|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
![]() co najwyżej, że mi się włosy pocą
|
|
#4263 |
|
Spaceroholiczka
|
W środę olejowałam oliwą z oliwek, wczoraj myłam włosy tylko BD i Glorią (swoją drogą jest chyba nie dla mnie, jak zużyję skuszę się na ten balsam z aloesem Mrs. Pottrs - czy jak to się tam pisze
) i do dzisiaj włosy mam dziwne - nie spuszone tylko takie cieniutkie, jak piórka. Dziś odwiedziłam lekarza i w sumie niczego się nie dowiedziałam. Na łupież mam stosować dwa razy w tygodniu Nizoral, wypadanie włosów jest zapewne spowodowane moją chorobą autoimmunologiczną, a moje problemy ze skórą głowy (od małego zmagam się z taka jakby skorupką, niemowlęta maja coś takiego podobnego) mam traktować zwykłą oliwką dla dzieci - nasmarować skórę głowy i pod turban z ręcznika. Gdzie tu slrawiedliwość? Staram się, dbam o te kudły, a one jeszcze mi psikusy robią?
|
|
|
|
#4264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)o tez chba sobie bede musiała sprawic jakies serum z wit C, chciałam kupić flavo c ale jest drogie, wiec z mazideł na pewno bardziej się opłaca ![]() Cytat:
a odzywka z tigi jest bardzo fajna wg mnie, no i ma świetn skład, lubię ją uzywać a chi, no to poprostu zabezpieczam nim włos nie mam jakiejs wyrobionej opinii o nim, bo nie widze różnicy w działaniu jedwabi
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jest pełno opcji do wyboru.e-naturalne.pl/pl/c/Serum-do-twarzy/41 nie wiem tylko na ile "rozjaśnianie" jest spowodowane witaminą c, a na ile innymi składnikami serum. bo jeżeli witamina c oprócz antyoksydacyjnych właściwości troszkę wybiela to jej wybaczę, ale specjalnie wybielać na twarzy się nie chcę a na zsk są takie dwa fajne, które mnie kuszą: zrobsobiekrem.pl/pl/p/Serum-10-SAP-witamina-C-25-g/4 zrobsobiekrem.pl/pl/p/Serum-anty-aging-25-g/5 kwasów jeszcze nie stosowałam, więc chyba zacznę od tego z witaminą c.
|
|
#4266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4269 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Rozeznanie
|
mam ta maske Wax z Pilomaxu, regenerującą. Czy ona zawiera silikony? sory ale nie orientuje sie jeszcze na składach. ale skoro jest oparta na ekstrakcie Henny to chyba naturalna, bez potrzeby oczyszczania włosków?
Aha i gdzie mozna kupić Rzepe,Joanne kuracje wzmacniająca? w ziołach czy rossmann.? Planuje jeszcze wodę brzozową i jantar, aaa znów wpadłam we włosomaniactwo, ratunku ![]() wole na włosy wydać niz ubrania:-O a one nic odwdzieczyc sie nie chca. we wzroście staneły i w wygladzie to juz wgl nic.
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co się orientuję to Wax hennowy nie ma silikonów
![]() Wrzucam lipcowy progres, zrobione dzisiaj po szamponie i odżywce Frieda. Moje końcówki po majowym podcięciu znowu osiągnęły magiczną granicę i zaczęły żyć własnym życiem. Nawet nie wiecie jak bardzo mnie to wywijanie denerwuje W 3 załączniku zobrazowałam o co mi chodzi. Może któraś z Was znalazła sposób na zdyscyplinowanie ich? Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2012-07-13 o 18:41 |
|
|
|
#4272 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Ty obcinasz włosy w U? Może lepiej się będą układac jak będą podcinane zupełnie na prosto?
|
|
|
#4273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masek mam narazie sporo, więc się wstrzymam z Organique.
|
|
|
|
|
#4274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Impreza!
![]() Cytat:
Sasasasa!! Cytat:
|
||
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
A co z szamponami i balsamami GP? Też polecacie?
