|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
|
|
|
|
|
#4352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
ja w ciąży miałam zalecone przez endo, żeby za bardzo nie przytyć jeść tyle ile wynosi moje zapotrzebowanie energetyczne czyli nie więcej niż 1000kcal, od drugiego trymestru kazała mi dołożyć dodatkowe 300 kcal, maksymalnie 500. Pierwsze jej pytanie było - jakie jest Pani zapotrzebowanie energetyczne - do połowy drugiego trymestru proszę więcej nie jeść. Normalnie jakbyś przeczytała, że ktoś w ciąży je 1000kcal to byś pomyślała, że kobietę porąbało, ale niestety przy tarczycy to rzeczywistość. Dziecku nie jest potrzebny tłuszcz matki, ja i tak trochę za dużo przybrałam mimo reżimu jak w wojsku. Wojtek jak widzisz, wypasiony na maxa, ponad 4 kg, Michał też mały nie był - 3,5kg, więc to nie było tak, że kazała mi głodzić dzieci po prostu organizm wszystko powyżej zamienia w tłuszcz. Na pewno konieczne są suplementy, bo przy takiej ilości kcal choćbyś się skichała, to wszystkiego naturalnie nie dostarczysz. Na szczęście mam świetnie dobrany Euthyrox, więc całkiem dobrze mi idzie na razie pozbywanie się tych kilogramów, ale niestety dieta osoby zdrowej i osoby z niedoczynnością tarczycy/Hashimoto to dwa różne sposoby odżywianiaMatko jedyna... biedne te Twoje maluchy strasznie
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-13 o 18:31 |
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Alfa, gratuluję! Witam Wiktora po tej stronie brzucha
![]() _millena, Ty pytałaś o to chrupnięcie przy pakowaniu dziecia w chustę...? Przepraszam, ale mi umknęło. Często przeglądam wizaż na telefonie i wtedy niekoniecznie wygodnie mi odpowiadać, a później gdzieś mi to ucieka. Jak nie wrócę do poprzednich postów to nie odpowiem ![]() Nic chrupać nie powinno, nie wiem co było przyczyną. U nas nic nigdy nie chrupało. Cytat:
I faktycznie tkana lepsza by była, bo dziecię siedzi samo, można się schylać, tańczyć, wszystko można robić, a dzieć siedzi nieruchomo
|
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i ta główka tak jakoś lata....jednak.
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja coraz częściej myślę o chuście.
Czyli lepiej tkaną? Nie wiem tylko, kiedy się zdecyduję chustować Hanię, bo jak wiadomo, zdania są różne na ten temat
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski
Kurcze ja wczoraj zobaczylam ranke na gornej wardze Dominka taka jak by oparzenie i woda w srodku ( zaraz po tym jak dalam mu butle ) za 10min bulwa wklasla i nic nie bylo widac , po karmieniu znowu sie pojawila ... I tak myslalam od czego to sie moglo zrobic .. I doszlam do wniosku ze chyba od smoczka? Bo wczesniej mial taki okragly gumowy a teraz zmienilismy mu na inny i chyba nie jest odpowiedni dla niego Mam tylko nadzieje ze ta ranka mu zejdzie , chyba go to nie boli bo tak to by plakal przy karmieniu?
|
|
#4360 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
SPokojnie.
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawde? Ufff nawet nie wiesz jak mi ulzylo
A z tym lapczywym ssaniem to by sie u Domino zgadzalo
|
|
#4362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hania wykąpana i śpi ładnie w kołysce. |
|
|
|
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam receptę na ovulan, słyszałyście coś o tych tabsach? Kurde trochę się boję, bo nigdy nie stosowałam antykoncepcji hormonalnej... Póki co u mnie nadal metoda szklanki wody, jakoś nie mogę się przemóc... Eh to 8 kg do wagi sprzed ciąży, a z 10 byłoby fajnie zrzucić.
