Stosuję antykoncepcję i NIE jestem w ciąży, czyli wątek ANTYschizowy :) CZĘŚĆ III - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 14:27   #3511
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92
Dot.: Biorę tabletki i NIE jestem w ciąży- wątek ANTYschizowy ;) CZĘŚĆ III

A mój TŻ się nie bał,powiedziałam,że działa, to znaczy, że działa

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:32   #3512
Arwen_a
Raczkowanie

Ja mam o tyle łatwiej, że moj nie przepada za tym lateksem... więc myśle że szybciej się przełamie i będzie chciał bez więc ciężko Ci coś doradzić, chyba bedziesz musiala po prostu poczekać ;/
Arwen_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:37   #3513
rozsznurowana
Zadomowienie

mam nadzieje, że z czasem oboje damy rade dzięki dziewczyny

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:49   #3514
hellogoodbye
Raczkowanie

Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez paulinka_47 Pokaż wiadomość
A stało się coś, przez co mogło go niebyć, skoro wywołała aż taki entuzjazm?
No troszkę schizowałam, bo kochaliśmy się w dni płodne, gumka nam się zsunęła, na szczęście nie był we mnie bez, od razu się zorientowaliśmy, nowa gumeczka i już było spokojnie. Ale ja jestem straszną panikarą, więc wujaszka naprawdę z otwartymi ramionami przyjęłam

I tak w sumie zastanawiam się nad wizytą u ginekologa. Mam tak strasznie bolesne miesiączki, że 1,2 dzień zwijam się z bólu, teraz też piszę do Was z pozycji embrionalnej, tabletki średnio mi pomagają, zobaczę co lekarz na to powie... Gdyby przepisał tabletki, miałabym dwie korzyści ale tak z drugiej strony nie chcę za bardzo faszerować się hormonami, o różnych skutkach się już naczytałam
hellogoodbye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:50   #3515
Akcila
Rozeznanie

Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
a u mnie zaczął się pms.. i już zaczynam wariować jestem niemiła, a muszę się uśmiechać bo dzisiaj jadę do TŻ-a no i nie ma wyjscia. Najgorzej, że mam wkrótce ślub przyjaciółki, jestem starszą a wiecie kto wtedy wlasnie przybędzie z wizytą, no wiecie kto? WUJASZEK! I nie chcę go jakoś szantażować, chce żeby przybył, ale może chociaż JEDEN dzień później... albo ewentualnie ze 3 dni wcześniej?
Hm... no niby możesz próbować malwy albo polopiryna i gorącej kąpieli-mi to pomaga. No ale jest zawsze prawdopodobieństwo, że przyjdzie 1 dzień później np. bo pogoda się zmienia itp.

A ja się z Tż-etem pogodziłam-przyznał się że faktycznie mu coś odwala i chcę się pogodzić. Na razie spokój i rozmawiamy. No ale zobaczymy zobaczymy.
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:06   #3516
jasne_jasne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
taaaak wiem, że nikt się za mnie nie zgodzi ale ciekawa jestem czy któraś z was też miała jakieś opory i jak sobie dała z tym rade. chyba, że tylko ja jestem nienormalna no i też nie mam pojęcia jakich argumentów użyć przy rozmowie z tż, on to już wgl ma stracha
Wydaje mi się, że chyba prawie każda z nas na początku miała jakieś niewyjaśnione schizy. Jednej przejdzie to po 2 opakowaniu, innej po 12, nie ma reguły. Ja strasznie panikowałam przez pierwsze 3, 4 miesiące, ale jak zobaczyłam, że krwawienie przychodzi jak w zegarku, to dałam sobie na luz i zaufałam tabletkom. Doszłam do wniosku, że przecież nie będę tą jedną na milion, która ma "wpaść", tym bardziej że tabletki biorę regularnie.

U mnie nadal ból podbrzusza, z dnia na dzień ból się nasila. Jak najszybciej muszę zmienić tabletki.

jasne_jasne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:37   #3517
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Do mnie ma ponoć jutro wujaszek przybyć tak według moich obliczeń + wszelkie oznaki są więc czekam mój Tż od rana się nie odzywa przez wczorajszą kłótnie w sumie dobrze bo mi też nie chce się z nim gadać
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:01   #3518
mrofka
wizażowy robalek

Cytat:
Napisane przez Arwen_a Pokaż wiadomość
Witam wszystkich od niedawna zaczęłam brać tabletki i nie ukrywam że te plamienia są bardzo męczące... ;/ niby mojemu partnerowi aż tak to nie przeszkadza, ale chciałabym zapytać się Was z czystej ciekawości czy kochacie/kochałyście się podczas plamień?
Może nie podczas plamień ale pod koniec okresu, kiedy plamiłam, tak