Znalazłam właśnie gazetkę z DP i jest na nie promocja
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Tak
przy połączeniu olej+ żel hialuronowy skóra nie jest tłusta bo żel fajnie się wchłania a olej razem z nim. Długi czas nakładałam sam arganowy na noc i też był fajny ale spodziewałam się lepszych efektów, myślałam, że spłycą mi się zmarszczki mimiczne pod oczami i że skóra będzie lepiej wyglądać ale tak nie jest, tylko nawilżenie zauważyłam lepsze, na pewno będę używać oleje na zimę ale teraz chyba są za ciężkie bo mnie strasznie zapchało, nigdy nie miałam problemów z porami a teraz masakra i nie wiem czy to przez arganowy czy może jakiś krem![]() Cytat:
ostatnio wyczytałam, że nie grozi nam globalne ocieplenie ale zlodowacenie za 1500 lat, ciekawe.. w ogóle co to za naukowcy co się zdecydować nie mogą, raz tak mówią raz inaczej, takim specjalistą to i ja mogę być
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-07-13 o 22:40 |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4278 | ||
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 |
|
Rozeznanie
|
wiecie może, czy maski Biovax saszetki 20ml bywają w promocji w SuperPharmie?
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ktoś stosował balsamy? wiecie może jaki jest skład?
|
|
#4282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli Ty też tam dotrzesz, to koniecznie daj znać! ![]() W rossach nie ma. Ja swoją zamówiłam na cefarm24.pl |
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Właśnie siedzę z olejem na włosach, winogrono+orzech włoski, a na to maść brodawkowa, zmyję rano ![]() Rzadko ostatnio olejuje, maksymalnie raz na tydzień ![]() Ogólnie mam już dosyć tego dnia, zimno, dostałam @, moja córeczka też cały dzień jakaś marudna, na koniec dnia dostała gorączkę, bo jej ząbki (szóstki) wychodzą, co jest dziwne w tak wczesnym wieku, no i jakby było mało, mój mąż obudził się z anginą. Nigdy nie wierzyłam w piątki 13-tego, ale chyba zacznę ![]() No to się wyżaliłam
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4285 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i ja w to wierze, w sumie taka jest natura, czasem słońce czasem deszcz ![]() Cytat:
Cytat:
bo od kiedy upatrzylam go w sklepie to cały czas mnie intryguje czy warto, poza tym czy dobry jest w kuchni? bo jak przypadkiem nie na włosy, to czy mozna go zjeść ![]() U mnie dziś pogoda(16 stopni, mega wilgoć), włosy umyte babassu i oklapło ![]() Babassu jest fajnie ogólnie na wlosy jako odżywka, do mycia nie sprawdza się u mnie raczej, chociaż jak kiedyś nią myłam to było ok, ale to było dawno temu. Ale jest plus, wloski miękkie i nie napuszone, dają radę ![]() Miłego dnia!
|
|
#4286 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;35270412] Kocham pottersa z aloesem! [/QUOTE] właśnie wczoraj szukałam odżywki do mycia włosów. Nie mogłam się zdecydować i w końcu wzięłam tą Mam nadzieję, że się sprawdzi. Jadę jutro na wakacje do Grecji i nie chciałabym myć tam włosów szamponem, żeby jeszcze bardziej ich nie męczyć - przerzucę się na odżywkę Mam nadzieję, że włosy ją polubią ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4287 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do babbasu to ja mam na odwrót do mycia super
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-07-14 o 09:22 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje włosy mają dziś dobry dzień: na noc odżywka z oliwką różową babydream, rano mycie i odżywka Garnier i AiK z d-phantenolem i są całkiem szczęśliwe
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ale muszę
Wczoraj spryskałam eliksirem, nałożyłam Isanę babassu, później olejek Alterra, warkocz i spać. Rano umyłam szamponem GP, nałożyłam maskę Welli na 30 min, spryskałam eliksirem, wysuszyłam, końcówki podprosotowałam susząc na zwykłej szczotce (nie takiej metalowej do modelowania). Moje włosy zdecydowanie kochają Wellę Pierwsze zdjęcie po olejowaniu Aletrrą i myciem szampon+odżywka Dove, suszeniem, z początku tygodnia, następne z dzisiejszej kuracji, po suszeniu, z lampą i bez lapmy ![]() Analizowałam sama skład tej maski to nie znalazłam silikonów, kilka emolientów jest, zaraz ją wrzucę na wątek do analizy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

). na razie nadprogramową ilość wsmarowuję w dekolt i biust 
Też tak miałyście?

A zwłaszcza przestrzegam przed kupowaniem produktów z błotem z Morza Martwego, bo to jedno i to samo pod inną nazwą i w innych pudełkach