|
#4364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() j eszcze mi tylko brakuje żeby mieli coś nie tak z tarczycą.chociaż niedoczynność miałam wykrytą już jak byłam w ciąży z Szymonem na samiutkim początku.To może Filipek nie musi Nawet miałam skierowanie na TK głowy z powodów potwornych bóli głowy ale dwa dni przed zrobiłam test i z badania oczywiście zrezygnowałam.W ciąży bóle głowy ustały teraz powrociły Wiesz ja z powodu innych problemów zdowonych członków mojej rodziny siebie poprostu zaniedbuje,bo ja nawet nie mam kiedy badań zrobić,raniutko musiałabym iść a ja wolę pospać teraz i tarabanić dwójkę ze sobą.Szymonek leży a tata czyta bajkę Filipowi Ja popijam Lecha cytrynowego :dziek uje:zaraz się upiję
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-13 o 21:21 |
|
|
|
|
#4365 |
|
Konto usunięte
|
Ja tradycyjnie gratuluję wszystkim nowym Mamusiom
I nie ma już nikogo w kolejce Trzymajcie się cieplutko i wszystkiego najlepszego dla Was i Waszych maleństw!
|
|
|
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35285386]Ja tradycyjnie gratuluję wszystkim nowym Mamusiom
I nie ma już nikogo w kolejce Trzymajcie się cieplutko i wszystkiego najlepszego dla Was i Waszych maleństw![/QUOTE]Perse co u Ciebie?? Co z tą raną na łokciu??
|
#4367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- kurcze cos mi Borys chyba przychorował, zdaje mi sie ze ma biegunke lekką, od 2 dni robi masakrycznie duzo rzadkich kup i niektore takie zielonkawe, troche sobie pofolgowalam z jedzeniem...... ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- kurcze dawno nie odciagalam, nie wiedzialam ze mam az tyyyyyle tego pokarmu, kiedys ledwo 30ml uciagnelam z 1 piersi, a teraz w 7 minut juz mam 60 ml
|
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35285386]Ja tradycyjnie gratuluję wszystkim nowym Mamusiom I nie ma już nikogo w kolejce Trzymajcie się cieplutko i wszystkiego najlepszego dla Was i Waszych maleństw![/QUOTE]hej kochana
|
|
|
#4369 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję, u mnie żadnych zmian. Rana się ładnie zagoiła dzięki cudownemu Octeniseptowi, ale za to nie umiem podnosić ręki przed siebie... Jak się nie poprawi, to będę się musiała wybrać do lekarza ponownie. Miałam w poniedziałek pobraną krew do kariotypu i teraz czekam na wynik. A tak to nadal nic nie wiem, planuję się przejechać do dużej biblioteki, żeby poczytać coś o niewydolności łożyska.
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku dobrze że poruszyłaś ten temat i pewne rzeczy nam uświadamiasz
Ja nie znałam tej metody 357 i do tej pory nie skupiałam się na wymyślonych przez kogoś metodach. Robię wszystko instynktownie i jak na razie to sie sprawdza a wracając do tej metody to wydaje mi sie ona straszna, pozbawiajaca dziecko poczucia bezpieczeństwa i bycia kochanym. Nie zastosowałabym jej nigdy.Mój mały jak jest śpiący to robi się marudny, w łóżeczku usypiam go czasami nawet 20 minut.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-14 o 08:54 |
|
|
|
#4371 | |||
|
Zakorzenienie
|
No zapytam jutro...
Cytat:
Dziś już chyba 5 kupek było, widać, że z wysiłkiem, ale robi i nie płacze z bólu... Zagęszczacza nie kupiliśmy. W całym centrum nie było. Jutro pojadę do rodziców to zapytam u nich w aptekach. Ulewa się strasznie... Czasem już po długim czasie od karmienia... Zastanawiam się, może ma nietolerancję laktozy? Choć nawet skaza białkowa nie zawsze się krostkami objawia... Już sama nie wiem... Szkoda mi go strasznie... Nawet jak 100% płatny, to tańszy od 300g Nan... Zapytam też o to mleko... Ale duża Księżniczka! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś miałam problemy z tarczycą i powinnam powtórzyć badania. |
|||
|
|
|
#4372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Paulinka spi od 20,30. Pewnie wstanie za jakieś 40 minut. Pieluchujemy od wczoraj wieczora bioderka. Nie wiem tylko jednej rzeczy, czy jeśli umie wyprostować nóżki to jest dobrze zapieluchowana?? Jutro może wstawię zdjęcie, może mi podpowiecie, czy to ma tak wyglądać. Nóżki ma szeroko, ale nie ma ich uniesionych do góry jak na żabkę, no może trochę ma, bo nie umiem inaczej jej tego zrobić. Jak śpi to je ma na żabkę, jakoś sama je tak trzyma, ale jak nie śpi to raczej nie jest to żabka. Cytat:
ps. jeśli nóżki szeroko rozłożone oznaczają nóżki na żabkę, to ok. A jeśli to oznacza że ma je mieć tak do góry ,że kolanka bliżej brzuszka, no to nie ma na żabkę.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-07-13 o 22:53 |
|
|
|
|
#4373 |
|
Rozeznanie
|
Ewunia, Malokaco u Was???
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Piotrek śpi od 20. Szok... Uciekam spać, tzn. najpierw zajmę się maleństwem swoim... Coby pojadło...
Dobrej nocki!
|
|
|
|
#4376 | |
|
Rozeznanie
|
Bry
.Cytat:
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
TaccaTwój Piotrus jest na NANie? Czytałam że NAN powoduje zaparcia i zatwardzenia bo ma w składzie dużo żelaza
![]() Ja z enfamilu przeszłam na NAN i jak przeczytałam o tym żelazie to zerknęłam ile ma enfamil- jeszcze wiecej od NAN dlatego pewnie mój mały tak parł na kupę. Wczoraj stwierdziłam ze moje dziecko dobrze toleruje każde mleko- nie ma kolek, nie ulewa mu się, jedynie kupkę mu się łatwiej robi po NANie ale nadal jedną dziennie
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-14 o 08:56 |
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() nocka dla mnie nie bardzo. mała kwiczała w nocy, po smoczku poszła spać dalej, dając mi ok godz snu. potem jedzonko. i dwa razy musiałam iść jej smoczka dać. i już od 7 nie śpimy ![]() mała własnie wierzga nogami w bujaczku. czasem uda jej się uderzyć w zabawkę. haaa ostatnio mi powiedziała: gggrrr jeden jedyny razczy Wasze dzieciaczki też tak mamlają językiem? Malwina strasznie i zaczyna wkładać rączki do buzi |
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4380 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj kończymy 7tygodni ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

ja w ciąży miałam zalecone przez endo, żeby za bardzo nie przytyć jeść tyle ile wynosi moje zapotrzebowanie energetyczne czyli nie więcej niż 1000kcal, od drugiego trymestru kazała mi dołożyć dodatkowe 300 kcal, maksymalnie 500. Pierwsze jej pytanie było - jakie jest Pani zapotrzebowanie energetyczne - do połowy drugiego trymestru proszę więcej nie jeść. Normalnie jakbyś przeczytała, że ktoś w ciąży je 1000kcal to byś pomyślała, że kobietę porąbało, ale niestety przy tarczycy to rzeczywistość. Dziecku nie jest potrzebny tłuszcz matki, ja i tak trochę za dużo przybrałam mimo reżimu jak w wojsku. Wojtek jak widzisz, wypasiony na maxa, ponad 4 kg, Michał też mały nie był - 3,5kg, więc to nie było tak, że kazała mi głodzić dzieci
po prostu organizm wszystko powyżej zamienia w tłuszcz. Na pewno konieczne są suplementy, bo przy takiej ilości kcal choćbyś się skichała, to wszystkiego naturalnie nie dostarczysz. Na szczęście mam świetnie dobrany Euthyrox, więc całkiem dobrze mi idzie na razie pozbywanie się tych kilogramów, ale niestety dieta osoby zdrowej i osoby z niedoczynnością tarczycy/Hashimoto to dwa różne sposoby odżywiania

, po karmieniu znowu sie pojawila ... I tak myslalam od czego to sie moglo zrobic .. I doszlam do wniosku ze chyba od smoczka?
Bo wczesniej mial taki okragly gumowy a teraz zmienilismy mu na inny i chyba nie jest odpowiedni dla niego

j eszcze mi tylko brakuje żeby mieli coś nie tak z tarczycą.chociaż niedoczynność miałam wykrytą już jak byłam w ciąży z Szymonem na samiutkim początku.To może Filipek nie musi
:dziek uje:zaraz się upiję