... i właśnie przez to schizuję: kochałam się z TŻ ostatniego dnia przerwy i skończył we mnie. I schizuję że mogę by w ciąży a przecież wiem że w czasie przerwy na krwawienie też jestem chroniona przed ciążą... dziewczyny, pliiiiz, jakiegoś bacika mi zapodajcie i napiszcie że mam rację (pomimo tego że wiem że mam rację
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:24   #3519
Polly88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hellogoodbye Pokaż wiadomość
No troszkę schizowałam, bo kochaliśmy się w dni płodne, gumka nam się zsunęła, na szczęście nie był we mnie bez, od razu się zorientowaliśmy, nowa gumeczka i już było spokojnie. Ale ja jestem straszną panikarą, więc wujaszka naprawdę z otwartymi ramionami przyjęłam

I tak w sumie zastanawiam się nad wizytą u ginekologa. Mam tak strasznie bolesne miesiączki, że 1,2 dzień zwijam się z bólu, teraz też piszę do Was z pozycji embrionalnej, tabletki średnio mi pomagają, zobaczę co lekarz na to powie... Gdyby przepisał tabletki, miałabym dwie korzyści ale tak z drugiej strony nie chcę za bardzo faszerować się hormonami, o różnych skutkach się już naczytałam
ale hormony nie gwarantują bezbolesnego okresu ja właśnie po dostawieniu mam bezbolesne miesiączki. na tabsach zawsze pierwsze 2 dni zwijałam się z bólu. zawsze ten sam jajnik. czasem cięzko było się wyprostowac bo tak bolało. a od odstawienia zero bólu i mniejsze krwawienie
Polly88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:36   #3520
maya89
Raczkowanie

Tez mialam to samo, na tabsach mnie strasznie bolalo, a teraz jest znosnie
A co do kapieli podczas okresu (zeby zlagodzic bol) to czytalam gdzies, ze nie wolno brac goracych kapieli, bo moga wywolac krwotok ale nie wiem czy to prawda. Ja podczas wujaszka staram sie tylko brac prysznic.
maya89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:39   #3521
jp91
Wtajemniczenie

Nie wiem gdzie zapytać, więc zapytam tutaj, nie krzyczcie, jak wiecie to prosze wytłumaczcie mi.
Dziś lekarz przepisał mi tabletki anty po raz pierwszy. Miesiączka wystąpiła 11 lipca, dziś jest 13 i piątek. I nie wiem, czy mam zacząć opakowanie:
- od pierwszej tabletki w opakowaniu?
- od tabletki piątkowej?
- od tabletki trzeciej w opakowaniu?

jp91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:43   #3522
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

To ja napiszę jak to wyglądało u mnie.przed braniem tabletek była tragedia pierwsze dni okresu to przypominałam zombie(ból nie do zniesienia,mdlałam i haftowałam)ogólnie porażka,gdy brałam anty ból był znośny wystarczył apap i było git i po odstawieniu antyków tak samo wystarczy apap i jest ok.

maya89 tego nie słyszałam by o gorącej kąpieli.ale wiem że branie ketonalu może wywołać krwotok.

Edytowane przez OoDestinyoO
Czas edycji: 2012-07-13 o 17:47
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:45   #3523
Lia89
Zakorzenienie

A myślisz, że po co są napisane z tyłu dni tygodnia? Rety, chyba oczywiste.
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:48   #3524
jp91
Wtajemniczenie

No nie takie oczywiste właśnie. Napisałam, że to moje pierwsze i nei mam zielonego pojęcia jak zacząć a nie chcę zaszkodzić i lepiej zapytać kogoś mądrzejszego, niż później mieć problemy. Jeśli bardzo Cię boli moja głupota, a tak zapewne myślisz, to ignoruj proszę moje posty. Dziękuję.

Stary 2012-07-13, 17:54   #3525
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maya89 Pokaż wiadomość
Tez mialam to samo, na tabsach mnie strasznie bolalo, a teraz jest znosnie
A co do kapieli podczas okresu (zeby zlagodzic bol) to czytalam gdzies, ze nie wolno brac goracych kapieli, bo moga wywolac krwotok ale nie wiem czy to prawda. Ja podczas wujaszka staram sie tylko brac prysznic.
Mnie tez na tabletkach bardziej bolalo. Ale za to okres byl 3 dni, a teraz mam 5
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 18:16   #3526
Polly88
Raczkowanie

z kąpielą to prawda. w gorącej wodzie naczynka sie rozszerzają co przy okresie może spowodować większe krwawienie. tak jak np leżenie na słońcu podczas okresu. ale to chyba zależy od organizmu. ja podczas okresu nie kąpie się w gorącej wodzie a tym bardziej nie biorę kąpieli tylko prysznic

co do leków to polopiryna/aspiryna także może wywołać krwotok bo rozrzedzają krew

Edytowane przez Polly88
Czas edycji: 2012-07-13 o 18:17
Polly88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 19:02   #3527
hellogoodbye
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polly88 Pokaż wiadomość
ale hormony nie gwarantują bezbolesnego okresu ja właśnie po dostawieniu mam bezbolesne miesiączki. na tabsach zawsze pierwsze 2 dni zwijałam się z bólu. zawsze ten sam jajnik. czasem cięzko było się wyprostowac bo tak bolało. a od odstawienia zero bólu i mniejsze krwawienie
Teraz to jest porażka po prostu, zawroty głowy, mdłości, ból kręgosłupa na dole aż czasami na nogi mi to przechodzi, o brzuchu już nie wspominam, tragedia jakaś :/ Na szczęście tylko 1 dzień tak mam, czasami 2 troszkę jeszcze poboli a potem to już z górki leci, jakoś może wytrzymam..

Co do gorących kąpieli to rzeczywiście lepiej unikać, coś o tym wiem. Kilka lat temu właśnie podczas takiego jednego "1dnia" wzięłam gorącą kąpiel, żeby zmniejszyć ten ból, przysnęłam trochę i obudziłam się w morzu czerwonym:/ Oczywiście nie był to mega groźny krwotok ale nasiliło krwawienie, więc od tej pory ograniczam się jedynie do ciepłych pryszniców
hellogoodbye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 19:23   #3528
Lia89
Zakorzenienie

Nawet ja zaczynając wiedziałam, że to jest napisane po to, by ułatwić życie kobiecie. -,-

Nie boli mnie Twoja głupota, proszę nie wyciągaj mylnych wniosków. Boli mnie to, że nie zajrzałaś do ulotki - bo jest w niej wyraźnie napisane jak łykać tabletki. Jeśli zaczynasz łykać antyki, naucz się do niej zaglądać, bo to Twoja nowa Biblia.
Stary 2012-07-13, 19:39   #3529
jp91
Wtajemniczenie

Zajrzałam do ulotki, ale przeczytałam też dużo na forach i pogubiłam się w tym wszystkim. Już wiem, jest ok. Jednak nigdy w życiu ulotka ani cokolwiek innego nie będzie Biblią i nie mozna tego stawiac na równi, ani porównywać... Chyba, że ktoś ma prawdziwą Biblię w poważaniu.

Stary 2012-07-13, 19:42   #3530
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jp91 Pokaż wiadomość
Jednak nigdy w życiu ulotka ani cokolwiek innego nie będzie Biblią i nie mozna tego stawiac na równi, ani porównywać... Chyba, że ktoś ma prawdziwą Biblię w poważaniu.
to była przenośnia ogarnij się bierzesz pigułki, to bardzo niezgodne z religijnością, grzeszysz :O
Stary 2012-07-13, 20:10   #3531
Lia89
Zakorzenienie

Cytat:
Zajrzałam do ulotki, ale przeczytałam też dużo na forach i pogubiłam się w tym wszystkim. Już wiem, jest ok. Jednak nigdy w życiu ulotka ani cokolwiek innego nie będzie Biblią i nie mozna tego stawiac na równi, ani porównywać... Chyba, że ktoś ma prawdziwą Biblię w poważaniu.
JP, ulotka mówi JASNO jak postępować, więc nie pitol, że tego jest "dużo". A jak masz problem, to zacytuję:

Cytat:
Kiedy i w jaki sposób przyjmuje się tabletki?

Opakowanie typu blister zawiera 21 tabletek powlekanych. Na opakowaniu każda tabletka oznaczona jest dniem tygodnia, w którym powinna zostać zażyta. Tabletki przyjmuje Pani zgodnie z kierunkiem strzałek na opakowaniu bezpośrednim, codziennie o stałej porze dnia, popijając w razie potrzeby płynem. Zażywa się jedną tabletkę preparatu na dobę przez kolejnych 21 dni.
Przez następnych 7 dni nie przyjmuje Pani tabletek i w czasie tej przerwy rozpoczyna się krwawienie z odstawienia. Zwykle występuje ono 2. lub 3. dnia po przyjęciu ostatniej tabletki preparatu. Przyjmowanie tabletek z następnego opakowania rozpoczyna Pani po 7-dniowej przerwie, nawet jeśli krwawienie z odstawienia jeszcze trwa.
Oznacza to, że będzie Pani rozpoczynała nowe opakowania w tym samym dniu tygodnia, jak również, że krwawienie będzie występowało mniej więcej w tych samych dniach każdego miesiąca.
Jeśli nie załapaś o co chodzi z Biblią, to mi przykro. Frutti genialnie to podsumowała.
Stary 2012-07-13, 20:10   #3532
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

witajcie dziewczyny wybaczcie że sie wtrącam ale potrzebuje oparcia
bierze któraś z was Azalię??

może opowiem moją małą historię brałam ok 3 lata Yasmin potem yasminelle i cilest,wszystko ok gdyby nie moje naczynka na nogach które zaczęły wychodzić, zrobiłam badania no i mam dość gęstą krew , zdecydowałam się na tabletki jednoskładnikowe, gin mi przepisał Azalię - tabletki które bierze się bez przerwy - 28 tabletek w listku.
no i biorę sobie już od lutego, przez pierwsze 3 opakowania mialam plamienia ale nigdy jakieś obfite. czułam się okej, od dwóch opakowań nie mam w ogóle krwawienia,plamienia nic, sam śluz.. dziwnie się z tym czuje zwlaszcza ze od 2 tygodni pobolewają mnie czasami jajniki no jak na okres, no i piersi staly sie bardziej bolesne niz zawsze, nie mocno ale po prostu je czuję. zaczęłam mieć problemy z żołądkiem - lekka zgaga .

ogólnie mam bardzo wrażliwy żołądek ,czesto mi dokucza i leczyłam go kiedyś ale zgagi to nie miałam i dlatego jest to dla mnie dziwne.

Mam już schizy i nie daje mi to spokoju a test ciążowy boże.......boje się pewnie wiecie co czuję

co do opuszczania tabletek to na majówce wzięłam o 21 tabletke i jakoś 24 -1 zwymiotowałam ( za dużo jedzenia i alkoholu czasami się zdarza.. ) ale tak to odkad je biorę codziennie + - 2 godziny , no bo o tej samej też czasami mi ciężko.

Edytowane przez Star90
Czas edycji: 2012-07-13 o 20:12
Star90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:45   #3533
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
No nie takie oczywiste właśnie. Napisałam, że to moje pierwsze i nei mam zielonego pojęcia jak zacząć a nie chcę zaszkodzić i lepiej zapytać kogoś mądrzejszego, niż później mieć problemy. Jeśli bardzo Cię boli moja głupota, a tak zapewne myślisz, to ignoruj proszę moje posty. Dziękuję.
to byśmy musiały wszystkie zignorować a rpzecież... wteyd nie dostalabyś odpowiedzi
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 00:11   #3534
Vanique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny wybaczcie że sie wtrącam ale potrzebuje oparcia
bierze któraś z was Azalię??

może opowiem moją małą historię brałam ok 3 lata Yasmin potem yasminelle i cilest,wszystko ok gdyby nie moje naczynka na nogach które zaczęły wychodzić, zrobiłam badania no i mam dość gęstą krew , zdecydowałam się na tabletki jednoskładnikowe, gin mi przepisał Azalię - tabletki które bierze się bez przerwy - 28 tabletek w listku.
no i biorę sobie już od lutego, przez pierwsze 3 opakowania mialam plamienia ale nigdy jakieś obfite. czułam się okej, od dwóch opakowań nie mam w ogóle krwawienia,plamienia nic, sam śluz.. dziwnie się z tym czuje zwlaszcza ze od 2 tygodni pobolewają mnie czasami jajniki no jak na okres, no i piersi staly sie bardziej bolesne niz zawsze, nie mocno ale po prostu je czuję. zaczęłam mieć problemy z żołądkiem - lekka zgaga .

ogólnie mam bardzo wrażliwy żołądek ,czesto mi dokucza i leczyłam go kiedyś ale zgagi to nie miałam i dlatego jest to dla mnie dziwne.

Mam już schizy i nie daje mi to spokoju a test ciążowy boże.......boje się pewnie wiecie co czuję

co do opuszczania tabletek to na majówce wzięłam o 21 tabletke i jakoś 24 -1 zwymiotowałam ( za dużo jedzenia i alkoholu czasami się zdarza.. ) ale tak to odkad je biorę codziennie + - 2 godziny , no bo o tej samej też czasami mi ciężko.

Jednoskładnikowe powinno się brać dosłownie co do minuty i nie są tak bezpieczne jak dwu składnikowe dziewczyny wspominały na poprzedniej karcie chyba że dają coś ok. 70% bezpieczeństwa.
Vanique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 00:16   #3535
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

dowiadywałam się właśnie o tym i mój gin twierdzi ,że margines jest 10-12 godzin( po tylu godzinach osłabione jest działanie) i na ulotce też tak jest napisane
Stary 2012-07-14, 00:44   #3536
Lia89
Zakorzenienie

Jednak skądś się to 70% bierze... Ja bym się bała łykać takie tabletki.
Stary 2012-07-14, 08:29   #3537
dobraswinia
Przyczajenie

Drogie wizazanki, potrzebuję rady. Biorę tabletki Novynette od prawie trzech lat. Wczoraj powinnam dostać krwawienie z odstawienia, a miałam dziwne plamienie,słabe, ni to krew, ni brunatny śluz. Jestem właśnie w trakcie szukania jakiegoś ginekologa, który by mnie dziś przyjął. Tabletki brałam zgodnie z zaleceniami, nie brałam innych leków, nie występowały wymioty, biegunka. Nigdy wczesniej nie przydarzyła mi się taka sytuacja, ale ryzyko, że jestem w ciąży chyba nie jest bardzo duże? jestem przerazona. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji?
dobraswinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 09:49   #3538
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

gdyby te tablletki naprawde mialy kiepską skuteczność to raczej by ich nie przepisywano albo w ogóle by nie byly dostępne , na ulotce wyraznie jest napisane 12 godzin tak jak przy dwuskladnikowych ,
Jeżeli nie zażyjesz tabletki do 36 godzin od pobrania poprzedniej twoja ochrona może być zmniejszona i zaleca się jak najszybsze zażycie tabletki + dodatkowa ochrona 7 dni ..
poza tym piszesz że się boisz, ciesz się ,że możesz brać dwuskładnikowe ja nie mogę ,estrogeny źle działały na moje wyniki krwi no i mialam cellulit, teraz odkad biorę jednoskladnikowe cellulit wyraźnie się zmniejszył no i wyniki krwi też pewnie będą lepsze, niedługo ide zrobić.
Stary 2012-07-14, 10:05   #3539
Lia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dobraswinia Pokaż wiadomość
Drogie wizazanki, potrzebuję rady. Biorę tabletki Novynette od prawie trzech lat. Wczoraj powinnam dostać krwawienie z odstawienia, a miałam dziwne plamienie,słabe, ni to krew, ni brunatny śluz. Jestem właśnie w trakcie szukania jakiegoś ginekologa, który by mnie dziś przyjął. Tabletki brałam zgodnie z zaleceniami, nie brałam innych leków, nie występowały wymioty, biegunka. Nigdy wczesniej nie przydarzyła mi się taka sytuacja, ale ryzyko, że jestem w ciąży chyba nie jest bardzo duże? jestem przerazona. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji?
JEZU. Czy Wy w ogóle czytacie ulotki? Jest w niej napisane, że krwawienie może nie przyjść BEZ WYRAŹNEGO POWODU. Po co ta panika? To hormony! Różne rzeczy się dzieją, choćby zmiana wyglądu krwawienia. Weź daj sobie na luz, bo to normalne, lekarza niepotrzebnie będziesz niepokoić.

To co podkreśliłam - W CIĄŻY NIE JESTEŚ. Na pewno. Już lepiej?

Poraża mnie wiedza niektórych tabletkowiczek, ja rozumiem żebyś zaczynała, ale po 3 latach to wstyd nie wiedzieć takich rzeczy.

Star90, ale lekarze wiedzą o skuteczności tych tabletek i powinni informować swoje pacjentki, że mają większe szanse na wpadkę niż koleżanki na 2-składnikowych. Nie pisałabym takich rzeczy, gdyby to była bujda. Tym bardziej, że była tutaj dziewczyna, która na nich wpadła - po zaledwie 3 miesiącach brania. Miała już dziecko i nie było jej to na rękę. Spóźniła się parę razy po parę godzin. Nie wiem co to za tabletki (nowa generacja?), ale jednoskładnikowe z reguły powinno się brać co do minuty bez żadnych opóźnień, na tym polega ich rola - i stąd ta niska 70% skuteczność. No chyba że coś się w Polsce zmieniło, to proszę o korektę.

Edytowane przez Lia89
Czas edycji: 2012-07-14 o 10:08
Stary 2012-07-14, 10:48   #3540
dobraswinia
Przyczajenie

Ulotkę znam na pamięć, ale i tak się zeschizowałam. Zrobiłam test i wraz z wynikiem negatywnym pojawił się okres:P Wybaczcie za panikowanie na forum
dobraswinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości