07   #5229
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

nie, nie prawnicy... po prostu przy umowie podpisuję zobowiązanie że nikt z mojej rodziny nie pracuje w firmie , a jak już podpiszę, to stan rzeczy może ulec zmianie

ostatnio widziałam przez okno trochę białych butów w sklepie na rogu Wróblewskiego i placu Wolności... ale nie wchodziłam do środka, bo było po 18:00
ja to bym chciała płaskie - takie balerinki... ale czy znajdę?
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 16:09   #5230
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Moja znajoma ma podobnie. W jej firmie może pracowac tylko jedna osoba z rodziny. Ma to zaznaczone w umowie.

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 16:23   #5231
nicedream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
A możesz coś napisać na temat zakupów w Eldorado? czy trzeba mieć jakąś koncesję żeby w hurtowni kupować? albo jakąś działalność prowadzić? czy tak po prostu można tam kupić?
sija odpisałam rano, teraz patrzę - a tu mojego posta zeżarło
Co do kupowania w Eldorado - nie trzeba mieć koncesji ani prowadzić działalności. Wchodzisz i kupujesz W cenie detalicznej oczywiście bo w hurcie byłoby jeszcze taniej (ale do tego potrzebna już jest koncesja). W detalu sprzedają na ul.Łęczyńskiej bo na Mełgiewskiej tylko w hurcie. Przy zakupie większych ilości można z kierownikiem negocjować ceny Mój TŻ wynegocjował zniżkę
Jolinek - nie wiem jaki jest teraz ruch w salonach, ale część na pewno zdążysz obejść. O umawianiu się nic nie słyszałam Ja mierzyłam "od ręki".

nicedream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 16:40   #5232
mila25
Raczkowanie

Panie z Reginy mówiły mi, że warto się umówić- wtedy poświęcą czas tylko Tobie.
Stary 2007-01-23, 16:43   #5233
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Moja znajoma ma podobnie. W jej firmie może pracowac tylko jedna osoba z rodziny. Ma to zaznaczone w umowie.
myślę, że to się teraz coraz częściej zdarza, z innej strony firma jest tak duża, że czasem przez 8h nie mam żadnego kontaktu z TŻ-em.... wiec nie robi mi to różnicy czy pracujemy razem czy nie....
Stary 2007-01-23, 16:48   #5234
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że to się teraz coraz częściej zdarza, z innej strony firma jest tak duża, że czasem przez 8h nie mam żadnego kontaktu z TŻ-em.... wiec nie robi mi to różnicy czy pracujemy razem czy nie....
A powiedz mi (pytam tak z ciekawości) czy w związku ze ślubem jedno z Was musi odejść z firmy? Czy jak?
Stary 2007-01-23, 17:49   #5235
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

nie, na szczęście nie - musimy podpisać zobowiązanie podpisując umowę,
ale potem można zawrzeć małżeństwo i razem pracować w firmie... jest tylko taka klauzula przy umowie - może żeby nie było podejrzeń co do uczciwości rekrutacji? może nie zupełnie rekrutacji, bo wcześniej pracuje się baaaardzo długo na outsource'ie, ale co do decyzji o podpisaniu umowy na etat

poza tym może też być tak, ale jedno z małżonków pracuje dla firmy a drugie dla firmy outsource'ującej
chyba trochę skomplikowałam, zamiast wyjaśnić
Stary 2007-01-23, 17:53   #5236
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

swoją drogą od tej umowy, to też trochę czasu nam zabrało, żeby podjąć decyzję o ślubie... nie śpieszyliśmy się za bardzo, i nie było nam źle z tego powodu jeżeli o to chodzi, wiec to nie zupełnie tak, że praca stała na drodze do mojego szczęścia
trochę też niepokoiliśmy się jak rodzina przyjmie nasza decyzję o ślubie w USC, tak więc kilka czynników się złożyło na odwlekanie decyzji
Stary 2007-01-23, 18:09   #5237
kasiakkk
Zadomowienie

Cytat:
... tak więc kilka czynników się złożyło na odwlekanie decyzji
no i pewnie, w takich sprawach nie ma co sie spieszyć

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 19:03   #5238
sija
Zadomowienie

Nicedream dzięki za odpowiedź wybierzemy się w sobotę.
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 19:07   #5239
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Tam na gorze na przeciwko wiezienia nie polecam osobiscie moja kolezanka miala nieprzyjemna sytuacje po wypozyczeniu sukienki
Możesz napisać o co dokładniej chodziło z tą nieprzyjemną sytuacją??
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 19:37   #5240
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka

aluszru ja ostatnio jak byłam w Nadarzynie to w Maximusie sprzedają tylko hurtowo Może ta Pani myślała o centrum mody polskiej w Nadarzynie ale jeśli chodzi o Warszawę to też średni wybór butów ślubnych,a ceny kosmiczne a może po prostu może źle szukałam...
Frecia a na jakiej dzielnicy mieszkasz w Warszawie? Pytam bo czesto tam w weekendy bywam bo może gdzies blisko Ochoty?
Pozdrawiam serdecznie.
Kubuś-07.10.2008
http://suwaczki.maluchy.pl/li-32746.png
paticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 19:44   #5241
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neiti Pokaż wiadomość
A ja mam dziewczyny pytanie

w zwiazku z tym ze moje wesele calkiem już sie wali zastanawiam się nad zmianą terminu i słyszałam ze organizacja w niektórych lokalach wesela w niedziele jets o połowę tańsza no i tu jest problem bo nawet jesli bym chciała zrobic wesele w niedziele to wiecie moze czy w niedziele też mozna wziaźc ślub w kościele ????
Czy słyszałascie o ślubach udzielnaych w niedziele i czy jesli tak to są z tym jakies problemy ? trzeba miec specjale względy u księdza np?
Bardzo prosze o pomoc
Neiti ja też będę mieć mało gości (ograniczenie finansowe) i na początku zastanawiałam się, czy nie zrobić zamiast wesela bardziej wystawnego obiadu w restauracji. Po dłuższych przemyśleniach doszłam jednak do wniosku, że wesele musi być nawet 1-dniowe. Ponoć na małych weselach ludzie się świetnie bawią (oczywiście nie tylko na małych ) No i znaleźliśmy lokal, gdzie można zrobić małe wesele i na dodatek ceny są nie za wysokie.

Ojoj nie tą wypowiedź mi się zacytowało, sorki

Edytowane przez sija
Czas edycji: 2007-01-23 o 20:12
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 20:15   #5242
brunetka2000
Zakorzenienie

Czy ktos mi powie na czym polega wizyta u psychologa ;/
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 20:42   #5243
Wojtusia
Zakorzenienie

brunetka2000 czytasz moje posty? chyba ze nie chcesz o tym mówic, ale przydało by sie nam wiedziec, co nas moze czekać w tej wypozyczalni..
Stary 2007-01-23, 20:43   #5244
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Aluszru miałaś napisać wiecej..
czekam na info
Stary 2007-01-23, 20:45   #5245
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
brunetka2000 czytasz moje posty? chyba ze nie chcesz o tym mówic, ale przydało by sie nam wiedziec, co nas moze czekać w tej wypozyczalni..
Oj przepraszam ostatnio nie wiem juz co pisze Kolezanka przez przypadek przypalila sukienke papierosem nie dosc ze nie oddala jej zaliczki to jeszcze kazala doplacic koleznka powiedziala ze nei bylo tego w umowie ze ma dosplacac tylko ze zlaiczke nie odda to zaczela ja wyzywac i takie tam pozatym nie jest bardzo mila ta pani
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 20:56   #5246
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj przepraszam ostatnio nie wiem juz co pisze Kolezanka przez przypadek przypalila sukienke papierosem nie dosc ze nie oddala jej zaliczki to jeszcze kazala doplacic koleznka powiedziala ze nei bylo tego w umowie ze ma dosplacac tylko ze zlaiczke nie odda to zaczela ja wyzywac i takie tam pozatym nie jest bardzo mila ta pani

Dzięki za ostrzeżenie, będziemy wiedziały na co uważać, jakby co.A ile zaliczki tam się daje nie wiesz może?
Stary 2007-01-23, 21:12   #5247
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Frecia mieszka na Pradze Północ nie wie narazie gdzie można kupić buty ślubne do Nadzarzyna nie jeżdzi bo daleko. Swoje buty kupi w Gdańsku
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 21:24   #5248
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
A ja się nie dziwię , że babka chciała kasę, zależy gdzie zrobiła tę dziurę, jeśli w takim miejscu, że musiałaby zmieniać cały gorset lub całą spódnicę to nie uważacie, że jest wtedy stratna i to niezłą kasę
Stary 2007-01-23, 21:28   #5249
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

A ja się dziwię. W końcu jeśli suknia jest wypożyczana, to trzeba się liczyć ze wszystkim i wypożyczający tez powinni mieć tą świadomość.
Dlatego właśnie wypożyczanie też nie należy do najtańszych...
jagnabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-23, 21:28   #5250
bandola18
Zadomowienie

Aj mam swój suwaczek!!!! Ogromne dzięki FRECIA, po prostu nie wiedziałam, gdzie to się wkleja. A zdjęcie to chodzi mi o to pod nazwą użytkownika, to musi być w jpg, czy takie kopiuj wklej word wystarczy? I gdzie mam to wkleić?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości